Epäloogiset vertailut: Oudoin aihe SAT -kirjoittamisesta

feature_applesoranges.png

Usein, jos vertaan outoa, joku kääntyy puoleeni ja sanoo: 'Et voi verrata omenoita ja appelsiineja, Alex.'

Kieliopillisesti ottaen voit kuitenkin verrata omenoita ja appelsiineja - ne ovat molemmat hedelmiä! On kuitenkin totta, että jotkut vertailut ovat järjetöntä, kuten vertailu omenoiden ja omenoiden välillä.ap fysiikan mekaniikan kaava -arkki

Tällaista rakennetta kutsutaan epälooginen vertaus , ja se on yksi epätavallisimmista käsitteistä SAT -kirjoittamisessa . Vaikka epäloogiset vertailut ovat yksinkertaisesti havaittavissa, ne eivät ole tuttuja useimmille opiskelijoille, koska ne tulevat harvoin esiin muualla.

Ominaisuuskuvan hyvitys: MicroAssist /Flickr

Voit verrata vain vastaavia asioita

Epälooginen vertailu tapahtuu, kun lauseessa verrataan kahta asiaa, jotka eivät ole samantyyppisiä:

Jimmyn ravintolassa on enemmän asiakkaita kuin Bobissa.

Vaikka se saattaa tuntua hyvältä, tässä lauseessa verrataan Jimmyn ravintolaa Bobiin, mikä ei ole järkevää. Korjataksemme meidän on muutettava sanamuotoa niin, että kaksi vertailtavaa asiaa ovat samantyyppisiä:

Jimmyn ravintolassa on enemmän asiakkaita kuinBobin ravintolatekee.

Vaikka tämä lause on oikea, se kuulostaa melko toistuvalta. Virtaviivaistamiseksi voimme pudottaa toisen 'ravintolan':

Jimmyn ravintolassa on enemmän asiakkaita kuinBobintekee.

On edelleen selvää, että vertaamme Jimmyn ja Bobin ravintoloita, mutta tavalla, joka ei ole niin tarpeeton. Lauseen rakenteesta riippuen voi olla myös oikein korvata toisella substantiivilla 'se' tai 'ne' (kunhan se on sama kuin ensimmäinen):

Pidän parempana J.K. Rowling Stephenie Meyerille. ('Ne' korvaavat 'romaanit'.)

Vaikka ne näyttävät samalta useimmissa kartoissa, Alaskan koko on itse asiassa kaksi kertaa Texasin koko. ('Se' korvaa 'koon'.)

SAT -kirjoituksessa esiintyy kahta päätyyppiä epäloogisia vertailuvirheitä: ihmisten ja asioiden vertailut ja vertailut

Ensimmäinen keskeinen sääntö on se sinun täytyy verrata ihmisiä ihmisiin ja asioita asioihin.

Palataksemme ensimmäiseen esimerkkiimme on oikein verrata Bobin ravintolaa ja Jimmyn ravintolaa, koska ne ovat molemmat asioita, tai vertailla Bobia ja Jimmyä, koska he ovat molemmat ihmisiä, mutta et voi verrata Jimmyn ravintolaa ja Bobin tai Bobin ravintolaa ja Jimmyä. .

Toinen sääntö on se et voi verrata jotain tiettyä tyyppiä kaikkiin tämän tyyppisiin asioihin.

Tämä sääntö saattaa kuulostaa oudolta, mutta ei ole järkevää vertailla yhtä henkilöä kaikkien kanssa - vertaisit heitä kaikkien muiden kanssa. Et voi verrata jotain ryhmään, joka sisältää kyseisen asian, määrittämättä, että puhut kaikesta muusta ryhmässä. Katsotaanpa esimerkkiä:

kuinka monta riviä sonetilla on

Väärä: Gepardi on nopeampi kuin mikään maanisäkäs.

Oikea: Gepardi on nopeampi kuinmikä tahansa muumaa nisäkäs.

Vaikka useimmat epäloogiset vertailut kyselevät SAT -testissä jotakin näistä säännöistä, saatat nähdä joitain, jotka eivät. Näissä tapauksissa sinun on pakko käytä tervettä järkeä määrittääksesi, onko vertailu looginen . Esimerkiksi junan ja auton vertaaminen on järkevää, junan ja auton pituuden vertaaminen ei ole järkevää.

