Kuinka lopettaa ajan loppuminen ACT-lukemisessa

feature_stopwatch.jpg

Minkä tahansa testin aika loppuu erittäin turhauttavaa. Minulle se on aina taistelu kellon ajamisen aiheuttaman ahdistuksen ja sen tunteen välillä, että 'jos vain minulla olisi enemmän aikaa, voisin tehdä paremmin!' (spoileri: riippumatta siitä, mikä tunne voittaa, menetän). Se on vielä pahempaa testeissä, kuten SAT ja ACT, koska ne ovat niin pitkä: Jos jaksosi loppuu, et saa helpotusta 'No, ainakin olen suorittanut testin', koska sinun on siirryttävä suoraan seuraavaan osioon.

Koska et voi todella venyttää aikaa (luultavasti?) Ja, paitsi alle erityisolosuhteet , et voi saada ylimääräistä aikaa, tarvitset toisen ratkaisun, joka auttaa välttämään ACT-ajan loppumisen. Joten mitä strategioita voit käyttää? Keskustelen ACT-lukeminen -osiossa opiskelijoiden suosituimmista väärinkäsityksistä ajan loppumisesta ja annan sinulle strategiat, jotta vältät ajan loppumisen.Ensin haluan kuitenkin tehdä a nopea lukeminen ACT-lukemisen ajoituksesta —Loppujen lopuksi, jos et enää tarvitse sitä loppuun, sinun on ensin tiedettävä sen perusasettelu. Meillä on perusteellinen selitys tästä toisessa artikkelissa, mutta jos sinulla ei ole aikaa lukea sitä, olen kirjoittanut yhteenvedon alla.

Ominaisuus Kuva: William Warby / Flickr

Kuinka kauan ACT-lukuosio on?

ACT-lukeminen on ACT: n kolmas osa, ja se koostuu 40 kysymystä neljän aihealueen kohdista (humanistiset tieteet, yhteiskuntatieteet, luonnontieteet, kirjallisuuskirjallisuus). Sinulla on yhteensä 35 minuuttia jaksolle.

Yleensä on vain yksi pitkä jakso kutakin aihetta kohden, mutta joskus on pari lyhyempää kohtaa, joissa on kysymyksiä, jotka pyytävät sinua vertaamaan asioita kappaleiden välillä. Meillä on enemmän tämän artikkelin ACT-lukemisessa todellisuudessa testatuista.

ACT Lukukysymyksiä on viisi päävaihtoehtoa:

 • Pääidea: Mikä on katkelman pääkohde tai teema?
 • Yksityiskohta: Annetaan tarkat tiedot tekstistä, selitä merkitys ja / tai toiminto.
 • Kehitys: Missä järjestyksessä ideat on järjestetty kappaleeseen?
 • Sanasto: Mitä sana tai lause tarkoittaa osassa käytettynä?
 • Epäsuorat ideat: Mitä voit sanoa kirjoittajasta, mitä voit päätellä kirjoittajasta tai aiheesta?
  • Ääni: Mikä on kirjoittajan sävy tai tyyli? (päättelykysymysten osajoukko)

Lue lisää yksityiskohtaisesta oppaastamme parhaasta lähestymistavasta ACT-kohtien lukemiseen.

Suuri väärinkäsitys: nopea lukeminen = korkea ACT-lukupiste

Erinomainen lukeminen ACT-lukemisessa ei ole vain lukunopeutta —Muuten sitä kutsutaan ACT-lukukilpailuksi (tai jotain sellaista). Jos luet paljon tai luet nopeasti, se saattaa antaa sinulle hieman etua. Mutta lukeminen nopeasti sisään ei todellakaan takaa, että pärjäät ACT-lukemisessa tai et tunne kiireesi.

Jos olet hidas lukija, saatat ajatella: 'Joo, oikein. Aloitan jo takaa, koska olen hidas lukija. En voi mitenkään lopettaa ACT-lukemisen osaa. '

Väärä. Kuvaan kuinka väärä tämä on tapaustutkimuksella ... itsestäni.

Olen aina lukenut melko nopeasti ja ahneasti. Aloitin lukiossa lukea valmistuvia kirjoja, koska olin valtava nörtti ja halusin tilastoja. Huomasin valmistavanni noin yhden kirjan joka kolmas päivä. Kun tein äskettäin ajastetun ACT-harjoitustestin, Huomasin, että tunsin olevani todella pakotettu aikaan.

Ensimmäinen vastaukseni: 'Odota, mitä? En ole koskaan, koskaan sidottu lukemisen ajaksi (ellei siellä ole minua missä tahansa ja haluan vain viimeistellä viimeisen sivun ... luku ... kirja ... hups).

Joten mitä hittoa oli tekeillä? Miksi minusta tuntui siltä, ​​että aika loppuisi, vaikka luin nopeasti?

Tärkein asia: En valmistautunut ACT-tapahtumaan

Asia ei selvästikään ollut siinä, että en lukisi tarpeeksi. Itse asiassa puuttui kokemusta ACT-lukemisesta. Esimerkiksi, en tiennyt, että kullekin neljästä kohdasta oli 10 kysymystä. En tajunnut, että oli vain neljä kohtaa, enkä tuntenut kaikkia kysymystyyppejä. En myöskään seurannut aikaa, kun olin läpi testin loppuun asti, kun tajusin: 'Ahhhh! Minulla on viisi minuuttia jäljellä! Kuinka tämä tapahtui?!' Ja niin edelleen.

Todellisuudessa avain menestymiseen ACT-lukemisessa on pystyä ohittamaan teksti säilyttäen samalla merkitys. Jos olet hidas lukija, voit oppia tehokkaasti hiihtämään käytännössä. Mutta jos olet nopea lukija, sinun on tiedettävä, että ACT-lukeminen on paljon tiheämpi kuin keskimääräinen romaani; sinun on harjoiteltava voidaksesi kerätä tärkeitä tietoja ACT-kohdista.

parhaat kulinaariset koulut Yhdysvalloissa

Ratkaisu: Harjoittele, Harjoittele, Harjoittele

Se ei ole vain tapa päästä Carnegie Halliin (kuten vanhan musiikin vitsi kertoo) - käytäntö antaa sinulle paikkoja myös testivalmistelun kanssa. Mutta pelkkä epätoivoinen, puolimielinen harjoittelu ei riitä. Sinun täytyy harjoitella ja opiskella tehokkaasti.

Kun opiskelet ACT-lukemista varten, sinun on keskityttävä kolmeen pääalueeseen, jotta voit paremmin viimeistellä osan ajoissa. Katamme ne seuraavaksi.

Vinkki 1: Harjoittele ajan tarkkailua

Ensimmäinen taito harjoitella on seurata aikaa. Lue lisää siitä, miten tämä tehdään tarkalleen.

Tiedä kuinka kauan käytät jokaista kysymystä

Jos huomaat vievänne liian paljon aikaa yhteen kysymykseen, merkitse se ja palaa siihen, kun tarkastelet vastauksiasi myöhemmin.

Mutta mitä on 'liian paljon aikaa'? Vastaus tähän riippuu tavoitepistemäärästäsi ja / tai pistemäärästä, johon tavoitat tietyn osan. Siksi valmistaudutessasi ACT-lukemiseen, sinä on pakko tiedä raaka- ja skaalatut tavoitepisteesi.

Miksi tällä on merkitystä? Jos haluat matalamman tavoitepistemäärän, voit ohittaa enemmän kysymyksiä ja viettää enemmän aikaa kysymyksiisi tehdä osaa vastata.

Muista, että ACT-lukeminen sisältää 40 kysymystä, joihin sinun on vastattava 35 minuutissa: jos käytät yli minuutin kysymykseen, kohtaat ongelmia. 52-ish sekuntia / kysymys -aikaraja pätee kuitenkin vain, jos tavoitat täydellistä tai lähes täydellistä pistemäärää ja sinun on annettava joka kyseenalaistaa reilu laukaus.

Jos taas tavoitat 25-vuotiaita, voit arvata vaikeimmat 10–12-lukukysymykset ja keskittää energiansa helpompiin kysymyksiin (vaikka tietysti, mitkä kysymykset ovat helpompia, riippuu henkilöstä).

Tämä tarkoittaa myös, että saat enemmän aikaa viettää näihin kysymyksiin. Jos sinun tarvitsee vain vastata 28 kysymykseen oikein saavuttaaksesi tavoitepisteesi, voit käyttää jopa 23 sekuntia enemmän kysymystä kohden (28 kysymystä 35 minuutissa ja 40 kysymystä 35 minuutissa ... ja luulit, ettei tässä artikkelissa ole matematiikkaa).

Tiedä kuinka paljon aikaa sinulla on jäljellä testin aikana

Tämä ei välttämättä tarkoita ajan jakamista etukäteen, kuten kohdassa: 'OK, minulla on 35 minuuttia ja neljä kohtaa, joten minun pitäisi käyttää kahdeksan minuuttia jokaiseen kohtaan ja vastata ensimmäistä kertaa. Sitten minulla on kahdeksan minuuttia aikaa käydä läpi kaikki. ' Jopa kirjoittaminen, joka sai pään satuttamaan, ja näiden laskelmien tekeminen tällä hetkellä kestää tapa liikaa aikaa.

Sen sijaan, tottua pitämään kelloa silmällä. Henkilökohtaisesti yritän tarkistaa ajan vasta sen jälkeen, kun olen lopettanut osan kulkemisen ja vastannut kaikkiin kyseisen kohdan kysymyksiin (vaikkakin alkuperäinen vaisto on tarkistaa aika jatkuvasti).

Sinun on selvitettävä, mikä toimii parhaiten sinulle, mutta yleinen neuvoni on vältä ajan tarkistamista useammin kuin kerran muutaman kysymyksen välein - muuten säästät aikaa yrittäessäsi säästää aikaa .

Jos huomaat, että et ymmärrä ajan kulumista harjoitellessasi kysymyksiin, kokeile harjoitella sekuntikellolla asetettu sammumaan viiden tai seitsemän minuutin välein. Muista vain, että et todellakaan pysty tekemään tätä testipäivänä (eli testilääkäri saattaa antaa suullisia varoituksia, kun jäljellä on 10 ja viisi minuuttia).

Opi ajanseurantastrategioita

Kun katsot ACT-lukua-osiota, merkitse kysymykset, joihin käytät pitkään, samoin kuin kysymykset, joista et ole varma . Selvitä todella, mikä järkyttää sinua kysymyksissä, joihin olet viettänyt liikaa aikaa, ja kysymyksistä, joihin olet väärässä tai joista et ole varma. Oliko kysymyksen sanamuoto? Kysymyksen tyyppi? Olitko vain väsynyt ja lukenut väärin osan, joten et nähnyt vastausta? Onko ACT-lukukysymyksissä mallia, josta loppuu aika?

Kaikki nämä tiedot ovat arvokasta rehua testi-valmisteluprosessillesi, mikä on luoda palautesilmukka testausta, virheiden tarkistamista ja testaamista varten uudelleen. Ole tietoinen siitä, että se on välttämätöntä olla ohittamatta virheiden perusteellisen tarkistamisen keskivaihetta.

Etkö ole varma, onko ajan loppuminen ainoa ongelma? Lue sitten tämän artikkelin osio korkean tason heikkouksien ymmärtämisestä.

body_greattimeleft.jpg Mike Schinkel / Flickr

Vinkki 2: Harjoittele kohtien lukemista ja vastaamista kysymyksiin

ACT: n harjoittaminen kysymysten lukemisessa uudestaan ​​ja uudestaan ​​ei välttämättä tee sinusta nopeampi lukija. Se kuitenkin tekee sinusta paremmin lukemaan kohdat tavalla, joka auttaa sinua vastaamaan kysymyksiin tehokkaammin. Mitä tarkoitan tällä?

En voi sanella parasta tapaa sinä lukea kohtia, mutta jos nykyinen lähestymistapa ei toimi, kannattaa harkita sen vaihtamista.

Kolme päämenetelmää ACT-lukukohtien hyökkäämiseen

Tässä on kolme ensisijaista vaihtoehtoa lähestyäksesi ACT-lukukohtia:

 • Lue koko kohta yksityiskohtaisesti: Tämä on oikeastaan ​​hyvä strategia vain, jos olet sekä perusteellinen että nopea lukijana - se on luultavasti pahin vaihtoehto, jos olet jo huolissasi ajan loppumisesta.
 • Lue ensin kysymykset: Selvitä ensin, mitä yksityiskohtia sinun on etsittävä kohdasta; sitten palaat takaisin kohtaan, jotta löydät nämä yksityiskohdat. Tämä menetelmä voi olla hämmentävää joillekin ihmisille, mutta toisille se todella säästää aikaa.
 • Nosta kohta ja hyökkää sitten kysymyksiin: Hanki käsitys katkelman sisällöstä, rakenteesta ja tarkoituksesta ennen kuin vastaat kysymyksiin, ja palaa sitten kappaleeseen saadaksesi tarkempia tietoja, joita tietyt kysymykset edellyttävät.

Mitä paremmin tunnet ACT-lukukappaleet ja kysymykset, sitä paremmin perehdyt testiin ja sitä paremmin tiedät mihin kiinnittää huomiota ja milloin käyttää mitä strategiaa.

Esimerkiksi, jos luet kysymykset ennen kuin luet osan ja törmää kysymykseen, johon liittyy tiettyjä rivejä (esim. 'Riveillä 12-42'), tiedät, että sinun on luettava vain näitä erityisiä viivoja vastaamaan siihen.

mikä on saavutuskoulu

Vaihtoehtoisesti jos ohitat osan ennen kuin vastaat kysymyksiin , sinun tulee tottua huomaamaan siirtymäsanoja / lauseita, kuten 'kuitenkin' ja 'vastakohtana'. Nämä sanat ovat tärkeitä, koska ne osoittavat sävyn muutosta. Tässä on esimerkki: 'Vaikka jotkut tutkijat noudattavat edelleen kylmäveristä dinosaurus-hypoteesia, viimeaikaiset tutkimukset ovat vakuuttaneet monet muut, että todennäköisempi hypoteesi on ...'

Meillä on enemmän strategioita sekä tarkempaa tietoa siitä, miksi haluat ehkä valita yhden lähestymistavan muiden sijasta, artikkelissamme artikkelista parhaan tavan lähestyä ACT-lukemisen osan kohtia.

Lisää ACT-lukustrategioita

Millä lukemallasi kappaleella voi olla suuri ero, jos ACT-lukemisen aika loppuu yleensä.

Jos olet miellyttävämpi tietyissä aiheissa, kuten proosakirjallisuus, aloita noista kohdista ja kysymyksistä pikemminkin kuin käydä läpi jakso järjestyksessä. Paitsi että voit noutaa joitain helppoja kohtia vastaamalla kysymyksiin, jotka todennäköisemmin korjaat, olet myös rennompi, kun pääset vaikeimpiin kohtiin, koska sinulla ei ole piti taistella heti lepakosta.

Toinen strategia on kuplaa kaikissa vastauksissasi lopussa (lue lisää tästä täydellisen maalintekijämme artikkelista Pika-vinkki). Tämä strategia on vain hyödyllinen, jos voit varmistaa, että jätät osan loppuun neljä– viisi minuuttia tähän, koska et halua loppua ajasta, ennen kuin kuplit vastauksissa (viime kädessä turhauttavina).

Jos pystyt miettimään muita tapoja estää itseäsi ajamasta aikaa ACT-lukemiseen (ehkä käyttämällä keskittymiseen joitain tietoisuustekniikoita?), Se on hienoa. Tärkeämpää kuin minkä tahansa strategian käyttäminen on käytä sinulle sopivia strategioita.

body_chess_strategy-1 ACT Lukustrategiat: vähemmän monimutkaisia ​​kuin shakkistrategiat( Mark Rattapong / Flickr)

Vinkki 3: Harjoittele ACT-lukemista osana koko ACT-lukua

Materiaalin tunteminen on ... ja sitten on kestävyyttä sen läpi pääsemiseksi. Onneksi ACT ei koskaan muuta materiaalijärjestystä, mikä antaa sinulle edun valmistellessasi: voit jäljitellä testipäivän olosuhteita harjoittaessasi kokeita ottamalla kaiken oikeassa järjestyksessä.

