Kuinka opiskella testiä varten: 17 asiantuntijan vinkkiä

body_test_blackboards

Onko sinulla suuri tentti tulossa, mutta et ole varma, miten valmistautua siihen? Haluatko parantaa arvosanojasi tai pitää ne vahvana, mutta et tiedä parasta tapaa tehdä tämä? Olemme täällä auttamassa! Tässä oppaassa olemme koonneet 17 parasta vinkkiä testin opiskeluun. Riippumatta siitä, millä luokalla olet tai mitä aiot opiskella, nämä vinkit antavat sinulle tapoja opiskella nopeammin ja tehokkaammin. Jos olet kyllästynyt opiskelemaan tuntikausia vain unohtaaksesi kaiken, kun on aika tehdä testi, seuraa näitä vinkkejä, jotta voit valmistautua hyvin mihin tahansa tenttiin.

Kuinka opiskella testiä varten: Yleisiä vinkkejä

Alla olevat neljä vinkkiä ovat hyödyllisiä kaikissa testeissä tai luokissa, joihin valmistaudut. Opi paras tapa opiskella testiin näiden vinkkien avulla ja ole valmis tuleviin kokeisiin.#1: Pidä opintoaikataulusta kiinni

Jos sinulla on vaikeuksia opiskella säännöllisesti, opintoaikataulun luominen voi olla valtava apu. Jos teet jotain säännöllisesti, mielesi tottuu siihen. Jos varaat aikaa säännölliseen opiskeluun ja pidät siitä kiinni, siitä tulee lopulta tapa (yleensä) helppo pitää kiinni. Kiinteä tapa opiskella auttaa sinua parantamaan keskittymistäsi ja henkistä kestävyyttäsi ajan myötä. Ja aivan kuten mikä tahansa muu koulutus, oppimiskykysi paranee ajan ja vaivan avulla.

60 30 90 kolmion säännöt

Katso rehellisesti aikataulusi (tämä sisältää koulutehtävät, oppitunnit, työ jne.) Ja päätä kuinka usein voit opiskella tekemättä aikataulusi liian täynnä. Tavoita vähintään tunti kahdesti viikossa. Päätä seuraavaksi, milloin haluat opiskella, kuten tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin klo 19-20, ja pidä kiinni aikataulustasi . Aluksi sinun on ehkä muokattava aikataulua, mutta lopulta löydät itsellesi parhaiten sopivan opintorytmin. Tärkeintä on, että sitoudut siihen ja opiskelet samaan aikaan joka viikko niin usein kuin mahdollista.

#2: Aloita opiskelu aikaisin ja opiskele lyhyempiä jaksoja

Jotkut ihmiset voivat ahdistaa useita tunteja illalla ennen testiä ja saavat silti hyvän arvosanan. Tämä on kuitenkin harvinaisempaa kuin voit toivoa. Useimpien ihmisten on nähtävä tiedot useita kertoja, tietyn ajan kuluessa, jotta he todella sitoutuvat muistiin. Tämä tarkoittaa sitä, että sen sijaan, että teemme yhden pitkän oppitunnin, jakaa opiskelusi pienempiin istuntoihin pidemmän ajan kuluessa. Viisi yhden tunnin oppituntia viikon aikana on vähemmän stressaavaa ja tehokkaampaa kuin yksi viiden tunnin cram-istunto. Voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin opit kuinka kauan ja kuinka usein sinun on opiskeltava luokalla, mutta kun olet oppinut, pystyt muistamaan tarvitsemasi tiedot ja vähentämään koulutehtävien aiheuttamaa stressiä, testit ja opiskelu.

#3: Poista häiriötekijät

Kun opiskelet, varsinkin jos se on aihe, josta et pidä, voi olla erittäin houkuttelevaa pitää 'nopeita taukoja' työstäsi. Ympärillämme on lukemattomia häiriötekijöitä, jotka yrittävät houkutella keskittymisemme pois käsillä olevasta tehtävästä. Kiusaukseen antautuminen voi kuitenkin olla kauheaa aikaa. Nopea vilkaisu puhelimeesi voi helposti muuttua tunniksi ajanhukkaan Internetissä, eikä se auta sinua saamaan etsimääsi pistettä. Häiriötekijöiden välttämiseksi poista häiriötekijät kokonaan opintotilastasi.

Syö ateria tai välipala ennen opintojen aloittamista, jotta et houkuttele ryntäilemään jääkaapissa häiriötekijänä. Hiljennä puhelin ja säilytä se aivan eri huoneessa. Jos opiskelet tietokoneella, sammuta WIFI, jos se ei ole välttämätöntä. Tee vakava sääntö, ettet voi nousta ylös tarkistamaan kaikkea, mikä on häirinnyt sinua, ennen kuin varattu opintoaika on kulunut umpeen.

#4: Palkitse itsesi saavuttaessasi virstanpylvään

Jotta opiskelu olisi hieman hauskempaa, anna itsellesi pieni palkinto aina, kun saavutat opiskelun virstanpylvään. Saatat esimerkiksi syödä karkkia jokaista 25 muistikorttia kohden, jolla testat itsesi, tai voit viettää 10 minuuttia puhelimellasi jokaista opiskeluaikaa kohden. Voit myös antaa itsellesi suurempia palkintoja pidemmän aikavälin tavoitteista, kuten jäätelölle menemisestä viikon hyvän opiskelutottumuksen jälkeen. Tehokas opiskelu ei ole aina helppoa, ja antamalla itsellesi palkintoja pidät itsesi motivoituneena.

body_dogreward

Lemmikkimme eivät ole ainoita, jotka ansaitsevat palkinnon.

Vinkkejä tietojen oppimiseen ja muistamiseen

Vaikka oletusmenetelmä opiskella on luentomuistien lukeminen, tämä on itse asiassa yksi vähiten tehokkaista tavoista oppia ja muistaa tietoja. Tässä osassa käsitellään neljää paljon hyödyllisempää menetelmää. Huomaat, että niihin kaikkiin liittyy aktiivista oppimista, jossa muokkaat materiaalia aktiivisesti sen sijaan, että luisit passiivisesti muistiinpanoja. Aktiivinen opiskelu on osoitettu olevan paljon tehokkaampi tapa ymmärtää ja säilyttää tiedot, ja sitä suosittelemme mihin tahansa testiin, johon valmistaudut.

#5: Kirjoita materiaali uudelleen omin sanoin

Voi olla helppoa eksyä oppikirjaan ja katsoa taaksepäin sivulta, vain huomata, että et muista juuri lukemastasi mitään. Onneksi on olemassa keino välttää tämä.

Kaikille luokille, jotka vaativat paljon lukemista, lopeta lukeminen säännöllisesti. Pidä tauko kappaleen/sivun/luvun lopussa (kuinka paljon voit lukea kerralla ja silti muistaa selvästi, riippuu todennäköisesti lukemastasi materiaalista) ja - katsomatta! - mieti mitä teksti juuri sanoi. Tiivistä se uudelleen omin sanoin, ja kirjoita luettelomerkit, jos se auttaa. Katso nyt materiaalia ja varmista, että olet tiivistänyt tiedot tarkasti ja sisällyttänyt kaikki tärkeät yksityiskohdat. Muista, mitä unohdit, ja jatka lukemista siitä, mihin jäit.

Riippumatta siitä, haluatko tiivistää tekstin ääneen tai kirjoittaa muistiinpanoja, tekstin uudelleen muotoilu on erittäin tehokas oppimistyökalu. Muotoillessasi tekstin uudelleen omin sanoin varmistat, että muistat tiedot ja ymmärrät niiden merkityksen sen sijaan, että vain liikutat silmäsi sivun yli ottamatta lukemaasi.

mitä gpa tarvitaan herttua

#6: Tee muistikortteja

Flashcards on hyvä opetusväline hyvästä syystä! Ne on helppo valmistaa, helppo kuljettaa mukana, helppo vetää ulos nopeaan opintojaksoon, ja ne ovat tehokkaampi tapa opiskella kuin vain muistiinpanojen sivujen lukeminen. Omien muistikorttien tekeminen on erityisen tehokasta, koska muistat enemmän tietoja vain kirjoittamalla ne kortteihin. Kaikille aiheille, joissa sinun on muistettava termien ja tietojen väliset yhteydet, kuten kaavat, sanasto, yhtälöt tai historialliset päivämäärät, flash -kortit ovat oikea tapa. Suosittelemme vesiputousmenetelmän käyttöä, kun opiskelet flash -korteilla, koska se on nopein tapa oppia kaikki korttien materiaalit.

#7: Opeta materiaalia jollekin muulle

Toisen opettaminen on loistava tapa järjestää opiskelemasi tiedot ja tarkistaa ymmärryksesi siitä. Se osoittaa myös usein, että tiedät enemmän materiaalista kuin luulet! Etsi opiskelukaveri tai ystävä/sukulainen/lemmikki tai jopa vain hahmo tai täytetty eläin ja selitä heille materiaali ikään kuin he kuulisivat siitä ensimmäistä kertaa. Olipa opettamasi henkilö todellinen tai ei, opetusmateriaali ääneen edellyttää, että kehität tiedot uudelleen uusilla tavoilla ja mietit tarkemmin, miten kaikki elementit sopivat yhteen. Materiaalin läpi kulkeminen tällä uudella tavalla auttaa myös lukitsemaan sen helpommin mieleen.

#8: Tee omat oppaasi

Vaikka opettajasi toimittaisi sinulle opasoppaita, suosittelemme, että teet omia oppimateriaaleja. Pelkästään materiaalien tekeminen auttaa tietoja uppoutumaan mieleen, ja kun teet omat opasoppaasi, voit muokata niitä parhaiten oppimallasi tavalla, olipa kyseessä sitten muistikortit, kuvat, kaaviot jne. Jos esimerkiksi opiskelet biologista testiä varten voit piirtää oman solusi ja merkitä komponentit, tehdä Krebsin syklikaavion, kartoittaa ravintoketjun jne. Jos olet visuaalinen oppija (tai haluat vain lisätä kuvia oppimateriaaliin), kuvia ja kaavioita.

Joskus omien kaavioiden ja kaavioiden tekeminen tarkoittaa oppikirjassa olevien muistikorttien luomista muistista ja toisinaan erilaisten tietojen yhdistämistä itse. Kaaviotyypistä ja luokasta riippumatta, tietojen kirjoittaminen muistiin ja kuvien tekeminen siitä on hyvä tapa auttaa sinua muistamaan aineisto.

runko-opiskelija-opiskelu-lukusänky

Kuinka opiskella historiatestiä varten

Historiatestit ovat tunnettuja siitä tosiasiasta ja päivämääristä, jotka sinun on tiedettävä. Helpota tietojen säilyttämistä käyttämällä näitä kahta vinkkiä.

#9: Tiedä syyt ja seuraukset

On helppoa ja houkuttelevaa tarkastella yksinkertaisesti pitkiä luetteloita tärkeiden tapahtumien päivämääristä, mutta tämä ei todennäköisesti riitä, jotta voit menestyä hyvin historiatestissä, varsinkin jos siihen liittyy kirjoituksia. Sen sijaan, että oppisit vain sanomaan ensimmäisen maailmansodan tärkeät päivämäärät, keskity sotaan johtaneiden tekijöiden ja sen pysyvien vaikutusten maailmaan oppimiseen. Ymmärtämällä suurten tapahtumien syyt ja seuraukset voit yhdistää ne suurempiin teemoihin, joita opit historian tunnilla. Lisäksi, jos sinulla on enemmän kontekstia tapahtumasta, voi usein olla helpompi muistaa pienet yksityiskohdat ja päivämäärät, jotka liittyvät siihen.

joka on kaikkein yhteensopivin kauris

#10: Tee omat aikajanasi

Joskus sinun on tiedettävä paljon päivämääriä historiatestille. Älä näissä tapauksissa luule muistiinpanojen lukemista passiivisesti. Ellei sinulla ole hämmästyttävää muistia, kestää kauan, ennen kuin kaikki nämä päivämäärät painuvat päähäsi, jos luet vain luettelon niistä. Tee sen sijaan oma aikajanasi.