Kiinnitä huomiota siihen, mitä lause sanoo - on helppo ekstrapoloida aiottu kohta ja unohtaa sanamuoto. Pidä tämä SAT -kirjoitusstrategia mielessä!

body_rowling.jpg Voit verrata kirjoittajia kirjoittajiin ja kirjoja kirjoihin, mutta et kirjoja kirjoittajiin. (Kuvalähteet: äärimmäinen vasen, Daniel Ogren ; vasen, Gage Skidmore )

Kuinka lähestyä epäloogisia vertailuja SAT: ssa

Epäloogisia vertailukysymyksiä esiintyy suhteellisen usein SAT -kirjoituksessa: näet todennäköisesti yhden tai kaksi niistä, varsinkin kun ne voivat esiintyä sekä lausevirheiden tunnistamisessa että lauseiden parantamisessa.

Onneksi, epäloogiset vertailut näyttävät yleensä hyvin samanlaisilta , joten niitä on vain pari vihjettä joita sinun on varottava, koska ne usein osoittavat vertailuongelman:

 • Vertailun avainsanat - sanat 'kuten', 'toisin', 'kuten' ja erityisesti 'kuin' osoittavat lähes aina vertailun ja siten mahdollisuuden epäloogiseen
 • Koko nimi - tämä on hieman outo kohta, mutta jos kysymykseen sisältyy henkilön koko nimi, siihen liittyy usein epälooginen vertailu. Nämä nimet kuuluvat yleensä taiteilijoille tai kirjailijoille, ja lause muodostaa virheellisen vastaavuuden yksilön ja hänen työnsä välillä.

Harjoittele näiden vihjeiden etsimistä jokaisesta SAT -kirjoituskysymyksestä, kunnes siitä tulee toinen luonne.

Lausevirheiden tunnistaminen

Toisin kuin useimmat kieliopilliset ongelmat, jotka näkyvät lausevirheiden tunnistamisessa (ISE), epäloogisia vertailuja on vaikea havaita vain tarkistamalla alleviivatut sanat. Sen sijaan, kuten edellä mainitsin, sinun on pidettävä silmällä sanoja, jotka osoittavat vertailun (kuten/toisin kuin, kuin) ja yksilöiden täydellisiä nimiä.

Jos näet vertailun, jonka uskot olevan viallinen, sinun on suoritettava kolme vaihetta:

 1. Tarkista alleviivatut substantiivit. Yleisesti ottaen, jos vertailu on epäloogista, yksi sopimaton substantiivi alleviivataan.
 2. Selvitä, mikä on vertailu. Mitä kahta asiaa lause vertaa kirjoitetussa muodossa? Ympyröi tekstissä olevat substantiivit.
 3. Päätä, ovatko nämä kaksi asiaa samanarvoisia. Onko ristiriita henkilö vs. asia? Eivätkö nämä kaksi sanaa ole vertailukelpoisia jollain muulla tavalla?

Käydään tämä prosessi läpi todellisen SAT -kysymyksen:

body_icex_ise.png

Kuten kaikissa ISE -kysymyksissä, ensimmäinen askel on lukea lause. Tässä tapauksessa sinun pitäisi huomata vihjeet 'kirjailija Sigrid Undset' ja 'like', jotka osoittavat, että vertailu voi olla virheellinen.

Onko alleviivattuja substanteja? Kyllä, sekä C että D sisältävät substantiivin. Ei ole heti selvää, mikä vertailuun liittyy, joten jatketaan.

Mitä verrataan? Nyt kysymykset muuttuvat hieman hankalammiksi - lauseen ensimmäinen osa 'Norjalainen kirjailija Sigrid Undset on kuin kirjailija Sir Walter Scott' sisältää vertailun, mutta kumpikaan kahdesta alleviivatusta substantiivista. Lisäksi se on ehdottomasti oikein, koska se vertaa kahta henkilöä.

Tässä lauseessa on kuitenkin toinen vertailu, 'toisin kuin hänen kirjat', joka sisältää alleviivatun lauseen. Mitä sitten verrataan hänen kirjoihinsa? 'Toisin kuin hänen kirjoissaan' on muokkaaja, joka kuvaa 'häntä', joka viittaa Sigrid Undsetiin.

suuri gatsby amerikkalainen unelma -essee

Ovatko nämä kaksi asiaa samanarvoisia? Vertailu on henkilön Sigrid Undsetin ja Sir Walter Scottin kirjojen välillä, joten tämä on epälooginen vertailu. C on oikea vastaus - 'hänen kirjat' tulisi korvata sanalla 'hän'.

Tämä on erityisen hankala kysymys sen monimutkaisen lauserakenteen vuoksi (myös C on itse asiassa viallinen muokkaaja), mutta näiden vaiheiden noudattaminen antaa sinun hajottaa jopa monimutkaisimmat rakenteet. Siirrytään epäloogisiin vertailuihin lauseiden parantamisessa.

