Kuinka kirjoittaa SAT-essee, askel askeleelta

feature_stepbystep-1

SAT-esseen kirjoittaminen vaatii hyvin erityisiä taitoja. On vähän pelottavaa ajatella, että sinulla on vain 50 minuuttia aikaa lukea kohta, analysoida se ja sitten kirjoittaa essee. Mutta älä huoli - SAT-esseen huippupisteiden saaminen on kaikkien ulottuvilla! Luotettavin tapa saavuttaa korkeat pisteet on seurata SAT-essee-mallia jokaiselle esseelle ja valmistautua hyvin etukäteen.

Tässä artikkelissa, näytämme sinulle kuinka kirjoittaa upea SAT-essee . Opastamme sinut läpi kaikki vaiheet, joita sinun on noudatettava kirjoittaessasi SAT-esseen, osoittaaksemme sinulle, kuinka voit itse koota tappaja-esseen.Päivitys: SAT-esseen loppu

Tammikuussa 2021 kollegion hallitus ilmoitti siitä kesäkuun 2021 jälkeen se ei enää tarjoaisi SAT: n essee-osaa (lukuun ottamatta kouluja, jotka valitsevat koulupäivän testauksen aikana). Vaikka suurin osa korkeakouluista oli jo siirtynyt tekemään SAT Essay -tuloksista vapaaehtoisia, tämä kollegion hallituksen siirto johtaa todennäköisesti siihen, että useimmat koulut tekevät yliopistosovelluksen muutoksia, kuten jättämättä tarkastelematta esseen tuloksia SAT: lle ja ACT tai mahdollisesti vaaditaan lisää kirjoitusnäytteitä sijoittamiseen.

Lisätietoja siitä, mitä SAT-esseen loppu merkitsee yliopistosovelluksillesi ja mitä tehdä, jos olet rekisteröitynyt essee-testiin etkä halua enää ottaa sitä tämän artikkelin kanssa.

Jos et ole vielä lukenut artikkeliamme 15 vinkistä SAT-esseen parantamiseksi. Käytämme artikkelin oppitunteja tässä esseeesimerkissämme. Palaa tämän artikkelin jälkeen.

Yleiskatsaus: Ennen kirjoittamisen aloittamista

Suunnittelemme ja kirjoitamme esseen vastauksena alla olevaan SAT-essee-kehotteeseen jakamiemme vinkkien avulla. Jos noudatat alla olevaa suunnitelmaa ja harjoittelet sitä sujuvasti 50 minuutin esseesi, sinulle taataan 6/6/6 tai enemmän SAT-esseessä.

Aloitetaan lukemalla ja ymmärtämällä kehote:

Kirjoita essee, jossa selität, kuinka Peter S.Goodman rakentaa argumentin saadakseen yleisön vakuuttuneiksi siitä, että uutisjärjestöjen tulisi lisätä ulkomaisten ammattimaisten uutislähetysten määrää Yhdysvalloissa. Analysoi esseessäsi, kuinka Goodman käyttää yhtä tai useampaa yllä olevassa laatikossa luetelluista ominaisuuksista (tai valitsemiasi ominaisuuksia) vahvistaakseen argumenttinsa logiikkaa ja suostuttelevuutta. Varmista, että analyysisi keskittyy osan tärkeimpiin ominaisuuksiin.

Lähde: Virallinen SAT-opas ; artikkelissa viitattu artikkeli löytyy myös (muokkaamattomana) verkossa ilmaiseksi tässä .

Vinkki: Lue kehote ennen kuin luet tekstin

Kuten mainitsimme 15 SAT-essee-vihjeitä koskevassa artikkelissamme, kirjoittajan argumentti, josta keskustelet, on kehotteen ensimmäinen rivi : 'Kirjoita essee, jossa selität, kuinka Peter S. Goodman rakentaa argumentin saadakseen yleisön vakuuttumaan siitä, että uutisjärjestöjen tulisi lisätä ulkomaisten ammattilaisuutisten kattavuutta Yhdysvalloissa.' Tämä on argumentti, jonka sinun on purettava esseessäsi.

