Saatekirjeen kirjoittaminen: Koko malli

feature_bigcat.jpg

Oletko etsimässä uutta työtä? Jos näin on, saatekirjeet ovat olennainen osa sovelluksiasi. Ne ovat usein ensimmäinen tilaisuutesi kommunikoida vuokrauspäällikön kanssa ja erottua joukosta.

Koska saatekirjeillä on niin tärkeä rooli, niiden kirjoittaminen voi usein tuntua lähes mahdottomalta. Auttaaksemme sinua pääsemään läpi kirjoittajan lohkon, olemme koonneet tämän kattavan saatekirjeen mallin todellisilla esimerkeillä. Vieritä alas koko mallia varten tai tutustu ensin muutamiin vinkkeihin, jotka ohjaavat ajatteluasi.Milloin tarvitset saatekirjeen?

Saatekirjeillä on avainrooli rekrytointiprosessissa. Tyypillisesti sinä lähetä saatekirje ansioluettelosi kanssa, kun haet työtä. Voit myös kirjoittaa sellaisen kysyäksesi yleisesti mahdollisista mahdollisuuksista yrityksellä, josta olet kiinnostunut. Jos otat päämetsästäjän työnhakuun, sinun on myös toimitettava saatekirje auttaaksesi häntä. ymmärtää pätevyytesi.

Tässä oppaassa pysymme pääasiassa sinun saatekirjeissä lähetä, kun haet työtä. Yleiset neuvot koskevat kuitenkin kaikkia tyyppejä.

Tehokkaan kirjeen kirjoittamiseksi sinun on tiedettävä, mitä sisällyttää ja mitä jättää pois. Kirjoittamisprosessin opastamiseksi olen valinnut suuren saatekirjeen neljä tärkeintä ominaisuutta.

Mitä saatekirjeen pitäisi sanoa?

Saatekirjeet voivat olla haastavia, koska sinun on pakko sano paljon muutamalla sanalla. Useimmissa tapauksissa saatekirjeesi tulisi olla vain yksi sivu. Sinun on pyrittävä olemaan ytimekäs ja kuvailemaan, miten pätevyytesi vastaavat uutta työnkuvausta. Lisäksi haluat, että osa persoonallisuudestasi loistaa läpi ja muodostaa yhteyden lukijaan!

Suuressa saatekirjeessä on useita elementtejä, mutta olen korostanut neljä tärkeintä. Kun kirjoitat omiasi, pidä nämä yleiset tavoitteet mielessä. Saatekirjeessäsi on tehtävä seuraavat asiat:

1. Keskity siihen, mitä voit tehdä työnantajan hyväksi

Sen sijaan, että puhuisi siitä, kuinka hieno työ olisi sinä , sinun pitäisi sen sijaan keskity siihen, mitä voit tuoda organisaatiolle. Tämä saattaa olla hienovarainen muutos, mutta auttaa sinua pitämään saatekirjeesi keskittyneenä ja asiallisena.

Varmista ennen kirjoittamisen aloittamista purkaa työnkuva ja purkaa toimialaa. Ymmärrä uusi asema ja sen vaatimukset selkeästi ja ilmaise tämä ymmärrys kirjeessäsi.

Sitten voit analysoida erityisiä taitoja, tietoja ja pätevyyttä suhteessa työvaatimuksiin. Harkitse sekä 'kovia' teknisiä taitoja että 'pehmeitä' siirrettäviä taitoja ja ammattikäyttäytymistä.

Vaikka et olisikaan työskennellyt asiaan liittyvää työtä tai olet hyppäänyt ympäri, voit näyttää, miten taitosi siirtyisivät rooliin. Siirrettävät taidot voi olla aivan kuin ei tärkeämpää kuin suoraan liittyvää työhistoriaa. Esittele taitosi niiden panosten suhteen, joita voit tehdä, ja arvoa, jota voit tuoda organisaatiolle.

body_star.jpg

Käytä STAR -kehystä - tilanne, tehtävä, toiminta, tulos - aivoriihiä saatekirjeesi erityisiä esimerkkejä varten.

2. Anna erityisiä esimerkkejä STAR -kehyksen kanssa

Saatekirjeesi on mahdollisuus molemmille muokata hakemustasi ja erottua muista ehdokkaista. Sen ei pitäisi olla vain ansioluettelosi toistoa.

Jotta kirjeesi olisi ainutlaatuinen ja henkilökohtainen, sinun pitäisi sisällytä kirjeeseesi tietty esimerkki tai kaksi saavutuksistasi. Jos keskityt esimerkiksi markkinointitaitoihisi, voit tarjota erityisen esimerkin erityisen tehokkaasta markkinointikampanjasta. Jos sanot, että autoit oppilaita parantamaan englannin kielitaitoaan, voit lisätä lauseen tai kaksi oppilasta ja toteuttamistasi toiminnoista auttaaksesi häntä oppimaan.

milloin on psat 2016

Yksi hyödyllinen kehys yksittäisten esimerkkien aivoriihille on nimeltään STAR -lähestymistapa. Se tarkoittaa Tilanne, tehtävä, lähestymistapa ja tulos. Jos haluat käyttää tätä kehystä, harkitse kohtaamaasi tilannetta tai sinulle annettua tehtävää. Mieti sitten, mihin lähestymistapaan valitsit sen. Lopuksi, mitkä olivat tulokset?

Tämä kehys ei ole hyödyllinen vain saatekirjeillesi; sen myös hyödyllinen lähestymistapa haastattelussa. Se auttaa viemään ideasi abstraktin alueelta todellisuuteen. Epämääräisten kuvausten sijasta tämä kehys auttaa sinua nollaamaan tietyt taitosi ja kokemuksesi esittelyt. Se auttaa sinua kertomaan tarinan siitä, kuka olet.

3. Kommunikoi innostus

Nyt kun sinulla on ensimmäinen käsitys saatekirjeesi sisällöstä, puhutaan hetki sävystä. Kaiken kaikkiaan haluat kirjeesi välittää voimakasta innostusta.

Saatekirjeesi on monella tapaa markkinointityökalusi. Se viestii sinun henkilökohtainen brändi , nippu taitoja, kokemuksia ja käyttäytymistä, jotka määrittävät ammatillisen identiteettisi.

Voit käyttää sitä paljastamaan persoonallisuutesi joitain ulottuvuuksia. Koska parhaat saatekirjeet ovat erittäin räätälöityjä, niiden pitäisi ilmaista jännitystä tietystä asemasta ja organisaatiosta. Usein mieleenpainuvimmat saatekirjeet ovat niitä, joilla on eniten persoonallisuutta ja intoa.

Voit aloittaa sanomalla, kuinka iloinen tai innoissasi olit oppiaksesi tehtävästä tai ilmoittamaan suuresti kiinnostuksestasi liittyä tiimiin. Innostuksesi ja vahvan kirjeen luomiseen ponnistelusi pitäisi loistaa läpi koko saatekirjeesi.

4. Ole luettavissa, selkeä ja lyhyt

Toinen tärkeä, joskin haastava ominaisuus saatekirjeessäsi on se luettavuus. Harkitse vuokrauspäällikön näkökulmaa. Ne saattavat vaatia aikaa ja lukea paljon sovelluksia. He haluavat pystyä ymmärrä sanomasi ydin panostamatta paljon. Minkä tahansa Lit -pääaineen kohdalla ajattele Ernest Hemingwaya James Joycen sijaan.

Kirjeesi pitäisi mene asiaan ja esittää pointtinsa selkeästi ja suoraviivaisesti. Pyri olemaan ytimekäs ja tarkka. Tavoitteesi saatekirjeellä on viime kädessä sanoa paljon muutamalla sanalla.

Tämä voi olla haastava tehtävä, mutta älä huoli - vaikka kirjeesi alkaakin sanoin ja hajallaan, voit kiristä sitä muokatessasi. Ensimmäiset luonnokset on tarkoitus olla kiillottamaton. Tarkistamalla ja oikolukemalla voit saada saatekirjeesi parhaaseen muotoonsa.

Muodollisuuksien taso voi vaihdella toimialalla. Perinteinen yhtiö saattaa etsiä muodollisempaa kirjettä, kun taas luovan alan yritys voi haluta nähdä jotain epätavallista ja keskustelua herättävää. Tyylin ja muodon muuttaminen voi työskentele eduksesi ja auta sinua erottautumaan, mutta varmista, että kirjoituksesi on selkeä, ytimekäs ja helposti lähestyttävä!

ap calculus ab julkaisi kokeen

Nyt kun sinulla on ensimmäinen käsitys siitä, mitä saatekirjeeseesi pitäisi sisällyttää, katsotaanpa tarkemmin itse kirjeen muotoa. Ensinnäkin, an tärkeä vastuuvapauslauseke sovellusohjeista. Lue sitten koko saatekirjepohja, joka selitetään kappale kerrallaan!

body_walking.jpg

Saatekirjeesi ei ole oikea aika vaeltaa tangentteja. Pyri olemaan selkeä, ytimekäs ja luettava.

Vastuuvapauslauseke: Noudata sovellusohjeita

Kuten juuri luit, saatekirjeiden välillä voi olla paljon vaihtelua työstä, toimialasta ja henkilökohtaisesta tyylistäsi riippuen. Toinen tärkeä tekijä, joka määrittää, miltä saatekirjeesi näyttää ja kuinka lähetät sen, on sovellusohjeet.

Monet työt antavat sinulle tiettyjä ohjeita, joten sinun pitäisi muista noudattaa niitä. He voivat pyytää sinua hakeutumaan työhakemusportaalin kautta ja liittämään saatekirjeesi ja ansioluettelosi tekstikenttiin. Samoin he voivat pyytää sinua liittämään saatekirjeesi ja jopa jatkamaan suoraan sähköpostin runkoon. Jos näin on, sinun ei tarvitse huolehtia liikaa muotoilusta, koska tämä tavallinen tekstimuoto poistaa suurelta osin kaikki erikoisominaisuudet.

Toisaalta saatat saada ohjeita tai lähettää kirjeesi paperikopiona tai Word -liitteenä. Jos liität kirjeesi, voit vain kirjoittaa lyhyen viestin sähköpostin runkoon ja kehottaa lukijaasi tarkistamaan liitteet. Näissä perinteisempiä tiloja , voit muokata muotoilua enemmän.

Ohjeet voivat myös antaa sinulle sanaraja tai kerro seuraavista vaiheista. Jotkut työpaikat sanovat nimenomaisesti 'Ei puheluita' varmistaakseen, ettei toimisto pommiteta viestinnällä. Varmista lue ja noudata kaikkia sovellusohjeita valmistellessasi materiaaleja. Sukeltakaamme kuitenkin malliin, joka auttaa sinua ohjaamaan saatekirjeesi alusta loppuun.

Saatekirjeen kirjoittaminen: Koko malli

Riskinä vaarantaa lukemasi mallin, haluan aloittaa varoituksella. Älä seuraa tätä mallia liian uskonnollisesti! Parhaat saatekirjeet ovat ainutlaatuisia ja räätälöityjä. Sinä haluat erottua muiden hakijoiden joukosta , älä sekoitu ja menetä etuasi.

Samaan aikaan vahvimmilla saatekirjeillä on tyypillisesti tiettyjä yhteisiä piirteitä. Useimmat alkavat voimakkaalla avaajalla, jota seuraa kaksi tai kolme tekstikappaletta väitä ehdokkuutesi puolesta. Lopuksi ne päättyvät innostuneeseen johtopäätökseen ja nimesi.

Kirjeesi ensimmäinen osa riippuu siitä, miten lähetät sen. Voit lisätä otsikon tai aloittaa tervehdyksen, kuten alla luet.

1. Valitse muoto

Aloittaaksesi kirjeesi voit lisätä otsikon tai aloittaa heti ottamalla yhteyttä vuokrauspäällikköön. Perinteisesti saatekirjeet sisälsivät ylätunnisteen, jossa oli sekä sinun että vuokrauspäällikön yhteystiedot. Jos lähetät a saatekirjeesi paperikopio tai liitä se erilliseksi Word -asiakirjaksi , sitten tämä muoto on hyvä käyttää.

Monet muut hakijat kuitenkin kopioivat ja liittävät saatekirjeensä suoraan sähköpostin runkoon. Muut yritykset käyttävät työhakemusportaaleja, jotka pyytävät sinua kopioimaan ja liittämään kirjeesi tekstikenttään. Näissä tapauksissa voit ohita perinteiset yhteystiedot ylhäältä ja aloita tervehdys.

Jos käytät perinteistä muotoa, kirjoita nimesi, osoitteesi ja nykyinen päivämäärä yläreunaan. Voit myös lisätä puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Ihannetapauksessa otsikkosi olisi vastaa sitä, jota käytät ansioluettelossasi antaa koko sovelluksellesi yhtenäisen ja pakatun ilmeen. Kirjepaperisi voisi näyttää tältä:

Gina Sullivan
55 Cambridge St.
Cambridge, MA 02138

1. kesäkuuta 2016


Jälleen joillakin ihmisillä on myös oma puhelinnumero ja sähköposti huipulla. Toiset sisältävät sen alareunassa allekirjoituksensa ja painetun nimen jälkeen. Kumpikin tapa on hyvä, kunhan vuokrauspäällikkö näkee selvästi, miten sinuun otetaan yhteyttä.

Päivämäärän alle voit lisätä vuokrauspäällikön yhteystiedot. Ihannetapauksessa voit kirjoittaa tietylle henkilölle jolla on valta palkata sinut. Jos et löydä tiettyjä yhteystietoja, voit kirjoittaa yrityksen ja sen osoitteen. Tässä on esimerkki koulun rehtorin yhteystiedoista:

Tohtori Joss Nichols
Koulun rehtori
Cityvillen yläkoulu
1 Koulutie
Cityville, NJ 08008

Näiden yhteystietojen alapuolella aloitat tervehdyksen. Jälleen, jos liität saatekirjeesi sähköpostiin tai tekstikenttään, voit ohita tämä muotoilu!

Totta puhuen, saatekirjeesi muoto ei ole valtava asia, eikä sen ehdottomasti pitäisi olla palkkatyöntekijän silmät. kirjeesi sisältö on paljon tärkeämpää. Ennen kuin tutkimme sisältöä, harkitsemme tervehdystä tai tapaa käsitellä kirjeesi.

2. Lisää tervehdys

Saatekirjeesi osoittaminen voi olla ahdistusta joillekin ihmisille. Parhaat käytännöt yleensä sanovat, että sinun pitäisi osoita kirjeesi tietylle henkilölle, mutta entä jos sinulla ei ole aavistustakaan kenelle kirjoitat?

Ensinnäkin on todella hyvä idea yrittää lähettää kirjeesi tietylle henkilölle. Yritä parhaasi mukaan löytää rekrytointipäällikkö Googlen, organisaation verkkosivuston tai LinkedInin kautta. Jos et löydä tiettyä henkilöä, voit harkita kirjoittamista tarvittaessa osastonpäällikölle.

