Onko oikeuspsykologia sinulle oikea ura?

feature_forensicpsych

Ehkä olet katsellut paljon todellisia rikosohjelmia tai ehkä olet aina ollut kiinnostunut psykologiasta, laista tai molemmista. Kummassakin tapauksessa rikostekninen psykologia voi olla hyvä urapolku sinulle. Kiinnostus oikeuspsykologiaa kohtaan on räjähtänyt viime vuosina, mutta uran ympärillä on monia väärinkäsityksiä. Esimerkiksi kaikki ei tarkoita asiantuntija-analyysin todistajalta tai rikollisten suostuttamista myöntämään syyllisyytensä.

Mutta miten oikeuspsykologit viettävät päiväään? Lue tämä artikkeli oppiaksesi oikeuspsykologian määritelmästä, mitä rikostekniset psykologit todella tekevät, mitä vaiheita sinun on toteutettava oikeuslääketieteellisen psykologian tutkinnon saamiseksi, ja neljä kysymystä, jotka sinun on esitettävä itsellesi ennen kuin jatkat vakavasti tätä uraa.Oikeuslääketieteellisen psykologian määritelmä

Mikä on oikeuspsykologia? Oikeuslääketieteellinen psykologia on tutkimus rikollisesta käyttäytymisestä ja siitä, mikä saa ihmiset toimimaan lain ulkopuolella. Voit ajatella sitä psykologian ja rikosoikeuden yhdistelmänä.

Se on suhteellisen uusi psykologian ala. 1960-luvulla lakimiehet näkivät ensin mahdollisuuden psykologeille, jotka voisivat tarjota asiantuntemusta oikeussalissa, ja tämä sai oikeuslääketieteellisen psykologian kehittymään kenttänä. Vuonna 2001 oikeuspsykologiasta tuli virallinen erikoisuus, jonka American Psychiatric Association hyväksyi. American Psychology-Law Society nyt on useita tuhansia jäseniä.

on ap fysiikka c vaikeaa

Ihmisillä, joilla on oikeuspsykologian tutkinto, on syvällinen tieto psykologiasta, rikollisesta käyttäytymisestä, oikeusjärjestelmästä ja siitä, miten he kaikki vaikuttavat toisiinsa. Heidän tietonsa on erityisen arvokasta oikeussalissa, jossa he voivat toimia asiantuntijatodistajina kaikesta pakollisesta varastamisesta vihanhallintatekniikoihin.

Mitä rikostekniset psykologit tekevät?

Oikeuslääketieteellisten psykologien on oltava sekä psykologian että oikeusjärjestelmän asiantuntijoita. He käyttävät tietämystään yrittäessään ymmärtää rikollisen käyttäytymisen syyt, kuinka lain rikkoneita ihmisiä voidaan uudistaa ja mitä voidaan tehdä tulevien rikosten estämiseksi.

Oikeuslääketieteellisten psykologien tekemä työ voi olla hyvin erilaista. Tässä on joitain esimerkkejä heidän tekemästään työstä:

  • Toimi asiantuntijana todistajana oikeussalissa
  • Käy vankiloissa selvittääkseen, mitkä vangit soveltuvat oikeudenkäyntiin
  • Auta asianajajia valitsemaan asianajajat
  • Työskentele professoreina akateemisessa ympäristössä
  • Haastatellaan lapsia, jotka ovat vangittuina taisteluissa, ja ehdota huoltajuusjärjestelyä
  • Neuvoa vankeja tai vapautettuja vankeja
  • Suorita tutkimusta suurissa organisaatioissa
  • Avustaa neuvonta- ja kuntoutusohjelmissa
  • Suunnittele korjausohjelmat vähentämään uusintarikollisten määrää
  • Neuvoo poliisia ja vankilavartijoita parhaista tavoista olla vuorovaikutuksessa rikollisten ja mahdollisten rikollisten kanssa

Jotkut oikeuslääketieteelliset psykologit ovat erikoistuneet alaan. Esimerkiksi oikeuspsykologi voi erikoistua mielenterveyshäiriöihin, aivovammoihin, lasten psykologiaan jne. Kaikki nämä työpaikat keskittyvät kuitenkin psykologian ja rikollisen käyttäytymisen risteykseen.

body_legal

oikeassa vinossa jakaumassa

Kuinka sinusta tulee oikeuspsykologi?

Oikeuslääketieteelliseksi psykologiksi tuleminen on vakava tehtävä. Sinun on saatava tohtorin tutkinto sekä tutkijatohtorikoulutus, mikä tarkoittaa alat todennäköisesti harjoittaa oikeuslääketieteellistä psykologia vasta 20-luvun lopulla, aikaisintaan. Tietäen mitä odottaa, tekee kuitenkin matkasta oikeuspsykologiksi selkeämmän ja vähemmän musertavan. Tässä on vaiheet, jotka sinun on tehtävä:

Lukio

Lukioissa, joita sinun ei tarvitse käydä lukiossa, tulee oikeuslääketieteellinen psykologi, mutta suosittelemme, että otat kaikki koulusi tarjoamat psykologian kurssit ( erityisesti AP Psych ) ja laki / rikosoikeus. Tavoitteena on yleensä saada korkeat arvosanat kaikista luokista, etenkin matematiikan ja luonnontieteiden luokista.

College

Oikeuslääketieteelliseksi psykologiksi ei vaadita kandidaatin tutkintoa, mutta on joitain, jotka antavat sinulle jalan ylös, kun aloitat tohtorin tutkinnon. Paras vaihtoehto on suorittaa psykologian pääaine koska sinun on oltava aiheen asiantuntija koulun päättyessä. Muita mahdollisia vaihtoehtoja ovat rikosoikeus, ihmisen biologia ja esilaki.

Ei ole väliä mitä pääaineenasi yrität etsiä psykologiaan ja erityisesti oikeuspsykologiaan liittyviä harjoittelupaikkoja ja tutkimuskokemuksia, jos mahdollista. Tämä auttaa sinua saamaan paremman käsityksen siitä, millainen ura alalla on, ja se tekee sinusta kilpailukykyisemmän, kun haet grad-kouluun.

Kaupungin koulu

Valmistuttuasi yliopistosta sinun on hankittava jatko-tutkinto. Jotkut oikeuspsykologit saavat psykologian maisterin; Master-tutkinnon suorittaminen tohtorin sijasta kuitenkin rajoittaa merkittävästi pätevöityneiden töiden määrää ja todennäköisesti myös ansaitsemisen määrää. Suurin osa oikeuslääketieteellisistä psykologeista saa tohtorin tutkinnon, ja suosittelemme sitä sinulle.

Tohtorintutkinnoille on kaksi vaihtoehtoa: PhD tai PsyD. Ihmiset, jotka ovat kiinnostuneempia tutkimuksesta, saavat usein tohtorin, kun taas kliinisestä työstä kiinnostuneemmat saavat usein psyykkisen tohtorin, mutta tämä ei ole vaikea ja nopea sääntö, ja molemmat polut toimivat hyvin oikeuspsykologiksi tulemiseen. Kummassakin tapauksessa vietät noin viisi tai seitsemän vuotta tutkimuksen tekemiseen, työskentelyyn professoreiden kanssa, väitöskirjan kirjoittamiseen ja työskentelyyn kliinisessä ympäristössä.

Oikeuslääketieteellistä psykologiaa koskevaa tohtorin tutkintoa ei ole, joten työsi tänä aikana voi keskittyä yleiseen psykologiaan tai muuhun kuin oikeuspsykologiaan. Tämä on hieno, koska oikeuslääketieteellinen psykologia on tutkijatohtorin jälkeinen urapolku, eikä sinun tarvitse aloittaa siihen keskittymistä ennen kuin olet saanut tohtorin tutkinnon.