Lauseiden parantaminen

Epäloogiset vertailut näkyvät lauseiden parantamisessa samalla tavalla kuin ISE: ssä, joten sinun on pidettävä silmällä samoja vihjeitä: ihmisten täydet nimet ja vertaussanat.

Kun olet päättänyt, että vertailu on todennäköisesti epäloogista, toimi seuraavasti:

 1. Ymmärrä virhe. Ensimmäinen askel on selvittää, mikä vertailussa on väärin. Miksi näitä kahta asiaa ei verrata keskenään? Muista, että yleisimmät ongelmat ovat ihmisten vertaaminen asioihin ja jotain kaikkeen sellaiseen.
 2. Poista vastaukset, jotka tekevät saman virheen. Kun olet ymmärtänyt, miksi vertailu on epäloogista, voit sulkea pois kaikki vastaukset, jotka eivät korjaa ongelmaa.
 3. Valitse jäljellä olevien vaihtoehtojen välillä. Jos vastauksia on enemmän kuin yksi, valitse loput vastaukset. Varo ylimääräisiä sanoja, jotka tekevät lauseesta epämääräisen, ja ongelmia monikossa vs. yksikkö.

Tämä prosessi voi tuntua sekavalta, mutta se on käytännössä varsin yksinkertainen. Kokeillaan sitä virallisella SAT -kysymyksellä:

body_icex_is.png

Kun olet lukenut lauseen, sinun pitäisi huomata vihjeen sana 'kuin', joka osoittaa, että tämä todennäköisesti epälooginen vertailukysymys.

Mikä vertailussa on väärin, jos mitään? Lauseessa verrataan 'pienen ruumiinsa massaa' ja 'ihmisiä'. Tämä on epälooginen vertailu - et voi rinnastaa jonkin massan ihmiseen. Vertailun tulisi olla hyönteisen ja ihmisen massan välillä. Voimme poistaa A.

Poista vastaukset, jotka tekevät saman virheen. Vastausvaihtoehdot C ja D sisältävät saman virheen: C vain säätää sanojen järjestystä ja D korvaa yksikkö 'ihminen' monikossa 'ihmiset', mikä on itse asiassa vieläkin väärin, koska vertailu on yksittäisen hyönteisen kehon massaan. Vastaus E näyttää korjaavan ongelman lisäämällä ”ruumiin”, mutta silti ei ole oikein verrata ihmiskehoa hyönteisrungon massaan.

Valitse jäljellä olevien vaihtoehtojen välillä. Ainoa jäljellä oleva vastaus on B, joka vertaa oikein 'pienen ruumiinsa massaa' ja 'ihmisen kehon massaa'. B on oikea vastaus.

body_size_comparison.png Allosauruksen ja ihmisen koon vertaaminen on järkevää! (Kuvaluotto: Dropzink )

Yleiskatsaus: Tärkeimmät säännöt ja SAT -kirjoitusvinkit

Katsauksena alla oleva luettelo sisältää tärkeimmät ideat, jotka olemme käsitelleet tässä artikkelissa, ja joitain hyödyllisiä vinkkejä niiden käyttämiseen SAT -kirjoituksessa.

tietojoukon keskiarvon löytäminen

Vihjeitä, joita kannattaa tarkkailla:

 • Vertailevat rakenteet : kuin, kuten, kuten/toisin
 • Täydet nimet erityisesti taiteilijoiden ja kirjailijoiden keskuudessa
 • Alleviivatut substantiivit

Keskeiset säännöt:

 • Vertailujen on oltava vastaavien asioiden välillä
 • Vertailla ihmiset ihmisille ja asiat asioille
 • Älä vertaa jotain ryhmään, johon se kuuluu

SAT -kirjoitusstrategiat:

 • Harjoitella seuraamalla vihjeitä ja tarkistamalla, ovatko vertailut epäloogisia. Tämän tyyppistä virhettä on aluksi vaikea havaita, mutta kun olet tutustunut niihin, ne pyrkivät hyppäämään sinuun.
 • Kun käsittelemme epäloogisia vertailuja, älä oleta, että lyhin on paras . Vaikka tämä sääntö toimii usein muuntyyppisille virheille, se antaa näihin kysymyksiin lähes aina väärän vastauksen.
 • Muista se 'se' on yksikkö ja 'ne' on monikko .

Testaa tietosi!

Olen luonut joitain SAT -kirjoittamisen käytännön kysymyksiä auttaakseni sinua ymmärtämään epäloogisten vertailukysymysten tunnistamisen ja ymmärtämisen. Tutustu niihin alla ja lähetä kysymykset kommenteissani!

