CAHSEE: Expert -opas

main_california

Käytkö koulua Kaliforniassa? Olet todennäköisesti kuullut CAHSEEsta - kokeen, jonka kaikki kalifornialaiset tarvitsevat suorittaakseen lukion.

Saatat ihmetellä, miten voit ohittaa CAHSEEn. Tässä viestissä selitämme, mitä CAHSEE testaa, mitä sinun on tehtävä läpäistäksesi ja miten opiskelet sitä varten.Mikä on CAHSEE?

CAHSEE (California High School Exit Examination) on tentti, jonka kaikkien Kalifornian lukiolaisten on läpäistävä saadakseen lukion tutkintotodistuksen. Opiskelijat ottavat kokeen ensimmäisen kerran toisen vuoden aikana ja suorittavat sen myöhemmin uudelleen, jos eivät läpäise.

Tentissä on kaksi osaa - matematiikka ja englanninkieliset taiteet (ELA).

Useimmat opiskelijat, noin 80% vuosittain, läpäisevät kokeen ensimmäisellä yrityksellään. Vuonna 2014 85% toisen vuoden opiskelijoista läpäisi matematiikan ja 83% toisen vuoden opiskelijoista ELA: n .

Kuitenkin läpäisyaste on huomattavasti alhaisempi englannin kielen oppijoille (ELL) ja vammaisille opiskelijoille.

Vuonna 2014 42% erityisopetuksen toisen luokan oppilaista suoritti matematiikan ja 39% ELA: n. Vain 54% ELL: istä suoritti matematiikan ja 38% ELA: n. Testi annetaan vain englanniksi, joten ELA -osa on erityisen haastava opiskelijoille, jotka vielä opiskelevat kieltä.

CAHSEE: tä ei ole suunniteltu ylimääräiseksi rasitteeksi tai erityisen vaikeaksi, ja oppilaiden odotetaan läpäisevän lukiossa oppimansa perusteet. CAHSEEn tavoitteena on varmistaa, että kaikki Kalifornian lukion valmistuneet ovat saavuttaneet tietyn taitokynnyksen.

Jos kuitenkin olet huolissasi läpäisemisestä, tämä opas antaa sinulle menestyksen edellyttämät työkalut - ja Kalifornian lukion tutkintotodistuksen.

Mitä jos epäonnistun?

Ennen kuin syvennymme opinto -oppaaseen, on tärkeää tietää, mitä tapahtuu, jos epäonnistut CAHSEE -testissä.

Otat CAHSEEn ensimmäisen kerran toisen vuoden aikana. Jos et läpäise osaa, sinun on vain suoritettava se uudelleen - esimerkiksi jos läpäiset ELA: n, mutta epäonnistut matematiikassa, sinun on vain suoritettava matematiikka uudelleen. Jos epäonnistut molemmissa osissa, otat molemmat uudelleen.

Voit yrittää CAHSEE -ohjelmaa uudelleen kaksi kertaa nuorempana ja enintään viisi kertaa vanhempana vuonna . Joten älä stressaa, jos et läpäise toisen vuoden aikana - sinulla on paljon mahdollisuuksia yrittää testi uudelleen.

Jos et ohita valmistumista, voit yrittää jopa kaksi lukuvuotta sen jälkeen. Piiristäsi riippuen voi olla kesäkoulua tai viidennen vuoden vaihtoehtoja, jotka auttavat sinua läpäisemään CAHSEE: n ja suorittamaan lukion. Ota yhteyttä oppilaitokseen saadaksesi selville heidän käytäntönsä oppilaille, jotka eivät läpäise CAHSEE -tutkintoa valmistuttuaan.


