Matematiikan olympialaisten opiskelu: AMC 10/AMC 12

main_matholympiad

Oletko koskaan miettinyt, mitä tarvitsisi edustaa Amerikkaa kansainvälisessä matematiikkaolympialaisessa? Tai ehkä olet vahva matematiikan opiskelija, joka ihmettelee, mitä mahdollisuuksia sinulla on luokkahuoneen ulkopuolella?

Tässä artikkelissa vastaamme kaikkiin matematiikan olympialaisten kysymyksiin! Selitämme, mitä vaaditaan päästäkseen kansainväliseen matematiikkaolympialaiseen ja miten ässät täyttävät testit - AMC 10 ja AMC 12.Huomautus COVID-19: stä: Globaalin pandemian vuoksi vuoden 2021 matematiikkaolympialaiset ovat täysin virtuaalisia. Löydät lisätietoja näiden tapahtumien järjestämisestä MAA: n verkkosivuilta.

kuinka monta kiloa on yhdessä tonnissa

Miten pääset matematiikan olympialaisiin?

Tässä osiossa keskustelemme kolmesta tärkeimmästä vaiheesta matematiikan olympialaisiin pääsemiseksi.

Vaihe 1: Ota AMC 10 tai AMC 12

AMC 10 ja AMC 12 ovat valtakunnallisia testejä, joita hallinnoi Mathematical Association of America jotka täyttävät sinut American Invitational Mathematics Exam (AIME) -kokeeseen. Vain huipputulokset saavat AIME -kutsun. MAA suosittelee, että yhdeksäs ja kymmenes luokkalaiset ottavat AMC 10: n ja 11. ja 12. luokkalaiset AMC 12: n. Voit ottaa AMC 10: n ja/tai 12: n useita kertoja.

AMC 10: llä ja AMC 12: lla on kussakin 25 kysymystä. Sinulla on 75 minuuttia aikaa koko tenttiin. Jokainen oikea vastaus on 6 pisteen arvoinen (enintään 150 pistettä) ja jokainen vastaamaton kysymys 1,5 pistettä. Vääristä vastauksista ei ole vähennystä.

Ota huomioon, että sinun ei tarvitse saada kaikkia kysymyksiä oikein saadaksesi pisteytyspisteen. Sinun on vain pärjättävä paremmin kuin useimmat muut tenttiin osallistuvat opiskelijat! Pidä tämä mielessä, kun keksit testistrategian.

Sinä on oltava AMC 12: n 5 parhaan maalintekijän joukossa tai AMC 10: n 2,5% parhaan maalintekijän joukossa jotta suurin osa AMC -kokeita suorittavista ihmisistä ei kelpaa. Mutta jos sinä tehdä voit suorittaa American Invitation Mathematics Examinationin tai AIME: n.

Vaihe 2: Ota AIME

AIME on 15 kysymyksen, kolmen tunnin tentti, ja jokainen vastaus on kokonaisluku välillä 0–999. Riippumatta siitä, otitko AMC 10: n tai AMC 12: n, kaikki käyttävät samaa AIME -aikaa. Sitä tarjotaan kerran vuodessa (vaihtoehtoinen testipäivä saatavilla niille, jotka eivät voi tehdä virallista tenttipäivää) keväällä.

Toisin kuin AMC 10 ja AMC 12, voit ottaa AIME: n vain kerran per pätevyys. Joten vaikka voit ottaa AMC 10: n tai AMC 12: n useita kertoja pätevöityäksesi, kun olet kelpuutettu, sinulla on vain yksi laukaus AIME: ssä. Tämä tarkoittaa sitä, että haluat varmistaa, että teet parhaasi.

Kun olet ottanut AIME: n, AIME -pisteet kerrotaan kymmenellä ja lisätään AMC -pisteeseesi sen määrittämiseksi, oletko oikeutettu matematiikkaolympialaisiin. Karsintapistemäärä muuttuu vuosittain, mutta se on asetettu niin, että noin 260–270 opiskelijaa pääsee matematiikan olympialaisiin vuosittain.

Vaihe 3: Kelpuuta matematiikan olympialaisiin ja kilpaile

Jos pärjäät hyvin AIME: llä, voit päästä Yhdysvaltain matematiikan olympialaisiin. Tämän kilpailun parhailla maalintekijöillä on sitten mahdollisuus treenata olemaan Yhdysvaltain joukkueessa, joka kilpailee kansainvälisellä matematiikkaolympialaisella. (Löydät lisätietoja tästä prosessista Mathematical Association of American -sivustolla .)

Jos otit AMC 10 -kilpailun, kilpailet USA: n nuorten matematiikkaolympialaisissa (USAJMO). Opiskelijat, jotka ottivat AMC 12 -kilpailun, kilpailevat Yhdysvaltain matemaattisissa olympialaisissa (USAMO).

IMOon pääseminen on pitkä prosessi, ja hyvin harvat opiskelijat pääsevät niin pitkälle. Mutta vaikka vain AIMEn ottaminen voi erottaa sinut yliopistojen valintaprosessista, varsinkin jos olet kiinnostunut suunnitteluohjelmista. Korkean GPA: n ja vahvien SAT/ACT-pisteiden ohella AIME: n ottaminen on tapa ilmoittaa korkeakouluille, että sinulla on erinomaiset matemaattiset ja ongelmanratkaisutaidot.

Kuinka voit oppia matematiikan olympialaisten sisällön?

Matematiikka esikäsittelyn kautta kattaa useimmat aiheet, jotka on testattu AMC 10: llä ja 12: lla ja AIME: llä, mutta matematiikan kilpailuongelmat ovat vaikeampia kuin mitä näet tavallisissa matematiikan kotitehtävissä.

Jos et ole vielä valmiita laskemaan koulussa, ensimmäinen tehtäväsi on opetella sisältö ennen kuin keskityt ongelmien ratkaisemiseen, joita AMC 10 ja 12 yleensä kysyvät.

Katso, onko olemassa opettajaa tai vertaista, joka on valmis ohjaamaan sinua, jos et ole suorittanut esilaskenta. Voit myös nähdä, onko kurssi mahdollista suorittaa kesällä tarttua nopeasti kiinni. Alueellasi voi olla myös yksityisopetusta, joka voi auttaa sinua saamaan esiasteelliset taitosi vauhtiin!

michiganin osavaltion yliopiston hyväksymisaste

Sillä välin voit tutustua osiin omaa matematiikan oppikirjaasi, johon et ole vielä perehtynyt, tai pyytää lainata oppikirjoja koulusi opettajilta, jos haluat harjoitella aihetta, joka ei kuulu matematiikan luokkaan Tämä vuosi.

Tarkista myös nämä MAA: n verkkosisältöresurssit auttamaan sinua opiskelemaan.

Kuinka voit oppia ongelmanratkaisutaitoja?

Avain AMC: n menestymiseen ei ole vain matematiikan tuntemus ja kyvykkyys tehdä rote -ongelmia, vaan myös tuntee käsitteet sisältä ja ulkoa ja osaa käyttää niitä vaikeiden ongelmien ratkaisemiseen.

body_mathhomework

Ajattele oppikirjan ulkopuolella.

Nettisivu Ongelmanratkaisutaito on matematiikkakilpailun resurssien ja ongelmien keskus, ja monet entiset AMC-ottajat ovat maininneet sen parhaana resurssina. Heillä on sivuja tietyntyyppisten ongelmien ratkaisemisesta, neuvoja parhaista valmistelukirjoista ja foorumeita, joilla voit keskustella muiden AIME -toiveiden kanssa opiskelusta ja strategiasta.

Tällä sivulla on linkkejä käytännön ongelmiin ja valmistelevia kirjoja, ja se on loistava paikka aloittaa.

kuinka saada kopio lukion tutkintotodistuksesta

Neuvomme opiskelemaan AMC: tä varten on tehdä paljon harjoitusongelmia ja korjata ne sitten. Analysoi heikkoutesi huolellisesti. Älä vain huomaa, mitä olet tehnyt väärin, vaan mene päähän ja selvitä, miksi sinulla on ongelma vialla ja miten aiot korjata sen seuraavalla kerralla.

Parantaaksesi ongelmanratkaisukykyäsi Voit myös lainata tai ostaa kirjoja erityisesti matemaattisten tehtävien ratkaisemisesta. Yrittää Kuinka ratkaista se kirjoittanut George Polya, Ongelmanratkaisustrategiat Arthur Engel, tai Haastavia ongelmia algebrassa kirjoittanut Alfred Posamentier ja Charles Salkind. Nämä kirjat antavat sinulle taitoja, joita ei yleensä opeteta matematiikan tunneillasi.

Kuinka valmistautua matematiikan olympialaisiin

Opiskelu on enemmän kuin vain ajan asettamista. Haluat varmistaa, että käytät parhaiden käytäntöjen ongelmia ja analysoit todella heikkoja kohtiasi saadaksesi matemaattiset taitosi sinne, missä niiden on oltava.

Lue kuusi vinkkiä, joita sinun on noudatettava opiskellaksesi ammattilaisena.

#1: Käytä laatukäytännön ongelmia

Käytä aiempien AMC: iden harjoitusongelmia mahdollisuuksien mukaan. Haluat valmistautua AMC: n kysymysten muotoon ja tyyppiin. Kaikki ongelmanratkaisukäytännöt ovat hyödyllisiä, mutta jos olet asettanut AIME-kelpoisuuden, sinun tulee käyttää suurin osa ajastasi valmistautumalla AMC-tyyppisiin kysymyksiin.

Jos et ole varma ongelman ratkaisemisesta, kysy matematiikan opettajalta, matematiikkaryhmän kaverilta tai verkkofoorumilta, kuten Ongelmanratkaisutaito . Mitä paremmin ymmärrät jokaisen kohtaamasi AMC -ongelman, sitä todennäköisemmin olet valmis todelliseen.

#2: Älä lepää ympäri

Laadukas harjoitteluaika on avainasemassa! Muista käyttää aikaa ja simuloida todellisia testiolosuhteita harjoitusongelmia tehdessäsi- Etsi hiljainen huone, älä käytä ulkopuolisia resursseja testauksen aikana ja istu asianmukaisen pöydän tai työpöydän ääreen (älä lepää sängyssä!). Kun tarkastelet ongelmia, tuo ulkopuoliset resurssit verkkosivustoilta ongelmanratkaisukirjoihin, mutta muista pysyä valppaana ja keskittyä.

body_asleep

Älä anna opiskeluajan muuttua yöuniksi!

#3: Keskity heikkoihin alueisiisi

Kun opiskelet, käytä eniten aikaa keskittymällä heikkoihin alueisiisi. Kun käsittelet harjoitusongelmia, seuraa ongelmia, joita et tiennyt ratkaista, tai käsitteitä, jotka ovat epävakaita. Voit kirjata virheesi päiväkirjaan tai muistikirjaan, jotta voit keskittyä opiskeluusi.

Älä vain kirjaa virheitäsi ja siirry eteenpäin, ota selvää miksi teit nämä virheet - mitä et tiennyt, mitä oletit - ja tee suunnitelma samanlaisten ongelmien korjaamiseksi tulevaisuudessa.

#4: Varo pieniä virheitä

Ole hyvin, hyvin varovainen pienissä virheissä - kuten negatiivisen merkin unohtamisessa, desimaalin vahingossa siirtämisessä tai laskutoimituksen perusvirheen tekemisessä. Voit saada ongelman lihan oikein, mutta silti vastata ongelmaan väärin, jos teet pienen virheen . Ota tavaksi olla erittäin valppaana ja varovainen harjoitellessasi, jotta et tee näitä virheitä, kun otat todellisen kokeen. Älä koskaan oleta, että olet liian älykäs tyhmälle virheelle!

#5: Aikatauluta säännöllinen opintoaika

Lopuksi, varaa omistettu aika joka viikko opiskeluun. Harjoittelemalla vähintään kerran viikossa säilytät kaikki oppimasi taidot ja kehität edelleen tietämystäsi. Sisällytä opiskelu aikatauluusi kuin se olisi toinen luokka tai oppitunti. Jos et, opiskelu voi jäädä sivuraiteelle ja menetät tarvitsemasi harjoittelun määrän.

leo yhteensopivin rakkausottelu

#6: Osallistu muihin matematiikkakilpailuihin

Jos koulullasi on matematiikkajoukkue tai -klubi, liity harjoitteluun! Pienempien kilpailujen tekeminen voi auttaa sinua oppimaan käsittelemään hermoja ja antaa sinulle enemmän mahdollisuuksia harjoitella. Se auttaa myös sinua löytämään yhteisön, jossa on samanlaisia ​​kiinnostuksen kohteita omaavia opiskelijoita ja joiden kanssa voit opiskella.

