Kuinka sanoa hyvää huomenta japaniksi + 9 muuta tervehdystä

feature_person_speech_bubble

Jos olet matkalla Japaniin tai ajattelet opiskelevasi japania, haluat ehdottomasti vankan käsityksen tervehdyksistä ja lauseista. Mikä on 'hyvää huomenta' japaniksi? Mikä on 'hyvää iltapäivää' japaniksi?

Tässä artikkelissa, Opetan sinulle 10 tavallista japanilaista tervehdystä, aina siitä, kuinka sanoa hyvää huomenta japaniksi, kuinka esitellä itsesi oikein. Annan sitten parhaat vinkkini näiden tervehdysten käyttämiseen sekä oikein että tehokkaasti.10 yleistä japanilaista tervehdystä ja niiden käyttö

Japanin kieli käyttää erilaisia ​​tervehdyksiä riippuen kellonaika (kuten englanti tekee) ja tilanne (kuten onko tervehdettävä henkilö läheinen ystävä tai esimies työssä). Katsotaanpa yleisimpiä japanilaisia ​​lauseita ja niiden käyttöä.

# 1: Hyvää huomenta = Ohayō Hyvää huomenta / Ohayō Gozaimasu Hyvää huomenta

On tärkeää osata sanoa hyvää huomenta japaniksi. On kaksi tapaa sanoa tämä tervehdys, riippuen käyttämästäsi muodollisuudesta (ja odotetaan käyttävän sitä).

Ensimmäinen tapa sanoa hyvää huomenta on ohayō Hyvää huomenta (lausutaan paljon kuin Ohion osavaltio). Tämä on rento muoto, jota käytät lähinnä läheisten ystävien ja perheenjäsenten kanssa.

Toinen tapa sanoa hyvää huomenta japaniksi on ohayō gozaimasu Hyvää huomenta . Tämä on muodollisempi versio. Gozaimasu on japanissa yleinen pääte, jota käytetään osoittamaan suurta kohteliaisuutta ja kunnioitusta. Koska tämä lomake on kohteliaampi, kuulet sen usein Japanissa esimerkiksi kouluissa, kaupoissa, työpaikoilla jne.

Ääntäminen

Ohayō kuulostaa hyvin samankaltaiselta kuin Yhdysvaltain Ohion osavaltio (oh-high-yoh). Ainoa suuri ero on, että lausut y -äänen hieman voimakkaammin ja pidät viimeisen o -äänen pidempään (siksi kirjain yläpuolella on rivi). Gozaimasu lausutaan goh-zigh-moss.Käyttö

 • Vaikka useimmat ihmiset käyttävät tätä tervehdystä aamulla (ei yllätys!), ei ole harvinaista kuulla ohayō gozaimasu tai ohayō myös iltapäivällä, varsinkin jos tapaat jonkun ensimmäisen kerran sinä päivänä (esimerkiksi jos työpäiväsi alkaa klo 13.00).
 • On yleistä sanoa ohayō gozaimasu kun kumartaa (muodollinen) tai nyökkää ja hymyilee (vähemmän muodollisesti).
 • Tyypillisesti kirjoitettu hiragana -aakkosella hyvää huomenta ohayō ) Tai hyvää huomenta ( ohayō gozaimasu ).

# 2: Hyvää iltapäivää / Hei = Konnichiwa Hei

Tämä kuuluisa japanilainen tervehdys tunnetaan hyvin englanninkielisessä maailmassa (vaikka olemme itse asiassa teurastaneet ääntämistä hieman!). Konnichiwa Hei tarkoittaa hyvää iltapäivää japaniksi - tai yleisemmin hei - ja sitä käytetään tyypillisesti myöhään aamusta myöhään iltapäivään.

joka sopii parhaiten Jousimiehen kanssa

Ääntäminen

Ääntäminen konnichiwa on kohn-nee-chee-wah. Varmista, että pidät 'n' ääntä sanan keskellä (siksi niitä on kaksi). Tuntuu luultavasti hieman oudolta tehdä tämä, jos et ole tottunut japanilaisiin ääniin, mutta luota minuun, kun sanon, että se saa sinut kuulostamaan paljon enemmän kuin äidinkielenään puhuja lopulta!

Käyttö

 • Toisin kuin ero ohayō ja ohayō gozaimasu , saatat sanoa konnichiwa ihmisten kanssa, jotka joko tunnet tai et tunne yhtä paljon.
 • Kuten ohayō gozaimasu, on yleistä sanoa konnichiwa kun kumartaa (muodollinen) tai nyökkää päätä ja hymyilee (vähemmän muodollinen).
 • Tyypillisesti kirjoitettu hiragana -aakkosella terveisin, vaikka se voidaan kirjoittaa myös kanjina kuten nykyään. Tämä toinen oikeinkirjoitus voi kuitenkin olla hämmentävä, koska se tarkoittaa myös tätä päivää ( kyō wa ) tai 'kuten tänään'.

body_evening_japan Kun alkaa hämärtyä näin, konnichiwa ei vain leikkaa.

# 3: Hyvää iltaa = Konbanwa / Kombanwa Hyvää iltaa

Matkalla kohti päivän loppua nyt! Konbanwa (tai kombanwa ) hyvää iltaa, tarkoittaa hyvää iltaa, käytetään ensisijaisesti - arvasit sen - illalla ja yöllä. Ei ole tarkkaa aikaa, jolloin sinun pitäisi alkaa käyttää tätä ilmausta sen sijaan konnichiwa . Yleisesti ottaen kuitenkin kun alkaa hämärtyä, tämä on tervehdys.

Ääntäminen

Ääntäminen konbanwa on kohn-bahn-wah; huomaa kuitenkin, että n-äänet ovat täällä hieman nenänmuotoisempia kuin englanniksi. Siksi näet joskus ensimmäisen n: n konbanwa kirjoitettu m -kirjaimena ( kombanwa ). Tämän ensimmäisen n: n lausuminen enemmän kuin m -kirjain auttaa lopulta kuulostamaan enemmän kuin japanilainen äidinkielenään puhuja.

Mitä tulee toiseen n: ään, ajattele sitä ikään kuin sanoisit 'ng' äänen, mutta ilman viimeistä 'g'.

Käyttö

 • Toisin kuin ero ohayō ja ohayō gozaimasu , saatat sanoa konbanwa ihmisten kanssa, jotka joko tunnet tai et tunne yhtä paljon.
 • On yleistä sanoa konbanwa kun kumartaa (muodollinen) tai nyökkää päätä ja hymyilee (vähemmän muodollinen).
 • Tyypillisesti kirjoitettu hiragana -aakkosella hyvää iltaa, vaikka se voidaan kirjoittaa myös kanjilla kuten tänä iltana.

# 4: Hyvää yötä = Oyasuminasai Hyvää yötä

Oyasuminasai hyvää yötä käytetään samalla tavalla kuin sen englanninkielistä vastetta 'hyvää yötä'. Japanissa on tapana sanoa tämä lause, kun valmistaudutaan nukkumaan tai kun olet lähdössä kotiin ystävien ja/tai työtovereiden kanssa vietetyn yön jälkeen.

Ääntäminen

Oyasuminasai lausutaan oh-yah-soo-mee-nah-huokaus.on 15 hyvää toimintaa

Käyttö

 • Voit käyttää rento muoto oyasumi hyvää yötä kun sanotaan hyvää yötä perheenjäsenelle tai läheiselle ystävälle.
 • Voidaan kirjoittaa kaikkeen hiraganaan hyvää yötä tai kanjilla lepoa varten (lepo tarkoittaa lepoa).

body_my_name_inigo_montoyaOikea tapa esitellä itsesi englanniksi - miehelle, joka tappoi isäsi.( oxygeon /Flickr)

# 5: Miten voit? = Hajimemashite Hauska tavata sinut

Hajimemashite Hauska tavata tulisi käyttää vain silloin, kun tapaat jonkun ensimmäisen kerran. Se on samanlainen kuin englanninkielinen tervehdys 'How do you do?' vaikka jotkut saattavat kääntää sen 'hauska tavata sinut' tai 'iloinen tavata sinut'.

Ääntäminen

Tämä sana lausutaan melko paljon, miten se kirjoitetaan: ha-jee-meh-mosh-teh. Huomaa, kuinka et liikaa ilmaise i: tä sh -äänen jälkeen.

Käyttö

 • Tämä lause on yleensä ensimmäinen asia, jonka sanot jollekin uudelle, jota seuraa nimesi ja sitten toinen yleinen lause: dōzo yoroshiku tai yoroshiku onegaishimasu (katso alla lisätietoja tästä tervehdyksestä), joka on yleensä käännetty 'hauska tavata'.
 • Yleensä kirjoitetaan hiragana -kielellä kiva tavata, mutta voit kirjoittaa sen myös kanjilla kuin mukava tavata (ensimmäinen tarkoittaa `` ensimmäistä kertaa '').

# 6: Hauska tavata / Kiitos = Yoroshiku Onegaishimasu Kiitos.

Yoroshiku onegaishimasu Kiitos on hiukan monimutkainen tervehdys, koska sen käyttämiseen ja sanomiseen on monia eri tapoja. Tämän seurauksena se ei käänny helposti englanniksi.

Yksi käännös yoroshiku onegaishimasu On 'Hauska tavata' tai 'Ole hyvä kohdella minua hyvin' jos sanot sen, kun tapaat jonkun uuden. Se voi myös tarkoittaa 'Ole hyvä ja kiitos' tai 'Kiitos etukäteen' jos käytät sitä sen sijaan pyytääksesi jonkun palvelusta.

pääsenkö mit

Muita tämän lauseen käännöksiä ovat 'Kiitos ymmärryksestäsi' tai 'Olen velkaa sinulle' (jos joku tekee tai aikoo tehdä jotain auttaakseen tai hyödyttääkseen sinua jollakin tavalla).

Muodollisuuksien osalta on monia tapoja sanoa yoroshiku onegaishimasu japaniksi. Tässä ovat tämän lauseen eri versiot muodollisimmasta vähiten muodolliseen:

 • Dōzo yoroshiku onegaishimasu Kiitos (virallisempi)
 • Yoroshiku onegaishimasu Kiitos (muodollinen)
 • Dōzo yoroshiku Hauska tavata (vähemmän muodollinen)
 • Yoroshiku Terveisin (rento)

Ääntäminen

Dōzo lausutaan doh-zoh. Varmista pidennä ensimmäistä oh -ääntä hieman (näet, että sen yläpuolella on viiva tämän osoittamiseksi).

Yoroshiku lausutaan myös melko yksinkertaisesti: yoh-roh-shee-koo. Huomaa, että japanilainen r -ääni on hyvin erilainen kuin englantilainen r. Se on enemmän kuin sekoitus r: n, l: n ja d: n välillä (samanlainen kuin pohjoisamerikkalaiset lausuvat d -äänen tikkaissa tai t -äänen parempana).

Onegaishimasu lausutaan oh-neh-guy-shee-moss. Huomaa, että sinun ei tarvitse liikaa lausua lopullista u -ääntä.

Käyttö

 • Tämä on japanilaisille tarkoitettu lause, koska se sopii monenlaisiin tilanteisiin. Se on kohtelias (ja odotettu) tapa kiittää jotakuta etukäteen ja puhua juuri tapaamallesi henkilölle ('Hauska tavata').
 • On yleistä sanoa tämä lause kumartamalla (muodollisesti) tai tarjoamalla pään nyökkäyksen ja hymyn (vähemmän muodollinen), varsinkin kun tapaat jonkun ensimmäisen kerran.

body_girl_hugging_cat 'Pitkästä aikaa, en näe', sanoi tyttö, joka oli juuri nähnyt kissansa kaksi minuuttia aikaisemmin.

# 7: Long Time, No See = Ohisashiburi Desu Siitä on kauan

Tervehdys ohisashiburi desu Pitkästä aikaa on parhaiten käännetty 'Pitkästä aikaa, ei näe!' Se voidaan kääntää myös nimellä 'Siitä on aikaa'. Tämä on lause, jota käytät, kun et ole nähnyt ketään pitkään aikaan; sinä ei voi käytä sitä, kun tapaat jonkun ensimmäisen kerran.

On olemassa erilaisia ​​tapoja sanoa tämä lause muodollisuudesta riippuen haluat käyttää. Ohisashiburi desu on muodollinen versio. Voit kuitenkin lyhentää tämän hisashiburi し ぶ り jos tilanne on satunnainen (esim. Puhut ystävän tai perheenjäsenen kanssa).

Ääntäminen

Ohisashiburi desu lausutaan oh-hee-sah-shee-boo-ree-dess. Huomaa, että viimeinen 'u' on desu on erittäin pehmeä - niin paljon, että voit periaatteessa pudottaa sen kokonaan. Muista, että japanilainen r -ääni on ei kuten englannin r.

Käyttö

 • Monet ihmiset lisäävät jälkiliitteen syntynyt ね tämän tervehdyksen loppuun; tämä on samanlaista kuin sopimuksen merkin pyytäminen (kuten englanti 'tiedätkö?' tai 'eikö olekin?'). Voisit sanoa ohisashiburi desu ne Siitä on kauan (muodollista) tai hisashiburi ne Siitä on kauan (satunnaisesti).

# 8: Hyvästi = Sayōnara Goodbye tai Shitsureishimasu Anteeksi

Olet todennäköisesti kuullut ensimmäisen näistä kahdesta lauseesta, mutta tiesitkö, että se ei ole aina tarkoituksenmukaista käyttää sayōnara Hyvästi - silloinkin kun haluat sanoa hyvästit?

Todellisuudessa, sayōnara tarkoittaa, että lähdet pitkään tai et näe ketään, jolta hyvästit hetkeksi (tai edes koskaan). Voit ajatella sen olevan samanlainen kuin englanti sanan jäähyväiset, koska se on hieman dramaattinen ja teatraalinen. Tämän seurauksena sitä ei todellakaan käytetä niin usein päivittäisessä japanilaisessa keskustelussa.

Sitä vastoin, shitsureishimasu Anteeksi on muodollisempi (ja yleisempi) tapa hyvästellä. Sitä käytetään usein esimerkiksi kouluissa, työpaikoilla, sairaaloissa jne. Tässä ei ole merkitystä siitä, että et näe henkilöä pitkään aikaan. Tämä lause tarkoittaa kirjaimellisesti 'aion olla töykeä' tai 'anteeksi töykeä'.

Ääntäminen

Sayōnara lausutaan sah-yoh-nah-rah. Taas kerran, älä ääntä r -kirjainta kuin englantia r vaan pikemminkin kuin teet d -äänen sanassa 'tikkaat'. Muista myös korostaa o -ääntä, koska se on pitkänomainen.

Shitsureishimasu on lausuttu arkki-soo-ray-shee-sammal. Kuten edellä mainittiin, älä ääntä r -ääntä samalla tavalla kuin englantia r. Voit myös pudottaa lopullisen u -äänen, koska se on erittäin pehmeä (joten se kuulostaa enemmän 'sammalilta', ei 'moss-oo').

Käyttö

 • Mikä on tarkalleen ero sayōnara ja shitsureishimasu ? Tässä on esimerkki: olet juuri tehnyt työn ja valmistaudut hyvästelemään työtovereitasi. Jos sanot shitsureishimasu , tämä tarkoittaa, että olet menossa nyt (ja näet heidät huomenna). Toisaalta, jos sanot sayōnara , työtoverisi olisivat todennäköisesti huolissaan, mahdollisesti ajatellen, että sinut on erotettu tai aiot lähteä töistä pysyvästi!
 • Shitsureishimasu voi tarkoittaa myös 'anteeksi' tai 'anteeksi, että häiritsen sinua', kun astut opettajan tai pomon toimistoon. Tässä mielessä, se on sekä tervehdys että erottava lause.
 • Kun lähdet kotiin töistä aikaisin, on tapana sanoa osakini shitsureishimasu Anteeksi, että lähdin aikaisin / ensin ' osakini osoittaa sen anteeksi itsesi lähtemisestä ennen työtoverisi ja/tai esimiehesi tekevät.

body_kermit_cat 'Nähdään kaikki', Kermit huokaisi, kun kissa lopulta laski tassunsa.

# 9: Nähdään = Jaa Ne Nähdään tai Mata Ne Nähdään taas

Nämä ovat kaksi lausetta, joita käytetään hyvästitessä satunnaisissa tilanteissa - ei sayōnara (mikä on hieman dramaattinen) tai shitsureishimasu (mikä on varsin muodollista). Molemmat jaa ei Nähdään ja Ei lainkaan Nähdään tarkoittaa jotain 'Nähdään myöhemmin!' tai 'Nähdään!'

Voit myös lisätä jaa osana Ei lainkaan sanomalla jaa mata ne Nähdään taas tai vain jaa mata nähdään ( jaa tarkoittaa 'hyvin' tai 'sitten').

lukion kesäopisto -ohjelmat

Ääntäminen

Molemmat lauseet on helppo lausua. Jaa ei lausutaan jah-neh (kaksi a-merkkiä tarkoittavat sitä, että sinun pitäisi hieman pitää kiinni 'ah' -äänestä). Mata ei lausutaan mah-tah-neh, painottamalla 'mah' -tapaa.

Tässä on hyödyllinen video, joka selittää erot eri tapojen sanoa hyvästit japanin kielellä:

Käyttö

 • Älä käytä näitä jakoilmauksia muodollisissa tilanteissa, kuten töissä tai puhuessasi opettajalle koulussa.
 • Näistä lauseista on muutamia muunnelmia. Muut sisältävät mata ashita Nähdään huomenna ja dewa mata ne Nähdään ( dewa on muodollinen muoto jaa ).

# 10: Tervetuloa = Irasshaimase Tervetuloa

Irasshaimase Tervetuloa on hyvin yleinen sana, jonka kuulet Japanissa, vaikka et todennäköisesti itse käytä sitä niin paljon, jos ollenkaan. Sana tarkoittaa 'Tervetuloa!' ja on kauppiaat, ravintolan työntekijät ja muut käyttävät sitä ensisijaisesti tervehtimään kauppaan/myymälään, ravintolaan tai muuhun yritykseen saapuvia asiakkaita.

Ääntäminen

Irasshaimase on varsin hauska sana, varsinkin jos haluat jäljitellä tarkasti kauppiaita. Se lausutaan ee-rah-shy-moss-eh, jossa on pieni tauko 'rah' ja 'ujo' äänien välillä. Älä unohda, että japanilainen r -ääni kuulostaa englantilaisten r-, l- ja d -äänien yhdistelmältä.

3/4 tuumaa viivaimessaKäyttö

 • Siitä huolimatta sinun ei todennäköisesti tarvitse sanoa tätä sanaa ääneen, on tärkeää ymmärtää, mitä se tarkoittaa, jotta voit tietää, miksi ihmiset huutavat sitä sinulle, kun tulet kauppaan!
 • Tähän tervehdykseen ei tarvitse vastata. Ei kuitenkaan ole haittaa tarjota kohtelias nyökkäys ja hymy, varsinkin jos henkilö, joka sanoo sen katselee sinua tai sinun suuntaan.
 • Saatat joskus kuulla tämän sanan lyhennetyn version, irasshai Tervetuloa.

body_japanese_calligraphy Japanilaisten tervehdysten hallitseminen vie aikaa - mutta onneksi ei niin kauan kuin kalligrafian hallitseminen.

Kuinka käyttää japanilaisia ​​tervehdyksiä: 2 olennaista vinkkiä

Olemme käyneet läpi useita yhteisiä tervehdyksiä aina siitä, kuinka sanoa hyvää huomenta japaniksi ja kuinka toivotamme asiakkaat tervetulleiksi kauppaan tai ravintolaan japaniksi. Nyt katsomme kaksi oleellista vinkkiä auttaakseen sinua käyttämään kaikkia näitä japanilaisia ​​tervehdyksiä oikein.

Vinkki 1: Kumartu tarvittaessa

Kaikki tilanteet eivät vaadi 90 asteen keulaa, mutta se on tärkeää muista kumarrata (tai ainakin tarjota syvä pään nyökkäys) tarvittaessa, jotta et loukkaa ketään - varsinkin kun on kyse opettajista/professoreista, pomoista, asiakkaista jne.

Oletetaan esimerkiksi, että käytät japanin kurssia. Kun poistut luokkahuoneesta, sinun olisi odotettava sanovan shitsureishimasu . Vaikka sinun ei välttämättä tarvitse pysähtyä ja kumartaa täyteen opettajaasi, matala pään nyökkäys ja hymy ovat sekä kohteliaita että sopivia.

Vinkki 2: Kun olet epävarma, erehdy muodollisesti

Jos opiskelet japania, olet todennäköisesti kuullut sen muodollisuus on iso juttu japanilaisessa kulttuurissa. Tämä on yleensä totta - ja se voi tehdä japanin kielen käytöstä melko hämmentävää.

Jos epäilet, käytetäänkö lauseen muodollista vai satunnaista muotoa, mene vain muodolliseen. Ei ole mitään väärää olla hieman kohteliaampi; on kuitenkin ehdottomasti väärin (ja loukkaavaa!) olla liian rento, kun sinun pitäisi käyttää paljon arvokkaampaa kieltä kenen kanssa tahansa.

Lopulta, Ainoa kerta, kun sinun pitäisi käyttää rento japanilaista, on silloin, kun puhut läheisten ystävien ja perheenjäsenten kanssa (vaikka perheissäkin lasten odotetaan yleensä käyttävän kunnioittavampaa kieltä vanhempia sukulaisia ​​kohtaan).

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Länsi-Michiganin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Jokaisen ACT-lukukysymystyypin täydellinen erittely

Opiskeletko ACT-lukemista? Sinun pitäisi tietää tarkalleen, mitä kysymystyyppejä on ja kuinka usein kukin niistä esiintyy. Lue täydellinen erittelyoppaamme täältä.

Kaikki lähetetyt SAT -tulokset edellyttävät oppilaitokset: Täydellinen luettelo

Mitkä oppilaitokset edellyttävät, että valitset SAT -tulosraportista Kaikki pisteet? Varmista, että tiedät, mitkä koulut näkevät pisteet kaikista testipäivistäsi.

Paras tapa opiskella SAT Vocab -sanoja

Mitä SAT -sanoja sinun täytyy opiskella? Kuinka todella muistat ne? Opi paras tapa opiskella SAT -sanastoa.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 2

Lue koko The Great Gatsbyn luvun 2 yhteenveto saadaksesi selville, mitä tapahtuu ja miten tapahtumat liittyvät romaanin suurempiin teemoihin.

Springfield College SAT -tulokset ja GPA

Lukion historiatunnit, jotka sinun pitäisi käydä

Mitä lukion historian ja yhteiskuntatieteiden tunteja sinun pitäisi käydä? Hanki täydellinen luettelo, mukaan lukien AP- ja IB -kurssit.

John's College (MD) pääsyvaatimukset

Viterbon yliopiston ACT -pisteet ja GPA

Täydellinen opas: West Pointin pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Gompersin valmistelevasta akatemiasta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Gompers Preparatory Academy -sivustolta San Diegossa, Kaliforniassa.

Pitäisikö sinun käyttää ensisijaista hakemusta korkeakoulussa?

Mikä on ensisijainen hakemus yliopistolle? Selitämme tämän usein hämmentävän ilmiön ja sen, voiko ensisijainen sovellus auttaa sinua pääsemään sisään.

Mitä 'Veni Vidi Vici' tarkoittaa Miksi ihmiset sanovat sen?

Kiinnostaako veni, vidi, vici? Opi kuka loi tämän kuuluisan latinalaisen lauseen ja miten se tuli niin tunnetuksi.

Kuinka päästä sisään: Texas A&M ACT Pisteet ja GPA

Modesto High School | 2016-17 Rankings | (Modesto,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Modesto High Schoolista Modesto, CA.

Itsenäisyysyliopiston pääsyvaatimukset

Suosituskirjeen pyytäminen: Täydellinen opas

Tarvitsetko opettajan, professorin tai neuvonantajan suosituskirjeen? Tässä on täydellinen opas siitä, kuinka pyytää ja mitä sinun pitäisi antaa heille parhaan mahdollisen suosituskirjeen saamiseksi.

Onko Rhinocort OTC erilainen kuin reseptivahvuus?

Saako Rhinocort -nenäsumutetta tiskiltä? Joo! Opi mitä Rhinocort OTC on, miten se toimii ja miten sitä käytetään vastuullisesti.

53 Stellar College -esiteitä inspiroimaan sinua

Mitkä ovat hyviä aiheita yliopiston esseille? Tutustu laajaan luetteloon korkeakoulujen esseeaiheista ja kerro, kuinka valita paras idea sinulle.

Miksi ACT kutsuttiin American College Testiksi?

Miksi ACT tunnettiin joskus nimellä American College Test? Mitä se tarkoittaa tänään? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Mikä on aukovuosi? Pitäisikö sinun ottaa yksi?

Harkitaanko välivuoden ottamista lukion jälkeen? Selitämme, mitä se on, yhden tekemisen hyvät ja huonot puolet sekä suosittuja kuopan vuoden ohjelmia ja ideoita.

Colorado University Colorado Springsin pääsyvaatimukset

Xavier University SAT -pisteet ja GPA

Kokeellinen suunnittelu kysymyksiä ACT Science

ACT Science -osiossa on kyse kokeiluista - miten ne on määritetty ja miksi. Hajotamme tämän hankalan taidon strategioilla ja käytännön kysymyksillä.

Cheyney University of Pennsylvania Pääsyvaatimukset