Onko Gatsby hieno? Suuren Gatsbyn otsikon analysointi

feature_label.jpg

Useimmiten ensimmäinen tunne kirjasta on reaktio sen nimeen. Parhaiden nimikkeiden ansiosta romaanit kuulostavat salaperäisiltä, ​​jännittäviltä tai mielenkiintoisilta ja houkuttelevat lukijoita. Hyvin valitut otsikot antavat lukijoille myös käsityksen siitä, mitä he voivat odottaa löytävänsä kirjan sivuilta.

Samaan aikaan nimi on yleensä tekijän tapa ilmaista, mikä on ja mikä ei ole tärkeää kirjassa. Otsikko voi heijastaa teoksen teemaa tai painopistettä ja osoittaa oikean mielentilan lukemista varten.Joten miten otsikko Suuri Gatsby tehdä työtä? Mitä se osoittaa meille lukemastamme kirjasta - ja miten käsityksemme otsikosta muuttuu, kun kuljemme läpi tarinan? Onko Gatsby todella hieno?

kuinka korjata rubix -kuutio

Tässä artikkelissa hajotan tämän otsikon eri merkitykset ja selitän muut nimet, joita Fitzgerald harkitsi kirjoittaessaan kirjaa.

Mitä voimme oppia otsikosta Suuri Gatsby ?

Jotta voisimme todella tutkia tapoja, joilla tämä otsikko heijastaa romaania, leikataan ensin se osiin ja tarkastellaan sitten niitä eteen.

Otsikko sisältää hahmon nimen

Yleensä, kun romaani on nimetty yhden hahmon nimellä, se tarkoittaa joko sitä, että aiomme lukea elämäkertaa tai että nimetty henkilö on päähenkilö (esimerkiksi Jane Austenin Emma tai J.K. Rowlingin Harry Potter ).

Joten tässä, se, että Gatsby on otsikossa, osoittaa meille, että tarinan painopiste on hänessä . Tässä tapauksessa tämä painopiste menee molempiin suuntiin. Romaani on elämäkerta, eli romaani on tarina Gatsbyn elämästä. Mutta myös Gatsby on itse asiassa tarinan päähenkilö. Otsikon on hyödyllistä näyttää tämä meille, koska tässä kirjassa ensimmäisen persoonan kertoja ei ole päähenkilö.

Loistava? Loistava! Loistava.

Tarkastellaan nyt neljä mahdollista otsikon toisen osan lukemista, jotka kaikki riippuvat sanan suuri merkityksestä.

1. Matala ja suora

Tämä versio kestää hienoa suorana kohteliaisuutena , eli ihanaa. Tässä versiossa Gatsby on loistava, koska hän on rikkain, tyylikkäin, komein jätkä, joka ajaa parhaalla autolla ja järjestää pahimmat juhlat. Tässä otteessa otsikko tarkoittaa täydellistä ihailua: Gatsby on vain suuruutta. Tämä otsikon lukeminen pätee parhaiten romaanin alussa, kun Gatsby on kaikki salaperäiset huhut, pyörivä menestys ja käsittämätön ylellisyys, ja kun Nick on salassa.

tie ei ottanut robert frost merkitystä

2. pilkkaa ja ironista

Toisaalta voisimme olla tekemisissä ai, se on vain hienoa. versio tästä sanasta . Kun me - ja romaanin hahmot - opimme lisää Gatsbysta, alkuhyväisyys häneen muuttuu pettymykseksi. Tässä lukemassa suuri muuttuu katkeraksi. Todellisuudessa Gatsbyn rahat tulevat rikoksesta. Hänen juhlat, talo ja aineellinen rikkaus eivät tee häntä onnelliseksi. Hän on moraalinen konkurssi, joka jahtaa naimisissa olevaa naista. Ja hän vihaa todellista itseään ja on luonut aivan uuden väärennetyn persoonan elämään teini -ikäistä fantasiaa. Tämä otsikon lukeminen toimii, kun Gatsby vaikuttaa surulliselta, matalalta suuruuden kuorelta - hän on kuin julkkisbrändi, jota ei ole siellä.

