IELTS -tentti: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

opiskelija-849825_640

Joudutko ottamaan IELTS -testin todistaaksesi englanninkielen taitosi voidaksesi päästä kouluun tai työhön? Sitten haluat tietää, mikä tentti on ja kuinka onnistua siinä.

keltaiset silmät vs pähkinänruskeat silmät

Tässä oppaassa käsitellään kaikkea mitä IELTS -tentistä on tiedettävä: kenen on otettava se, mikä IELTS -tekstimuoto, mitä IELTS -pisteitä tarvitset ja miten IELTS vertaa muihin testeihin.Mikä on IELTS -tentti?

IELTS tarkoittaa kansainvälistä englannin kielen testausjärjestelmää. IELTS-tentti mittaa englanninkielistä ymmärrystä ihmisistä, jotka yrittävät työskennellä tai opiskella englanninkielisessä maassa.

IELTS -testi on samanlainen kuin TOEFL , joka on toinen yleinen englanninkielinen tentti. IELTS testaa taitosi neljällä pääalueella:

 • Lukeminen
 • Kirjoittaminen
 • Puhuminen
 • Kuunteleminen

IELTSistä on kaksi versiota:

IELTS Academic on tarkoitettu henkilöille, jotka hakevat pääsyä korkeakouluun tai yliopistoon englanninkielisessä maassa.

IELTS-yleiskoulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka muuttavat englanninkieliseen maahan (yleensä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, Australiaan tai Kanadaan) ja/tai hakeutuvat koulutusohjelmiin tai töihin mainituissa maissa.

Kenen on suoritettava IELTS -testi?

Kaikenikäiset ja -taustaiset ihmiset ottavat IELTS -kokeen. Niin sanottua, on kaksi pääasiallista syytä, miksi ihmiset istuvat IELTS: ssä :

He etsivät työtä. Jos haet työtä englanninkielisessä maassa, mutta puhut toista kieltä äidinkielenä, saatat joutua suorittamaan englanninkielisen tentin, kuten IELTS, todistaaksesi, että sinulla on taito työskennellä tehokkaasti

T haet yliopistoon. Jos haet opiskelemaan englanninkielisessä korkeakoulussa tai yliopistossa, saatat joutua ottamaan IELTS-testin todistaaksesi englanninkielisen ymmärryksesi. IELTS -pisteet osoittavat, pystytkö suorittamaan kurssin englanniksi. Tietyissä oppilaitoksissa hyväksyntäsi riippuu kyvystäsi saavuttaa tietty IELTS -pisteet.

IELTS -tentti

IELTS -tentissä on neljä erillistä osaa. Kokeen kokonaisaika on 2 tuntia ja 45 minuuttia. Kolme jaksoista (Kuunteleminen, lukeminen ja kirjoittaminen) suoritetaan yhdellä istunnolla. Viimeinen jakso , Puhuminen, voidaan suorittaa samana päivänä tai enintään seitsemän päivää ennen muita osia tai niiden jälkeen.

Kaikki kokeen suorittajat suorittavat samat kuuntelu- ja puhekokeet. Lukeminen ja kirjoittaminen -osiot vaihtelevat sen mukaan, ottaako testin suorittaja akateemisen vai yleisen IELTS -kokeen.

Katsotaanpa neljää moduulia yksityiskohtaisemmin.

Kuunteleminen

Kuuntelumoduulissa on neljä osaa, joissa kussakin on kymmenen kysymystä.

Osat 1 ja 2 ovat tyypillisiä sosiaalisia tilanteita. Kohdat 3 ja 4 ovat koulutustilanteita (kuten kahden yliopisto -opiskelijan välinen keskustelu).

Tämän osion aikana testin tekijät kuuntelevat nauhoitusta ja vastaavat sitten kysymyksiin kuulemansa perusteella.

Lukeminen

Lukumoduulissa on kolme osaa. Testin tekijät lukevat kolme tekstiä , joka voi olla peräisin kirjoista, lehdistä, aikakauslehdistä, sanomalehdistä tai muusta mediasta. Tekstin lukemisen jälkeen testin suorittajien on vastattava monivalintakysymyksiin ja lyhyisiin vastauksiin.

Kirjoittaminen

Kirjoitusmoduuli koostuu kahdesta tehtävästä. Ensimmäiseen tehtävään testinottajien on kirjoitettava vähintään 150 sanaa 20 minuutissa. Toista tehtävää varten testin tekijöiden on kirjoitettava vähintään 250 sanaa 40 minuutissa. Tehtävät ja aiheet vaihtelevat sen mukaan, tekeekö testaaja akateemisen vai yleisen koulutuskokeen.

Puhuminen

Puhumismoduuli on henkilökohtainen haastattelu jonka aikana testaaja istuu tutkijan kanssa ja keskustelee. Moduulissa on kolme eri osaa:

Johdanto: Testin tekijä vastaa kotistaan, perheestään, työstään, opinnoistaan, harrastuksistaan, kiinnostuksen kohteistaan, IELTS -kokeen suorittamisen syistä sekä muista yleisistä aiheista.

Pitkä käännös: Testin tekijälle annetaan tehtäväkortti tietystä aiheesta. Testinottajalla on minuutti aikaa valmistautua puhumaan aiheesta, minkä jälkeen hänen on pidettävä aiheesta kahden minuutin puhe.

Keskustelut: Tarkastaja ja testin ottaja osallistuvat syvällisempään keskusteluun pitkän käännöksen osassa käsitellyistä aiheista.

työhaastattelu-3410427_640

Miten IELTS -testi pisteytetään?

Saat yksilöllisen pistemäärän jokaisesta IELTS -testin moduulista sekä IELTS -kokonaispistemäärän.

Kaikki IELTS -tulokset ovat välillä 0 ja 9. Voit saada myös .5 -pisteitä (kuten 5,5 tai 6,5). Kokonaispisteesi perustuu neljän moduulipisteesi keskiarvoon.

Jokainen pistemäärä (esim. 0, 1, 2, 9) vastaa tiettyä taitotasoa. Löydät taitotaulukon alla:

Bändin pisteet Taitotaso Kuvaus
Bändi 9 Asiantunteva käyttäjä Sinulla on täydellinen operatiivinen kielen taito. Käyttämäsi englanti on asianmukaista, tarkkaa ja sujuvaa ja osoitat täydellistä ymmärrystä.
Kaista 8 Erittäin hyvä käyttäjä Sinulla on täysin toimiva kielen taito ja vain satunnaisia ​​epäsysteemisiä epätarkkuuksia ja epäasianmukaista käyttöä. Saatat ymmärtää joitain asioita väärin tuntemattomissa tilanteissa. Hallitset monimutkaiset yksityiskohtaiset argumentit hyvin.
Kaista 7 Hyvä käyttäjä Sinulla on operatiivinen kielen taito, vaikkakin satunnaisia ​​epätarkkuuksia, epäasianmukaista käyttöä ja väärinkäsityksiä joissakin tilanteissa. Yleensä hallitset monimutkaista kieltä ja ymmärrät yksityiskohtaiset perustelut.
Kaista 6 Osaava käyttäjä Yleensä hallitset kieltä tehokkaasti joistakin epätarkkuuksista, sopimattomasta käytöstä ja väärinkäsityksistä huolimatta. Voit käyttää ja ymmärtää melko monimutkaista kieltä, etenkin tutuissa tilanteissa.
Bändi 5 Vaatimaton käyttäjä Osaat kieltä osittain ja selviät yleisestä merkityksestä useimmissa tilanteissa, vaikka teet todennäköisesti monia virheitä. Sinun pitäisi pystyä käsittelemään oman alan perusviestintää.
Bändi 4 Rajoitettu käyttäjä Perusosaamisesi rajoittuu tuttuihin tilanteisiin. Näytät usein ongelmia ymmärtämisessä ja ilmaisussa. Et voi käyttää monimutkaista kieltä.
Kaista 3 Erittäin rajoitettu käyttäjä Välität ja ymmärrät vain yleisen merkityksen hyvin tutuissa tilanteissa. Viestinnässä on usein häiriöitä.
Kaista 2 Ajoittainen käyttäjä Sinulla on suuria vaikeuksia ymmärtää puhuttua ja kirjoitettua englantia.
Kaista 1 Raitis Sinulla ei ole kykyä käyttää kieltä muutamaa yksittäistä sanaa lukuun ottamatta.
Kaista 0 Ei yrittänyt testiä Et vastannut kysymyksiin.

