Kuinka kirjoittaa vahva suosituskirje opiskelijan apurahalle

feature_moneygradcap

Siellä on lukuisia apurahoja opiskelijoille, jotka tulevat yliopistoon, ja jokaisella on omat erityiset ohjeet. Opettajien, ohjaajien ja muiden oppilaan elämässä tärkeiden ihmisten apurahakirje voi olla voimakas todistus oppilaan menneisyydestä ja tulevista saavutuksista.

Englannin opettajana ja korkeakoulun neuvonantajana käytin paljon aikaa henkilökohtaisten suosituskirjeiden laatimiseen apurahoja hakeville opiskelijoille. Tässä artikkelissa keskustelen siitä, mitä tarkkaan pitäisi mennä tehokkaaseen apurahasuosituskirjeeseen, yhdessä kirjeen räätälöinnin tärkeyden kanssa.

Joten kuinka tarkalleen suositusten tulisi kehystää kirjeensä auttaakseen oppilaitaan parhaiten voittamaan stipendin? Ja mihin tarkoitukseen viitekirjeet toimivat apurahatyöryhmissä seulomalla hakemuksia?

Suosituskirjeiden tarkoitus apurahahakemuksissa

Stipendin suosituskirje voi suorittaa useita asioita opiskelijan stipendihakemuksessa. Ensinnäkin he voivat toimia vahvat kannatukset oppilasta, ylistäen hänen akateemisia ja henkilökohtaisia ​​ominaisuuksiaan ja ilmaisten luottamusta tulevaan menestykseen. Parhaiden kirjeiden avulla opiskelija voi ylittää ansioluettelonsa ja elää niin sanotusti moniulotteisena henkilönä apurahatyöryhmään. Ne osoittavat myös, että hänellä on elämässään ihmisiä, jotka ovat motivoituneita puhumaan hänen puolestaan.

Suosituskirje valaisee opiskelijan vaikuttavia ominaisuuksia (esimerkiksi myötätuntoa, energiaa tai johtamistaitoja), mutta se antaa lisätodisteita siitä, että opiskelija on pätevä saamaan apurahan. Suurin osa apurahoista on myönnetään opiskelijoille, joilla on erityisiä sitoumuksia tai tavoitteita . Ne voidaan myöntää tekniikan, matematiikan, luonnontieteiden, tietojenkäsittelytieteen tai kirjallisuuden opintoja suorittaville opiskelijoille.

Suositusten pitäisi olla räätälöidään kullekin apurahalle. He voivat todistaa, että opiskelija on sekä oikeutettu että ansaitsee stipendin hänen ansioidensa ja/tai tarpeidensa perusteella. Niille apurahoille, jotka on suunnattu opiskelijoille, joilla on taloudellista tarvetta, suosituskirjeessä voidaan keskustella opiskelijan kyvystä menestyä rajoitetuista resursseista huolimatta.

Stipendin suosituskirje voi täydentää ja lisätä tarinaa, jonka opiskelija kertoo hakemuksessaan kuka hän on ja miksi hän ansaitsee sen . Jotta voit tehdä tämän onnistuneesti ja tarkasti, sinun tulisi suosittajana ensin kerätä olennaista tietoa ja aivoriihi -ideoita ennen kirjoittamisen aloittamista.

body_chickenoregg

Jo ennen kanaa ja munaa tuli aivoriihi.

Ennen apurahasuosituskirjeen kirjoittamista ...

Koska suosituskirjeillä on tällainen paino, sinun tulee ensin kysyä itseltäsi, osaatko kirjoittaa aito ja mielekäs tukikirje opiskelijan puolesta. Jos sinusta tuntuu, ettet tunne häntä hyvin tai sinulla on vain vähän jaettavaa hänen puolestaan, kirjeesi saattaa tulla haaleaksi tai tietämättömäksi, jotka molemmat lisäisivät hänen mahdollisuuksiaan vähän tai voivat jopa satuttaa.

mitkä kaksi väriä sekoitettuina tekevät toisistaan ​​ruskean

Jos olet motivoitunut suosittelemaan opiskelijaa, sinun tulee varmistaa selvittää tarkalleen, mihin apuraha on tarkoitettu. Haluaako se palkita opiskelijoita, jotka ovat selvinneet merkittävistä haasteista? Auttaako se tyttöjä, jotka haluavat opiskella tietojenkäsittelytiedettä? Onko vähemmistöopiskelija tulossa teknologia -aloille? Korkeat akateemiset saavutukset, jotka edistävät yhteisöjään?

Kun olet tietoinen apurahan ohjeista ja odotuksista, voit varmistaa sen vahvistaa opiskelijan pätevyys saada se. Jos se on apuraha tuleville insinööreille, puhu oppilaasi ihastumisesta fysiikkaan. Jos se liittyy yhteisön osallistumiseen, puhu hänen vapaaehtoistyöstään Poikien ja tyttöjen klubissa.

Suosittelijan tulee antaa sinulle tiedot apurahasta sekä ansioluettelonsa, 'kehuskelehtensä' ja kaikki muut asiaankuuluvat tiedot. Jos sinulla on vielä vastaamattomia kysymyksiä, se voi auttaa kirjeen kirjoittamista istumaan opiskelijan kanssa ja puhumaan hänen lukion kokemuksistaan ​​ja lukion jälkeisistä tavoitteista.

Kun sinulla on selkeä käsitys apurahasta ja opiskelijan hakemuksen teemoista, voit miettiä sitä tarina, jonka haluat kertoa suosituskirjeessäsi apurahaa varten. Ajattele opiskelijan erinomaisia ​​vahvuuksia sekä merkittäviä kokemuksia, jotka ovat muokanneet häntä tai esteitä, jotka hän on voittanut.

Mieti lopuksi mitä anekdootteja tai havaintoja, joita voit jakaa osoittamaan näitä vahvuuksia. Jos hän hakee tietojenkäsittelytieteen apurahaa, voit korostaa hänen vuoden kestäneen projektinsa, jossa hän suunnittelee sovelluksen veden käytön seuraamiseksi ja säilyttämisen edistämiseksi. Jos hän hakee kirjallisuusapurahaa, puhu hänen julkaisuistaan ​​kaupungin paikallislehdessä.

Kaikki nämä komponentit on tärkeää sisällyttää apurahasuosituskirjeeseen. Lue lisätietoja keskeinen sisältö apurahojen suosituskirjeissä.

body_onceuponatime

Sisällytä mielekkäitä tarinoita suosituksesi tueksi.

Mitkä ovat suosituskirjeen pääosat?

Jokainen kirjoittamasi suosituskirje räätälöidään oppilaalle, josta kirjoitat, mutta monet näistä kirjeistä noudattavat samanlaista mallia. Tässä on kaikki, mitä sinun tulisi sisällyttää suosituskirjeeseesi:

 • Tervehdys
 • Johdanto, joka selittää suhteesi opiskelijaan
 • Kirje, jossa selität syyn, miksi uskot opiskelijan ansaitsevan stipendin
 • Yhteenveto, jossa toistat pääkohdat
 • Yhteystietosi ja allekirjoituksesi

Mitä sisällyttää suosituskirjeeseesi

Kun olet aivoriihi luettelon opiskelijan vahvuuksista, merkityksellisistä anekdooteista ja pätevyyksistä voittaaksesi apurahan, voit alkaa laatia kirjeesi.

Johdanto

Kuten suositukset korkeakoululle, sinun pitäisi aloittaa kertomalla, ketä suosittelet, miten tunnet hänet ja missä tilanteissa ja mikä tekee sinusta pätevän antamaan arviointisi.

Jos olet tuntenut oppilaan eri yhteyksissä, kuten sekä hänen opettajana että klubin neuvonantajana tai valmentajana, sinun pitäisi sanoa niin. Tämä osoittaa lisäksi, että tunnet hänet hyvin ja olet nähnyt kuinka hän on vuorovaikutuksessa ja toimii eri rooleissa ja ympäristöissä.

On ilo suositella Janetia X -apuraha , jonka tutustuin hänen 11. luokan AP Calculus -opettajakseen.

Kolmen vuoden ajan, jolloin olen tuntenut Brianin baseball -valmentajana ja 11. luokan englannin opettajana, hän teki minuun vaikutuksen intensiivisellä keskittymisellään ja sitoutumisellaan.

Kirjeen runko: Miksi opiskelija ansaitsee apurahan

Kun esittelysi sisältää nämä elementit - vahvan kannanoton ja selityksen siitä, kuka olet ja miten tunnet opiskelijan - voit siirtyä arviointiin. Sinun on jälleen korostettava oppilaan ensisijaisia ​​vahvuuksia räätälöi arviointisi tietyn apurahan mukaan.

Jos apuraha keskittyy akateemisiin saavutuksiin, a lausunto korkeasta asemasta vakiintuneelta opettajalta voi mennä pitkälle. Sanomalla, että opiskelija on yksi kolmesta parhaasta, jota olet opettanut kahdenkymmenen vuoden aikana, tai hänen luokkansa paras oppilas viittaa siihen, että hän on erinomainen hakija, joka todennäköisesti jatkaa erinomaisesti yliopistossa.

Koska suurin osa apurahoista myönnetään tietyille aloille meneville opiskelijoille, sinun pitäisi kerro näkemyksestäsi opiskelijasta yliopistossa. Jos apuraha myönnetään jollekin konetekniikkaan, voit vahvistaa opiskelijan akateemiset ja ammatilliset tavoitteet ja maalata kuvan siitä, mitä näet hänen saavuttavan alalla. Keskustele hänen soveltuvuudestaan ​​aiheeseen, osallistumisesta Robotics Clubiin ja jännityksestä opiskella kuuluisan insinööri professori Smithin kanssa yliopistossa.

kenen kanssa Kauris on yhteensopiva

Loppujen lopuksi haluat tehdä opiskelijasta erottuvan motivoituneena yksilönä, jonka apurahan antajat tekisivät haluavat sijoittaa . Voit korostaa hänen ainutlaatuista sitoutumistaan, lahjakkuuttaan, intoaan ja intohimoaan ja näyttää heille, kuinka hänen panoksensa lukiossa ennustavat hänen jatkuvaa harjoitteluaan yliopistossa. Näytä heille, että hän ansaitsee apurahan ja että sinulla on epäilemättä hän käyttää sitä hyväksi.

Yhteystietosi

Kirjeesi lopussa voit anna yhteystietosi ja kutsua apurahat toimikunta ottamaan yhteyttä mahdollisiin lisäkysymyksiin. Jos olet antanut täydellisen, hehkuvan kuvan oppilasta, hänellä pitäisi olla kaikki tarvitsemansa tiedot. Toisaalta kirjeesi voi jäädä lyhyeksi, jos se sisältää joitain seuraavista elementeistä.

body_coffee-2

Kahvin tai suosituskirjeen ei pitäisi olla haaleaa.

Mitä ei pidä sisällyttää apurahasuosituskirjeeseesi

On epätodennäköistä, että mikään suosituskirje olisi nimenomaan huono. Jos et jostain syystä tullut toimeen opiskelijan kanssa, hän luultavasti ei pyydä sinua suosittelemaan häntä. Vaikka hän tekisi sen salaperäisesti, luultavasti kieltäytyisit tai ehdottaisit jotakuta, joka olisi parempi valinta suosittelijaksi. Suosituskirjeet voivat kuitenkin edelleen olla keskinkertainen eikä kovin hyödyllinen verrattuna muihin, jotka hurraavat oppilasta.

Lämmin ylistys

Kirjeet, jotka poistuvat nimellä haalea ole jyrkässä ristiriidassa innokkaiden kanssa. Välttääksesi tämän, varmista, että olet tarkoituksellinen sanavalintasi kanssa ja vältä kliseitä. Puhutaan siitä, millainen opiskelija on ahkera ja a hyvä oppilas ei ehkä pinoudu hyvin sellaisten kuvailijoiden rinnalle ahkera, oivaltava, älyllisesti utelias tai myötätuntoinen , muutamia mainitakseni. Yritä olla käyttämättä epämääräisiä tai liikaa käytettyjä adjektiiveja joka kuulostaa yleiseltä ja jolla ei ole vaikutusta.

Lisäksi, keskinkertainen sijoitus kuten 'keskimääräistä parempi' ei auta paljon opiskelijaa, varsinkin jos apuraha etsii poikkeuksellisia akateemisia ansioita. Haluat myös välttää kattamasta jokaista oppilaaseen liittyvää arvosanaa, klubia tai toimintaa, koska tämä ei ole keskittynyt. Se ei nollaa stipendikomitean etsimää erityistä pätevyyttä eikä siten auta todistamaan, että opiskelija ansaitsee aikansa ja rahansa.

Ei-kuvailevia syitä, miksi opiskelija ansaitsee apurahan

Haluat myös vältä yksinkertaisesti adjektiivien luettelointia suosituksessasi ilman tarinoita niiden varmuuskopioimiseksi. Aivan kuten kuva on tuhannen sanan arvoinen, tarina oppilaastasi on mieleenpainuvampi ja kertovampi kuin adjektiivin käyttäminen ilman esimerkkiä. Sen lisäksi, että kutsut Rogeria välittäväksi, herkäksi ja ennakoivaksi johtajaksi, kerro siitä, kuinka hän kehitti ohjelmointiviikon koulussa lisätäkseen tietoisuutta mielenterveysongelmista. Yksinkertaisesti sanottuna, vältä abstraktia kieltä, jos et voi tukea sitä todellisilla esimerkeillä.

Yleinen kirjoittaminen

Lopuksi, toistan asian, vähiten tehokas suosituskirje on yksi ei räätälöity itse apurahan mukaan . Vaikka voit käyttää samaa suosituskirjettä useampaan kuin yhteen korkeakouluun, johon opiskelija hakee, sinun on kuitenkin mukautettava kirjeesi apurahoja varten. Ne ovat yleensä kilpailukykyisiä ja erityisiä. Siksi opiskelija tarvitsee vahvan, räätälöityjä kirje, jossa kerrotaan, miksi hän on täydellinen henkilö voittamaan rahat.

Näytteen suosituskirje stipendille

Nyt kun tiedät kaikki kirjeesi sisältämät osat, tässä on esimerkki apurahasuosituskirjeestä, jotta voit nähdä, miltä kaikki näyttää sidottuna yhteen. Huomaa, kuinka tässä kirjeessä kirjoittaja selittää selvästi, miten hän tuntee opiskelijan, antaa konkreettisia esimerkkejä siitä, miksi opiskelija on poikkeuksellinen, keskustelee siitä, miten apuraha hyödyttäisi opiskelijaa, ja esittää yleisesti vahvan ja intohimoisen perustan sille, miksi tämä opiskelija ansaitsee apurahan.

Hyvä apurahanvalintalautakunta,

Olen innoissani suositella Nathan Danielsia pyrkivän yrittäjän apurahaan. Opetin Nathanin johdantotalouden ja AP -makrotaloustunteja ja olen myös lukion Business Clubin neuvonantaja, jonka varapresidentti Nathan on. Olen tuntenut Nathanin kolme vuotta ja olen nähnyt hänen käyttävän älykkyyttä, liiketoimintaosaamista, kovaa työtä ja ihmisten taitoja saavuttaakseen enemmän kuin melkein kukaan tuntemani lukiolainen. Suosittelen häntä tähän apurahaan.

Tapasin Nathanin ensimmäisen kerran, kun hän oli toisen vuoden opiskelija esittelykotitaloudessa. Heti hän erottui siitä, että hän pystyi nopeasti ymmärtämään taloudelliset käsitteet ja osallistumaan harkittuun keskusteluun. Hän on erittäin taitava kykenemään soveltamaan jopa abstrakteja liike- ja talouskonsepteja reaalimaailman esimerkkeihin ja ymmärtämään, miten ne vaikuttavat jokapäiväiseen elämään. Molemmilla luennoilla, joilla olen opettanut häntä, Nathan on ollut aktiivinen osallistuja ja yksi luokan parhaista pisteistä, mutta hänellä on aina aikaa auttaa luokkatovereitaan. Siihen mennessä, kun hän oli AP Economics -kurssillani, voisin laittaa hänet ryhmään opiskelijoiden kanssa, jotka kamppailevat ymmärtämään tiettyjä käsitteitä ja luottaa häneen pätevästi vastaamaan kaikkiin kysymyksiin, joita he saivat työskennellessäni muiden ryhmien kanssa.

Huolimatta siitä, että hän on erinomainen opiskelija ja huomaavainen vertainen, Nathanin vaikuttavin saavutus on liiketoiminta, jonka hän aloitti yksin ja jatkaa. Toisen vuoden lopussa Nathan tuli luokseni ja sai liiketoimintasuunnitelman opetusliiketoiminnasta, jota hän halusi johtaa. Se oli erittäin yksityiskohtainen, hyvin harkittu ja perustui vankkoihin liiketoimintaperiaatteisiin, joten suosittelin kokeilemaan sitä. Olen nähnyt lukuisten opiskelijoiden keksivän hienoja ideoita, mutta eivät ole toteuttaneet niitä, joten en odottanut siitä paljon. Kuitenkin Nathan ei vain aloittanut liiketoimintaansa, vaan on onnistunut pitämään sen käynnissä ja jopa laajentamaan sitä niin, että hänen alaisuudessaan on nyt kolme opettajaa. Hän on osoittanut uskomatonta vetovoimaa ja liiketoimintaosaamista, ja uskon todella, että tämä on vasta alkua hänelle.

Nathan on keskustellut kanssani siitä, kuinka hän käyttäisi tätä apurahaa nykyisen tutorointiliiketoimintansa laajentamiseen ja uuden yrityksen aloittamiseen, jotta opiskelijat voisivat jälleenmyydä oppikirjansa. Olen tutkinut tämän uuden liiketoimintasuunnitelman, ja se näyttää yhtä suunnitellulta kuin hänen ensimmäinen. Epäilemättä Nathanilla on sekä motivaatio että liike -elämän tahto jatkaa kasvuaan yrittäjänä. Uskon, että Nathan olisi erittäin ansaittu tämän palkinnon saaja, ja voit olla varma, että hän hyödyntää sen parhaalla mahdollisella tavalla, kuten hän on hyödyntänyt kaikki mahdollisuudet, jotka hänellä on ollut.

Ystävällisin terveisin,

Terrance Ives
Yhteiskuntatieteiden ja liiketoiminnan opettaja

body_impact

Tärkeimmät takeaways: suosituskirje apurahalle

Tarkastellaksemme käymme läpi tärkeimmät kohdat, jotka on muistettava, kun kirjoitat apurahojen suosituskirjeitä. Kun kirjoitat suosituskirjeen apurahaa varten, muista

 • Räätälöi kirjeesi erityiseen apurahaan ja sen ohjeisiin ja odotuksiin.
 • Mukauta kirjeesi jokaiselle oppilaalle.
 • Puhu innokkaasti opiskelijan ansioista ja miksi apurahat toimikunnan pitäisi investoida hänen akateemiseen ja ammatilliseen tulevaisuuteensa. Toisin sanoen korosta omaasi luottamusta tulevaisuuden menestykseen.
 • Korosta opiskelijan ensisijaiset vahvuudet , varsinkin kun ne liittyvät apurahaan. Älä tunne, että sinun on katettava kaikki opiskelijan ansioluettelosta.
 • Anna tarinoita, esimerkkejä ja havaintojasi kehujesi tueksi. Yhdellä lauseella, näytä, älä kerro . ''
 • Ole tarkoituksellinen muotoilusi ja ideavirtasi kanssa. Valitse sanat, jotka ovat voimakas ja vaikuttaa välttäen samalla yleistä kieltä ja kliseitä.

Olipa opiskelija hakemassa apurahaa akateemisiin saavutuksiin, taloudellisiin tarpeisiin tai tiettyyn opintoalueeseen, hänen hakemuksensa voi saada vakavan lisäyksen voimakkaasta, harkitsevasta ja kannustavasta suosituskirjeestä. Vaikka hänen tehtävänsä on voittaa apuraha, sinun tehtäväsi voi olla esittää stipendikomitealle poikkeuksellinen suosituskirje opiskelijasta, jota he eivät pian unohda.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitä tarvitset Charlestonin yliopistolle: ACT -tulokset ja GPA

14 parasta tietotekniikkakoulua

Mitkä ovat huipputietotekniikan koulut? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, mukaan lukien parhaat tietotekniikan verkkokoulut.

Kuinka päästä: Texas State ACT -pisteet ja GPA

Leojen yhteensopivuus: Kenen kanssa leot ovat parhaiten yhteensopivia?

Mitkä ovat leo-yhteensopivia merkkejä? Katso täydellinen opas leojen yhteensopivuudesta oppiaksesi, mitkä ovat yhteensopivia leijonan horoskoopin kanssa.

Omaisuuden tuotto: mitä se on ja miten sitä käytetään

Mikä on omaisuuden tuotto? Erotamme ROA -kaavan auttaaksemme sinua ymmärtämään, miten sitä käytetään tehokkaasti.

UNCG ACT -pisteet ja GPA

Onnistunut Harvard-sovellus (täydellinen yhteinen sovellus + täydennysosa)

Tässä on TÄYDELLINEN sovellus, joka sai minut jokaiseen kouluun, johon haen, mukaan lukien Harvard, Stanford ja Princeton. Katso yhteinen sovellukseni, henkilökohtaiset esseeni ja suosituskirjeet ja opi strategioita omalle korkeakoulusovelluksellesi.

Enneagrammin tyyppi 8: Itsevarma suoja

Oletko Enneagram-tyyppi? Opi kertomaan, mitkä urat sopivat sinulle ja millainen Enneagrammi on rakkaudessa ja parisuhteessa.

York College pääsyvaatimukset

Langstonin yliopiston pääsyvaatimukset

Lyndon State Collegen pääsyvaatimukset

Oklahoman tiede- ja taideyliopiston pääsyvaatimukset

Wheaton College ACT -tulokset ja GPA

Albanyn yliopisto SAT -tulokset ja GPA

Parhaat koulut Kaliforniassa | Henry M.Gunnin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Henry M. Gunnin lukiosta Palo Altossa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Rancho Alamitos High Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Rancho Alamitos High Schoolista paikassa Garden Grove, CA.

Moravian College pääsyvaatimukset

Centenary College of Louisiana Pääsyvaatimukset

Varhainen toiminta vs. varhainen päätös: Mikä on ero?

Päätetäänkö varhaisen toiminnan ja varhaisen päätöksen välillä? Ota selvää eroista, jotta et tee väärää päätöstä yliopistosovelluksissa.

Täydellinen luettelo yhteisöpalvelun apurahoista

Oletko tehnyt yhdyskuntapalvelua ja mietit, mitä apurahoja olet oikeutettu saamaan? Katso täältä täydellinen luettelo yhteisöpalveluista.

Täydellinen opas: CSU -pääsyvaatimukset

McNeesen osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Florida Southern Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka aloittaa maksaminen opiskelijoille hyvistä arvosanoista tehokkaasti

Harkitsetko lasten maksamista hyvistä arvosanoista? Opi opiskelijoiden käteiskannustimien eduista ja haitoista ja niiden onnistuneesta toteuttamisesta.

UT Arlingtonin SAT -tulokset ja GPA