Onko ACT kova? 9 avaintekijää, huomioitu

feature_istheacthard.jpg

ACT on hermoja pilaava testi, kun otetaan huomioon vaikutukset, joita pisteillä voi olla korkeakoulujen pääsynäkymiin.Mutta kuinka vaikea ACT on, todella?Se on pelottavaa, varma, mutta se ei ole niin vaikeaa kuin miltä näyttää. ACT-materiaalista tulee paljon vähemmän haastavaa, jos olet perehtynyt testin rakenteeseen ja kysymysten esittämistapaan.

Tässä artikkelissa käsittelen muutamia ACT: n näkökohtia, jotka yleensä tekevät siitä enemmän tai vähemmän vaikeaa, ja annan tärkeitä vinkkejä siitä, miten päästä eroon näistä esteistä ja saavuttaa hyvä tulos!Onko ACT kova?

Ytimessään ACT testaa suhteellisen peruskäsitteitä, joten et todennäköisesti näe mitään sisältöä, joka on sinulle täysin tuntematonta. Se voi kuitenkin olla ehdottomasti haastavaa riippuen siitä, kuinka paljon valmistelet ja kuinka hyvin olet oppinut materiaalin koulussa.

Englanninkielisessä osiossa testataan kieliopillisia ja tyylillisiä kirjoituskonsepteja, jotka ovat sinulle tuttuja työsi perusteella englannin oppitunnilla keskikoulun loppupuolella ja lukion alussa.

Matematiikka-osiossa ei testata mitään aineistoa niiden käsitteiden ohella, jotka olisit oppinut algebra II: ssa ja trigonometriassa, luokissa, jotka monet opiskelijat ovat käyneet toisen lukuvuoden lopussa.

Lukeminen-osan kohdat on kirjoitettu suunnilleen keskimääräisen korkeakouluopiskelijan lukutasolla, mutta ne eivät sisällä epäselviä sanasanoja, ja useimmat kysymykset perustuvat perusopetukseen.

Mount Holyoken yliopiston hyväksymisaste

Tiede-osiossa käsitellään kokeellisten skenaarioiden ja tieteellisten teorioiden arviointia, jotka todennäköisesti pystyt ymmärtämään, jos olet käynyt lukion luonnontieteiden luokan, jossa on laboratorion komponentti.

ACT: n suurin haaste useimmille opiskelijoille on sen muoto. Sinulla on hyvin rajoitettu aika vastata jokaiseen kysymykseen, ja lukemista on huomattava määrä. Sinun on voitettava testin rakenteen aiheuttamat haasteet, ennen kuin voit käyttää sisällön tuntemustasi menestyksekkäästi.

5 tekijää, jotka tekevät ACT: n vaikeammaksi

Kysymykseen 'Onko ACT vaikea?' On vastattava paljon näkökohtia. Tässä luetellaan muutamia erilaisia ​​ACT-ominaisuuksia, jotka saattavat vaikeuttaa sinua.

# 1: Aikapaine

ACT on haastava monille opiskelijoille sen takia tiukat aikarajoitukset. Englanninkielisessä osiossa vastaat 75 kysymykseen vain 45 minuutissa, mikä on vain 36 sekuntia per kysymys. Matematiikka-osiossa vastaat 60 kysymykseen 60 minuutissa, joten sinulla on enintään minuutti kutakin kysymystä varten. Sekä lukemisen että tieteen alalla vastaat 40 kysymykseen 35 minuutissa, mikä tarkoittaa, että saat 52 sekuntia per kysymys. Ei ole aikaa viipyä vaikeissa kysymyksissä , joten jos et ole tottunut testiin, aika voi loppua ennen yhden tai useamman osan viimeistelyä.

# 2: Paljon lukemista

ACT sisältää pitkiä kohtia sekä englanninkielisessä että lukemisessa, ja tiede-osa vaatii myös melko vähän lukemista (erityisesti ristiriitaisista näkökulmakysymyksistä).

Lukemisosassa on neljä kohtaa (tai niiden paria), jotka liittyvät kysymysjoukkoihin. Usein kysymykset eivät sisällä viitenumeroita viitteeksi. Tämä voi tarkoittaa, että vietät paljon aikaa käytävän läpi etsimään tarvitsemasi tiedot. Jos sinulla ei ole hyvää lukustrategiaa ennen testiä, et ehkä pääse osion loppuun.

# 3: Korkean stressin ympäristö

Kuten olen maininnut, ACT on korkeapainetesti, koska se voi vaikuttaa voimakkaasti mahdollisuuteesi päästä kilpailukykyisiin korkeakouluihin. Jopa testissä, joka ei sisällä poikkeuksellisen haastavaa sisältöä, stressi voi saada kaiken näyttämään huomattavasti pelottavammalta. Jos olet liian huolissasi virheiden tekemisestä, saatat häiritä ahdistus ja vaikeuttaa testiä itsellesi vahingossa.

# 4: Tuntemattomat tiedot

Joidenkin opiskelijoiden mielestä ACT: n tiedeosa on vaikeaa, koska se pyytää sinua tulkitsemaan tuntemattomia tietoja kokeilutyypeistä, joita et ehkä ole ennen kokenut luokassa. Näiden kaavioiden ja kaavioiden tulkinta voi olla haastavaa, jos yksiköt ovat epätavallisessa muodossa tai mittaavat asioita, joita et voi helposti visualisoida. Tässä on esimerkki:

Screen_Shot_2016-08-08_at_9.51.33_AM.png

Ensi silmäyksellä tällaiset kaaviot ovat hieman käsittämättömiä (wattia metriä kohti neliö? Wut?). Voit oppia ohittamaan kaiken tämän löytääksesi perustiedot, jotka sinun on vastattava kysymyksiin, mutta se on vaikeaa, jos et ole tottunut testiin.

# 5: Joitakin haastavia matematiikan käsitteitä (eikä kaavoja)

ACT testaa satunnaista kehittynyttä matematiikkakonseptia jota et ehkä ole vielä oppinut, mukaan lukien muutama trigonometrian peruskysymys. Jotta se olisi entistä kovempi, ACT ei tarjoa yleisesti käytettyjä matemaattisia kaavoja osan alussa kuten SAT tekee. Sinun on luotettava enimmäkseen muistiin tällä alueella.

Kysymykset tarjoavat kuitenkin kaavat, jotka sinun on löydettävä ratkaisu, jos ne sattuu olemaan hieman hämärämpiä. Esimerkiksi näin on aina, kun kyseessä ovat trigonometriset identiteetit.

runko_pi-1.jpg Todennäköisesti kohtaat vähemmän jännittävän tyypin pi (e) ACT: ssä.

4 tekijää, jotka tekevät ACT: n helpommaksi

Katsotaan nyt toista puolta. Tässä on muutamia tekijöitä, jotka voivat tehdä ACT: stä helpomman testin verrattuna muihin koulussa suoritettuihin kokeisiin.

# 1: Johdonmukainen rakenne ja kysymysmuodot

ACT on aina rakennettu samalla tavalla samantyyppisten kysymysten kanssa. Tämä standardointi tarkoittaa on suhteellisen helppo ennustaa, mikä testissä näkyy missä järjestyksessä. On paljon yksinkertaisempaa valmistautua testiin, kun tiedät tarkalleen mitä odottaa.

Joka kerta, kun otat ACT: n, voit olla positiivinen siinä osioiden järjestys on englanti, matematiikka, lukeminen, luonnontieteet ja valinnainen kirjoittaminen. Lukeminen-osiossa voit jopa ennustaa kohtien järjestyksen aiheen mukaan. Voit oppia lisää kunkin osan rakenteesta tästä testin muodon kattavasta oppaasta.

ylioppilaskunnan hallitus lähettää sat

# 2: Kaikki monivalintakysymykset

Jokainen ACT: n kysymys (miinus valinnainen essee) on monivalintakysymys. Toisin kuin SAT, ACT Mathissa ei ole ruudukkokysymyksiä. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse keksiä vastauksia itsenäisesti. Kaikki oikeat vastaukset ovat edessäsi! Sinun tarvitsee vain selvittää, miten poistaa valinnat, joilla ei ole järkeä.

# 3: ACT-tiede ei todellakaan ole sitä Sciencey

Jotkut ihmiset ovat hyvin pelotellut ACT: n tiede-osiosta, koska näyttää siltä, ​​että sinun on tiedettävä joukko epäselviä tieteellisiä tosiasioita, jotta voit menestyä. Se ei ole totta! Tiede-osa on vain ymmärrystä ja datan tulkintaa yhdistettynä peruslogiikkaan. Sinun ei tarvitse sukeltaa takaisin sähkökemian muistiinpanoihisi tai muistaa fysiikan kaavoja. Vaikka sinulla ei olisikaan luottamusta akateemisiin taitoihisi tieteellisillä aloilla, voit oppia suoriutumaan tässä osassa hyvin käytännössä.

# 4: Ei arvaavaa rangaistusta

ACT ei ota pisteitä virheellisistä vastauksista, joten kysymyksen jättäminen tyhjäksi ja vastaaminen väärin ovat toiminnallisesti samat. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse tuskailla siitä, onko sen arvoista täyttää satunnainen vastauskuplan kysymykseen, joka täysin kantoi sinut. Anna vastaus jokaiseen kysymykseen siltä varalta, että onnistuisit!

kehonarviointipaletti.jpg Tee haluamasi arvausrikkomukset - rangaistusta ei ole!

3 vinkkiä ACT: n helpottamiseen

Kävin juuri joukon kiinteitä ACT-ominaisuuksia, jotka saattavat helpottaa tai vaikeuttaa, mutta suurin tekijä sen määrittämisessä, kuinka helppoa testi sinulle on, on se, miten päätät lähestyä sitä.

Tässä on joitain vinkkejä, jotka auttavat sinua hallitsemaan ACT: n haasteita ja vähentämään tällaisen tärkeän testin ympärillä olevaa ahdistusta.

Vinkki 1: Ota paljon käytännön testejä

Ensisijainen tapa tehdä ACT helpompaa itsellesi on tekemällä harjoitustestejä säännöllisin väliajoin osana opiskeluasi. Harjoitustestit auttavat sinua totuttamaan todellisen testin muodon ja ajoituksen, jotta voit välttää epämiellyttäviä yllätyksiä.

Kuten olen sanonut, aikapaine on yksi ACT: n vaikeimmista puolista, joten jos opit hallitsemaan aikaa hyvin harjoituskokeissa, olet jo paljon lähempänä korkeita pisteitä. Harjoitustestit myös tottuvat testin piirteisiin, jotka näyttävät pelottavilta ensi silmäyksellä, mutta ovat täysin hallittavissa, kun ymmärrät muodon paremmin.

kuinka saada lukion transkriptio

Vinkki 2: Pysy rauhallisena

Testiahdistus on kaatuminen monille opiskelijoille, jotka muuten kykenevät täysin ymmärtämään ACT: n sisällön. Se on tärkeää löytää strategioita näiden korkeapainekokeisiin liittyvän stressin torjumiseksi joten se ei pilaa suorituskykyäsi.

Mindfulness-tekniikoista voi olla apua testin aikana, ja tietoisuus kokeen rakenteesta ennen kuin menet siihen, voi myös lievittää stressiä. Pidä mielessä, että kohtalosi elämässäsi ei määräydy tämän kokeen pisteiden perusteella. Sinulla on useita mahdollisuuksia ottaa se niin kauan kuin aloitat prosessin riittävän ajoissa.

Vinkki 3: Tee muistiin virheesi

Kiinnitä aina huomiota harjoituskokeiden virheisiin, jotta voit keskittyä parantamiseen näillä alueilla.

Mitä enemmän aikaa varataan käsittelemään sisältöalueita, joita et ymmärrä, sitä mukavammin tunnet itsesi testipäivänä. Jos jatkat harjoitustestien tekemistä tekemättä virheitäsi, ACT-muoto muistetaan, mutta et korjaa mitään syvempää ongelmaa, joka aiheuttaa pisteiden menettämisen.

Viime kädessä, jos haluat saada itseluottamusta, sinun on vie aikaa ymmärtääksesi missä olet mennyt pieleen ja miten voit muuttaa strategiasi välttää samat virheet testipäivänä.

helsinki-1.jpg Sinun pitäisi oppia kiinni itsestäsi, ennen kuin aloitat väärän reitin löytääksesi ratkaisun kysymykseen.

Bottom Line: Kuinka vaikea ACT on?

Kun suoritat ensimmäisen kerran ACT-harjoitustestin, saatat nähdä vaikeustason haastavana, keskimääräisenä tai suhteellisen helpoksi koulutustasostasi riippuen.

ACT voi olla vaikeampaa ihmisille, joilla on vaikea lukea nopeasti tai jotka eivät ole yhtä tyytyväisiä joihinkin kehittyneisiin matemaattisiin käsitteisiin.

Kuitenkin, suorituskykyäsi on aina mahdollista parantaa jatkamalla sinulle kovien kysymysten harjoittamista, tulemalla mukavammaksi testin ajoituksen ja rakenteen kanssa ja oppimalla rentoutumaan myös silloin, kun asiat eivät suju täydellisesti.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Cal State San Bernardino SAT -tulokset ja GPA

Humboldt State University SAT -pisteet ja GPA

Providence College ACT -pisteet ja GPA

Saint Mary's Collegen pääsyvaatimukset

4 tapaa sanoa 'rakastan sinua' japaniksi

Kuinka sanot 'rakastan sinua' japaniksi? Opi erilaisia ​​tapoja ilmaista rakkautta japaniksi, mukaan lukien daisuke da ja ai shiteru.

North Carolina Central University SAT Scores and GPA

Länsi -Kentuckyn yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä San Andreasin jatko-lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta San Andreaksen jatko-lukiosta Hollisterissä, Kaliforniassa.

Kuinka päästä sisään: ASU -pääsyvaatimukset

Pitäisikö sinun käyttää Universal College -sovellusta tai Common Appia?

Kumpi sopii sinulle parhaiten Universal College -sovelluksen ja Common Applicationin välillä? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Shawin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on Tukholman oireyhtymä? Se on tosi?

Onko Tukholman oireyhtymä todellinen häiriö? Selitämme, mikä tämä väärinymmärretty ilmiö todella on, ja hahmotamme Tukholman oireyhtymän merkittävimmät oireet ja esimerkit.

Kuinka päästä: Texas State ACT -pisteet ja GPA

Columbia College Chicagon pääsyvaatimukset

Waterloon yliopiston pääsyvaatimukset

Etelä -Dakotan yliopisto ACT -tulokset ja GPA

Jokainen AP -kemian harjoittelutesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Etsitkö AP -kemian harjoittelukokeita? Täydellinen kokoelmamme sisältää kaiken tarvittavan oppimateriaalin AP -testin ässäämiseen.

Columbia Collegen pääsyvaatimukset

Benedictine University ACT -pisteet ja GPA

Pyhän Ristin korkeakoulu SAT -tulokset ja GPA

Kansikirjemalli: Hakeminen toimitukselliselle avustajatyölle

Etsitkö julkaisutöitä? Katso tämä upea saatekirjeesimerkki ja saat vinkkejä erottamaan itsesi kilpailukentällä.

DePaul University pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Livermoren lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Livermore High Schoolista Livermore, CA.

3.8 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 3.8

Mikä on 3.8 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 3.8 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

York College SAT -pisteet ja GPA