3. Syvä ja sielukas

Toinen mahdollisuus on se loistava tässä tarkoittaa voimakasta ja mahtavaa. Loppujen lopuksi, vaikka Gatsby on ontto kuori miestä, jota on pesty rahalla, Nick uskoo vakaasti, että hän seisoo pää ja hartiat vanhan rahan yläpuolella, koska kaikki mitä Gatsby tekee, hän tekee aidon aidon rakkauden. Nick, joka alkaa olla aidalla Gatsbystä, tulee ajattelemaan rakkauttaan Daisya kohtaan, joka nostaa Gatsbyä. Nickille tämä rakkaus merkitsee Gatsbyä ainoana, jolla on merkitystä kaikille ihmisille, jotka hän tapasi tänä kesänä ('He ovat mätä väkijoukko ... Olet kaiken pirun joukon arvoinen yhteen' (8.45)).

4. Teatteri

Viimeinen mahdollisuus on, että tämä mahtavat kuulostaa taikurin näyttämöltä (kuten The Great Cardini, mestarikorttien illuusiontekijä). Tämä Gatsbyn versio on myös täysin sopiva: loppujen lopuksi hän kirjaimellisesti muuttuu täysin erilaiseksi ihmiseksi elämänsä aikana. Ja se ei olisi viimeinen kerta, kun romaani oli kiinnostunut tavasta, jolla Gatsby pystyy luomaan spektaakkelin, tai tavasta, jolla hän näyttää toimivan lavalla eikä todellisuudessa elävän. Esimerkiksi Nick sanoo, että Gatsby muistuttaa häntä turbaanista 'hahmosta', joka vuotaa sahanpurua joka huokosesta (4.31), kun taas yksi Gatsbyn vieraista vertaa häntä kuuluisaan teatterituottajaan David Belascoon (3.50).

Otsikko on aikajana

Joten mikä näistä versioista on oikea? Ne kaikki. Yksi tämän romaanin mielenkiintoisista asioista on, että otsikon merkitys muuttuu sen mukaan, kuinka pitkälle olemme lukeneet tai kuinka paljon aikaa olemme käyttäneet lukemamme pohtimiseen tai mitä me lopulta uskomme Gatsbyn motiiveihin ja ajamisen kunnianhimo. Mikä versio suuresta Gatsbysta vetoaa sinuun?

body_actor.jpg Gatsby: aina hieman elämää suurempi.

Kuuluisia vaihtoehtoisia nimikkeitä

Tiesitkö, että Fitzgerald ei itse asiassa ollut otsikon suuri fani Suuri Gatsby ? Sen työnsi hänelle päätoimittaja Max Perkins, joka oli määräajassa (ja luultavasti myös hänen vaimonsa Zelda).

Fitzgeraldilla oli luettelo nimikkeistä, joita hän todella piti parempana kuin tätä, ja jokainen niistä paljastaa jotain romaanista tai ainakin Fitzgeraldin käsityksestä siitä, mistä hänen kirjoittamassaan romaanissa oli kyse.

Toisin kuin varsinainen otsikko, johon romaani päätyi, vaihtoehtoiset nimet vaihtelevat Gatsbyn lähentämisen suhteen. Käydään ne läpi nähdäksemme, mitä he paljastavat Fitzgeraldin käsityksestä työstään.

Trimakhio tai Trimalchio West Eggissä

Tämä oli Fitzgeraldin lempinimi - sillä hän olisi nimittänyt kirjansa, jos Max Perkins ei olisi puuttunut sanomaan, ettei kukaan saisi viitettä.

pitäisikö minun lopettaa luokka

Perkins saattoi olla oikeassa. Trimalchio on hahmo Satyricon , antiikin roomalaisen kirjailijan Petroniuksen kirja. Vain palaset tästä työstä selviävät, mutta periaatteessa se on satiiri, joka pilkkaa Trimalchiota siitä, että hän on nouveau rikas sosiaalinen kiipeilijä joka järjestää villisti kehittyneitä ja selvästi kalliita illallisjuhlia (kuulostaako tutulta?).

Trimalchio on ylimielinen ja mauton ja osoittaa hyvinvointinsa tahmealla tavalla. Tässä katkelmassa Petronius kuvailee yhtä osapuolta pitkälle. Se päättyy siihen, että vieraat suorittavat Trimalchion hautajaiset egonvahvistimena.

On tärkeää huomata, että sisään Suuri Gatsby , Fitzgerald viittaa Gatsbyyn suoraan Trimalchioksi jossain vaiheessa: '... niin hämärästi kuin se oli alkanut, hänen uransa Trimalchiona oli ohi' (7.1). Siitä asti kun Satyricon on satiiri, tämä vaihtoehtoinen otsikko viittaa siihen, että Fitzgerald alun perin halusi esittää Gatsbyn hahmona pilkattavana eikä näyttävän suuremmalta/salaperäisemmältä. Tämä asenne romaanin päähakijaan American Dreamissa kuvaa Gatsbyn kunnianhimoa liittyä eliittiyhteiskuntaan vielä tummemmassa ja vähemmän imartelevassa valossa kuin romaani nyt.

Tuhkakasojen ja miljonäärien joukossa tai Matkalla länsimunaan

Nämä nimikkeet ulottuvat poispäin Gatsbysta kohti kirjan maantieteellistä, sosiaalista ja taloudellista ympäristöä. Molemmat näistä nimikkeistä tekevät tämän antamalla meille tuntea olonsa asioiden välillä, pääasiassa niiden paikkojen välillä, joissa on rahaa ja joiden kanssa ei ole . Luonteeltaan nämä nimikkeet näyttävät enemmän Nick-keskittyviltä, ​​koska hän näyttää meille näiden kahden maailman väliset erot.

Viitaten myös fyysiseen tilaan, joka erottaa Manhattanin ja Long Islandin kaupungit, joissa varakkaat asuvat, molemmat otsikot viittaavat suoraan kirjan huipentumakuolemaan, joka tapahtuu tiellä takaisin West Eggiin, aivan paikassa, jossa rikkaat symbolinen tuhkalaakso on.

Kultahattuinen Gatsby tai Korkea pomppiva rakastaja

Nämä hylätyt otsikot ovat molemmat viittauksia kirjan avaavaan epigrafiin:

Käytä sitten kultaista hattua, jos se liikuttaa häntä;
Jos pystyt pomppimaan korkealle, pomppaile myös hänen puolestaan,
Kunnes hän itkee Rakastaja, kultahattuinen, korkeasti pomppiva rakastaja,
Minulla on oltava sinut!

Kirjailija: THOMAS PARKE D'INVILLIERS

Thomas Parke D'Invilliers on toissijainen hahmo Fitzgeraldin osittain omaelämäkerrallisessa ensimmäisessä romaanissa, Tämä paratiisin puoli . D’Invilliers on romaanissa runoilija, joka ystävystyy päähenkilön kanssa ja jonka runous ei näytä koskaan heijastavan elämän synkempiä todellisuuksia.

Runo antaa neuvoja rakastajalle, joka on valmis ponnistelemaan epätoivoisesti saadakseen kiinnostuneen naisen palauttaa tunne (jälleen kuulostaa tutulta?). Tähän runoon perustuva otsikko korostaisi romaanin suoraan Gatsbyn kaipaukseen Daisya kohtaan ja suunnattaisiin uudelleen käsityksemme Gatsbystä pyrkimyksenä hänen toiminnalleen rakkaustarkoituksessa.

Punaisen, valkoisen ja sinisen alla

Sen sijaan, että viitataan johonkin kirjan osaan - hahmoon, paikkaan tai jopa ideaan - tähän otsikkoon laajentaa lukijan näkökulmaa isänmaalliseen tai nationalistiseen näkemykseen Yhdysvalloista. Vaikutus on, että voisimme helposti katsoa sotatarinaa tai jotakin poliittista traktaattia - tässä otsikossa ei yksinkertaisesti ole mitään, mikä antaisi meille käsityksen siitä, mistä romaani voisi olla kyse.

mikä on harvardin keskimääräinen gpa

Jos Fitzgerald olisi käyttänyt tätä otsikkoa, lukisimme tämän romaanin paljon enemmän suoraa syytettä Amerikasta tai ainakin myyttiä amerikkalaisesta unelmasta . Tämä on varmasti yksi romaanin kestävistä teemoista, mutta koska Nick päätyy vastakkain keskilännen ja itärannikon täysin erilaisten käsitysten kanssa menestyksestä ja amerikkalaisesta unelmasta, tämä otsikko laimentaisi Fitzgeraldin tyytymättömyyden tekemällä koko Yhdysvaltojen osalliseksi.

body_flag.jpg Viimeisen otsikon symboliikka on saattanut olla hieman liian raskas.

