Klubin perustaminen lukiossa: 8-vaiheinen opas

feature_club.jpg

Haluatko perustaa klubin lukiossasi? Jos koulusi ei tarjoa tiettyä kiinnostavaa klubia tai ryhmää, oman perustaminen on hieno tapa tavata uusia ihmisiä ja viettää aikaa tekemällä jotain, josta pidät. Saat myös johtamiskokemuksen, joka voi vahvistaa ansioluettelosi ja korkeakoulujen sovelluksiasi.

Lue lisää saadaksesi vaiheittaiset ohjeet lukioklubin perustamisesta.Katsaus lukiokerhoihin

Ennen kuin aloitat oman klubin, haluat varmistaa, että ymmärrät kuinka lukioseurat pidetään ja miksi ne ovat tärkeitä.

on 21 hyvä tulos

Klubit ovat hyvä tapa opiskelijoille osallistua harrastuksiinsa, oppia uusia taitoja ja tavata uusia ihmisiä. Lukion seurat voivat käsitellä monenlaisia ​​aiheita, matematiikasta hiihtoon ympäristön suojeluun ja muuhun.

Klubikokoukset pidetään yleensä koulun jälkeen. Jotkut klubit kokoontuvat säännöllisesti ja vaativat paljon aikaa, kun taas toiset kokoontuvat kerran kuukaudessa tai vähemmän. Jokaisessa klubissa on yleensä opettaja tai henkilökunnan jäsen, joka toimii ohjaajana. Opiskelijat voivat myös olla johtotehtävissä klubissa, kuten presidentti, varapuheenjohtaja ja sihteeri.

Monet opiskelijat nauttivat klubissa olemisesta he antavat heille mahdollisuuden viettää aikaa ystäviensä kanssa ja tehdä aktiviteetteja, joista he pitävät hauskoina ja mielenkiintoisina. Korkeakoulut ja työnantajat haluavat myös nähdä opiskelijoita, jotka ovat osallistuneet opetussuunnitelmiin, kuten klubeihin, koska se auttaa heitä ymmärtämään paremmin opiskelijan kiinnostuksen kohteita ja osoittaa, että opiskelija haluaa olla mukana ja työskennellä muiden ihmisten kanssa.

Monet lukiot tarjoavat monenlaisia ​​klubeja opiskelijoille; lukion olisi kuitenkin mahdotonta tarjota jokaiselle klubityypille.

Miksi perustaisit uuden klubin?

On useita syitä, miksi haluat perustaa uuden klubin koulussa. Jotkut yleisimmistä on lueteltu alla:

Haluat harrastaa harrastusta, josta nautit

Yksi parhaista ja yleisimmistä syistä klubin perustamiseen tai liittymiseen johtuu siitä, että sen avulla voit harrastaa toimintaa, josta nautit, olitpa sitten Ultimate Frisbee, leivonta tai jokin muu. Klubien avulla voit harrastaa tätä harrastusta, oppia lisää ja parantaa sitä. Jos koulusi ei tarjoa klubia haluamallesi toiminnalle tai kiinnostukselle, oman klubin perustaminen antaa sinulle mahdollisuuden jatkaa harrastusta.

helsinki-5.jpg

Haluat lisätä tietoisuutta sinulle tärkeästä syystä

Jos sinulla on jokin tietty asia, josta sinusta tuntuu vahvasti, kuten kierrätyksen edistäminen tai koulutustarvikkeiden toimittaminen Afrikan opiskelijoille, Sinulla voi olla vaikutusta luomalla klubi, joka keskittyy kyseiseen asiaan. Aloittamalla klubin voit lisätä tietoisuutta tietystä ongelmasta, kerätä rahaa tai tarvikkeita lahjoitettavaksi ja mahdollisesti viettää aikaa vapaaehtoistyöllä ongelman parantamiseksi.

Haluat tavata ihmisiä, joilla on samanlaisia ​​etuja

Liittyminen klubiin voi olla hieno tapa tavata muita opiskelijoita, joilla on samanlaisia ​​harrastuksia ja kiinnostuksen kohteita. Voit nauttia kiinnostuksestasi muiden ihmisten kanssa ja voit oppia siitä lisää tekemällä yhteistyötä heidän kanssaan.

