Kuinka kirjoittaa vertailu-/kontrastiesse Great Gatsbylle

feature_compare.jpgHyvin yleinen essee -kehote/keskustelun aihe Suuri Gatsby on saada sinut vertaamaan ja vertaamaan pari hahmoa Gatsbyssä. Miksi opettajat rakastavat näitä kehotuksia niin paljon?

Nämä vertailu-/kontrastiesseet ovat sinulle tilaisuus yhdistää hahmojen yhtäläisyydet ja erot suurempiin havaintoihin yhteiskunnasta ja luokasta, amerikkalaisesta unelmasta tai identiteetistä romaanissa. Niiden avulla voit myös harjoitella englannin vakiotaitoja: sulje lukeminen, käytä tekstin rivejä todisteina ja ota kantaa ja esitä esseessä tukeva argumentti.

Käymme läpi joitain perus- ja kieltoasioita vertailu-/kontrastiesseiden kirjoittamiseen ennen kuin sukellamme analyysiin kaikkein kysytyimmistä hahmopareista. Jatka lukemista, jos sinulla on vertailu-/kontrastitehtävä näköpiirissä!Artikkelin etenemissuunnitelma

 1. Vertailun ja kontrastin essee
 2. Älä vertaa kontrastiesseitä
 3. Miksi jotkut hahmot on yhdistetty vertailuun useammin kuin toiset
 4. Yleisimpien merkkiparien analyysi ja essee -aiheideat:
  • Nick ja Gatsby
  • Tom ja George
  • Tom ja Gatsby
  • Daisy ja Jordan
  • Daisy ja Myrtle

Mitä tehdä vertailu-/kontrastiesseessä

Kuten kaikki, mitä kirjoitat englannin tunnille, esseesi on järjestettävä selkeästi, ja siinä on oltava opinnäytetyö (yhden lauseen yhteenveto väitteestäsi) ja aihelauseita jokaiselle kappaleelle.

Ja sinulla on ehdottomasti oltava yleinen argumentti! Vertailu/kontrasti -esseen tarkoitus ei ole sinun luetella vain kahden hahmon välisiä eroja ja yhtäläisyyksiä, sinun on otettava nämä havainnot ja esitettävä laajempi argumentti romaanista kokonaisuutena . Tämän suuremman argumentin avulla voit harjoitella esseen kirjoittamista, joka sisältää argumentin, joka on taito, jota lähes kaikki englannin opettajat keskittyvät rakentamaan.

Nopea esimerkki, älä vain luettele eroja Tom Buchananin ja Jay Gatsbyn välillä. Esitä sen sijaan argumentti, kuten Fitzgeraldin kuvaama varakkaasta New Yorkin yhteiskunnasta Jay Gatsbyn ja Tom Buchananin kautta, jonka avulla hän voi kritisoida sekä vanhaa rahaa että vastikään rikkaita, mutta varaa täsmällisimmät arvostelunsa vanhalle rahajoukolle. (On selvää, että tämä on vain yksi esimerkki, ja Gatsbyssä voi vertailla ja verrata hahmoja kymmeniin mahdollisiin argumentteihin!)

Varmista käsittele laajempaa argumenttiasi jokaisessa body -kappaleessa kun piirrät samankaltaisuuksia ja eroja kahden hahmon välillä. Älä jää rikkaruohoihin, kun kiusaat monia eroja ja yhtäläisyyksiä kussakin hahmoparissa. Linkitä aina takaisin isompaan kuvaan.

Lopuksi, analysoi jokainen käyttämäsi lainaus - toisin sanoen, älä lainaa esseesi lainausta äläkä tee sille mitään. Muista selittää, miten ja miksi lainaus osoittaa keskeisen samankaltaisuuden tai eron ja mitä se tarkoittaa suuremmalle argumentillesi.

Mitä välttää vertailu-/kontrastiesseessä

Älä vain luettele eroja ja yhtäläisyyksiä ilman kattavaa argumenttia . Vaikka aivoriihi voidaan ehdottomasti aloittaa tekemällä luettelo yhtäläisyyksistä ja eroista, pelkkä luettelon esittäminen essee -muodossa ei saa hyviä arvosanoja, koska sinun on mentävä syvemmälle ja selitettävä, mitä samankaltaisuudet/erot viittaavat romaaniin koko.

Ja toisaalta, älä esitä suuria väitteitä ilman mitään todisteita tekstistä niiden tueksi . Älä esimerkiksi sano, että Tom on itsekäs, kun Gatsby välittää muista. Todista nämä kaksi erillistä väitettä (Tom on itsekäs ja Gatsby välittää muista) kirjan asianomaisilla riveillä. (Ja jos sinulla on vaikeuksia löytää hyviä lainauksia, etsi digitaalinen versio Gatsbystä, jota voit hakea CTRL-F-toiminnolla. Se on hengenpelastaja, kun keräät aiheeseen liittyviä esitteitä!)

body_gnome.jpg Puutarhatonttu on samaa mieltä - essee -vinkkimme ovat auttaneet häntä enemmän kuin ikinä tiedät.

