Kuinka aloittaa essee täydellisesti

Jos olet istunut tyhjän näytön edessä, etkä ole varma, kuinka aloittaa henkilökohtainen lausunto yliopistolle, niin usko minua - tunnen tuskasi. Upea esseeesittely on avain esseesi erottamiseen, joten sen painaminen vaatii paljon paineita.

Onneksi kyky luoda täydellinen alku sisäänpääsyesseellesi on aivan kuten monet muut kirjoitustaidot - jotain, jota voit parantaa harjoittelemalla ja oppimalla esimerkeistä.Tässä artikkelissa, Minä opastan sinut tarkalleen, kuinka aloittaa ylioppilasessee. Käsittelemme, mikä tekee suuren henkilökohtaisen lausunnon johdannosta ja kuinka esseesi ensimmäinen osa tulee rakentaa. Tarkastelemme myös useita hienoja esimerkkejä esseen aloittamisesta ja selitämme, miksi ne toimivat, miten ne toimivat ja mitä voit oppia niistä.

Mihin College Esseen johdanto on tarkoitettu?

Ennen kuin puhumme siitä, miten college -essee aloitetaan, keskustelemme johdannon roolista. Aivan kuten college -esseesi on tilaisuutesi esitellä itsesi kohdeoppilaitoksesi pääsytoimistoon, esseesi alku on tilaisuutesi esitellä kirjoituksesi.

Odota, varmuuskopioi - miksi korkeakoulut haluavat henkilökohtaisia ​​lausuntoja?

Yleensä college -esseet helpottavat oppia tuntemaan sinua ei transkriptisi - näihin kuuluvat persoonallisuutesi, elämänkatsomuksesi, intohimosi ja kokemuksesi.

Et kirjoita itsellesi vaan hyvin erityiselle lukijalle. Kuvittele se: yleisösi on sisäänpääsyvirkamies, joka on lukenut tuhansia esseitä. Tämä henkilö on taipuvainen olemaan ystävällinen ja utelias, mutta jos hän ei ole jo nähnyt kaikkea, hän on todennäköisesti nähnyt hyvän osan siitä.

Esseesi tehtävä on viihdyttää ja tehdä vaikutusta tähän henkilöön ja tehdä sinusta ikimuistoinen, jotta et vain sulaudu muiden henkilökohtaisten lausuntojen mereen. Kuten kaikki viehätysyritykset, sinun on oltava hieman rohkea ja epätavallinen - mutta sinun on myös pysyttävä kaukana rajan ylittämisestä loukkaavaksi tai huonoon makuun.

Mikä rooli johdannolla on kollegion esseessä?

Henkilökohtaisen lausunnon johdanto on pohjimmiltaan vääntynyt mato, joka syöttää koukun lukijaansa. On elintärkeää saada huomiota liikkeelle lähdettäessä-mitä valppaampi ja innokkaampi yleisösi on, sitä todennäköisemmin sanomasi todella osuu kohdalle.

Miten aiot luoda esittelyn, joka kiinnittää lukijasi onnistuneesti? Puhutaan kuinka rakentaa ylioppilasesitteesi alku.

Teini -ikäiset työskentelevät ahkerasti yliopistosovellustensa parissa.

Henkilökohtaisen lausunnon jäsentäminen Johdanto

Jos haluat nähdä, miten johdanto sopii esseeseen, katsotaan ensin suurta rakenteellista kuvaa ja sitten lähennetään.

College Esseen rakenteen yleiskatsaus

Vaikka niitä kutsutaan esseiksi, henkilökohtaiset lausunnot ovat todellakin enemmän kuin sekoitus novellia ja filosofiaa tai psykologiaa, joka koskee sinua.

Yleensä se miten tämä käännetään, on se aloitat todella hyvällä (ja hyvin lyhyellä) tarinalla jostakin pidättävästä, epätavallisesta tai tärkeästä, joka tapahtui sinulle. Tämä ei tarkoita sitä, että tarinan on kerrottava jostakin tärkeästä tai epätavallisesta asioiden suuressa järjestyksessä - sen on vain oltava hetki, joka erottuu mielestäsi jollakin tavalla määrittäväksi, tai selitys miksi olet sellainen kuin olet. Sitten käännät selitys miksi tämä tarina kuvaa tarkasti yhtä ydinominaisuuksistasi, arvoistasi tai uskomuksistasi.

Tarina tulee tyypillisesti esseen ensimmäiselle puoliskolle, ja oivaltava selitys tulee toiseksi - mutta tietysti kaikki säännöt on tehty rikottavaksi, ja jotkut suuret esseet kääntävät tämän perinteisemmän järjestyksen.

College Essay Johdanto Komponentit

Nollataan nyt kollegion esseen ensimmäinen osa. Mitkä ovat suuren henkilökohtaisen lausunnon johdannon ainesosat? Luettelen ne tänne ja hajotan ne yksitellen seuraavassa osassa:

 • Tappajan ensimmäinen lause: Tämä koukku kiinnittää lukijoiden huomion ja herättää heidän ruokahalunsa tarinaasi kohtaan.
 • Elävä, yksityiskohtainen tarina, joka havainnollistaa näkemystäsi: Jos haluat korvata tarinasi lyhyyden, sinun on lisättävä tehokkaita aistitietoja lukijan upottamiseksi.
 • Oivaltava käänne kohti suurempaa pointtia esseessäsi: Tämä esseen tärkeä osa yhdistää novelliosan siihen osaan, jossa selität, mitä kokemus on opettanut sinulle itsestäsi, kuinka olet kypsynyt ja miten se on lopulta muokannut sinua ihmisenä.

Olet saanut lukijasi huomion, kun näet sen pörröiset korvat laajentuneena ... Ei, odota. Orava. Olet saanut oravasi huomion.

Craft Your Perfect College Essee

Kuinka kirjoittaa esseen esittely

Tässä on outo salaisuus, joka pätee useimpiin kirjallisiin töihin: vain siksi, että se päättyy alussa, ei tarkoita, että sinun on kirjoitettava se ensin. Esimerkiksi tässä tapauksessa et voi tietää, mikä on tappajasi ensimmäinen lause, ennen kuin olet selvittänyt seuraavat tiedot:

 • Tarina, jonka haluat kertoa
 • Pointti, jonka haluat tämän tarinan tekevän
 • Luonne/kypsyysaste/tausta sinusta, jonka esseesi paljastaa

Ehdotukseni on siis toimia päinvastaisessa järjestyksessä! Esseesi kirjoittaminen on paljon helpompaa, jos pystyt ensin selvittämään sen kokonaisuuden ja sitten palaamaan ja selvittämään tarkalleen, miten sen pitäisi alkaa.

Tämä tarkoittaa sitä, että ennen kuin voit muotoilla ihanteellisen ensimmäisen lauseesi, miten elämäsi novellikokemus tulee sivulle, ja täydellinen käännekohta, joka siirtyy tarinastasi näkemykseesi, sinun on laadittava yleinen käsitys siitä, minkä elämäntapahtuman jaat ja mitä odotat tämän tapahtuman osoittavan lukijalle itsestäsi ja millaisesta henkilöstä olet.

Jos sinulla on vaikeuksia löytää aihetta, tutustu oppaaseemme aivoriihiopiston esseeideoista. Voi myös olla hyödyllistä lukea oppaamme tiettyihin sovellusesseisiin, kuten parhaan yhteisen sovelluksen kehotteen valitseminen ja täydellisen Kalifornian yliopiston henkilökohtaisen lausuman kirjoittaminen.

Tämän artikkelin seuraavissa osissa puhun kuinka työskennellä taaksepäin johdannossa siirtymällä isommista pienempiin elementteihin: alkaen esseen ensimmäisestä osasta yleensä ja sitten hiomalla kääntölauseesi ja ensimmäinen lauseesi.

Älä innostu liikaa käänteisestä työskentelystä - kaikki toiminnot eivät ole turvallisia taaksepäin.( Jackie /Flickr)

Kuinka kirjoittaa ylioppilasesseesi ensimmäinen osa

500 sanan esseessä tämä osio kestää noin esseen ensimmäisen puoliskon ja koostuu enimmäkseen lyhyt tarina, joka valaisee avainkokemuksen, tärkeän luonteenpiirteen, muutoksen tai muutoksen hetken tai askeleen kohti kypsyyttä.

Kun olet selvittänyt aiheesi ja nollautunut kokemukseen, jonka haluat korostaa esseesi alussa, tässä on kaksi hienoa tapaa tehdä siitä tarina:

 • Puhuminen, tarinankerronnan tyyli (kun tallennat itseäsi): Kuvittele, että istut ihmisryhmän kanssa nuotion ääressä tai että olet jumissa pitkällä lennolla istumassa jonkun kanssa, jonka haluat ystävystyä. Kerro nyt se tarina. Mitä jonkun, joka ei tiedä sinun tarvitse tietää, jotta tarina olisi järkevä? Mitä tietoja sinun on annettava, jotta voit lisätä ne tarinaan kanssasi? Mitä taustatietoja he tarvitsevat ymmärtääkseen tarinan panoksen tai tärkeyden?
 • Tallenna itsesi kertomalla tarinasi ystävillesi ja sitten juttelemalla siitä: Mitä ne kaipaavat selvennystä? Mitä kysymyksiä heillä on? Mitkä tarinasi osat eivät olleet heille järkeviä tai loogisia? Haluavatko he tietää enemmän vai vähemmän? Onko osa tarinastasi mielenkiintoinen heille, mutta ei kiinnostava sinulle? Onko pala tarinasi salaa tylsää, vaikka sinä mielestäsi mielenkiintoista?

Myöhemmin, kun kuuntelet nauhoitettua tarinaa ja yrität ymmärtää, miten se kirjoitetaan, voit myös ymmärtää sävyn, jolla haluat kertoa tarinasi. Oletko hauska puhuessasi? Surullinen? Yritätkö järkyttää, yllättää tai hämmästyttää yleisöäsi? Tapa, jolla luontevimmin kerrot tarinasi, on kirjoitettava.

Kun olet tehnyt tämän tarinankerrontaharjoituksen, kirjoita oppimasi tärkeimmät kohdat muistiin. Mikä on tarinasi, jonka esseesi kertoo? Mikä on sinun elämäsi, näkökulmasi tai persoonallisuutesi tarkoitus? Millä sävyllä kerrot sen? Piirrä yksityiskohtainen luonnos, jotta voit alkaa täyttää palasia, kun käsittelemme johdanto -osien kirjoittamista.

Paroni Munchausen ei tiennyt, pitäisikö kertoa tarinansa surullisena siitä, että hänen hevosensa oli leikattu kahtia, vai ilahtui siitä, mitä tapahtuisi, jos puoli hevosta juo suihkulähteestä.

Kuinka kirjoittaa ylioppilasesseesi ensimmäinen lause

Yleensä esseesi ensimmäisen virkkeen pitäisi olla jompikumpi mini-cliffhanger joka luo tilanteen, jonka lukija haluaisi ratkaista, tai todella rehevä kohtaus joka sijoittaa yleisön paikkaan ja aikaan, jonka he voivat helposti visualisoida. Ensimmäinen rakentaa odotuksia ja herättää uteliaisuutta, ja jälkimmäinen stimuloi mielikuvitusta ja luo yhteyden tekijään. Molemmissa tapauksissa saavutat tavoitteesi, joka on lukijoiden sitoutuminen.

Aion nyt näyttää, kuinka nämä periaatteet toimivat kaikentyyppisillä ensimmäisillä lauseilla, olivatpa ne sitten esseissä tai kuuluisissa kaunokirjallisissa teoksissa.

Ensimmäinen lauseidea 1: Suora lainaus

'Äiti, olen homo.' ( Ahmad Ashraf '17 Connecticutin yliopistolle )

Lähtökokemus on raaka ja emotionaalinen, ja LGBTQ -oikeudet ovat tärkeä osa nykyaikaista elämää. Tämä kolmen sanan lause tiivistää välittömästi valtavan taustan henkilökohtaisesta ja poliittisesta.