Bottom Line: Onko Gatsby loistava?

 • Otsikko on lukijan ensimmäinen kohtaaminen kirjan kanssa, mikä tarkoittaa, että se yleensä ilmoittaa kirjan painopisteen tai teeman.
 • The Great Gatsby on otsikko, jota voi lukea
  • Suoraan sanottuna Gatsbyn julistuksena mieheksi, joka todella saavutti amerikkalaisen unelman
  • Ironista kyllä, koska Gatsbyn suuruus on ontto huijaus ja hän on amoraali
  • Hänen sisäisen elämänsä syvyyden mittana
  • Eräänlaiseksi näyttelijäksi Gatsbyn ylemmän luokan WASP: n erinomaiselle esitykselle
 • Fitzgerald ei ollut erityisen tyytyväinen nimeen ja harkitsi sen sijaan
  • Viittaus Trimalchioon, joka yhdistäisi Gatsbyn toiseen kuuluisasti mautonta uuden rahan kaveria
  • Nimet, jotka keskittyivät enemmän romaanin huippukohdan maantieteeseen
  • Laaja viittaus Yhdysvaltain lippuun, joka kyseenalaistaa American Dreamin

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka päästä sisään: Miamin yliopiston pääsyvaatimukset

Paul Smithin yliopiston pääsyvaatimukset

Parsons Uusi koulu suunnittelun pääsyvaatimuksille

Texas A&M University - Texarkanan pääsyvaatimukset

UT Dallas ACT -pisteet ja GPA

BA vs BS -tutkinto: mikä on sinulle parempi?

Mitkä ovat tärkeimmät yhtäläisyydet ja erot verrattaessa BA vs BS tutkintoja? Onko yksi aste parempi kuin toinen? Lue asiantuntijaoppaamme saadaksesi selville.

Mitä sinun on tiedettävä El Cerriton vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta El Cerriton vanhemmasta lukiosta El Cerritossa, Kaliforniassa.

20 runollista laitetta, jotka sinun on tiedettävä

Onko sinulla kysymyksiä kirjallisten laitteiden käytöstä runoudessa? Täydellinen runollisia laitteita koskeva oppaamme määrittelee esimerkkeinä kaikki tärkeimmät runoustermit.

Bradley Universityn pääsyvaatimukset

Mikä on AP -testin täydellinen pisteet? Tarvitsetko yhden?

Oletko hämmentynyt siitä, mitä AP -kokeen täydellinen pisteet todella tarkoittavat? Selitämme, mikä on täydellinen piste ja miten se eroaa viidestä.

Saint Francis Medical Center College of Nursing Pääsyvaatimukset

Mitä CEEB -koodit ovat? Kysymyksiinne vastattu

Mitä CEEB -koodit ovat ja miksi tarvitset niitä SAT -rekisteröintiin? Lue täältä, miten voit etsiä ja etsiä CEEB -koodiasi täältä.

1310 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Nevadan yliopisto, Reno Pääsyvaatimukset

Floridan yliopiston pääsyvaatimukset

Aihe-verbisopimus SAT-kirjoittamisesta: strategiat ja käytännöt

Aiheen verbisopimus on erittäin tärkeä SAT -kirjoitustestissä. Lue koko oppaamme täältä, jossa on käytännön tietokilpailukysymyksiä ja strategioita.

John Carroll Universityn pääsyvaatimukset

Pittsburghin yliopisto, Johnstown, pääsyvaatimukset

IUPUI -pääsyvaatimukset

Haskell Indian Nations University pääsyvaatimukset

Saint Mary's University of Minnesota Pääsyvaatimukset

Becker Collegen pääsyvaatimukset

Voivatko korkeakoulut peruuttaa pääsysi sosiaalisen median viestien takia?

Oletko huolissasi, että sosiaalisen median viestisi estävät sinua pääsemästä yliopistoon? Opi, miten korkeakoulut punnitsevat verkkoviestejä ja miten voit välttää sosiaalisen median ongelmia.

Mitä sinun on tiedettävä Dougherty Valleyn lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Dougherty Valleyn lukiosta San Ramonissa, Kaliforniassa.

Mikä on edTPA?

Onko sinulla kysymyksiä edTPA: sta? Katso täydelliset edTPA -käsikirjamme kaikki yksityiskohdat.