SAT: n läpäiseminen: asiantuntijan valmisteluvinkkejä

feature_studying.jpg

SAT on yksi lukion tärkeimmistä testeistä. Kun teet testin luokassa, sinulla on selkeät ohjeet läpäisemisestä ja epäonnistumisesta - eikö olisi mukavaa saada sama asia SAT: lle?

suuri gatsby ch.4 lainausmerkit

Tässä puhun tarkalleen, mitä testin läpäiseminen tarkoittaa (spoileri: se on kaikille erilainen), ennen kuin annan sinulle vinkkejä ja strategioita siitä, miten voit läpäistä SAT: n ja saada tarvitsemasi pisteet.Mitä SAT -läpäisy tarkoittaa?

Vastaus kysymykseesi heti (vaikka toivon, että jatkat lukemista - opittavaa on vielä paljon) SAT: ssa ei ole virallista läpäisyä (tai epäonnistumista).

Tässä testissä on vain joukko mahdollisia pisteitä - mikä on erinomainen, huono tai keskimääräinen pisteet riippuu suuresti viitekehyksestäsi. Viime kädessä tärkein asia, joka määrittää läpäisevän SAT -pistemäärän, on se, onko se tarpeeksi hyvä päästäkseen oppilaitoksiin, joihin haet. Tämä vaihtelee selvästi oppilaittain.

Tärkeintä? Jotta SAT -pisteesi voidaan katsoa läpäiseväksi, sen on oltava riittävän korkea päästäksesi haluamillesi kouluille.

Ongelmana on, että tämä pisteet muuttuvat paitsi koulujen, myös opiskelijoiden mukaan - läpäisevien SAT -pisteiden määrittäminen ei ole täsmällistä tiedettä, varsinkin koska korkeakouluhakemuksesi otetaan huomioon kokonaisuutena. Muut sovelluksesi osat vaikuttavat pääsylippujen odotuksiin SAT -pisteistäsi. Jos muut sovelluksesi (esim. Oppituntisi ja GPA) ovat erittäin vahvoja, SAT -laitetta ei esimerkiksi punnita niin raskaasti. Jos pisteet ovat kuitenkin riittävän alhaiset, sovelluksesi voi heittää pois, vaikka muu sovelluksesi olisi vahva.

Tämän viestin vuoksi aion määritellä läpäisevän SAT -pistemäärän sellaiseksi, joka ei saa hakemustasi heittäytymään. Ihannetapauksessa SAT -pisteet ovat kuitenkin sellaisia, jotka auttavat (satuttavat) korkeakouluhakemuksiasi. Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja siitä, miten voit selvittää nämä pisteet.

Oman SAT -läpäisypisteen asettaminen

SAT: n läpäisevien pisteiden selvittäminen tarkoittaa sitä, että tutkitaan, mitkä pisteet korreloivat hyväksynnän kanssa kaikissa kouluissa, joista olet kiinnostunut. Et voi sanoa varmasti, mitkä pisteet saat sinut sisään - sovelluksessasi on paljon muutakin kuin vain standardoidut testitulokset - mutta voit katsoa, ​​miten muut opiskelijat suoriutuvat ja saavatko tietyt SAT -pisteet yleensä vai eivät oppilaat kouluun.

Kun sinulla on nämä tiedot kiinnostavista kouluista, voit käyttää niitä selvittääksesi vertailukohdat. Näin teet sen:

body_dartboard.jpg

Sinun on asetettava omat ainutlaatuiset syöttö- ja tavoitetuloksesi, jotta ne ovat hyödyllisiä.Tee alustava luettelo kouluista

Tämän ei tarvitse olla lopullinen luettelo kouluista, joihin ehdottomasti lähetät hakemuksia. Vaikka sinulla olisi luettelo 8-10 koulusta, joista olet kiinnostunut, tämä on hyvä paikka aloittaa.

Jotta tämä harjoitus olisi tehokkain, yritä valita enimmäkseen kohdekouluja - koulut, joissa luulet olevan melko hyvät mahdollisuudet päästä sisään. Voit sisällyttää 2-3 turvallisuuskoulut ja 2-3 päästä kouluihin samoin, kunhan ylläpidät yleistä tasapainoa. Jos valitset liian monta turvallisuuskoulua ja saatat asettaa liian alhaisen läpäisypistemäärän, kun taas liian monta tavoittavaa koulua voi johtaa pisteeseen, joka on masentavan korkea.

Kun teet tämän ensimmäisen kerran, sinulla ei ehkä ole suurta käsitystä siitä, mitä kouluja määrittäisit tavoittavuudeksi, kohteeksi ja turvallisuudeksi. Tämä ei ole vain ok - se on tämän harjoituksen pointti. Voit toistaa sen niin monta kertaa kuin on tarpeen korkeakouluprosessin aikana ja hienosäätää koululuetteloasi.Etsi kunkin koulun SAT -tiedot

Aloita Googlaamalla PrepScholar [koulun nimi] SAT -pisteet - ensimmäisen mainoksen ulkopuolisen linkin pitäisi olla haluamasi.


body_SATsearchresult.png

Esimerkki siitä, miltä hakutuloksesi näyttävät - ensimmäinen tässä avautuva linkki on oikea!


Sivulla on keskimääräiset SAT -pisteet ja 25./75. Prosenttipisteet kyseiseen kouluun hyväksyttyjen opiskelijoiden osalta. Poista nämä numerot jokaisesta koulusta.

 • 25. prosenttipistemäärä tarkoittaa, että 25%: lla koulun oppilaista on pisteet tai vähemmän.
 • 75. prosenttipistemäärä tarkoittaa, että 75%: lla koulun oppilaista on pisteet tai vähemmän

Opiskelijat, joilla on vähintään 75. prosenttipisteitä tietyssä koulussa, yleensä pääsevät hyvin sisään, kieltämällä kaikki suuret sovelluksen muiden osien kanssa. Opiskelijoilla, joilla on 25. prosenttipiste tai pienempi tulos, on yleensä muita vahvoja sovelluskomponentteja (esim. Korkea GPA, hienoja esseitä) mahdollisuuksien parantamiseksi.

Laske uusi SAT -pisteet 1600: sta

Ennen kuin lasket henkilökohtaisen läpäisypisteesi, sinun on muunnettava näiden sivujen tiedot nykyiseen SAT -pisteytysjärjestelmään.

Voit tehdä tämän ottamalla jokaisen pistemäärän ja kertomalla luvulla ⅔. Pyöristä sitten lähimpään kymmenkertaiseen kymmenkertaiseen. Jos esimerkiksi laskit pistemäärän 1870, kertoisit luvulla ⅔ ja saat 1247. Pyöritä lähimpään kymmeneen saadaksesi 1250.

Aseta vertailupistemääräsi

Tämä vaihe on ehkä hieman subjektiivisempi, ja siksi se vaihtelee oppilaittain - tietenkin on tärkeää käyttää parasta harkintaa määritettäessä omia vertailupisteitäsi. Jos haluat saada ohimenevän SAT -pistemäärän, sinun kannattaa tarkastella koulun 25. prosenttipistettä SAT -pisteitä. Tämä ei kuitenkaan ole turvallinen veto - mahdollisuutesi päästä sisään riippuu suuresti muun sovelluksesi vahvuudesta, jos SAT -pisteesi on 25. prosenttipiste. Jos GPA on esimerkiksi tietyn koulun keskiarvoa alhaisempi, SAT -pisteesi pitäisi olla korkeampi korvataksesi sen.

Loppujen lopuksi mielestäni paras SAT -piste, johon pyrkiä, ei ole läpäisypiste, vaan tulos, joka auttaa sinua erottautumaan vahvana hakijana. 75. prosenttipiste on suloinen paikka, koska olisit kilpailukykyisempi (SAT -pisteiden suhteen) kuin ¾ kouluun hyväksytyistä opiskelijoista.

Sivuhuomautus: Jos tyypillinen SAT -pisteesi on korkeampi kuin 75. prosenttipiste, sinun kannattaa harkita kilpailukykyisempien koulujen etsimistä - haluat tavoitella niin korkealla kuin kohtuudella voit (kilpailukykyisemmät koulut merkitsevät usein parempaa mainetta, mikä yleensä johtaa parempia tuloksia ).

Nyt kun olemme saaneet sen pois tieltä, voit laskea itsellesi sekä läpäisyn että ihanteelliset SAT -pisteet:

 • Ota kunkin koulun pisteiden keskiarvot. Ensin 25. prosenttipisteen keskiarvo ja sitten 75. prosenttipisteen keskiarvo.
 • 25. prosenttipisteen keskiarvo on läpäisevä maalipisteesi - minimi, johon sinun pitäisi pyrkiä.
 • 75. prosenttipiste on tavoitteesi - pisteet, joilla on hyvät mahdollisuudet saada sinut hyväksytyksi luettelossasi oleviin oppilaitoksiin.