Tee ensimmäisestä aikajanastasi erittäin siisti, ja kaikki tiedot, jotka sinun on tiedettävä, järjestettävä sinulle mielekkäällä tavalla (tämä tapahtuu yleensä aikajärjestyksessä, mutta voit myös järjestää sen teeman mukaan). Tee tästä aikajanasta mahdollisimman selkeä ja hyödyllinen eri väreillä, korosta tärkeitä tietoja, piirrä nuolia yhdistäviin tietoihin jne. Kun olet lukenut tarpeeksi, jotta voit tuntea, että ymmärrät päivämäärät, kirjoita aikajanasi uudelleen muisti. Tämän ei tarvitse olla siisti ja järjestetty, mutta sen tulee sisältää niin paljon tietoa kuin muistat. Jatka tätä tapaa opiskella ja kirjoittaa aikatauluja muistista, kunnes olet tallentanut kaikki tiedot.

body_compassmap

aseellisten palvelujen ammattipätevyyden akku

Tiedä mihin suuntaan tapahtumat tapahtuvat, jotta voit valmistautua historiatesteihin.

Kuinka opiskella matematiikkaan

Matematiikkatestit voivat olla erityisen kiinnostavia monille opiskelijoille, mutta jos olet hyvin valmistautunut niihin, ne ovat usein yksinkertaisia.

#11: Tee kotitehtävät uudelleen

Enemmän kuin useimmat testit, matematiikkatestit ovat yleensä melko samanlaisia ​​kuin tekemäsi kotitehtävät. Tämä tarkoittaa, että kotitehtäväsi sisältää kymmeniä harjoitusongelmia, joita voit käsitellä. Yritä tarkastella käytännön ongelmia jokaisesta testattavasta aiheesta ja keskittyä erityisesti ongelmiin, joiden kanssa kamppailit. Muista, älä vain tarkista ongelman ratkaisua ensimmäistä kertaa. Sen sijaan kirjoita ongelma uudelleen, piilota muistiinpanosi ja ratkaise se tyhjästä. Tarkista vastauksesi, kun olet valmis. Näin varmistat, että sitoudut tiedot muistiin ja että sinulla on vankka käsitys käsitteistä.

#12: Tee kaava -arkki

Käytät todennäköisesti paljon kaavoja matematiikan luokallasi, ja voi olla vaikeaa muistaa, mitä ne ovat ja milloin niitä käytetään. Koko vuoden ajan, kun opit uuden tärkeän kaavan, lisää se luomaasi kaava -taulukkoon. Kirjoita jokaiselle kaavalle kaava, sisällytä muistiinpanot siitä, milloin sitä käytetään, ja sisällytä näyteongelma, joka käyttää kaavaa. Kun seuraava matematiikkatestisi pyörii, sinulla on hyödyllinen opas oppimistasi tärkeimmistä tiedoista.

Kuinka opiskella englanninkielistä testiä varten

Olipa englanninkielen kokeen kirjoittaminen tai ei, tässä on kaksi vinkkiä, joita sinun on noudatettava valmistautuessasi siihen.

#13: Tee muistiinpanoja lukiessasi

Kun sinulle on määrätty lukemista englannin tunnille, voi olla houkuttelevaa lukea aineisto läpi mahdollisimman nopeasti ja siirtyä sitten johonkin muuhun. Tämä ei kuitenkaan ole hyvä tapa säilyttää tietoja, ja testipäivänä saatat joutua vaikeuksiin muistaa paljon lukemaasi. Tärkeiden kohtien korostaminen on myös liian passiivinen tapa opiskella. Tapa todella säilyttää lukemasi tiedot on tehdä muistiinpanoja. Tämä vie enemmän aikaa ja vaivaa, mutta auttaa sinua sitomaan tiedot muistiin. Lisäksi, kun on aika opiskella, sinulla on kätevä opasopas valmiina, eikä sinun tarvitse selata raivokkaasti kirjaa yrittääksesi muistaa lukemasi. Mitä enemmän panostat muistiinpanoihisi, sitä hyödyllisempiä niistä on. Harkitse niiden järjestämistä teeman, luonteen tai muun järkevän perusteella.

