Stellar Stanfordin esseiden kirjoittaminen: 3 asiantuntijavinkkiä

kirjoittaminen-828911_640

Toivotko olevani yksi alle 5 prosentista opiskelijoista, joihin se on hyväksytty Stanford Tämä vuosi? Jos näin on, sinun on kirjoitettava hämmästyttäviä esseitä osana hakemustasi.

ap ympäristötieteen monivalintakysymykset 2016

Tässä artikkelissa, hahmotamme erityyppisiä esseitä, jotka sinun on kirjoitettava Stanfordin yliopiston hakemukseesi ja opettaa sinulle, kuinka kirjoittaa essee, joka auttaa sinua erottumaan tuhansista muista hakijoista. Käymme myös läpi viisi lyhyttä vastauskysymystä, jotka ovat osa Stanfordin täydennystä.Aloitetaan siis!

Mitä ovat Stanfordin esseet?

Stanford vaatii sinua suorittaa yhteensä neljä esseetä osana pääsyhakemustasi.

Sinun on vastattava antama kehote Yhteinen sovellus tai Koalitiohakemus , riippuen siitä, minkä kautta käytät Stanford -hakemustasi. Löydät lisätietoja Common Application -esseistä täältä ja lisätietoja Coalition -essee -kehotteista täältä.

Sinun on myös vastattava kolme Stanford-spesifistä lyhyttä esseekysymystä .

Stanfordin essee -kehotteet tarjoavat sinulle runsaasti mahdollisuuksia näyttää pätevyytesi hakijana ja hämmästyttää pääsykomiteaa.

2020-2021 Stanfordin essee kehotukset

Sinun on vastattava kolmeen Stanfordin kysymykseen Stanfordin täydentäviä esseitä varten. Lähetät Stanfordin täydentäviä esseitä verkossa Coalition- tai Common -sovelluksesi avulla.

Sinun on vastattava kaikkiin kolmeen hakemuksesi Stanfordin essee -kehotteeseen. Jokaisessa Stanfordin esseessä on vähintään 100 sanaa ja enintään 250 sanaa.

Tässä ovat Stanfordin essee 2020-2021:

#1 : Stanfordin yhteisö on syvästi utelias ja ajautunut oppimaan luokkahuoneessa ja sen ulkopuolella. Mieti ajatusta tai kokemusta, joka saa sinut todella innostumaan oppimisesta.

#2 : Lähes kaikki Stanfordin opiskelijat asuvat kampuksella. Kirjoita muistiinpano tulevalle kämppiksellesi, joka paljastaa jotain sinusta tai joka auttaa kämppäkaveriasi - ja meitä - tuntemaan sinut paremmin.

#3 : Kerro meille sinulle merkityksellisestä asiasta ja miksi?


Stanfordin esseet analysoitu

Tässä osassa tarkastelemme jokaista kolmea Stanfordin täydentävää esseetä perusteellisesti. Muista, että jokaisen hakijan on vastattava kaikkiin Stanfordin essee -kehotteisiin et voi valita, minkä esseen haluat kirjoittaa. Sinun on vastattava kaikkiin kolmeen Stanfordin essee -kehotteeseen hyvin, jotta hakemuksesi erottuu.

Katsotaanpa kutakin kolmesta Stanfordin lyhyestä esseekysymyksestä ja katsotaan kuinka kirjoittaa jotain merkityksellistä jokaiselle.

Stanfordin essee -kehote 1

Stanfordin yhteisö on syvästi utelias ja ajautunut oppimaan luokkahuoneessa ja sen ulkopuolella. Mieti ajatusta tai kokemusta, joka saa sinut todella innostumaan oppimisesta.


Tämä Stanfordin essee -kehote on erittäin laaja. Kehotteiden rakenne osoittaa, että komitea on kiinnostunut oppimaan uteliaisuutesi luokkahuoneessa ja sen ulkopuolella, joten älä tunne, että sinun on rajoitettava puhuttavat oppitunnit kouluun.

Tärkeintä tässä on muistaa olla täsmällinen. Valiokunta ei halua sinun kasvavan runollisesti ikuisesti uteliaisuuden pysymisen hyveistä; he haluavat nähdä, kuinka tosielämän esimerkki on vaikuttanut sinuun.

Esimerkiksi sen sijaan, että puhut siitä, kuinka vieraalle maalle tehty matka avasi silmäsi eri kulttuureille, valitse vierailustasi tietty hetki, joka todella pilasi uteliaisuuden merkityksen. Mieti yksityiskohtaisesti, miten tämä kokemus vaikutti sinuun. Tarkka oleminen on tehokkaampaa kuin yleistetyillä puheilla puhuminen.

Samoin haluat kirjoittaa asiasta, josta olet aidosti intohimoinen ja innoissasi. Loppujen lopuksi se sanoo niin heti kehotteessa! Valitse aihe, josta todella pidät, kuten lukemasi historiallinen fiktio, joka inspiroi sinua oppimaan uuden historian aikakauden tai scifi -elokuva, joka herätti uteliaisuutta ajan toiminnasta avaruudessa.

Älä rajoitu potentiaaliseen pääaineeseesi. Stanford ei edellytä, että valitset ja pysyt tietyssä pääaineessa hakemuksessasi, joten sinun ei tarvitse kirjoittaa tästä hetkestä, joka liittyy ennustettuun opintojaksoon. Itse asiassa oppimiskokemuksen valitseminen eri alalla osoittaa paremmin, että olet utelias ja avoin uusille ideoille.

akateeminen-1822683_640

Stanfordin essee 2

Lähes kaikki Stanfordin opiskelijat asuvat kampuksella. Kirjoita muistiinpano tulevalle kämppiksellesi, joka paljastaa jotain sinusta tai joka auttaa kämppäkaveriasi - ja meitä - tuntemaan sinut paremmin.


Stanfordin huonetoverin esseekysymys on pahamaineinen. Vaikka kaksi muuta kolmesta Stanfordin esseestä voivat muuttua vuosittain, Stanfordin huonetoverin essee on aina hakemuksessa.

Muista ensin, että tämä essee on kirjoitettu tulevalle kämppiksellesi, joka on yksi ikätovereistasi. Tämän esseen avulla voit omaksua epävirallisemman ja hauskemman sävyn, koska kehote osoittaa, että se menee ikäisesi henkilölle.

Stanfordin kämppäkaveri -essee on tilaisuutesi näyttää persoonallisuutesi eri puoli kuin hakukomitea näkee muussa hakemuksessasi. Tämä essee on tilaisuutesi näyttää itsesi monipuolisena ihmisenä, jolla on erilaisia ​​etuja ja kykyjä.

Keski -Tennessee State Universityn hyväksymisaste

Älä toista tietoja, joita komitea voi löytää muualta hakemuksestasi. Käytä aikaa jakaa hauskoja, henkilökohtaisia ​​tietoja itsestäsi.

Teetkö esimerkiksi mahtavia, näytön tarkkoja cosplayjä tai onko sinulla kokoelma kalliokivejä luhistumismatkoilta? Mieti, mitä rakastat tehdä vapaa -ajallasi.

Ole tarkka - komitea haluaa saada todellisen kuvan sinusta ihmisenä. Älä vain sano rakastavasi pelata videopelejä, vaan sano tarkasti, mitä videopelejä rakastat ja miksi.

Kämppäkaverin essee on myös hyvä aika esitellä yhteisöäsi - ystäviä, perhettä, joukkuetovereita jne., Jotka muodostavat nykyisen elämäsi. Voit puhua syvistä siteistäsi ja siitä, miten ne ovat vaikuttaneet sinuun. Suhteidesi näyttäminen muille antaa komitealle paremman käsityksen siitä, miten sopeudut Stanfordin kampukselle.

Kaiken kaikkiaan Stanfordin kämppäkaveri -essee on loistava tilaisuus pitää hauskaa ja esitellä persoonallisuutesi eri puolia. Anna itsesi loistaa!

Stanfordin essee -kehote 3

Kerro meille sinulle merkityksellisestä asiasta ja miksi?


Vaikka kaikki kolme Stanfordin essee -kehotetta ovat melko laajoja, kolmas Stanfordin essee -kehote on ylivoimaisesti laajin. Täällä voit kirjoittaa mistä tahansa sinulle merkityksellisestä - kehote ei määritä, että sinun on puhuttava jostakin akateemisesta tai henkilökohtaisesta asiasta.

Joskus laajat kehotteet voivat olla pelottavampia kuin kehotukset, joilla on hyvin kapea painopiste. Temppu tässä on (jälleen) valita jotain erityistä ja pitää siitä kiinni.

Älä esimerkiksi sano, että maailmanrauhalla on sinulle merkitystä, koska se ei kuulosta vilpittömältä. Sinun pitäisi puhua asiasta, joka on ainutlaatuisen tärkeä sinulle, ei muista tuhansista Stanfordiin hakevista opiskelijoista.

Valitse jotain, mikä on sinulle todella merkityksellistä. Voit puhua suhteestasi isoäitisi kanssa ja siitä, kuinka hän opetti sinulle kokkaamaan, tai tietystä musiikkialbumista, joka muistuttaa sinua tärkeästä elämästäsi. Voit puhua klubista tai koulun jälkeisestä toiminnasta, joka on laajentanut näköalojasi, tai akateemisesta palkinnosta, jonka voitit äärimmäisen haasteen jälkeen.

Valitsit minkä tahansa aiheen, esseesi pitäisi tuntua vilpittömältä. Älä kirjoita sitä mitä luulet valiokunnan haluavan kuulla. He saavat enemmän vaikutuksen merkityksellisestä kokemuksesta, joka kuulostaa totta kuin kokemus, joka näyttää keinotekoiselta tai epätodennäköiseltä.

body-five-post-it-note

Stanfordin lyhyen vastauksen kysymykset analysoitu

Esseidesi lisäksi sinun on vastattava myös viiteen lyhyeen kysymykseen. Sinulla on vain 50 sanaa vastata jokaiseen ... joten sinun on laskettava se!

Kysymys 1: Sosiaalisen haasteen kysymys

Mikä on yhteiskunnan suurin haaste tänään?

Voit vastata tähän kysymykseen kahdella tavalla. Ensinnäkin voit valita merkittävä yhteiskunnallinen haaste sinä. Esimerkiksi vanhempasi ovat välttämättömiä työntekijöitä, ja COVID -pandemia paljasti sinulle Yhdysvalloissa vallitsevat epäoikeudenmukaiset työkäytännöt. Työvoimakysymykset ovat merkittävä sosiaalinen kysymys sekä Yhdysvalloissa että ulkomailla, ja koska se vaikuttaa sinuun, voit koota erittäin vakuuttavan ja tehokkaan vastauksen.

Toinen lähestymistapa tähän kysymykseen on yhdistämällä se akateemisiin etuihisi. Ehkä haluat opiskella konetekniikkaa. Yksi suuri sosiaalinen ongelma on puhtaan juomaveden saatavuus. Vastauksessasi voit selittää ongelman ja sitten puhua siitä, miten se inspiroi sinua tulemaan mekaaniseksi insinööriksi. Ehkä haluat kehittää parempia veden dekontaminaatiojärjestelmiä! Se olisi loistava vastaus tähän kysymykseen.

Suuri asia muistaa on sinun on sisällytettävä a miksi vastauksessasi. Miksi tehdä sinä onko tämä haaste mielestäsi merkittävä? Ja miten aiot auttaa ratkaisemaan tämän ongelman? Muista sisällyttää nämä vastaukset vastaukseesi!

Kysymys 2: Kesäkysymys

Miten vietit kaksi viimeistä kesää?

Tämä on melko suoraviivainen kysymys. Tee luettelo kaikesta, mitä olet tehnyt kahden viime kesän aikana, ja jäsennä se sitten jotta voit sisällyttää tärkeimmät näkökohdat. Oletetaan esimerkiksi, että olit vapaaehtoisena kesäleirillä kahden viime kesän ajan, mutta autoit myös perhettäsi askareissa ja vapaaehtoistyössä poliittisessa kampanjassa. Suosittelemme, että jätät askareet pois ja keskityt kesälomasi isompiin ja merkittävämpiin näkökohtiin.

Mutta ehkä piti tehdä töitä kesien yli. Tai ehkä et voinut ottaa oppitunteja, koska vanhempasi tarvitsivat apuasi nuorempien sisarusten hoidossa. Älä huoli: ne ovat myös hyviä vastauksia täällä. Vastauksesi ei tarvitse olla räikeä - sinun ei tarvitse olla viettänyt kahta kesää tieteelliseen tutkimukseen!

Tärkeintä on, että sisältää a miksi vastauksessasi . Miksi vietit kesälomaasi tällä tavalla? Ja mitä valintasi kertovat arvoistasi? Jos esimerkiksi auttoit huolehtimaan nuoremmista sisaruksistasi, voit selittää, että perhe on sinulle tärkeä, ja tämä on osa sitä, miksi sinua ajetaan korkeakouluopetukseen. Neuvonantajat yrittävät saada käsityksen siitä, kuka olet ja mistä välität!

Kysymys 3: Historiallinen hetken kysymys

Minkä historiallisen hetken tai tapahtuman toivoisit nähneesi?

Ajattele historiatuntejasi. Onko jokin historiallinen hetki, josta olet kiinnostunut? Tämä on hyvä aika jakaa se pääsyvaliokunnan kanssa! Ehkä rakastat lakihistoriaa, joten olisit halunnut osallistua Ruth Bader Ginsburgin kiroiluun seremoniassa. Tai ehkä olet enemmän kiinnostunut lääketieteestä, joten olisit halunnut todistaa Wilhelm Röntgenin löytäneen röntgenkuvat.

Paras neuvomme tähän kysymykseen vastaamiseksi on olla erityinen ja alkuperäinen. Pysy kaukana suosituista ja ilmeisistä vastauksista, kuten 'itsenäisyysjulistuksen allekirjoittaminen' tai 'Lincolnin Gettysburgin osoite'. Valitse jotain ainutlaatuisempaa, jotta erotut muista hakijoista. Kun olet valinnut historiallisen hetkesi, selitä miksi haluat todistaa sen!

Kysymys 4: Ulko -oppitunnit ja vastuut

Kerro lyhyesti yhdestä koulun ulkopuolisesta toiminnastasi, työstäsi tai velvollisuuksistasi perheellesi.

Avainsana tässä kysymyksessä on 'yksi'. Pääsyneuvojat eivät halua lukea luetteloa tehtävistäsi. He haluavat sinun puhua yksi ja kerro sitten miksi osallistut ja/tai miksi se on sinulle tärkeää.

tieteellisen menetelmän kuusi vaihetta

Vältä tässä kysymyksessä keskustelemasta jostakin, mikä näkyy jo muusta pääsypaketistasi. Jos esimerkiksi olet jo luetellut bändin opetuksen ulkopuolisena ja puhunut siitä yhdessä esseessäsi, sinun ei todellakaan tarvitse puhua siitä täällä. Anna pääsyneuvojat Uusi tietoja itsestäsi, joita he eivät voisi oppia sovelluksesi muista osista.

Ehkä esimerkiksi autat isääsi kesällä nurmikonhoitotöissä. Siitä olisi hyvä keskustella täällä, varsinkin jos sinulla ei ole ollut tilaisuutta puhua tästä muualla hakemuksessasi. Voit käyttää tätä tilaisuutta keskustellaksesi siitä, kuinka perheesi auttaminen on sinulle tärkeää, ja arvostit myös sitä, että tutustuit yhteisösi ihmisiin ruohon leikkaamisen aikana.

Riippumatta toiminnasta, jonka valitset, muista tehdä enemmän kuin vain selittää, mitä tämä toiminta sisältää . Mieti yksityiskohtaisesti, mitä se sinulle merkitsee. Miksi osallistut tähän toimintaan? Miten se on vaikuttanut sinuun ihmisenä? Sinun on pidettävä se lyhyenä, mutta tällaisia ​​henkilökohtaisia ​​tietoja etsivät Stanfordin pääsyneuvojat.

Kysymys 5: Stanfordin kysymys

Nimeä yksi asia, jota odotat innolla Stanfordissa.

Vastaus tähän kysymykseen alkaa tutkimuksella. Mikä on yksi - taas, vain yksi - mitä et voi odottaa oppiaksesi, kokeaksesi tai osallistuaksesi Stanfordin opiskelijana? Sinun on vietettävä aikaa Stanfordin verkkosivustolla tutkimalla opiskelijoiden erilaisia ​​mahdollisuuksia.

Ensinnäkin: rajoita vastauksesi vain tutkijoihin tai akateemiseen kallistumiseen. Kyllä, Palo Alto on kaunis. Ja kyllä, Stanfordilla on hauska jalkapallo -ohjelma. Mutta pääsyneuvojat haluavat nähdä, että sinusta tulee huomaavainen, mukana oleva Stanfordin yhteisön jäsen. Joten vaikka nämä asiat ovat totta ja hauskaa, tämä kysymys on tilaisuutesi selittää, miten aiot osallistua Stanfordin kampukselle ... ja ehkä jopa antaa takaisin.

Myös parhaat vastaukset tähän kysymykseen ovat tarkkoja. Sen sijaan, että sanoisit, ettet voi odottaa osallistumista klubeihin, valitse yksi (kuten Food and Agribusiness Club) ja keskustele siitä, miksi se on sinulle niin jännittävää. Mitä tarkempi olet, sitä enemmän näytät pääsyneuvojille, että olet erittäin tosissasi Stanfordin opiskelijana.

voittaja-1548239_640

Kuinka kirjoittaa suuri Stanfordin essee

Riippumatta siitä, mihin Stanfordin essee -kehotteeseen vastaat, sinun on pidettävä mielessä seuraavat vinkit suuren Stanford -esseen kirjoittamiseen.

#1: Käytä omaa ääntäsi

Yliopiston esseen tarkoitus on, että pääsykomitealla on mahdollisuus tutustua sinuun testitulosten, arvosanojen ja arvosanojen ulkopuolella. Pääsyesitteesi ovat tilaisuutesi herättää itsesi eloon esseen lukijoille ja esitellä itsesi täysin täytenä ihmisenä.

Sinun pitäisi sitten varmistaa, että henkilö, jonka esität ylioppilastutkimuksissasi, olet itse. Älä yritä jäljitellä sitä, mitä luulet komitean haluavan kuulla, tai yritä toimia kuin joku, joka et ole.

Jos valehtelet tai liioittelet, esseesi tulee epärehelliseksi, mikä heikentää sen tehokkuutta. Pysy kertomassa todellisia tarinoita henkilöstä, joka todella olet, älä siitä, kenen luulet Stanfordin haluavan sinun olevan.

#2: Vältä törmäyksiä ja liiallisia lauseita

Kun kirjoitat Stanfordin esseitä, yritä välttää kliseiden tai liikaa käytettyjen lainausten tai lauseiden käyttöä.

Näitä ovat lainaukset, jotka on lainattu kuolemaan, ja lauseita tai ilmauksia, joita käytetään liikaa jokapäiväisessä elämässä. Kollegion pääsykomitea on luultavasti nähnyt lukuisia esseitä, joissa todetaan: 'Ole muutos, jonka haluat nähdä maailmassa.' Pyri omaperäisyyteen.

Samoin, vältä kliseiden käyttöä , jotka vievät pois työn vahvuuden ja vilpittömyyden.

#3: Tarkista työsi

Sen pitäisi melkein olla sanomattakin selvää, mutta haluat varmistaa, että Stanfordin esseesi ovat vahvin esimerkki työstäsi. Ennen kuin lähetät Stanford -hakemuksesi, muista muokata ja oikolukea esseesi.

Työssäsi ei saa olla kirjoitus- ja kielioppivirheitä. Varmista, että suoritat esseesi oikeinkirjoituksen ja kieliopin tarkistuksen läpi ennen lähettämistä.

On hyvä, että joku muu lukee myös Stanfordin esseesi. Voit pyytää toista mielipidettä työstäsi vanhemmalta, opettajalta tai ystävältä. Kysy heiltä, ​​edustaako työsi sinua opiskelijana ja ihmisenä. Pyydä heitä tarkistamaan ja varmista, ettet ole unohtanut pieniä kirjoitusvirheitä. Toisen mielipiteen saaminen auttaa työtäsi olemaan parasta mahdollista.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Cal State San Bernardino SAT -tulokset ja GPA

Humboldt State University SAT -pisteet ja GPA

Providence College ACT -pisteet ja GPA

Saint Mary's Collegen pääsyvaatimukset

4 tapaa sanoa 'rakastan sinua' japaniksi

Kuinka sanot 'rakastan sinua' japaniksi? Opi erilaisia ​​tapoja ilmaista rakkautta japaniksi, mukaan lukien daisuke da ja ai shiteru.

North Carolina Central University SAT Scores and GPA

Länsi -Kentuckyn yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä San Andreasin jatko-lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta San Andreaksen jatko-lukiosta Hollisterissä, Kaliforniassa.

Kuinka päästä sisään: ASU -pääsyvaatimukset

Pitäisikö sinun käyttää Universal College -sovellusta tai Common Appia?

Kumpi sopii sinulle parhaiten Universal College -sovelluksen ja Common Applicationin välillä? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Shawin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on Tukholman oireyhtymä? Se on tosi?

Onko Tukholman oireyhtymä todellinen häiriö? Selitämme, mikä tämä väärinymmärretty ilmiö todella on, ja hahmotamme Tukholman oireyhtymän merkittävimmät oireet ja esimerkit.

Kuinka päästä: Texas State ACT -pisteet ja GPA

Columbia College Chicagon pääsyvaatimukset

Waterloon yliopiston pääsyvaatimukset

Etelä -Dakotan yliopisto ACT -tulokset ja GPA

Jokainen AP -kemian harjoittelutesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Etsitkö AP -kemian harjoittelukokeita? Täydellinen kokoelmamme sisältää kaiken tarvittavan oppimateriaalin AP -testin ässäämiseen.

Columbia Collegen pääsyvaatimukset

Benedictine University ACT -pisteet ja GPA

Pyhän Ristin korkeakoulu SAT -tulokset ja GPA

Kansikirjemalli: Hakeminen toimitukselliselle avustajatyölle

Etsitkö julkaisutöitä? Katso tämä upea saatekirjeesimerkki ja saat vinkkejä erottamaan itsesi kilpailukentällä.

DePaul University pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Livermoren lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Livermore High Schoolista Livermore, CA.

3.8 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 3.8

Mikä on 3.8 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 3.8 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

York College SAT -pisteet ja GPA