Miksi nämä hahmot yhdistetään useimmiten?

Käsittelemme näitä tärkeitä pareja tämän artikkelin seuraavissa osissa:

 • Nick Carraway ja Jay Gatsby
 • Tom Buchanan ja Jay Gatsby
 • Tom Buchanan ja George Wilson
 • Daisy Buchanan ja Jordan Baker
 • Daisy Buchanan ja Myrtle Wilson

Ennen kuin ryhdymme analyysiin, saatat ihmetellä: miksi vertaamme vain samaa sukupuolta olevia hahmoja? tai miksi ei muita pareja? Miksei Jordan ja Myrtle tai Nick ja Tom? Keskitymme näihin pariliitoksiin, koska niitä kysytään eniten pareista essee -kehotteissa ja keskustelun aiheissa varten Suuri Gatsby . Ja haluamme, että tämä opas on ennen kaikkea hyödyllinen opiskelijoille, kun työskentelet Gatsbyn tehtävissä!

Lisäksi, Nämä parit auttavat opettajia saamaan sinut tutkimaan joitain romaanin suurempia teemoja . Esimerkiksi Daisyn/ Myrtlen tai Tomin/ Georgen vertaaminen voi auttaa sinua selvittämään erot rikkaiden ja työväenluokan välillä. Daisy/Myrtle- tai Daisy/Jordan -vertailu voi auttaa sinua tutkimaan naisten muuttuvaa asemaa 1920 -luvulla. Tomin ja Gatsbyn vertaaminen voi saada vanhan rahan/uuden rahan jaon. Lopuksi erot Nickin ja Gatsbyn välillä herättävät joitain romaanin suurempia kysymyksiä American Dreamista, menneisyyden toistamisesta ja identiteetistä. Lyhyesti sanottuna nämä parit ovat yleistyneet, koska ne mahdollistavat melko helpon pääsyn johonkin romaanin suurimmista ongelmista.

on 870 hyvä sat pisteet

Tämä ei tarkoita sitä, etteikö voisi myös tutkia joitain näistä teemoista vertaamalla esimerkiksi Jordaniaa ja Georgea tai Daisya ja Gatsbyä, mutta sukupuolten väliset vertailu-/kontrastiesseet voivat olla haastavia, koska naisten ja miesten asema on niin erilainen romaanissa. Jos olet kiinnostunut näkemään, miten tietty mies- ja naishahmo yhdistetään pariksi, sinun on ehkä parempi tutkia niitä romaanin rakkauden, halun ja suhteiden linssin kautta tai tavalla, jolla ne liittyvät johonkin romaanin symbolista tai motiiveja.

Nämä ajatukset mielessä hyppäämme 5 parhaan parin joukkoon! Ehdotamme jokaiselle pariliitokselle muutamia mahdollisia suurempia argumentteja, joista voit joko rakentaa tai olla eri mieltä, mutta nämä ovat kaukana kattavista! Sinun pitäisi lisätä hahmojen analyysiin ja keksiä argumentti, josta olet innoissasi.

Nopea huomautus lainauksistamme

Lainausmuotomme tässä oppaassa on (luku.kappale). Käytämme tätä järjestelmää, koska Gatsbystä on monia painoksia, joten sivunumeroiden käyttäminen toimii vain oppilaille, joilla on kirjan kopio. Löydät lainauksen, jonka lainaamme kirjasi luvun ja kappaleen kautta, voit joko vilkaista sitä (Kappale 1-50: luvun alku; 50-100: luvun keskikohta; 100 päälle: luvun loppu) tai käyttää hakua -toimintoa, jos käytät tekstin online- tai eReader -versiota.

Nick Carraway ja Jay Gatsby

Vaikka Jay Gatsby ja Nick Carraway eroavat sekä ulkonäöltään että luonteeltaan, he ovat myös samanlaisia ​​mielenkiintoisilla tavoilla. Huolimatta hieman samanlaisista toiveista, asenteista ja sosiaalisista asemista, Nick ja Gatsby tekevät hyvin erilaisia ​​valintoja romaanin aikana.

Rakkaus ja romantiikka . Nick ja Gatsby haluavat molemmat naisia, jotka ovat poissa heidän ulottuviltaan, vaikkakin eri asteissa. Daisy on sosiaalisen luokan suhteen kilometrejä Gatsbyn yläpuolella. Jordanilla ja Nickillä on sama sosiaalinen asema, mutta Jordan ei näytä olevan vapaa tekemään omia päätöksiään, koska täti hallitsee hänen taloudellista elämäänsä. Myös Gatsbyn ja Nickin välillä on merkittävä intohimo. Gatsby on pakkomielle Daisystä - hän ei ole ajatellut mitään muuta viiteen vuoteen, kun hän ostaa talon lahden toiselta puolelta siltä varalta, että hän huomaa. Sillä välin Nick on kiinnostunut Jordanin viileästä ja omavaraisesta käytöksestä, mutta hän ei selvästikään ole rakastunut häneen, kuten hän itse toteaa ('En todellakaan ollut rakastunut, mutta tunsin jonkinlaista hellyyttä' (3.159) )).

Lähestymistapa naisiin. Molemmat miehet eivät ole erityisen kiinnostuneita niiden naisten sisäisestä elämästä, joiden kanssa he haluavat olla. Gatsby on järkyttynyt, kun Daisy ei halua luopua suhteestaan ​​Tomiin kokonaan. Samoin Nick kavalasti arvostaa Jordanin taipumusta valehdella, huijata ja olla yleensä kyynisesti kiinnostunut muista ihmisistä, ja on sitten syvästi pettynyt, kun hän toimii tällä tavalla Myrtlen kuoleman jälkeen.

Luokka ja sosiaalinen asema. Vaikka sekä Gatsby että Nick ovat idän ja lännen munien varakkaiden yhteisöjen ulkopuolisia, Nick on sosiaalisesti paljon välillisempi hahmo kuin Gatsby. Nick tuntee vanhan rahan väkijoukon tavat oman perheensä etuoikeuden ja sen vuoksi, että hän on sukua Daisylle. Gatsby ei ole vain itse tehty, vaan myös rikollinen, joka haluaa epätoivoisesti siirtyä osaksi vanhaa rahaeliittiä tietämättä sen tapoja tai käyttäytymissääntöjä. Mikä eristää Nickin East Eggin elämästä, ovat hänen keskilännen arvot ja tärkeys, jonka hän pitää moraalilla ja säädyllisyydellä. Gatsby on eristetty kaikista siitä, että hän ei voi koskaan olla oma itsensä - hän on aina roolissa ja pukeutuu Oxford -miehensä persoonallisuuteen. Se voi olla tämä tunne paikaltaan tuntemattomasta, joka yhdistää heidät.

Näkymät ja luonne. Gatsby on optimisti (melkein harhaanjohtava aste), kun taas Nick on realisti, joka pitää Gatsbyn idealismia inspiroivana ja ihailtavana. Gatsby uskoo kykyynsä muokata omaa elämäänsä ja tulevaisuuttaan, mikä on järkevää, koska hän on onnistunut muuttamaan itsensä maanviljelijästä menestyneeksi gangsteriksi, esiintymään 'Oxfordin miehenä' ja keräämään fantastisen määrän vaurautta hyvin lyhyt aika. Tämä usko hänen valtaansa tarkoittaa sitä, että Gatsby on varma, että hän ja Daisy voivat palata idyllisen rakkauden kuukauteen ('' Etkö voi toistaa menneisyyttä? '', Hän huusi epäuskoisena. '' Miksi tietysti voit! '' (6.129 Nick yrittää parhaansa olla objektiivinen realisti ja hallita taipumuksessaan tuomita muita. Hän on syvästi hämmästynyt itseohjautuvista miehistä, kuten Gatsby ja jopa Wolfshiem (Nick on hämmästynyt ajatellessaan, että yksi mies voi olla valtava tapahtuma, kuten väärennetty World Series).

Kunnianhimo. Gatsby haaveilee suuruudesta. Nuorena mielessä hänen mielensä rypistyi kuin Jumalan mieli, ja niin aikuisena hän näytti täyttäneen tämän lupauksen ostamalla naurettavimman kartanon ja järjestämällä ylellisimmät juhlat (6.134). Nick on paljon vähemmän kunnianhimoinen verrattuna. Kun hän tulee New Yorkiin etsimään jännitystä, hän ei halua olla Wall Streetin rikkain joukkovelkakirjamyyjä tai saada suurin talo. Hän on iloinen siitä, että hän on tarkkailija draaman reunalla eikä sen keskellä.

Nickin ja Gatsbyn esseeideoita

Tässä on mahdollisia argumentteja, joiden pohjalta voimme olla tai olla eri mieltä havaintojemme kanssa. Nämä eivät varmasti ole ainoita mahdollisia argumentteja, joten ole luova! Varmista, että esseesi ottaa huomioon, mitä Nickin ja Gatsbyn väliset yhtäläisyydet ja erot paljastavat romaanista kokonaisuudessaan.

 • Nick on passiivinen henkilö ja Gatsby on aktiivinen, minkä vuoksi Gatsby on sankari ja Nick yksinkertaisesti tarkkailija.
 • Nickillä on paljon enemmän yhteistä Gatsbyn kanssa kuin hän luulee tekevänsä, mikä selittää miksi hän rakastuu häneen niin paljon.
 • Nick toimii kalvona (joku, joka toimii kontrastina) Gatsbylle, mikä tekee Nickistä parhaan mahdollisen Gatsbyn tarkkailijan.
 • Romaani lopussa Tom sanoo, että Gatsby heitti likaa [Nickin] silmiin, aivan kuten Daisy, mikä tarkoittaa, että sekä Nick että Daisy otettiin mukaan eivätkä he koskaan voineet nähdä todellista Gatsbyä: narsisti ja rikollinen. Tom on oikeassa - koko romaani on Nick, joka yrittää kääntää negatiivisen hahmon positiiviseksi.

body_spin.jpg Nick Carraway: spin -mestari vai vain kyydissä?