Jos et todellakaan löydä ketään, on toinen mahdollinen tapa personoida muuten anonyymi tervehdys. Voit määrittää tehtävän kirjoittamalla esimerkiksi 'Hyvä sisällönhallinnan hakukomitea' tai 'Hyvä datatieteilijän palkkauspäällikkö'. Nämä tervehdykset osoittavat, että kirjoitat a tietty yleisö mielessä , vaikka et tiedä kuka hän oikein on.

Jos et löydä ketään henkilöä, älä hikoile sitä! Voit vain kirjoittaa, 'Hyvä vuokrauspäällikkö' tai 'Hyvä vuokrausammattilainen'. Sinun pitäisi luultavasti välttää 'Kenelle se saattaa koskea', koska siitä on tullut hieman liikaa käytetty ja kuulostaa kaukaiselta. Vältä myös vanhentunutta 'Arvoisa vastaanottaja'.

Jälleen, älä huolehdi liikaa tervehdyksestä. saatekirjeesi sisältö on se osa, joka ansaitsee eniten huomiota. Joten ilman lisäkysymyksiä, hyppäämme siihen sisältöön, aloittaen johdannosta.

body_opener.jpg

Saatekirjeen aloittamiseen voi käyttää useita kokeiltuja lauseita. Tämä ei kuitenkaan ole yksi niistä.

3. Johdanto

Ensimmäinen kappaleesi on johdanto. Se voi koostua kolmesta neljään lauseeseen ja sisältää olennaisia ​​tietoja. Ensinnäkin sinun pitäisi kerro kuka olet ja miksi kirjoitat. Kerro vuokrauspäällikölle miten opit asemasta.

Jos puhuit tai verkostoitit jonkun sen työntekijän kanssa, kerro hänen nimensä (olettaen, että työntekijällä on hyvät suhteet yrityksessä). Lopuksi sinun pitäisi antaa vaikuttava lausunto pätevyydestäsi tehtävään . Voit antaa a ytimekäs yhteenveto näistä pätevyyksistä ennen kuin käsittelet niitä body -kappaleissa.

Joitakin mahdollisia avaimia ovat seuraavat:

 • Olin iloinen nähdessäni viestisi ...
 • Olin innoissani nähdessäni yritystietosi ...
 • Kirjoitan ilmaistakseni vahvan kiinnostukseni ...
 • Vastaan ​​työpaikkailmoitukseesi…
 • Kirjoitan ilmaistakseni kiinnostukseni liittyä tiimiisi.
 • Haen…
 • Kokeneena [tehtävänä] olin innoissani löytäessäni [asema] -mahdollisuuden organisaatiossasi.

Vaikka yllä olevat rivit voivat toimia hyvin, saatat ajatella myös laatikon ulkopuolella ja aloita kirjeesi luovalla tavalla. Voit aloittaa tarinalla tai jonkinlaisella henkilökohtaisella yhteydellä organisaatioon. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä epätavallisista saatekirjeen aloittajista:

 • Kun kokeilin Instacartia ensimmäistä kertaa viime kuussa, luulin kuolevani ja menin ruokakauppaan ostoksille. Olen siitä lähtien raivonnut yrityksestä ystäville ja perheelle, joten ajattelin, että minun pitäisi tehdä siitä virallinen liittymällä yritykseesi seuraavaksi yhteisön johtajaksi.
 • Niin kauan kuin muistan, perjantai -illat merkitsivät illallista Windwardissa. Windward on jo pitkään ollut perheen suosikki hämmästyttävän ruoan, mukavan ilmapiirin ja ystävällisen henkilökunnan ansiosta. Kun otan ensimmäiset askeleeni ravintola -alalla, olisin iloinen voidessani liittyä tiimiisi ja kohdella asiakkaita samalla vieraanvaraisuudella ja huolenpidolla, josta olen aina nauttinut.
 • Viimeinen pomoni kertoi minulle, että voisin luultavasti käydä keskustelun puun kanssa (jota pidin kohteliaisuutena). Helppo keskustelu ihmisten kanssa kaikilla elämänaloilla on aina ollut suuri vahvuuteni, ja haluan tuoda sen myyntityöntekijän rooliin Match.comin kanssa.

Sinun pitäisi luultavasti vältä väsyneitä lauseita kuulostaa ylimieliseltä tai ylimieliseltä. Esimerkiksi rivi, kuten 'Jos etsit organisoitua, motivoitunutta työntekijää, jolla on erinomaiset kommunikointitaidot, älä katso edelleen' ei ehkä tee parhaita vaikutelmia.

Kun olet saanut esittelyn kuntoon, sinun on ilmoitettava siitä jossa opit asemasta ensimmäisessä lauseessa.

 • Opin tästä mahdollisuudesta ..
 • Törmäsin tähän tilaisuuteen ..
 • Olen ollut kiinnostunut organisaatiostasi useita vuosia ja huomasin äskettäin, että verkkosivustollasi on avoin paikka [positiolle].
 • Olen ollut kiinnostunut liittymään yritykseesi jo pitkään, joten tarkistan säännöllisesti verkkosivustosi avoimet työpaikat.

Lopuksi voit lyhyesti tiivistä pätevyytesi mahdollisuudesta. Voit antaa yleiskuvan taidoistasi tai yksinkertaisesti määrittää, mistä keskustelet kirjeen loppuosassa. Tässä pari esimerkkiä:

 • Ottaisin tähän asemaan ...
 • [Ammattina], jolla on [#] vuoden kokemus, minulla on taitoja ja kokemuksia menestyäkseni tässä roolissa.
 • Sallikaa minun korostaa taitojani ja kokemuksiani, jotka liittyvät vaatimuksiinne.

Nyt kun sinulla on käsitys siitä, mitä saatekirjeesi esittelyyn pitäisi sisällyttää, yhdistetään kaikki nämä osat muutamalla esimerkillä. Alta löydät kolme esimerkkiä saatekirjeen esittelyistä, yksi puhekielen patologin tehtäviin, toinen web -suunnittelija ja kolmas ohjelmistomyyjä.

Saatekirjeen esittely: Kolme esimerkkiä

Esimerkki 1: Olin iloinen nähdessäni viestisi puhekielen patologille (asema #357) SchoolSpring.comissa. Olen ansainnut maisterin tutkinnon puhekielen patologiasta Bostonin yliopistosta toukokuussa, ja minulla on laaja kokemus työskentelystä kouluissa, joissa oppilaat ovat luokissa K - 8. Haluan tuoda tähän asemaan vahvat kliiniset taidot, sujuva mandariinikieli ja sitoutuminen palvelemaan nuoria oppijoita.

olla tai olla olematta merkitystä

Esimerkki 2: Olin innoissani nähdessäni yritystietosi web-suunnittelijana verkkosivustollasi. SunStar vetoaa minuun suuresti, koska sen tehtävänä on tehdä aurinkoenergiasta edullinen keskivertokuluttajalle. Kokeneena web -suunnittelijana, joka on sitoutunut elämään kestävää elämää, minulla on sekä teknisiä taitoja että henkilökohtaista intoa menestyä tässä roolissa.

Esimerkki 3: Kirjoitan ilmaistakseni vahvan kiinnostukseni liittyä Voxacorpin myyntitiimiin, jonka löysin Monster.comissa. Viiden vuoden kokemuksella ohjelmistojen myynnistä minulla on taitoja ja tietoja, joiden avulla voin menestyä tässä tehtävässä. Sallikaa minun korostaa pätevyyteni, koska ne liittyvät ilmoitettuihin vaatimuksiin.

body_argument.jpg

Voit pitää saatekirjeesi pääosaa argumenttina sille, miksi olisit oikea työhösi. Pyri kuitenkin innostumaan aggressiosta.

Argumentti: 2-3 kappaletta

Saatekirjeesi runko on tyypillisesti kaksi tai kolme kappaletta. Kaksi on yleensä paras, ellet hae erityisen edistynyttä tai erikoistunutta työtä. Saatekirjeesi ei saa ulottua yhden sivun yli, joten kaksi kappaletta osuu yleensä merkkiin.

Voit valita käyttää luettelomerkit täällä perinteisten kappaleiden sijasta. Jotta saisit käsityksen siitä, miten tämä tehdään tehokkaasti, alla oleva kolmas esimerkki on esitetty luettelomuodossa. Jos haet kuitenkin paikkaa, joka sisältää paljon kirjoittamista, sinun pitäisi luultavasti välttää luodinpisteitä. Tämä muoto ei anna vuokrauspäällikölle paljon tietoa kirjoitustaidoistasi.

Marylandin yliopisto, Baltimore

Saatekirjeesi argumenttiosan voi muotoilla muutamalla eri tavalla, mutta niiden kaikkien pitäisi olla sama tehtävä: kohteeseen heijastavat työnantajan tärkeimpiä tarpeita ja selität, miten vastaat niihin taitojesi, tietosi ja kokemustesi suhteen.

Tässä on aikaisemmin kuvattu STAR -lähestymistapa (tilanne, tehtävä, toiminta, tulos). Asemasta riippuen erityisiä esimerkkejä, jotka sisältävät tiedot voivat olla hyödyllisiä täällä. Esittämällä tietyt luvut myyntitietueistasi tai hallinnoimiesi tilien lukumäärästä, antaaksesi kaksi esimerkkiä, jotka mittaavat saavutuksiasi, voivat tehdä vahvan vaikutuksen.

Harkitse saatekirjeesi argumenttiosassa tapoja, joilla voit ylitä ansioluettelopisteesi, muokkaa ehdokkuuttasi ja kerro tarina siitä, kuka olet ja mitä ottaisit työhösi. Esitä tärkeimmät kokemuksesi ja pisteesi ensin. Alla on kolme esimerkkiä runkokappaleista samoihin tehtäviin kuin edellä, puhekielen patologi, Web -suunnittelija ja ohjelmistomyynnin ammattilainen.

Runkokappaleet: 3 esimerkkiä

Esimerkki 1: Harjoittelun aikana Briar Middle Schoolissa Salemissa loin ja mukautin aktiviteetteja vastaamaan oppilaiden erityisiä toiminnallisia tarpeita, mukaan lukien vastaanottava ja ilmaiseva kielitaito, artikulaatio ja sosiaalinen käytännöllisyys. Esimerkkinä mainitsin, että työskentelin ensimmäisen vuoden luokan pojan kanssa vuoden ajan esilukutaidon ja fonologisten tietoisuustaitojen parissa. Käytimme lukemista, suullisia motorisia toimintoja ja nimenomaista foniikkaa sekä tietokoneavusteista opetusta. Luotin työtovereihini ja nykyiseen tutkimukseen, miten voisin parhaiten auttaa häntä, ja keräsin jatkuvasti tietoja ja arvioin hänen edistymistään. Vuoden loppuun mennessä hänen kirjeenvälinen kirjeenvaihto ja suullinen lukutaito olivat parantuneet huomattavasti.


Esimerkki 2: Kokeneena web -suunnittelijana minulla on tekniset ja suunnittelutaidot, jotka kuvailit työpaikkailmoituksessasi. Osaan sujuvasti CSS: ää, HTML: ää ja JavaScriptiä ja minulla on asiantuntemusta WordPress- ja WordPress -laajennuksista. Äskettäin suunnittelin kestävän vaatetusyrityksen Oak Tree Co. pääsivut. Yksi iso projekti, jonka parissa työskentelin, oli yrityksen keskeinen logo. Heijasin Oak Tree -hotellin tyylikkään kestävän kehityksen estetiikkaa logossa, jota se nyt käyttää sivustollaan, sosiaalisen median kanavilla ja uutiskirjeillä. Verkkosuunnittelijana SunStarilla luon samalla tavalla tekstiä ja graafista sisältöä, joka on visuaalisesti houkutteleva ja yhtenäinen yritysidentiteetti.

Esimerkki 3:

Vaatimuksesi Kokemukseni
Perusta ja ylläpidä tilejä

Perusti # uutta asiakas-asiakas- ja asiakas-yritystiliä ja ylläpitoi # tiliä Waretechissa; myyntiennätys 15%: n joukossa.

Selkeä viestintä

Puhu asiakkaiden kanssa päivittäin heidän erityisistä liiketoimintatarpeistaan; johti koulutuksia ja esityksiä työtovereille ja uusille työntekijöille.

Vahva ymmärrys tekniikasta

Perusteellinen tuntemus Waretechin ohjelmistojärjestelmistä; erinomaiset atk -taidot; sinulla on ISACA CISA -sertifikaatti.

Ammattitaitoinen, persoonallinen ja intohimoinen

Motivoitunut ja sitoutunut myyntimies, jolla on vahvat viittaukset työtovereilta; sosiaalikomitean johtaja; johtaa viikoittain toimistokierroksia.

Loppukappale

Runkokappaleet ovat saatekirjeesi haastavin osa. Kun olet lopettanut ne, voit tiivistää kaiken a: lla tiivis päättävä kappale.

Lopuksi voit toistaa kiinnostuksesi tehtävää kohtaan. Kerro työnantajalle, jos olet liittänyt ansioluettelosi tai muita asiakirjoja, kuten viitekirjeitä. Anna heidän tietää milloin ja miten ottaa sinuun yhteyttä.

Jotkut ammattilaiset neuvovat hakijoita päätä ennakoivasti lausumalla siitä, mitä aiot tehdä seuraavaksi jatkaa virkaansa. Sen sijaan, että vain kertoisit työnantajalle, kuinka ottaa sinuun yhteyttä, voit sanoa, että aiot ottaa yhteyttä lähipäivinä. Voit sanoa, että soitat seuraavalla viikolla tapaamisen järjestämiseksi tai keskustelet mahdollisuudesta tarkemmin. Tietysti sinun on varmistettava, että otat yhteyttä, kun sanoit!

Kuitenkin varoituksen sana tästä lähestymistavasta. Jotkut rekrytointipäälliköt voisi pitää tätä toimintakehotusta painostavana , jopa aggressiivinen. Sinun tulisi erityisesti välttää sitä, jos sovellusohjeissa sanotaan nimenomaisesti 'Ei puheluita'. Aseta etusijalle sovellusohjeet. Harkitse sitten, onko yritys sellainen, joka arvostaisi tätä eteenpäin suuntautuvaa lähestymistapaa, vai olisiko se sammutettu.

Kuten saatekirjeesi kaikissa osissa, harkitse johtopäätöstäsi. Se on sinun viimeinen mahdollisuus tehdä vahva vaikutelma. Alla on muutamia esimerkkejä esimerkkikandidaattien sulkemiskappaleista. Päätelmäsi jälkeen lisää vilpittömästi ja allekirjoita ja tulosta nimesi. Jos et sisällyttänyt sitä otsikkoon, voit lisätä puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi nimesi alle.

Loppukappale: 3 esimerkkiä

Esimerkki 1: Kliiniset taitoni ja kokemukseni opetusympäristöissä tekevät minusta pätevän palvelemaan puhekielen patologina nuorille Lafayetten keskikoulussa. Joku, joka jakaa Lafayetten sitoutumisen sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen koulutuksessa, olisin iloinen voidessani liittyä koulutustiimiin. Odotan innolla, että voin keskustella tästä kannasta kanssasi, ja olen tavoitettavissa puhelimitse tai sähköpostitse milloin tahansa. Kiitos ajastasi.

Esimerkki 2: Kokenut suunnittelija ja sitoutunut ympäristönsuojelija voisin tuoda SunStarille suurta arvoa web -suunnittelijana. Olen liittänyt ansioluetteloni ja toivon, ettet epäröi ottaa minuun yhteyttä puhelimitse 508-664-6644 tai sara.smith@gmail.com tapaamisen järjestämiseksi. Kiitos huomiosta ja odotan innolla tapaamistasi kanssasi.

Esimerkki 3: Taitoni ja kokemukseni ohjelmistomyynnin ammattilaisena tekevät minusta pätevän liittymään Voxacorp -myyntitiimiin. Olisin iloinen voidessani liittyä tällaiseen innovatiiviseen ja eteenpäin ajattelevaan yritykseen. Älä epäröi ottaa minuun yhteyttä, ja soitan sinulle maanantaina ja kerron tapaamisen järjestämisestä. Kiitos huomiosta. Odotan innolla puhumista kanssasi.

Kun olet kirjoittanut johtopäätöksesi ja allekirjoittanut nimesi, sinun kannattaa viettää aikaa muokkaamiseen selkeyden vuoksi ja virheiden oikolukemiseen. Nyt kun tunnet saatekirjeesi jokaisen palan, kootaan ne kaikki yhteen viimeinen saatekirje malli!

runko-munat-4.jpg

Kiinnitä huomiota pieniin yksityiskohtiin, kuten välilyönteihin ja sanavalintaan, varmistaaksesi, että saatekirjeesi näyttää hyvältä.

Viimeisen saatekirjeen malli

Kuten yllä näit, useimmilla saatekirjeillä on tietty rakenne. Samaan aikaan voit tehdä paljon muokata kirjeesi ja pistää oma persoonallisuutesi. Tämä malli voi auttaa ohjaamaan kirjoitustasi, mutta sinun tehtäväsi on harkita parasta sisältöä ja muotoa, jolla voit tehdä aidon vaikutelman!

Jos lähetät saatekirjeesi liitteenä tai paperikopiona , lisää sitten yhteystietosi, vuokrauspäällikön yhteystiedot ja päivämäärä yläreunaan. Lisäksi voit valita perinteisen fontin, kuten Times New Roman tai Garamond, 12 pisteen koossa. Alla oleva malli heijastaa tätä perinteistä muotoa.

Jos liität kirjeesi sähköpostin runkoon tai verkkosivuston tekstiruutuun, niin älä välitä tästä muotoilusta. Näissä tapauksissa voit aloittaa tervehdyksen.

Tutustu alla olevaan viimeiseen saatekirjeen malliin ja selaa sitten alaspäin viimeiset vinkit suuren saatekirjeen tuottamisesta, joka saa sinut halutuksi ensimmäiseen työhaastatteluun.

Sinun nimesi
Osoitteesi
Puhelinnumero ja sähköposti (valinnainen)

Päivämäärä


Yhteyshenkilö
Otsikko
Osasto
Yritys tai organisaatio
Osoite


Hyvä (yhteyshenkilö):

Johdanto: 3-4 lausetta: Kirjoitan ilmaistakseni vahvan kiinnostukseni liittyä [organisaation] tiimiin [tehtävänimike]. Opin tästä mahdollisuudesta läheiseltä ystävältäni ja [organisaation nimi] johtajalta [yhteyshenkilön nimi]. Toisin tähän asemaan [kaksi -kolme päätaitoa]. Sallikaa minun antaa kolme esimerkkiä pätevyydestäni, koska ne liittyvät ilmoitettuihin vaatimuksiin.

Argumentti: 2-3 kohtaa: [Ammatilla], jolla on [#] vuoden kokemus, minulla on kokemusta [taidoista, tiedoista, pätevyydestä]. Yksi esimerkki ...

Runkokappaleiden tulisi heijastaa työnantajan tarpeita ja sitä, miten taitosi, tietosi ja kokemuksesi vastaavat niitä. Jos mahdollista, yritä käyttää tässä tiettyjä tietoja.

Loppukappale: Olen liittänyt ansioluetteloni antaakseni lisätietoja ammatillisesta taustastani. Olen innoissani saadessani lisätietoja tästä mahdollisuudesta. Voit ottaa minuun yhteyttä puhelimitse 555-555-5555 tai me.myname@gmail.com. Kiitos huomiosta ja odotan kuulevani sinusta.

ero painotetun ja painottamattoman välillä

Ystävällisin terveisin,

[Allekirjoitus]

Tulostettu nimi
Puhelinnumero*
Sähköposti*

*Jos sitä ei ole otsikossa

Kuten edellä huomasit, voit ilmaista taitosi ja pätevyytesi useilla eri tavoilla, ja jotkut ihmiset haluavat esittää kaikki tai suurimman osan tekstin kappaleista luettelomuoto tai luettelomuoto. Niin kauan kuin noudatat yleisiä ohjeita, kirjeesi rungossa on riittävästi heilutusta.

Ennen kaikkea sinun tulisi keskittyä viestimään ammattitaidosta, osaamisesta ja kulttuurisesta sopivuudesta. Lopuksi, lue muutamia viimeiset vinkit saatekirjeen kirjoittamisesta seuraavaa työhakemustasi varten!

Saatekirjeen kirjoittaminen: viimeiset vinkit

Työn etsiminen voi itsessään tuntua kokopäivätyöltä, eikä kilpailua ole niukasti. Vaikka saatekirjeen kirjoittaminen voi tuntua esteenä hakuprosessissa, voit nähdä sen myös mahdollisuus antaa ehdoillesi etu.

Hyvin muotoiltu saatekirje voi kiinnittää lukijan huomion ja erottaa sinut muista hakijoista. Se ylittää ansioluettelon, jotta voit mukauttaa hakemuksesi, osoittaa ammattitaitosi ja täydentää pätevyyttäsi ja kokemuksiasi.

Käyttämäsi sävy voi vaihdella haettavasta paikasta riippuen. Jotkut aloittavat yritykset tai luovat alat odottavat enemmän keskustelua, kun taas perinteisemmät työpaikat voivat etsiä muodollista tyyliä. Riippumatta valitsemastasi lähestymistavasta, sinun tulee varmistaa ilmaise innostusta mahdollisuudesta ja organisaatiosta.

Vahva kirje osoittaa kirjoitustaitosi, huomiosi yksityiskohtiin ja ymmärryksen työnantajan tarpeista. Jos suhtaudut vakavasti työhön, käytä aikaa tiiviin ja vakuuttavan väitteen laatimiseen joka todistaa, että olet paras henkilö tähän työhön.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Yin ja Yang: Mitä symboli tarkoittaa?

Mitä yin yang -symboli tarkoittaa? Ja mikä on yin ja mikä on yang? Asiantuntijaoppaamme vastaa kaikkiin yin- ja yang-kysymyksiisi.

Regis College pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Mantecan lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Mantecan lukiosta Mantecassa, Kaliforniassa.

Keskipisteen kaavan käyttäminen

Mikä on keskipisteen kaava? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, jossa on esimerkkejä keskipisteen kaavasta.

Kuinka kauan kestää saada SAT -tulokset takaisin?

Milloin SAT -tulokset tulevat ulos SAT -ottelun jälkeen? Kuinka monta viikkoa saat SAT -pisteet takaisin College Boardilta? Ota selvää, kun löydät pisteesi täältä.

Philadelphian yliopiston SAT -tulokset ja GPA

John Carroll Universityn pääsyvaatimukset

Pugetin yliopiston ääni ACT-tulokset ja GPA

Miksi minulla on aaltoilevat kielen reunat?

Mietitkö, mikä aiheuttaa aaltoilevan kielen? Selitämme, mitä aaltoilevat kielen reunat voivat merkitä ja onko sinun syytä huolestua.

Varhaiset päätöksentekopäivät jokaiselle korkeakoululle, jolla on ED

Etsitkö määräaikoja kouluille, joilla on varhainen päätös, kuten Duke, Cornell ja U Penn? Tässä on täydellinen luettelo kaikkien korkeakoulujen aikaisten päätösten määräajoista.

Bowien osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Troyn yliopiston ACT -tulokset ja GPA

10 suosittua tyyppiä: ilmainen tulostettava graafinen paperi

Tarvitsetko tulostettavaa graafista paperia? Tutustu ilmaisten graafisten papereiden PDF- ja JPG-kokoelmiin kaikilla tyylillä sekä vinkkejä niiden käyttöön.

19 vaihetta yliopiston professoriksi

Mietitkö, miten sinusta tulee yliopiston professori? Selitämme työnäkymät ja korkeakouluprofessorin vaatimukset auttaaksemme sinua valmistautumaan ja opastamaan sinut koko opettajankoulutusprosessin läpi.

Cal State Fullertonin pääsyvaatimukset

Hussonin yliopiston pääsyvaatimukset

Wilkesin yliopiston pääsyvaatimukset

New Yorkin teknillisen korkeakoulun SAT -tulokset ja GPA

Paljonko ACT Prep -kurssit maksavat? Asiantuntijavertailu

Kuinka paljon ACT-luokat todella ovat? Jaottelemme ACT: n kokonaiskustannukset auttaaksemme sinua suunnittelemaan eteenpäin.

Heidelbergin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä tarvitset Marylandin yliopistolle: ACT -tulokset ja GPA

Stevensonin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Sam Houstonin osavaltion yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Mercedin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Mercedin lukiosta Mercedissä, Kaliforniassa.

SUNY Geneseon pääsyvaatimukset