Haluat saada johtokokemusta

Erinomainen tapa saada johtamiskokemusta on perustaa uusi klubi. Opit luomaan uuden organisaation, rekrytoimaan jäseniä ja saamaan sen toimimaan sujuvasti. Korkeakoulut rakastavat nähdä esimerkkejä johtamisesta, ja klubin perustajana oleminen on hieno tapa osoittaa, että osaat ottaa vastuun ja hoitaa vastuun.

Klubin perustaminen lukiossa

Nyt kun tiedät kaiken lukiokerhoista ja miksi haluat perustaa oman, aloitetaan! Seuraa alla olevia ohjeita aloittaaksesi klubin, joka on mielenkiintoinen, hyvin hoidettu ja kestää kauan.

mikä on gpa 3.5

Vaihe 1: Aivoriihi-ideoita

Ensimmäinen askel on päättää mihin haluat klubisi keskittyvän. Saatat jo tietää, mutta jos et, mieti mielenkiintosi ja toimintasi, joista nautit. Mahdollisuudet ovat, että voit kehittää klubin jokaisen ympärille! Esimerkiksi, jos pidät hiihtämisestä ja toivot, että sinulla olisi enemmän mahdollisuuksia hiihtää, voit perustaa hiihtoklubin koulussasi.

Jos tarvitset lisää ideoita mahdollisille klubeille, meillä on täydellinen luettelo koulun ulkopuolisista aktiviteeteista, kymmenien lukioklubiideoiden kanssa.

Kun sinulla on ideasi, tarkista, ettei koulussasi ole jo vastaavaa klubia. Voit tehdä tämän katsomalla koulusi oppilaskirjaa tai pyytämällä akateemista neuvonantajaasi tai jotakuta koulun toimistossa.

body_skiing.jpg

Vaihe 2: Määritä klubin tarkoitus ja tavoitteet

Kun tiedät mistä haluat klubisi, on aika täsmentää. Selvitä klubin tarkoitus, mihin aktiviteetteihin haluat jäsenten osallistuvan ja mitkä tavoitteet sinulla on klubille.

Esimerkiksi, jos aloitat hiihtoklubin, järjestääkö klubi hiihtomatkoja? Opettaa jäsenille hiihdon perusteet? Keskustellaan hiihtovarusteista? Yhdistelmä kaikista kolmesta? Tarkoittaako kokoukset vain matkalogistiikan järjestämistä vai sisällytätkö sinäkin luentoja hiihtoasiantuntijoilta vai näytätkö videoita hiihtomatkoista? Mitä sinun on saavutettava, jotta klubia voidaan pitää menestyvänä? Kolme hiihtomatkaa vuodessa? Kymmenen jäsentä opetti hiihdon perusteet?

korkeakoulun hakemusmaksun vapautuskoodit

Kun tajuat tämän nyt, pystyt tarjoamaan selkeämmän ja kattavamman kuvan klubistasi kun esität idean koululle ja mahdollisille jäsenille.

Muita ajateltavia kysymyksiä:

 • Miksi haluat perustaa tämän klubin?
 • Mikä on klubin tarkoitus?
 • Mitä klubin jäsenet tekevät kokousten aikana?
 • Kuinka usein klubi tapaa?
 • Missä klubi tapaa?
 • Mitkä ovat tämän klubin tavoitteet?
 • Pitääkö potentiaalisten jäsenten kokeilla klubia, vai sallitaanko kenenkään liittyä?

Vaihe 3: Rekisteröi klubisi kouluun

Suurin osa lukioista edellyttää klubien käyvän läpi prosessin saadakseen koulun hyväksymän. Tämä voi olla yhtä yksinkertaista kuin lomakkeen täyttäminen, tai se voi edellyttää klubin keskustelemista opettajien tai koulun henkilökunnan kanssa.

Ilman koulun hyväksyntää et todennäköisesti voi järjestää klubikokouksia tai lähettää tietoja koulussa, mikä voi vaikeuttaa jäsenten rekrytointia, joten opi rekisteröimään klubisi oikein ja tekemään siitä virallinen. Jos et ole varma, miten se tehdään, kysy akateemiselta neuvonantajalta, opettajalta tai jollekulta koulun toimistossa. Opiskelijakäsikirjassasi voi olla myös tietoja klubien rekisteröinnistä.

Ennen kuin rekisteröit klubisi, varmista, että olet suorittanut edelliset vaiheet jotta voit vastata klubiin liittyviin kysymyksiin, miksi haluat luoda klubin ja mitä klubin jäsenet tekevät. Saatuasi klubisi koulun hyväksymäksi opettaja tai henkilökunnan jäsen voidaan nimittää klubin valvojaksi. Jos ei, pyydä opettajaa, jonka tunnet hyvin tai jonka luulet kiinnostavan klubia toimimasta esimiehenä.

Koulusi voi myös vaatia sinua kirjoittamaan klubin sääntöjä, mikä selittää klubin tarkoituksen, miten ihmiset voivat liittyä klubiin, pidetäänkö ja miten klubivaalit pidetään ja paljon muuta. Jos koulusi vaatii sinua kirjoittamaan sääntöjä, he antavat sinulle usein täytettävän mallin prosessin helpottamiseksi.

Vaihe 4: Levitä sanaa

Kun tiedät mihin haluat klubisi keskittyvän ja olet saanut sen koulun hyväksynnän, on aika rekrytoida joitain jäseniä. Selvitä aika ja paikka ensimmäisen kokouksen pitämiseen, jos et ole vielä tehnyt niin. Saatat joutua hankkimaan koulultasi luvan järjestää kokous tyhjässä luokkahuoneessa tai muussa paikassa.

Mainitse klubisi ystävillesi ja ihmisille, joiden uskot olevan kiinnostuneita. Jos koulusi sallii sen, luo viikko tai kaksi ennen ensimmäistä kokousta ja postita esitteitä, joissa kerrotaan lyhyesti klubin nimi, tarkoitus, ensimmäisen kokouksen aika ja päivämäärä. Yritä tehdä näistä esitteistä huomiota herättäviä ja mielenkiintoisia. Hiihtoklubille, mukaan lukien värivalokuva vuorelta laskevasta henkilöstä ja otsikko, kuten 'Rakastatko hiihtää? Haluatko oppia miten? Liity Jeffersonin lukion uuteen hiihtoklubiin! ' voi saada opiskelijoiden kiinnostuksen ja saada enemmän ihmisiä osallistumaan ensimmäiseen kokoukseen.

body_emptyseats.jpg

Täytä tyhjät paikat levittämällä sanaa ja mainostamalla uutta klubiasi.

Vaihe 5: Pidä ensimmäinen klubikokouksesi

Älä yritä tehdä liikaa ensimmäisessä kokouksessa; tavoitteesi tulisi olla vain klubin esittely ja vastaaminen kaikkiin ihmisten kysymyksiin. Esittele itsesi, kerro mikä klubin tarkoitus ja tavoitteet ovat, mitä jäsenet tekevät ja mitä mahdollisia ideoita sinulla on tulevaa toimintaa ja tapahtumia varten. Lisäksi välipalojen tarjoaminen on loistava tapa saada ihmiset rakastamaan sinua ja uutta klubiasi.

Jatkamalla hiihtoklubiesimerkkiä, ensimmäisessä kokouksessasi selittäisit hiihtoklubin tarkoituksen, olipa kyse sitten hiihtomatkojen järjestämisestä, hiihtokoulutuksesta tai muusta painopisteestä. Tarkista (ennen kokousta!) Vastaukset, jotka annoit vaiheessa 2 oleviin kysymyksiin ja keskustele niistä, jos et ole varma mistä puhua. Tämän jälkeen voit antaa lyhyen yleiskatsauksen aktiviteeteista, joihin haluat jäsenten osallistuvan, kuten hiihtotunneille, viikonloppumatkoille jne., Ja lopettaa sitten näyttämällä kuvia hiihtopaikoista, joissa klubi voi käydä saadakseen ihmiset innostumaan tulevista kokouksista.

Kalifornian yliopiston berkeleyn pääsyvaatimukset

Kun olet puhunut, kokoukseen osallistuvilla ihmisillä on mahdollisuus esitellä itseään ja antaa mielipiteensä siitä, mihin heidän mielestään klubin tulisi keskittyä. Pidä luettelo, johon mahdolliset jäsenet voivat kirjoittaa sähköpostiosoitteensa pysyäkseen ajan tasalla tulevista klubiuutisista.

Kerro jäsenille kokouksen lopussa, missä ja milloin seuraava kokous pidetään.