Lisäksi mitä aikaisemmin voit aloittaa, sen parempi. Joissakin yläkouluissa ja jopa peruskouluissa on matematiikkakerhoja, jotka altistavat sinut hankalille ongelmanratkaisukysymyksille tavalla, jolla tavallisilla matematiikkakursseilla ei ole.

Mitä sinun pitäisi tehdä kilpailua edeltävänä iltana?

Kaiken valmistautumisen jälkeen et halua kompastua maaliin ja pilata kaiken kovan työn juuri ennen kilpailua. Älä tee tonnia opiskelua yöllä ennen kuin otat AMC: n. Siinä vaiheessa olet tehnyt kaiken mahdollisen työn. Keskity rentoutumiseen ja oikean ajattelutavan saamiseen tenttiä varten.

Varmista myös, että saat riittävästi unta edellisenä iltana ja noudata muita vinkkejä testiä edeltävänä iltana. Älä tuhlaa kaikkea kovaa työtäsi opiskeluun pysymällä hereillä edellisenä iltana!

Lopuksi, varmista, että olet valmis menemään aamulla kuljetuksen ja ohjeiden kanssa testin suorittamiseen. Et halua käsitellä aamu-kriisiä! Suunnittele päästä tenttikeskukseen aikaisin, jos satut liikenteeseen tai muihin viime hetken häiriöihin.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Sam Houstonin osavaltion yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Ison -Britannian 13 parasta yliopistoa

Kiinnostaako Iso -Britannian yliopistojen sijoitus? Tutustu oppaaseemme Ison -Britannian parhaista yliopistoista nähdäksesi, onko yksi niistä oikea sinulle.

Kuinka monta koulun ulkopuolista toimintaa tarvitset?

Kuinka monta koulun ulkopuolista aktiviteettia tarvitset? Olemme eritelleet mitä liikaa, mitä liian vähän ja miten suunnitella sovelluksiasi.

Mitä sinun on tiedettävä Laguna Beachin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Laguna Beach High Schoolista Laguna Beach, CA.

Colorado School of Minesin pääsyvaatimukset

California Baptist Universityn pääsyvaatimukset

Huston-Tillotsonin yliopiston pääsyvaatimukset

TEAS-opas: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää testistä

Onko TEAS vaikea? Pitääkö sinun ottaa se? Saat vastauksia kaikkiin TEAS-testiä koskeviin kysymyksiisi täydellisen oppaan avulla.

Massachusettsin meriakatemian pääsyvaatimukset

SUNY Oswegon pääsyvaatimukset

Kuinka kookosöljy hiuksille tekee hiuksistasi upean

Onko kookosöljy hyvä hiuksillesi? Voitteko käyttää sitä hiusten kasvuun? Täille? Opi kookosöljyn monista eduista hiuksiin ja kuinka käyttää sitä tehokkaasti.

Illinoisin teknillinen instituutti SAT -tulokset ja GPA

1050 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Neitsytsaarten yliopiston pääsyvaatimukset

Christian Brothers Universityn pääsyvaatimukset

12 parasta matematiikkakilpailua lukiolaisille

Haluatko hämmästyttää korkeakouluja voittamalla matematiikkakilpailun? Tutustu oppaaseemme menestyäksesi lukion matematiikkakilpailuissa.

Richard Stockton College of New Jersey Pääsyvaatimukset

3.4 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 3.4

Mikä on 3.4 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 3.4 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Lesleyn yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun tarvitsee tietää renessanssin taideakatemiasta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Renaissance Arts Academy -yliopistosta Los Angelesissa, Kaliforniassa.

ACT-tiedettä koskevien kysymysten laskeminen: tietojen interpolointi ja ekstrapolointi

Jotkut ACT-tiedekysymykset edellyttävät, että lasket arvot ilman laskinta. Opi strategioitamme laskemaan trendeistä ja harjoittele todellisia kysymyksiä.

Marylandin yliopiston yliopiston yliopiston pääsyvaatimukset

Oliko huijausta elokuun 2018 SAT: ssa?

Oletko huolissasi huhuista huijaamisesta elokuun 2018 SAT: ssa? Opi mitä todella tapahtui ja mitä se merkitsee sinulle.

Southern Vermont Collegen pääsyvaatimukset

Mikä on SAT -kokeellinen osa?

Mikä on SAT: n kokeellinen osa? Voitko kertoa, mikä se on, ja mitä sinun pitäisi tehdä asialle? Lue oppaamme saadaksesi selville.