'Sinä pystyt siihen, Matt', sanoi herra Wolf, neljännen luokan bändiopettajani, nostatessaan raskaan tuuban ja panen sen käsivarsilleni. ( Matt Coppo '07 Hamilton Collegessa )

Tämä lause saa aikaan hauskan kuvan - voimme heti kuvata isomman aikuisen seisovan pienen lapsen vieressä, jolla on jättimäinen tuuba. Se myös leikkii sanoja: 'käsittele sitä' voi tarkoittaa sekä kirjaimellista tuubaa, jota Mattia pyydetään pitämään ja soittamisen kuviollinen stressi.

Ensimmäinen lauseidea 2: Lyhyt lause, jossa on yksi Grabby -yksityiskohta

Asun yksin - olen aina ollut peruskoulusta lähtien. ( Kevin Zevallos '16 Connecticut Collegesta )

Tämä avaaja saa meidät varmasti haluamaan tietää enemmän. Miksi hän oli yksin? Missä olivat suojaavat aikuiset, jotka ympäröivät useimpia lapsia? Miten ihmeessä pieni 8-10-vuotias lapsi selviäisi yksin?

Minulla on vanhat kädet. ( Ensimmäinen rivi opiskelijalta Stanfordin luokassa 2012 )

Tässä ei ole muuta kuin kysymyksiä. Mitä ovat 'vanhat' kädet? Ovatko ne vanhan näköisiä? Artriitti? Miten näiden käsien saaminen on vaikuttanut kirjailijaan?

Sinä päivänä ei ollut mahdollisuutta kävellä. (Charlotte Bronte, Jane Eyre )

Täällä on heti pettymyksen tunne ja tukahdutettu toimintahalu. Kuka halusi mennä kävelylle? Ja miksi tätä henkilöä estettiin menemästä?

Ensimmäinen lauseidea 3: Lyyrinen, adjektiivirikas kuvaus asetuksesta

Tapasimme lounaalle El Burrito Mexicanossa, pienessä meksikolaisessa lounaspöydässä Red Line'n El -kappaleiden alla. ( Ted Mullin '06 Carleton Collegessa )

Katso kuinka paljon tämä lause sisältää alle 20 sanaa. Jokainen substantiivi ja adjektiivi valitaan sen kyvyn välittää vielä yksi yksityiskohta. 'Pieni' 'pienen' sijasta antaa lukijoille tunteen olla epämiellyttävän lähellä muita ihmisiä ja istua pöydissä, joissa ei ole tarpeeksi tilaa lautasille. 'Laskuri' 'ravintolan' sijaan antaa meille heti kuvan tästä työtasosta, sen takana olevasta palvelimesta ja yleisestä ilmapiiristä. 'Jälkien alla' on paikka, joka liittyy syvälle ajamiseen, rajapintaisena ja ehkä jopa vaarallisena.

Ehkä se johtuu siitä, että asun Rhinelanderissa, Wisconsinissa, missä Brett Favre kerää sunnuntaina enemmän väkeä kuin mikään uskonnollinen palvelu, juusto on peruselintarvike, se on nollan alapuolella ilmaston lämpenemisen aikana, nykyiset muodit tulevat kolme vuotta sen jälkeen, kun he ovat osui suureen muuhun maailmaan, ja jossa kaikki kymmenen vuoden ikäiset lapset voivat käyttää 12-mittaria kuin heidän työnsä. ( Riley Smith '12 Hamilton Collegessa )

Tämä lause onnistuu osumaan kaikkiin ulkopuolisten hallussa oleviin stereotypioihin Wisconsinista - jalkapallo, juusto, napaiset talvet, jälkeenjääneisyys ja aseet - ja tämä kasaantuminen antaa meille hyvän paikan tunteen ja luo samalla tarpeeksi hyperboleja ollakseen hauskoja. Samaan aikaan lause herättää houkuttelevan kysymyksen: ehkä mitä johtuuko Wisconsinista?

Korkealla, korkealla pohjoisnavan yläpuolella, ensimmäisenä päivänä 1969, kaksi englanninkielisen kirjallisuuden professoria lähestyi toisiaan nopeudella 1200 mailia tunnissa. (David Lodge, Paikkojen vaihtaminen )

Tämä lause on rakennettu matemaattisen tehtävän erittäin erityiseen tyyliin, mikä tekee siitä hauskan. Kuitenkin, tämän lauseen ytimessä on mysteeri joka kiinnittää lukijan mielenkiinnon: miksi ihmeessä nämä kaksi ihmistä tekisivät näin?

Ensimmäinen lauseidea 4: Vastavuoroinen lausunto

Välttääksesi yleistymistä tämän kanssa, varmista, että olet todella luomassa väittelyä tai keskustelua vastustamattomalla lauseellasi. Jos kukaan ei kiistä sitä, mitä sanoit, niin et väitä. ('Maailma on ihana paikka' ja 'Elämä on elämisen arvoista' eivät tee mitään.)

Jos merkkiteoria on todella totta, niin koko maailma koostuu merkkijonoista, enkä voi sitoa yhtä. ( Joanna '18 Johns Hopkinsin yliopistolle )

Täällä on hyvä kytkin alimikroskooppisista merkkijonoista, jotka muodostavat merkkijonoteorian todellisiin fyysisiin merkkijonoihin, jotka voit sitoa tosielämässä. Tämä lause viittaa siihen, että muu essee jatkaa pelaamista linkitetyillä, vaikkakaan ei tyypillisesti kytkeytyneillä käsitteillä.

Kaikki lapset yhtä lukuun ottamatta kasvavat. (J. M. Barrie, Peter Pan )

Vain kuusi sanaa tämä lause ylittää kaiken, mitä luulemme tietävämme siitä, mitä ihmisille tapahtuu.

Ensimmäinen lauseidea 5: Loppu - Muun esseen tekeminen flashbackiksi

Olen äskettäin tajunnut, että yhteisöpalvelut eivät vain ole minua varten. ( Kyla '19 Johns Hopkinsin yliopistolle )

Tämä vaikuttaa melko rohkealta - eikö meidän pitäisi olla erittäin osa yhteisöpalvelua? Onko tämä henkilö julistamassa olevansa täysin itsekäs ja välinpitämätön vähemmän onnekkaita kohtaan? Haluamme tietää tarinan, joka johtaisi jonkun tällaiseen johtopäätökseen.

on 5,0 gpa hyvä

Monia vuosia myöhemmin, kun hän kohtasi ampumajoukon, eversti Aureliano Buendían piti muistaa se kaukainen iltapäivä, jolloin hänen isänsä vei hänet etsimään jäätä. (Gabriel García Márquez, Sadan vuoden yksinäisyys )

Niin paljon hämmästyttäviä yksityiskohtia täällä. Miksi eversti teloitetaan? Mitä jään löytäminen sisältää? Miten hän muuttuu jään löytäjästä jonkinlaiseksi sotilaskomentajaksi johonkin, joka on tuomittu kuolemanrangaistukseen?

Ensimmäinen lauseidea 6: Suora kysymys lukijalle

Jotta kysymyksesi toimisi hyvin, kysymyksen tulisi olla erityisen täsmällinen, tulla vasemmasta kentästä tai esittää yllättävä hypoteetti.

Miten diasporassa asuva agnostinen juutalainen muodostaa yhteyden Israeliin? ( Essee 3 Carleton Collegen esimerkkiesseistä )

Tämä on hankala avaus, joka herättää kysymyksiä siitä, mikä ero on etnisen juutalaisen olemisen ja juutalaisuuden uskonnon harjoittamisen välillä, ja Israelin ulkopuolella asuvien juutalaisten velvollisuudet Israelissa asuville ja päinvastoin. Tässä kysymyksessä on paljon lihaa, filosofisesti mielenkiintoisen, poliittisesti tärkeän ja henkilökohtaisesti merkityksellisen esseen luominen.

Oletko koskaan törmännyt maailmankaikkeuden piilotettuun taskuun matkustaessasi päivittäistä elämänpolkua? ( Ensimmäinen rivi opiskelijalta Stanfordin luokassa 2012 )

Tässä ensimmäisessä lauseessa on unenomainen ja scifi-elementti, koska se yrittää löytää ylevän ('maailmankaikkeuden') proosalisen ('päivittäisen elämän polun') sisältä.

Ensimmäinen lauseidea 7: Oppitunti, jonka opit kertomastasi tarinasta

Yksi tapa ajatella, miten tällainen aloituslause tehdään hyvin, on mallina sen moraalin perusteella, joka päättyi Aesopin tarina . Oppiaiheesi pitäisi olla hieman yllättävää (ei välttämättä intuitiivista) ja jotain, josta joku muu voi olla eri mieltä.

Ehkä ei ollut viisasta pureskella ja niellä kourallinen hiekkaa päivänä, jona minulle annettiin ensimmäinen hiekkalaatikko, mutta se tuntui silloin hyvältä ajatukselta. ( Meagan Spooner '07 Hamilton Collegessa )

Parasta tässä hilpeässä lauseessa on, että edes jälkikäteen ajatellen kourallisen hiekan syöminen on vain mahdollisesti järjetön idea - täsmennys, joka saavutettiin tuon suuren 'ehkä' kautta. Tarkoittaako tämä siis, että oli ainakin jollakin tapaa viisasta syödä hiekkaa? Lukija haluaa tietää enemmän.

Kaikki onnelliset perheet ovat samanlaisia; jokainen onneton perhe on onneton omalla tavallaan. (Leo Tolstoi, Anna Karenina )

Tämä asettaa lukijat heti henkisesti selaamaan jokaista onnetonta perhettä, jonka he ovat koskaan tienneet, tarkistamaan kertojan väitteen. Tekikö hän oikean johtopäätöksen? Miten hän päätyi tähän oivallukseen? Se merkitys, että hän kertoo meille kaikesta toiminnallisesta draamasta, sisältää myös kuminauhan.

body_wrightplane.jpg Mene nyt! Ja anna ensimmäisten lauseidesi nousta kuin Wright Brothersin ensimmäinen lentokone!

Kuinka kirjoittaa pivot -lause kollegion esseeesi

Tämä on esseesi paikka, jossa olet siirry pienestä suureksi - yksityiskohtaisesti kuvaamastasi elämänkokemuksesta suurempaan kohtaan, jota tämä kokemus kuvaa maailmasta ja itsestäsi.

Yleensä kääntölause tulee johdanto -osasi loppuun, noin esseen puolessa välissä. Sanon lauseen, mutta tämä osa voi olla useampi kuin yksi lause (tosin mieluiten enintään kaksi tai kolme).

Joten miten teet käännöksen? Yleensä osoitat itse kääntölauseessasi, että olet siirtymässä esseen osasta toiseen. Tätä kutsutaan viittaukseksi, ja se on loistava tapa pitää lukijat ajan tasalla siitä, missä he ovat esseen ja argumenttisi kulussa.

Tässä on kolme tapaa tehdä tämä, ja tosielämän esimerkkejä korkeakoulujen julkaisemista korkeakoulujen esseistä.

Pivot -idea 1: Laajenna aikakehystä

Tässä pivotissa eleet kuvailemastasi erityiskokemuksesta sen kattavaan oivallukseen. Ajattele apulauseita, kuten 'se oli hetki, jonka tajusin' ja 'en enää koskaan.'

Yhtäkkiä kaksi asiaa napsautti samanaikaisesti. Yksi oli oven lukko. (Onnistuin itse asiassa jousittamaan sen.) Toinen oli oivallus, että olin ollut tällaisessa tilanteessa aiemmin. Itseasiassa olin syntynyt tällaiseen tilanteeseen. ( Stephen '19 Johns Hopkinsin yliopistosta )

Tämä on varsin loistava nivel, joka yhdistää siististi Stephenin kertoman tarinan (siitä, että on pakko murtautua autoon vapaaehtoistyömatkalla) ja hänen yleisestä luottamuksestaan ​​omaan kekseliäisyyteensä ja kykyynsä rullata kaiken elämän eteen. Se on kaksinkertainen bonus, että hän suorittaa käännöksen pelaamalla sanaa 'napsauta', mikä tarkoittaa tässä sekä auton oven salvan kirjaimellista napsautusta että aivojen kuvallista napsautusta. Huomaa myös, kuinka kääntöpiste kiteyttää loppiaisen hetken sanan 'yhtäkkiä' kautta, mikä tarkoittaa välitöntä näkemystä.

Mutta siinä hetkessä tajusin, että itsehillivät vitsit olivat syystä. Kun yritin kiivetä komedian menestyksen vuorelle, en vain pudonnut ja jatkan sitten matkaani, vaan putosin niin monta kertaa, että ystävystyin maan kanssa ja tajusin, että vertauskuvallisen vuoren keskellä tehtiin parempi leirintäalue. Ei siksi, että olisin antanut epäonnistumisteni saada minut parhaaksi, vaan siksi, että olin oppinut tekemään parhaani epäonnistumisistani. ( Rachel Schwartzbaum '19 Connecticutin yliopistosta )

Tämä nivel keskittyy samoin valaistun selkeyden 'tuohon hetkeen'. Tässä tapauksessa se laajentaa Rachelin kokemusta näyttämöpelosta ennen kuin standup -komedia alkaa tavalla, jolla hän ei yleensä ole sallinut epäonnistumisten pysäyttää edistymistään - ja on sen sijaan voinut käyttää niitä oppimiskokemuksina. Hän ei vain kuvaile huumoriaan 'itseään heikentäväksi', vaan hän myös osoittaa, mitä hän tarkoittaa sillä hienolla 'ystävystynyt maanpäällä' -linjalla.

Tässä ensimmäisessä koulutustehtävässä ymmärsin, kuinka paljon voitaisiin saavuttaa eläinten koulutusohjelman avulla - joissain tapauksissa enemmän kuin kaikkien kuntouttajien yhteinen ponnistus. Huomasin, että olin ollut naiivi olettamuksessani, että useimmat ihmiset tiesivät villieläimistä yhtä paljon kuin minä, ja että he kunnioittivat eläimiä. ( J. P. Maloney '07 Hamilton Collegessa )

Tämä on toinen klassisesti rakennettu nivel, Kuten J.P. osoittaa negatiivisista odotuksistaan ​​kuntoutetun villipöllön käyttämisestä opetuseläimenä, ymmärrykseen siitä, kuinka paljon tällainen koulutus voisi edistää tulevien ympäristönsuojelijoiden ja luonnon ystävien muodostumista. Soveltamisalan laajentaminen tapahtuu heti, kun siirrytään erittäin spesifisestä 'ensimmäisestä koulutustehtävästä' yleiseen käsitykseen siitä, että 'paljon' voitaisiin saavuttaa tällaisilla ohjelmilla.

Pivot Idea 2: linkitä kuvattu kokemus muihin

Tässä pivotissa sinä vedä rinnakkaisuus hyvin lyhyessä tarinassasi kuvatun elämäntapahtuman ja muiden tapahtumien välillä, jotka olivat jollain tavalla merkittäviä. Hyödyllisiä lauseita ovat 'nyt ymmärrän miten x on oikeastaan ​​vain yksi monista x Olen kohdannut, tavallaan, x on hyvä esimerkki x -kaltaisia ​​tilanteita, joita näen päivittäin, 'ja' ja siitä lähtien aina kun näen ... '

Tämä löytötila on asia, johon pyrin päivittäin. Tavoitteeni on saada kaikki mielessäni olevat ideat yhteen kuin sveitsiläinen kello. Olipa kyseessä uuden käsitteen oppiminen lineaarisessa algebrassa, puhuminen jonkun kanssa ohjelmointiongelmasta tai yksinkertaisesti kaavoitus lukemisen aikana, päiväni sisältää aina jonkin osan, joka työntää minut kohti tätä yhteenkuuluvuuden paikkaa: idea, joka yhdistää jotakin joukkoa mielessäni olevista ratkaisemattomista mysteereistä. ( Aubrey Anderson '19 Tuftsin yliopistossa )

Kun Aubrey on luetteloinut ja esittänyt yksityiskohtaisesti monia mielenkiintoisia ajatuksia, jotka kulkevat hänen aivoissaan tietyn tunnin aikana, Aubrey selittää pivotin avulla, että tämä on jokaista herätystuntia hänelle 'päivittäin'. Hän rakastaa oppia erilaisia ​​asioita ja pitää erilaisia ​​aloja kiehtovina. Ja hänen pivot kertoo meille sen hänen esimerkkinsä on osoitus hänen mielensä toiminnasta yleensä.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun olin New Mexicossa hänen kuolemansa jälkeen. Paluumme toi minulle niin paljon takaisin. Muistin kaikki vierailumme aikoina, kun olin nuorempi, ja tietyt tapahtumat korostuivat tekemisillämme: isä kauppasi korumyyjien kanssa, hänen vähäinen tarkastelunsa ruukuista kauppapaikalla, kiintymys chiliin. Pelkäsin, että hänen kuolemansa pilaisi rakkauteni paikkaan, ja se vähentyisi ilman häntä oppaana. Tämä pelko oli osa sitä, mikä piti äitini ja minut kaukana niin kauan. Siellä ollessani olin kuitenkin helpottunut, kun huomasin, että Albuquerque tuo minut yhä lähemmäs isääni. ( Essee 1 Carleton Collegessa otosesseistä )

Tässä pivotissa yksi erittäin tuskallinen kokemus vierailusta paikassa, joka on täynnä surullisia muistoja, käytetään keinona ajatella 'kaikkia muita aikoja', jolloin kirjailija oli käynyt Uudessa Meksikossa. Aiemmin kuvattu matka isän kuoleman jälkeen luo muistin jatkuvuuden tunteen. Vaikka hän ei ole enää paikalla opastamassa, tekijän rakkaus itseään kohtaan säilyy.

Pivot Idea 3: Pura ja alleviivaa ominaisuus tai arvo

Tämän tyyppisessä pivotissa Käytät kuvaamaasi kokemusta osoittaaksesi sen tärkeyden yhden avainattribuutin kehittämisessä tai lähentämisessä. Tässä muutamia tapoja ajatella tämän siirtymän tekemistä: 'En olisi voinut tehdä sitä ilman ominaispiirteitä Y , joka on auttanut minua monien muiden vaikeiden hetkien läpi ”tai” näin opin ymmärtämään arvon tärkeyden Kanssa, sekä itsessäni että ympärilläni. ''

Todellinen palkintoni Stanleystä on se, että hän avasi oven kasvitieteen maailmaan. En olisi koskaan käyttänyt niin paljon aikaa kasvien molekyylirakenteen tai kemiallisen tasapainon oppimiseen, ellet olisi huolehtinut hänestä. ( Michaela '19 Johns Hopkinsin yliopistolle )

Tässä kielellä poskessa olevassa esseessä, jossa Michaela kirjoittaa Stanleysta, rakastetusta kaktuksesta, ikään kuin hänellä olisi inhimillisiä ominaisuuksia ja hän olisi hänen lapsensa, nivel selittää, mikä tekee tästä kasvista niin merkityksellisen omistajalleen. Ilman 'huolehtimista hänestä' Michaela ei olisi koskaan investoinut niin paljon aikaa kasvibiologian oppimiseen. Hänellä on syvä affiniteetti luonnontieteisiin ja hän pitää kiinnostuksensa ainakin osittain kaktusestaan.

Jättämällä minut vapaaksi tekemään virheitä ja jahtaamaan villiä unia, isäni pystyi aina auttamaan minua takaisin todellisuuteen. Henkilökohtaiset vastuut, prioriteetit ja sitoumukset ovat kaikki arvoja, jotka ovat syöpyneet mieleeni, aivan kuten isäni. ( Olivia Rabbitt '16 Connecticutin yliopistosta )

Olivian esseessä isänsä roolista hänen elämässään pivotti käsittelee hänen tärkeyttään selittämällä hänen syvää vaikutustaan ​​hänen arvoihinsa. Olivia on käyttänyt esseensä tarinan osan isänsä taustasta ja heidän suhteestaan. Nyt hän voi vapaasti näyttää, kuinka ilman hänen vaikutusvaltaansa hän ei olisi niin vahvasti sitoutunut 'henkilökohtaisiin velvollisuuksiin, prioriteetteihin ja sitoumuksiin'.

body_parkour-1 Suuri kääntö on kuin suuri parkour - terävä, nopea ja hieman odottamattomassa käyrässä.( Peter Waterman /Flickr)

College Essay -esimerkin esimerkkejä

Olemme keränneet monia esimerkkejä korkeakoulujen julkaisemista college -esseistä ja tarjonneet erittelyn siitä, kuinka useita niistä on koottu. Katsotaanpa nyt muutamia esimerkkejä todellisista college -esseen alkuista, jotta voimme näyttää, miten ja miksi ne toimivat.

Näyteesittely 1

Sininen seitsemännen sijan urheilullinen nauha roikkuu vaipassani. Joka päivä, kun kävelen olohuoneeseeni, palkinto onnittelee pilkkaavasti minua hymyillen. Ironista kyllä, sininen seitsemännen sijan nauha muistuttaa väriltään ensimmäisen sijan nauhaa; joten jos peitän vain seitsemän kärjen, voin vakuuttaa itseni, että puolustin neljättä erää. Mutta en koskaan uskalla pyyhkiä pois muistoa seitsemännestä uinnistani; Tarvitsen päivittäin muistutuksen epätäydellisyydestäni. Tarvitsen seitsemännen sijan.

Kaksi vuotta sitten liityin leikkaamattomaan uintitiimiin. Sinä talvena valmentajani yllättäen määräsi minut uimaan 500 freestylea. Stressaantunut tuntikausia 20 kierroksen uimisesta kilpailussa, asensin lohkot, otin merkin ja uin. Kierroksen 14 ympärillä katsoin ympärilleni muita kaistoja enkä nähnyt ketään. 'Minun täytyy voittaa!' Ajattelin itsekseni. Kuitenkin, kun sain vihdoin kisani päätökseen ja nostin käteni pystyyn voittajien fanien innokkaiden suosionosoitusten vuoksi, katsoin ylös tulostauluun. Olin lopettanut kisani viimeisellä sijalla. Itse asiassa lähdin altaalta kaksi minuuttia viimeisen kilpailijan jälkeen, joka seisoi nyt ystäviensä kanssa yllään kaikki vaatteet.

(Lähteestä Meghanin 'Unathletic -osasto '17 Johns Hopkinsin yliopistolle )

Miksi esittelynäyte 1 toimii

Tässä on joitakin tärkeimpiä syitä, miksi tämän esseen johdanto on erittäin tehokas.

#1: Se on loistava ensimmäinen lause

Lause on lyhyt, mutta tekee silti jonkinlaisen kohtauksen, jossa on kuvaileva 'sininen' ja sijainti 'takistani'. Se esittelee hauskan elementin, jossa on 'seitsemäs sija' - miksi niin huono esitys saisi jopa nauhan? Se roikkuu tietoja vain ulottumattomissa, jolloin lukija haluaa tietää enemmän: mistä tämä palkinto oli? Miksi tämä lopullisesti voittamaton nauha roikkuu niin näkyvässä ylpeyden paikassa?

#2: Siinä on paljon yksityiskohtia

Johdannossa saamme fyysiset toimet: 'peitä kärki', 'asenna lohkot', 'katsoi ympärille muita kaistoja', 'nosti käteni ylös' ja 'seisoi ystäviensä kanssa yllään kaikki vaatteet'. Saamme myös tunteita välittävät sanat: 'onnittelee pilkallisesti minua hymyillessäni', 'odottamatta' ja 'stressaa tuntikausia'. Lopulta saamme kuvaava spesifisyys täsmällisessä sanavalinnassa: 'minun takistani' ja 'minun olohuoneestani' pelkän '' kotini '' sijasta ja '' kierros 14 '' sijasta 'kilpailun loppua kohti'.

#3: Se selittää panokset

Vaikka kaikki voivat kuvitella kierrosaltaan, kaikki eivät tiedä tarkalleen, mikä on 500 freestyle -kisa. Meghan selittää ongelman tyylikkäästi kuvaamalla itsensä kauhistuneeksi yli 20 kierroksen uinnista kilpailussa, mikä auttaa meitä kuvittelemaan uimarin menevän edestakaisin monta kertaa.

