Kuinka opiskella paremmin lukiossa: 16 asiantuntijavinkkiä

Opiskelu on oikean tasapainon löytämistä keskittymisen, ymmärryksen, säilyttämisen ja levon välillä. Ja aivan kuten mikä tahansa tehtävä, joka verottaa energiaasi - olipa se fyysistä tai henkistä -, on usein yhtä vaikeaa päästä alkuun kuin itse tehtävään.

Mutta älä epätoivo! Riippumatta siitä, haluatko opiskella vain yhtä testiä vai haluatko opiskella pitkällä aikavälillä ja säilyttää koko lukukauden tiedot, saat meiltä apua. Selitämme tarkalleen, kuinka opiskella paremmin, auttaen sinua päivittämään päivittäiset ja pitkän aikavälin opintotottumuksesi ja antamaan sinulle parhaat opintovinkit ajan hallitsemiseksi ja keskittymisen pitämiseksi itseopiskelun aikana.Ja kun olet oppinut nämä opetustekniikat, näytämme myös, miten valmistaudut testipäivään, jotta voit tehdä parhaasi, kun pelimerkit ovat laskussa. Joten päästään asiaan!

Hyvien opiskelutottumusten rakentaminen

Sekä henkisen että fyysisen energian käyttäminen on jälleen vaikeaa, ja monien on vaikea pysyä mukana pitkällä aikavälillä. Mutta oikea lähestymistapa auttaa helpottamaan tietä ja pitämään opiskelusi vahvana tulevina vuosina.

Jotta voisimme luoda terveen tutkimuksen perustan ja välttää viime hetken ahdistuksen ja tarpeettoman stressin, on välttämätöntä rakentaa (ja ylläpitää!) Oikea opiskelutottumus. Aivan kuten harjoituksen yhteydessä, tehtävästä tulee helpompi ja hallittavampi, mitä enemmän pystyt rutiineihin. Ja sinun on paljon vähemmän todennäköistä, että menetät takaisin huonoihin opiskelutottumuksiin, kun olet tehnyt opiskelusta vaikean osan jokapäiväistä elämääsi.

#1: Pidä kiinni aikataulusta

Aivosi rakentavat polkuja ja tapoja ajan myötä, ja opiskelu on kyseisten henkisten lihasten ja kestävyyden rakentamista. Kiinteä tapa opiskella auttaa sinua parantamaan keskittymistäsi ja henkistä kestävyyttäsi ajan myötä. Ja aivan kuten mikä tahansa muu koulutus, kykysi opiskella paranee vain ajan ja omistautuneen vaivan avulla.

On monia toimintoja, jotka ovat hyviä meille, mutta joita usein - mistä tahansa syystä - pelkäämme tehdä. Olipa kyse harjoittelusta, askareiden tekemisestä tai opiskelusta, se on hyvä idea Aseta itsellesi aikataulu ja pidä siitä kiinni miltä sinusta tuntuu tällä hetkellä. Näitä toimintoja on helppo lykätä tuhannesta syystä: olet kiireinen tekemällä jotain muuta, olet väsynyt, sinulla on päänsärky, et ole tuulella.… Mutta mitä enemmän pidät kiinni asetetusta aikataulusta, sitä todennäköisemmin teet mitä sinun tarvitsee tehdä ilman loputtomia litanioita tekosyitä.

Kotitehtävien lisäksi varaa joka päivä 50–75 minuuttia aikaa opiskeluun ja sitten pidä kiinni aikataulustasi . Löydät itsellesi parhaiten sopivan opintorytmin, mutta tiedät, että sinun ei välttämättä tarvitse istua alas ja ihailla näitä minuutteja kerralla. Voit päättää jakaa ajan pienempiin segmentteihin koko päivän tai, jos työskentelet paremmin tehtävien suorittamisessa ja siirryt eteenpäin, voit päättää, että opiskelu suoritetaan kerralla.

Yksi tapa jakaa koulupäivän jälkeinen opiskeluaika segmentteihin voisi olla:

4:30 - 5:00 - saapua kotiin, syödä välipalaa, rentoutua

5:00 - 5:30 - ensimmäinen tutkimuspala

5:30 - 6:30 - tauko/kotitehtävät/muu tehtävä

veden tiheys kg m3

6:30 - 6:45 - toinen tutkimuspala

6:45 - 7:30 - illallinen/tehtävät/muu tehtävä

7:30 - 8:00 - viimeinen opintojakso

Tai jos haluat mieluummin käyttää 50-75 opintominuuttiasi kerralla, aikataulusi voi näyttää enemmän tältä:

4:30 - 5:00 - saapua kotiin, syödä välipalaa, rentoutua

5:00 - 6:15 - opiskeluaika

6:15 - loppu ilta - illallinen, tauko, läksyt, muut tehtävät

Kuinka teet opintoaikataulusi, on sinun tehtäväsi, kunhan pidät siitä kiinni sen jälkeen, kun olet tehnyt sen, äläkä poikkea.

#2: Aikatauluta opiskelu pienemmissä vaiheissa pitkän ajan kuluessa

Sitomalla 50–75 minuuttia opiskeluun joka päivä (ja pitämällä kiinni aikataulustasi!) vältät sekä henkisen energian polttamisen että juuttumisen tuntikausia kerrallaan illalla ennen testiä.

Ei sanoa, että materiaalin täyttäminen ei voi toisinaan 'toimia'. Jotkut ihmiset voivat ehdottomasti syödä testiä edellisenä iltana ja pärjätä hyvin, mutta tällä tavalla opiskelu tallentaa tiedot vain lyhytaikaiseen muistiin, ei pitkäaikaiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että täyttämällä voit kamppailla pysyäksesi ajan tasalla materiaalista lukukauden edetessä (erityisesti luokissa, joissa aiemmat tiedot perustuvat myöhempään tietoon, kuten luonnontieteen, matematiikan tai historian tunneilla).

Ja pitkäaikainen vaikutus, joka pakottaa aivosi pakottamaan tarvittavat tiedot kerralla, ei vain vaikeuta finaaliin opiskelemista- lähinnä pakottaa sinut palaamaan oppia lukukauden arvosta materiaalia sen sijaan, että pystyisi yksinkertaisesti arvostelu se-mutta tapana pakata materiaalia viime hetkellä lisää vain stressiäsi ja saa sinut tuntemaan, että sinun on jatkuvasti pelattava 'kiinniottamista'.

Pitämällä kiinni aikataulusta opiskella kohtuullisen ajan koko lukukauden tai lukukauden ajan, voit tallentaa paremmin ja palauttaa mieleen tarvitsemasi tiedot, ja siten vähentää koulutehtävien, testien ja opiskelun aiheuttamaa stressiä.

Vaikka se voi tuntua jäykältä nyt, tietty tutkimusrakenne helpottaa elämää pitkällä aikavälillä.

Oikean opiskeluympäristön asettaminen

Oikea opintoaikataulu on välttämätön, mutta niin on myös oikean opiskeluympäristön luominen. Ympäristösi voi vaikuttaa valtavasti keskittymiseen ja tuottavuuteen, joten oikean opiskelupaikan löytäminen hyödyttää lopulta sinua ja parantaa opintoaikaasi.

#3: Pysy samoissa opintoalueissa

Vakaa ympäristö tietylle toiminnalle voi auttaa sinua saamaan oikean tunnelman ja mielenkehyksen suorittaaksesi tehtävän. Sama koskee opiskeluun osallistumista.

On hyödyllistä, että sinulla on yksi tai kaksi omaa paikkaa koulutehtäville - erillään kaikista vapaa -ajan alueista, joita käytät opiskeluun jokaisessa opintojaksossa. Joskus tämä ei ehkä ole mahdollista, jos asut pienessä asunnossa ja sinulla ei ole pääsyä ilmaisiin julkisiin tiloihin, kuten kirjastoon, mutta yritä parhaasi mukaan löytää tilaa, jota voit käyttää yksinomaan opiskeluun ja pysymään sen vieressä.

Opintotilasi on sinulle yksilöllinen, joten älä välitä siitä, miten muut ihmiset toimivat parhaiten. Jotkut keskittyvät parhaansa muiden ympäröimänä, kuten opintoryhmässä tai vilkkaassa kahvilassa, kun taas jotkut voivat opiskella vain yksin tai täysin hiljaisessa paikassa. Kokeile eri ympäristöissä ja tiloissa, kunnes löydät parhaiten toimivan ympäristön ja pysy sitten omana 'opintoalueena'.

#4: Käytä hyvää opiskeluhygieniaa

Hyvä opetushygienia tarkoittaa, että työ ja lepo erotetaan selkeästi toisistaan. Näin voit keskittyä tarvittaviin tehtäviin minimoiden stressin ja ahdistuksen koko loppuelämäsi.

Olemme jo puhuneet omistetun opiskelupaikan pitämisestä, mutta nyt meidän on oltava varmoja siitä, että nämä alueet pidetään mahdollisimman hygieenisinä. Miten? Noudattamalla muutamia keskeisiä sääntöjä opetusympäristön luomiseen:

Varmista, ettet opiskele sängyssäsi tai sängylläsi

Makuutiloissa opiskelu on se määritelmä, että EI pidä yllä selvää erottelua työn ja lepoajan välillä, ja se johtaa useimmiten stressin ja unettomuuden lisääntymiseen. Tämä puolestaan ​​voi heikentää keskittymiskykyäsi ja kykyäsi opiskella pitkällä aikavälillä.

Hämärtämällä raja-ajat opinto- ja vapaa-ajan välillä luot vain itsellesi heijastustressiä ja jumitut tuottavuuden ja ahdistuksen suhdannevaikutukseen. Pidä siis opiskelupaikkasi pöydän, pöydän tai jopa sohvan ääressä niin kauan kuin et ole missään sängylläsi.

Pidä houkuttelevat häiriötekijät kaukana

On helppo antaa itsellemme mahdollisuus pitää 'nopea tauko' tarkistaa puhelimemme, nousta ylös ja lähteä metsästämään välipalaa tai antaa itsemme jäädä etsimään epäolennaista tietoa Wikipediasta. Ympärillämme on lukemattomia häiriötekijöitä, jotka yrittävät houkutella keskittymisemme pois käsillä olevasta tehtävästä, ja kiusaukseen antautuminen voi olla kauheaa aikaa. Paras tapa välttää tällaisia ​​häiriötekijöitä on poistaa kiusaus kokonaan.

Valmista välipala itsellesi ennen opiskelun aloittamista, jotta et houkuttele nousemaan. Pidä puhelin kaukana ja sammuta wifi tietokoneesta, jos voit. Kerro itsellesi, että et voi nousta ylös tarkistamaan kaikkea, mikä on häirinnyt sinua, ennen kuin varattu opintoaika on kulunut. Kaikki, mikä on häirinnyt sinua, voi odottaa, kunnes opintoaikasi on ohi.

Pidä itsesi mukavana, hydratoituna ja ruokituna

Kehon perustarpeista huolehtiminen ei ainoastaan ​​paranna mielialaa ja keskittymiskykyäsi opiskelun aikana, vaan auttaa myös varmistamaan, että sinun ei tarvitse nousta (ja siten menettää keskittymisesi) opintoaikasi aikana.

Muista siis ottaa vettä, takki, välipala, kahvi, tai mitä muuta tarvitset opiskelupaikallesi, jotta voit olla mukava, keskittynyt ja valmis oppimaan.

Vaihtele opintomenetelmiäsi

On monia erilaisia ​​tapoja opiskella, eikä yksikään ole yksinomaan parempi kuin mikään muu. Itse asiassa opetustekniikoiden monipuolistaminen ja useiden eri opetusmenetelmien yhdistelmän käyttö auttaa sinua oppia ja tallentaa tietosi paremmin kuin vain pitää kiinni niistä.

Erilaisten opetusmenetelmien harjoittaminen ja eri tekniikoiden yhdistäminen henkisen väsymyksen estämiseksi ja aivojen pitämiseksi kiinni. Ja käymme läpi joitain parhaista opetustekniikoista täällä.

#5: Kirjoita tai muotoile materiaali uudelleen omilla sanoillasi

Voi olla helppoa eksyä oppikirjaan ja katsoa taaksepäin sivulta, vain huomata, että et muista mitä juuri luit. Mutta onneksi se voidaan korjata.

Jos luokka vaatii lukemaan suuria tekstejä, kuten historiaa, englantia tai psykologiaa, lopeta lukeminen säännöllisesti. Pidä tauko kappaleen tai osan lopussa ja - katsomatta! - mieti mitä teksti juuri sanoi. Tiivistä se uudelleen omin sanoin. Katso nyt takaisin materiaalista varmistaaksesi, että olet tiivistänyt tiedot oikein ja muistanut asiaankuuluvat yksityiskohdat. Kirjoita muistiin kaikki unohtamasi ja siirry seuraavaan osaan.

Voit myös haluta tee luettelo tarvittavista tiedoista sen sijaan, että muotoilisit sen uudelleen henkisesti tai ääneen. Katsomatta taaksepäin oppikirjaan, kirjoita muistiin juuri lukemasi aineiston olennaiset asiat. Katso sitten kirjaa varmistaaksesi, ettet ole jättänyt tarpeettomia tietoja pois.

Riippumatta siitä, haluatko yksinkertaisesti tehdä yhteenvedon ääneen tai kirjoitat tietosi muistiin, tekstin uudelleen muotoilu on korvaamaton oppimistyökalu. Muotoillessasi tekstin uudelleen omin sanoin voit olla varma, että olet todella muistaminen tietoa ja sen merkityksen omaksumista sen sijaan, että vain kopioisi tietoja ymmärtämättä tai säilyttämättä sitä.

#6: Opeta materiaalia jollekin muulle

Toisen opettaminen on loistava tapa tislata ajatuksesi ja tehdä yhteenveto tutkimistasi tiedoista. Ja melkein aina toisen opettaminen osoittaa, että olet oppinut materiaalista enemmän kuin luulet!

Etsi opiskelukaveri tai kärsivällinen ystävä tai sukulainen tai jopa vain hahmo tai pehmo ja selitä heille materiaali ikään kuin he kuulisivat siitä ensimmäistä kertaa. Riippumatta siitä, onko opettamasi henkilö todellinen vai ei, opetusmateriaalin antaminen ääneen toiselle ihmiselle edellyttää, että kehität tiedot uudelleen uusilla tavoilla ja mietit tarkemmin, miten kaikki elementit sopivat yhteen.

Ja materiaalin läpi kulkeminen tällä tavalla - varsinkin jos teet sen ääneen - auttaa lukitsemaan sen mielessäsi helpommin.

#7: Tietovisa itsellesi korteilla

Korttien tekeminen on usein käytetty opetusväline ja erittäin hyvästä syystä! Omien flash -korttien tekeminen voi auttaa sinua säilyttämään tiedot vain kirjoittamalla ne muistiin, mutta myös yhdistämään asiaankuuluvat tiedot yhteen. Niin kaikille aiheille, joissa sinun on muistettava termien ja tietojen väliset yhteydet, kuten kaavat, sanasto, yhtälöt tai historialliset päivämäärät, flash -kortit ovat oikea tapa.

Hyödynnä muistikorttisi parhaalla mahdollisella tavalla käyttämällä Leitner -menetelmää, jotta et tuhlaa aikaasi jo tutustumiseen.

Voit käyttää tätä menetelmää kyselemällä itsesi flash -korteillasi ja erottamalla kortit kahteen eri kasaan. Aseta kasaan 1 kortit, jotka tiesit ja vastasit oikein, kasaan 2 kortit, joihin et tiennyt vastauksia.

Mene nyt takaisin korttien läpi, mutta vain tutkimalla kasan 2 kortteja ('ei tiennyt' -kasa). Erota nämä uudelleen, kun käydät ne läpi kasaan 1 (tiedän) ja kasaan 2 (en tiedä). Toista prosessi, jossa opiskelet vain 'en tiedä' -kortteja, kunnes yhä enemmän kortteja voidaan lisätä 'tietää' -kasaan.

Kerran kaikki kortit ovat 'tietää' -kasassa, käy läpi koko kasa uudelleen varmistaaksesi, että olet säilyttänyt tiedot kaikki kortit.

#8: Tee omia kaavioita, kaavataulukoita ja kaavioita

Tietojen muuttaminen kuviksi voi auttaa sinua näkemään ja ymmärtämään materiaalia uusilla ja eri tavoilla. Matematiikan ja luonnontieteiden luokissa voit halutessasi tehdä itsellesi kaavamuodon muistikorttien tekemisen lisäksi. Kortit auttavat sinua muistamaan jokaisen kaavan erikseen, mutta tekemällä yhden kattavan kaava-arkin saat kätevän opintoviittaustyökalun. Ja yhden tekeminen auttaa sinua jälleen säilyttämään tietosi vain kirjoittamalla ne muistiin. Bonus on, että jos olet enemmän visuaalinen/kuvan oppija, kaava -arkki voi auttaa sinua muistamaan kaavasi muistuttamalla, miten ne sijaitsevat toistensa kanssa.

Luo omia kaavioita auttaaksesi sinua muistamaan tieteelliset prosessisi. Piirrä esimerkiksi biologian luokalle oma solusi ja merkitse komponentit tai tee oma Krebs -syklikaavio. Nämä kuvat ovat tyypillisesti oppikirjoissasi, joten tarkista antamasi kuva ja luo sitten oma kaavio katsomatta oppikirjaa. Katso kuinka paljon olet pystynyt luomaan tarkasti ja tee se uudelleen, kunnes se on täydellinen.

Joskus omien kaavioiden ja kaavioiden tekeminen tarkoittaa oppikirjassa olevien muistikorttien luomista muistista ja toisinaan erilaisten tietojen yhdistämistä itse. Kaaviotyypistä ja luokasta riippumatta, tietojen kirjoittaminen muistiin ja kuvien tekeminen siitä auttavat lukitsemaan materiaalin mielessäsi.

#9: Anna itsellesi palkintoja

Jotta opiskelu olisi hieman hauskempaa, anna itsellesi pieni palkinto aina, kun saavutat opiskelun virstanpylvään. Anna esimerkiksi syödä karkkia jokaista 25 flash-korttia, jota testat, tai jokaista oppikirjasi lukemaasi (ja uudelleen sanottua) kappaletta kohti. Tai ehkä anna itsellesi yksi ylimääräinen minuutti videopelejä tai television katseluaikaa jokaiselta kirjastasi tutkimalta sivulta (lunastettava tietysti vasta opiskeluajan päätyttyä).

Riippumatta siitä, mikä on erityinen kannustimesi, anna itsellesi pieni palkintokorotus, joka auttaa sinua näkemään päivät, jolloin opiskelu tuntuu erityisen rasittavalta.

Voit jopa tehdä itsellesi Opintopalkkiokaavion: syötteen opiskelu -> karkkipalkinto -> energian lisäys -> lisää opiskelua -> enemmän karkkia!

Hyödynnä opintoaikasi parhaalla mahdollisella tavalla

Olitpa opiskelemassa tiettyä testiä tai opiskelemaan pysyäksesi ajan tasalla luokan materiaalista koko lukukauden ajan, haluat hyödynnä sinulle varattu päivittäinen opintoaika . Loppujen lopuksi on turhaa varata aikaa ja sitoutua 50-75 minuuttiin päivässä opiskeluun, jos aika on lopulta tuottamatonta.

Hyödynnä siis jokainen opintojakso parhaalla mahdollisella tavalla noudattamalla näitä keskittymis- ja muistinpitovinkkejä.

#10: Tutki uutta materiaalia 24 tunnin sisällä

Jotta voit säilyttää tietosi kurssimateriaalista koko lukukauden ajan, helpota itsesi elämää tarkistamalla kaikki uudet tiedot, jotka opit samana päivänä kun opit ne. Uuden materiaalin tarkistaminen 24 tunnin kuluessa auttaa sinua säilyttämään paljon enemmän oppimasi kuin jos tarkistaisit samat tiedot myöhemmin.

Varmista siis, että käytät osan jokaisesta opintoajasta niiden tietojen tarkistamiseen, jotka olet oppinut samana päivänä luokissasi.

Koulu pommittaa sinua joka päivä uudella materiaalilla. Ja vaikka olet kiinnostunut uudesta materiaalista sen oppimisen aikana, on liian helppoa antaa kaiken uuden luhistua pois, kun sinulla on niin paljon muuta ajateltavaa. Mutta kun tieto on työnnetty mielesi takimmaiseen polttimeen, aivosi yleensä hylkäävät sen sen sijaan, että tallentaisit sen pitkäaikaiseen muistiin.

Voit taistella tätä 'unohtamisen käyrää' vastaan ​​tekemällä tapana tehdä muistiinpanoja luokassa ja tarkastella aineistoa samana iltana. Tämä auttaa lukitsemaan tiedot pitkäaikaiseen muistiin ja palvelemaan sinua hyvin tulevaisuudessa. Vain muutama minuutti tässä ja nyt säästää tuntikausia, kun sinun on opittava materiaali uudelleen myöhemmin.

#11: Käytä Pomodoro -tekniikkaa tarkennuksen säilyttämiseen

Kaikki menettävät keskittymisensä aika ajoin. Mutta onneksi meille on olemassa ajanhallintatekniikoita, jotka voivat auttaa ylläpitämään henkistä energiaa ja tuottavuutta, kuten Pomodoro -tekniikka. Pomodoro -tekniikka on ajanhallintamenetelmä keskittymisen ja keskittymisen lisäämiseksi, mikä tekee siitä ihanteellisen opiskeluun ja kotitehtäviin.

Tekniikan periaate on jaa keskittymisesi ja taukoaikasi asetettuihin järjestelmiin, jotta mielesi pysyy terävänä ja virittyy käsillä olevaan tehtävään , väsymättä tai häiritsemättä.

Menetelmä on Jaa keskittymisaika ('pomodoros') 25 minuutin jaksoon, joka on omistettu tehtävälle. Ja aina kun tunnet keskittymisesi ajautuvan, kirjoita muistiin, mikä oli häirinnyt sinua, laita se sivuun äläkä anna periksi kiusaukselle menettää keskittymisesi. (Jos esimerkiksi joudut pakotetuksi katsomaan sähköpostiasi tai etsimään suosikkielokuvasi ilmestymisvuoden, merkitse 'tarkista sähköposti' tai 'etsi suosikkielokuva' ja palaa sitten alkuperäiseen tehtävään.) tunnustaa häiriötekijä ja palata siihen myöhemmin ilman, että se häiritsee opintoaikasi nyt.

miten löydän pisteesi

Anna jokaisen 25 minuutin jakson jälkeen valintamerkki ja anna itsellesi 5 minuutin tauko. (On hyvä aika tarkistaa tämä sähköposti!) Kun olet saavuttanut neljännen valintamerkin (100 minuuttia tarkennusta ja 15 minuutin tauko), pidä 20 minuutin tauko . Aloita sitten sykli uudelleen.

Tasapainottamalla aikaasi ja energiaasi määrättyjen keskittymis- ja lepoaikojen välillä voit käsitellä aihetta käsilläsi ilman henkistä väsymystä ja uupumusta (mikä voi tapahtua helposti, jos yrität maratonilla läpi opintojakson) ja menettämättä keskittymistä (mikä voi tapahtua, jos huomaat pitäväsi tauon, joka kestää ... loputtomiin).

Auttaaksemme visualisoimaan tämän tekniikan toiminnassa, katsotaanpa sitä esimerkkiaikataulussa:

5:00 - 5:25 - ensimmäinen pomodoro

5:25 - 5:30 - lyhyt tauko

5:30 - 5:55 - toinen tomaatti

5:55 - 6:00 - lyhyt tauko

6:00 - 6:25 - kolmas pomodoro

6:25 - 6:30 - lyhyt tauko

6:30 - 6:55 - neljäs tomaatti

6:55 - 7:15 - pitkä tauko

#12: Tiedä milloin siirtyä eteenpäin

Opinnoissasi tulee aina kohta, jossa sinun tarvitsee vain laittaa kirja alas ja jatkaa eteenpäin. Kuten aina, elämässä on kyse tasapainosta, ja lopulta alat huomata, että opintojesi tuotto vähenee, jos yrität käyttää rahaa liian paljon aikaa johonkin tiettyyn aiheeseen/luokkaan/lukuun.

Jossain vaiheessa aikasi käytetään paremmin muiden luokkien opiskeluun tai vaihtoehtoiseen opintotehtävään. Älä lopeta opiskeluasi aikaisemmin kuin sovittu aika, vaan käännä huomiosi toiseen oppiaineeseen tai käännä huomiosi itsesi kyseenalaistamisesta muistikorteilla kaavion tekemiseen.

Se ei ole aina helppo nähdä, mutta ymmärrät yhä paremmin, kun olet saavuttanut tämän pysähdyskohdan (etkä viiden minuutin kuluttua opiskeluun, kun olet kyllästynyt) etkä enää pidä keskittymistäsi tai tietojasi. Se voi viedä aikaa, mutta pääset perille.

Aivosi kykenevät suuriin asioihin, mutta jopa niillä on rajansa. Ja oppimalla maksimoimaan aikaasi ja energiaasi pidät sinut ylittämästä näitä rajoja.

Testipäivään valmistautuminen

Kun valmistaudut kokeeseen, varsinainen opiskeluosa on vain puolet taistelusta. Toinen puoli tulee siitä, että on todella valmistautunut ottaa testin ja antaa sille parhaan mahdollisen ponnistelun.

Ja nämä tekniikat auttavat sinua pääsemään sinne.

#13: Nuku tarpeeksi

Absoluuttinen, numero yksi, tärkein tapa valmistautua testiin on nukkua edellisenä yönä. Hyvien yöunien saaminen ennen testiä (ja mieluiten joka yö) on ehdottomasti tärkeintä.

Uni lisää keskittymistä ja keskittymistä. Vaikutukset ei nukkuminen on paljon kuin alkoholin vaikutuksen alaisena. Riippumatta siitä, kuinka hyvin tunnet materiaalin, koeunettomuus ei tee sinulle suosiota.

Säännöllinen uniaikataulu on parempi ja tekee ihmeitä yleiselle terveydellesi, onnellisuudellesi, keskittymisellesi ja muistillesi. Mutta vaikka et voi nukkua, vain silmien sulkeminen ja rentoutuminen auttavat. Joten jos löydät itsesi kamppailemaan unettomuuden kanssa, anna itsesi rentoutua pimeässä ja sängyssäsi sen sijaan, että kavennat tuntisi muulla tavalla.

#14: Pakkaa varusteet testiä edeltävänä iltana

Riippumatta siitä, mitä tarvitset, muista pakata se edellisenä iltana. Tämä auttaa sinua rentoutumaan ja nukkumaan ja vakuuttaa, ettet jätä mitään ratkaisevaa taakse aamun kiireessä ulos ovesta.

Pakkaa siis kynät, laskin ja raaputuspaperi. Jopa aseta vaatteet seuraavaan päivään. Valmista mitä tarvitset, jotta voit vähentää stressiä ja auttaa sinua lepäämään tenttiä edeltävänä yönä.

#15: Syö jotain

Aivan kuten nukkuessa, varmista, että syöt jotain aamulla testi auttaa sinua keskittymään ja keskittymään koko päivän. Kaikki on parempaa kuin ei mitään, mutta yritä syödä jotain, joka pitää sinut kylläisenä ja antaa sinulle proteiinia ja hiilihydraatteja.

Kokojyvä, hedelmät ja munat ovat yleensä hyvä veto, mutta melkein kaikki onnistuu hyppysissä niin kauan kuin saat kaloreita (ja niin kauan kuin se ei ole puhdasta sokeria ja kofeiinia!).

#16: Kävele

Liikunta, jopa vain vähän, parantaa mielialaa, energiaa ja keskittymistä. Jos mahdollista, kävele tai tee nopeita sydänharjoituksia (kuten hyppytunkkeja) 10–20 minuuttia ennen tenttiä.

Nyt olet valmis kokeilemaan tätä testiä - hae se!

... ja ota sitten nokoset, kun olet valmis.

Take-Aways: Kuinka opiskella paremmin

Mahdollisuus opiskella ja opiskella on taito ja tapa, joka on rakennettu kuten kaikki muutkin. Sen läpikäyminen vaatii valmistautumista, aikaa ja ahkeruutta, mutta kun tapa on muodostunut, siitä tulee yksinkertaisesti osa päivittäistä rutiiniasi.

Vapaan ja työn tasapainon ylläpitämiseksi (ja mikä tärkeintä, vältä uupumusta ja liiallista stressiä), on parasta noudattaa aikatauluja ja jakaa aikaa ja energiaa pitkiä aikoja. Ja muista käyttää varattu aika viisaasti, kun olet sen keskellä.

Ihanteellinen aikataulu ei tietenkään aina ole realistinen, ja on vielä niitä päiviä, joita joudut pakottamaan mistä tahansa syystä. Mutta terveellisemmän ajanhallinnan ja opiskelumenetelmien sisällyttäminen hyödyttää sinua pitkällä aikavälillä ja palvelee sinua paitsi lukiossa myös korkeakoulussa, työpaikalla ja mihin tahansa muuhun tulevaan tehtävään.

Ota vain yksi askel kerrallaan ja hämmästyt lopullisista tuloksista.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

11 parasta lukion tiedekilpailua

Toivotko hämmästyttäviä korkeakouluja voittamalla tiedekilpailun? Tutustu oppaaseemme lukiolaisten parhaista tiedekilpailuista.

Houstonin yliopisto - Clear Lake -pääsyvaatimukset

Asiantuntijan opas AP Calculus AB -tenttiin

Mietitkö mitä odottaa AP Calculus AB -testiltä? Selitämme tarkalleen mitä tentillä on, miten se pisteytetään ja miten voit pärjätä hyvin.

Columbia College Hollywoodin pääsyvaatimukset

Kuinka tervehtiä italiaksi: 6 yhteistä tervehdystä

Yritätkö sanoa hei italiaksi? Selitämme erilaisia ​​tapoja tervehtiä italiaksi.

Täydellinen opas: UC Irvinen pääsyvaatimukset

Cal State San Bernardinon pääsyvaatimukset

Lawrencen teknillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Cooper Unionin pääsyvaatimukset

Mikä on lukion poistumistesti? Kuinka läpäiset?

Oletko huolissasi lukion lähtökokeesta? Älä panikoi! Tämä opas kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää mitä odottaa ja miten läpäistä.

Marquette University ACT -pisteet ja GPA

Mitä sinun tulee tietää Audeo Charter Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Audeo Charter Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Mistä löytää IB -fysiikan aiemmat paperit - ilmainen ja virallinen

Haluatko IB -fysiikan aiemmat paperit? Opi mistä saa ilmaisia ​​aikaisempia papereita ja miten niitä parhaiten käyttää.

Houstonin taideinstituutin pääsyvaatimukset

Kuinka paljon AP -testit maksavat?

Kuinka paljon AP -tentti maksaa? Miten säästät rahaa ja alennat maksua? Ota selvää tästä.

Potomacin yliopiston pääsyvaatimukset

Emory & Henry College SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Steele Canyonin lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Steele Canyonin lukiosta paikassa Spring Valley, CA.

Milloin toukokuu on SAT? Pitäisikö se ottaa?

Etkö ole varma, ottaako toukokuun SAT? Tarjoamme tarkan toukokuun SAT -päivämäärän ja esitämme edut ja haitat kyseisen kokeen suorittamisesta.

Tarvitsetko todella Fisken opasta korkeakouluille? Asiantuntija -arvostelu

Oletko ostamassa Fisken opasta korkeakouluille? Varmista, että luet ensin arvostelumme siitä, onko se todellakin hintansa arvoinen.

Covenant Collegen pääsyvaatimukset

Macalester College ACT -pisteet ja GPA

Kuinka rekisteröityä AP -testeihin ja luokkiin

Kuinka kirjaudut AP -testeihin? Entä ilmoittautuminen AP -luokkiin lukiossa? Lue kaikki rekisteröitymisen vaiheet täältä.

Concordia College New Yorkin pääsyvaatimukset

Parhaat vapaaehtoisohjelmat ulkomailla, joita sinun pitäisi kokeilla

Etsitkö parhaita vapaaehtoisohjelmia ulkomaille? Keskustelemme siitä, mitä kannattaa etsiä ja välttää, ja sitten luetellaan parhaat saatavilla olevat ohjelmat.