Tärkeitä korkeakouluhakemusten määräaikoja, joita et voi hukata

feature_brownbear.jpg

Ajoitus on kaikki kaikessa. Missään tämä sanonta ei pidä paikkansa kuin yliopiston hakuprosessissa. Prosessi kestää kuukausia, ellei vuosia, SAT: n ottamisesta henkilökohtaisen esseesi kirjoittamiseen ja yhteisen sovelluksen lähettämiseen.

Milloin sinun on siis kerättävä kaikki hakemusmateriaalisi ja toimitettava ne oppilaitoksillesi? Kaikki riippuu määräajoista. Tässä oppaassa käydään läpi eri vaihtoehdot korkeakouluhakemusten määräaikoja varten sekä vaiheittaiset ohjeet siitä, miten niitä kaikkia seurataan.Ensinnäkin, mitä eri vaihtoehtoja hakea?

Mitkä ovat vaihtoehdot korkeakouluhakemusten määräajoille?

Yhdysvalloissa on tuhansia oppilaitoksia, jotka kaikki voivat tarjota yhden tai useamman seuraavista vaihtoehdoista hakemiseen: säännöllinen päätös (RD), varhainen toiminta (EA), varhainen päätös (ED) ja/tai jatkuva pääsy (RA). Kolme ensimmäistä vaihtoehtoa ovat asettaneet määräajat, kun taas jatkuva pääsy on outoa, ja opiskelijan on haettava aikaa.

Kun valmistaudut hakemaan, sinun on tutkittava huolellisesti kunkin koulun politiikka. Jotkut varhaiskasvatuskoulut asettavat rajoituksia sovelluksillesi muille oppilaitoksille. Aikaiseen päätökseen liittyy sitova sopimus, jossa lupaat ilmoittautua kouluun, jos sinut hyväksytään. Varmista, että sinä ymmärrä säännöt sekä hyvät ja huonot puolet , jokaisesta vaihtoehdosta, ennen kuin valitset yhden yliopistosovelluksillesi.

Yksi esimerkki on, että varhainen sisäänpääsy työntää korkeakoulujen suunnitteluaikataulua aikaisemmin muutamalla kuukaudella. Ennen kuin päätät hakea aikaisin, sinun on valmisteltava SAT- tai ACT -pisteet, suosituskirjeet, henkilökohtainen essee ja kurssiarvot. Kun haet suosikkikoulusi, haluat varmistaa, että olet lähettämällä paras mahdollinen sovellus.

Toinen tärkeä näkökohta on taloudellinen tuki. Kun haet varhaista päätöstä, suostut ilmoittautumaan ennen kuin näet taloudellisen avun tarjouksesi. Tämä voi olla kauppa monille opiskelijoille, joten kysy itseltäsi tämä kysymys ennen kuin hyppäät ED: hen ja joudut vaikeaseen tilanteeseen.

Nämä ovat kaksi tärkeintä tekijää sovellusstrategian suunnittelussa. Tässä oppaassa käsitellään tarkemmin sovelluksesi aikajanaa, mutta katsotaan ensin yleisimmät korkeakouluhakemusten määräajat 2020 ja suositut koulut, joilla ne ovat , alkaen säännöllisestä päätöksestä.

body_january.jpg

Useimmat säännölliset päätökset ovat tammikuussa.

Mikä on säännöllinen päätös?

Suurin osa opiskelijoista hakee koulun säännöllistä päätöstä. Nämä ovat korkeakouluhakemusten määräajat, joista olet ehkä kuullut, yleensä tammikuun alussa (niin paljon rentouttavasta talvilomasta).

Yleisin RD -määräaika on 1. Tammikuuta. 15. tammikuuta on myös suosittu. Yksi suuri poikkeus tammikuun määräaikaan koskee Kalifornian yliopiston järjestelmän kouluja. UC -hakemusten määräaika on poikkeuksellisen aikaisin 30. marraskuuta. On myös kouluja, joiden määräajat ovat myöhässä helmikuussa, maaliskuussa tai huhtikuussa.

Joissakin tapauksissa sinun on täytettävä osa hakemuksesta ennen viimeistä määräaikaa. Jos esimerkiksi koulusi vaatii tai suosittelee haastattelua, voit joissakin tapauksissa määrittää sen aikaisemmin.

Havaijin yliopiston hyväksymisaste

Yleisimmin kuitenkin haet tammikuussa ja sitten kuulla joskus maaliskuussa tai huhtikuussa. Saatat odottaa paljon ilmoituksia, koska voit hakea niin monta koulua kuin haluat säännöllisellä päätöksellä. Toisin kuin jotkut muut vaihtoehdot, sinulle ei aseteta rajoituksia, kun käytät RD: tä.

Olitpa kiinnostunut NYU -hakemuksen määräajasta tai Stanfordin määräajasta, sinun ei tarvitse etsiä pidemmälle. Joidenkin suosittujen korkeakoulujen RD -määräajat on lueteltu alla.

body_deadline-2.jpg

Suosittujen koulujen säännölliset päätösten määräajat

Koulu Säännöllinen päätöksen määräaika
American University 15. tammikuuta
Boston College 1. Tammikuuta
Bostonin yliopisto 1. Tammikuuta
Bowdoin 5. tammikuuta
Brandeis 1. Tammikuuta
Ruskea 5. tammikuuta
CalTech 3. tammikuuta
Columbia 1. Tammikuuta
Cornell 2. tammikuuta
Dartmouth 2. tammikuuta
mennessä 4. tammikuuta
Emory 1. Tammikuuta
Georgetown 10. tammikuuta
Harvard 1. Tammikuuta
Johns Hopkins 4. tammikuuta
KANSSA 1. Tammikuuta
New Yorkin yliopisto 5. tammikuuta
Luoteis 3. tammikuuta
Princeton 1. Tammikuuta
Stanford 2. tammikuuta
Tufts 1. Tammikuuta
UNC Chapel Hill 15. tammikuuta
Kalifornian yliopisto 30. marraskuuta
Chicagon yliopisto 2. tammikuuta
Michiganin yliopisto 1. helmikuuta
Notre Damen yliopisto 1. Tammikuuta
Pennsylvanian yliopisto 5. tammikuuta
Etelä-Kalifornian yliopisto 15. tammikuuta
Virginian yliopisto 1. Tammikuuta
Vanderbilt 1. Tammikuuta
Villanova 15. tammikuuta
Wellesley 8. tammikuuta
Yale 2. tammikuuta

Jotkut näistä kouluista tarjoavat myös varhaisia ​​toimia tai varhaisia ​​päätöksiä. Lue lisätietoja varhaisista toimista ja joidenkin tunnettujen koulujen EA-määräajoista.

body_earlybirdspecial.jpg

Mikä on varhainen toiminta?

Varhainen toiminta siirtää määräaikaa ja ilmoitusta aikaisemmin muutamalla kuukaudella. Yleisimmät EA -määräajat ovat 1. marraskuuta ja 15. marraskuuta. Kuulet joulukuussa, ehkä ennen kuin olet edes lähettänyt RD -hakemuksesi!

Varhaisessa vaiheessa voit hyväksyä tai evätä. On myös kolmas vaihtoehto, joka on ainutlaatuinen varhaiselle sisäänpääsylle: lykätään. Lykkääminen tarkoittaa, että sovelluksesi siirretään tavalliseen hakijavarantoon arvioitavaksi myöhemmin uudelleen.

Yhä useammat opiskelijat hakevat joka vuosi varhain, varhainen sisäänpääsy on entistä kilpailukykyisempi ja lykkäykset yleistyvät. On mahdollista, että sinut hyväksytään seuraavassa tarkastelujaksossa. Voit soittaa ottotoimistoon ja kysyä lisätietoja, jos saat lykkäystä. Voit myös lähettää vuoden puolivälin arvosanasi tai päivitetyt testitulokset parantaaksesi hakemustasi. Älä epätoivo, jos sinua lykätään - mutta tee se Ole ennakoiva ja selvitä seuraavat vaiheesi.

Joissakin kouluissa on rajoittava tai yhden valinnan aikainen toimintaohjelma joka estää sinua hakeutumasta useampaan kuin yhteen EA -kouluun. Näihin kouluihin kuuluvat Harvard, Princeton, Yale, Stanford ja Notre Damen yliopisto.

