Kuinka kirjoittaa täydellinen essee 'Miksi tämä korkeakoulu'

feature_nassauhall.jpg

Luulitko, että olette kaikki valmiit vuodattamaan verta, hikiä ja kyyneleitä kirjallisessa muodossa henkilökohtaista lausuntoanne varten, vain kohdataksesi miksi tämä korkeakoulu? Tämä kysymys saattaa tuntua yksinkertaiselta, mutta on itse asiassa ratkaiseva ja mahdollisesti hankala osa monia yliopistosovelluksia. Mitä 'miksi me'-essee yrittää ymmärtää sinusta? Ja miten vastaat tähän kysymykseen joutumatta sen moniin sudenkuoppiin tai tekemättä alokasvirheitä?

Tässä artikkelissa selitän, miksi korkeakoulut haluavat sinun pystyvän selittämään miksi haet. Keskustelen myös siitä, kuinka luoda ja ideoida aiheita tälle kysymykselle ja kuinka saada itsesi kuulostamaan vilpittömältä ja sitoutuneelta. Lopuksi käymme läpi jotkut 'miksi tämä koulu' -esite tekee ja ei.Tämä artikkeli on melko yksityiskohtainen, joten tässä on lyhyt katsaus siihen, mitä käsittelemme:

Miksi korkeakoulut haluavat sinun kirjoittavan 'Miksi meille' -esite?

Yliopistoon pääsyvirkamiesten on luettava uskomaton määrä opiskelijatyötä voitto-luokan kokoamiseksi, joten luota minuun, kun sanon sen kaikki, mitä he pyytävät sinua kirjoittamaan, on mielekästä ja tärkeää.

Miksi me-esseen tarkoitus on kaksi tapaa. Yhtäältä se, miten näet vastauksesi tähän kysymykseen, antaa pääsyvirkamiehille tunteen tiedätkö ja arvostatko heidän koulua.

Toisaalta täytyy sanoa miksi haet antaa sinulle mahdollisuuden mieti, mitä haluat saada korkeakoulukokemuksestasi, ja sopivatko kohdekoulut tavoitteidesi ja toiveidesi mukaan.

Mitä korkeakoulut pääsevät lukemaan 'Miksi tämä korkeakoulu' -esiasi

Korkeakoulut haluavat tarkistaa kolme asiaa lukiessaan tämän esseen.

Ensinnäkin he haluavat nähdä, että sinulla on käsitys siitä, mikä tekee tästä yliopistosta erilainen ja erityinen.

 • Tiedätkö jotain koulun tehtävästä, historiasta ja / tai arvoista?
 • Oletko ajatellut koulun erityistä lähestymistapaa oppimiseen?
 • Oletko tyytyväinen koulun perinteisiin ja yleiseen opiskelijaelämän tunteeseen täällä?

Toiseksi he haluavat todisteita siitä, että sovit hyvin koululle.

 • Missä kiinnostuksesi ovat? Vastaavatko ne tämän koulun vahvuuksia?
 • Onko sinussa jotain, joka tarttuu hyvin johonkin koulun osa-alueeseen?
 • Kuinka osallistut korkeakouluelämään? Kuinka teet jälkesi kampuksella?

Kolmanneksi he haluavat nähdä, että tämä koulu vuorostaan ​​sopii sinulle hyvin.

Georgian yliopisto keskimääräinen gpa
 • Mitä haluat saada pois yliopistosta? Pystyykö tämä korkeakoulu tarjoamaan sen? Vaikuttaako tämä koulu tulevaan menestykseen?
 • Mitä hyödynnät kampuksella (esim. Akateemiset ohjelmat, vapaaehtoistyö / matkustusmahdollisuudet, harjoittelupaikat, koulun ulkopuoliset klubit jne.)?
 • Menestytkö akateemisesti? Onko tämä koulu oikeassa tiukkuudessa ja vauhdissa ihanteelliseen oppimisympäristöönne?

Mitä saat kirjoittamalla 'Miksi tämä korkeakoulu' -esiteesi

Koko tämän prosessin aikana, kun ilmaisette vastauksesi yllä oleviin kysymyksiin, hyödytte myös muutamalla keskeisellä tavalla:

Se antaa sinun luoda jännitystä koulusta

Löydät tiettyjä ohjelmia ja mahdollisuuksia kouluista, joista olet jo tyytyväinen maadoitettu suuntautuminen koulua aloittaessasi. Samalla kuvailemalla sitä, mikä on hienoa kouluissa, jotka ovat alhaalla luettelossasi, lisää todennäköisesti innostustasi näihin korkeakouluihin ja pidät itseäsi tuntemasta, että ne eivät ole mitään muuta kuin hämärät varaukset.

Se auttaa sinua varmistamaan, että valitset oikean valinnan

Miksi me-esseen kirjoittaminen voi toimia selkeyden hetkenä. On mahdollista, että et pysty keksimään mitään syytä hakea tiettyyn kouluun. Jos enemmän tutkimusta teet, sitä enemmän huomaat, että et sovi, se voi olla hyvä osoitus siitä, että tämä koulu ei ole sinua varten.

keho-valmistuminen-4.jpg Neljän vuoden lopussa haluat tuntea itsesi tältä, joten ota mieleesi 'Miksi tämä korkeakoulu' -esiteesi.

Rakenna täydellinen essee

2 tyyppiä 'Miksi tämä korkeakoulu' -essee kehottaa

Miksi tämä korkeakoulu-essee ajatellaan parhaiten edestakaisin sinun ja yliopiston välillä. Tämä tarkoittaa, että essesi vastaa todella kahteen erilliseen, vaikkakin toisiinsa liittyvään kysymykseen:

 • # 1: 'Miksi meitä?' - Tässä selität, mikä tekee koulusta erityisen sinun silmät, mikä houkutteli sinua siihen ja mitä luulet pääsevänsi kokemuksestasi siellä.
 • # 2: 'Miksi sinä?' - Tämä on osa, jossa puhut miksi sovitat koulussa, mitä ominaisuuksia / taitoja / kykyjä / kykyjä edistät opiskelijaelämässä ja miten koulu ja sen mahdollisuudet vaikuttavat tulevaisuutesi.