SAT-esseen kirjoittaminen koostuu neljästä päävaiheesta :

  1. Lukeminen : 5-10 minuuttia
  2. Analysointi ja suunnittelu : 7-12 minuuttia
  3. Kirjoittaminen : 25-35 minuuttia
  4. Tarkistetaan : 2-3 minuuttia

Joillekin näistä vaiheista on laaja aika-alue, koska ihmiset työskentelevät eri nopeuksilla. Esimerkiksi jotkut ihmiset lukevat paljon nopeammin kuin suunnittelevat, kun taas toiset voivat olla päinvastoin. Sinun on löydettävä sinulle parhaiten sopiva ajoitusyhdistelmä pienen kokeilun ja virheen avulla.

Kirjoittaminen vie suurimman osan 50 minuutista, mutta lukeminen, analysointi ja suunnittelu ovat yhtä tärkeitä osia SAT-esseiden kirjoittamisprosessissa.

Vaihe 1: Lue kohta (5-10 minuuttia)

On olemassa pari erilaista tapaa lukea SAT-esseen kohta, kullakin on omat etunsa. Riippumatta siitä, mitä strategiaa käytät, varmista kuitenkin pidä silmällä aikaa, jotta analysointiin ja kirjoittamiseen ei jää tarpeeksi aikaa!

Jos pystyt vain lukemaan suoraan käytävän läpi käymättä liian yksityiskohtiin, mene siihen. Tämä strategia toimii hyvin opiskelijoille, jotka ovat luonnostaan ​​nopeita lukijoita ja joilla ei ole vaikeuksia häiritä aikapaineita.

Jos olet hidas lukija, olet huolissasi lukemisesta ajoitetuissa tilanteissa tai huomaat, että artikkelin aihe on hämmentävä, voit kokeilla ohittaa artikkelin. Voit käyttää samanlaisia ​​strategioita kuin SAT-lukukohdissa.

Kummassakin tapauksessa sinun kannattaa olla varma Hanki hyvä käsitys käytävän asettamisesta ennen yksityiskohtaista kulkemista sen läpi. Miksi?

Luultavasti päädyt lukemaan osan kohdasta useita kertoja varmistaaksesi, että ymmärrät sen täysin. Nopea lukeminen läpi ennen yksityiskohtaisten analyysien tekemistä voi auttaa sementoimaan, mihin osiin haluat palata ja mitkä osat eivät ole niin tärkeitä.

Kun palaat takaisin, lue artikkeli tarkemmin, muista pidä silmällä argumenttien rakentamistekniikoita ja yritä pysyä objektiivisina . Voit halutessasi ympyröidä tai alleviivata esimerkkejä näistä tekniikoista lukiessasi, mikä johtaa suoraan SAT-esseiden kirjoittamisen seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 2: Analysoi ja suunnittele (7-12 minuuttia)

Monet opiskelijat vastustavat SAT-esseen suunnittelua, koska tuntuu jo siltä, ​​että lukemiseen ja kirjoittamiseen ei ole tarpeeksi aikaa, puhumattakaan siitä, että vietät osan siitä arvokkaasta ajasta suunnittelua varten. Mutta ota se meiltä: sinun on parempi suunnitella. Tämä johtuu siitä SAT-esseiden luokittelijat etsivät selkeää rakennetta : johdanto, johtopäätös ja erityisiä todisteita niiden välillä. On melkein mahdotonta luoda tällaista rakennetta ja kirjoittaa silti nopeasti ilman suunnitelmaa

Voit kirjoittaa koko osan analysoidessasi sitä - ympyrä tai alleviivaa tärkeimmät kohdat , kirjoitus marginaaleihin jne. Tällä tavalla, kun palaat lainata kirjoittajaasi esseessäsi, et etsi tekstistä lainausta tai sitä tukevaa yksityiskohtaa.

Yksi tapa merkitä kohta on numeroimalla esimerkkisi ja sitten ympyröimällä ja numeroimalla kaikki todisteet siitä kohdasta viitat jokaisessa kappaleessa. Toinen vaihtoehto on kirjoittaa lyhyt kuvaus yksityiskohdista katkelmasta suunnittelussa ja hahmotelmassa sekä yksityiskohtien sijainti. Tämän ajan käyttäminen analysointi- ja suunnitteluvaiheessa säästää aikaa pitkällä aikavälillä.

Minusta henkilökohtaisesti on hyödyllistä tehdä muistiinpanoja lukiessani kohtaa ja järjestä ne sitten esseeksi . Alla on TOTALYYBIN LUETTAVAT muistiinpanot, jotka otin analysoitaessani esseekehotteen kohtaa:

body_SATessay_notes1.jpg

Kun luin kohtaa, kirjoitin alas tärkeimmät yksityiskohdat ja tavan, jolla käytän niitä tukemaan opinnäytetyöni esseessä. Esimerkiksi kirjoitin, viimeinen kappale - Tarvitsemme ... tarvitsemme (x4) -> yleistä käyttöä, kun piirrämme lukijan hänen POV: iinsa muistiinpanoissani. Tämä kuvaa mistä haluan puhua (kirjoittajan käyttämät sanat 'Me' ja 'Me tarvitsemme'), mitä se tarkoittaa (se saa lukijan sopimaan näkemyksensä kanssa), ja missä tämä on havainnollistettu kohdassa (viimeinen koko kappale).

Järjestin sitten nämä muistiinpanot jossakin piirustuksessa, jota voisin käyttää suunnitellessani esseeni järjestämistä.

body_satessay_notes2.jpg

Tässä on (karkea) transkriptio ääriviivastani:

Johdanto

Tosiseikat / todisteet
ensimmäisen kappaleen tilastot ja tosiasiat - näyttää asia todelliselta, antaa uskottavuutta
- selittämättä jättämisellä on pari vaikutusta
-> pakottaa lukijan tekemään omia johtopäätöksiä / miettimään, mikä vetää heidät argumenttiin
-> alt saa lukijan katsomaan tekijää levossa o / artikkelissa (b / c: llä oli aluksi tosiasioita + joten siihen voi luottaa)

Järkeily
- hyväksyy vasta-asiakirjan
- niin helposti olisi voinut mennä röyhkeään Twitter-Twitteriin, joka olisi aliarvioinut lukijan
tarjoaa sen sijaan esimerkkejä siitä, milloin sosiaalinen media on ollut hyödyllistä (arabien kevät)
-vastine on sen seurauksena voimakkaampi - ota hänen levottomuutensa vakavammin

Sanakirja / tyyli
-Vedämme lukijan sisään, tekemme kirjoittajasta sympaattisen (ei luennoida)
-kontrastaa b / t ideal + todellisen, b / t prof + amatööri kiinnittää lukijan vertailuun, pakottaa myöntämään, että kirjoittaja on oikeassa
-kieli muualla vahvistaa ajatusta, että prof. journalismi on piirityksen alla, sanat kuten hyökkäys ja heikentäminen

Johtopäätös

Voit nähdä, että osiossa Diction merkitty ensimmäinen kohta on 'Me' vetää lukijan mukaan, tekee kirjoittajasta sympaattisen (ei luennoi) ' .

Voit yhdistää nämä kaksi vaihetta, jos olet tarpeeksi mukava tehdä se. Huomaan vain, että heidän erottaminen ottaa paineen pois varmistaakseen, että teen muistiinpanoja organisoidusti.

Vaihe 3: Kirjoita, kunnes 2-3 minuuttia on jäljellä (25-35 minuuttia)

Kun analyysisi ja suunnittelusi on tehty, on aika kirjoittaa kuin tuulella. Jos olet tehnyt muistiinpanoja ja suunnitellut tehokkaasti, sinun on voitava hypätä suoraan sisään eikä sinun tarvitse mennä edestakaisin liikaa tekstin ja esseesi välillä.

Body kappaleet

Useimmille ihmisille kappaleiden kirjoittaminen on helpompaa kuin esittelyjen kirjoittaminen. Jos asia on näin, aloita rungon kappaleilla ja jätä vain noin 10 riviä sivun yläosaan lisätä johdanto myöhemmin. Yhdessä esimerkissä tulisi olla 1-2 kappaletta.

Kokeilkaamme menetelmällisellä rakenteella kappaleosaa siitä, miten kirjoittaja lisää vastalausetta tukemaan omaa vaatimustaan. Kaikki alla olevat esimerkkikohdat on otettu esseestä, jonka kirjoitin käsin (ja suunnittelin) 50 minuutin määräajassa.

Näytteen kappale

Aloita siirtymällä:

Sen lisäksi, että Goodman käyttää tosiseikkoja argumenttinsa eduksi, hän keskustelee myös ovelasti kantansa vastalaskelmasta.

Esittele sitten (lyhyesti) aiheesi:

Kirjoittamalla, kuinka sosiaalinen media ja man-on-the-ground-raportointi ovat auttaneet ulkomaisten uutisraporttien tilaa, Goodman johtaa pois naysayers-passista.

Selitä esimerkin konteksti ja suhde opinnäytteeseesi:

Goodmanin olisi ollut erittäin helppo jättää huomioimatta koko kansalaisten raportointikysymys, mutta tuloksena oleva yksipuolinen väite olisi ollut paljon vähemmän vakuuttava. Sen sijaan Goodman tunnustaa esimerkiksi sosiaalisen median voiman arabikevään aikana, kun aktivistit kokoontuivat ja reagoivat muuttuviin olosuhteisiin. Tämän seurauksena lukija on samaa mieltä, kun hän kiistää osittain tämän vastalauseen ja toteaa, että monet pitkäaikaiset ammattikirjeenvaihtajat kokevat 'kansalaisjournalismin' suuntauksen.

Ilmoittakaa selvästi yhdessä lauseessa, kuinka se todistaa opinnäytetyönne:

Tieto siitä, että Goodman suhtautuu sosiaalisen median voimaan vakavasti, tekee lukijasta puolestaan ​​taipuvaisemman puolestaan ​​ottamaan Goodmanin huolen sosiaalisen median rajoista vakavasti.

Kun laitat kaikki nämä kappaleet yhteen, se on voittanut kappale. Aloitamme sujuvalla siirtymällä johdannosta (tai edellisestä runkokappaleesta), annamme tarpeeksi taustaa ymmärtämään, miksi esimerkki on merkityksellinen, ja yhdistämme sen sitten takaisin työkokoonpanoon.

Yritä lukea tämä uudelleen, jotta rakenne on todella järkevä sinulle.

Huomaa, kuinka tämä on kaava - jokainen kehosi kappale voidaan kirjoittaa tähän rakenteeseen , ja saat erinomaisen pistemäärän! Tällaisen rakenteen saaminen tekee monista opiskelijoista vähemmän huolestuneita uudesta SAT-esseestä.

Käy sitten läpi yllä oleva prosessi muiden 1-2 esimerkin kanssa. Joissakin tapauksissa yksi erittäin hyvä esimerkki siitä, miten kirjoittaja rakentaa argumenttinsa, voi riittää, jos voit kirjoittaa siitä 2-3 asiaankuuluvaa kappaletta toistamatta itseäsi. Mutta kahden esimerkin saaminen on yleensä turvallisempaa, koska se antaa sinulle paremmat mahdollisuudet osoittaa, kuinka hyvin olet ymmärtänyt osan.