Jos koulusi ei ole rajoittava, voit hakea aikaisin missä haluat. Mutta kuten KANSSA sanoo, 'Jos haet toiseen kouluun varhaisen toiminnan aikana, jolla on rajoitus, MIT edellyttää, että noudatat näitä sääntöjä ... et voi hakea samanaikaisesti MIT: tä. ''

Harvinaisen yhden valinnan EA -ohjelman lisäksi varhaisessa vaiheessa ei ole muita rajoituksia. Sinun ei tarvitse hyväksyä, jos sinulle tarjotaan paikka EA -hakemuksesi perusteella. Kuten RD -kouluissasi, sinulla on aikaa kansallinen vastauspäivä toukokuun 1 tehdä ja lähettää päätöksesi (ja talletus).

Kun pystyt odottamaan 1. toukokuuta valitaksesi korkeakoulusi, voit kerätä kaikki hyväksynnät ja verrata taloudellisia avustustarjouksia. Kuten näet alla, tämä mahdollisuus ei ole käytettävissä, jos käytät aikaista päätöstä. Ennen kuin pohdimme, miten ED eroaa EA: sta, katsotaanpa joitain suosittuja kouluja, joilla on varhainen toiminta ja niiden määräajat.

body_calendar-4.jpg

Suosittujen koulujen varhaiset toimenpiteiden määräajat

Koulu EA: n määräaika
CalTech 1. marraskuuta
Georgetown * 1. marraskuuta
Harvard * 1. marraskuuta
KANSSA 1. marraskuuta
Stanford * 1. marraskuuta
UNC Chapel Hill 15. lokakuuta
Chicagon yliopisto 2. marraskuuta
Michiganin yliopisto 15. marraskuuta
Notre Damen yliopisto * 1. marraskuuta
Virginian yliopisto 1. marraskuuta
Villanova 1. marraskuuta
Yale * 1. marraskuuta

*Rajoittava tai yhden valinnan aikainen toiminta.

Useimmat koulut tarjoavat yhtä tai toista varhaisen toiminnan ja varhaisen päätöksenteon suhteen, vaikka niitä on pieni määrä, kuten UChicago. Suuri osa siitä, mikä oli totta EA: lle, pätee ED: hen, ja sillä on yksi tärkeä ero - varhainen päätös on sitova.

body_leo-1.jpg

Mikä on varhainen päätös?

Mitä ihmiset tarkoittavat, kun he sanovat, että varhainen päätös on sitova? He viittaavat sopimukseen, jonka sinä sekä kouluneuvojasi ja vanhempi allekirjoitat, kun haet ED: tä. Tämän sopimuksen myötä sinä suostu ilmoittautumaan kouluun, jos sinut hyväksytään.

Sanot sekä, että koulu on ensimmäinen valintasi että sinulla ei ole epäilystäkään siitä, että osallistut, jos sinut hyväksytään. Jos haet ED: tä ja saat iloiset uutiset, hyväksyt tarjouksen, lähetät talletuksesi ja peruutat kaikki muut kouluille tekemäsi hakemukset.

Saatat ihmetellä, miten voit suostua kouluun ennen kuin näet taloudellisen avun tarjouksesi. Jos näin on, olet oikeassa, että tämä on mahdollisesti suuri haitta ED: n soveltamisessa. Sinun odotetaan sitoutuvan näkemättä ensin minkäänlaista taloudellista tukea koululta.

Tarkoittaako tämä sitä, että sinun ei pitäisi harkita ED: n käyttöä, jos taloudellinen tuki on sinulle tärkeää? Ei välttämättä.

coloradon osavaltion yliopiston gpa -vaatimukset

Jos sinulla on unelmakoulu ja haluat ilmaista innostuksesi soveltamalla ED: tä, suosittelen puhuu taloudellisen avun toimistolleen siitä, millainen sen prosessi on. Vastaavatko ne kaikkiin osoitettuihin tarpeisiin? Onko mahdollista neuvotella uudelleen, jos tarjouksesi ei ole sitä mitä luulit? Muista vastata näihin tärkeisiin kysymyksiin ennen kuin sitoudut sopimukseen, jota et ehkä pysty täyttämään.

