Viivaimen lukeminen tuumaa ja senttimetriä

feature_ruler_measuring_pencil

Viivaimet ovat välttämätön työkalu, mutta jos kamppailet hallitsijan lukemisen kanssa, et ole yksin. Viivaimessa on niin monta riviä, että voi olla hämmentävää selvittää, mitä ne kaikki tarkoittavat.

Tässä oppaassa selitämme, miksi sinun pitäisi tietää viivaimen lukeminen, ja annamme sinulle vaiheittaiset ohjeet viivaimen lukemiseksi tuumina ja senttimetreinä. Tarjoamme sinulle myös hyödyllisiä resursseja, joiden avulla voit edelleen hioa hallitsijalukutaitoasi.Miksi sinun pitäisi tietää hallitsijan lukeminen

Viivaimen lukemisen tunteminen on tärkeää paitsi koululle myös päivittäiselle elämälle.

Jos esimerkiksi haluat tehdä jotain rakennuspaperista, sinun on todennäköisesti mitattava viivaimen avulla, kuinka paljon materiaalia tarvitset. Tai entä jos haluat rajata valokuvan, jonka sinulla on? Tässä tapauksessa sinun on ehkä mitattava kuva nähdäksesi, millaiseen kehykseen se mahtuu.

Totuus on, että elämässä on tonnia hetkiä, jolloin sinun on tiedettävä hallitsijan lukeminen. Ja jos sinä älä osaat lukea hallitsijaa, silloin kärsit todennäköisesti joistakin seurauksista. Entä esimerkiksi jos teet kaksi kappaletta jotain, joka ei sovi yhteen, koska toinen on lyhyempi tai pidempi kuin sen piti olla? Tai mitä jos sotket tieteellisen kokeen, koska et lukenut tarkasti leikatun merkkijonon mittaa?

On melko ilmeistä, että hallitsijan lukemisen tunteminen on tärkeää paitsi koulun arvosanoille, myös päivittäiselle elämälle.

Viivaimen lukeminen: Imperial vs Metric

Voit käyttää kahta hallitsintyyppiä: tuuma- tai keisarillinen viivain ja senttimetri- tai metrinen viivain.

Tuumat vastaavat keisarillista järjestelmää, joka on tärkein mittausjärjestelmä, jota käytetään Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

Sillä välin, senttimetrit ovat osa metrijärjestelmää, jota käytetään ympäri maailmaa sekä arjessa että tieteessä.

Vaikka tarjoamme kuvia, joita voit käyttää ohjeidemme noudattamiseen, suosittelemme hankkimaan oman viivaimesi tai mittanauhan, jotta voit seurata niitä reaaliajassa.

body_ruler_inches

Kuinka lukea hallitsija tuumaa

Aloitetaan katsomalla kuinka hallitsijaa luetaan tuumina. Jos olet amerikkalainen, tämä on mitta, jonka tiedät todennäköisesti paremmin kuin senttimetrit, jotka joskus sisältyvät tavalliseen 12 tuuman tai 1 jalan viivaimeen (käymme läpi, kuinka viivain luetaan cm: nä seuraavassa osassa).

Tässä kuva tuuman viivaimesta:

body_ruler_inches_sample

Sinun pitäisi pystyä kertomaan se heti tämä viivain käyttää tuumaa, koska se on jaettu 12 tasavälein olevaan alueeseen (merkitty 1-12), ja tiedämme, että jalassa on 12 tuumaa (sivuuta alla oleva cm).

Huomaa nyt viivat jokaisen tuuman välillä, toiset pidempiä ja toiset lyhyempiä kuin toiset. Jokainen näistä pienistä viivoista edustaa murto -osaa tuumaa. On yhteensä viisi eri pituista riviä.

Jokainen tuuma on jaettu 16 riviin, mikä tarkoittaa sitä rivin välinen tila on 1/16 tuumaa pitkä-tämä on pienin pituus, jonka voit mitata viivaimella. (Huomaa, että jotkut viivaimet menevät vain 1/8 tuuman viivoille, kun taas toiset pienenevät 1/32 tuuman viivoille.)

Tuuma on viivaimen suurin yksikkö, ja sitä edustaa pisin viiva. Jokainen 1-tuumainen viiva on merkitty numerolla, joka osoittaa viivalla olevan tuuman (kuten yllä oleva kuva osoittaa).

Esimerkki: Jos mittaat tietokonepaperiarkin pituuden, paperi palaa viivaimesi 11 tuuman merkkiin, mikä osoittaa, että se on täsmälleen 11 tuumaa pitkä.

Viivaimen toiseksi suurin yksikkö on 1/2 tuumaa, jota edustaa toiseksi pisin viiva. Näitä ei yleensä ole merkitty, mutta ne voivat olla joissakin hallitsijoissa (tällöin näet numeroita, kuten 1 1/2 tuumaa, 2 1/2 tuumaa jne.).

body_ruler_ half_inches

esimerkkejä riippumattomasta muuttujasta vs riippuvaisesta muuttujasta

1/2 tuuman viiva sijaitsee viivaimen jokaisen tuuman välissä. Esimerkiksi 7-8 tuuman välipiste olisi 7 1/2 (tai 7,5) tuumaa.

Esimerkki: Jos mittasit tietokonepaperin leveyden (pituuden sijasta), palan tulisi nousta täsmälleen 1/2 tuuman viivaan 8-9 tuuman välillä, mikä osoittaa, että leveys on 8 1/2 (8,5) tuumaa.

Viivaimen kolmanneksi suurimmat viivat ovat 1/4 tuuman viivat, jotka näkyvät 1/2 tuuman ja koko tuuman viivojen välissä:

body_ruler_quarter_inches

Jos laskisit viivaimessa 1/4 tuumaa, näet, että neljäs rivi 0 tuuman jälkeen on 1/4 tuumaa, kahdeksas rivi on 2/4 (1/2) tuumaa ja 12. rivi on 3/ 4 tuumaa.

Esimerkki: Oletetaan, että mittaat kangaspalan ja viivain päättyy neljännelle riville 10 tuuman merkin jälkeen. Tämä tarkoittaisi, että kangas on 10 1/4 (10,25) tuumaa pitkä.

Seuraava on 1/8 tuumaa, joka on viivaimen toiseksi pienin yksikkö. 1/8 viivat löytyvät jokaisen 1/4 tuuman linjan puolivälistä:

body_ruler_eighth_inches

Jos laskisit 1/8 tuuman askelin, huomaat, että toinen rivi 0: n jälkeen on 1/8 tuumaa, neljäs rivi 2/8 (1/4) tuumaa, kuudes rivi 3/8 tuumaa, kahdeksas viiva 4/8 (2/4 tai 1/2) tuumaa, 10. rivi 5/8 tuumaa, 12. rivi 6/8 (3/4) tuumaa ja 14. rivi 7/8 tuumaa.

Esimerkki: Oletetaan, että päätät mitata maissin pituuden. Huomaat, että hallitsija tulee toiselle riville 6 tuuman merkin jälkeen. Tämä tarkoittaisi, että maissi on 6 1/8 tuumaa pitkä.

Lopuksi, Viivaimen pienin yksikkö on 1/16 tuumaa. Nämä pienet viivat, jotka edustavat 1/16 tuumaa, tulevat kaikkien 1/8 tuuman viivojen väliin:

body_ruler_sixteenth_inches

Jos laskisit jokaisen rivin viivaimen ensimmäisen tuuman sisällä, saat seuraavat mittaukset:
 • 1/16 tuumaa
 • 2/16 (1/8) tuumaa
 • 3/16 tuumaa
 • 4/16 (1/4) tuumaa
 • 5/16 tuumaa
 • 6/16 (3/8) tuumaa
 • 7/16 tuumaa
 • 8/16 (1/2) tuumaa
 • 9/16 tuumaa
 • 10/16 (5/8) tuumaa
 • 11/16 tuumaa
 • 12/16 (3/4) tuumaa
 • 13/16 tuumaa
 • 14/16 (7/8) tuumaa
 • 15/16 tuumaa

Esimerkki: Yrität mitata osoittimen sormen pituutta. Viivain tulee seitsemännelle riville 3 tuuman jälkeen. Tämä tarkoittaa, että sormesi on 3 7/16 tuumaa pitkä.

valtakunnalliset opiskelijajohtajuuskonferenssin valitukset

Tuuman hallitsijan käytännön kysymykset

body_ruler_inches_sample_question

 1. Katso yllä olevaa kuvaa. Mikä mitta tuumina näkyy?
 2. Jos kynä tulee 14. riville 5 tuuman jälkeen, kuinka pitkä se on?

Vastaukset

 1. 11 3/4 tuumaa
 2. 5 7/8 tuumaa (myös hyväksyttävä: 5 14/16 tuumaa)

body_ruler_centimeters

Kuinka lukea viivain senttimetreinä

Nyt kun olemme tarkastelleet viivaimen lukemista tuumina, käydään läpi viivaimen lukeminen senttimetreinä.

Tämä on erityisen tärkeää tietää, jos opiskelet luonnontieteitä (Muista, että tiede käyttää yleensä metrijärjestelmää-ei keisarillinen järjestelmä). Viivaimen lukeminen cm: stä on hyödyllistä myös ihmisille, jotka eivät halua työskennellä murtolukujen kanssa (jotka sinun on tehtävä tuumilla) ja jotka haluavat sen sijaan käyttää muita yksiköitä (tässä tapauksessa millimetreinä).

Vakiomittari on 30 cm pitkä. Jokainen senttimetri on merkitty numerolla, joka osoittaa mittauksen, johon se viittaa. Saatat nähdä tuumaa metrisen viivaimesi toisella puolella. Tässä tapauksessa katso yllä olevista ohjeista oppiaksesi viivaimen lukeminen tuumina.

Huomaa myös, että 30 cm tekee ei suoraan 12 tuumaa, vaikka ne on usein asetettu saman viivaimen päälle!

Nyt tyypillinen metrinen viivain näyttää tältä:

body_ruler_centimeters_sample

Voit kertoa, että tämä on metrinen hallitsija, koska se on jaettu 30 tasavälein olevaan osaan ja siihen on kirjoitettu cm (sivuuta alla olevat tuumat).

Kuten tuumaviivain, näet metrisen viivaimen kohdalla tonnia viivoja, joista jotkut ovat pidempiä ja toiset lyhyempiä. Jokainen viiva edustaa 1 millimetriä, joka on 1/10 tai 0,1 cm (joten 10 mm muodostaa 1 cm).

On aina 10 riviä senttimetristä seuraavaan senttimetriin. Metrisessä viivaimessa on yhteensä kolme eri pituista viivaa.

Pisin viiva edustaa viivaimen suurinta yksikköä: 1 cm. Jokainen senttimetri on merkitty viivaimeen (1-30).

Esimerkki: Otat hallitsimen mittaaksesi kynsisi leveyden. Viivain pysähtyy 1 cm: iin, mikä tarkoittaa, että kynsisi on tarkasti 1 cm leveä.

Metrisen viivaimen keskipituinen viiva on 1/2 (0,5) senttimetrin viiva, joka on joka senttimetrin puolivälissä (toisin sanoen se on viides rivi jokaisen senttimetrin jälkeen):

body_ruler_ half_centimeter

Joten jos laskisit esimerkiksi viisi viivaa 9 cm: stä, saat 9,5 cm (tai 95 mm).

Esimerkki: Oletetaan, että mittaat älypuhelimesi leveyttä ja se nousee viidennelle riville viivaimesi 4 cm: n jälkeen. Tämä tarkoittaisi, että puhelin on 4,5 cm (45 mm) leveä.

Pienin mittayksikkö, jonka metrinen viivain voi mitata, on 1 mm tai 0,1 cm. Nämä ovat viivaimen pienimmät viivat, eli ne, jotka ovat koko senttimetrin ja 1/2 senttimetrin välissä:

body_ruler_millimeters

Pelkästään ensimmäisen senttimetrin sisällä jokainen rivi nollasta vastaa seuraavaa:
 • 1 mm (0,1 cm)
 • 2 mm (0,2 cm)
 • 3 mm (0,3 cm)
 • 4 mm (0,4 cm)
 • 5 mm (0,5 tai 1/2 cm)
 • 6 mm (0,6 cm)
 • 7 mm (0,7 cm)
 • 8 mm (0,8 cm)
 • 9 mm (0,9 cm)
 • 10 mm (1 cm)

Esimerkki: Mittaat hiuslangan pituuden. Lanka tulee yhdeksännelle riville viivaimen 16 cm jälkeen. Tämä tarkoittaisi, että lanka on 16,9 cm pitkä (eli 16 cm + 9 mm).

Senttimetrin hallitsijan käytännön kysymyksiä

body_ruler_centimeters_sample_question

 1. Katso yllä olevaa kuvaa. Mikä mittaus senttimetreinä näkyy?
 2. Mitat silmälaseja yhden linssin päästä toisen linssin kauimpaan päähän. Viivaimesi saavuttaa seitsemännen viivan yli 12 cm. Kuinka pitkä lasipari on?

Vastaukset

 1. 24,1 cm
 2. 12,7 cm (tai 127 mm)

6 Lisäresursseja hallitsijan lukemisen oppimiseen

Jos haluat lisäapua viivaimen lukemisen opettamiseen senttimetreinä tai tuumina, videot ja laskentataulukot voivat olla erinomaisia ​​resursseja.

Tässä on kaksi helposti seurattavaa videota, jotka auttavat sinua oppimaan viivaimen lukemista:

Kuinka lukea hallitsija tuumaa

Viivaimen lukeminen cm: nä

Jos haluat mieluummin testata hallitsijalukutaitojasi käytännön kysymyksillä, se on hyvä idea lataa ilmaisia ​​laskentataulukoita näistä matemaattisista sivustoista:

Kaikkien edellä mainittujen resurssien ja kourallisen käytännön kysymysten lisäksi pitäisi riittää saamaan sinut lukemaan viivoitinta hetkessä!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mikä on hyvä ACT -pisteet vuodelle 2020?