Aivan kuin et harjoittaisikaan triathlonia varten tekemällä vain kukin aktiviteetti erikseen etkä koskaan tekemällä niitä kaikkia yhdessä, tai et harjoittelisi vain näytelmää, jonka kohtaukset eivät ole järjestyksessä ennen illan avaamista, sinun on suoritettava ACT-lukeminen -osa järjestyksessä muun ACT: n kanssa ainakin muutama kerta ennen testipäivää.

Toisaalta, koska ACT-lukeminen on aina ACT: n kolmas osa, aivosi ovat todennäköisesti väsyneitä siihen mennessä, kun pääset siihen. Lisäksi vielä lukemisen loputtua sinulla on vielä yksi jakso (Tiede-osa).

Minulle siitä tuli todella tekijä, koska aivoni väsyivät keskittymästä yhteen aiheeseen pitkäksi ajaksi. Mutta muille tuntemilleni ihmisille vanha SAT-muoto, joka vaihteli edestakaisin aiheista aiheisiin, oli paljon vaikeampaa (mikä teki ACT: stä suhteellisen paremman valinnan). Nyt kuitenkin sekä ACT että SAT käyttävät samanlaista muotoa, jossa osiot aina näkyvät samassa järjestyksessä.

Toinen mielessä pidettävä seikka on, että olet todennäköisesti tekemässä ACTia lauantai-aamuna, joten jos et ole aamuhenkilö, muista harjoittaa lukemisen käsittelyä aamulla antaa itsellesi hyvä käsitys siitä, millainen energiatasosi tulee olemaan todellisessa testissä. Jos olet hitaampi aamuisin, todennäköisesti vaikuttaa myös lukemisesi nopeuteen; harjoitustestien suorittaminen iltapäivällä ei välttämättä anna sinulle tarkkaa kuvaa siitä, kuinka nopeasti voit suorittaa ACT-lukemisen osan todellisissa testiolosuhteissa.

Erityiset olosuhteet: ACT-ajoitetut majoitukset

Jos sinulla on todella vaikeuksia lukemisessa rajoitetuissa tilanteissa, saatat saada erityisiä testausmajoituksia. On epätodennäköistä, että ACT: n valmistelu ja tekeminen olisi ensimmäinen kerta, kun huomaat, että sinulla on suuria lukemisongelmia; se voi kuitenkin olla ensimmäinen kerta, kun et pysty kompensoimaan sitä muilla tavoilla (esim. käyttämällä tuntikausia kotitehtäviin ja ylimääräisiä luottoja alhaisen testipisteen korvaamiseksi).

Näytös tekee tarjota majoitusta opiskelijoille, joilla on dokumentoituja kysymyksiä, sekä tietoa vaiheet, jotka opiskelijoiden on tehtävä saadakseen majoituksen testauspäivänä.

Mutta varoituksen sana: Majoitukset myönnetään paljon todennäköisemmin, jos opiskelijoiden erityisolosuhteet on dokumentoitu pitkään. ACT, Inc. on taipumus olla houkutteleva opiskelijoille, joille diagnosoidaan jotain juuri ajoissa testin suorittamiseksi - he saattavat venyttää totuutta saadakseen lisäaikaa.

Joten miten voit välttää joutumisen byrokratiaan ja majoitustesi pidättämiseen? Suunnittele ja hae erikoismajoituksia aikaisin, jos mahdollista - pelkkä pyyntöprosessi voi kestää hieman . Jos olet lukiossa tai lukiossa ja sinulla on vakavia lukemisongelmia ikäihisi verrattuna, hanki sitten psyko-kasvatuksellinen testaus sen sijaan, että odotat, että on aika rekisteröityä ACT: ään.

Jos jostakin syystä erikoismajoituksen hakeminen etukäteen ei ole mahdollista (esimerkiksi jos hankit vasta äskettäin kuulo- tai näkövammaisen), varmista, että tilanne dokumentoivalle henkilölle on selvää (henkilö, joka toimittaa sinulle tiedot, jotka lähetetään ACT, Inc: lle) miksi teet vain jotain tässä asiassa nyt. He saattavat haluta sinun selittävän tämän myös heille, joten on hyvä, että selitys on valmis.

Kuinka säästää aikaa ACT-lukemisessa: Yhteenveto

ACT-lukeminen voi olla hankala osa monille testin tekijöille, mutta siinä on ehdottomasti mahdollista säästää aikaa, jos tiedät kuinka valmistautua siihen tehokkaasti ja mitä strategioita testipäivänä käyttää.

Tässä on kolme vinkkiä, jotka pidetään mielessä, kun opiskelet ACT-lukemista:

 • Ota ajoitetut ACT-harjoitustestit ja seuraa aikaa Lukeminen-osiossa
 • Mukava vastaamalla ACT-lukukysymyksiin joten voit käyttää kaikkia strategioita tehokkaasti
 • Ota koko harjoitustestit peräkkäin ainakin muutama kerta ennen testipäivää, jotta tiedät mitä odottaa
Jos luulet olevan suurempi ongelma, jonka vuoksi ACT Readingin aika loppuu, saada psyko-kasvatuksellinen testaus mahdollisimman aikaisin vahvistaaksesi tilasi ja nähdäksesi, oletko oikeutettu ACT: n erityisiin ajoitusmajoituksiin.

Mene nyt ja lue!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka päästä sisään: Miamin yliopiston pääsyvaatimukset

Paul Smithin yliopiston pääsyvaatimukset

Parsons Uusi koulu suunnittelun pääsyvaatimuksille

Texas A&M University - Texarkanan pääsyvaatimukset

UT Dallas ACT -pisteet ja GPA

BA vs BS -tutkinto: mikä on sinulle parempi?

Mitkä ovat tärkeimmät yhtäläisyydet ja erot verrattaessa BA vs BS tutkintoja? Onko yksi aste parempi kuin toinen? Lue asiantuntijaoppaamme saadaksesi selville.

Mitä sinun on tiedettävä El Cerriton vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta El Cerriton vanhemmasta lukiosta El Cerritossa, Kaliforniassa.

20 runollista laitetta, jotka sinun on tiedettävä

Onko sinulla kysymyksiä kirjallisten laitteiden käytöstä runoudessa? Täydellinen runollisia laitteita koskeva oppaamme määrittelee esimerkkeinä kaikki tärkeimmät runoustermit.

Bradley Universityn pääsyvaatimukset

Mikä on AP -testin täydellinen pisteet? Tarvitsetko yhden?

Oletko hämmentynyt siitä, mitä AP -kokeen täydellinen pisteet todella tarkoittavat? Selitämme, mikä on täydellinen piste ja miten se eroaa viidestä.

Saint Francis Medical Center College of Nursing Pääsyvaatimukset

Mitä CEEB -koodit ovat? Kysymyksiinne vastattu

Mitä CEEB -koodit ovat ja miksi tarvitset niitä SAT -rekisteröintiin? Lue täältä, miten voit etsiä ja etsiä CEEB -koodiasi täältä.

1310 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Nevadan yliopisto, Reno Pääsyvaatimukset

Floridan yliopiston pääsyvaatimukset

Aihe-verbisopimus SAT-kirjoittamisesta: strategiat ja käytännöt

Aiheen verbisopimus on erittäin tärkeä SAT -kirjoitustestissä. Lue koko oppaamme täältä, jossa on käytännön tietokilpailukysymyksiä ja strategioita.

John Carroll Universityn pääsyvaatimukset

Pittsburghin yliopisto, Johnstown, pääsyvaatimukset

IUPUI -pääsyvaatimukset

Haskell Indian Nations University pääsyvaatimukset

Saint Mary's University of Minnesota Pääsyvaatimukset

Becker Collegen pääsyvaatimukset

Voivatko korkeakoulut peruuttaa pääsysi sosiaalisen median viestien takia?

Oletko huolissasi, että sosiaalisen median viestisi estävät sinua pääsemästä yliopistoon? Opi, miten korkeakoulut punnitsevat verkkoviestejä ja miten voit välttää sosiaalisen median ongelmia.

Mitä sinun on tiedettävä Dougherty Valleyn lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Dougherty Valleyn lukiosta San Ramonissa, Kaliforniassa.

Mikä on edTPA?

Onko sinulla kysymyksiä edTPA: sta? Katso täydelliset edTPA -käsikirjamme kaikki yksityiskohdat.