ED: n kanssa tekemäsi sitova sopimus on tärkein ominaisuus, joka erottaa sen EA: sta. Muussa tapauksessa sillä voi olla samat tarkat määräajat ja ilmoituspäivät. Voit hakea 1. marraskuuta tai 15. marraskuuta mennessä ja kuulla joulukuussa.

Jotkut koulut tarjoavat myös Aikainen päätös II. ED II sisältää edelleen sitovan sitoumuksen, mutta se siirtää määräaikaa pari kuukautta eteenpäin tammikuuhun. Koska varhaisen päätöksenteon sovellukset otetaan käyttöön nopeasti, kuulet takaisin joskus helmikuussa.

Alla on luettelo suosituista kouluista, jotka tarjoavat varhaisen päätöksen ja niiden ED I ja/tai ED II määräajat.

body_romannumerals.jpeg

Suosittujen koulujen varhaisten päätösten määräajat

Koulu ED I: n määräaika ED II: n määräaika
American University 15. marraskuuta 15. tammikuuta
Boston College 1. marraskuuta 1. Tammikuuta
Bostonin yliopisto 1. marraskuuta 1. Tammikuuta
Bowdoin 15. marraskuuta 5. tammikuuta
Brandeis 1. marraskuuta 1. Tammikuuta
Ruskea 1. marraskuuta N/A
Colby 15. marraskuuta 1. Tammikuuta
Columbia 1. marraskuuta N/A
Cornell 1. marraskuuta N/A
Dartmouth 1. marraskuuta N/A
mennessä 1. marraskuuta N/A
Emory 1. marraskuuta 1. Tammikuuta
Johns Hopkins 2. marraskuuta 4. tammikuuta
New Yorkin yliopisto 1. marraskuuta 1. Tammikuuta
Luoteis 1. marraskuuta N/A
Pomona 15. marraskuuta 8. tammikuuta
Smith 15. marraskuuta 1. Tammikuuta
Tufts 1. marraskuuta 1. Tammikuuta
Chicagon yliopisto 2. marraskuuta 4. tammikuuta
Pennsylvanian yliopisto 1. marraskuuta N/A
Vanderbilt 1. marraskuuta 1. Tammikuuta
Villanova 1. marraskuuta 15. tammikuuta
Wellesley 1. marraskuuta 1. Tammikuuta
Wesleyan 15. marraskuuta 1. Tammikuuta

Toistaiseksi kaikki nämä sovellusvaihtoehdot sisältävät tiettyjä määräaikoja. Sinun on saatava hakemuksesi, testitulokset ja kaikki muu ajoissa. Myöhästyneet materiaalit voivat vahingoittaa tai poistaa kokonaan mahdollisuutesi tulla hyväksytyiksi.

Yliopistojen pääsymaailmassa on yksi vaihtoehto, joka on hieman joustavampi: jatkuva sisäänpääsy. Koulut, joissa on jatkuva sisäänpääsy, antavat sovelluksille mahdollisuuden siirtyä sisään - ja ilmoitukset jaetaan yleensä muutaman kuukauden välein.

body_rollball.jpg

Mikä on jatkuva sisäänpääsy?

Jos koulullasi on jatkuva pääsy, se antaa sinulle a ajanjakso, jona hakemus lähetetään. Tämä aika vaihtelee tyypillisesti syksystä kevääseen. Esimerkiksi Penn Statessa ei ole erityistä määräaikaa. Penn State julkaisee hakemuksensa 1. syyskuuta ja tarkistaa hakemukset jatkuvasti.

Jotkut koulut väittävät, että heillä on jatkuva pääsy (RA), mutta myös ensisijainen määräaika marraskuussa tai joulukuussa. Penn Staten ensisijainen määräaika on 30. marraskuuta. Jos olet todella innoissasi koulusta, sinun pitäisi yrittää parhaasi noudattaa ensisijaisuuden määräaikaa . Käytännössä tämä muuttaa RA -koulusi yhdeksi määräajaksi. Mutta ainakin sen liikkuva käytäntö antaa sinulle turvaverkon siltä varalta, että jotain tulee esille ja et menetä ensisijaista hakemuspäivää.