Entä jos olet huolissasi ihanteellisesta pisteestäsi tai jopa hyväksytystä pisteestäsi?

Jos laskemasi tulokset näyttävät pelottavan korkeilta, älä panikoi vielä! On pidettävä mielessä muutama tärkeä asia.

Ensinnäkin tavoitteesi (75. prosenttipiste) on ihanteellinen tavoite. Sen pitäisi olla korkeampi kuin se, mitä teet nyt (tai ehkä jopa se, mitä luulet voivasi tehdä), joten älä panikoi, vaikka se olisi huomattavasti yli 100 pistettä korkeampi kuin nykyinen pisteesi. MinäJos olet jo 75. prosenttipisteessä tai sen yläpuolella, se on merkki siitä, että saatat myydä itsesi lyhyeksi - harkitse kilpailukykyisempien koulujen etsimistä.

Toisaalta, jos jopa 25. prosenttipisteen vertailuarvo näyttää liian korkealta, harkitse koululuettelosi uudelleenarviointia. Haluat ehkä tarkastella korkeakouluja, jotka ovat hieman vähemmän kilpailukykyisiä.

SAT: n läpäiseminen: Vinkkejä ja strategioita

Aion jakaa tämän osan kahteen osaan, jotka on tarkoitettu kahta erityyppistä opiskelijaa varten: matalat pisteet ja korkeat pisteet. Tässä määrittelen pisteparametrit kansallisten suorituskykystandardien mukaan: korkeat pisteet ovat noin 1200 ja yli (75. prosenttipiste kansallisesti), kun taas alhaiset pisteet ovat noin 840 ja alle (25. prosenttipiste kansallisesti).

Jos suorituksesi on lähempänä keskimääräistä (1000), tutustu molempiin osioihin ja noudata mielestäsi hyödyllisimpiä ohjeita.

Siirrymme eteenpäin kaikkeen, mitä sinun tarvitsee tietää SAT: n välittämisestä.


body_mixedmessages.jpg

Oletko huolissasi mistä aloittaa? Seuraavat osat auttavat sinua pääsemään oikeaan suuntaan.Ohje matalille maaleille

On vaikea tietää, mistä aloittaa valmistelut, jos pisteet ovat suhteellisen alhaiset - mistä tiedät, mitkä ovat ensisijaiset ongelmasi, jos sinusta tuntuu, että sinulla on paljon ongelmia testin kanssa?

Suurin ongelma alhaisilla pisteillä on usein merkittäviä puutteita sisällön tietämyksessä, joten näiden aukkojen tunnistaminen ja täyttäminen on usein ensimmäinen askel tehokkaaseen SAT -valmisteluun. Muut virheet voivat johtua:

 • Aika loppuu
 • Kysymyksen väärinkäsitys
 • Aika loppuu
 • Huolimattomia virheitä

Ennen kuin voit harjoitella tehokkaasti, on tärkeää analysoida ja ymmärtää virheesi - eli selvittää, mitkä yllä olevista ongelmista ovat suurimmat heikkoutesi, ennen kuin ryhdyt toimenpiteisiin niiden korjaamiseksi. Sinun on investoitava jonkin aikaa vakavaan itseanalyysi johon sisältyy perusviiva, josta työskennellä. Tässä on parhaat käytännöt, joilla saat vankan peruspistemäärän ja saat tietoa heikkouksistasi:

mikä merkki on huhtikuu 18
 • Tee täydellinen, ajoitettu diagnostiikkatesti.
 • Ota huomioon, mitkä kysymykset jäit huomaamatta.
 • Kerro syyt jokaiseen väärään kysymykseen:
  • Sisällön aukko: Eikö sinulla ollut tietoja, joita tarvitset vastataksesi oikein?
  • Ajoitusongelma: Olisitko saanut kysymyksen oikein, jos aika ei olisi loppunut?
  • Kysymyksen väärinkäsitys: Olisitko saanut kysymyksen oikein, jos kysymys olisi ollut selkeämpi?
  • Huolimaton virhe: Olisitko saanut kysymyksen oikein, jos olisit käyttänyt pari sekuntia ylimääräistä sekuntia työsi tarkistamiseen?

Jos huomaat, että sisällön tuntemus on suurin ongelmasi, sinun kannattaa perehtyä luokan muistiinpanoihin, oppikirjoihin ja SAT -valmistelukirjat arvosteltavaksi - ei vain SAT -harjoitusmateriaaleja. Meillä on myös joukko SAT -sisältöoppaita, joiden avulla pääset alkuun:

Kun olet voittanut suuret sisältöongelmat, voit perehtyä tiettyihin sisältöalueisiin ja työskennellä huolimattomien virheiden ja ajoitusongelmien parissa. Löydät vinkkejä näiden ongelmien ratkaisemiseen seuraavassa osassa.Ohje huipputuloksille

Jos olet melko tyytyväinen pisteeseesi, mutta haluat nostaa sen seuraavalle tasolle, sinulla on todennäköisesti yleinen käsitys siitä, missä SAT: n suurimmat vahvuudet ja heikkoudet ovat. Suhteellisen korkeilla pisteillä olet luultavasti melko vahva sisällössä. Eniten pisteitä menettävät yleensä pisteet seuraavista kolmesta asiasta:

 • Huolimattomuus: keskittymisen menetys, mikä johtaa typeriin virheisiin.
 • Ajoitusongelmat: sinulla yksinkertaisesti loppuu aika antaa jokaiselle kysymykselle sen määräaika.
 • Pienet sisällön aukot: pieniä osa -alueita, joita et ole hallinnut 100%.

Jos haluat lähestyä tätä ihannepistemäärää, sinun on hyökättävä kaikkiin näihin ongelmiin. Käsittelen kaikkia näitä ongelmia tässä osiossa, mutta haluat ehkä tarkistaa meidän yksityiskohtainen opas korkealle maalintekijälle lisätietoja varten.


Huolimattomuus

On melko helppo tunnistaa kysymys, jonka olet jättänyt huomiotta huolimattomuutesi vuoksi. Saat sen kauhean tunteen, kun huomaat, että olisit ymmärtänyt kysymyksen oikein, jos vain olisit kiinnittänyt hiukan enemmän huomiota.

Huolimattomia virheitä tapahtuu usein, kun oppilaat eivät lue aktiivisesti. Aloita huomion kiinnittäminen näihin vinkkeihin:

 • Lue jokainen kysymys ja alleviivaa tärkeät sanat.
 • Tee muistiinpanoja kohdista .
 • Merkitse matematiikkaosioon kaaviot tärkeillä tiedoilla ja kirjoita aritmeettisi.
 • Tarkista vastauksesi uudelleen, ennen kuin merkitset sen ylös.

body_bananaslip.jpg

Vältämme typeriä virheitä, jos mahdollista, eikö niin?


Ajoitusongelmat

Aika loppuu jaksojen lopussa? Käytä ensin vähemmän aikaa helppojen kysymysten käsittelyyn - pidä silmällä huolimattomia virheitä.

Ohita seuraavaksi vaikeat kysymykset ja palaa niihin myöhemmin. Tämä ei tarkoita, että sinun ei pitäisi arvata, jos aika on loppunut (arvausrangaistusta ei ole, joten sinun pitäisi ehdottomasti arvata). Jos sinulla on kuitenkin vielä paljon aikaa jakson käsittelyyn, merkitse ongelmakysymys ja palaa siihen myöhemmin.


Sisällön aukkojen täyttäminen

Ennen kuin voit aloittaa sisällön aukkojen täyttämisen, sinun on määritettävä, missä nämä aukot todella ovat. Tämä tarkoittaa sen tunnistamista, mitkä kysymykset ovat väärässä käytännössä, ja mikä tärkeintä, miksi saat ne väärin . Voit aloittaa tämän prosessin käymällä läpi kaikki virheitä jokaisen harjoituksen jälkeen. Pidä huolellinen yhteenveto jokaisesta sisältöalueesta aina, kun havaitset virheen (vihje: useimmat sisältövirheet tapahtuvat matemaattisessa osassa).

Kun olet selvittänyt, mitkä sisältöalueet tuottavat sinulle eniten ongelmia, käytä luokan muistiinpanoja, oppikirjoja tai luotettavia SAT -valmistelukirja tarkistaa tämä sisältö. Palaa takaisin ja tee lisää harjoitusongelmia tällä alalla, kunnes olet varma ymmärryksestäsi.