Kuinka läpäistä CAHSEE: Englanti

Englanninkielinen tai ELA-osio on enimmäkseen monivalintakysymyksiä, vaikka siellä on myös kirjallinen vastausosa. Se kattaa lukemisen ja kirjoittamisen aiheet.

body_essay-1

Ohittaa, sinun on kyettävä ymmärtämään ja analysoimaan kohtia sekä tuntemaan englannin kieliopin perusteet ja kirjoitusstrategiat. Jos et lue paljon lukemalla vapaa -ajallasi, yritä tehdä se vähän joka päivä, vaikka luet vain artikkeleita verkossa tai kirjoja huvin vuoksi. Päivittäinen lukeminen voi auttaa sinua ymmärtämään paremmin jopa standardointitesteissä, kuten CAHSEE.

Tämä osio on ajastamaton, joten toisin kuin korkean panoksen testeissä, kuten SAT ja ACT, sinun ei tarvitse huolehtia tahdistuksesta.

Lukemisen aiheita ovat:

 • Sana -analyysi (7 kysymystä)
 • Lukutaito (18 kysymystä)
 • Kirjallinen vastaus ja analyysi (20 kysymystä)

Lukukysymykset koostuvat lähinnä kappaleiden lukemisesta ja niitä koskeviin kysymyksiin vastaamisesta.

Kirjoitusaiheet ovat:

 • Kirjoitusstrategia (12 kysymystä)
 • Kirjoitussovellus (1 esseekysymys)
 • Englanninkieliset sopimukset (15 kysymystä)

Tässä on yhteensä 72 monivalintakysymystä ja 7 lisää vastaamatonta kysymystä, joita käytetään uusien kysymystyyppien testaamiseen.

mitä eroa on tasavallan ja demokratian välillä?

ELA -osiolle annetaan skaalattu pistemäärä välillä 275–450. Skaalattu pisteet tarkoittavat, että ne kääntävät raakapisteet (eli kuinka monta pistettä saat oikeista vastauksista) lukuun 275–450. Kaikki yli 350 menee ohi.

Tarvitsemiasi raakapisteitä ei ole asetettu määrä, koska skaalaus voi vaihdella testistä toiseen. Joten sinun pitäisi pyrkiä saamaan suurin osa kysymyksistä oikein, vaikka sinun ei tarvitse ampua täydellisyyttä varten.

Esseellesi annetaan pisteet 1–4, joista 4 on paras. Kaksi ihmistä lukee sen ja heidän pisteet lasketaan keskiarvoksi. Esseesi ei saa pisteitä, jos se on lukukelvoton, ei englanninkielinen tai aiheeseen liittymätön.

CAHSEE: Matematiikka

CAHSEE: n matematiikkaosa sisältää kaikki monivalintakysymykset. Se on ajaton, joten jälleen kerran, sinun ei tarvitse huolehtia kiireestä.

Kuitenkin, laskimia ei ole sallittu, joten sinun on tehtävä kaikki matemaattiset työt käsin. Jos luotat laskinta tekemään kertolaskua ja jakoa, sinun on harjoiteltava matematiikan tekemistä paperilla.

Jotta voit suorittaa, sinulla on myös oltava melko vankka ymmärrys matematiikasta perusgeometrian ja algebran I kautta.

801

Tai harjoittele liitutaululla vanhan koulun viileäksi.

Matematiikkaosassa testataan seuraavia aiheita:

 • Todennäköisyys, tietojen analysointi ja tilastot (12 kysymystä)
 • Numeron tunne (14 kysymystä)
 • Algebra ja toiminnot: (17 kysymystä)
 • Mittaus ja geometria: (17 kysymystä)
 • Algebra 1 (12 kysymystä)
 • Matemaattinen päättely (8 kysymystä)
 • Pisteettömät koekysymykset (12 kysymystä)

Tämä tekee yhteensä 92 kysymystä.

Matematiikkaosa on myös pisteytetty välillä 275 ja 450, ja kaikki yli 350 kulkee. Pyri jälleen saamaan suurin osa kysymyksistä oikein, mutta älä huoli siitä, että olet 100% täydellinen.

CAHSEE -opasopas

Joten nyt kun tiedät, mitä CAHSEE -ohjelmassa on ja kuinka monta mahdollisuutta sinun on läpäistävä se, miten sinun pitäisi opiskella sitä varten? Ja mitä voit käyttää? Näytämme sinulle, miten voit laatia opintosuunnitelman, mitä resursseja käyttää ja miten saada apua koulussa.

Pisteraportti = Opinto -opas

Kun olet ottanut CAHSEE -kurssin, saat yksityiskohtaisen raportin, jossa kerrotaan, kuinka hyvin teit kussakin aiheessa. Esimerkiksi se kertoo, kuinka monta algebran ja funktioiden kysymystä sait oikein, ja antaa lisäksi matemaattisen osan kokonaispistemäärän.

Jos epäonnistuit CAHSEEn ensimmäisellä kerralla, älä hukkua tulosraporttiin, jossa kerrotaan kaikki asiat, jotka olet tehnyt väärin. Sinun ei tarvitse korjata jokaista virhettä päästäksesi läpi - Sinun tarvitsee vain korjata tarpeeksi, jotta saat yli 350.

Käytä tulosraporttiasi opinto -oppaana. Aloita niistä osioista, joista olet jättänyt eniten kysymyksiä, ja keskity ensin materiaalin oppimiseen.

Oletetaan esimerkiksi, että oppilas sai seuraavan pisteraportin matematiikasta:

 • Todennäköisyys, tietojen analysointi ja tilastot: 7/12
 • Numeron tunne: 11/14
 • Algebra ja toiminnot: 3/17
 • Mittaus ja geometria: 2/17
 • Algebra 1: 2 /12
 • Matemaattinen päättely: 4/8

Vaikka tämä opiskelija jätti pisteitä pois jokaisesta osiosta, heillä on eniten työtä algebrassa ja funktioissa, mittauksessa ja geometriassa sekä algebrassa 1. Koska nämä aiheet rakentuvat toisilleen - sinun on ymmärrettävä algebra ennen geometrian ja algebra 1: n hankkimista - niiden pitäisi aloittaa tutkimalla algebraa ja funktioita ja siirtyä sitten geometriaan ja algebraan 1.

Lisäksi nämä osiot ovat myös suurimpia, ja niissä on 17 kysymystä algebralle ja funktioille sekä mittauksille ja geometrille ja 12 kysymystä algebralle 1.

Niin jos he voivat parantaa pisteitään näissä kolmessa osassa, he ovat oikealla tiellä. Jos heillä on ylimääräistä aikaa, he voivat tarkastella muita osioita. Mutta heidän pitäisi keskittyä algebran ja geometrian taitojen oppimiseen ja näiden osioiden ongelmien harjoittamiseen.

Jos et ole vielä ottanut CAHSEE -kurssia, aloita virallisista oppaista (joihin linkitämme alla) ja keskity siihen, mikä on sinulle vaikeinta.

Kerää resurssit

body_notebook-and-pen

Sinun ei tarvitse tonnia kirjoja opiskelemaan CAHSEE: lle, koska verkossa on paljon resursseja. Varmista kuitenkin, että opit perusteet, kuten muistikirjan, kynän ja korvatulpat, jos ne auttavat sinua keskittymään.

Ennen kuin aloitat opiskelun, tarvitset materiaalia! Onneksi verkossa on ilmainen, virallinen CAHSEE -opasopas ja jokaiseen osaan runsaasti käytännön kysymyksiä - paljon enemmän kysymyksiä kuin yhdessä CAHSEEssa näkyy.

1. Matematiikan opas

2. Matema julkaisi kysymyksiä

3. ELA -opas

Neljä. ELA julkaisi kysymyksiä

Opinto -oppaat käyvät läpi, mitä ongelmia CAHSEE -ohjelmassa tulee olemaan ja mitä sinun on tiedettävä. Aloita lukemalla oppaat ennen kuin siirryt käytännön ongelmiin. Voit tehdä harjoitusongelmia tulostamalla ne tai katsomalla niitä tietokoneella. (Voit käyttää tyhjää muistikirjaa seurataksesi vastauksiasi.)

Harjoitusongelmien tekeminen on myös tärkeää, jotta totut CAHSEE -muotoon. Kun korjaat ongelmia, älä vain merkitse väärää ja laske pisteitäsi, yritä selvittää, miksi sait kysymyksen väärin ja mitä et tiennyt.

Teeskennellä, että se on todellinen asia

Sinun ei tarvitse viettää aikaa harjoittelun aikana, koska CAHSEE on ajastamaton, mutta muista simuloida testiolosuhteita käyttämättä laskinta tai muita resursseja. Jos et tiedä kysymystä, ympyröi se. Palaa siihen myöhemmin ja selvitä, mitä sinun pitäisi tietää, jotta kysymys olisi oikea.

Aikataulu, Aikataulu, Aikataulu

Tee CAHSEE -opiskelu osaksi viikoittaista aikataulua. Laita se kalenteriisi kuin se olisi toinen luokka tai urheilulaji. Tekemällä CAHSEEn opiskeluun osaksi viikoittaista rutiiniasi voit säilyttää tietoja viikosta toiseen ja varmistaa, että saat paljon harjoittelua.

Varmista myös, että opiskellessasi löydät hiljaisen huoneen ilman häiriötekijöitä. Olipa kyseessä pöydän etsiminen koulukirjastostasi tai perheen pyytäminen antamaan sinulle tilaa illallisen jälkeen illalla, varmista, että löydät hyvän opiskelupaikan. On erittäin vaikeaa keskittyä ympärillä oleviin häiriötekijöihin, etenkin muihin ihmisiin.

Etsi koulun resursseja

Sinun ei tietenkään kannata yrittää opiskella kokonaan itsenäisesti. Koulullasi on todennäköisesti resursseja CAHSEE -opiskeluun - jokaisen Kalifornian lukion tavoite on, että kaikki oppilaat läpäisevät ja valmistuvat!

Joissakin kouluissa on CAHSEE -luokkia, joihin voit osallistua. Toisilla on opintojakson jälkeen tai lauantaina. Vaikka ei ole hauskaa luopua koulun jälkeisestä ajasta opiskeluun, vaikka vain muutama istunto voisi auttaa sinua oppimaan, mitä sinun on läpäistävä, ja saatat opiskella nopeammin kuin itse.

body_classroom

Onko tämä viilein paikka viettää lauantai? Ei. Voiko se auttaa CAHSEE: n läpäisemisessä? Joo.

Selvitä, miten koulusi auttaa CAHSEE -tautia sairastavia mene opastustoimistoon ja kysy CAHSEE -luokista ja -resursseista.

Jos koulullasi ei ole näitä, voit löytää matematiikan ja ELA -opettajan auttamaan sinua opiskelemaan. Kysy, voivatko he selittää aiheita, joita et ymmärrä, tai auttaa sinua käymään läpi harjoitustestivastauksia kanssasi. Joissakin kouluissa on myös vertaisopetusta, ja voit myös pyytää apua siellä.

Erityis opetus

Jos saat erityisopetuspalveluja, kysy koulusi erityisopetusosaston koordinaattorilta CAHSEE -resursseja, mukaan lukien majoitus, jota et ehkä ole saanut ja joka voisi auttaa sinua.

Jos saat yleensä majoituksen testeissä, sinun pitäisi pystyä saamaan samat majoitukset joukkueelle CAHSEE.

Englannin kielen oppijat

Jos olet englannin kielen oppija, kysy koulusi ELL -koordinaattorilta majoitusta, jonka voit saada CAHSEE -palvelusta, mukaan lukien kaksikieliset sanakirjat tai ääneen luettava testi .

Muista, että koulusi on kaikkien etujen mukaista, että kaikki oppilaat läpäisevät CAHSEE -tutkinnon. Älä epäröi etsiä resursseja, jotka voivat auttaa sinua.


Mitä seuraavaksi?

Opiskeletko myös ACT: lle tai SAT: lle? Opi parantamaan matemaattisia pisteitä.

Opi korkeakouluista, joilla on korkeimmat pääsyasteet, jotta voit aloittaa yliopiston suunnittelun.

Keksi SAT- tai ACT -pisteytys korkeakoulujen perusteella, joihin haluat osallistua.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

High Point -yliopiston pääsyvaatimukset

Yeshivan yliopiston pääsyvaatimukset

Lakeland Collegen pääsyvaatimukset

Murray State Universityn pääsyvaatimukset

UNT SAT -pisteet ja GPA

Mikä on ACT Kaplan ACT Low Cost Test Prep Program?

Oletko utelias ACT Kaplan -yhteistyöstä? Selitämme, millainen uusi valmisteluohjelma tulee olemaan, ja tutkimme, onko se oikea valinta sinulle.

Arkansasin yliopisto, Little Rock, pääsyvaatimukset

Haittaako sotkuinen käsinkirjoitus SAT -esseepisteitäsi?

Oletko huolissasi siitä, että käsinkirjoituksesi vahingoittaa SAT -esseepisteitäsi? Selitämme virallisen käytännön, miksi sinun ei pitäisi huolehtia, ja vinkkejä siistiin kirjoittamiseen.

Thomasin yliopiston pääsyvaatimukset

Cal State Long Beachin pääsyvaatimukset

Oregonin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä tapahtuu, jos unohdan AP-kokeeni?

Oletko huolissasi AP-testin puuttumisesta? Selitämme, kuinka voit selvittää, oletko oikeutettu myöhäiseen AP-testaukseen ja mikä on paras tapa varmistaa, että voit suorittaa kokeen.

Länsi-Michiganin yliopiston pääsyvaatimukset

Seitsemännen luokan SAT-valmistelut: Kuinka suorittaa kokeet

Etkö ole varma, kuinka valmistautua SAT: lle seitsemännessä luokassa? Selitämme, miksi aloittaa opiskelu aikaisin ja miten saada kaiken irti 7. luokan SAT-valmistelusta.

Kuinka kirjoittaa Penn State -essee kolmessa vaiheessa

Miten sinun pitäisi lähestyä Penn State'n essee -kehotetta? Täydellinen opas Penn State -esseesi kirjoittamiseen sisältää vinkkejä ja esimerkkejä.

Texas A&M University - Texarkanan pääsyvaatimukset

105 TOEFL-pisteet: Onko tämä hyvä? Koulut, joihin pääset

Onko TOEFL 105 hyvä tulos? Opi kuinka 105 TOEFL-pisteet verrataan, mihin kouluihin se voi viedä sinut ja kuinka nostaa pisteet vielä enemmän.

Yhden muuttujan yhtälöt SAT-matematiikassa: Täydelliset strategiat

Yhden muuttujan yhtälöt ovat yksi yleisimmistä SAT-matemaattisista käsitteistä, jotka sinun on tiedettävä. Opi strategiamme näiden matemaattisten ongelmien hallitsemiseksi ja harjoittele kysymyksiimme.

Union College pääsyvaatimukset

Kuinka päästä sisään: Kentuckyn yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Oak Parkin lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Oak Park High Schoolista paikassa Oak Park, CA.

Voitko saada PSAT-pisteet aikaisemmin? Miten?

Yritätkö saada varhaisia ​​PSAT-pisteitä? Selitämme, milloin voit saada pisteet ja kuinka lähettää ne kouluihin.

Spring Arbor Universityn pääsyvaatimukset

Montanan yliopiston pääsyvaatimukset

SAT-testipäivät 2017-2018

Suunnitteletko SAT: n ottamista lukuvuonna 2017-2018? Katso SAT-testien päivämäärät 2017-18 aikataulusta saadaksesi ilmoittautumisajat ja pisteiden julkaisuajat.