Korkeakoulut käyttävät yleensä yhtä näistä lähestymistavoista tämän esseen laatimiseksi, mikä tarkoittaa, että essesi nojaa raskaammin kohti sitä kysymystä, jota kehotteessa suositaan. Esimerkiksi, jos kehote koskee 'miksi meitä'? sinun kannattaa kiinnittää pääpaino koulun ylistämiseen. Jos kehote on sen sijaan määritetty enimmäkseen 'miksi?' sinun kannattaa viipyä pitkään sopivuutesi ja potentiaalisi suhteen.

vakuolin toiminta

On hyvä muistaa, että nämä kaksi kehotetta ovat yksinkertaisesti saman kolikon kaksi puolta. Syyt, miksi haluat hakea tiettyyn kouluun, voidaan sopia jommallekummalle näistä kysymyksistä.

Oletetaan esimerkiksi, että todella haluat tilaisuuden oppia maailmankuululta professori X: ltä. Miksi esseemme voi keskittyä siihen, kuinka mahtava mahdollisuus opiskella hänen kanssaan olisi sinulle ja kuinka hän ankkuroi Telepatian osaston.

Samaan aikaan essee 'miksi' osoittaisi, että omat akateemisen telepatian valtakirjasi ja tulevat urasi tavoitteet tekevät sinusta ihanteellisen opiskelijan oppia professori X: ltä, tunnetulta alan mestarilta.

Seuraavaksi näytän sinulle tosielämän esimerkkejä siitä, mitä nämä kaksi erilaista lähestymistapaa ovat samaan kehotukseen näyttää.

body_gandalf.jpg Kuulen, että myös Rings of Power -osasto on todella vahva tuossa koulussa. Tutustu Gandalf-seminaariin Balrogsin karkottamisesta - erittäin helppoa A.( T-Jacques / Wikimedia)

'Miksi meitä' kehottaa

Tämän kehotteen version tunnistaa seuraavista lauseista:
 • Miksi [tämä korkeakoulu]?
 • Miksi olet kiinnostunut [tästä yliopistosta]?
 • Miksi [tämä korkeakoulu] on hyvä valinta sinulle?
 • Mitä pidät parhaiten [tästä yliopistosta]?
 • Miksi haluat osallistua [tähän yliopistoon]?

Alla on joitain esimerkkejä todellisista 'miksi meistä' -opinnollisista esseistä:

 • New Yorkin yliopisto : '' Haluamme tietää enemmän mielenkiinnostasi NYU: ta kohtaan. Mikä motivoi sinua hakemaan NYU: ta? Miksi olet hakenut tai ilmaissut kiinnostusta tiettyyn kampukseen, kouluun, korkeakouluun, ohjelmaan tai tutkimusalueeseen? Jos olet hakenut useampaa kuin yhtä, kerro myös, miksi olet kiinnostunut näistä lisäalueista tai kampuksista. Haluamme ymmärtää-Miksi NYU? ' (kautta Yhteinen sovellus )
 • Tuftsin yliopisto : 'Mitkä Tufts-perustutkinnon osa-alueet kannustavat hakemustasi? Lyhyesti sanottuna 'Miksi tuftit?' '
 • Michiganin yliopisto : 'Kuvaile ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka houkuttelevat sinua tiettyyn perustutkintoon tarkoitetulle korkeakoulututkinnolle (mukaan lukien ensisijainen pääsy ja kaksoistutkinto-ohjelmat), joihin haet Michiganin yliopistossa. Kuinka tuo opetussuunnitelma tukisi sinun etujasi? '
 • Wellesley College : 'Kun valitset korkeakouluyhteisöä, valitset paikan, jossa uskot voivasi elää, oppia ja kukoistaa. Wellesley-yhteisössä on kukoistanut inspiroivien naisten sukupolvet, ja haluamme tietää, mitkä tämän yhteisön osa-alueet inspiroivat sinua harkitsemaan Wellesleyä. Tiedämme, että on yli 100 syytä valita Wellesley, mutta 'Wellesley 100' on hyvä paikka aloittaa. Vierailla Wellesley 100 ja kerro meille kahdessa hyvin kehitetyssä kappaleessa, mitkä kaksi kohdetta houkuttelevat, inspiroivat tai antavat sinulle virtaa ja miksi. (Ei niin salainen vinkki: miksi meille on merkitystä.) '

body_spider.jpg Kerro minulle kaikki ... minusta.

'Miksi sinä?' Kehotteet

Tämän tyyppinen kehote kääntää taulukoita hieman ja kysyy jotain seuraavien linjojen mukaisesti:
 • Miksi olet hyvä ottelu / sopiva meille?
 • Mitkä kiinnostavat sinua ja miten harjoittelet niitä [tässä yliopistossa]?
 • Mitä haluat opiskella ja miten se vastaa meidän ohjelmaa?
 • Mitä tai miten aiot osallistua?
 • Miksi sinä [tässä yliopistossa]?
 • Miksi haet [tähän korkeakouluun]?

Tässä on joitain esimerkkejä yliopiston esseen 'miksi sinä' -versiosta:

 • Babson College : Hetkesi on saapunut. Jaa meille hetkiä tai kokemuksia, jotka ovat johtaneet sinut hakemaan Babson Collegeen. '

 • Bowdoin College : 'Opiskelijoiden sukupolvet ovat löytäneet yhteyden ja merkityksen Bowdoinin The College of the Offerista. ... Mikä Tarjouslinja resonoi sinua eniten? Valinnainen: Tarjous edustaa Bowdoinin arvoja. Pohdi valitsemaasi linjaa ja sen merkitystä sinulle. ' (kautta Yhteinen sovellus )

 • Brownin yliopisto : 'Brownissa opit yhtä paljon ikäisiltäsi luokan ulkopuolella kuin akateemisissa tiloissa. Kuinka osallistut Brownin yhteisöön? '

 • Colorado College : 'Miksi haluat liittyä Colorado College -yhteisöön ja miten luulet osallistuvasi siihen?'

 • Kalamazoo College : 'Kalamazoon metroalue on vilkas, kukoistava yhteisö, jossa asuu yli 340 000 asukasta, mikä on selvä ero meidän ja muiden yksityisten laitosten välillä. Mitä odotat innokkaimmin tutkittavaksi Kalamazoossa ollessasi? '

body_quiddich.jpg Toki, Ultimate Frisbee on siisti, Whitman College. Mutta kun pääsen kampukselle, aloitan kviddigiliigan.

Kuinka kirjoittaa täydellinen essee 'Miksi tämä korkeakoulu'

Riippumatta siitä, kuinka kehote on muotoiltu, tämä essee on antaa ja ottaa mitä sinun ja korkeakoulun on tarjottava toisilleen. Tehtäväsi on lähentää pääkohdasi nopeasti ja käyttää sekä tarkkuutta että yksityiskohtia vilpittömästi, innostuneesti ja aidosti.

Kuinka selität tehokkaasti, mitä etuja koet tämän koulun tarjoavan sinulle ja mitkä plussat tuodaan pöytään siellä opiskelijana? Ja miten voit tehdä tämän parhaiten käyttämällä pientä tilaa, joka sinulla on (yleensä vain yksi tai kaksi kappaletta)?

Tässä osassa käydään läpi miksi essee kirjoitetaan askel askeleelta. Ensin puhun valmistelutyöstä, joka sinun on tehtävä. Seuraavaksi käymme läpi kuinka ideoida hyviä aiheita (ja koskettaa mitä aiheita tulisi välttää). Annan sinulle vinkkejä ideoiden ja tutkimuksen muuttamiseksi todelliseksi esseeksi. Lopuksi otan varsinaisen 'Miksi meitä' -esite esille, miksi ja miten se toimii.

Vaihe 1: Tutki koulua

Ennen kuin voit kirjoittaa koulusta, sinun on tiedettävä erityisiä asioita, jotka tekevät siitä erottuvan ja vetoavat sinuun ja etuihisi . Joten mistä etsit näitä? Ja miten löydät yksityiskohdat, jotka puhuvat sinulle? Tässä on joitain tapoja oppia lisää koulusta.

Henkilökohtaiset kampusvierailut

Jos olet menossa yliopistomatkoille, sinulla on täydellinen tilaisuus kerätä tietoa koulusta. Tuo muistilehtiö ja kirjoita seuraavat tiedot:

 • Matkaoppaasi nimi
 • Yksi tai kaksi hauskaa, yllättävää tai innostunutta oppaasi sanoi koulusta
 • Kaikki kampuksen epätavalliset piirteet, kuten rakennukset, veistokset, ulkoasu, historia tai perinteet

Yritä olla yhteydessä myös opiskelijoihin tai opettajiin, kun olet siellä. Jos vierailet luokassa, huomaa mikä luokka se on ja kuka opettaa sitä. Katso, voitko keskustella lyhyesti opiskelijan kanssa (esim. Vierailemallasi luokassa, kampuksen ympäristössä, ruokailualueella jne.) Ja kysyä, mistä hän pitää eniten koulusta tai mikä on ollut yllättävintä siellä ollessa.

Älä unohda kirjoittaa vastausta! Luota minuun, unohdat sen muuten - varsinkin jos teet tämän useilla yliopistokäynneillä.

Virtuaalikampuksen vierailut

Jos et pääse kohdekoulun kampukselle tosielämässä, seuraavaksi paras asia on verkkokierros joko koulun omalta verkkosivustolta tai muilta verkkosivustoilta, kuten YOUyliopistoTV , Kampusmatkat tai Youtube (etsi '[koulun nimi] + kiertue').

Voit myös olla yhteydessä opiskelijoihin ilman vierailee kampuksella henkilökohtaisesti. Monissa hakusivustoissa on luettelo parhaillaan ilmoittautuneiden opiskelijoiden yhteystiedoista. Voit lähettää sähköpostia lähettämällä yhden tai kaksi kysymystä heidän koulukokemuksestaan.

on riippumaton muuttuja muutettu

Tai jos tiedät mikä osasto, urheilu tai aktiviteetti sinua kiinnostaa, voit pyytää valintatoimistoa ottamaan sinut yhteyttä opiskelijaan, joka on kiinnostunut kyseisestä kiinnostuksesta.

body_vrgoggles.jpg Pian täysin mukaansatempaavat VR-kampuskierrokset antavat sinun pelata Minecraft-tilassa, jossa rakennat vain jokaisen koulun tyhjästä, tiili kerrallaan.

Alumnihaastattelu

Jos sinulla on haastattelu, kysy haastattelijallesi kysymyksiä hänen kokemuksestaan ​​koulussa ja siitä, mitä koulunkäynti on tehnyt hänelle valmistumisen jälkeen. Kuten aina, tee muistiinpanoja!

College-messut

Jos sinulla on mahdollisuus mennä yliopistomessuille, joissa kohdekorkeakoululla on edustajia, älä vain tule hakemaan esite. Ota edustajat keskusteluun ja kysy heiltä, ​​mikä heidän mielestään tekee koulusta ainutlaatuisen joten voit kirjoittaa muistiinpanoja kaikista mielenkiintoisista yksityiskohdista, jotka he kertovat sinulle.

Kollegion omat materiaalit

Korkeakoulut julkaisevat paljon ja paljon erilaisia ​​asioita - ja kaikki nämä ovat hyödyllisiä tutkimuksessasi. Tässä on joitain ehdotuksia siitä, mitä voit käyttää. (Sinun pitäisi pystyä löytämään kaikki seuraavat resurssit verkosta.)

Esitteet ja kurssiluettelot

Lue koulun lähetyslausunto - sopiiko sen koulutusfilosofia sinun omaisuuteesi? Sinun tulisi myös lukea sen luettelot. Onko ohjelmia, kursseja, osastoja ja / tai toimintoja, jotka vaikuttavat sinulle räätälöityiltä jollakin tavalla?

Pro-vinkki: Näiden mielenkiintoisten ominaisuuksien pitäisi olla jollakin tavoin epätavallisia tai erilaisia ​​kuin muut koulut tarjoavat. Esimerkiksi kiehtovuus englannin laitoksesta ei aio leikata sitä, ellet voi keskustella sen epätavallisesta painopisteestä, maailmankuuluista professoreista tai eri tavasta, jolla se rakentaa pääaineen, johon vetoaa sinä erityisesti.

Alumni-lehti

Onko professoreita korostettu? Puhuuko heidän tutkimuksensa sinulle vai liittyykö se projektiin, jonka teit lukiossa tai opetuksen ulkopuolelle?

Joskus alumni-lehdet korostavat yliopiston uutta painopistettä tai uutta laajentumista. Liittyykö uuden insinöörikoulun rakentaminen aiottuun pääaineeseesi? Alumnien kirjoittamia sarakkeita tai kirjeitä saattaa olla myös, mitä heille tarkoitetaan mennä tähän kouluun. Mikä erottuu heidän kokemuksistaan?

Koulu- / kampuslehti

Opiskelijat kirjoittavat päivän kuumista aiheista, mikä tarkoittaa sitä artikkelit käsittelevät kampuksen parhaita ja pahimpia asioita. Se antaa sinulle myös käsityksen opiskelijaelämästä, mitä mahdollisuuksia opiskelijoilla on, mitä voit tehdä kampuksen ulkopuolella ja niin edelleen.

Kollegion sosiaalinen media

Kohderyhmäsi on todennäköisesti päällä Facebook , Viserrys , Instagram ja muu sosiaalinen media. Seuraa koulua nähdäksesi, mistä se lähettää. Onko mielenkiintoista uutta kampuksen kehitystä? Professorit uutisissa? Mielenkiintoisia tapahtumia, klubeja tai aktiviteetteja?

body_socialmedia.jpg #Ireallyloveyourschool

Internet

Wikipedia on loistava resurssi perustietojen oppimiseen yliopiston historiasta, perinteistä ja arvoista. Suosittelen myös etsimään foorumeita College luottamuksellinen jotka käsittelevät erityisesti koulua, jota tutkit.

Toinen vaihtoehto on etsiä Googlesta mielenkiintoisia lauseita, kuten 'Mitä opiskelijat todella ajattelevat [koulun nimi]' tai '[koulun nimi] opiskelijafoorumi'. Tämä auttaa sinua saamaan yksityiskohtaisia ​​näkökulmia, kommentteja tietyistä ohjelmista tai kursseista ja käsityksen todellinen opiskelijaelämä.

Vaihe 2: Brainstorm Potential Essay Topics

Joten mitä sinun pitäisi tehdä nyt, kun olet suorittanut joukon tutkimuksia? Vastaus: sen avulla voit kehittää yhteyspisteitä sinun ja kohdekoulun välille. Nämä yhteydet ovat luuranko sinun 'miksi tämä korkeakoulu' esseesi.

Löydä helmet tutkimuksestasi

Sinulla on käsillä kaikenlaista tietoa, omista henkilökohtaisista kokemuksistasi kampuksella, keskusteluihisi kohdekouluusi kuuluvien ihmisten kanssa, kampusjulkaisuista oppimiseen ja verkosta hankittuihin juttuihin.

Nyt on aika seuloa kaikki muistiinpanosi löytääksesi kolme tai viisi asiaa Todella puhua sinulle. Ota mitä olet oppinut koulusta ja linkitä se siihen, miten voit liittyä tämän koulun elämään, lähestymistapaan ja ympäristöön. Tällä tavoin, riippumatta siitä, kohdekoulun kehote keskittyy voimakkaammin 'miksi me' tai 'miksi sinä' osaan 'anna ja ota', sinulla on lähtökohta esseeseen.

Mutta mitä näiden kolmen tai viiden asian pitäisi olla? Mitä sinun tulisi pitää mielessä, kun etsit helmi, josta tulee aiheesi?

mikä on härän persoonallisuus

Tässä on joitain viisauden sanat Calvin Wiseleltä , Johns Hopkinsin yliopiston rekrytointijohtaja ja entinen apulaisjohtaja (rohkea korostus minun):

' Keskity siihen, mikä tekee meistä ainutlaatuisia ja miksi se kiinnostaa sinua. Tee tutkimuksesi ja ilmaise moniulotteinen yhteys tiettyyn korkeakouluun tai yliopistoon. Emme halua laajoja lausuntoja (tiiliradat ja historialliset rakennukset ovat kauniita) tai verkkosivustomme tietojen uudelleenkäsittelyä (College X tarjoaa vahvan taiteiden opetussuunnitelman). Kaikilla instituutioilla on yhtäläisyyksiä. Haluamme sinun puhuvan eroista. '

body_gems.jpg Aika löytää timantti, ametisti, opaali, turmaliini tai keltainen karkeasta.

Tarkista helmiesi värit ja selkeys

Kun sanon 'tarkista jalokivet', tarkoitan, että jokainen kolmesta viiteen löytämäsi asia on jotain, mitä kohdekoulussasi on muissa kouluissa älä omistaa.

Tätä jotain pitäisi nähdä omasta näkökulmastasi. Tarkoitus ei ole ylistää koulua yleisesti, vaan sen sijaan mennä yksityiskohtiin siitä, miksi se on niin hienoa sinä että heillä on tämä asia.

Tämän löytämäsi on oltava mielekästä koululle ja erityistä sinulle. Jos esimerkiksi keskityt tutkijoihin (kuten kursseihin, ohjaajiin, mahdollisuuksiin tai koulutusfilosofiaan), etsi tapa yhdistää heidät joko aikaisempaan työhösi tai tuleviin toiveisiisi.

Tämän ei pitäisi olla matala ja epäspesifinen. Haluatko asua kaupungissa? Jokaisessa kaupungissa on enemmän kuin yksi korkeakoulu. Etsi tapa selittää, miksi tämä erityinen korkeakoulu tässä kaupungissa soittaa sinulle. Kuten kaunis arkkitehtuuri? Monet koulut ovat kauniita, joten odota, miksi tämä paikka tuntuu toiselta. Pidätkö hyvästä säästä, rannasta, hiihtämisestä tai muusta maantieteellisestä ominaisuudesta? Näiden paikkojen lähellä on monia kouluja, ja he tietävät, että ihmiset nauttivat auringosta. Joko rakenna syvempi yhteys tai ohita nämä syinä.