#4: Siinä on loistava tarinankerronta

Täältä saamme periaatteessa urheilukommentteja pelaamalla. Vaikka tiedämme jo johtopäätöksen - Meghan tuli seitsemänneksi - hän silti rakentaa jännitystä kertomalla rodun hänen näkökulmastaan ​​uidessaan sitä. Hän on hermostunut jonkin aikaa, ja sitten hän aloittaa kilpailun.

Loppua kohden hän alkaa ajatella, että kaikki menee hyvin ('Katsoin ympärilleni muita kaistoja enkä nähnyt ketään.' Minun täytyy voittaa! ', Ajattelin itsekseni.'). Kaikki rakentuu odotetun suuren voiton hetkeen ('Sain vihdoin kisani päätökseen ja nostin käteni pystyyn voittajina fanien innokkaiden suosionosoitusten vuoksi') mutta päättyy täydelliseen tappioon ('Olin lopettanut kilpailuni viimeisellä sijalla').

Ei vain sitä, vaan lievästi kliseinen urheiluhype on todellisuuden hilpeä ('Lähdin altaalta kaksi minuuttia viimeisen kilpailijan jälkeen, joka seisoi nyt ystäviensä kanssa yllään kaikki vaatteet').

#5: Se käyttää kääntölauseita

Tämä essee käyttää kääntöajan laajennustapa: 'Mutta en koskaan uskalla pyyhkiä pois muistoa seitsemännestä uinnistani; Tarvitsen päivittäin muistutuksen epätäydellisyydestäni. Tarvitsen seitsemännen sijan. ' Kilpailun viimeiseksi tuleminen tapahtui kerran, mutta palkinto on nyt jokapäiväinen nöyryyden kokemus.

Loput esseestä tutkivat, mitä Meghanille merkitsee jatkuvasti nähdä tämä muistutus epäonnistumisesta ja muuttaa se tunnustukseksi hänen epätäydellisyydestään. Huomaa myös, että tässä esseessä pivot tulee pääjutun edelle, auttaa meitä 'kuulemaan' kertomuksen hänen haluamallaan tavalla.

Näyteesittely 2

'Biogeokemiallinen. Se on sana, lupaan! ' Kuuluu huutoja ja huutoja vastustamaan ja tukemaan. Hyväksyttäviä loukkauksia heitetään, tutkinnot ja pätevyydet kyseenalaistetaan, luulen, että jopa palanen isoäitini kuuluisasti flakey paranthasta huutaa korvani ohi. Kaikki ovat liian laiskoja ottamaan esiin sanakirjan (tai jopa puhelimensa) etsimään sitä, joten me vain tiivistämme sen. Ja sitten minut kruunataan voittajaksi, todellinen menestys kauppiaan taloudessa. Mutta se on ohikiitävää, sillä pienet, kiiltävät, muovilaatat, jotka on yhdistetty täydellisesti voittosanani muodostamiseen, kaapataan alta ja heitetään kasaan kaikkien häpeällisten, 'voittamattomien' laattojen kanssa sekoittaessamme seuraavaa peliämme varten Bananagrammit. Se on samanlainen donnybrook, tällä kertaa päättyen siihen, että isäni väitti, että on ok käyttää 'Ramboa' sanana (se ei täysin ole).

Sanoilla ja kommunikoinnilla on aina ollut valtava merkitys elämässäni: typeristä peleistä, kuten Bananagramsista ja meidän road trip -suosikkipelistämme sanapeliin, ja vastakkaisten isovanhempien väliseen kommunikaatioon, joka puhuu eri intialaista kieltä; yrittäen ymmärtää juustonvalmistajaa tiskin takana syvällä eteläisellä vedolla (haluan vain Camembertiä!), käsikirjoituksen muotoiluun, joka saa ihmiset nauramaan.

Sanat liikkuvat ja muuttuvat; niillä on vaikutusta ja sisältöä.

Alkaen Shaan Merchantin essee '19 Tuftsin yliopistolle

Craft Your Perfect College Essee

Miksi Intro Sample 2 toimii

Katsotaanpa, mitkä ominaisuudet tekevät tämän esseen johdannosta erityisen ikimuistoisen.

#1: Se on loistava ensimmäinen lause

Ensimmäisellä lauseella, joudumme heti toiminnan keskelle - jännittävään osaan väittelyssä siitä, onko 'biogeokemiallinen' todella sana. Meidät haastetaan myös heti. On tämä sana? Omistaa Minä oletko koskaan kuullut sen? Lasketaanko tieteellinen neologismi sanana?

#2: Se näyttää pikemminkin kuin kertoo

Koska koko essee käsittelee sanoja, Shaanin on järkevää osoittaa mukavuutensa kaikenlaisilla kielillä:

 • Monimutkainen, korotettu sanasto, kuten 'biogeokemiallinen' ja 'donnybrook'
 • Vieraat sanat, kuten 'parantha' ja 'Camembert'
 • Värikkäitä kuvaavia sanoja, kuten 'huutoja ja huutoja', 'kuuluisa flakey', 'huutaa ohi' ja 'hajauttaa se'
 • 'Fake' sanat, kuten 'unsinning' ja 'Rambo'

Hienoa on, että Shaan pystyy sekoita saumattomasti eri sävyjä ja rekisteröi nämä sanat, siirtyminen aivoista hauskoihin ja takaisin.

#3: Se käyttää kääntölausetta

Tämä essee käyttää pivot-arvon louhintatyyli: `` Sanoilla ja kommunikoinnilla on aina ollut valtava merkitys elämässäni. '' Kun näemme kokemuksen, joka yhdistää Shaanin selkeän rakkauden perheeseensä kiinnostukseen sanapelien kanssa, hän selventää, että tämä on tarkalleen mistä esseessä on kyse - käyttäen hyvin suoraviivaista käännettävää virkettä.

#4: Se kasaa esimerkkejä epämääräisyyden välttämiseksi

Tällaisen keskeisen lauseen vaara liukuu epämääräisiin, epäinformatiivisiin lausuntoihin, kuten 'Rakastan sanoja'. Jotta vältettäisiin yleistäminen, se ei kerro meille mitään, essee luo luettelon esimerkeistä ajoista, jolloin Shaan näki tavan, jolla sanat yhdistävät ihmiset: pelit ('Bananagrammit ja meidän road trip -suosikkimme' sanapeli ',), hänen seka- kieliperhe (”isovanhemmat, kukin puhuu eri intialaista kieltä”), kohtaamiset vieraiden kanssa (”yrittämisestä ymmärtää juustonmyyjää”) ja lopuksi aktiivisempi esiintymiskokemus (”käsikirjoituksen muokkaaminen ihmisten naurattamiseksi”).

Mutta essee lakkaa antamasta niin monia esimerkkejä, että lukija hukkuu. Sanoisin, että kolmesta viiteen esimerkkiä on hyvä valikoima - kunhan ne ovat kaikki samanlaisia.

body_keys-2.jpg Useat avaimet tarjoavat hyvät mahdollisuudet avata ovi; valtava kasa avaimia on oma ratkaisematon sokkelo.

Bottom Line: Kuinka aloittaa essee

College essee johdanto pitäisi koukku lukijaasi ja saa hänet haluamaan tietää enemmän ja Lue lisää.

Hyvät henkilökohtaiset lausunnot sisältävät seuraavat ominaisuudet:

 • Tappava ensimmäinen rivi
 • Yksityiskohtainen kuvaus elämäsi kokemuksesta
 • TO pivot suurempaan kuvaan, jossa selität miksi ja miten tämä kokemus on muokannut sinua, näkökulmaasi ja/tai arvojasi.

Sinun ei tarvitse kirjoittaa esittelyä ensin, ja sinun ei todellakaan tarvitse kirjoittaa ensimmäistä lausetta ensin . Aloita sen sijaan kehittämällä tarinaasi kertomalla se ääneen ystävällesi. Voit sitten työskennellä ensimmäisen lauseesi ja pivotisi parissa.

Ensimmäisen virkkeen tulee olla lyhyt, iskevä ja sisältää epäselvyyttä tai kysymyksiä, tai ole yksityiskohtainen ja kaunis kuvaus, joka asettaa helposti kuvatun kohtauksen. Pivotin pitäisi sen sijaan vastata kysymykseen: 'Miten kertomasi tarina liittyy suurempaan totuuteen tai näkemykseen sinusta?'

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka monta koulun ulkopuolista toimintaa tarvitset?

Kuinka monta koulun ulkopuolista aktiviteettia tarvitset? Olemme eritelleet mitä liikaa, mitä liian vähän ja miten suunnitella sovelluksiasi.

Wayne State Universityn SAT -tulokset ja GPA

Randolph-Macon College SAT-tulokset ja GPA

Ozarksin yliopiston pääsyvaatimukset

Etelä -Dakotan kaivoskoulu ja teknologian pääsyvaatimukset

3 SAT -lukukäytävän tyyppiä, jotka sinun pitäisi tietää

Mitkä ovat kolme SAT -lukukäytävän tyyppiä ja mitkä ovat jokaiselle tyypille ominaisia ​​kysymyksiä? Käymme läpi yksityiskohtaisen oppaan täällä.

Worcester State Universityn SAT -pisteet ja GPA

Jokainen AP Calculus AB -harjoitustesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Opiskeletko AP Calcia? Tutustu täydelliseen AP Calculus AB -kokeiden kokoelmaamme löytääksesi kaikki tarvitsemasi valmistelumateriaalit ja hyödyllisiä opintovinkkejä.

Täydellinen opasopas: SAT US History Subject Test

Mikä on paras tapa opiskella SAT US History Subject Testissä? Selvitä, miten testi toimii ja mistä löydät käytännön testejä opinto -oppaastamme.

UNCA: n pääsyvaatimukset

Pitäisikö sinun todella mennä yliopistoon valtion ulkopuolella? Hyvät ja huonot puolet

Ovatko osavaltion ulkopuoliset korkeakoulut hinnan ja etäisyyden arvoisia? Ota selvää, pitäisikö sinun käydä koulua kotivaltiosi ulkopuolella.

Paras IB -kemian opinto -opas ja huomautuksia SL/HL: lle

Tarvitsetko parhaat muistiinpanot ja oppaat IB Chemistry SL/HL: lle? Lue asiantuntijaoppaamme IB -kemian kokeen valmistelemiseksi.

Radfordin pääsyvaatimukset

Kaplan SAT Book - täydellinen arvostelu

Kaplan SAT Prep Book on suosittu, mutta sillä on monia ongelmia. Lue tämä arvostelu selvittääksesi, onko sinun todella ostettava tämä kirja.

Täydellinen luettelo koulun ulkopuolisista aktiviteeteista: 100s esimerkkejä

Tarvitsetko esimerkkejä lukion ylimääräisestä opetussuunnitelmasta? Olemme koonneet täällä satoja esimerkkejä vapaaehtoistyöstä teatteriin.

Mount Mercy Universityn pääsyvaatimukset

Kutztownin yliopiston Pennsylvanian pääsyvaatimukset

DeVry University - North Brunswick Pääsyvaatimukset

327 Olennaiset TOEFL -sanastokortit

Opiskeletko TOEFL: lle? Kokeile ilmaisia ​​välttämättömiä TOEFL -sanastokortteja, joissa on ohjeet tehokkaimmasta tavasta oppia tarvitsemasi sanat.

Binghamton University ACT -pisteet ja GPA

Grove City College SAT -tulokset ja GPA

North Carolina Central University SAT Scores and GPA

Neitsytsaarten yliopiston pääsyvaatimukset

MIT -hyväksymiskirje: todellinen ja virallinen

Tässä on onnistunut pääsykirje, jonka sain hakiessani MIT: tä. Kun MIT: n hyväksymisaste on 8%, vain harvat onnekkaat saavat nähdä tämän.

21 parasta koiraa asumiseen

Asutko pienessä tilassa mutta kuoletko saadaksesi koiran? Luetteloimme parhaat asuntokoirat, jotka auttavat sinua löytämään täydellisen parin, sekä vinkkejä pentusi sopeutumiseen.