1. Michel Foucault'n teorioitanoin(A) vallan tehtävä yhteiskunnassaovat(B)radikaalisti(C) erilainen kuinuseimmat filosofit(D).Ei virhe(JA)

2. British Libraryssä on enemmän kirjoja kuinkaikkien maailman kirjastojen kirjoja.

TO.kaikkien maailman kirjastojen kirjoja.

B. kaikki maailman kirjastot.

C.muiden maailman kirjastojen kirjoja.

D. maailman kirjastot.

E. mikä tahansa muu kirjasto maailmassa.

3.Koko ajan(A) historia, monet taiteilijaton ollut(B) kuuluisampia elämäntarinoistaankuin(C) vartenheidän työnsä(D).Ei virhe.(JA)

4. Vaikka usein ajattelemme gepardeja maailman nopeimpina eläiminä,muuttohaukan nopeus on itse asiassa sitä suurempi.

TO.muuttohaukan nopeus on itse asiassa sitä suurempi.

B. muuttohaukka on itse asiassa nopeampi kuin he.

C. muuttohaukan nopeus on itse asiassa suurempi.

D. muuttohaukka on nopeampi kuin muut eläimet.

E. vielä suurempi on muuttohaukan nopeus.

Vastaukset: 1. D, 2. E, 3. E, 4. B.

Mitä seuraavaksi?

Koska epäloogiset vertailut ovat virheitä lauserakenteessa, ne ovat samankaltaisia ​​rinnakkaisuuteen ja virheellisiin muokkauksiin liittyvien ongelmien kanssa. Harkitse meidän katselua kielioppioppaat noista aiheista.

Jos olet suunnittelee ottavansa SAT: n ensi vuonna , muista tutustua oppaaseemme uudistetusta SAT: sta.

Ehkä olet enemmän huolissasi esseestä? Katso siinä tapauksessa oppaitamme kuinka tehdä täydellinen 12 , miten suunnitella esimerkkejä etukäteen ja 15 tapaa parantaa pisteitäsi .

Enemmän ison kuvan strategioita , yrittää nämä 8 tärkeintä vinkkiä tai tarkista oppaamme 800: n saavuttamiseen SAT -kirjoituksesta.

on ennen lääkettä pääaine
Paranna SAT -pisteitäsi 160+ pisteellä, taattu

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Elizabethtown Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka voittaa Tylenol -apuraha

Oletko kiinnostunut Tylenol Future Care -apurahasta? Tässä on asiantuntijaopas loistavan sovelluksen rakentamisesta ja Tylenol -apurahan voittamisesta.

Texas A&M - Corpus Christi SAT -tulokset ja GPA

Denisonin yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Molloy Collegen pääsyvaatimukset

Art Center College of Designin pääsyvaatimukset

1340 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Thomas Jeffersonin vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Thomas Jeffersonin vanhemmasta lukiosta Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Albion Collegen pääsyvaatimukset

2015-2016 ACT-testipäivät

Etsitkö ACT-testipäiviä vuosina 2015 ja 2016? Katso täydellinen testausaikataulu ja vinkkejä oman ACT-päivämäärän valitsemiseen.

DeVry University - North Brunswick Pääsyvaatimukset

16 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Robert F.Kennedyn yhteisökouluista-Los Angelesin lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT-tulokset, AP-tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Robert F.Kennedy Community Schools-Los Angeles High School of the Artsista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

1700 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Vassar SAT -tulokset ja GPA

Southwestern University SAT -tulokset ja GPA

6 kriittistä AP-tenttivinkkiä kokeidesi ässä

Stressitkö AP-kokeista? Tutustu kuuteen suosituimpaan AP-testivinkkiin parhaasta arvausstrategiasta siihen, miten energiaa pidetään yllä tenttipäivänä.

Mikä on Charter School? Onko yksi oikea sinulle?

Oletko hämmentynyt charter- ja julkisista kouluista? Yksityiskohtainen kilta charterkoulun määritelmään opastaa kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää.

Sweet Briar Collegen pääsyvaatimukset

Kentucky Wesleyan Collegen pääsyvaatimukset

Paras AP Human Geography Review Books

Tarvitsetko AP Human Geography -kirjan? Olemme tarkastelleet parhaita vaihtoehtoja tenttiarviointiisi ja antaneet ohjeita siitä, miten valita oikea sinulle.

Mount St.Mary's Collegen pääsyvaatimukset

Etelä-Dakotan yliopiston pääsyvaatimukset

Rollins College ACT -pisteet ja GPA

Skidmoren pääsyvaatimukset