Muunna jalokivet essee-aiheiksi

Jokainen miksi tämä korkeakoulu-essee vastaa sekä edestakaisin yhtälön osiin 'miksi me' ja 'miksi sinä'. Mutta riippuen siitä, millä tavalla kohdekoulu on sanonut kehotuksensa, nojaat voimakkaammin siihen osaan. Siksi jaan tämän aivoriihi kahteen osaan - mennä kysymyksiin 'miksi me' ja 'miksi sinä'.

Tietysti, koska ne ovat saman kolikon molemmat puolet, voit aina kääntää nämä ideat helposti, jotta ne toimisivat hyvin muun tyyppisissä kehotteissa. Esimerkiksi, miksi meitä-essee saattaa puhua siitä, kuinka mielenkiintoinen XYZ-poikkitieteellinen projekti on ja kuinka se sopii hyvin vanhempaprojektiisi.

Sitä vastoin, 'miksi'-essee ottaisi saman idean, mutta kääntäisi sen sanoa, että olet oppinut vanhemman projektisi kautta, kuinka arvostat syvästi tieteidenvälistä lähestymistapaa tutkijoihin, mikä tekee sinusta erinomaisen sopivan tähän kouluun ja sen sitoutumisesta tällaiseen työhön, kuten XYZ-projekti osoittaa.

helsinki-1.jpg Projektissa XYZ oli monia liikkuvia osia, joista yksi jostain syystä oli jättiläinen labyrintti.

Mahdollisia 'miksi meitä' -aiheita

 • Kuinka tietty opinto-ohjelma / harjoitteluvaatimus / vapaaehtoisten yhteys auttaa edistämään erityisiä uratavoitteitasi.
 • Koulun mielenkiintoinen lähestymistapa tulevaan pääaineeseesi (jos tiedät mitä se tulee olemaan) tai pääaine, joka yhdistää useita sinua kiinnostavia tieteenaloja, jotka sopivat nykyisen akateemisen työn ja kiinnostuksen kohteiden kanssa.
 • Kuinka koulu käsittelee taloudellista tukea ja matalan tulotason opiskelijoiden infrastruktuurin määritys ja mitä se tarkoittaa sinulle ovien avaamisen kannalta.
 • Tarina kuinka kiinnostuit koulusta (jos olet oppinut siitä mielenkiintoisella tavalla). Isännöikö se lukiokilpailua, johon osallistuit? Esitä visuaalinen taide tai esittävä taide, josta pidit ja jota myös harrastat?
 • Kuinka voitit alkuperäisen kiinnostuksen koulusta (muista minimoida tämä ensimmäinen negatiivinen vaikutelma). Teitkö enemmän tutkimusta? Vuorovaikutuksessa jonkun kampuksella? Opi koulun sitoutumisesta yhteisöön? Opi mielenkiintoisesta tutkimuksesta, jota siellä tehdään?
 • Positiivinen vuorovaikutus sinulla oli nykyisten opiskelijoiden, tiedekunnan tai henkilökunnan kanssa, niin kauan kuin tämä on enemmän kuin vain, 'Kaikki, jotka tapasin, olivat todella mukavia.'
 • Kokemus, jonka sait kampuskierroksella. Oliko siellä erittäin intohimoinen opas? Onko sinua yllättäviä tietoja? Tapahtui jotain muuttamaan ajatustasi koulun tai kampuksen elämästä (hyvällä tavalla)?
 • Mielenkiintoista monitieteistä työtä yliopistossa meneillään ja miten se liittyy akateemisiin kiinnostuksiisi / uratavoitteisiisi / aiempaan lukiotyöhön.
 • Koulun historia -mutta vain jos se on sinulle merkityksellistä jollain tavalla. Onko koulu aina sitoutunut edistämään vähemmistö / ensimmäisen sukupolven / maahanmuuttajaopiskelijoita? Oliko sen perustanut joku, jota ihailet? Oliko se epäsuosittu (mutta mielestäsi moraalisesti oikea) asenne jossakin historian ratkaisevassa vaiheessa?
 • Hämmästyttävä professori, jota et voi odottaa oppivan. Onko kemian professoria, jonka nykyinen tutkimus liittyy sinun tekemäsi tiedemessuprojektiin? Professori, joka on kuuluisa tutkija suosikkikirjoittajasi / -tyylisi suhteen? Professori, jonka taloustieteen kirja sai sinut vihdoin ymmärtämään viimeisimmän finanssikriisin?
 • Luokka, joka kuulostaa kiehtovalta, varsinkin jos se on alalla, jolla haluat pääaineen. Ylimääräisiä bonuspisteitä, jos sinulla on nykyinen opiskelija ennätyksellisen raivostunut siitä.
 • Laitos tai laite, jonka kanssa et voi odottaa työskentelemistäsi, ja sitä ei ole monissa muissa paikoissa. Onko olemassa erikoiskirjastoa, jossa on harvinaisia ​​keskiaikaisia ​​käsikirjoituksia? Onko observatorio? Vene laivasto?
 • Vaadittu opetussuunnitelma, joka vetoaa sinuun koska se tarjoaa vankan pohjan klassikoille, ravistaa perinteistä kaanonia, yhdistää kaikki kampuksen opiskelijat yhteen henkiseen projektiin tai opetetaan ainutlaatuisella tavalla.

body_planes.jpg Jos koulu voi ylpeillä kahdeksalla omalla NASA-koneellaan, yritän sovittaa sen myös jonnekin.

Mahdolliset 'miksi' -aiheet

 • Haluatko jatkatko projektia, jonka parissa olet työskennellyt lukiossa? Keskustele siitä, miten / mihin nykyinen kurssi, klubi ja ohjelmatarjonta tämä työ sopisi. Miksi olet hyvä lisä joukkueeseen?
 • Oletko aina ollut mukana yhteisöpalveluprojektissa, jota jo tehdään kampuksella? Kirjoita kampuksen elämän integroimisesta ympäröivän yhteisön tapahtumiin.
 • Aiotteko jatkaa esittävän taiteen, musiikin soittamisen, sanomalehden parissa työskentelemisen vai harjoittaa jotain muuta, johon olit vakavasti sitoutunut lukiossa? Keskustele kuinka innoissaan olet liittymiseen olemassa olevaan organisaatioon.
 • Oletko täydellinen ihminen hyödyntää harjoitteluohjelmaa (esim. koska olet jo työskennellyt tällä alalla, olet altistunut sille vanhempiesi kautta, olet suorittanut akateemisen työn, joka antaa sinulle jonkin verran kokemusta tms.)?
 • Oletko ihanteellinen ehdokas ulkomailla opiskeluun (esim. koska voit puhua maan kieltä, se on paikka, jossa olet työskennellyt tai opiskellut aiemmin, urasi tavoitteet ovat jossakin suhteessa kansainvälisiä jne.)?
 • Oletko sinä erottuva ottelu perustutkintotutkimusprojektille (esim. koska olet pääaine tällä alalla, olet aina halunnut työskennellä tämän professorin kanssa, haluat jatkaa tutkimusta uravaihtoehtona jne.)?
 • Onko jotain, johon olit syvästi mukana, jota ei tällä hetkellä ole kampuksella? Tarjoa perustaa klubi sitä varten. Ja tarkoitan klubia (et aio luoda maagisesti uutta akateemista osastoa tai edes uutta akateemista kurssia, joten älä yritä tarjota sitä!). Jos sinä tehdä kirjoita tästä, varmista kaksinkertainen (ja jopa kolminkertainen), ettei koulussa ole jo klubia / kurssia / ohjelmaa tätä kiinnostusta varten.
 • Mitkä ovat ohjelmat ja / tai aktiviteetit, joihin aiot osallistua kampuksella ja mitä ainutlaatuisia ominaisuuksia aiot tuoda heille?
 • Tee tämä miniversio henkilökohtaisesta lausunnosta, jota et ole koskaan kirjoittanut: käytä tätä esseeä toisena tilaisuutena näyttää muutama lisää taitoja, kykyjä tai intohimoja, jotka eivät näy varsinaisessa yliopistollisessa esseessäsi. Mikä on toiseksi tullut kiinnostus, josta et kirjoittanut? Mikä mahdollisuus, ohjelma tai tarjous koulussa sopii siihen?

body_mobile.jpg Tämä on ehdottomasti aika avata amatöörikineettisiä veistoksiasi.

Mahdolliset aiheet korkeakoululle, joka ei ole ensimmäinen valinta

 • Jos kirjoitat koulusta, josta et ole täysin psyykkinen, yksi tapa sivuuttaa asia on keskity siihen, mitä tämän tutkinnon saaminen tekee sinulle tulevaisuudessa. Kuinka näet itsesi muuttavan olemassa olevia järjestelmiä, auttamaan muita tai muuten onnistunut?
 • Vaihtoehtoisesti keskustele siitä, mitä koulu arvostaa akateemisesti, sosiaalisesti, ympäristöllisesti ja / tai filosofisesti ja miten tämä liittyy siihen, mistä sinäkin välität. Onko sillä vegaanista, orgaanista ja julmaa kahvila? Suhde paikalliseen maatilaan tai puutarhaan? Korostettu veljeyden osallistuminen? Vahva sitoutuminen ympäristökysymyksiin? Paljon mahdollisuuksia osallistua koulua ympäröivään yhteisöön? Aktiivinen suvaitsevaisuus ja osallisuus vähemmistöryhmille?
 • Yritä löytää ainakin yksi tai kaksi ominaisuutta, joista olet innostunut kullekin luettelosi koululle. Jos et voi ajatella yhtä syytä miksi tämä olisi hyvä paikka mennä, sinun ei ehkä pitäisi hakea siellä!

Esseessäsi vältettävät aiheet

 • Älä kirjoita yleisistä ominaisuuksista, kuten koulun sijainnista (tai säästä tässä paikassa), maineesta tai opiskelijaryhmän koosta. Esimerkiksi kuka tahansa hakija Webb-instituutti , jossa on alle 100 opiskelijaa , pitäisi kaikin keinoin puhua siitä, että suositaan pieniä, läheisiä yhteisöjä. Toisaalta koulu aurinkoisessa ilmastossa tietää että ihmiset nauttivat hyvästä säästä - mutta jos et pysty yhdistämään ulkoilua itse yliopistoon, ajattele jotain muuta sanottavaa.
 • Älä puhu fantasiasi. Sanominen, että sanon 'näen itseni karmiininpunaisena ja valkoisena / sinisenä ja oranssina / [jonkin verran] ja [jotakin muuta väriä]', on sekä liikaa että ei vakuuttava syy halua mennä tiettyyn yliopistoon. Loppujen lopuksi voit kannustaa joukkueelle käymättä koulua! Ellet ole urheilija tai pyrkivä maskotti esiintyjä tai sinulla on todella ainutlaatuinen tarina kertoa linkistäsi joukkueeseen, valitse toinen kappale.
 • Älä kopioi kuvausta yliopiston verkkosivustolta kertoa vastaanottovirkailijoille kuinka suuri heidän laitoksensa on. He eivät halua kuulla kiitosta; he haluavat kuulla miten sinä olla yhteydessä heidän kouluunsa. Joten jos jokin yliopiston esitteessä puhuu sinulle, selitä, miksi tämä erityinen yksityiskohta on sinulle tärkeä ja miten aiemmat kokemuksesi, akateeminen työsi, koulun ulkopuoliset kiinnostuksen kohteet ja / tai harrastukset liittyvät siihen.
 • Älä käytä korkeakoulujen sijoituksia syynä miksi haluat mennä kouluun. Maineella on tietysti merkitystä, mutta luettelossa aivan vierekkäin sijoittuneet koulut ovat suunnilleen samalla arvostustasolla. Mikä saa sinut valitsemaan toisen?
 • Jos päätät kirjoittaa tulevasta pääaineesta, älä puhu vain siitä, mitä haluat opiskella ja miksi. Varmista, että selität myös, miksi haluat opiskella tätä asiaa tässä koulussa . Mitä he tekevät eri tavalla kuin muut korkeakoulut?
 • Älä tee runollista koulun kauniista kampuksesta. 'Siitä hetkestä lähtien, kun astuin kampuksellesi, tiesin, että se oli minulle sopiva paikka', on toinen klisee - ja toinen tapa sanoa periaatteessa mitään siitä, miksi todella haluat mennä tähän tiettyyn kouluun. Monet koulut ovat kauniita, ja monet ovat melko samalla tavalla.