Johdanto ja päätelmät

Kun olet viimeistellyt kehosi kappaleet, älä unohda johdanto ja loppu kappaleet . Molempien tulisi mainita lyhyesti kirjoittajan väite ja esimerkit, joita käytät opinnäytetyön tueksi, mutta kaikki muu on sinun tehtäväsi. Jotkut opiskelijat kirjoittavat käsitteestä yleensä, ja toiset yrittävät vain muotoilla opinnäytetyön eri tavoin. Jopa pari virkettä on parempi kuin ei mitään - yritä piirtää jotain sisään, vaikka aika loppuisi.

Esimerkki johdantokappaleesta

Artikkelissa Ulkouutiset kriisipisteessä Peter S. Goodman väittää kaunopuheisesti, että uutisjärjestöjen olisi lisättävä ulkomaisten ammattimaisten uutislähetysten määrää Yhdysvalloissa. Goodman rakentaa argumenttinsa käyttämällä tosiasioita ja todisteita, käsittelemällä vastalauseita ja esittämällä kaiken vakuuttavalla ja pakottavalla kielellä.

Vaihe 4: tarkista (2-3 minuuttia)

Aivan kuten SAT-esseen suunnittelussa, tarkistaminen näyttää tarpeettomalta useimmille opiskelijoille. Mutta luota meihin, se auttaa pisteitäsi. Tähän on kaksi syytä:

  1. Versio auttaa sinua muuta sanastoa ja korjaa virheet ja / tai lukukelvottomia sanoja
  2. Jos tiedät tarkistavan, voit kirjoittaa paljon nopeammin koska sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että se on täydellinen

SAT-esseessä voit poistaa sanat, joita et halua greiderin lukevan. Sinun ei tarvitse tuhlata aikaa niiden poistamiseen, ellet halua korvata niitä jollakin muulla.

Joten mitä teet, kun tarkistat? Otetaanpa aiemmin kirjoittamamme body-kappale ja tarkistetaan se. Uusi teksti on lihavoitu .

Sen lisäksi, että Goodman käyttää tosiseikkoja argumenttinsa eduksi, hän keskustelee myös ovelasti kantansa vastalaskelmasta. Kirjoittamalla siitä, miten sosiaalisella medialla ja ihmisen kentällä raportoinnilla onavustettu oli myönteisiä vaikutuksia ulkomaisten uutisraporttien tilasta Goodman jättää naysayers-passin. Goodmanille olisi ollut erittäin helppoajättää huomiotta elide yli koko kansalaisten raportointikysymys, mutta tuloksena oleva yksipuolinen väite ei olisi ollut yhtä vakuuttava. Sen sijaan Goodman tunnustaa esimerkiksi sosiaalisen median voiman arabikevään aikana, kun aktivistit kokoontuivat ja reagoivat muuttuviin olosuhteisiin. Tämän seurauksena, kun hän kiistää osittain tämän vastalauseen ja toteaa, että monet pitävät pitkään esiintyneitä ammatinvaihtajia tuntevansa kansalaisen journalismin tunnetta, lukijasamaa mieltä. uskoo todennäköisemmin häntä. Loppujen lopuksi Goodman myöntää, että sosiaalisella medialla on jonkin verran valtaa. Tieto siitä, että Goodman suhtautuu sosiaalisen median voimaan vakavasti, tekee lukijasta puolestaan ​​taipuvaisemman puolestaan ​​ottamaan Goodmanin huolen sosiaalisen median rajoista vakavasti.

Tässä vaiheessa sinulla on täydellinen voitollinen essee.

Haluatko nähdä, miltä tämä essee näyttää, laitetaan kaikki yhteen? Lue artikkeli siitä, miten saada täydellinen 8 SAT-essee.

Tavoitteenamme oli näyttää sinulle, kuinka kaavainen SAT-essee voi olla. Tekemällä essee ennustettavammaksi, teet jokaisen testin pelisuunnitelman mielessä , mikä tekee esseestä paljon helpompaa (ja vähemmän pelottavaa!).

helsinki-1.jpg Tiedot Fall-Out: Buckminster Fullerin maailmanpeli Columbia GSAPP, käytetty alla CC BY 2.0 / Rajattu ja muutettu alkuperäisestä.

'Pojat kaverit kaverit! Luin suunnitelman SAT-esseelle! '

Minne mennä täältä

Nyt tiedät kuinka kirjoittaa SAT-essee. Jotta näitä tietoja voidaan käyttää hyväksi, sinun on harjoiteltava todellisten SAT-esseiden kehotteiden kanssa. Olemme kirjoittaneet kattavimman oppaan SAT-esseiden aiheista ja kehotteista täältä.

mitoosin vaiheet järjestyksessä

Tavoitteena täydellinen SAT-essee-pisteet? Lue oppaamme saadaksesi strategioita siitä, miten saat 8/8/8 SAT-esseeisi.

Ja jos et ole vielä lukenut 15 SAT-essee-vinkkejä, tee niin nyt!

Paranna SAT-pisteitäsi 160 + pisteellä, taattu

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmisteluun? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Gettysburg College ACT -tulokset ja GPA

Nebraskan yliopisto - Lincolnin pääsyvaatimukset

Täydellinen opas: Wake Forestin pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Apple Valley High Schoolista

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Apple Valley High Schoolista Apple Valley, CA.

Kuinka kauan sinun pitäisi opiskella ACT: tä varten? 6-vaiheinen opas

Kuinka kauan kestää parantaa ACT -pisteitäsi? Kuinka monta tuntia, viikkoa, kuukautta sinun täytyy opiskella? Ota selvää tästä.

Connecticut College ACT -pisteet ja GPA

Greensboro Collegen pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Victor Valleyn lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Victor Valley High Schoolista Victorville, Kalifornia.

Indiana University Bloomingtonin pääsyvaatimukset

USF SAT -pisteet ja GPA

Kalifornian parhaat koulut | Grace M. Davisin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Grace M. Davis High Schoolista Modesto, CA.

Fiskin yliopiston pääsyvaatimukset

William Woodsin yliopiston pääsyvaatimukset

Peru State College pääsyvaatimukset

ACT -alitulokset vs. SAT -alitulokset: Vertailu

Oletko hämmentynyt siitä, mitä testituloksesi tarkoittavat? Selitämme, kuinka ACT- ja SAT -alituloksia verrataan ja miten niitä käytetään oikean testin löytämiseen.

Täydellinen luettelo: Ohion korkeakoulut + sijoitukset/tilastot (2016)

Haetko oppilaitoksia Ohiossa? Meillä on täydellinen luettelo Ohion parhaista kouluista, joiden avulla voit päättää, minne mennä.

Milloin kollegion hyväksymiskirjeet saapuvat säännölliseen päätökseen? Varhainen päätös tai varhainen toiminta?

Milloin korkeakoulut lähettävät hyväksymiskirjeitä ja milloin ne saapuvat? Opi, kun korkeakoulupäätökset tulevat tämän täydellisen oppaan avulla.

NYC On ja pois lyöty polku: Manhattan

Tutki NYC: tä? Opi parhaita asioita Manhattanilla, etsitpä kuuluisia nähtävyyksiä tai piilotettuja helmiä.

Ferris State Universityn SAT -tulokset ja GPA

Ball State SAT -pisteet ja GPA

Lees-McRae Collegen pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Rancho Cotaten lukio

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Rancho Cotate High Schoolista Rohnert Parkissa, Kaliforniassa.

Cincinnatin kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

4.3 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 4.3

Mikä on 4.3 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 4,3 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Mikä on DO vs. MD? Kumpi on parempi?

Mitä eroa on MD: llä ja DO: lla? Mikä tutkinto on parempi lääkärille? Tutustu täydelliseen oppaaseemme DO vs MD.