Tutkijatohtorikoulutus + lisenssi

Saatuasi tohtorin tutkinnon voit lopulta keskittyä erityisesti oikeuspsykologiaan.

john jay rikosoikeuden korkeakoulu gpa

Sinun on suoritettava tietty määrä tunteja tohtorikoulutusta (tarkka määrä vaihtelee osavaltioittain), ennen kuin voit hakea lupaa harjoittaa oikeuspsykologina. Koulutus on usein kliinistä työtä, jossa työskentelet vankien / asianajajien / lainvalvontaviranomaisten kanssa jne., Vaikka se voi myös sisältää tutkimusta. Tohtorikoulutuksen suorittaminen kestää yleensä noin kaksi vuotta, ja yksi näistä vuosista on käytettävä APA: n hyväksymässä harjoittelussa.

Kun olet suorittanut koulutuksesi, voit hakea lisenssiä. Jos läpäiset kokeen (joka voi olla suullinen, kirjallinen tai yhdistelmä), olet virallisesti oikeuspsykologi ja voit aloittaa työskentelyn!body_justice

Mikä on oikeuspsykologian työpaikkojen näkymä?

Oikeuslääketieteellisen psykologian ala kasvaa tasaisesti. Oikeusjärjestelmän kehittyessä uusia tapoja käyttää oikeuspsykologeja ja heidän asiantuntemustaan ​​oikeussalissa kysyntä on kasvanut. Samalla kun Yhdysvaltain työvaliokunta ei tarjoa tietoja erityisesti oikeuspsykologeille, yleisen psykologian alalla kysynnän odotetaan kasvavan 14% vuosittain vuodesta 2018 vuoteen 2028, mikä on paljon nopeammin kuin keskimäärin.

Parhaat oikeusmahdollisuudet ovat oikeuspsykologeilla, joilla on tohtorin tutkinto. Oikeuslääketieteelliset psykologit, joilla on vain maisterin tutkinto, kilpailevat usein suhteellisen pienestä määrästä työpaikkoja, jotka eivät vaadi tohtorin tutkintoa, mutta jos sinulla on tai suunnittelet psykologian tohtorin tutkintoa, on todennäköistä, että työmahdollisuutesi oikeuspsykologina pysyvät hyvinä lähitulevaisuudessa.

Oikeuspsykologin keskipalkkaa voi olla vaikea arvioida, koska heidän tekemässään työssä on niin paljon vaihtelua, mutta psykologin mediaanipalkka vuonna 2018 oli 791010 dollaria. Kun he saavat enemmän kokemusta, ei ole epätavallista, että rikostekniset psykologit, etenkin asianajajat, joilla on suuri kysyntä, ansaitsevat 200 000 - 400 000 dollaria vuodessa.

Pitäisikö sinun tulla oikeuspsykologiksi? 4 kysymystä itsellesi

Pitäisikö sinun liittyä tähän kasvavaan urakenttään ja hankkia oikeuspsykologian tutkinto? Ennen kuin aloitat hakemuksen ohjelmiin, sinun on esitettävä neljä avainkysymystä.

mitä gpa: ta tarvitaan unc

Onko sinulla kunnossa paljon koulua?

Vaikka oikeuslääketieteelliseksi psykologiksi tulee useita tapoja, kuten edellä mainitsit, ne kaikki vaativat huomattavan määrän koulua. Yliopiston jälkeen olet koulussa vielä noin viisi tai seitsemän vuotta, kun saat psyykkisen tai tohtorintutkinnon. Tänä aikana voit osallistua luokkiin, lukea monia, monia psykologiaan liittyviä artikkeleita, tehdä tutkimusta ja kirjoittaa opinnäytetyön. Tohtorintutkinto on merkittävä yritys, ja haluat olla varma siitä, että olet viettänyt lähes vuosikymmenen jatko-opinnoissa, ennen kuin voit aloittaa harjoittamisen oikeuspsykologina.

Kuinka sinusta tuntuu opiskella ja työskennellä rikollisten kanssa?

Monet ihmiset ovat kiinnostuneita rikosteknisen psykologian alasta, koska he ovat kiinnostuneita katsomaan, kuuntelemaan tai lukemaan rikollisuuteen liittyvää materiaalia. Todellisen rikospodcastin kuuntelemisen ja huoneessa istumisen välillä on esimerkiksi suuri rikoksentekijä lapsen väärinkäyttäjän välillä.

Oikeuslääketieteellisenä psykologina opiskelet ja olet vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa, jotka on tuomittu kauheista rikoksista, kuten seksuaalisesta väkivallasta, lasten hyväksikäytöstä ja murhista. Sinun on pysyttävä ammattimaisena ja tuomitsematta puhuessasi heidän kanssaan, vaikka he sanovat tai ovat tehneet asioita, joita pidät kauhistuttavina.

Pidätkö nopeasta ja korkeapaineisesta työstä?

Paljon ihmisiä houkuttelee aluksi oikeuspsykologiaan sen vuoksi, kuinka jännittävä se näyttää. Ja totta, yhtäkkiä pyyntö todistaa tärkeästä tapauksesta voi olla erittäin mielenkiintoista. Kolikon kääntöpuoli on kuitenkin se työn nopeasta tahdista ja intensiivisyydestä on helppo palaa. Sinua saatetaan pyytää työskentelemään huomattava määrä ylitöitä tapauksen valmistelemiseksi. Sinua saatetaan kutsua lyhyellä varoitusajalla arvioimaan vankia, saatat joutua matkustamaan usein eri asiakkaiden kanssa jne. Jos haluat oikeuslääketieteellisen psykologian olla ura pidät kiinni pitkäaikaisesta, varmista, että olet kunnossa työssä, joka usein ylittää 9-5.

mikä merkki on Jousimies parhaiten yhteensopiva

Lisäksi työ voi olla myös korkea paine. Mielipiteesi voi olla se, mikä ratkaisee rikollisen soveltuvuuden oikeudenkäyntiin, vanhempi pystyy säilyttämään lapsensa huoltajuuden ja / tai jos syytetty todetaan syylliseksi tai viattomaksi. Se on uskomattoman tärkeä asema olla, ja sinun täytyy pystyä olemaan kunnossa, kun sinulla on niin suuri vaikutus muiden ihmisten elämään.

Onko sinulla paksu iho?

Monet oikeuslääketieteelliset psykologit viettävät ainakin osan ajastaan ​​todistajina oikeussalissa, ja vaikka tämä saattaa kuulostaa jännittävältä, se voi olla todella stressaavaa. Kun olet toisen osapuolen asiantuntijatodistaja, voit odottaa toisen osapuolen taistelevan kaiken mitä sanot, yritä todistaa, ettet ole luotettava lähde, kyseenalaista valtakirjasi ja tee yleensä kaikkensa vakuuttaaksesi tuomarin / tuomariston, että heidän ei pitäisi uskoa sinua.

Vaikka kaikki tämä tapahtuu, sinun on pysyttävä rauhallisena ja ammattimaisena. Jos tämä kuulostaa siltä, ​​että sitä voi olla vaikea tehdä päivältä päivälle, saatat haluta miettiä oikeuslääketieteellistä psykologiaa tai ainakin tutkia kentän aluetta, johon ei liity paljoakaan tai milloin tahansa oikeussalissa.

body_courtroom

Yhteenveto: Oikeuslääketieteellisen psykologian määritelmä

Mikä on oikeuspsykologia? Voit ajatella sitä psykologian ja rikosoikeuden risteyksenä. Oikeuslääketieteelliset psykologit tekevät mielenterveyteen ja lakiin liittyvää työtä riippumatta siitä, onko joku sopiva tuomittavaksi, työskentelevätkö ohjelmat toistuvien rikollisten määrän vähentämiseksi vai tarjoavatko asiantuntijalausuntoja oikeussalissa.

Oikeuslääketieteellisen psykologian suosio on kasvanut, ja monet ihmiset pitävät sitä urana, mutta on vakava syy tulla oikeuspsykologiksi. Tarvitset tohtorin tutkinnon ja lisätutkinnon jälkeisen koulutuksen, ennen kuin voit aloittaa harjoittelun. Ennen kuin aloitat rikosteknisen psykologian työpaikkojen etsimisen, varmista, että sinulla on kunnossa paljon koulua, työskentelet tiiviissä yhteistyössä rikollisten kanssa, työskentelet pitkiä tunteja paineen alaisena ja puolustaudu todistajan seisomassa olevaa vastustajaryhmää vastaan.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mikä on hyvä ASVAB-pisteet?

Kysymyksiä ASVAB-pisteistäsi? Selitämme ASVAB-pisteet, joita tarvitset armeijalle, ilmavoimille ja muille armeijan haaroille.

Pitäisikö sinun saada STEM -tutkinto?

Harkitsetko STEM -ohjelmaa? Tutustu huippuluokan STEM -pääaineiden luetteloon saadaksesi ideoita ja vinkkejä oikean STEM -tutkinnon löytämiseen.

Onko AP: n maailmanhistoria vaikea? Asiantuntijakeskustelu

Onko AP: n maailmanhistoria vaikea? Tässä oppaassa selitetään, mikä määrittää AP-luokan vaikeuden ja kuinka päättää, onko AP World haastava sinulle.

John Jay College of Criminal Justice Pääsyvaatimukset

Kuinka tulla kansallisten ansioiden semifinalistiksi

Mitä tarvitaan kansallisten ansioiden semifinalistiksi pääsemiseksi? Selitämme NMSQT -prosessin, luetellaan PSAT -raja -arvot ja tarjoamme valmistelustrategioita.

10 parasta sisustuskoulua Yhdysvalloissa

Luettelomme kymmenen parhaan sisustuskoulun joukosta auttaa sinua löytämään sinulle parhaan sisustuskoulun.

Täydellinen luettelo ilmaisista SAT -matematiikan käytännön ongelmista

Etsitkö SAT -matematiikan käytännön ongelmia ja kysymyksiä? Tässä on joukko ilmaisia ​​resursseja, joilla voit testata matemaattisia taitojasi.

Mitä eroa? Tuetut vs tukemattomat lainat

Vertaatko tuettuja ja tukemattomia lainoja ja haluat tietää, mitä eroa niiden välillä on? Lue koko oppaamme koroista, palkintosummista ja opiskelijaveloista.

Mikä on edTPA?

Onko sinulla kysymyksiä edTPA: sta? Katso täydelliset edTPA -käsikirjamme kaikki yksityiskohdat.

Mitä tarvitset VCU: lle: ACT -tulokset ja GPA

San Diegon yliopisto ACT -tulokset ja GPA

Jackson State Universityn pääsyvaatimukset

Sacred Heart University SAT -pisteet ja GPA

Parhaat kesäaskartelut lapsille: 25 hauskaa, helppoa ideaa

Tarvitsetko kesäkäsityksiä esikoululaisille, pikkulapsille tai vanhemmille lapsille? Tutustu luetteloomme hauskoista ideoista, jotka taatusti pitävät pienet mielessä.

Averettin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

12 parasta journalismikoulua

Etsitkö parhaita journalismikouluja? Tutustu luetteloon parhaista undergrad-raportointiohjelmista, jotka auttavat sinua löytämään täydellisen yliopiston sinulle.

Täydellinen opas: College of Charleston SAT -pisteet ja GPA

Tyynenmeren luterilaisen yliopiston pääsyvaatimukset

SUNY Cortlandin pääsyvaatimukset

Babson Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen asiantuntija-analyysi: Dylan Thomas 'Älä mene lempeästi tuohon yöhön'

Yritätkö ymmärtää `` Älä mene lempeästi tuohon yöhön '' merkitystä? Katso täydellinen analyysi Dylan Thomasin kuuluisasta runosta.

Kalifornian parhaat koulut | Merrill F.Westin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Merrill F.West High Schoolista Tracy, CA.

Benedictine University ACT -pisteet ja GPA

ACT-esimerkkikysymykset: Jokainen kysymystyyppi selitetty

Etsitkö esimerkkikysymyksiä ACT: stä? Olemme keränneet kaikenlaiset ACT-kysymykset ja selittäneet, miten ne näkyvät testissä, joten tiedät mitä odottaa.

Esimerkki suosituskirjeestä sisäistä edistämistä varten

Suositteletko työntekijää ylennykseen? Tutustu esimerkkiviittauskirjeeseemme ja opi kirjoittamaan tehokas suositus.