helsinki-3.jpg Pop-tietokilpailu: Tämä kaunis goottilainen rakennus on millä yliopistokampuksella? Jep, se on totta - voi olla missä tahansa.

Vaihe 3: Naulaa suoritus

Kun olet koonnut ideoita, joista saat vastauksen kysymykseen 'miksi me', on aika rakentaa niistä mieleenpainuva essee. Tässä on joitain vinkkejä onnistuneen tekemiseen:

 • Hyppää sisään. Essee on lyhyt, joten johdantoa tai päätelmää ei tarvita. Vietä ensimmäinen kappale hemmotellen parhaita yhtä tai kahta syytä hakemiseen. Käytä sitten toista kappaletta mennäksesi hieman vähemmän yksityiskohtiin syistä 2 (tai 3) 5.
 • Ole rehellinen itsellesi. Kirjoita omalla äänelläsi ja ole vilpitön sanastasi. Uskokaa minua - lukija voi kertoa, milloin tarkoitat sitä ja milloin vain höyrytät!
 • Yksityiskohdat, yksityiskohdat, yksityiskohdat. Näytä koululle, että olet tehnyt tutkimuksen. Onko koulussa luokkia, professoreita, klubeja tai aktiviteetteja, joista olet innostunut? Ole täsmällinen (esimerkiksi: 'Minua kiehtoo työ, jonka tohtori Jenny Johnson on tehnyt interaktiivisten ääniasennusten kanssa').
 • Jos aiot osallistua, jos sinä hyväksyt sen, sano niin. Korkeakoulut välittävät syvästi vastaanottojen lukumäärästä, joten se voi auttaa tietämään, että olet varma asia. Mutta älä kirjoita tätä, jos et tarkoita sitä!
 • Älä leikkaa ja liitä samaa essettä jokaiselle koululle. Ainakin kerran unohdat todennäköisesti vaihtaa koulun nimen tai jonkin muun kertovan yksityiskohdan. Et myöskään halua olla liikaa epämääräisiä, evästeiden leikkureiden perusteluja tai muuten alat kuulostaa lempeältä ja unohdettavalta.

Saat lisää vinkkejä tutustumalla askel askeleelta esseiden kirjoittamiseen liittyviin neuvoihin.

body_cookiecutter.jpg Evästeiden leikkurit: hyvä taikinaan, kauhea yliopistosovelluksiin.

Esimerkki suuresta esseestä 'Miksi tämä korkeakoulu'

Tässä vaiheessa on hyödyllistä tarkastella 'miksi meitä' -essiä, joka toimii, ja selvittää, mitä kirjoittaja teki saadakseen mielekkään vastauksen tähän haastavaan kysymykseen.

Tässä on 'Miksi tuftit' -essee James Gregoire '19 Tuftsin yliopistolle :

Juuri virallisella vierailullani maastohiihtotiimin kanssa huomasin, että Tufts oli täydellinen koulu minulle. Keskustelun aiheemme vaihtelivat Aasian maantieteestä tehokkaisiin liikkumismalleihin, ja kaikki puhuivat innostuneesti siitä, mihin he olivat tekemisissä kampuksella. Olen todella yhteydessä kavereihin, jotka tapasin, ja mielestäni he edustavat intohimoa, jota Tuftsin opiskelijat ovat. Voin saavuttaa unelmani menestyvästä yrittäjästä liittymällä Tufts Entrepreneurs Society -yhdistykseen, harjoittelemalla yrittäjyysjohtajan alaikäistä ja osallistumalla tulevaan tietojenkäsittelytieteen ohjelmaan.

Tässä on joitain tärkeimpiä syitä, miksi tämä essee on niin tehokas:

 • Vuorovaikutus nykyisten opiskelijoiden kanssa. James kirjoittaa maastohiihtotiimin kanssa viettämisestä ja kuulostaa innostuneelta heidän tapaamisestaan.
 • 'Olen hyvin sopiva.' Hän käyttää keskustelua maastohiihdon kavereiden kanssa puhuakseen omasta hyvästä sopivuudestaan ​​täällä ('Olin todella yhteydessä kavereihin, jotka tapasin').
 • Miksi koulu on erityinen. James käyttää keskustelua myös keinona osoittaa, että hän nauttii Tuftsin tarjoamista erilaisista mahdollisuuksista (heidän hauska keskustelu kattaa Aasian maantieteen, liikkumismallit ja muut asiat, joihin he 'olivat yhteydessä kampuksella').
 • Hyödyntämällä tätä erikoisuutta. James ei vain luetella Tuftsin tarjoamia asioita, mutta myös selittää, mitkä niistä ovat hänelle erityisen arvokkaita. Hän on kiinnostunut olemaan yrittäjä, joten Tufts Entrepreneurs Society ja Entrepreneurial Leadership -kurssit vetoavat häneen.
 • Tietoisuus koulun tehtävästä. Lopuksi, James osoittaa olevansa tietoinen Tuftsin uusimmista tapahtumista mainitsemalla uuden tietojenkäsittelytieteen ohjelman.

Voit nähdä lisää hienoja 'miksi tämä koulu' -esitteitä tuffeille käymällä Tufts-verkkosivustolla .

aurinkoinen kivinen puro istui tulokset
Rakenna täydellinen essee

Bottom Line: Suuren esseen kirjoittaminen 'Miksi tämä korkeakoulu'

Miksi tämä korkeakoulu-essee etsii lähinnä kolmea asiaa:
 • Todiste siitä, että ymmärrät, mikä tekee tästä yliopistosta erilaisen ja erikoisen
 • Todisteet siitä, että olet hyvä kunto tässä koulussa
 • Todisteet siitä, että tämä yliopisto puolestaan ​​sopii hyvin sinä

Kehote voidaan muotoilla kahdella tavalla: 'Miksi me?' tai 'Miksi sinä?' Mutta nämä ovat saman kolikon puolia, ja niitä käsitellään esseessäsi nopeasta tyylistä riippumatta.

Täydellisen 'miksi tämä koulu'-esseen kirjoittaminen vaatii ensin tutkimaan tämän koulun sinua kiinnostavat erityisominaisuudet ja ominaisuudet. Löydät nämä tiedot tekemällä jonkin tai kaikki seuraavista:

 • Vieraile kampuksilla henkilökohtaisesti tai virtuaalisesti olla vuorovaikutuksessa nykyisten opiskelijoiden ja tiedekunnan kanssa
 • Kysymysten esittäminen yliopiston haastattelijalle tai edustajille yliopiston messuilla
 • Luki yliopiston omia materiaaleja, kuten sen esitteet, virallinen verkkosivusto, alumni-aikakauslehti, kampusalehti ja / tai sosiaalinen media
 • Tarkastellaan muita verkkosivustoja että puhuminen koulusta

Jos haluat löytää aihe, josta kirjoitat esseellesi, löytää kolme tai viisi asiaa, jotka todella puhuvat sinulle koulusta ja linkitä sitten kukin niistä itsellesi, kiinnostuksen kohteisiisi, tavoitteisiisi ja / tai vahvuuksiisi.

Vältä sellaisten kliseiden käyttöä, jotka voivat olla totta missä tahansa koulussa, kuten arkkitehtuuri, maantiede, sää tai urheilufanit. Sen sijaan, keskity yksityiskohtiin, jotka erottavat kohdekoulun kaikista muista.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitä sinun on tiedettävä Lodin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Lodin lukiosta Lodissa, Kaliforniassa.

Kuinka monta kertaa voit tehdä ACT?

Kuinka monta kertaa sinun pitäisi tehdä ACT? Lue täältä oppiaksesi yleisiä keskeisiä virheitä ACT: n uudelleenkäsittelyssä ja kuinka monta kertaa uudelleen.

Valdostan osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Evansvillen yliopiston pääsyvaatimukset

20 parasta kirjoituskilpailua lukiolaisille

Haluatko osallistua joihinkin kirjoituskilpailuihin? Tutustu laajaan luetteloon lukio -opiskelijoiden kirjoituskilpailuista: voit julkaista ja ansaita rahaa yliopistolle.

Mikä on SAT? Testin täydellinen selitys

Mikä on SAT-testi? Miksi sinun on otettava se ja miten opiskelet sitä varten? Täältä löydät tärkeät yksityiskohdat SAT: sta.

SAT-essee kehottaa: täydellinen luettelo

Olemme koonneet jokainen SAT-essekehote uudelle SAT: lle tähän kattavaan luetteloon ja tarjoamme vinkkejä niiden käyttämiseen valmistelussa.

Ringling College of Art and Designin pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Folsomin lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Folsom High Schoolista Folsomissa, Kaliforniassa.

RIT -pääsyvaatimukset

3 asiantuntijavinkkiä Bostonin yliopiston täydennysesseille

Kamppailetko BU-esseesi kanssa? Tutustu tärkeimpiin vinkkeihimme tähtien Bostonin yliopiston täydentävien esseiden kirjoittamiseen.

Paras Gatsbyn aikajana

Great Gatsbyn aikajana voi olla hämmentävä, joten olemme järjestäneet romaanin tapahtumat (ja ennen) selkeään, kronologiseen järjestykseen.

Mitä IB-kursseja voin suorittaa verkossa? Voinko saada IB-tutkinnon verkossa?

Harkitsetko IB-kurssien suorittamista verkossa tai online-IB-tutkinnon saamista? Opi mitä IB-luokkia voit käydä verkossa ja mitä et.

Mikä on rukoilijasirkka? 9 hauskoja faktoja

Mitä rukoilijasirkat syövät? Purevatko he? Mikä on heidän elinympäristönsä? Opi kaikki tämä ja paljon muuta ilman luetteloa rukoilijoista.

Rochesterin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

3.3 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 3.3

Mikä on 3.3 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä korkeakoulut hyväksyvät 3,3 GPA: n? Selvitä, mihin kouluihin voit päästä.

Mikä on luokan sijoitus? Mikä on hyvä sijoitus?

Mikä on lukioluokituksesi? Mikä on hyvä sijoitus, ja miten se on tärkeä opiskelijoiden pääsylle? Opi täältä.

20 kysymyksen peli: 147 suurta kokeiltavaa kysymystä

Mietitkö, miten pelata 20 kysymystä? Lue tämä artikkeli, jossa on 20 kysymyksen pelisääntöjä sekä yli 100 hienoa ideaa 20 kysymyksen aiheeseen.

Keski -valtionyliopiston pääsyvaatimukset

Thousand Oaks High School | 2016-17 Rankings | (Thousand Oaks,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja muuta tietoa Thousand Oaks High Schoolista paikassa Thousand Oaks, CA.

Trinity University pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Oak Ridgen lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Oak Ridge High Schoolista kohteessa El Dorado Hills, CA.

SAT -pistevirhe? Käytä käsipisteiden tarkistusta virheen korjaamiseen

Jos olet varma, että oppilaitoksen hallitus on tehnyt virheen testissäsi, käsipisteiden tarkistus voi korjata pisteesi. Mutta on myös haittoja - lue oppaamme oppiaksesi mitä.

Livingstone Collegen pääsyvaatimukset

Rutgers, New Jerseyn osavaltion yliopisto - Camdenin pääsyvaatimukset