Esimerkkikysymys IELTS -testin lukemiseen

Lue ote Taloustieteilijä vastaa sitten seuraavaan kysymykseen.

Yleinen oletus on, että ikääntyneet työntekijät saavat enemmän palkkaa tuottavuudestaan ​​huolimatta. Tämä saattaa osittain selittää, miksi kun työnantajat ovat paineessa leikata kustannuksia, he suostuttavat 55-vuotiaan siirtymään varhaiseläkkeelle. Poista vanhuuteen perustuvat palkka-asteikot, ja ikääntyneistä työntekijöistä voi tulla paljon houkuttelevampi työehdotus. Useimmat työnantajat ja monet työntekijät ovat kuitenkin epämiellyttäviä ajatuksesta alentaa jonkun palkkaa myöhemmässä elämässä-vaikka palkkatyöntekijät ansaitsevat usein vähemmän ikääntyessään. Vanhempien työntekijöiden palvelujen säilyttäminen voi siis tarkoittaa heidän käyttämistä eri tavoilla.

Ensimmäisessä kappaleessa kirjoittaja ehdottaa, että yritykset voisivat harkita

V: Ikäperusteisten palkkajärjestelmien poistaminen.

B: vältetään palkka, joka perustuu kappalehintoihin.

C: ikääntyneiden työntekijöiden palkkojen korottaminen.

D: varustaa vanhemmat työntekijät uusilla taidoilla.

Vastaus: A

Esimerkkikysymyksiä IELTS -testin puhumiselle

Tässä on muutamia esimerkkikysymyksiä, joihin sinun on vastattava puhekokeessa:

Puhutaanpa kotikaupungistasi tai kylästäsi.

 • Millainen paikka se on?

 • Mikä on mielenkiintoisin osa kaupunkiasi/kylääsi?

 • Millaisia ​​töitä kaupungin/kylän ihmiset tekevät?

 • Sanotko, että se on hyvä paikka asua? (Miksi?)

Esimerkkikysymys IELTS -testin kirjoittamista varten

Alla olevasta kaaviosta käy ilmi, kuinka paljon miehiä ja naisia ​​on jatko-opinnoissa Britanniassa kolmen ajanjakson aikana ja onko he opiskelleet kokopäiväisesti vai osa-aikaisesti.

Tee yhteenveto tiedoista valitsemalla ja raportoimalla pääominaisuudet ja vertaamalla tarvittaessa.

ieltssample

mitä merkki syöpä tarkoittaa

Esimerkkikysymys IELTS -testin kuunteluun

IELTS -kuuntelua varten sinun on kuunneltava tallenne ja vastattava sen perusteella esitettyihin kysymyksiin. Tässä on transkriptio esimerkkitallenteesta ja seuraava kysymys.

Nauhatiedosto IELTS -kuuntelutallennukseen 2

(Asiakas on sopinut lähetystoimiston kanssa suuren laatikon lähettämisestä ulkomaille. Tämä on keskustelun viimeinen osa.)

 • Vastaanottaja: OK oikein. Vakuutus on ilmeisesti tärkeä asia, joka on otettava huomioon, ja yrityksemme voivat tarjota erittäin hyviä hintoja useissa eri all inclusive -paketeissa.

 • B: Anteeksi, voisitko selittää hieman tarkemmin?

 • Vastaanottaja: Kyllä, anteeksi. Vakuutusturvan laadun mukaan on todella kolme korkoa - siellä on korkein kattava vakuutus, joka on Premium -korko, sitten vakiohinta ja sitten taloudellinen korko. Tämä kattaa vain käytetyn sisällön kulut.

 • B: Voi, minua on pistänyt aiemmin talousvakuutuksella, joten menen korkeimpaan.

 • Vastaanottaja: Mh'hm ja voinko vain tarkistaa, haluatko kotiinkuljetuksen vai paikallisen varaston vai haluatko noutaa sen lähimmästä satamasta?

 • B: Satama olisi kunnossa - minulla on kuljetus siihen päähän.

 • Vastaanottaja: Hyvä, ja maksatko luottokortilla?

 • B: Voinko maksaa sekillä?

Millainen vakuutus on valittu?

V: Talous

B: Vakio

C: Premium

Vastaus: C.

IELTS -testi: Rekisteröityminen

Yhdysvalloissa on yli 50 IELTS -testauskeskusta ja satoja kyydissä. Rekisteröityäksesi sinun on ensin löydettävä lähin testikeskus IELTS -verkkosivuston hakukoneen avulla.

Kun olet löytänyt testikeskuksesi, päätät, haluatko ottaa testin paperi- vai tietokoneversion. Seuraavaksi täytät hakemuksesi tiedot (mukaan lukien nimi, yhteystiedot, ensimmäinen kieli, passin numero). Lopuksi voit valita, minne lähettää IELTS -pisteet.

Katso vaiheittainen opas IELTS-rekisteröintiin tutustumalla perusteelliseen artikkelimme.

Mitä pisteitä tarvitset IELTS -tenttiin?

IELTS -tenttiin ei tarvita erityisiä pisteitä: hyvän pisteet muodostavat sen, mitä sinun on suoritettava. Jos haet esimerkiksi korkeakoulutusta, yliopistolla voi olla erityisiä standardeja tarvitsemillesi pisteille. Sama pätee, jos haet työtä. On parasta tarkistaa hakemaasi oppilaitokselta, mitä pisteitä tarvitset. IELTS -harjoitustestin suorittaminen voi auttaa sinua nostamaan pisteitäsi, jos kamppailet IELTS -valmistelusi kanssa.

Miten IELTS -testi verrataan muihin testeihin?

IELTS ja TOEFL ovat kaksi yleisimmin hyväksyttyä testiä, joilla todistetaan englannin kielen taitosi. Tästä huolimatta testit ovat hyvin erilaisia.

Aluksi, IELTSiä käytetään pääasiassa Isossa -Britanniassa, Australiassa ja Kanadassa. TOEFL: ää sitä vastoin käytetään pääasiassa Yhdysvalloissa. TOEFL -tentti on yli tunti pidempi kuin IELTS -tentti, ja kellonaika on 4 tuntia IELTSin 2 tuntiin ja 45 minuuttiin.

boston college keskimääräinen sat pisteet

TOEFL -tentissä on vain yksi muoto: akateeminen englanti. Kuten olemme oppineet, IELTS -tentistä on kaksi versiota: akateeminen ja yleinen.

TOEFL -tentissä puheosa suoritetaan tallennuksen avulla. IELTS-tentissä olet kasvokkain tutkijan kanssa.

Viime kädessä tekemäsi testi riippuu siitä, mitä sinun on tehtävä ja missä se on tehtävä. Jos haet kouluun tai töihin Yhdysvalloissa, osallistut todennäköisesti TOEFL -ohjelmaan. Jos teet jotain Isossa -Britanniassa, Australiassa tai Kanadassa, suoritat todennäköisesti IELTS -testin.

IELTS -valmistelu: Lopulliset ajatukset

IELTS-tentti on englanninkielinen taitotesti. Ihmiset ottavat IELTSin valmistautuessaan yliopistoon tai töihin englanninkielisessä maassa.

Käytät todennäköisesti IELTS -järjestelmää, jos muutat Iso -Britanniaan, Kanadaan tai Australiaan. Voit suorittaa toisen kokeen, jos muutat Yhdysvaltoihin.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

San Franciscon taideinstituutin pääsyvaatimukset

Piirit ACT -matematiikassa: Geometrian kaavat ja strategiat

ACT -matematiikan piirit testaavat tietosi säteistä, ympärysmitoista, alueista ja muusta. Opi tärkeitä ympyräkaavoja ja -strategioita ja harjoittele todellisia matemaattisia ongelmia täällä.

Warner Pacific Collegen pääsyvaatimukset

Uusi SAT vs. ACT: Full Breakdown

Miten uusi vuoden 2016 SAT verrattuna ACT: hen? Mikä testi sinun pitäisi tehdä? Opi päättämään uudesta SAT vs ACT tästä.

Voivatko korkeakoulut peruuttaa pääsysi sosiaalisen median viestien takia?

Oletko huolissasi, että sosiaalisen median viestisi estävät sinua pääsemästä yliopistoon? Opi, miten korkeakoulut punnitsevat verkkoviestejä ja miten voit välttää sosiaalisen median ongelmia.

UT Dallasin pääsyvaatimukset

Ensimmäinen sääntö Walmart -sovelluksesi täyttämiseen

Etsitkö Walmartin työtä? Tutustu oppaaseemme online -hakemuksesi täyttämiseen ja arvioinnin suorittamiseen, jotta voit aloittaa Walmart -urasi.

Ferrum Collegen pääsyvaatimukset

Wheaton College ACT -tulokset ja GPA

Yksinkertainen opas: Rahoitustuen hakeminen

Miten haet taloudellista tukea? Lähettämällä FAFSA- ja korkeakouluhakemuksesi saat raha -avustuspakettisi. Opi hakeminen vaihe vaiheelta.

Mitä sinun on tiedettävä El Doradon lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta El Dorado High Schoolista Placervillessä, Kaliforniassa.

SAT -aineen koe Math 1 vs Math 2: Mikä minun pitäisi ottaa?

Etkö ole varma, mikä ero on SAT II -matematiikkatestien välillä? Selvitämme mitä odottaa Math 1 vs Math 2: sta ja kuinka valita oikea testi sinulle.

Montreat Collegen pääsyvaatimukset

Nyack Collegen pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Eisenhowerin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -luokat, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Eisenhower Senior High Schoolista Rialto, CA.

La Sernan lukio | 2016-17 rankingit | (Whittier,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta La Sernan lukiosta Whittierissä, Kaliforniassa.

Aliso Niguelin lukio | 2016-17 Rankings | (Aliso Viejo,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Aliso Niguelin lukiosta Aliso Viejo, CA.

Arkansasin yliopisto Monticellossa Pääsyvaatimukset

Mikä on Putnam -matematiikilpailu? Kuinka voit Excel?

Mikä on Putnam -tentti? Tämä opas selittää kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää Putnam -matematiikkakilpailuun osallistumisesta ja menestymisestä.

Lindenwood Universityn pääsyvaatimukset

Kuinka hakea korkeakouluun: Täydellinen asiantuntijaopas

Miten haet yliopistoon? Mitä tarvitset yliopisto -hakemukseesi ja miten valmistat sen? Tässä on täydellinen asiantuntijaopas.

Kuinka saada 4.0 GPA ja paremmat arvosanat, Harvardin alumni

Haluatko saada 4.0 GPA: n? Tai saada parempia arvosanoja lukiossa ja yliopistossa? Täällä Harvardin aluna antaa luokkastrategiat, joita voit käyttää GPA: n parantamiseen.

Clayton Valley Charterin lukio 2016-17 rankingit | (Concord,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Clayton Valley Charter High Schoolista Concordissa, Kaliforniassa.

119 parasta hauskaa vitsejä lapsille

Tarvitsetko hauskoja vitsejä lapsille? Katso luettelo parhaista lasten vitseistä pitääksesi nuoret viihdytettynä.

SUNY Geneseo SAT -pisteet ja GPA