Kuinka sanoa hyvää huomenta ranskaksi oikein

ominaisuus_eiffel

Kukapa ei olisi unelmoinut aamiaisen valmistamisesta ihastuttavassa ranskalaisessa kahvilassa, upottamalla croissantin herkulliseen kahviin ja juttelemalla uuden ystävän kanssa leivonnaisten parissa? Vain- miten kauheaa! - Kun menet tervehtimään ystävääsi, et yhtäkkiä muista, miten sanoa hyvää huomenta ranskaksi.

Tässä artikkelissa käsitellään paitsi sitä, kuinka sanoa hyvää huomenta ranskaksi, vaan miten osoitetaan tervehdys eri ihmisille ja jopa hyvästit.body_bonjour Se on niin helppoa!

Kuinka sanot hyvää huomenta ranskaksi?

Jos tiedät jotain ranskaksi tai olet koskaan katsonut Kaunotar ja hirviö , tiedät varmaan tervehtimään: Bonjour! No, hyviä uutisia - Bonjour on myös tavallinen ranskalainen tapa sanoa hyvää huomenta

Ranskaksi bonjour lausutaan bon-zhoor . Ranskalainen 'j' -ääni, kuten bonjourissa kuullaan, on vähän samanlainen sh englanniksi ristissä dg kuulostaa tuomarilta. Se ei ole odotettua j -ääntä, jota meillä on englanniksi, joten muista kuunnella todella, mitä sanotaan, ennen kuin tervehdit vahingossa jotakuta sanomalla: Bone Jurr.

Kirjaimellisesti käännettynä bonjour tarkoittaa hyvää päivää. Bon on ranskalainen hyvä sana ja jour on ranskalainen päivä. Yleisesti, Ranskalaiset käyttävät bonjouria tervehdyksenä noin kuuteen asti , jolloin he siirtyvät toiseen tervehdykseen, joka on kuvattu alla.

Vaikka voimme sanoa hyvää päivää tervehtiäksemme tai hyvästelläksemme ihmisiä, se on puhtaasti ranskalainen tervehdys. Käsittelemme hyvästit -version alla!

On toinenkin tapa sanoa hyvää huomenta ranskaksi: bon matin, lausutaan hyvä mah-teini . Vaikka tämä on kirjaimellinen käännös hyvää huomenta, sitä ei kuitenkaan yleensä käytetä Ranskassa. Se on anglikointi, tai anglismi , joka toimii kirjaimellisena käännöksenä, mutta jota ei yleisesti kuulla. Bon matinia voi kuitenkin kuulla useammin Québécoisin ranskaksi, joka on erilainen ranska, jota puhutaan Kanadassa.

Yleisesti ottaen bonjour on tavallinen tapa sanoa hyvää huomenta. Mutta riippuen siitä, missä päin maailmaa olet, saatat myös pystyä sanomaan bon matin!

Mielenkiintoista on, että yleensä haluat sanoa bonjour jollekin kerran päivässä. Seuraavan kerran, kun näet ne, käytä epävirallisempaa tervehdystä!

body_coffee-9 Ah, hei, ystäväni.

Mukauttaminen Hei

Mutta ehkä sinulla on tietty henkilö, jolle haluat sanoa hyvää huomenta, tai haluat saada hieman mielikuvitusta. Bonjour on yksinkertainen tervehdys, joka voidaan mukauttaa moniin eri tilanteisiin!

Etelä -Carolinan yliopisto keskim

Jos haluat olla kohtelias ja puhut jonkun kanssa, jonka nimeä et tiedä, voit tervehtiä häntä bonjourilla ja otsikolla. Ranska on kieli, jolla on sukupuoleen perustuva substantiivi, joten ihmisille on olemassa erilaisia ​​osoitteita sukupuolesta riippuen:

  • rouva käytetään viittaamaan naimisissa oleviin naisiin, aivan kuten rouvaa käytettäisiin englanniksi. Se on lausuttu mah-dahm
  • neiti käytetään viittaamaan naimattomiin naisiin, aivan kuten rouva englanniksi. Se on lausuttu mah-dehm-wah-solu.
  • arvon herra käytetään miehille, kuten Mr. englanniksi, ja lausutaan jotain sellaista meuh-syeuh, molemmat tavut rhyming kanssa. Nämä vokaaliäänet voivat olla melko hankalia muille kuin ranskalaisille puhujille, joten vie aikaa kuunnella ranskalaisia ​​äidinkielenään puhuvia sanoja ja jäljitellä niitä .

Kaikki nämä sanat voidaan lisätä sanaan bonjour kunnon tervehdykseen ranskaksi - Bonjour Madame/Mademoiselle/Monsieur. Jos tervehdit pientä joukkoa ihmisiä, voit tervehtiä heitä kaikkia nimeltä: Bonjour Isabelle! Bonjour Delphine! Bonjour Étienne!

Mutta jos haluat tervehtiä yleisöä, et todennäköisesti voi tervehtiä kaikkia nimeltä. Siinä tapauksessa lisäät lauseen kaikille bonjourille, muuttamalla se yksilöllisestä hei hei kaikille! Kirjaimellisesti käännettynä à tous tarkoittaa kaikille. Se on lausuttu ah toos .

Mutta voit tulla vieläkin mielikuvituksellisemmaksi, jos niin haluat. Koska bonjour on niin joustava tervehdys, voit lisätä siihen kaikenlaisia ​​lisäyksiä sen tarkentamiseksi , kuten:

Lause

Merkitys

Ääntäminen

Rakkaani

Rakkaani

Unikko ah-moor

Kultaseni

Rakkaani/rakas (naiselle)

Mah shey-ree

Rakkaani

Rakkaani/rakas (miehelle)

Unikko sher

Minun kaunis

Kaunis (naiselle)

Mah kello

Minun kaunis

Komea (miehelle)

Mohn boh

body_tower Hyvää iltaa, Pariisi

Kuinka sanoa hyvästit ja hyvää yötä ranskaksi

Eroaminen on niin suloinen suru - ranskaksi tarvitset hyvästit.

Hyvästi, lausuttu oi rev-totta , on tyypillinen ranskalainen hyvästit. Kirjaimellisesti käännettynä se tarkoittaa jotain lähellä, kunnes näen sinut uudelleen. Voit sanoa tämän milloin tahansa mihin tahansa tilanteeseen, muodolliseen tai epäviralliseen.

Hyvästit illalla muuttuvat hieman hankalammiksi. Kirjallista ranskalaista versiota illasta, bonsoiria käytetään tervehdyksenä noin kuuden jälkeen. Et yleensä käytä bonsoiria jonkun lähdettäessä, ellei tilanne ole muodollinen - sen sijaan sanot todennäköisemmin bonne soirée, bohn swah-ray , joka on sama lause naisellisilla päätteillä, kun toivot jollekin hyvää iltaa heidän tai sinä lähdet.

Et myöskään sanoisi bonne nuit, käännät kirjaimellisesti hyvää yötä ja lausutaan papu nweet ellei henkilö kirjaimellisesti mene nukkumaan.

Yleensä au revoir on hyvä monikäyttöinen hyvästit, ellet etsi jotain tarkempaa. Siinä tapauksessa yksi näistä muista hyvästistä voi riittää - ole varma, että sovitat oikean tilanteeseen, varsinkin siksi, että alueelliset erot voivat tehdä toisen hyväksyttävämmäksi. Katso ja kuuntele mitä muut tekevät ja seuraa heidän esimerkkiään!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Unionin SAT -tulokset ja GPA

Rhode Island School of Design Pääsyvaatimukset

23 parasta yliopistokaupunkia (upeilla yliopistoilla)

Haluatko mennä kouluun yhdessä maan parhaista korkeakouluista? Olemme keränneet joukon ehdotuksia upeista kaupungeista, joissa on suuria kouluja.

1260 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

William Jessupin yliopiston pääsyvaatimukset

1220 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Keskimääräiset SAT- ja ACT-tulokset valtioittain (osallistumista oikaistu)

Osallistumisasteella on valtava vaikutus valtion keskimääräisiin SAT / ACT-pisteisiin. Kaikissa osavaltioissa SAT / ACT: n huippuopiskelijat ovat innokkaimpia ottamaan sen vastaan, joten valtioilla, joilla on alhainen osallistumisaste, on mekaanisesti korkeammat SAT / ACT-pisteet. Tässä käytämme edistyneitä tilastollisia menetelmiä osallistumisasteen hallitsemiseksi päästäksesi valtioiden todelliseen järjestykseen niiden todellisen SAT- ja ACT-pistemäärän perusteella.

Mikä on Disney College -ohjelma? Onko se sinulle sopiva?

Kiinnostaako Disney College -ohjelma? Opi, mikä se on, miten se toimii ja onko se sinulle sopiva, sekä vinkkejä Disney College Program -sovelluksellesi.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Itä -Illinoisin yliopiston pääsyvaatimukset

Union College (KY): n pääsyvaatimukset

Mitä ovat yliopiston valmistelukurssit ja -kurssit?

Mikä on yliopistovalmistelu? Mitä kursseja ja luokkia käytät osana korkeakoulun valmisteluohjelmaa? Opi täydellisestä oppaastamme.

Columbia Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen IB -fysiikan opetusohjelma: SL ja HL

Mitä sinun on opittava IB -fysiikan HL- ja SL -kursseille? Lue koko IB -fysiikan opetusohjelma varmistaaksesi, että muistat jokaisen aiheen.

William Pennin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun tulee tietää yliopiston valmistavasta koulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta yliopiston valmistuskoulusta Victorville, CA.

Mitä sinun on tiedettävä West Adamsin valmistelevasta lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta West Adams Preparatory High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

RIKKOMINEN: SAT-testipäivämuutokset COVID-19: lle (koronavirus)

Mitä koronaviruspandemia tarkoittaa SAT: lle? Selitämme mitkä SAT-testipäivät peruutetaan ja miten kollegion hallitus lähestyy COVID-19: tä.

University of Mount Unionin pääsyvaatimukset

Tiede Hazel Eyes

Mikä määrää silmien värin? Voivatko silmät muuttaa väriä? Opi pähkinänruskeat silmät ja muut epätavalliset silmien värit.

La Sierran yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Arroyo Valleyn lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Arroyo Valley High Schoolista San Bernardinossa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Northridge Akatemian lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Northridge Academy High Schoolista Northridgessä, Kaliforniassa.

Florida College pääsyvaatimukset

Chicagon osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA