Onko hammaslääkäri oikea työ sinulle?

ominaisuus_hammaslääkäri_toimistotuoli

Oletko kiinnostunut terveydenhuollosta? Tai ehkä olet vain erittäin kiehtonut hampaista (outo taipumus, mutta OK). Oli miten oli, kuulostaa siltä hammaslääkäriapu voi olla sinulle oikea tie .

Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä hammaslääkäriavustaja tekee, ja katsomme hammaslääkärin perusvaatimuksia, jotka sinun on täytettävä tullaksesi sellaiseksi. Annamme sinulle myös keskeisiä tietoja hammaslääkärien palkoista ja työpaikoista Yhdysvalloissa.Mikä on hammaslääkäri? Mitä he tekevät?

Ennen kuin perehdymme hammaslääkärin vaatimuksiin, käydään läpi hammaslääkärin kuvaus. Toisin sanoen, mitkä ovat hammaslääkärin ensisijaiset tehtävät ja päivittäiset tehtävät?

Hammaslääkärin peruskuvaus on joku, joka on koulutettu auttamaan hammaslääkäreitä, hygienistejä ja potilaita terveydenhuoltoympäristössä .

Päivittäiset velvollisuudet voivat vaihdella klinikan ja hammaslääkärin (hammaslääkäreiden) tarpeiden mukaan, mutta tyypillisesti hammaslääkäriavustaja auttaa potilaan hoidossa suorittamalla tehtäviä, kuten röntgenkuvat, tapaamisaikataulut ja hammasvälineiden sterilointi.

on 22 hyvä teko

Muut hammaslääkäriavustajan työkuvaukseen usein sisältyvät tehtävät ovat seuraavat:

  • Varmista potilaan mukavuus
  • Valmista alueet ja potilaat hammashoitoja ja -toimenpiteitä varten
  • Käsihammaslääkärit tarvitsevat välineitä toimenpiteiden aikana
  • Pidä kirjaa potilaiden hammashoidoista ja tapaamisista
  • Kouluta potilaita suuhygieniasta
  • Hallitse laskutusta ja maksuja
  • Auta laboratoriotehtävissä, kuten potilaan hampaiden jäljennösten ottamisessa ja röntgenkuvien käsittelyssä
  • Käytä fluoridia, tiivisteitä ja/tai paikallista anestesiaa (sallittu vain tietyissä tiloissa)

On tärkeää huomata se jokaisella osavaltiolla on omat säännöt ja politiikat hammaslääkärin tehtävien laajuudesta .

Nyt tunnet todennäköisesti termin 'suuhygienisti'. Mutta miten tarkalleen hammashoitaja eroaa hygienististä? Entä hammaslääkäri?

Seuraavassa taulukossa on lyhyt katsaus joihinkin suurimmat erot hammashoitajan, suuhygienistin ja hammaslääkärin välillä:

Job Koulutuksen vähimmäisvaatimus Lisensoitu? Päävelvollisuudet Keskipalkka*
Hammashoitaja Toissijainen epäkoulutuspalkinto / lukion tutkintotodistus Vaihtelee valtion mukaan, mutta yleensä ei Auta hammaslääkäreitä ja hygienistejä, tarjoa potilaiden hoitoa, ota röntgenkuvat, pidä kirjaa ja sovi tapaamiset 38 660 dollaria
Suuhygienisti Associate tutkinto Joo Puhdista potilaan hampaat, tutki potilaan suu suun sairauksien varalta, opeta potilaille suun terveydestä 74 820 dollaria
Hammaslääkäri Tohtorin tutkinto Joo Diagnoosi ja hoito potilaan suusta, lähinnä hampaista ja ikenistä, löydetyistä ongelmista 156 240 dollaria

*Tarkastelemme palkkapotentiaalia tarkemmin myöhemmin tässä artikkelissa!

Jos meidän pitäisi määrittää hierarkia näille töille, voisimme sanoa sen hammaslääkärit ovat ylhäällä, hygienistit ovat yhden tason alempana ja hammaslääkärit ovat alhaalla .

Tämä ei tarkoita sitä, etteikö hammaslääkäri olisi tärkeä-vain sillä, että heillä on eri tehtävät, koulutus, vastuut, koulutustausta ja taidot kuin hygienisteillä ja hammaslääkäreillä.

Tämä on perusasiat siitä, mitä hammaslääkäri tekee. Mutta kuinka voit tulla sellaiseksi? Seuraavaksi käymme läpi hammashoitajan koulutuksen ja vaatimukset.

body_dentist_dental_assistant Erik Christensen /Wikimedia Commons

Hammaslääkärin vaatimukset: Kuinka voit tulla yhdeksi?

Mitä tarvitaan hammaslääkäriassistentiksi ryhtymiseen? Vastaus tähän kysymykseen todella riippuu siitä, missä tilassa yrität tulla sellaiseksi .

Joissakin osavaltioissa saatat joutua valmistumaan akkreditoidusta ohjelmasta ja läpäisemään kokeen, kun taas toisissa osavaltioissa saatat oppia työssä ilman muodollista koulutusta.

Jotkut valtiot saattavat jopa vaatia hammaslääkärin toimiluvan (useimmat eivät), varsinkin jos haluat pystyä suorittamaan kehittyneitä tehtäviä, kuten koronaalista kiillotusta. Näissä tapauksissa joudut todennäköisesti suorittamaan ja läpäisemään testin, jonka hallinnoi Hammaslääkärin avustava kansallinen hallitus .

Koulutuksen osalta, jos osavaltiosi edellyttää sinua suorittamaan hammashoito -ohjelma, on sinun eduksesi osallistua yksi sellainen hammaslääkärin akkreditoinnin komission (CODA) hyväksymä , joka on osa American Dental Association . Niitä on tällä hetkellä ympärillä 250 CODA: n hyväksymää hammashoito-ohjelmaa saatavilla Yhdysvalloissa.

Hammashoito -ohjelmat kestää yleensä vuoden ja niitä tarjotaan yhteisöoppilaitoksissa sekä joissakin teknillisissä tai ammattikouluissa. Kun olet suorittanut ohjelman, ansaitset joko todistuksen tai tutkintotodistuksen.

Jos osavaltiossasi ei ole koulutusvaatimuksia, voit hakea työtä hammaslääkäriavustajana ja suorittaa hammaslääkärialan koulutuksesi suuhygienistien ja hammaslääkäreiden opastuksella.

Hammaslääkärin palkka ja työnäkymät

Olemme käsitelleet hammaslääkärin tehtäviä ja hammaslääkärin perusedellytyksiä koulutuksen, koulutuksen ja lisenssien suhteen. Mutta entä hammashoitajien palkat ja työpaikkojen kasvu?

body_cash_pocket_man

Hammaslääkärin palkkapotentiaali

Bureau of Labor Statisticsin (BLS) mukaan hammaslääkärien vuotuinen mediaanipalkka vuonna 2018 oli 38660 dollaria tai noin 18,59 dollaria tunnissa.

Näin tämä palkka verrataan muihin vastaaviin töihin ja aloihin (järjestetty korkeimmasta palkasta alimpaan):

Job Keskipalkka Vähimmäiskoulutusvaatimus
Suuhygienistit 74 820 dollaria Associate tutkinto
Työterapian avustajat ja avustajat 57 620 dollaria Associate tutkinto
Fysioterapeutin avustajat ja avustajat 48 090 dollaria Associate tutkinto
Kirurgiset tekniikat 47 300 dollaria Associate -tutkinto / toissijainen ei -aste -palkinto
Hammashoitajat 38 660 dollaria Toissijainen epäkoulutuspalkinto / lukion tutkintotodistus
Phlebotomists 34 480 dollaria Toissijainen ei -aste -palkinto
Lääketieteelliset avustajat 33 610 dollaria Toissijainen epäkoulutuspalkinto / lukion tutkintotodistus
Apteekki teknikot 32 700 dollaria Ylioppilastutkinto
Eläinlääkäriavustajat ja laboratorioeläinten hoitajat 27 540 dollaria Ylioppilastutkinto

Hammashoitajat tekevät yleensä enemmän kuin lääketieteelliset avustajat ja apteekkihenkilökunnat mutta kauas Vähemmän kuin toimintaterapian avustajat ja fysioterapeutin avustajat.

BLS kertoo korkein 10% hammaslääkäriavustajista vuonna 2018 tienaa yli 54 800 dollaria vuodessa , kun taas alin 10% teki alle 26 940 dollaria, joten hammaslääkärien mahdolliset palkat ovat Yhdysvalloissa melko laaja.

Myös hammaslääkäriavustajia kerrotaan ansaita suurimmat rahat hallitukselle ( mediaani: 42 390 dollaria ) ja tehdä vähiten töitä lääkäriasemilla ( mediaani: 35 760 dollaria ). Kuitenkin, 90% kaikista hammashoitajista työskentelee hammaslääkärin vastaanotolla .

Muista, että hammaslääkärin palkka voi vaihdella merkittävästi sen mukaan, missä tilassa työskentelet. Tällä hetkellä, Minnesota tarjoaa korkeimman keskipalkan hammashoitajille: 49 880 dollaria.

Hammaslääkäriaseman työnäkymät

Entä hammaslääkärin avustajien työtilanne?

BLS raportoi, että 2018-2028, hammaslääkärien työllisyyden kasvuvauhti on 11% . Se on kuusi prosenttia enemmän kuin koko maassa keskimäärin ja se tarkoittaa, että ammatti kasvaa keskimääräistä nopeammin.

Vuonna 2018 oli saatavilla noin 346 000 hammaslääkärin työpaikkaa, ja tämän määrän arvioidaan olevan kasvaa 38 700 työpaikalla 2028 asti.

Miksi hammashoito toimii niin hyvin? Tässä mitä BLS sanoo asiasta:

”Suun terveyden ja yleisen terveyden yhdistävä jatkuva tutkimus lisää ennaltaehkäisevien hammaspalvelujen kysyntää. Hammaslääkärit palkkaavat edelleen hammashoitajia rutiinitehtävien suorittamiseen, jolloin hammaslääkäri voi työskennellä tehokkaammin. Hammaslääkärikäytäntöjen kasvaessa tarvitaan enemmän hammashoitajia. ''

Kuten arvata saattaa, Myös hammaslääkäreiden kysyntä kasvaa tällä hetkellä , ennakoidulla 7% työllisyyden kasvu 2028 asti.

Tämä kaikki merkitsee sinulle sitä, että hammaslääkäriavustajaksi tuleminen on loistava urapolku, jota voit valita sekä vakauden että työllistettävyyden kannalta.

body_happy_hammas

Yhteenveto: Mikä on hammaslääkäri? Pitäisikö sinusta tulla yksi?

Hammashoitaja on henkilö, joka auttaa suuhygienistejä ja hammaslääkäreitä päivittäisissä tehtävissä ja toimenpiteissä. Vastuut voivat vaihdella, mutta niihin kuuluu yleensä potilaiden hoitaminen, röntgenkuvien käsittely, tietueiden pitäminen, tapaamisten ajoittaminen, hammaslääkäreiden avustaminen ja laskutuksen hallinta.

Jotkut hammashoitajat voi pystyä suorittamaan kehittyneempiä tehtäviä , kuten fluorin tai tiivisteiden levittäminen valtion ja sen lisenssivaatimusten mukaan.

Jos haluat tulla hammaslääkäriassistentiksi, sinun on selvitettävä, onko osavaltiollasi koulutus- tai lisenssivaatimuksia. Jotkut valtiot tekevät sinusta suorita yhden vuoden hammashoito-ohjelma , kun taas toiset antavat sinulle mahdollisuuden saada kaikki hammaslääkärisi koulutus työpaikalla.

Vaikka hammaslääkärin avustaminen ei välttämättä tuota sinulle paljon rahaa, se tekee tarjota hyötyä tasainen työpaikkojen kasvu ja mahdollisuus ansaita lähes 50 000 dollaria (palkat riippuvat useista tekijöistä, kuten sijainnista ja kokemuksesta).

Loppujen lopuksi voit itse päättää, onko hammaslääkärin ura oikea tie sinulle!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Gettysburg College ACT -tulokset ja GPA

Nebraskan yliopisto - Lincolnin pääsyvaatimukset

Täydellinen opas: Wake Forestin pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Apple Valley High Schoolista

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Apple Valley High Schoolista Apple Valley, CA.

Kuinka kauan sinun pitäisi opiskella ACT: tä varten? 6-vaiheinen opas

Kuinka kauan kestää parantaa ACT -pisteitäsi? Kuinka monta tuntia, viikkoa, kuukautta sinun täytyy opiskella? Ota selvää tästä.

Connecticut College ACT -pisteet ja GPA

Greensboro Collegen pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Victor Valleyn lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Victor Valley High Schoolista Victorville, Kalifornia.

Indiana University Bloomingtonin pääsyvaatimukset

USF SAT -pisteet ja GPA

Kalifornian parhaat koulut | Grace M. Davisin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Grace M. Davis High Schoolista Modesto, CA.

Fiskin yliopiston pääsyvaatimukset

William Woodsin yliopiston pääsyvaatimukset

Peru State College pääsyvaatimukset

ACT -alitulokset vs. SAT -alitulokset: Vertailu

Oletko hämmentynyt siitä, mitä testituloksesi tarkoittavat? Selitämme, kuinka ACT- ja SAT -alituloksia verrataan ja miten niitä käytetään oikean testin löytämiseen.

Täydellinen luettelo: Ohion korkeakoulut + sijoitukset/tilastot (2016)

Haetko oppilaitoksia Ohiossa? Meillä on täydellinen luettelo Ohion parhaista kouluista, joiden avulla voit päättää, minne mennä.

Milloin kollegion hyväksymiskirjeet saapuvat säännölliseen päätökseen? Varhainen päätös tai varhainen toiminta?

Milloin korkeakoulut lähettävät hyväksymiskirjeitä ja milloin ne saapuvat? Opi, kun korkeakoulupäätökset tulevat tämän täydellisen oppaan avulla.

NYC On ja pois lyöty polku: Manhattan

Tutki NYC: tä? Opi parhaita asioita Manhattanilla, etsitpä kuuluisia nähtävyyksiä tai piilotettuja helmiä.

Ferris State Universityn SAT -tulokset ja GPA

Ball State SAT -pisteet ja GPA

Lees-McRae Collegen pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Rancho Cotaten lukio

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Rancho Cotate High Schoolista Rohnert Parkissa, Kaliforniassa.

Cincinnatin kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

4.3 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 4.3

Mikä on 4.3 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 4,3 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Mikä on DO vs. MD? Kumpi on parempi?

Mitä eroa on MD: llä ja DO: lla? Mikä tutkinto on parempi lääkärille? Tutustu täydelliseen oppaaseemme DO vs MD.