Onko ACT -kirjoittaminen tärkeää? Asiantuntijaopas

tyhjä-314554_640-1.jpg

ACT: n kirjoitusosa on aina ollut valinnainen osa tenttiä. Oli kuitenkin merkittävästi tarkistettu syksyllä 2015 tavoitteena testata paremmin sellaisia ​​analyyttisiä kirjoitustaitoja, jotka ovat välttämättömiä yliopistotyössä. Jotkut oppilaitokset vaativat tai suosittelevat, että opiskelijat ottavat sen hakemukseensa, ja toiset eivät.

Kanssa SAT: n äskettäinen tarkistus , SAT -essee -osasta on tullut myös valinnainen. Tämän muutoksen valossa monet korkeakoulut muuttavat pääsykäytäntöjään ja ei enää vaadi tai suosittele SAT Essayta tai ACT Writing -osaa. Mutta mitä tämä muutoksen pyörre tarkoittaa sinulle? Onko valinnainen ACT Writing -osio edelleen tärkeä?

Tässä artikkelissa hajotan sen. Ensin annan lyhyen yleiskatsauksen ACT -kirjoitusosasta ja sen pisteytyksestä, mitkä oppilaitokset edellyttävät ACT Plus Writing -toimintoa, miksi koulut vaativat Kirjoitus -osiota ja miten he käyttävät sitä ja miksi muut koulut eivät vaadi kirjoitusosion käyttöä eteenpäin. Lopuksi annan ohjeita siitä, miten selvittää jos ACT Writing -osio on sinulle tärkeä.

ACT -kirjoittaminen: lyhyt katsaus

ACT Writing -osiossa sinulle esitetään ongelma ja sitten kolme näkökulmaa asiaan. Sinulla on 40 minuuttia aikaa kirjoittaa yhtenäinen essee, joka käsittelee seuraavia kahta tehtävää:

#1: Esitä ja tue oma mielipiteesi asiasta

koalitiohakemus esseen sanojen raja

#2: Selitä, miten mielipiteesi ja ainakin yksi muu näkökulma liittyvät toisiinsa.

Tuloksena olevan esseen pisteytysjärjestelmä on melko monimutkainen. Kaksi luokkalaista pistelee esseesi neljällä alueella 1–6, jolloin kokonaispistemäärä on 12 jokaisella alueella. Neljän verkkotunnuksen väliset pisteet lasketaan sitten keskiarvoksi saadaksesi kokonaispistemäärän 2-12. Lisätietoja ACT Writing -pisteytyksestä on täydellisessä erittelyssämme .

On tärkeää huomata se pisteesi Kirjoitus -osiossa ei vaikuta yhdistettyyn pisteeseesi. Se on kuitenkin osa englanninkielisen taiteen osa-pisteitäsi, joista englannin-, lukemisen- ja kirjoittamistuloksesi (skaalattuna 1-36-pistealueelle ELA-pisteiden laskemiseksi) lasketaan keskimäärin ja pyöristetään lähimpään kokonaislukuun.

Kirjoittaminen-osio maksaa sinulle lisäksi 16-17 dollaria.

maze-2264_640.jpg

On vähän tunnettu tosiasia, että ensimmäinen askel ACT-esseesi arvioinnissa on monimutkaisen sokkelon ratkaiseminen.

Kuka vaatii ACT Plus -kirjoitusta?

Suurin osa (yli kaksi kolmasosaa) korkeakouluista eivät vaadi ACT Writing -osaa . On kuitenkin melko vähän oppilaitoksia, jotka vaativat sitä edelleen hakijoille, etenkin eliittikoulujen joukossa (mukaan lukien UC Berkeley ja UCLA).

Valitettavasti, ACT: n tietokantaan koulujen kirjoitusvaatimukset ovat hyvin vanhentuneita ja raportoivat, että monet koulut vaativat esseen, jotka ovat itse asiassa hylänneet vaatimuksen. Sillä ajantasaisimmat tiedot koulun asemasta ACT plus Writingissä , tarkista koulun pääsyverkkosivusto.

Ne koulut, jotka vaativat kirjoittamista, ovat menneet ennätykseen erityisistä syistä. Hajotan ne seuraavassa osassa.

Miksi koulut vaativat ACT Plus -kirjoitusta?

Saatat olla utelias siitä, miksi jotkut koulut vaativat ACT: n Kirjoitus -osion, koska niin monet koulut ovat tehneet sen täysin vapaaehtoiseksi. Koulun virkamiesten julkisten lausuntojen perusteella näyttää olevan kolme pääasiallista syytä, miksi koulut vaativat ACT: n valinnaista kirjoitusosaa:

Johdonmukaisuus

Monien koulujen mielestä tarkistettu SAT -essee testaa paljon paremmin yliopiston kirjoittamisen kannalta tärkeitä analyyttisiä taitoja. Niille kouluille, jotka pitävät SAT -esseen arvoisena, on järkevää vaatia johdonmukaisuuden vuoksi myös ACT: n Kirjoitus -osiota.

Lisää tietoa on parempi

Joillakin oppilaitoksilla on filosofia, jonka mukaan kaikki saamansa tiedot ovat hyödyllisiä hakijoiden arvioinnissa. Kirjoittaminen -osio sisältää oppilaiden kielen ja kirjoitustaidon lisäksi datapisteitä transkriptioiden ja esseiden lisäksi. Täten, koulut, jotka arvostavat kaiken tiedon saamista että on mahdollista saada tietoa oppilasta, joka yleensä vaatii ACT Writingia.

Katso kirjoitustaitojasi paineen alla

ACT Writing -osio antaa pääsyvirkailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä, miten käytät analyyttistä kirjoitustaitoasi aikapaineen alla. Oppilaitoksesi esseesi ovat kiillotettuja ja tiukasti muokattuja kirjoituksia, kun taas ACT Writing -ponnistelusi ovat paljon raa'ampia ja lakkaamattomampia. Jälleen se on toinen datapiste kouluille.

valkoinen-200269_640.jpg

Surullisen kuuluisa aikapaineen torni.

Nämä syyt antavat jonkinlaisen käsityksen siitä, miksi koulut vaativat ACT -kirjoittamista - mutta miten ne käyttävät pisteitäsi?

Tampa -yliopisto täytti vaatimukset

Miten koulut käyttävät ACT Plus -kirjoitusta?

Jos haet kouluihin, jotka edellyttävät ACT Writingia, on tärkeää tietää miten he käyttävät sitä arvioidessaan hakemustasi. Onko se kriittinen kappale, vähän ylimääräistä nukkaa tai jotain siltä väliltä?

Puhuin puhelimessa eri koulujen pääsyvirkailijoille siitä, miten he käyttävät ACT: n kirjoitusosaa. Joitakin teemoja tuli esiin:

  • Pääsihteerit tuntevat sen ACT Plus Writing antaa pyöreämmän kuvan hakijan taidoista kuin ACT ilman kirjoittamista. Pohjimmiltaan he arvostavat sitä, että heillä on lisätietoa hakijan kielitaidosta osana vakiotestituloksia.
  • He kuitenkin myös korostavat sitä opiskelijat arvioidaan kokonaisvaltaisesti, ja heidän ensisijainen huolensa olisi, jos opiskelijan esseepisteet näyttäisivät olevan ristiriidassa opiskelijan muiden kirjoitukseen perustuvien sovellusmateriaalien kanssa. Jos esimerkiksi hakemuksesi essee oli ilmiömäinen ja sait suoraan-Kuten englannin tunneillasi, mutta esseen kokonaispistemäärä 5/12, se olisi punainen lippu siitä, että jotain outoa oli meneillään.

Yleinen yksimielisyys on, että koulut todella katsovat pisteitä, mutta se ei ole erittäin tärkeä osa sovellusta ellei tulos vaikuta epäjohdonmukaiselta hakijan muun pätevyyden kanssa. Paras vaihtoehto on kuitenkin, jos olet kiinnostunut tietystä koulusta, joka vaatii Kirjoittaminen -osion ja haluat tietää tarkalleen, miten he käyttävät sitä hakijoiden arvioimiseen, soittamalla sisäänottotoimistoon ja kysymällä.