Vaihe 6: Määritä tehtävät ja suunnittele tapahtumat

Yhdessä ensimmäisistä kokouksista sinun tulisi antaa johtajan roolit, jotta klubi pysyisi sujuvana.

Yhteisiä upseerirooleja ovat:

 • Presidentti: Johtaa ja valvoo klubia muiden upseerien avulla.
 • Varapresidentti: Täyttää, kun presidentti ei ole käytettävissä.
 • Sihteeri: Tehdään muistiinpanoja kokousten aikana, pidetään klubitietoja, pidetään jäsenet ajan tasalla klubiuutisista ja tapahtumista.
 • Rahastonhoitaja: Hallitsee klubin budjetin ja kulut

Järjestä vaalit tai nimeä ihmisiä näiden tehtävien täyttämiseen. Kun klubisi on järjestetty ja johtamisrakenne perustettu, aloita klubin jäsenten toiminnan suunnittelu. Nämä aktiviteetit voivat tapahtua klubikokousten aikana tai erityistapahtumissa kokousten ulkopuolella. Mahdollisia ajatuksia ovat vierailevien puhujien tuominen, klubiretkien suunnittelu, varainkeruun järjestäminen sekä keskustelujen tai luentojen pitäminen.

Luultavasti haluat ensimmäisen toiminnan olevan hieman pieni estää sinua tai muita klubin jäseniä ylikuormittamasta suunnittelua ja lisätä todennäköisyyttä sen onnistumiselle. Hiihtoklubille ensimmäinen aktiviteetti voi olla päiväretki läheiselle laskettelurinteelle, ja lopulta voit työskennellä jopa viikonloppumatkan päässä muutaman tunnin päässä sijaitsevasta lomakeskuksesta. Hiihtomatkojen välillä voit suunnitella vierailevien puhujien tulemisen keskustelemaan hiihtämisestä, kokeilemaan hiihtovarusteita ja pitämään varainhankintoja kustannusten kattamiseksi.

Vaihe 7: Laadi budjetti

Useimmat seurat tarvitsevat rahaa pysyäkseen toiminnassa, vaikka se onkin vain pieni määrä painomenojen ja välipalojen kattamiseen. Jotkut klubit saattavat tarvita paljon suuremman budjetin, jos he käyttävät paljon materiaaleja tai käyvät matkoilla.

Rahastonhoitajan tulee laatia budjetti, joka antaa karkean arvion kuluista, joita klubisi odottaa tekevän. Budjetissa voi olla tulostusmaksuja, ruokia ja juomia, matkakustannuksia, lahjoja vieraileville puhujille ja tarvitsemasi materiaalit.

Koulut tarjoavat usein stipendejä virallisille klubeille, ja tämä voi riittää kattamaan kulut. Jos ei, harkitse varainhankintaa tai klubimaksuja kerätäksesi tarpeeksi rahaa pitämään klubi aktiivisena. Klubille, jolla on paljon kustannuksia, kuten hiihtomatkoja tarjoavalle hiihtoklubille, käytät todennäköisesti koulupalkkioiden, varainhankintojen ja jäsenmaksujen yhdistelmää kustannusten kattamiseksi.

body_budgetpennies.jpg

Haluatko mennä hiihtomatkalle? Parempi alkaa säästää penniäsi.

ei carnegie mellon superscore sat

Vaihe 8: Pidä klubisi menossa!

Nyt kun klubisi on perustettu ja toiminnassa, on tärkeää varmistaa, että se kestää . Klubisi pitäminen pitkällä aikavälillä varmistaa, että useampi opiskelija saa siitä nauttimaan, ja se näyttää vaikuttavammalta myös korkeakouluille, koska se osoittaa, että voit sitoutua johonkin ja sinulla on taidot pitää klubi toiminnassa pitkällä aikavälillä.

Jotta klubisi pysyisi liikkeellä, varmista, että jatkat yllä olevien vaiheiden noudattamista ja rekrytoi uusia jäseniä, määrittelet johtotehtäviä, pidät kiinni budjetista ja suunnittele aktiviteetteja ja tapahtumia pitääkseen klubisi jännittävänä. Se voi myös auttaa saamaan erityistapahtuma kunkin vuoden lopussa, olipa se sitten juhla, viikonloppumatka tai tärkeä vieraileva puhuja. Tämän tekeminen antaa jäsenille jotain odotettavaa ja auttaa pitämään ihmiset kiinnostuneina klubista.

Viimeiset vinkit mielessä

 • Klubin perustaminen on paljon työtä, joten varmista, että sinulla on riittävästi aikaa omistautua siihen ennen prosessin aloittamista.
 • Älä yritä tehdä kaikkea kerralla. On okei aloittaa pienestä, ja ensimmäiset tapaamisesi keskittyvät lähinnä tuntemaan toisiaan ja ideoimaan ideoita. Yritä suunnitella liian monta asiaa heti voi olla uuvuttavaa ja ylivoimaista.
 • Kannusta ryhmän jäseniä ilmaisemaan mielipiteensä ja kuuntele heidän ideoitaan. Usean näkökulman huomioon ottaminen auttaa jäseniä nauttimaan klubista enemmän ja voi antaa sinulle hyviä ideoita tulevaan toimintaan.
 • Jos koulussa tai paikkakunnalla on vastaavia klubeja tai organisaatioita, kannattaa harkita työskentelyä heidän kanssaan. Tämä voi auttaa levittämään sanaa klubistasi, auttamaan jäseniä tavata uusia ihmisiä ja antaa sinulle enemmän vaihtoehtoja mielenkiintoiseen toimintaan.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Unionin SAT -tulokset ja GPA

Rhode Island School of Design Pääsyvaatimukset

23 parasta yliopistokaupunkia (upeilla yliopistoilla)

Haluatko mennä kouluun yhdessä maan parhaista korkeakouluista? Olemme keränneet joukon ehdotuksia upeista kaupungeista, joissa on suuria kouluja.

1260 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

William Jessupin yliopiston pääsyvaatimukset

1220 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Keskimääräiset SAT- ja ACT-tulokset valtioittain (osallistumista oikaistu)

Osallistumisasteella on valtava vaikutus valtion keskimääräisiin SAT / ACT-pisteisiin. Kaikissa osavaltioissa SAT / ACT: n huippuopiskelijat ovat innokkaimpia ottamaan sen vastaan, joten valtioilla, joilla on alhainen osallistumisaste, on mekaanisesti korkeammat SAT / ACT-pisteet. Tässä käytämme edistyneitä tilastollisia menetelmiä osallistumisasteen hallitsemiseksi päästäksesi valtioiden todelliseen järjestykseen niiden todellisen SAT- ja ACT-pistemäärän perusteella.

Mikä on Disney College -ohjelma? Onko se sinulle sopiva?

Kiinnostaako Disney College -ohjelma? Opi, mikä se on, miten se toimii ja onko se sinulle sopiva, sekä vinkkejä Disney College Program -sovelluksellesi.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Itä -Illinoisin yliopiston pääsyvaatimukset

Union College (KY): n pääsyvaatimukset

Mitä ovat yliopiston valmistelukurssit ja -kurssit?

Mikä on yliopistovalmistelu? Mitä kursseja ja luokkia käytät osana korkeakoulun valmisteluohjelmaa? Opi täydellisestä oppaastamme.

Columbia Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen IB -fysiikan opetusohjelma: SL ja HL

Mitä sinun on opittava IB -fysiikan HL- ja SL -kursseille? Lue koko IB -fysiikan opetusohjelma varmistaaksesi, että muistat jokaisen aiheen.

William Pennin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun tulee tietää yliopiston valmistavasta koulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta yliopiston valmistuskoulusta Victorville, CA.

Mitä sinun on tiedettävä West Adamsin valmistelevasta lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta West Adams Preparatory High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

RIKKOMINEN: SAT-testipäivämuutokset COVID-19: lle (koronavirus)

Mitä koronaviruspandemia tarkoittaa SAT: lle? Selitämme mitkä SAT-testipäivät peruutetaan ja miten kollegion hallitus lähestyy COVID-19: tä.

University of Mount Unionin pääsyvaatimukset

Tiede Hazel Eyes

Mikä määrää silmien värin? Voivatko silmät muuttaa väriä? Opi pähkinänruskeat silmät ja muut epätavalliset silmien värit.

La Sierran yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Arroyo Valleyn lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Arroyo Valley High Schoolista San Bernardinossa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Northridge Akatemian lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Northridge Academy High Schoolista Northridgessä, Kaliforniassa.

Florida College pääsyvaatimukset

Chicagon osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA