Kuinka asettaa pasianssi kortilla: 5 muunnelmaa

body_carddeck-CC0

Solitaire on suosikkipeli kaikille, joilla on pääsy tietokoneeseen tai puhelimeen ja muutama minuutti aikaa. Se on yksi suosituimmista yhden henkilön korttipeleistä! Mutta kauan ennen elektronisten versioiden keksimistä pasianssi pelattiin korteilla, ja peliä on silti mahdollista pelata alkuperäisellä vanhan koulun tavalla.Mutta entä jos et ole varma, kuinka asetat pasianssin kortilla?Olemme täällä auttamassa!

Lue tämä opas oppiaksesi:

  • Kuinka asettaa pasianssi kortilla
  • Kuinka pelaat pasianssia
  • Kuinka monta riviä pasianssissa sinun on asennettava peli
  • Kuinka asettaa muita suosittuja pasianssin versioita

Mikä on pasianssi?

Solitaire on korttipeli, jota pelaa yksi henkilö (tästä nimi).Sitä kutsutaan joskus myös kärsivällisyydeksi tai kortti-pasianssiksi. Solitairen tarkkaa alkuperää ei tiedetä, mutta pelistä tuli suosittu 1800-luvun Ranskassa. Sen ensimmäinen kirjallinen maininta tapahtui vuonna 1788 saksalaisessa peliantologiassa.

Kuinka pelaat pasianssia? Solitaire käyttää pelaamiseen täyttä 52 korttia. Pelin kesto riippuu siitä, kuinka kauan pelaaja vie jokaisen liikkeen, mutta peli kestää yleensä noin 5-15 minuuttia. Jos olet pelannut paljon online-pasianssia, saatat huomata, että pasianssin pelaaminen korteilla vie vähän kauemmin, koska sinun on siirrettävä ja käännettävä kortit itse, sen sijaan että napsautat vain näyttöä.

Solitairen tarkoituksena on saada kortit järjestyksessä matalasta korkeuteen jokaiselle puvulle (sydämet, lapiot, mailat, timantit).Ässät ovat vähän pasianssia. Voittaaksesi sinulla on oltava neljä pinoa (tunnetaan nimellä säätiöt), järjestyksessä puku, jotka kulkevat tässä järjestyksessä, alhaalta ylös: Ace-2-3-4-5-6-7-8-9- 10-Jack-Queen-King

Paljon pasianssia riippuu korttisi nostamisen järjestyksen onnesta, joten kaikkia pelejä ei voi voittaa. Monta kertaa, sinun on jumissa ilman enää pelattavia liikkeitä ja sinun on menetettävä tai uudistettava.Saatat huomata, että pasianssia on vaikeampaa voittaa, kun pelaat kortilla;Tämä johtuu siitä, että tietokoneella luotuja pasianssipelejä luodaan usein voittomahdollisuuksien lisäämiseksi, etenkin kun pelataan helpommilla tasoilla. Todellinen todennäköisyys voittaa pasianssi satunnaisesti järjestetyllä korttipakalla on noin 1/30.

Kuinka asettaa pasianssi: klassinen versio

Solitairen käsittelyssä on paljon muunnelmia; tämä on klassinen versio, jota usein kutsutaan Klondikeksi.

Solitaire-leviämisessä on kolme osaa

john jay rikosoikeuden korkeakoulu gpa
  • Maalaus: Pelin pääosa; seitsemän saraketta, joista jokaisella on yksi kortti kuvapuoli ylöspäin ja vaihteleva määrä kuvapuoli alaspäin olevia kortteja sen alla.

  • Säätiöt: Neljä tilaa, joihin kukin puku rakennetaan (yksi puku per tila). Tyypillisesti taulukon yläpuolella.

  • Varastopino: Loput kortit. Ne on pinottu kuvapuoli alaspäin, usein pelialueen vasempaan yläkulmaan. Piirrät tästä kasasta pelin edetessä.

Perustukset alkavat tyhjinä täplinä ilman mitään niitä, joten sinun ei tarvitse tehdä mitään niiden hyväksi. Varmista kuitenkin, että jätät tilaa pelitilasi yläosaan kortteja varten, jotka lopulta menevät sinne.

mitkä korkeakoulut hyväksyvät 3,0 gpa: n

Kuinka monta riviä pasianssissa teet, kun asetat pelin?Jaat seitsemän saraketta taululle.Vasemmanpuoleisessa ensimmäisessä sarakkeessa on yksi kortti, sen oikealla puolella on kaksi korttia, oikealla puolella olevassa on kolme korttia jne., Kunnes seitsemäs ja viimeinen sarake, jossa on seitsemän korttia. Jokaisessa sarakkeessa vain ylin kortti on kuvapuoli ylöspäin, kukin sen alla olevista on kuvapuoli alaspäin. Sen sijaan, että korstoittaisit kortit sarakkeessa päällekkäin, kaskadi ne hieman, jotta näet helposti, kuinka monta korttia on jäljellä sarakkeessa.

Loput kannesta menevät kuvapuoli alaspäin, kun varastopino pinotaan vasemmassa yläkulmassa.Kaiken kaikkiaan se näyttää tältä:

Pasianssi 3-1

Kun korttisi on asetettu, olet valmis pelaamaan pasianssia! Muista, että tavoitteena on siirtää kortit pöydältä perustuksiin numeron ja puvun mukaan järjestettyinä.

Kuinka pelaat pasianssia?

Nyt kun peli on asennettu, olet valmis oppimaan pasianssin pelaamisen korteilla.Solitairen tarkoituksena on rakentaa kukin neljästä perustuksesta sopivassa puvussa ja järjestyksessä (ässä kuninkaan kautta).Kun olet saavuttanut sen, voitat pelin!

Solitairen aloittamiseksi kortit jaetaan yllä kuvatulla tavalla. Sitten katsot kuvapuoli ylöspäin olevia kortteja ja näet, voitko tehdä mitään liikkeitä. Jokaisen säätiön on aloitettava ässällä ja vain ässällä, joten jos sinulla on ässiä, siirrä ne ylös säätiön paikkoihin.

Saatat pystyä tekemään myös muita liikkeitä.Voit siirtää kortteja taulusarakkeesta toiseen, kunhan ne täyttävät seuraavat säännöt:

  • Sarakkeessa olevien korttien on laskettava arvoonsa (king-queen-jack-10-9-8-7-6-5-4-3-2-ässä)
  • Korttien värin on oltava vuorotellen mustan ja punaisen välillä
  • Vain kuningas voidaan siirtää tyhjään pöytäsarakkeeseen

Pohjimmiltaan, jotta yksi kortti voidaan siirtää eri sarakkeessa olevalle kortille, ensimmäisen kortin on oltava väriltään vastakkainen ja yksi vähemmän kuin sen kortin, johon se siirretään.

Voit esimerkiksi siirtää punaisen 9 mustaksi 10, mutta et voi siirtää punaisen 9 punaiseksi 10. Et myöskään voi siirtää 10: n 9: ään (minkä tahansa värisen), koska korttien on laskeuduttava sisään arvo. Kun olet vapauttanut kuvapuoli alaspäin olevan kortin eston siirtämällä kuvapuoli ylöspäin olevat kortit toiseen sarakkeeseen, käännä kyseinen kortti ylösalaisin.Jokaisessa sarakkeessa tulee aina olla vähintään yksi kuvapuoli ylöspäin -kortti (ellei se ole tyhjä sarake).

Tee niin monta liikettä kuin voit, ja kun vaihtoehdot ovat loppuneet, piirrät kortteja varastopinosta.

Kun tarvitset uusia kortteja varastopinosta, piirrät ne kolmena ryhmänä (joissakin muunnelmissa piirrät vain yhden kortin kerrallaan). Käytät kortteja, jotka voit saada kolmen ryhmän joukosta, ja jos kortteja on jäljellä, laita ne varastopinon alareunaan ja vedä uusi kolmen kortin sarja. Jatka tätä tekemällä mitä voit. Joissakin muunnelmissa voit käydä varastopinon läpi vain kerran, toisissa voit käydä sen läpi kolme kertaa tai rajoittamattoman määrän kertoja.Mitä vähemmän kertoja annat itsesi käydä läpi varastopinon, sitä kovempi peli tulee olemaan.

Peli päättyy, kun voitat suorittamalla neljä perustusta tai loppuvat liikkeet.

feature_solitaire-cc0

Kuinka asettaa pasianssi: muunnelmat

Koska pasianssi on ollut niin suosittu peli niin kauan, on olemassa kymmeniä muunnelmia. Alla on ohjeet neljän suositun pasianssimuunnelman asettamiseen korttien avulla.

Kuinka asettaa Spider Solitaire

Spider-pasianssia varten tarvitset kaksi 52 kortin pakkaa. Tavoite on samanlainen kuin pasianssin, paitsi ettäkoska pelissä on nyt kaksi kantta, on kahdeksan perustusta valmiina (kaksi kutakin pukua kohti).

Spider-pasianssille jaetaan kymmenen saraketta viidestä kortista. Jokaisen sarakkeen neljä ensimmäistä korttia jaetaan kuvapuoli alaspäin, ja kunkin sarakkeen ylin kortti on kuvapuoli ylöspäin.Kun hämähäkki-pasianssi on perustettu, peli etenee samojen sääntöjen mukaisesti kuin perinteinen pasianssi. Kun sinun ei tarvitse tehdä liikkeitä, jaa toinen kymmenen kortin rivi kuvapuoli ylöspäin.

Kuinka perustaa ilmainen solu

Vapaa solu on toinen suosittu pasianssin versio. Se vaatii yhden korttipakan pelaamiseen. Asenna se jättämällä tilaa neljälle avoimelle säätiölle (sama kuin pasianssi) ja neljälle avoimelle 'solulle'. Kortit jaetaan kaikki kuvapuoli ylöspäin kahdeksassa CSS-sarakkeessa, jotta voit nähdä jokaisen kortin kasvot. Siellä on neljä saraketta seitsemästä kortista ja neljä saraketta kuudesta kortista.

Pelin tavoite on sama kuin pasianssi - täydentämällä neljä perustuspinoa siirtämällä kortteja pöydän ympäri -vapaassa solussa mikä tahansa ylhäinen kortti taulusarakkeessa voidaan siirtää yhteen neljästä 'vapaasta solusta' korttien liikkumisen helpottamiseksi.

Etelä -Carolinan yliopiston teko

Joker-pasianssin asentaminen

Tässä pasianssiversiossa näitä kahta jokeria käytetään villikortteina. Peli on määritetty samaan tapaan kuin perinteinen pasianssi, mutta kun törmäät jokeriin, voit pelata sitä millä tahansa kortilla säätiön kasaan. Kun olet päättänyt, minkä kortin jokeri edustaa, sitä ei voi muuttaa. Lisäkortit säätiössä asetetaan jokerin yläosaan tavalliseen tapaan. Kun jokerin korvaama kortti ilmestyy, se ottaa jokerin paikan säätiössä, ja jokeri palautetaan varastokantaan, mahdollisesti jaettavaksi uudelleen. Tämä on hyvä muunnelma aloitteleville pasianssipelaajille tai ihmisille, jotka haluavat kasvattaa todennäköisyyttä pelin voittamiseen.

Kuinka asettaa pasianssi 2 hengelle

Sinun ei aina tarvitse pelata pasianssia yksin! Double Solitaire, kuten sitä usein kutsutaan, on tapa kahdelle pelata tätä peliä. Tämä versio vaatii myös kaksi korttipakkaa (yksi jokaiselle pelaajalle). Kannen on oltava jollakin tavalla erotettavissa toisistaan, jotta pelaajat voivat määrittää, mitkä kortit ovat heidän, joten älä käytä kahta samanlaista pakkaa.

Sen asettamiseksi kaksi pelaajaa kohtaavat toisiaan ja asettavat pasianssin tyypillisellä tavalla yhdellä erolla:kahdella pelaajalla on yhteinen säätiöalue, jossa on tilaa kahdeksalle perustettavalle pinolle (kaksi kullekin puvulle).

Jokainen pelaaja pelaa perinteisten pasianssisääntöjen mukaisesti, mutta pelaajat voivat rakentaa minkä tahansa valitsemastaan ​​kahdeksasta perustuspinosta. Tämä tarkoittaa, että jokainen säätiöpino voi sisältää sekoitus molempien pelaajien kortteja. Peli päättyy, kun kumpikaan pelaaja ei voi enää liikkua. Voittaja on pelaaja, jolla on eniten kortteja kahdeksasta perustuspinosta.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Unionin SAT -tulokset ja GPA

Rhode Island School of Design Pääsyvaatimukset

23 parasta yliopistokaupunkia (upeilla yliopistoilla)

Haluatko mennä kouluun yhdessä maan parhaista korkeakouluista? Olemme keränneet joukon ehdotuksia upeista kaupungeista, joissa on suuria kouluja.

1260 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

William Jessupin yliopiston pääsyvaatimukset

1220 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Keskimääräiset SAT- ja ACT-tulokset valtioittain (osallistumista oikaistu)

Osallistumisasteella on valtava vaikutus valtion keskimääräisiin SAT / ACT-pisteisiin. Kaikissa osavaltioissa SAT / ACT: n huippuopiskelijat ovat innokkaimpia ottamaan sen vastaan, joten valtioilla, joilla on alhainen osallistumisaste, on mekaanisesti korkeammat SAT / ACT-pisteet. Tässä käytämme edistyneitä tilastollisia menetelmiä osallistumisasteen hallitsemiseksi päästäksesi valtioiden todelliseen järjestykseen niiden todellisen SAT- ja ACT-pistemäärän perusteella.

Mikä on Disney College -ohjelma? Onko se sinulle sopiva?

Kiinnostaako Disney College -ohjelma? Opi, mikä se on, miten se toimii ja onko se sinulle sopiva, sekä vinkkejä Disney College Program -sovelluksellesi.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Itä -Illinoisin yliopiston pääsyvaatimukset

Union College (KY): n pääsyvaatimukset

Mitä ovat yliopiston valmistelukurssit ja -kurssit?

Mikä on yliopistovalmistelu? Mitä kursseja ja luokkia käytät osana korkeakoulun valmisteluohjelmaa? Opi täydellisestä oppaastamme.

Columbia Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen IB -fysiikan opetusohjelma: SL ja HL

Mitä sinun on opittava IB -fysiikan HL- ja SL -kursseille? Lue koko IB -fysiikan opetusohjelma varmistaaksesi, että muistat jokaisen aiheen.

William Pennin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun tulee tietää yliopiston valmistavasta koulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta yliopiston valmistuskoulusta Victorville, CA.

Mitä sinun on tiedettävä West Adamsin valmistelevasta lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta West Adams Preparatory High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

RIKKOMINEN: SAT-testipäivämuutokset COVID-19: lle (koronavirus)

Mitä koronaviruspandemia tarkoittaa SAT: lle? Selitämme mitkä SAT-testipäivät peruutetaan ja miten kollegion hallitus lähestyy COVID-19: tä.

University of Mount Unionin pääsyvaatimukset

Tiede Hazel Eyes

Mikä määrää silmien värin? Voivatko silmät muuttaa väriä? Opi pähkinänruskeat silmät ja muut epätavalliset silmien värit.

La Sierran yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Arroyo Valleyn lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Arroyo Valley High Schoolista San Bernardinossa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Northridge Akatemian lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Northridge Academy High Schoolista Northridgessä, Kaliforniassa.

Florida College pääsyvaatimukset

Chicagon osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA