Kuinka valmistautua yliopistoon: 31 vinkkiä valmistautumiseen

feature_classroom_desks_blackboard_clip_art

Vaikka saatat ajatella, että yliopistoon valmistautuminen tapahtuu vain kesällä ennen yliopistoa, tämä ei välttämättä ole totta. Itse asiassa voit aloittaa valmistautumisen yliopistoon jo yhdeksännellä luokalla! Mutta mitä oppilaitoksen valmisteluprosessi tarkalleen sisältää?

Tässä selitämme kuinka valmistautua yliopistoon kaikilla lukion tasoilla lukiossa . Tarkastelemme erityisesti sitä, mitä voit tehdä akateemisella, taloudellisella ja koulun ulkopuolisella rintamalla.Kuinka valmistautua yliopistoon: Yleiskatsaus

Tässä oppaassa käymme läpi kuinka valmistautua yliopistoon jokaisella luokalla 9. – 12. Ja jopa kesä ennen yliopistoa. Annamme sinulle yksityiskohtaisia ​​ohjeita esimerkiksi tutkijoiden, koulun ulkopuolisten toimintojen, taloudellisen tuen, standardoitujen testien ja korkeakoulusovellusten aloilla.

Jos haluat siirtyä tietylle arvosanalle, käytä tätä sisällysluetteloa:

Tarjoamme myös a tulostettava yliopistolle valmistautumisen tarkistuslista , jonka voit ladata napsauttamalla alla olevaa PDF -miniatyyriä:

body_preparing_for_college_checklist_thumbnail_new

body_start_road_journey

Kuinka valmistautua yliopistoon yhdeksännellä luokalla

Tässä on tarkistuslista tärkeimmistä vaiheista, jotka sinun on suoritettava yhdeksännellä luokalla, jotta voit valmistautua yliopistoon aikaisin.

#1: pärjää hyvin peruskursseilla

Valtion lukion valmistumisvaatimusten lisäksi sinun on kiinnitettävä huomiota useimpien Yhdysvaltain korkeakoulujen ja yliopistojen luokkavaatimuksiin .

Yleensä sinun on suoritettava vähintään seuraavat asiat lukiossa voidaksesi osallistua yliopistoon:

 • 4 vuotta englantia
 • 3 vuotta matematiikkaa
 • 3 vuotta tiedettä
 • 3 vuotta yhteiskuntatieteitä/historiaa
 • 2 vuotta vierasta kieltä

Jos ajattelet jo lopultahakeutuminen Ivy League -instituutioihintai vastaavastikilpailukykyiset koulut , sitten varmista, että otat seuraavat asiat lukiossa:

 • 4 vuotta matematiikkaa
 • 3-4 vuotta tieteestä
 • 3-4 vuotta vierasta kieltä

Luonnollisesti haluat myös varmistaa, että pärjäät hyvin ydinluokissasi pidä arvosanasi mahdollisimman hyvin -Yhdeksäs luokka on silloin, kun arvosanasi todella alkavat laskea sen mukaan, mitä korkeakoulut näkevät, joten älä höpötä!

Tee läksyt, tee muistiinpanoja, opiskele kaikkia testejäsi ja osallistu aktiivisesti luokkaan parhaan kykysi mukaan.Nämä toimet saavat sinut hyviin tapoihin myöhemmissä lukio -vuosina.Muista, että yhdeksännen luokan GPA vaikuttaa lopulliseen GPA -luokkaan ja luokan sijoitukseen, kun haet korkeakouluihin.

merkitse kaksi lainausta matkasta

#2: Katso kunnianosoituksia ja AP -kursseja

Tällä hetkellä sinun pitäisi myös alkaa tutkia, mitä kunnianosoituksia ja/tai AP -luokkia saatat olla oikeutettu ottamaan yhdeksännen luokan oppilaana (tai kymmenennen luokkalaisen, jos katsot tulevaisuuteen). Tapaa neuvonantajasi ja keskustele siitä, onko olemassa ylemmän tason kursseja tai haastavampia versioita yllä olevista ydinkursseista, joihin voit ilmoittautua.

Myös neuvonantajasi pitäisi kartoita mahdolliset luokkasuunnitelmat jokaiselle lukion vuodelle jotta olet valmis suorittamaan kaikki yliopistolle tarvitsemasi kurssit. Neljän vuoden suunnitelma voi todella auttaa sinua visualisoimaan eri vaiheet, jotka sinun on suoritettava vuosittain.

#3: Osallistu sinua kiinnostaviin opetuksen ulkopuolisiin aktiviteetteihin

Ensimmäinen lukuvuosi on täydellinen aika aloittaa erilaisten akateemisten ja muiden kuin akateemisten etujen tutkiminen klubien, vapaaehtoistyön ja muiden ryhmien kautta. Voit kysyä muilta oppilailta, opettajiltasi tai ohjaajalta, millaisia ​​klubeja, yhteisöjä ja urheilutiimejä koulu tarjoaa.

Jos lukuvuoden alussa järjestetään informatiivisia klubimessuja, tämä olisi hyvä aika oppia lisää siitä, millaisia ​​ryhmiä koulullasi on (ja ei ole).

Muista myös se sinun ei välttämättä tarvitse tehdä toimintaa koulusi kautta ; On hienoa etsiä vapaaehtoisjärjestöjä ja muita ryhmiä, joihin voit liittyä koulun ulkopuolella.

Toinen vaihtoehto on varaa enemmän aikaa tietylle harrastuksellesi , kuten novellien kirjoittaminen tai keksintöideoiden keksiminen. Tässä on tarkoitus alkaa selvittää, mitkä ovat suurimmat kiinnostuksen kohteesi ja intohimosi ja miten ne voisivat muuttua mahdollisiksi akateemisiksi tai ammatillisiksi polkuiksi.

#4: Ota PSAT 8/9 (valinnainen)

Jos yksi tavoitteistasi on saada PSAT/NMSQT: n kansallisia ansioita juniorina, se auttaa sinua suuresti aloittamaan valmistautumisen aikaisinPSAT 8/9, PSAT -versio, joka on suunnattu erityisesti 8. ja 9. luokkalaisille.

Tämä testi ei laske mitään ja on todella hyödyllinen vain, jos haluat saada mahdollisimman paljon PSAT- ja SAT -harjoittelua. Jos haluat ottaa sen, kysy opastusneuvojaltasi, kuinka rekisteröityä siihen. PSAT 8/9 on yleensä annetaan lokakuussa .

Huomaa, että jos aiot ottaa ACT: n SAT: n sijasta, PSAT 8/9: n ottaminen ei ole kovin järkevää (paitsi että se auttaa sinua valmistautumaan yliopiston standardoituihin pääsykokeisiin kokonaisuudessaan).

body_goal_plan_success_blackboard

Kuinka valmistautua yliopistoon 10. luokalla

Vaikka toisen vuoden opiskelijoilla on vielä muutama vuosi ennen yliopiston alkua, se ei tarkoita sitä, etteikö asioita, joita voit tehdä valmistautuaksesi yliopistoon.

#1: Pidä arvosanasi ja tiukka kurssikuorma

Kymmenennellä luokalla, jos et ole jo tehnyt sitä, sinun pitäisi todella alkaa ajatella joidenkin AP- ja arvosanojen ottamista (jos sitä tarjotaan koulussa), varsinkin jos aiot hakea kilpailukykyisimmistä korkeakouluista.

Tapaa neuvonantajasi selvittääksesi, mihin ylemmän tason luokkiin olet oikeutettu ja mitä todennäköisimmin pärjäät henkilökohtaisten kiinnostuksen kohteidesi ja taitojesi perusteella.

tärkeä lainaus suurelta gatsbyltä

Kun on kyse valinnaisista aineista, yritä osallistua luokkiin aiheista, jotka eivät vain houkuttele sinua, vaan myös haastavat sinut (ja mieluiten ainakin jonkin verran liittyvät intohimoosi tai tulevaan pääaineeseesi).

Kuten sinun pitäisi tehdä joka vuosi lukiossa, jatka ahkerasti arvojesi ylläpitämistä. Jos sinulla on vaikeuksia tietyn luokan kanssa, keskustele opettajasi ja vanhempiesi kanssa mahdollisesti hakea lisäapua, kuten opettaja .

#2: Pysy sijoitettuna ulkopuolisiin opintoihisi

Tässä vaiheessa sinun pitäisi sinulla on vähintään yksi tai kaksi oppituntia, joita teet säännöllisesti ja joihin olet sitoutunut . Nämä voivat olla koulukerhoja, joihin kuulut, osa-aikatyötä tai harjoittelua, vapaaehtoistyötä, jota pidät, harrastustasi tai lahjakkuuttasi jne.

Vaikka on täysin hyvä, jos sinulla on enemmän kuin kaksi ylimääräistä opetusta, muista vain, että lopulta tärkeintä on laatu, ei määrä. Toimintasi tulee heijastaa sitä, mistä olet aidosti kiinnostunut, akateemisesti, ammatillisesti, ja henkilökohtaisesti.

Jos aiot hakea erittäin kilpailukykyisiin korkeakouluihin, sinun pitäisi keskittyä piikin kehittämiseen, joka on lähinnä oman markkinaraon löytäminen tai se, mikä tekee sinusta erottuvan. Voit tehdä tämän osallistumalla puhuviin aktiviteetteihin, tapahtumiin, kilpailuihin jneerityisestikiinnostuksesi, olipa kyseessä sitten saksalainen tai tietojenkäsittelytiede.

#3: Aloita ajatteleminen mahdollisista pääaineista ja korkeakouluista

Kyllä, se on vielä aikaista, kun on kyse yliopistosta, mutta toisen vuoden vuosi on hyvä aika aloittaa leikkiminen ideoilla siitä, mitä haluaisit opiskella yliopistossa-ja mahdollisesti tehdä uraa.

Jotkut teini -ikäiset tietävät heti, millaista uraa he haluavat tehdä, kun taas toisilla (todennäköisesti useimmilla!) On joitain etuja siellä täällä, mutta he eivät tiedä, mitä he haluavat tehdä näiden kanssa yliopistossa ja aikuisena.

Voit aloittaa ajattelemalla suurimpia intohimojasi elämässäsi ja mitä yleensä nautit tekemisestä sekä koulussa että sen ulkopuolella. Olet ehkä esimerkiksi intohimoinen musiikista ja olet aina kuvitellut soittavasi viulua orkesterissa. Tässä tapauksessa taiteellisesti taipuvaisemman koulun musiikkikurssi voisi sopia sinulle hämmästyttävästi.

Se voi myös auttaa tutustumaan kattavaan luetteloon korkeakoulujen pääaineista vain antaakseen sinulle ideoita siitä, mitkä suuret yritykset ovat siellä.

Mitä tulee oppilaitoksiin, sinulla ei vielä tarvitse olla lopullista luetteloa tai mitään-yksinkertaisesti ge Tunne millaisia ​​oppilaitoksia siellä on , mukaan lukien mitä on saatavilla alueellasi ja sen ympäristössä (tai alueella, jossa haluat asua ja käydä koulua). Voit käyttää korkeakouluhakusivustoja ja hyvämaineisia ranking -luetteloita nähdäksesi, mistä tietyt koulut ovat kuuluisia.

body_50_dollars_pocket_money

#4: Opi maksamaan korkeakoulusta

Kymmenes luokkalainen et luultavasti tiedä paljon korkeakoulun maksamisesta tai edes FAFSA: sta. NiinOta tämä aika ja tutustu tärkeimpiin taloudellisiin ehtoihin ja siihen, mitä korkeakoulun maksaminen todella sisältääopetuksen, asumisen, ateriasuunnitelmien jne.

Suosittelemme tutustumaan hyödyllisiin oppaisiimme erilaisista taloudellisista avuista ja siitä, miten voit säästää rahaa yliopistolle. Jos vanhempasi ovat huolissaan tulevista yliopistokuluista, lue nämä artikkelit heidän kanssaan ja selitä heille, kuinka aiot hakea korkeakouluapurahoja ja pärjää koulussa hyvin lisätäksesi mahdollisuuksiasi saada ansioapuraha.

Jos maksat yliopistosta kokonaan yksin, aloita aikaisin lukemalla oppaamme.

#5: Ota PSAT, PSAT 10 tai PreACT (valinnainen)

Jos haluat päästä alkuun SAT/ACT -valmistelussa, joko PSAT-, PSAT 10- tai PreACT -kurssin ottaminen 10. luokalla on viisas valinta.

Tässä on näiden kolmen testin erot:

 • KIRJOITTAA:PSAT tai Preliminary SAT on SAT: n virallinen käytännön testi ahieman helpompaasisällön keskittyminen ja lyhyempi kokonaisaikataulu. Tentin suorittavat toisen asteen oppilaat eivät ole oikeutettuja National Merit -apurahoihin (vain 11. luokkalaiset voivat saada niitä).

 • PSAT 10:PSAT -versio on suunnattu erityisesti kymmenennelle luokalle.Tämä testi onsama kuin PSAT- ainoa ero on, että se ontarjotaan keväällä syksyn sijasta.

 • ESITÄ:Virallinen käytännön testi ACT: lle, joka annetaan nimenomaan 10. luokalle.Siellä onei stipendikilpailuakutenliittyy PreACTiin. Koulut valitsevat milloin hallinnoivat PreACTia lukuvuoden aikana.

Sinun ei tarvitse suorittaa mitään näistä testeistä 10. luokalla - ne ovat yksinkertaisesti käytettävissänne, jos haluat enemmän harjoittelua SAT- tai ACT -toiminnolle.

Jos olet kiinnostunut käyttämään PSAT-, PSAT 10- tai PreACT -ohjelmaa, keskustele neuvonantajasi kanssa tarkistaaksesi milloin ja miten haluat ilmoittautua haluttuun testiin.

#6: Käytä kesää viidennen luokan jälkeen viisaasti

Kesä toisen ja toisen vuoden välillä on ihanteellinen aika Aloita syvempien kiinnostuksen kohteidesi tutkiminen ja alkaa miettiä, millaisen uran/pääaineen haluat. Voit myös tehdä osa-aikatyötä aloittaaksesi säästää rahaa yliopistoon.

Tässä muutamia esimerkkejä asioista, joita voit tehdä tällä hetkellä:

 • Lähde koulumatkalle vieraaseen maahan (itse menin Japaniin osana luokkamatkaa)
 • Hanki harjoittelu tai osa-aikainen työ
 • Vapaaehtoistyö jonnekin-Voit esimerkiksi opettaa luokan paikallisessa Boys & Girls Clubissa
 • Osallistu kesäohjelmaan tai leirille
 • Ilmoittaudu paikallisen yhteisön oppilaitoksen luokalle

body_bulletin_board_make_things_happen

Nähtävää ja koettavaa ennen yliopistoa 11. luokassa

Yläasteesi lukuvuosi on valmistautuminen yliopistoon Todella alkaa mennä vakavaksi. Tässä on yleiskatsaus siitä, mitä tehdä tänä kriittisenä vuonna.

#1: Jatka haastavien kurssien ottamista ja hyvien arvosanojen saamista

Kuten aina, jatka GPA: si ja tee parhaasi kaikilla luokillasi, etenkin ydinluokillasi (englanti, matematiikka, luonnontiede ja yhteiskuntatutkimus) ja kaikilla ottamistasi arvosanoilla tai AP -luokilla.

#2: Jatka ylimääräistä opetustasi

Jatka työskentelyä kehittää ja lisätä piikkiisi (eli intohimosi) tekemällä toimintaa, jota rakastat ja joka liittyy akateemisiin ja ammatillisiin etuihisi.

#3: Ystävysty opettajien kanssa, joita aiot pyytää suosituskirjeitä

Tämä on aika alkaa todella tutustua lukion opettajiin paremmin, varsinkin ne, jotka opettavat ydinluokkia, joissa johdat jatkuvasti , koska he ovat todennäköisesti niitä, joista haluat saada suosituskirjeitä yliopistosovelluksillesi.

New Yorkin yliopiston hyväksymisaste

Kehitä vahva yhteys opettajiesi kanssa, jotta he kunnioittavat sinua ja tuntevat sinut hyvin, paitsi kotitehtävien ja testien arvosanojen lisäksi.

Se on fiksu idea kysy opettajiltasi joskus keväällä, jos he olisivat valmiita kirjoittamaan sinulle suosituskirjeen syksyn korkeakoulusovelluksiin. Näin et stressaa lukuvuosi alussa keneltä kysyä tai kuinka paljon aikaa sinulla on antaa kirjeesi kirjoittamiseen.

#4: Aloita kiinnostuneiden tutkimuskoulujen opiskelu

Juniorivuosi on ihanteellinen aika aloittaa tutkiminen joistakin oppilaitoksista, joihin olet kiinnostunut osallistumaan tai jotka ovat kiinnittäneet huomiosi.

Voit saada lisätietoja tietyistä oppilaitoksista monilla tavoilla:

 • Lue yliopiston viralliselta verkkosivustolta nähdäksesi esimerkiksi, mitä pääaineita se tarjoaa, missä se sijaitsee, kuinka monta opiskelijaa sillä on jne.
 • Käy yliopistomessuilla
 • Käy korkeakoulujen kampuksilla suoraan saadaksesi tuntumaa kampukselle, opiskelijoille ja yleiselle ilmapiirille
 • Keskustele entisten tai nykyisten opiskelijoiden kanssa heidän kokemuksistaan ​​siellä

Lisäksi huolehdi siitä kommunikoi avoimesti vanhempiesi kanssa (tai kuka tahansa auttaa sinua maksamaan yliopistosta) tällä hetkellä. Nämä ihmiset maksavat koulutuksestasi, joten on tärkeää, että otat heidät ainakin jonkin verran mukaan päätöksentekoprosessiin, jotta heillä on käsitys siitä, mitä kouluja harkitset ja millaista apua he yleensä tarjoavat.

Muista myös etsiä turvallisuuskouluja.

#5: Lue lisää taloudellisesta avusta

Tässä vaiheessa sinulla pitäisi olla melko perustiedot siitä, miten yliopistolle myönnettävä taloudellinen tuki toimii. Nyt on aika kaivaa hieman syvemmälle ja varmistaa, että tiedät asiat, kuten tuetut lainat ja tuettomat lainat, ja kuinka paljon vanhemmillasi (tai sinulla) on todella varaa käyttää korkeakouluopetukseen. Mieti myös, kuinka paljon rahaa tarvitset hakemusmaksuihin.

Kun alat tehdä alustavaa luetteloa yliopistoista,etsi kunkin koulun lukukausikustannukset ja taloudelliset avustustiedot. Voit tehdä tämän tutkimuksen menemällä koulun viralliselle verkkosivustolle käyttämällä College Boardin BigFuture -tietokanta tai käyttämällä kansallista koulutustilastokeskusta ” College Navigator -työkalu .

Se voi auttaa laatimaan kaavion, joka näyttää kaikki koulut, joihin harkitset hakemista, niiden nettokustannukset ja tarjoavatko ne apurahoja tai muuta tukea ansioiden ja/tai tarpeen perusteella.

Lopuksi, kouluta itseäsi siitä, miten voit säästää rahaa yliopistoon .

body_search_button_keyboard_computer

#6: Aloita apurahojen etsiminen

Vaikka saattaa tuntua aikaiselta hakea korkeakouluapurahoja, se ei todellakaan ole, koska monilla on määräajat nuoremman ja vanhemman vuoden välillä. Yhdysvaltain opetusministeriö tarjoaa apurahahakutyökalu voit käyttää ilmaiseksi aloittaaksesi mahdollisten apurahojen etsimisen.

Meillä on myös kattava luettelo apurahoista, joita voit hakea nuorena. Jotkut näistä saattavat vaatia sinulta enemmän asiakirjoja ja vaivaa kuin toiset, kuten transkriptiot ja kirjeetanna itsellesi runsaasti aikaa tutkia ja hakea niitä.

#7: Ota PSAT

Useimmat 11. luokan oppilaat käyttävät PSATia auttaakseen heitä valmistautumaan SAT: iin, mutta voit myös yrittää voittaa kansallisen ansion apurahan (muista, että kymmenennet luokkalaiset eivät ole oikeutettuja näihin apurahoihin, jos he ottavat PSAT: n).

PSAT on tyypillisestiannettiin lokakuussa, joten suunnittele valmistautua siihen (vain jos toivot saavasi erittäin korkeat pisteet) muutaman kuukauden aikana.

#8: Ota SAT/ACT (mieluiten kahdesti)

Nuorempana sinun tulee ottaa SAT/ACT kerran, mieluiten kaksi kertaa, valmistautua korkeakouluhakemuksiisi lukuvuonna. PrepScholarissa suosittelemme, että otat ensimmäisen SAT / ACT: n nuoremman vuoden syksyllä ja sitten uudelleen keväällä.

Testin tekeminen useammin kuin kerran voi parantaa merkittävästi mahdollisuuksiasi saada parempia pisteitä. Vinkkejä valmistautumiseen löydät lopullisesta SAT -oppaastamme ja asiantuntija -ACT -oppaastamme.

#9: Viimeistele yliopistoluettelosi kesällä

Tähän mennessä sinun olisi pitänyt käydä SAT/ACT ainakin kerran ja keksiä karkea käsitys oppilaitoksista, joista olet eniten kiinnostunut. Nyt voit hillitä ja alkaa koota lopullisen luettelon kouluista.

Harkitse tärkeitä tekijöitä, kuten seuraavia:

 • Sijainti
 • Koko
 • Tarjotut pääaineet/kurssit
 • Kustannus
 • Professorit
 • Opiskelijaelämä/sosiaalinen kohtaus
 • Hyväksymisaste (eli kuinka kilpailukykyinen koulu on)

Suurin osa opiskelijoista hakee kuudesta kahdeksaan korkeakoulua (tämä sisältää 2–3 turvapaikkaa, 2–3 kohdekoulua ja 2–3 koulua).On OK (ja jopa suositeltavaa) puhua vanhempiesi kanssa tänä aikanasiitä, mihin kouluihin haluat hakea, ja niiden kustannuksista. Muista kuitenkin, että haet myös apurahoja ja toivottavasti voitat yhden!

body_girl_student_sitting_laptop

Valmistautuminen oppilaitokseen 12. luokalla

Viimeinkin-olet seniori! Mutta älä vielä ole liian mukava-on paljon tehtävää valmistautuakseen yliopistoon, etenkin syksyllä. Tässä on tärkeimmät vaiheet, jotka sinun on suoritettava.

kuinka aloittaa analyysiessee

#1: Hanki college -sovelluksesi valmiiksi lähetettäväksi

Vanhempi syksysi on erittäin kiireinen, koska tällöin monet korkeakouluhakemusten määräajat ovat, mukaan lukien useimmat varhaiset toimet ja varhaiset päätösten määräajat. Sinun on siis aloitettava hakemusten kokoaminen kirjoittamalla esseitäsi ja keräämällä kaikki tarvittavat materiaalit, kuten lukion opintosuoritusotteet ja suosituskirjeet.

Tässä on lyhyt tarkistuslista siitä, mitä tehdä yliopistosovelluksillesi tällä hetkellä:

 • Kirjoita esseesi yliopistolle:Sinun on todennäköisesti kirjoitettava useampi kuin yksi, joten aloita nämä. Anna itsellesi vähintään kuukausi tai kaksi aikaa kirjoittaa, muokata ja oikaista ennen lähettämistä.
 • Pyydä opettajilta suosituskirjeitä:Jos et ole jo tehnyt sitä nuorempana, kysy opettajilta kirjeitä ASAP. Yritä saada kirjeitä opettajilta, jotka opettavat ydinluokkia ja/tai kursseja alalla, johon haluat päästä.
 • Ota SAT/ACT viimeisen kerran tarvittaessa:Tässä vaiheessa sinun olisi pitänyt ottaa SAT/ACT kahdesti. Jos kuitenkin haluat vielä viimeisen kerran yrittää nostaa pisteitäsi, nyt on aika tehdä se. Älä unohda tarkistaa oppilaitosten verkkosivustoilta, mitkä ovat viimeiset mahdolliset SAT/ACT -testin päivämäärät, joista he hyväksyvät pisteet.
 • Käy kampuksilla, jos mahdollista: Itse asiassa korkeakoulujen kampusten näkeminen henkilökohtaisesti auttaa sinua ymmärtämään paremmin niiden koulujen yleistä ilmapiiriä, joihin haet, ja voi jopa antaa sinulle ideoita siitä, mistä voit kirjoittaa yliopistoesseessäsi.

#2: Täytä ja lähetä FAFSA

FAFSA julkaistaan ​​joka vuosi 1. lokakuuta, joten yritä täyttää ja toimittaa FAFSA mahdollisimman pian tämän päivämäärän jälkeensamoin kuin muut koulusi tarvitsemat taloudelliset tukihakemukset. Useimmat korkeakoulut edellyttävät, että palautat FAFSAn helmikuuhun mennessä, joten tämän aloittaminen ennemmin kuin myöhemmin auttaa hakuprosessia sujumaan paljon sujuvammin.

Varmista, että vanhempasi ovat mukanasi, kun täytät FAFSAa, koska sinun on raportoitava vanhempiesi liittovaltion tuloveroilmoitukset ja muut olennaiset tiedot.

#3: Keskity kouluun

Vaikka lukuvuoden aikana on paljon tehtävää, on silti tärkeää, että työskentelet ahkerasti arvosanojen ylläpitämiseksi ja pärjäät hyvin haastavissa (AP) kursseissa molempien lukukausien aikana (jopa keväällä!). Tämän seurauksena älä lopeta ahkeraa opiskelua puolivälissä, finaalissa ja AP -testeissä.

Muista, että oppilaitokset haluavat nähdä vuoden puolivälin raporttisi , joka näyttää viimeisimmät lukuvuosi, joten ehdottomasti vältä joutumasta seniorin uhriksi!

body_girls_basketball_high_school

#4: Pidä kiinni ulkopuolisista oppilaitoksistasi

Sinulla on erittäin kiireinen lukuvuosi, kyllä, mutta sinun pitäisi silti yritä parhaasi mukaan pitää yllä koulun ulkopuolista toimintaa ja harrastuksia - ainakin ne, joihin olet eniten panostanut ja jotka liittyvät suuriin tai ammatillisiin pyrkimyksiisi.

On OK, jos joudut luopumaan toiminnasta tai olemaan tekemättä sitä niin usein syksyn aikana; muista vain pitää ne yllä keväällä, kun olet vapaa opiskelukoulukauden vaatimuksista!

#5: Jatka apurahojen hakemista

Kyllä, se on tuskaa, mutta älä lopeta apurahojen hakemista nyt! Monet apurahahakemukset ovat määräaikaisia ​​tai jopa heti sen jälkeen , joten älä unohda näitä mahdollisuuksia.

Tutustu tähän luetteloon parhaista apurahoista lukion eläkeläisille avuksi haussa.

#6: Vertaa taloudellisen avun tarjouksia korkeakouluilta, joihin olet hyväksytty

Noin maalis -huhtikuussa sinun pitäisi alkaa saada hakupäätöksiä oppilaitoksilta, joihin hait. Kun saat nämä kirjeet, ala verrata taloudellisia avustustarjouksia niihin, joihin sinut on hyväksytty.

Arvioi vanhempiesi kanssa kokonaiskustannukset s ja kuinka paljon rahaa todennäköisesti tarvitset elinkustannuksiin ja ruokaan (jos et ole matkalla yliopistoon).

Varaa aikasi täällä-taloudellinen apu voi aluksi tuntua ylivoimaiselta, mutta kannattaa ehdottomasti olla varma, että ymmärrät, kuinka paljon korkeakoulu maksaa ja mitä todella maksat osallistuaksesi. Se voi myös auttaa luo laskentataulukko, jossa luetellaan saamasi kokonaiskustannukset ja avun tarjoukset .

#7: Tee yliopistopäätöksesi

Kun olet ehtinyt käydä läpi yliopiston hyväksymiskirjeet (ja käsittelemään emotionaalisesti kaikki saamasi hylkäykset), on aika tehdä lopullinen päätös ja valita yliopisto, johon osallistut syksyllä.

Sinun on toimitettava päätöksesi ja palautettava takuumaksu valitsemallesi koululle 1. toukokuuta mennessä.

Sinun pitäisi myös ryhtyä toimiin kieltäytyä virallisesti kaikista tarjouksista kouluista, joihin olet päättänyt olla osallistumatta; yleensä sinun on tehtävä tämä verkkoportaalin kautta. Jos olet jonotuslistalla ensimmäisen valintasi koulussa, lue oppaamme selvittääksesi, mitä tehdä tässä tilanteessa.

texas a & m dallas

body_art_graduate_high_school Olet valmistunut lukiosta ... mitä nyt?

5 tekemistä kesällä ennen yliopistoa

Seuraavassa on muutamia viimeisiä vaiheita ottaa kesä ennen yliopistoa, kun olet vihdoin saanut hieman hengitystilaa.

#1: Jatka apurahojen hakemista

Kesä ennen yliopistoa jää usein käyttämättä apurahahaun kannalta, joten älä ole yksi niistä ihmisistä- hyödyntää aikaasi hakemalla vieläkin korkeakouluapurahoja .

Vaikka nämä apurahat eivät koske ensimmäistä opiskeluvuotta, ei ole koskaan liian aikaista aloittaa potentiaalisten rahoituslähteiden löytämistä toisen vuoden opiskelijallesi!

#2: Säästä rahaa hankkimalla osa-aikatyö (valinnainen)

Vaikka saatat houkutella ottamaan tämän kesän täysin rentoutumaan (ja varmasti tehdä ansaitse vähän lepoa!), harkitse tämän ajan käyttöä säästä rahaa yliopistoon hankkimalla osa-aikaista työtä .

Sen ei tarvitse olla mitään erityistä tai kiinnostuksen kohteidesi mukaista-vain jotain, jonka avulla voit kasvattaa säästöjäsi ja valmistautua muihin kuluiisi, joita saatat viettää ensimmäisenä vuotena, kuten konsertteihin, ruokailuun kämppäkaverin kanssa jne.

#3: Ota yhteyttä huonetoveriisi

Kun korkeakoulusi antaa sinulle kämppäkaveri -tiedot, on hyvä idea ottaa heihin yhteyttä sosiaalisen median kautta ja esitellä itsesi . Aiot elää tämän henkilön kanssa koko vuoden, joten on parasta aloittaa positiivisella otteella ja niin aikaisin kuin voit vähentääksesi hermoja, joita sinulla (tai kämppäkaverillasi) saattaa olla muuton yhteydessä päivä.

Kaiken tämän tekemisen pitäisi helpottaa siirtymistä kotona asumisesta vanhempiesi kanssa jonkun toisen ikäisesi kanssa.

Voit (ja pitäisi) puhua myös kämppäkaverisi kanssa mitä huonekaluja ja laitteita aiot tuoda niin voit selvittää kuka tuo mitä ja mitä jaat ja et jaa.

#4: Siirry Suuntaan

Koulusi suuntautuminen tapahtuu jossain vaiheessa kesää, joten Suunnittele tavata muita tulevia opiskelijoita ja tutustua paremmin kampukseen ja kouluun kokonaisuutena . Sinulla voi olla myös mahdollisuus tavata pääaineesi professoreita.

Ota kaikki irti suuntautumisestasi: kysy kysymyksiä asumisesta ja koulun maksamisesta, tutustu muihin pääaineesi opiskelijoihin ja ala muistaa, missä asiat kampuksella ovat.

#5: Aloita oppilaitosten pakkausluettelosta

Viimeinen vinkki on päästä alkuun korkeakoulupakkauslistallasi. Tämä sisältää seuraavat asiat:
 • Kalusteet ja laitteet
 • Vuodevaatteet, lakanat ja tyynyt
 • Roskakori
 • Henkarit
 • Pyykkikori
 • Säilytysastiat
 • Keittiötarvikkeet (esim. Hopeat, kupit, lautaset, mikroaaltouuni jne.)
 • Hygieniatuotteet
 • Vaatteet
 • Koulutarvikkeet
 • Elektroniikka (esim. Kannettava tietokone, kaapelit, kuulokkeet, jatkojohdot jne.)

Kuten mainittiin, se on hyvä idea kysy neuvoa kämppäkaveriltasi siitä, kuka tuo mitäkin.

Yhteenveto: Kuinka valmistautua lukioon lukiossa

Kuten näette, on monia vaiheita, joita voit (ja pitäisi tehdä) jopa yhdeksännellä luokalla, aloittaaksesi valmistautumisen yliopistoon. Lue tämä luettelo aina, kun haluat vahvistaa, että olet oikeilla jäljillä.

Suosittelemme myös voimakkaasti tulostaminen yliopistolle valmistautumisen tarkistuslistamme , jonka voit teipata makuuhuoneesi seinälle ja käyttää muistutuksena siitä, mitä sinun on tehtävä lukiossa, jotta voit parhaiten menestyä yliopistossa.

Onnea!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mikä on hyvä ASVAB-pisteet?

Kysymyksiä ASVAB-pisteistäsi? Selitämme ASVAB-pisteet, joita tarvitset armeijalle, ilmavoimille ja muille armeijan haaroille.

Pitäisikö sinun saada STEM -tutkinto?

Harkitsetko STEM -ohjelmaa? Tutustu huippuluokan STEM -pääaineiden luetteloon saadaksesi ideoita ja vinkkejä oikean STEM -tutkinnon löytämiseen.

Onko AP: n maailmanhistoria vaikea? Asiantuntijakeskustelu

Onko AP: n maailmanhistoria vaikea? Tässä oppaassa selitetään, mikä määrittää AP-luokan vaikeuden ja kuinka päättää, onko AP World haastava sinulle.

John Jay College of Criminal Justice Pääsyvaatimukset

Kuinka tulla kansallisten ansioiden semifinalistiksi

Mitä tarvitaan kansallisten ansioiden semifinalistiksi pääsemiseksi? Selitämme NMSQT -prosessin, luetellaan PSAT -raja -arvot ja tarjoamme valmistelustrategioita.

10 parasta sisustuskoulua Yhdysvalloissa

Luettelomme kymmenen parhaan sisustuskoulun joukosta auttaa sinua löytämään sinulle parhaan sisustuskoulun.

Täydellinen luettelo ilmaisista SAT -matematiikan käytännön ongelmista

Etsitkö SAT -matematiikan käytännön ongelmia ja kysymyksiä? Tässä on joukko ilmaisia ​​resursseja, joilla voit testata matemaattisia taitojasi.

Mitä eroa? Tuetut vs tukemattomat lainat

Vertaatko tuettuja ja tukemattomia lainoja ja haluat tietää, mitä eroa niiden välillä on? Lue koko oppaamme koroista, palkintosummista ja opiskelijaveloista.

Mikä on edTPA?

Onko sinulla kysymyksiä edTPA: sta? Katso täydelliset edTPA -käsikirjamme kaikki yksityiskohdat.

Mitä tarvitset VCU: lle: ACT -tulokset ja GPA

San Diegon yliopisto ACT -tulokset ja GPA

Jackson State Universityn pääsyvaatimukset

Sacred Heart University SAT -pisteet ja GPA

Parhaat kesäaskartelut lapsille: 25 hauskaa, helppoa ideaa

Tarvitsetko kesäkäsityksiä esikoululaisille, pikkulapsille tai vanhemmille lapsille? Tutustu luetteloomme hauskoista ideoista, jotka taatusti pitävät pienet mielessä.

Averettin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

12 parasta journalismikoulua

Etsitkö parhaita journalismikouluja? Tutustu luetteloon parhaista undergrad-raportointiohjelmista, jotka auttavat sinua löytämään täydellisen yliopiston sinulle.

Täydellinen opas: College of Charleston SAT -pisteet ja GPA

Tyynenmeren luterilaisen yliopiston pääsyvaatimukset

SUNY Cortlandin pääsyvaatimukset

Babson Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen asiantuntija-analyysi: Dylan Thomas 'Älä mene lempeästi tuohon yöhön'

Yritätkö ymmärtää `` Älä mene lempeästi tuohon yöhön '' merkitystä? Katso täydellinen analyysi Dylan Thomasin kuuluisasta runosta.

Kalifornian parhaat koulut | Merrill F.Westin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Merrill F.West High Schoolista Tracy, CA.

Benedictine University ACT -pisteet ja GPA

ACT-esimerkkikysymykset: Jokainen kysymystyyppi selitetty

Etsitkö esimerkkikysymyksiä ACT: stä? Olemme keränneet kaikenlaiset ACT-kysymykset ja selittäneet, miten ne näkyvät testissä, joten tiedät mitä odottaa.

Esimerkki suosituskirjeestä sisäistä edistämistä varten

Suositteletko työntekijää ylennykseen? Tutustu esimerkkiviittauskirjeeseemme ja opi kirjoittamaan tehokas suositus.