Tom Buchanan ja Jay Gatsby

Taistellessaan Daisyn rakkaudesta Tom Buchanan ja Jay Gatsby näyttävät toisinaan yllättävän samanlaisilta - etenkin heidän itsekeskeisyytensä, rikkautensa ja ulkonäöstään huolehtimisensa vuoksi. Samaan aikaan nämä pinnan rinnakkaisuudet viittaavat suuriin konflikteihin heidän sosiaalisessa luokassaan ja kertovat paljon romaanin maailmasta.

Ulkomuoto. Gatsbyn materialismi saa hänet panostamaan siihen, että hänellä on muodikkaat vaatteet, kaunis kartano ja visuaalisesti ylivoimaiset juhlat - hänelle asu tekee Oxfordin mieheksi. Sillä välin, koska Tomin ei tarvitse pukea rahaa saavaa eliittiä yhdeksi, hän on sen sijaan hyvin sopeutunut muiden käyttäytymiseen. Siksi hän näkee heti, kuinka väärennös Gatsbyn persoona on, sekä Gatsbyn liian ylimielisen vaatteen että sen takia, kuinka paljon Gatsby lukee väärin Sloanesin väärennetyn kutsun. Tomia ei koskaan huijata ajattelemaan, että Gatsby on muuta kuin nousujohteinen ja useimmiten todennäköisesti rikollinen.

Itsekeskeisyys. Tom ja Gatsby ovat molemmat täysin itsekkäitä, ja he ovat täysin vakuuttuneita siitä, että heidän toiveensa täytyy hyväksyä. Esimerkiksi Tom aloittaa suhteen Myrtlen kanssa painamalla itseään häntä vasten junan laiturilla - pohjimmiltaan hänen versionsa flirttailusta on ruumiillinen pahoinpitely. Gatsby ei myöskään ajattele mitään suhteiden aloittamisesta naimisissa olevan naisen kanssa, olettaen, että hänen pakkomielteiset tunteensa riittävät oikeuttamaan kaiken käyttäytymisen.

Rikkaus. Huolimatta siitä, että molemmat ovat käsittämättömän rikkaita, nämä miehet tulevat suuren rahanjaon täysin eri puolilta. Tom tulee vanhasta rahasta ja on ikuisesti huolissaan uusrikkauden, vähemmistöjen ja muiden tunkeutumisesta hänen mielestään hänen omakseen. Samaan aikaan Gatsby on menestynein romaanin monista kunnianhimoisista sosiaalisista kiipeilijöistä. Hän käyttää eettisten hätiköityjen puuttumustensa avulla rikollista toimintaa korkeammaksi sosiaaliseksi asemaan.

Virta. Tom rakastaa olla voimakas ja käyttää valtaansa suoraan. Hän on fyysisesti aggressiivinen ja käyttää kehoaan uhkailuun ja pelotteluun (Tommin joukko on selvästi erittäin hätkähdyttävä Nick). Hän on myös nopea väkivaltaan, olipa se sosiaalisesti pakotettu - kuten hänen jalkapallo -saavutuksensa - tai ei - kuten silloin, kun hän murtaa Myrtlen nenän ilman toista ajatusta. Gatsbyllä on myös merkittävä valta, mutta hänen menetelmänsä ovat paljon epäsuoria. Siitä huolimatta, tarjoaako hän Nickille laittomia joukkovelkakirjakaupan toimenpiteitä tai esittelee liputtoman korttinsa saamisen poliisille moottoritiellä, Gatsby on selvästi iloinen voidessaan hallita tilannetta.

Rakkaus. Tom ja Gatsby näyttävät olevan rakastuneita Daisyyn. Mutta mitä se todella tarkoittaa jokaiselle heistä? Tomille Daisy on selvästi osittain houkutteleva, koska hän saa päätökseen hänen ratsastamisensa, East Eggin, 350 tuhannen dollarin helmikaulakorut. Hän pettää häntä, koska hän ei selvästikään ole koskaan kieltänyt itseltään mitään, mutta hän ymmärtää myös Daisyn ihmisenä. Hän tietää, että hän on liian heikko jättämään hänet, mutta hän myös rakastaa häntä tarpeeksi sietämäänkseen hänen suhteensa Gatsbyn kanssa ja pysyäkseen hänen kanssaan Myrtlen murhan jälkeen. Toisaalta Gatsbyn rakkaus on jollain tavalla puhtaampaa, koska hän niin idealisoi Daisyn ja yhdistää hänet kaikkiin muihin toiveisiinsa ja unelmiinsa. Mutta tämä rakkaus on liian puhdasta - hän ei oikeastaan ​​tunnu tietävän Daisyä mistään muusta kuin idealisoidusta esineestä, eikä hän kykene hyväksymään sitä, että hän on elänyt erillään hänestä viisi vuotta.

Tomin ja Gatsbyn esseeideoita

Vertailu-/kontrastiesseessä et voi vain esittää luetteloa yhtäläisyyksistä ja eroista. Sinulla on myös oltava taustalla oleva argumentti, jota tuet. Voit vapaasti ottaa ne nimellisarvoon tai hyppypisteiksi omille ajatuksillesi.

 • Tom rakastaa Daisyä ihmisenä, Gatsby rakastaa häntä ajatuksena.
 • Sekä Tomin että Gatsbyn taipumus hallita naisia ​​ja nähdä heidät palkintoina paljastaa 1920 -luvun misogyyn.
 • Vaikka Tom näkee Gatsbyn jonkun aivan eri luokan jäsenenä kuin hän, yhteinen asia (itsekkyys, asiat, pakkomielle ulkonäköön) on suurempi argumentti minkä tahansa luokan rikkaiden yleiselle moraaliselle tyhjyydelle.
 • Näemme sekä Gatsbyn että Tomin Nickin silmin, joka palvoo yhtä heistä ja vihaa toista. Todellisuudessa molemmat ovat paljon enemmän samankaltaisia ​​kuin erilaisia, ja niiden erilainen kohtelu paljastaa Nickin epävarmuuden ja puolueellisuuden.

body_perfect.jpg Gatsby antaa uuden merkityksen antaa täydellisen olla hyvän vihollinen.

Tom Buchanan ja George Wilson

Useimmat lukijat näkevät aluksi Tom Buchananin ja George Wilsonin vastakohtina. Nämä selvästi erilaiset hahmot kohtaavat kuitenkin hyvin samankaltaisia ​​olosuhteita ja tarjoavat romaanissa kaksi maskuliinisuutta ja voimaa.

Ulkonäkö ja läsnäolo. Missä Tom on vahva ja kumara, George on nöyrä ja kutistuu. Tom huokuu voimaa ja luottamusta, kun taas George pyrkii vain häipymään taustalle. Nämä erot ilmenevät tavasta, jolla nämä kaksi miestä ovat vuorovaikutuksessa maailman kanssa. Tom on väkivaltainen muita kohtaan, kun taas Georgen vaisto on olla passiivinen tai yrittää paeta tilanteita, huomattavia poikkeuksia ovat hänen lukitseminen Myrtleen ja Gatsbyn murha. Tom on luottavainen, etuoikeutettu ja varma, kun taas George on arka. Georgea hallitsee hänen vaimonsa, jossa Tom on itsekäs ja toimii omien toiveidensa mukaan.

Reaktio vastoinkäymisiin. Näiden kahden miehen reaktiossa on dramaattinen ero siihen, että heidän vaimonsa pettävät heitä. Tom huomaa Daisyn rakastavan Gatsbyä ja alkaa heti tehdä valtapelejä. Toisaalta George saa selville Myrtlen suhteen ja kumoaa sen. Nick vertaa kahta miestä ikimuistoisessa kuvauksessa:

järkytys sai hänet fyysisesti sairaaksi. Katsoin häntä ja sitten Tomia, joka oli tehnyt vastaavan löydön alle tunti aiemmin-ja mieleeni tuli, että ihmisten välillä ei ollut mitään eroa älykkyydessä tai rodussa, niin syvällinen kuin ero sairaiden ja hyvin. Wilson oli niin sairas, että hän näytti syylliseltä, anteeksiantamattomalta syylliseltä-ikään kuin hän olisi juuri saanut köyhän tytön, jolla on lapsi '(7.160).

Tässä kuvauksessa Tom on kunnossa ja George on sairas. Nämä ovat varmasti pysäyttäviä tapoja kuvata Tomin perinteisempi maskuliinisuus ja Georgen vähemmän avoimesti maskuliininen luonne. Tom on itsevarma vastoinkäymisten edessä ja ryhtyy välittömästi toimiin voittaakseen Daisy takaisin, vaatien ajamaan Gatsbyn autoa, kiusaamaan hänen ympärillään olevia ajamaan Manhattanille ja muistuttamaan Daisya romanssitaidoistaan ​​heidän suhteensa eduista. Samaan aikaan Georgen heikkous saa hänet näyttämään sairaalta ja syylliseltä, kun hän pohtii Myrtlen petosta ja joutuu väkivaltaan vahvistaakseen valtaansa.

Lähestymistapa naisiin. Sekä Tom että George olettavat tietävänsä, mikä on heidän vaimolleen parasta: Tom kiistää Daisyn tunnustetun rakkauden Gatsbyä kohtaan heidän ilmeisestä läheisyydestään huolimatta, kun taas George on päättänyt viedä Myrtlen länteen, kun hän saa tietää tapauksesta. Mutta vaikka näyttää siltä, ​​että Tom ymmärtää pohjimmiltaan Daisyn ja on oikeassa hänen haluttomuudestaan ​​erota avioliitostaan, George ei pysty pitämään kiinni Myrtlesta emotionaalisesti tai fyysisesti. Hänet tapetaan yrittäessään paeta häneltä.

Tomin ja Georgein esseeideoita

Asenteiden ja lopputulosten erot suhteellisen samanlaisesta tilanteesta huolimatta paljastavat odottamattomia totuuksia romaanin maailmasta. Väitä minkä tahansa näistä aiheista päinvastaiseksi todella provosoivaksi esseeksi!

 • Se tosiasia, että Tom manipuloi Georgea tappamalla Gatsbyn ja sitten itsensä (mikä antaa Tomille ja Daisylle mahdollisuuden poistua koko suhteesta ilman seurauksia), osoittaa valtavat etuoikeudet saada rahaa romaanissa.
 • Nickin lähestymistapa Tomiin ja Georgeen osoittaa ihailunsa fyysisestä, raa'asta, hallitsevasta maskuliinisuudesta.
 • Se, että suhteellisen hyvä kaveri muuttuu murhaajaksi, kun taas paha elää huijatakseen toisen päivän, on hyvin kyyninen käsitys siitä, mitä tapahtuu maailmassa, jossa ei ole moraalista kompassia.

body_punch.jpg Ehkä ei pitäisi olla yllättynyt, että nöyrä mies osoittautuu ultraviolettimieheksi.

Daisy Buchanan ja Jordan Baker

Huolimatta Daisy Buchananin ja Jordan Bakerin samanlaisista valkoisista tytöistä (1.140) Louisvillessä, heidän asenteensa ja motiivinsa ovat aivan erilaiset, joten niitä on todella mielenkiintoista vertailla ja verrata.

Asenne ja näkymät. Sekä Daisy että Jordania osoittavat oikeutettua, kyllästynyttä asennetta, joka on tyypillistä Fitzgeraldin kuvaukselle varakkaan New Yorkin yhteiskunnan vanhasta rahasegmentistä. Se, että heidät esitetään rinnakkain, molemmat makaa sohvalla valkoisissa mekkoissaan, kertoo heidän alun perin samanlaisista asenteistaan. Mutta pian näemme, kuinka erilaiset he ovat tällaiseen elämään. Daisy on yhä epätoivoisempi, jopa nihilistinen, ja kysyy luvussa 7, mitä teemme tänään, huomenna ja seuraavien 30 vuoden aikana? (7,74). Jordan on pragmaattinen opportunisti, joka näkee mahdollisuuksia kaikkialla ja väittää, että elämä alkaa alusta, kun se syksyllä kirkastuu (7,75). Toisin sanoen, Daisyn pessimistinen asenne luvusta 1 tulee jälleen läpi, kun taas Jordan, vaikka se on kyyninen ja terävä, näyttää silti innoissaan elämän tarjoamista mahdollisuuksista.

Ulkonäkö ja persoonallisuus. Sekä Daisy että Jordan ovat erittäin houkuttelevia omalla tavallaan, vaikka Daisyn viehätys tulee hänen lumoavan äänensä ja naisellisten viehätystensä kautta, kun taas Jordan on maskuliininen, reipas, nokkela, terävä ja fyysinen. Daisy säilyttää puhtaan maineensa huolimatta siitä, että hän liikkuu nopealla väkijoukolla, kun taas on paljon huhuja Jordanian pettämisestä golfissa, ja Nick kommentoi hänen epärehellistä asennettaan. Vielä tärkeämpää on, että Daisy imeytyy uskomattoman itseensä, kun taas Jordan on erittäin tarkkaavainen.

Rooli yhteiskunnassa. Daisy vaikuttaa siltä, ​​mitä yhteiskunta odottaa häneltä ja joidenkin syvempien, voimakkaampien halujen välillä, joita hän ei voi nimetä, mikä johtaa levottomuuteen, masennukseen ja hänen suhteeseensa. Daisy pitää kiinni määrätystä yhteiskunnallisesta roolistaan ​​menemällä naimisiin ja hankkimalla lapsen, kun taas Jordan pelaa golfia, juoksee ympäri kaupunkia eikä näytä olevan kiirettä naimisiin, ainakin romaanin alussa. Ehkä Jordan on edelleen hieman optimistinen elämän mahdollisuuksien suhteen, koska hän ei ole vielä asettunut, kun taas Daisy ymmärtää, että mikään hänen elämässään ei muutu tässä vaiheessa. Jordan puolestaan ​​on tyytyväinen jahtaamaan hauskaa ja juonittelua muiden ihmisten huonon käytöksen kautta. Eikä häntä traagista kirjassa- päinvastoin, hän on hämmentynyt siitä, kuinka pieni Myrtlen kuolema näyttää ravistavan häntä, soittamalla viileästi Nickille seuraavana päivänä ja pyytäen häntä tapaamaan kuin mitään ei olisi tapahtunut (8.50- 61). Ehkä hänen motiivinsa ovat lukijalle hieman vähemmän saatavilla, koska hänen roolinsa supistui merkittävästi joidenkin Fitzgeraldin aikaisempien luonnosten välillä. Mutta joka tapauksessa, kun katsomme Daisyn kamppailevan avioliitossaan, mitä näemme Jordaniasta, on viileää, rauhallista, kerättyä ja melko välinpitämätöntä.

katsovatko oppilaitokset painotettua gpa: ta

Daisy- ja Jordan -esseeideoita

Joten mitä mahdollisia johtopäätöksiä voimme tehdä Daisyn ja Jordanin hahmoista? Yksi yleisimmistä strategioista on sitoa näiden naisten väliset erot yhteen kirjan suurimmista teemoista, kuten yhteiskunnan ja luokan rooli tai American Dream. Toinen on ajatella romaanin tärkeää ominaisuutta, kuten Nickin kertomusta, ja nähdä, mitä nämä kaksi hahmoa voivat paljastaa siitä. Nämä strategiat mielessä, tässä on joitain mahdollisia argumentteja, joita voit puolustaa tai vastaan!

 • Jordan ja Daisy, koska heillä on yleensä voimattomuus, käyttävät molemmat seksuaalisuuttaan eri tavoilla saadakseen valtaa eri tuloksin.
 • Jordanin selvästä pettämisestä ja valehtelusta huolimatta Daisy on itse asiassa moraalisesti heikompi henkilö.
 • Tapa, jolla Nick kohtelee Jordania ja tapaa, jolla hän kuvailee Daisyä, paljastaa romaanin huolenpidon ennen kaikkea Gatsbyä kohtaan naishahmojen vahingoksi.

body_narrator.jpg Rakas päiväkirja: Tänään huijasin jälleen golfia! Mutta se ei ollut mitään verrattuna siihen, mitä ystäväni Daisy teki ...

Daisy Buchanan ja Myrtle Wilson

Vaikka Daisy Buchanan ja Myrtle Wilson ovat ilmeisesti hyvin eri taustoista ja heillä on ristiriitaisia ​​motiiveja, heillä on myös yllättäviä yhtäläisyyksiä.

Fyysinen ulkonäkö. Daisy ja Myrtle saavat voimaa ulkonäöltään. Myrtlen mukavuus herkullisen ruumiinsa kanssa vetoaa selvästi Tomiin, kun taas Daisyn magneettinen ääni ja eteerinen läsnäolo pakkomielle Gatsbyä. Koko romaanin ajan Myrtle on usein pelkistetty vain ruumiiksi - jota ympäröivät ihmiset voivat käyttää tai rikkoa. Tom näkee Myrtlessa vähän muuta kuin jotakuta, joka joko hieroo, harrastaa seksiä tai lyö halutessaan; George turvautuu Myrtlen vangitsemiseen, kun tämä munaa hänet `` lyömään '' hänet (7.314) Tomin tapaan; ja lopuksi Daisy repi hirveästi Myrtlen ruumiin autolla. Samaan aikaan Daisyn ääni auttaa myös tekemään hänestä vähemmän itsenäisen henkilön ja enemmän idealisoidun, myyttisen hahmon satuista. Gatsbylle Daisyn ääni on houkutteleva, koska se on 'täynnä rahaa' (7.105).

Sosiaalinen asema. Myrtle esittää ilmaa, jonka Daisy on syntynyt ja kasvanut. Tämä antaa Myrtlelle mahdollisuuden käyttää huomattavaa sosiaalista voimaa ryhmässään, kuten nähdään, kuinka hänen vieraansa huijaavat häntä hänen järjestämillään Manhattan -juhlissa. Daisy sitä vastoin ei koskaan käytä tällaista avointa valtaa ryhmään - pikemminkin hän näyttää liikkuvan väkijoukkojen kanssa ja tekevän sen, mitä häneltä odotettiin (esimerkiksi naimisiin Tomin kanssa huolimatta siitä, että hän edelleen rakastaa Gatsbyä).

Rakkaus ja ihmissuhteet. Daisyn ja Myrtlen avioliitot ovat hämmästyttävän erilaisia. Daisy ja Tom pystyvät pysymään yhdessä jopa sarjasuhteiden ja murhien kautta. He päätyvät uskollisiin liittolaisiin, joita heidän rikkautensa suojaa. Samaan aikaan Myrtlellä on vain halveksunta Georgea kohtaan huolimatta hänen ilmeisestä rakkaudestaan ​​häntä kohtaan. Silti molemmat naiset käyttävät suhteita muiden miesten kanssa paetakseen. Daisy haluaa päästä eroon yhä onnettomammasta avioliitosta ja yrittää valloittaa nuoruutensa spontaanisuuden ja mahdollisuuden, kun taas Myrtle rakastaa asemaa, jonka hänen suhteensa Tomin kanssa antaa hänelle. Molemmat kuitenkin oppivat, etteivät he voi paeta ikuisesti asioidensa kautta. Ilmeisesti heidän suurin ero on se, että Daisy pääsee pois romaanista vahingoittumattomana, kun taas Myrtle tapetaan.

Daisy- ja Myrtle -esseeideoita

Tässä on tapoja kirjoittaa näistä eri naisista, jotka kohtaavat samanlaisia ​​valintoja dramaattisesti päinvastaisilla johtopäätöksillä.

 • Vaikka Daisy on samankaltainen toiminnassaan ja motivaatiossaan, hänen varallisuutensa ja vanhan rahansa suojaavat häntä kaikilta pysyviltä haitoilta, kun taas Myrtleä rangaistaan ​​samasta käyttäytymisestä, mikä paljastaa, kuinka Amerikan luokkajärjestelmä suojelee varakkaita.
 • Romaani kieltäytyy antamasta mitään sisäistä elämää naisille ja sen sijaan alentaa heidät fyysisiin ominaisuuksiin riippumatta siitä, mistä yhteiskuntaluokasta he tulevat. Daisyn ja Myrtlen samanlainen kohtelu kertojan ja heidän ympärillään olevien miesten välillä osoittaa, että sukupuoli voittaa luokan määrittäessään tilan.
 • Daisyn ja Myrtlen samankaltaisuudet paljastavat kuinka ontto naisten liikkeen edistyminen todella oli tuolloin. Huolimatta 1900 -luvun alussa saavutetuista liikkeistä, mukaan lukien äänioikeuden voittaminen ja enemmän vapautta pukeutua ja käyttäytyä, molempien naisten elämä ei parane merkittävästi. Molemmat ovat loukussa onnettomissa avioliittoissa, molemmat luottavat ulkonäköönsä/viehätyksiinsä/seksuaalisuuteensa saadakseen haluamansa, eikä kummallakaan ole edes mahdollisuutta jatkaa täyttä elämää uran kautta.

body_butterfly-1.jpg Perhonen voi olla kaunis, mutta silti loukussa.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

High Point -yliopiston pääsyvaatimukset

Yeshivan yliopiston pääsyvaatimukset

Lakeland Collegen pääsyvaatimukset

Murray State Universityn pääsyvaatimukset

UNT SAT -pisteet ja GPA

Mikä on ACT Kaplan ACT Low Cost Test Prep Program?

Oletko utelias ACT Kaplan -yhteistyöstä? Selitämme, millainen uusi valmisteluohjelma tulee olemaan, ja tutkimme, onko se oikea valinta sinulle.

Arkansasin yliopisto, Little Rock, pääsyvaatimukset

Haittaako sotkuinen käsinkirjoitus SAT -esseepisteitäsi?

Oletko huolissasi siitä, että käsinkirjoituksesi vahingoittaa SAT -esseepisteitäsi? Selitämme virallisen käytännön, miksi sinun ei pitäisi huolehtia, ja vinkkejä siistiin kirjoittamiseen.

Thomasin yliopiston pääsyvaatimukset

Cal State Long Beachin pääsyvaatimukset

Oregonin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä tapahtuu, jos unohdan AP-kokeeni?

Oletko huolissasi AP-testin puuttumisesta? Selitämme, kuinka voit selvittää, oletko oikeutettu myöhäiseen AP-testaukseen ja mikä on paras tapa varmistaa, että voit suorittaa kokeen.

Länsi-Michiganin yliopiston pääsyvaatimukset

Seitsemännen luokan SAT-valmistelut: Kuinka suorittaa kokeet

Etkö ole varma, kuinka valmistautua SAT: lle seitsemännessä luokassa? Selitämme, miksi aloittaa opiskelu aikaisin ja miten saada kaiken irti 7. luokan SAT-valmistelusta.

Kuinka kirjoittaa Penn State -essee kolmessa vaiheessa

Miten sinun pitäisi lähestyä Penn State'n essee -kehotetta? Täydellinen opas Penn State -esseesi kirjoittamiseen sisältää vinkkejä ja esimerkkejä.

Texas A&M University - Texarkanan pääsyvaatimukset

105 TOEFL-pisteet: Onko tämä hyvä? Koulut, joihin pääset

Onko TOEFL 105 hyvä tulos? Opi kuinka 105 TOEFL-pisteet verrataan, mihin kouluihin se voi viedä sinut ja kuinka nostaa pisteet vielä enemmän.

Yhden muuttujan yhtälöt SAT-matematiikassa: Täydelliset strategiat

Yhden muuttujan yhtälöt ovat yksi yleisimmistä SAT-matemaattisista käsitteistä, jotka sinun on tiedettävä. Opi strategiamme näiden matemaattisten ongelmien hallitsemiseksi ja harjoittele kysymyksiimme.

Union College pääsyvaatimukset

Kuinka päästä sisään: Kentuckyn yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Oak Parkin lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Oak Park High Schoolista paikassa Oak Park, CA.

Voitko saada PSAT-pisteet aikaisemmin? Miten?

Yritätkö saada varhaisia ​​PSAT-pisteitä? Selitämme, milloin voit saada pisteet ja kuinka lähettää ne kouluihin.

Spring Arbor Universityn pääsyvaatimukset

Montanan yliopiston pääsyvaatimukset

SAT-testipäivät 2017-2018

Suunnitteletko SAT: n ottamista lukuvuonna 2017-2018? Katso SAT-testien päivämäärät 2017-18 aikataulusta saadaksesi ilmoittautumisajat ja pisteiden julkaisuajat.