Suunnitteletko ACT: n ottamista vuonna 2020? Opi, mikä on hyvä tulos sinulle, missä haluat hakea.

Kolmiot SAT-matematiikasta: geometrian strategiat ja käytännön ongelmat

Opiskeletko kolmioita SAT-matematiikassa? Tässä ovat kaikki tarvitsemasi geometriset kaavat ja käsitteet sekä matematiikkastrategiat ja käytännön kysymykset.

Woodburyn yliopiston SAT-tulokset ja GPA

UMBC -pääsyvaatimukset

Kaakkois -Missourin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Kuinka voin lähettää suosituskirjeitä?

Hämmentynyt siitä, kuinka suosituskirjeitä lähetetään yliopistoon? Opastamme sinua lähetysprosessissa sekä verkossa että postitse, jotta tiedät mitä odottaa.

Mitä sinun on tiedettävä Foothill High Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Foothill High Schoolista Santa Ana, CA.

100+ jännittävää STEM-uraa (ja korkeimmin maksavat tieteelliset työpaikat)

Harkitsetko uraa STEM: ssä? Tutustu täydelliseen STEM-uraluetteloomme, jossa on bonustietoja parhaiten maksavista tieteellisistä töistä.

Mikä on luonnontieteiden olympialaiset? Täydellinen opas voittoon

Harkitsetko osallistumista luonnontieteiden olympialaisiin? Entinen voittaja kertoo, mikä kilpailu on, miksi sinun pitäisi osallistua ja miten voit menestyä.

St. Edwardin yliopiston pääsyvaatimukset

SAT- ja ACT-testipäivät: Löydä paras 2021-2022 -testausaikataulu

Mitkä ovat parhaat SAT- ja ACT-testipäivät? Luettelomme kaikki tulevat SAT- ja ACT-päivämäärät, jotta voit suunnitella eteenpäin vuodelle 2021.

Yhdysvaltojen 51 kalleinta korkeakoulua

Mietitkö kuinka paljon lukukausimaksu maksaa Yhdysvaltain kalleimmissa korkeakouluissa? Tässä on luettelo 51 parhaasta.

Kaikki lukemasi korkeakoulujen listat

Etsitkö yliopistojen sijoituksia? Tässä on katsaus parhaista käytettävissä olevista korkeakoulujen rankinglistoista, mukaan lukien US News, Forbes ja paljon muuta.

44 korkeakoulua, joilla on alhaisimmat SAT-pisteet, sijoitus

Etsitkö korkeakouluja, joilla on alhaiset SAT-pisteet? Olemme luokittaneet maan koulut, joilla on alhaisimmat SAT-pisteet täällä.

Kuinka opiskella SSAT: lle: 8 parasta valmisteluvinkkiä

Etkö ole varma mistä aloittaa SSAT -valmistelu? Täydellinen oppaamme opastaa sinua prosessin läpi ja sisältää vinkkejä käytännön testien löytämiseen ja opintosuunnitelman luomiseen.

Berkeleyn lukio | 2016-17 Rankings | (Berkeley,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Berkeley High Schoolista Berkeley, CA.

UC Riverside ACT -pisteet ja GPA

Marist College ACT -pisteet ja GPA

3 tyyppisiä ACT -tieteitä: Mitä sinun on tiedettävä

Mitkä ovat ACT -tieteen kohtien tyypit ja kysytyt kysymykset? Tutustu ACT -tieteen taitoihin ja strategioihin täällä.

Monte Vistan lukio 2016-17 rankingit | (Danville,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Monte Vistan lukiosta Danvillessä, Kaliforniassa.

ACT -trigonometria: täydellinen opas

Mitä triggeriä tarvitset ACT -matematiikkaan? Lue täydellinen ACT -trigonometriaoppaamme, jossa on kaavoja, strategioita ja käytännön kysymyksiä.

Santa Claran lukio 2016-17 rankingit | (Santa Clara,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Santa Claran lukiosta Santa Clarassa, Kaliforniassa.

University of St. Thomas (TX) Pääsyvaatimukset

Dickinson College SAT -pisteet ja GPA

Miksi SAT/ACT -tulokset ovat niin tärkeitä sotilasopiskelijoille?

Hakemus West Pointiin, ilmavoimien akatemiaan tai merivoimien akatemiaan? SAT/ACT -pisteet ja opiskeluun käytetyt strategiat ovat kriittisiä pääsyllesi.