Vaikka koulullasi ei ole ensisijaista määräaikaa, se on hyvä idea Aseta yksi itsellesi ja hanki hakemuksesi ajoissa. RA tehdään saapumisjärjestyksessä. Aina on mahdollisuus, että paikat voivat täyttyä tai tulla kilpailukykyisemmiksi, koska uusille opiskelijoille on yhä vähemmän tilaa.

Pääsymahdollisuuksien lisäämisen lisäksi toinen motivoiva tekijä voisi olla se mitä nopeammin haet, sitä nopeammin kuulet takaisin. Saatat kuulla vasta pari viikkoa hakemuksen jättämisen jälkeen, tai koulu saattaa lähettää ilmoituksia tiettyinä kiinteinä päivinä koko hakukauden ajan. Joka tapauksessa, mitä nopeammin lähetät sovelluksesi heille, sitä nopeammin he voivat antaa sinulle vastauksen.

RA, toisin kuin ED ja jotkut EA -ohjelmat, ei ole rajoittava. Voit edelleen hakea missä tahansa muualla. Jotkut koulut, joissa on jatkuva pääsy, ovat Penn State University, Pittsburghin yliopisto, Indiana University, Michigan State, Mainen yliopisto, New Havenin yliopisto, Alabaman yliopisto ja Tulsan yliopisto.

Kun olet lukenut nämä vaihtoehdot, olet huomannut, että koulujen määräajat ja käytännöt vaihtelevat. Joskus yhden koulun pääsykäytäntö, kuten yksivalintainen EA, vaikuttaa siihen, miten haet muita luettelossasi olevia kouluja.

Haluat varmistaa, ettet riko sääntöjä tai sekoita tärkeitä päivämääriä prosessin aikana. Kaikki nämä päivämäärät ja määräajat, miten voit seurata kaikkea?

body_organized.jpg

Yliopistojen hakemusten määräaikojen seuranta

Saatat olla onnekas ja huomata, että kaikki määräajat ovat 1. tammikuuta. Tai sinulla voi olla sekoitus päivämääriä, joilla on rajoitettu marraskuun määräaika, jotkut tammikuun ja muutamat liikkuvat. Se on kriittinen pitää kaikki kirjattuna ja järjestettynä, eikä vain siksi, että saat kaiken ajoissa. Määräaikasi auttavat määrittämään muita korkeakoulusovellusprosessin vaiheita, kuten milloin sinun tulee pyytää kirjeitä ja mihin päiviin voit ottaa SAT- tai ACT -ajan.

Monet koulut käyttävät hyödyllistä online -järjestelmää nimeltä Naviance seurata määräaikoja ja vaatimuksia. Yhteinen hakemuksesi näyttää myös korkeakoulusi määräajat ja useimmat tähän mennessä suorittamasi vaiheet.

Ottaen huomioon kaikki luomasi tilit - Naviance, Common Application, College Board - varmista kirjoita kaikki käyttäjätunnuksesi ja salasanasi muistiin ja säilytä ne turvallisessa paikassa. Et todellakaan halua käsitellä turhautumista, joka johtuu siitä, että sinun on vaihdettava salasanasi joka kerta, kun kirjaudut sisään tai saat lukittua tililtäsi määräajan yönä! Kaikki organisaatio, jota korkeakouluun hakeminen vaatii, auttaa sinua kehittämään ja ylläpitämään hyviä tapoja koko lukuvuoden ajan ja yliopistoon.

Jos haluat mieluummin paperiversion tai vahvistaa määräaikoja kirjoittamalla ne ylös, voit myös Luo oma luettelo korkeakouluista ja määräajoista , ja tarkistuslistan siitä, mitä sinun on tehtävä. Tältä se näyttää alkeellisimmassa muodossaan:

Koulu Määräaika Vaihtoehto Takaraja
College 1 Säännöllinen 1. Tammikuuta
Korkeakoulu 2 Rajoitettu varhainen toiminta 1. marraskuuta
Korkeakoulu 3 Jatkuva pääsy Hae viimeistään huhtikuussa (haen 5. tammikuuta mennessä)*

*Jos koulullasi on jatkuva pääsy, voit asettaa itsellesi määräajan.

Löydät täydelliset luettelot varhaisten toimien määräajoista ja varhaisten päätösten määräajoista oppaistamme tai voit etsiä termiä 'College Name + määräaika'. On aina hyvä idea tarkistaa kollegion viimeisimmät tiedot, koska koulut muuttuvat toisinaan käytäntöjään.

mitkä oppilaitokset ovat valinnaisia

Kuten edellä mainitsin, määräajat vaikuttavat siihen, miten valmistaudut hakemaan. Jotkut osat, jotka vaativat erityisesti varhaista ja harkittua suunnittelua, ovat SAT ja ACT, suosituskirjeesi ja henkilökohtainen esseesi.

body_satactbooks.jpg

Milloin sinun pitäisi ottaa SAT tai ACT?

Opiskelijat parantavat lähes aina pisteitään, kun he suorittavat uudelleen SAT- tai ACT -testin. Virallisen kokeen suorittaminen on arvokasta kokemusta, josta voit oppia. Lisäksi voit tutkia tulosraporttiasi ja valmistautua parantamaan seuraavan kerran. Antaa itsesi mahdollisuudet ottaa SAT tai ACT uudelleen, haluat ottaa sen ensimmäistä kertaa kauan ennen yliopiston määräaikaa.;

Jos käytät säännöllistä päätöstä, saatat ottaa SAT- tai ACT -testin ensimmäistä kertaa nuoremman vuoden syksyllä ja uudelleen keväällä. Koska pisteiden julkaiseminen kestää noin kolme viikkoa, sinulla saattaa olla vielä muutama mahdollisuus osallistua 12. luokan alkuun, kuten elokuussa, syyskuussa, marraskuussa (tai ehkä joulukuussa).

Jos haet varhaista pääsyä, elokuu, syyskuu tai lokakuu olisi viimeinen tilaisuutesi ottaa SAT tai ACT. Olisi aika hermoja raastavaa laittaa niin paljon paineita tähän viime hetken testipäivään. Ihannetapauksessa sinulla on kaikki pisteet juniorivuoden loppu. Voit jopa siirtää edellä mainittua aikataulua taaksepäin, jotta teet ensimmäisen testin toisen vuoden keväällä.

Kun tiedät määräaikasi, voit suunnittele testauspäivät ja opintoaikataulu varmistaaksesi, että olet saavuttanut SAT- tai ACT -tavoitetuloksesi ajoissa. Sama koskee suosituskirjeitäsi.

body_opettaja-1.jpg

Milloin kannattaa pyytää suosituskirjeitä?

Toinen osa, joka vaatii ennakkosuunnittelua, on suosituskirjeesi. Kannattaa kysyä opettajilta vähintään kuukautta ennen määräaikaa. Voi myös olla hyvä idea kysyä 11. luokan opettajilta juniorivuoden lopussa , kun he muistavat sinut parhaiten.

Pyynnön esittämisen lisäksi sinun on myös täytettävä kerskaussivu tai jaettava ajatuksiasi opettajillesi mikä menisi ihanteelliseen suosituskirjeeseesi . Tämä tarkoittaa, että olet miettinyt, mitä haluaisit eniten pääsylippujen tietää sinusta ja tulevaisuuden tavoitteistasi.

Jos käytät säännöllistä päätöstä, sinun kannattaa kysyä opettajiltasi marraskuussa, ellei aikaisemmin. Monet opettajat asettavat kiintiön - he voivat kirjoittaa vain niin monta kirjainta. Jos tiedät, että englannin opettajasi pommitetaan esimerkiksi pyyntöillä, muista kysyä ajoissa!

Jos haet EA: ta tai ED: tä, sinun tulee kysyä, milloin koulu alkaa uudelleen elokuussa tai syyskuussa. Jälleen voit kysyä myös juniorivuoden lopussa ja seurata vain muistutusta syksyllä. Lopuksi työskentelet myös henkilökohtaisen esseesi parissa kuukaudessa ennen määräaikoja.

body_allnighte.jpg

Milloin sinun pitäisi kirjoittaa henkilökohtainen esseesi?

Olen varma, että kukaan teistä ei ole koskaan valvonut koko yön ja kirjoittanut esseetä seuraavana päivänä ... tai ehkä teillä kaikilla on. Mutta jos on yksi essee, jota sinun ei pitäisi jättää viime yönä yöksi, se on henkilökohtainen esseesi yliopistolle.

Vaikka se on lyhyt essee - vain 650 sanaa yhteiselle sovellukselle - se on suuri haaste. Itse asiassa sen lyhyys on osa sitä, mikä tekee siitä niin vaikean. Kuinka voit perehtyä tiettyyn kokemukseen, joka paljastaa jotain ainutlaatuista ja merkittävää identiteettistäsi vain muutamalla sanalla?

Koska se on niin haasteellinen ja niin tärkeä korkeakouluhakemuksessasi, haluat alkaa ajatella sitä aikaisin. Jotkut opiskelijat käyvät läpi useita aiheiden muutoksia ennen kuin he löytävät parhaan. Jopa vain kehotteiden lukeminen ja niiden pohtiminen ovat tärkeitä osia kirjoitusprosessissa. Ideasi hyötyvät inkubaatiosta. Saatat olla juoksemassa tai suihkussa, kun jännittävä essee -aihe nousee päähäsi.

Aivoriihi -vaiheen lisäksi myös laatiminen ja tarkistaminen kestää kauan. Vain 650 sanalla haluat olla varovainen, että valitset oikeat sanat ja ilmaiset itsesi mahdollisimman selkeästi, voimakkaasti ja elävästi. Saatat myös saada palautetta ystäviltä, ​​vanhemmilta ja opettajilta ja sisällyttää heidän ehdotuksensa esseeseesi. Tai ei - ennen kaikkea se on sinun äänesi ja tarinasi.

Kesä ennen lukuvuotta on hyvä aika työskennellä henkilökohtaisen esseesi parissa. Suosittelen ainakin aloittamaan kaksi tai kolme kuukautta ennen määräaikaasi. Ei myöhäisillan kirjoittamista hulluksi college -esseellesi - käytä aikaa ja ajatusta sellaisen esseen laatimiseen, jonka valintaviranomaiset muistavat.

Muita tärkeitä näkökohtia hakemuksessasi ovat kaikki muut esseet, transkriptiesi lähettäminen ja tietysti itse sovellus. Käytä aikaa täyttääksesi kaikki asiat tarkasti ja kirjoitaksesi koulun ulkopuolisesta toiminnastasi vaikuttavalla tavalla. Lopuksi oikoluku ja tarkista kaikki ennen Lähetä -painikkeen painamista!

Tässä vaiheessa sinulla pitäisi olla selkeä käsitys Yhdysvaltojen korkeakoulujen erilaisista määräajoista ja siitä, miten voit valmistella hakemuksesi ajoissa. Mennään yli tärkeimmät muistettavat kohdat yliopistoon haettaessa.

body_puzzle-1.jpg

Tärkeitä muistettavia kohtia

Korkeakoulu tarjoaa yhden tai useamman seuraavista neljästä vaihtoehdosta hakemiseen: säännöllinen päätös, varhainen toiminta, varhainen päätös ja/tai jatkuva pääsy:
  • Suurin osa opiskelijoista hakee alle säännöllinen päätös. Sillä on yleensä tammikuun määräaika ja maaliskuun tai huhtikuun ilmoitus.
  • Varhainen toiminta yleensä määräaika on marraskuussa ja ilmoitus joulukuussa. Jotkut koulut vaativat yhden valinnan varhaisia ​​toimia.
  • Aikainen päätös on sitova, mikä tarkoittaa, että hyväksyt etukäteen ilmoittautumisen, jos sinut hyväksytään. ED -määräajat voivat olla marraskuussa ja/tai tammikuussa, ja saat selville, saitko kuukauden tai kaksi myöhemmin.

Korkeakouluhakemuksesi valmistelu vie kauan, etenkin SAT- tai ACT -testisi, suosituskirjeesi ja henkilökohtainen esseesi, joten suunnittele etukäteen.

Ennen kaikkea varmista seurata kaikkia määräaikoja ja suunnittele sovelluksesi jokainen osa. Prosessin erottaminen auttaa sinua jakamaan sen hallittaviin vaiheisiin ja tasapainottamaan sen kurssityön ja oppituntien ulkopuolisen vuoden kanssa. Kaikki tämä organisaatio auttaa sinua kaikissa tulevaisuuden projekteissa ja sovelluksissa!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Länsi-Michiganin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Jokaisen ACT-lukukysymystyypin täydellinen erittely

Opiskeletko ACT-lukemista? Sinun pitäisi tietää tarkalleen, mitä kysymystyyppejä on ja kuinka usein kukin niistä esiintyy. Lue täydellinen erittelyoppaamme täältä.

Kaikki lähetetyt SAT -tulokset edellyttävät oppilaitokset: Täydellinen luettelo

Mitkä oppilaitokset edellyttävät, että valitset SAT -tulosraportista Kaikki pisteet? Varmista, että tiedät, mitkä koulut näkevät pisteet kaikista testipäivistäsi.

Paras tapa opiskella SAT Vocab -sanoja

Mitä SAT -sanoja sinun täytyy opiskella? Kuinka todella muistat ne? Opi paras tapa opiskella SAT -sanastoa.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 2

Lue koko The Great Gatsbyn luvun 2 yhteenveto saadaksesi selville, mitä tapahtuu ja miten tapahtumat liittyvät romaanin suurempiin teemoihin.

Springfield College SAT -tulokset ja GPA

Lukion historiatunnit, jotka sinun pitäisi käydä

Mitä lukion historian ja yhteiskuntatieteiden tunteja sinun pitäisi käydä? Hanki täydellinen luettelo, mukaan lukien AP- ja IB -kurssit.

John's College (MD) pääsyvaatimukset

Viterbon yliopiston ACT -pisteet ja GPA

Täydellinen opas: West Pointin pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Gompersin valmistelevasta akatemiasta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Gompers Preparatory Academy -sivustolta San Diegossa, Kaliforniassa.

Pitäisikö sinun käyttää ensisijaista hakemusta korkeakoulussa?

Mikä on ensisijainen hakemus yliopistolle? Selitämme tämän usein hämmentävän ilmiön ja sen, voiko ensisijainen sovellus auttaa sinua pääsemään sisään.

Mitä 'Veni Vidi Vici' tarkoittaa Miksi ihmiset sanovat sen?

Kiinnostaako veni, vidi, vici? Opi kuka loi tämän kuuluisan latinalaisen lauseen ja miten se tuli niin tunnetuksi.

Kuinka päästä sisään: Texas A&M ACT Pisteet ja GPA

Modesto High School | 2016-17 Rankings | (Modesto,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Modesto High Schoolista Modesto, CA.

Itsenäisyysyliopiston pääsyvaatimukset

Suosituskirjeen pyytäminen: Täydellinen opas

Tarvitsetko opettajan, professorin tai neuvonantajan suosituskirjeen? Tässä on täydellinen opas siitä, kuinka pyytää ja mitä sinun pitäisi antaa heille parhaan mahdollisen suosituskirjeen saamiseksi.

Onko Rhinocort OTC erilainen kuin reseptivahvuus?

Saako Rhinocort -nenäsumutetta tiskiltä? Joo! Opi mitä Rhinocort OTC on, miten se toimii ja miten sitä käytetään vastuullisesti.

53 Stellar College -esiteitä inspiroimaan sinua

Mitkä ovat hyviä aiheita yliopiston esseille? Tutustu laajaan luetteloon korkeakoulujen esseeaiheista ja kerro, kuinka valita paras idea sinulle.

Miksi ACT kutsuttiin American College Testiksi?

Miksi ACT tunnettiin joskus nimellä American College Test? Mitä se tarkoittaa tänään? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Mikä on aukovuosi? Pitäisikö sinun ottaa yksi?

Harkitaanko välivuoden ottamista lukion jälkeen? Selitämme, mitä se on, yhden tekemisen hyvät ja huonot puolet sekä suosittuja kuopan vuoden ohjelmia ja ideoita.

Colorado University Colorado Springsin pääsyvaatimukset

Xavier University SAT -pisteet ja GPA

Kokeellinen suunnittelu kysymyksiä ACT Science

ACT Science -osiossa on kyse kokeiluista - miten ne on määritetty ja miksi. Hajotamme tämän hankalan taidon strategioilla ja käytännön kysymyksillä.

Cheyney University of Pennsylvania Pääsyvaatimukset