#14: Luo esseeesimerkkejä

Jos suorittamasi testi vaatii sinua kirjoittamaan esseen, yksi parhaista tavoista valmistautua on kehittää esseehahmotelmia opiskellessasi. Ajattele ensin mahdollisia essee -kehotteita, joista opettajasi voi valita sinun kirjoittaa. Mieti tärkeitä teemoja, hahmoja, juonia, kirjallisia vertailuja jne., Joista keskustelit luokassa, ja kirjoita mahdolliset essee -kehotteet. Pelkästään tämän tekeminen saa sinut ajattelemaan kriittisesti materiaalia ja auttamaan sinua valmistautumaan testiin paremmin.

ap ab calculus monivalinta

Kirjoita seuraavaksi ääriviivat kehotteille, joita keksit (tai jos keksit paljon kehotteita, valitse todennäköisimmät ääriviivat). Näiden ääriviivojen ei tarvitse sisältää paljon tietoja, vain opinnäytetyösi ja muutamia keskeisiä kohtia jokaiselle kappalekappaleelle. Vaikka opettajasi valitsee eri kehotteen kuin mitä keksit, pelkkä miettiminen siitä, mistä kirjoittaa ja miten järjestät ajatuksesi, auttaa sinua valmistautumaan kokeeseen paremmin.

body_blank_essay

Fancy kynä ja muste ei tarvitse kirjoittaa essee ääriviivat.

Mitä tehdä testiä edeltävänä iltana

Valitettavasti testiä edeltävänä iltana monet opiskelijat tekevät opintovalintoja, jotka todella vahingoittavat heidän mahdollisuuksiaan saada hyvä arvosana. Nämä kolme vinkkiä auttavat sinua tekemään viimeisen katsauksen tavalla, joka auttaa sinua olemaan pelisi kärjessä seuraavana päivänä.

#15: Nuku tarpeeksi

Yksi ehdottomasti parhaista tavoista valmistautua testiin-mikä tahansa testi-on olla hyvin levännyt, kun istut alas ottamaan sen. Tietojen täyttäminen koko yön ajan ei ole tehokas tapa opiskella, ja väsymys seuraavana päivänä voi vaikuttaa vakavasti testitaitoihisi. Tavoitteena on saada kunnon kahdeksan tunnin unta testiä edeltävänä yönä jotta voit herätä virkistyneenä ja testin ottamisen yläosassa.

#16: Tarkista tärkeimmät käsitteet

Voi olla houkuttelevaa yrittää käydä läpi kaikki muistiinpanosi testiä edeltävänä iltana ja tarkastella mahdollisimman paljon tietoa, mutta tämä todennäköisesti vain stressaa ja hukuttaa tiedot, joita yrität muistaa. Jos olet tarkistanut tietoja säännöllisesti koko luokan ajan, sinun ei tarvitsisi paljon muuta kuin tärkeiden ideoiden nopeaa tarkastelua ja ehkä muutamia pienempiä yksityiskohtia, joita sinulla on vaikea muistaa. Vaikka olisit jäänyt opiskelematta ja yrität tarkistaa paljon tietoa, vastusta tietoja pakatessasi ja keskity vain muutamaan pääaiheeseen. Kun pidät viimeisen yökatsauksesi hallittavana, sinulla on paremmat mahdollisuudet sitoa nämä tiedot muistiin ja vältät unen puutteen myöhään illasta.

#17: Tutki juuri ennen nukkumaanmenoa

Tutkimukset ovat osoittaneet että jos tarkistat materiaalin juuri ennen nukkumaanmenoa, sinulla on parempi muisti muistaa seuraavana päivänä. (Tämä pätee myös, jos tutkit tietoja heti herätessäsi.) Tämä ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi ahdistaa koko yön (muista vinkki 15), mutta jos sinulla on muutamia keskeisiä tietoja, jotka haluat erityisesti tarkistaa tai jos sinulla on vaikeuksia sitoutua muistiin, tarkista ne juuri ennen nukkumaanmenoa. Kauniita unia!

Yhteenveto: Paras tapa opiskella testiä varten

Jos et ole varma, miten voit opiskella testiä tehokkaasti, saatat lopulta tuhlata tuntikausia vain huomataksesi, että olet tuskin oppinut mitään. Kaiken kaikkiaan paras tapa opiskella testiä varten, haluatko tietää, miten opiskella matematiikkaan tai miten opiskella historiatestiä varten, on opiskella säännöllisesti ja harjoittaa aktiivista oppimista. Tietojen täynnä ja yrittää muistaa asioita vain katsomalla muistiinpanoja saa harvoin haluamasi pisteet. Vaikka ehdotamamme vinkit vievät sinulta aikaa ja vaivaa, ne ovat sen arvoisia, kun saat pisteet, joiden eteen työskentelet.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Robert Morrisin yliopiston pääsyvaatimukset

BA -tutkinto: Mikä se on? Pitäisikö sinun hankkia yksi?

Mikä on BA -tutkinto? Opi kaikki kandidaatin tutkintoista ja siitä, miten ne voivat vaikuttaa ottamiisi luokkiin ja uraan, johon olet parhaiten valmistautunut.

Chatsworth Charter High School | 2016-17 Rankings | (Chatsworth,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -luokat, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Chatsworth Charter High Schoolista Chatsworthissa, Kaliforniassa.

7 todellista näytehaastattelukysymystä ja vastausta

Etkö ole varma, miten vastata haastattelukysymyksiin? Tutustu täydellisiin selityksiin 7 yleisestä työhaastattelukysymyksestä ja vastauksesta.

Kuinka kirjoittaa vertailu-/kontrastiesse Great Gatsbylle

Työskenteletkö vertailu- ja kontrastiesseen aiheesta The Great Gatsby? Tutustu oppaaseemme, jossa kerrotaan esseiden tehtävistä ja kieltäytymisistä sekä yleisimpien merkkiparien analysoinnista.

39 parasta klubia, jotka alkavat lukiossa

Etsitkö hyviä klubeja aloittaaksesi lukiossa? Meillä on kymmeniä ehdotuksia ja vinkkejä uuden klubin käynnistämiseksi.

1190 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Cosumnes Oaksin lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Cosumnes Oaks High Schoolista Elk Grovessa, Kaliforniassa.

Jefferson College of Health Sciences SAT -tulokset ja GPA

American University of Puerto Rico Pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | James A. Garfieldin lukio

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta James A.Garfield Senior High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Clarion University of Pennsylvania Pääsyvaatimukset

4 parasta ilmaista VIN-tarkastussivustoa

Etsitkö ilmaista VIN-raporttia? Selitämme, miten ja missä voit suorittaa ilmaisen VIN-tarkistuksen, ja miksi voit harkita täydellisen raportin ostamista.

Albertus Magnus Collegen pääsyvaatimukset

Rutgers, New Jerseyn osavaltion yliopisto - Newarkin pääsyvaatimukset

UNCW: n pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Fairfaxin vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Fairfaxin vanhemmasta lukiosta Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Itä -yliopiston pääsyvaatimukset

Potomacin yliopiston pääsyvaatimukset

Vanhat ACT -tulokset: kuinka saada ja käyttää niitä

Miten saat vanhat ACT -pisteet työhakemuksiin tai muihin käyttötarkoituksiin? Näin pääset käsiksi vanhoihin ACT -pisteisiisi.

10 parasta kulinaarista koulua Yhdysvalloissa

Katsooko kulinaarisia oppilaitoksia? Tutustu luetteloon parhaista kulinaarikouluista päästäksesi alkuun ja opi kaikki siitä, mitä tutkinto voi tehdä sinulle.

Park Universityn pääsyvaatimukset

Milloin viimeinen ACT / SAT varhaisvalintojen määräajoille?

Milloin on viimeinen SAT / ACT-testi, jonka voit suorittaa, ennen kuin varhaiset valinnat / päätösten määräajat tulevat? Tutkimme kouluja, kuten Harvard, Yale, MIT ja paljon muuta.

Ohion kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on pääaine yliopistossa? 4 vaihetta oikean valitsemiseksi

Mikä on yliopiston päämäärittely? Selitämme, mikä on pääaine yliopistossa, miten se eroaa tutkinnosta tai keskittymisestä ja kuinka valita pääaineesi.