Yhteenveto: SAT: n läpäisy

Valitettavasti ei ole helppoa vastausta SAT: n ohimenevien pisteiden selvittämiseen. Se on erilainen jokaiselle oppilaalle - ajatuksesi läpäisystä tai ihanteellisesta pisteestä voi jopa muuttua ajan myötä, kun parannat edelleen omaa SAT -valmistelua.

Tärkeintä on, että laitat tutkimuksen selvittääksesi mistä kouluista olet kiinnostunut ja mitä sinun on tehtävä päästäksesi sinne. Hyvä uutinen on, että riippumatta siitä, oletko suhteellisen heikko tai suhteellisen korkea maalintekijä, voit tehdä monia asioita heikkouksien korjaamiseksi parantaaksesi suorituskykyäsi.Mielenkiintoisia Artikkeleita

Brownin yliopiston pääsyvaatimukset

3 vinkkiä Stellar Georgia Tech -esseiden kirjoittamiseen

Etkö ole varma mistä aloittaa Georgia Tech -lisäaineella? Tutustu täydelliseen Georgia Tech -esseiden kirjoittamisoppaaseemme, jossa on täydellinen analyysi kehotteista ja toimivista esimerkeistä.

Loyola University New Orleansin pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Pleasant Valley High School -listat ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Pleasant Valley High Schoolista Chicossa, Kaliforniassa.

Brigham Youngin yliopisto - Havaijin pääsyvaatimukset

Elmira Collegen pääsyvaatimukset

SAT: n säännöt ja määräykset: Älä tee virhettä

Mietitkö SAT -sääntöjä ja -käytäntöjä testin aikana? Tässä on tärkeimmät testisäännöt, joita sinun on noudatettava, tai riski testin peruuttamisesta.

ACT English: Sanavalinta- ja sanavirheet

ACT English testaa sinua sanavalintavirheissä, kuten sitten vs kuin ja hyväksy vs paitsi. Tässä on luettelomme 100 suosituimmasta sanaparista, jotka sinun on tiedettävä korottaaksesi englanninkielisiä pisteitäsi.

Mikä on hyvä 9. luokan ACT / SAT -pisteet?

Olet yhdeksännellä luokalla, ja todellinen ACT / SAT on vielä 2 vuotta edessä. Miten tulkitset SAT -pistemäärän, jos otat sen nyt? Teemme uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääksemme, mitä pidetään hyvänä pisteenä nuoremmille opiskelijoille.

William Woodsin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on hyvä 10. luokan ACT/SAT -pisteet?

Olet kymmenennellä luokalla, ja todellinen ACT / SAT on vuoden päässä. Miten tulkitset SAT / ACT -pistemäärän, jos otat sen nyt? Vinkki: et voi käyttää vakiotaulukoita. Tässä tohtori Fred Zhang tekee uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääkseen, mitä pidetään hyvänä pisteenä yläkoululaisille.

Ultimate Guide to McDonald's Breakfast: Mitä tilata

Mietitkö mitä syödä tänä aamuna? Katso koko McDonald'sin aamiaismenu, joka sisältää arvostelut ja ravinnon jokaiselle tuotteelle sekä tuntikausia ja vinkkejä.

Miltä tiukka lukion kurssikuorma näyttää?

Oletko kuullut oppilaitosten sanovan, että he haluavat haastavan tai tiukan kurssikuorman? Opi mitä se todella tarkoittaa ja miten voit tehdä sen itse.

Paras AP-kemian tarkasteluopas 2021

Opiskeletko AP-kemian testiä varten? Oppaamme auttaa sinua luomaan täydellisen suunnitelman materiaalin tarkistamiseksi, muodon hallitsemiseksi ja testin ässä.

Florida Bright Futures -vaatimukset: SAT, ACT, GPA ja paljon muuta

Etsitkö Bright Future SAT -vaatimuksia ja GPA- ja ACT -pisteiden kelpoisuutta? Tässä on täydellinen opas siitä, mitä tarvitset apurahaan.

Itä -Washingtonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Carlow'n yliopiston pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Mckinleyvillen lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Mckinleyville High Schoolista Mckinleyvillessä, Kaliforniassa.

1300 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Missourin baptistikorkeakoulun pääsyvaatimukset

Washburn University pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Natomas Pacific Pathways Prep Charter High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Natomas Pacific Pathways Prep Charter High Schoolista Sacramento, CA.

Pohjois-Georgian yliopiston pääsyvaatimukset

Alabaman osavaltion yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Arkansasin yliopiston SAT-tulokset ja GPA