On myös syytä (uudelleen) todeta, että ACT Writing -osaa vaativat koulut ovat vähemmistössä lukuun ottamatta kaikkein valikoivinta oppilaitosten tasoa. Useimmat koulut eivät vaadi tai edes suosittele uutta valinnaista esseetä, ja heillä on siihen omat syynsä.

berkeley-989035_640.jpg

UC Berkeley vaatii ACT plus Writing -toiminnon.

Miksi koulut eivät vaadi ACT Plus -kirjoitusta?

On kolme pääasiallista syytä, jotka koulut ovat antaneet, koska ne eivät edellytä ACT Writing -osion jatkamista:

Johdonmukaisuus

Kun SAT: n essee -osaa vaadittiin, koulujen oli järkevää vaatia ACT: n valinnaista kirjoitusosaa johdonmukaisuuden vuoksi. Nyt kun SAT-essee on kuitenkin vapaaehtoinen, koulut voivat kuitenkin arvioida kantaansa uudelleen. Koulut, jotka ovat päättäneet olla vaatimatta valinnaista SAT -esseetä, ovat yleensä poistaneet myös ACT Writing -vaatimuksensa säilyttää testausohjeiden johdonmukaisuus kahden testin välillä. ''

Kirjoitusosa on tarpeeton

Jotkut koulut tuntevat sen jo riittävä näyttö hakijan kirjoituskyvystä hakemusesseiden ja englanninkielisten opiskelijakirjoitusten kautta. Tämä pätee erityisesti laitoksiin, joissa vaaditaan useita esseitä osana hakemusta.

ACT -kirjoittamisen vaatiminen on taakka vähäosaisille opiskelijoille

Jotkut koulut ovat huolissaan siitä, että Kirjoittaminen -osioon liittyvät lisäkustannukset voivat ehkäistä heikommassa asemassa olevia opiskelijoita. Pennsylvanian yliopisto on todennut, että vähemmistö- ja ensimmäisen sukupolven opiskelijoilla on vähiten todennäköisesti ”täydellinen testausprofiili”. He ovat poistaneet ACT Writing -vaatimuksen toivossa houkuttelemaan monipuolisempaa hakijaryhmää.

koriste-kurpitsa-529982_640-1.jpg

Monipuolinen hakija -allas, kuten nämä koristeelliset kurpitsat edustavat.

Onko ACT Writing -osio sinulle tärkeä?

Olen käynyt läpi, miten ja miksi koulut vaativat tai eivät edellytä ACT Writing -osion jatkamista. Mutta miten tämä vaikuttaa sinuun?

Pitäisikö minun ottaa ACT Plus Writing?

Tämä johtuu ensisijaisesti siitä haetko kouluja, jotka vaativat tai suosittelevat ACT Writing -osiosta. (Yleensä olen erehtynyt pitämään suosituksia hienosti muotoilluina vaatimuksina korkeakoulun hakuprosessissa.)

kuinka lasketaan painotettu gpa

Jos et käytä ACT Writing -osaa ja huomaat myöhemmin, että tarvitset sitä, joudut valitettavasti suorittamaan koko kokeen uudelleen! Joten jos on edes mahdollisuus, että saatat olla kiinnostunut koulusta, joka vaatii/suosittelee Kirjoittaminen -osiota, sinun kannattaa valita se. Tämä on erityisen tärkeää, jos haet huipputason kouluihin, koska jotkut vaativat tai suosittelevat ACT Writing -osaa.

Jos tiedät varmasti, ettet ole lopullisesti kiinnostunut yhdestä koulusta, joka vaatii tai suosittelee kirjoittamista, mene eteenpäin ja ohita se. Mutta vain jos tiedät, ettet muuta mieltäsi!

Toinen huomautus on, että jos olet erittäin hyvä ajoitettu analyyttinen esseekirjoitus, saatat haluta myös osallistua Kirjoittaminen-osioon, vaikka haet vain kouluissa, joissa se on vapaaehtoista. Tähtitulos näyttää hyvältä hakemuksessasi, vaikka sitä ei vaaditakaan - itse asiassa se osoittaa, että olet tehnyt aloitteen.

Kuinka tärkeä pisteeni on?

Vastaus tähän kysymykseen ei ole täysin yksiselitteinen, koska se riippuu kouluista, joihin haet. Tärkeintä yleensä on se Kirjoituspisteesi on yhdenmukainen muiden testitulosten kanssa. Sen ei todellakaan tarvitse olla täydellinen korrelaatio - jos saat yhdistelmällesi 36 ja kirjoittamisesta 9/12, en korostaisi liikaa. Mutta jos sinulla on 30 komposiittia ja 6/12 esseestä, se voi aiheuttaa huolta vastaanottovirkailijoiden keskuudessa siitä, ettet ole valmis yliopistotason kirjoittamiseen.

Kuinka voin menestyä ACT Writing -osiossa?

Jos sinun on mentävä Kirjoittaminen -osioon, voit varmasti oppia menestymään tarvittavat taidot. Tässä muutamia yleisiä vinkkejä:

  • Käytä muutama minuutti suunnittele esseesi ennen kuin alat kirjoittaa!
  • Olla varma keskustele ainakin kahdesta näkökulmasta esseessäsi ja tee ehdottomasti oma mielipiteesi selväksi.
  • Tue kaikkia esittämiäsi pointteja konkreettisia esimerkkejä.
  • Varmista, että esseesi on loogisesti järjestetty ja siinä on johdanto ja johtopäätös.
  • Kirjoita enemmän kuin sivu!

Lisätietoja ACT Writingin poistamisesta puistosta on osoitteessa vaiheittainen opas ACT-esseen kirjoittamiseen , 15 vinkkiä esseepisteiden nostamiseen tai oppaamme täydelliseen esseepisteeseen .

pennut-555822_640-1.jpg

Nämä kissanpennut ovat ylpeitä sinusta!

Avain takeaways

Koska SAT on tehnyt tentin essee -osan vapaaehtoiseksi, koulut käyttävät siihen aikaa arvioida uudelleen vaatimuksiaan myös ACT Writing -osiossa. Monet koulut ovat luopuneet vaatimuksesta kokonaan. Kuitenkin eliitti-tason oppilaitokset ovat eri mieltä asiasta, ja jotkut vaativat edelleen kirjoitusosaa ja toiset jättävät sen pois.

unc chapel hill act tulokset

Niille kouluille, jotka vaativat kirjoittamista, ei ehkä ole selvää, miten ne käyttävät sitä hakemuksesi arvioinnissa. Yleinen yksimielisyys sisäänpääsyvirkailijoiden välillä, jolle puhuin, oli se, että kirjoituspisteet antoivat arvokasta tietoa, mutta että niitä käytettiin enimmäkseen tarkista hakijan kielitaidon johdonmukaisuus.

Arvioidessasi, onko ACT Writing -osio sinulle tärkeä, ota huomioon seuraavat asiat:

  • Haetko kouluja, jotka harkitsevat, suosittelevat tai vaativat ACT Writing -osion? Ota sitten ACT Plus Writing.
  • Etkö ole vielä varma, mihin haet? Ota ACT Plus Writing, koska muuten jos joudut tarvitsemaan sitä myöhemmin, sinun on istuttava koko tentti uudelleen.

Jos käytät Kirjoittaminen -osiota, kuinka tärkeä pisteesi on? No se on tärkeintä pisteesi ovat yleensä johdonmukaisia muiden testitulosten ja sovellusprofiilin kanssa. Mutta hyvä uutinen on, että on erittäin mahdollista oppia kirjoittamaan erinomainen ACT -essee.

Viimeinen sanani olisi siis älä unohda Kirjoittaminen -osiota ja ehdottomasti valmistaudu siihen, jos aiot ottaa sen, mutta älä stressaa liikaa täydellisen pistemäärän saamisesta.

pentu-1221791_640.jpg

Mikään ei ole todella täydellistä ... paitsi tämä pentu.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mount Holyoke College SAT -tulokset ja GPA

West Libertyn yliopiston pääsyvaatimukset

Saint Josephin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

3 avainvinkkiä onnistuneiden tuffien täydentävien esseiden kirjoittamiseen

Taisteletko Tufts-lisäyksellä? Opi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää erottuvien Tufts-esseiden kirjoittamisesta, jotta pääset sisään.

College haastattelupuku: mitä pukeutua haastatteluun

Mietitkö mitä pukeutua yliopiston haastatteluun? Opi sopivan yliopistohaastattelun puvut ja vinkit hyödyllisten vinkkien ja näytepukujen avulla.

La Sierran yliopiston pääsyvaatimukset

Älä ota TEVA 3109 -valmistetta ennen tämän lukemista

Etkö ole varma, pitäisikö sinun ottaa TEVA 3109 -pilleri? Opi mitä se sisältää, mitä vaikutuksia sillä on ja miten TEVA -pilleri 3019 otetaan turvallisesti.

2016-17 Akateeminen opas | George Washingtonin lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta George Washingtonin lukiosta San Franciscossa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä El Caminon lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta El Camino High Schoolista Etelä-San Franciscossa, Kaliforniassa.

Voivatko korkeakoulut peruuttaa pääsysi sosiaalisen median viestien takia?

Oletko huolissasi, että sosiaalisen median viestisi estävät sinua pääsemästä yliopistoon? Opi, miten korkeakoulut punnitsevat verkkoviestejä ja miten voit välttää sosiaalisen median ongelmia.

Tennessee State University SAT -pisteet ja GPA

ACT -pisteytysvirhe: Saitko jonkun muun pistemäärä virheen perusteella?

Onko ACT -pisteesi odotettua pienempi? Luuletko saaneesi jonkun toisen pistemäärän tai ACT tehnyt virheen? Näin voit korjata sen.

Mitä sinun on tiedettävä Norton Space- ja Aeronautics Academy -opistoista

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Norton Space and Aeronautics Academy -säätiöstä San Bernardinossa, Kaliforniassa.

Enneagrammin tyyppi 2: Hoitava auttaja

Oletko tyypin 2 Enneagrammi? Opi kertomaan, mitkä urat sopivat sinulle ja millainen Enneagram 2 on rakkaudessa ja parisuhteessa.

Ainoa todellinen tiede, jonka sinun on tiedettävä ACT-tiede

Tiesitkö, että ACT vaatii sinua ymmärtämään vähän tiedettä vastaamaan 10 prosenttiin sen kysymyksistä? Lue oppaamme kaikista tiedoista, jotka sinun on tiedettävä.

Paine Collegen pääsyvaatimukset

Queens University of Charlotte Pääsyvaatimukset

Mikä on Charter School? Onko yksi oikea sinulle?

Oletko hämmentynyt charter- ja julkisista kouluista? Yksityiskohtainen kilta charterkoulun määritelmään opastaa kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää.

Utica College SAT -tulokset ja GPA

Täydellinen opas: Kuinka paljon korkeakoulu todella maksaa?

Yritätkö laskea, kuinka paljon korkeakoulu maksaa, mukaan lukien opetus, huone ja lauta, kirjat ja paljon muuta? Jaamme kaikki tärkeimmät kustannukset puolestasi - ja kuinka paljon todella maksat yliopistosta.

18 kriittistä tappaaksesi pilkkulintujen lainauksia, selitetty

Kiinnostaako tärkeitä tappaaksesi Mockingbird-lainauksia? Palaamme yhteen tärkeimpiä, mukaan lukien Atticus Finchin lainaukset, lainaukset rasismista ja muut.

Keskusmetodistisen yliopiston pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | La Habran lukioluokitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta La Habra High Schoolista La Habrassa, Kaliforniassa.

Kuinka päästä: UNC SAT -pisteet ja GPA

Villanovan pääsyvaatimukset