ACT: n antaminen: Asiantuntijaopas

feature_100percent.jpg

Siellä on niin paljon tietoa ACT: n menestymisestä - monet niistä ovat todella hyödyllisiä testin valmistelussa! Mutta tämä tiedon hyökkäys voi olla melko ylivoimainen, varsinkin kun haluat vain yksinkertaisen vastauksen yksinkertaiseen kysymykseen: miten annat ACT: n?

miten pääsin Stanfordiin

Mitä ACT: n läpäiseminen tarkoittaa?

Tässä testissä on vain joukko mahdollisia pisteitä - mikä on erinomainen, huono tai keskimääräinen pisteet riippuu suuresti viitekehyksestäsi. Loppujen lopuksi, mikä määrittelee läpäisevä ACT -piste on se, että se on tarpeeksi korkea päästäkseen oppilaitoksiin, joihin haet. Tämä vaihtelee selvästi oppilaittain.ACT -pisteesi ei tarvitse olla täydellinen, jotta voit 'siirtää' (vaikka se ei koskaan satuta tuoda esiin pisteitäsi) - sen on vain oltava tarpeeksi hyvä.

Nyt tämä muuttuu hieman monimutkaiseksi, koska ACT -pisteet eivät ole ainoa osa korkeakoulusovelluksiasi. Jos ACT -pisteesi on kuitenkin erityisen alhainen, korkeakouluopintoihin osallistuvilla virkamiehillä voi olla korkeammat odotukset sovelluksesi muille osille (esim. GPA, oppitunnit). Jos pisteet ovat riittävän alhaiset, sovelluksesi voi heittää pois, vaikka muu sovelluksesi olisi vahva.

Tämän viestin vuoksi aion määritellä 'ohimenevän' ACT -pistemäärän sellaiseksi, joka ei saa hakemustasi heitetyksi. Ihannetapauksessa ACT -pisteet ovat kuitenkin sellaisia, jotka auttavat (satuttavat) korkeakouluhakemuksiasi. Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja siitä, miten voit selvittää nämä pisteet.

ACT -maalipisteen asettaminen

Ennen kuin opit ohittamaan ACT: n, sinun on selvitettävä, mitä ohittaminen merkitsee sinulle. Tämä vaatii hieman jalkatyötä: nimittäin sen tutkiminen, mitkä ACT -pisteet korreloivat hyväksynnän kanssa kouluissa, joista olet kiinnostunut.

Näin teet sen:


Tee alustava luettelo kouluista

Tämän ei tarvitse olla lopullinen, hiottu luettelo, mutta 8-10 koulua, joista olet kiinnostunut, on hyvä paikka aloittaa. Yritä valita enimmäkseen 'kohde' kouluja - oppilaitokset, joissa luulet olevan melko hyvät mahdollisuudet päästä sisään. Voit sisällyttää 2-3 'turvallisuuskoulut' ja 2-3 'tavoittaa' koulut samoin, kunhan ylläpidät tasapainoa täällä. Turvallisuuskouluja on liikaa ja saatat asettaa liian matalan tavoitetuloksen. Liian monet tavoittavat kouluja ja saatat asettaa tavoitteen, joka on kohtuuttoman ja masentavan korkea.

Kun teet tämän ensimmäisen kerran, sinulla ei ehkä ole aavistustakaan siitä, mitkä koulut tunnistat tavoittavuudeksi, kohteeksi ja turvallisuudeksi. Se on okei! Itse asiassa se on tämän harjoituksen pointti. Voit toistaa sen niin monta kertaa kuin on tarpeen koko korkeakouluprosessin aikana ja muokata koululuetteloasi.


Etsi kunkin koulun ACT -tiedot

Aloita Googlaamalla PrepScholar [koulun nimi] ACT -pisteet. ' Ensimmäisen ei -mainoslinkin tulee olla haluamasi - katso esimerkki alla.

body_searchexample.png

Ensimmäinen hakutulos tässä on haluamasi.

Sivulla on keskimääräiset ACT -pisteet ja 25./75. Prosenttipisteet kyseiseen kouluun hyväksyttyjen oppilaiden osalta. Poista nämä numerot jokaisesta koulusta.

 • 25. prosenttipistemäärä = 25 prosentilla koulun oppilaista on ACT -pistemäärä tai alle sen
 • 75. prosenttipiste = 75%: lla koulun oppilaista on ACT -pistemäärä tai alle sen

Opiskelijat, joilla on vähintään 75 -prosenttipisteitä tietyssä koulussa, voivat yleensä päästä sisään, estäen heikkouksia tai ongelmia muiden sovellusten osien kanssa. Opiskelijoilla, joilla on 25. prosenttipiste tai vähemmän, on yleensä muita vahvoja sovelluskomponentteja (esim. Korkea GPA, hienoja esseitä) mahdollisuuksien parantamiseksi.


Aseta vertailupisteesi 'Läpäisy'

Tämä vaihe on ehkä hieman subjektiivisempi, joten olen täällä mahdollisimman läpinäkyvä. Jos haluat saada ohimenevän ACT -pistemäärän, sinun kannattaa tarkastella koulun 25. prosenttipisteen ACT -pisteitä. Tämä ei kuitenkaan ole turvallinen veto - mahdollisuutesi päästä sisään riippuu suuresti muun sovelluksesi vahvuudesta, jos ACT -pisteesi on 25. prosenttipiste. Jos GPA on esimerkiksi tietyn koulun keskiarvoa alhaisempi, ACT -pisteesi pitäisi olla korkeampi korvataksesi sen.

Mielestäni paras tavoite (lue: ihanteellinen) ACT -pisteet on koulun 75. prosenttipiste. 75. prosenttipiste on suloinen paikka, koska olisit kilpailukykyisempi (ACT -pisteiden suhteen) kuin ¾ kouluun hyväksytyistä opiskelijoista.

Jos tyypillinen ACT -pisteesi on korkeampi kuin 75. prosenttipiste, voit harkita kilpailukykyisempien koulujen etsimistä - haluat tavoitella niin korkealle kuin kohtuudella pystyt (kilpailukykyisemmät koulut merkitsevät usein parempaa mainetta, mikä johtaa yleensä parempia tuloksia ).

Näin voit asettaa itsellesi sekä ihanteelliset että läpäisevät ACT -pisteet:

 • Ota kunkin koulun pisteiden keskiarvot. Ensin 25. prosenttipisteen keskiarvo ja sitten 75. prosenttipisteen keskiarvo.
 • 25. prosenttipisteen keskiarvo on 'läpäisevä' maalipisteesi - minimi, johon sinun pitäisi pyrkiä.
 • 75. prosenttipiste on tavoitteesi - pisteet, joilla on hyvät mahdollisuudet saada sinut hyväksytyksi luettelossasi oleviin oppilaitoksiin.

Entä jos olet huolissasi tavoitteesi saavuttamisesta tai jopa onnistumisesta?

Ehkä nämä laskemasi tulokset näyttävät korkeammilta kuin odotit. Jos etenkin läpäisypisteesi näyttävät pelottavan korkeilta, on pidettävä mielessä muutama asia:

 • Muista, että tavoitemääräsi (75. prosenttipiste) on ihanteellinen tavoite. Sen pitäisi olla korkeampi kuin se, mitä teet nyt (tai ehkä jopa se, mitä luulet voivasi tehdä).
 • Jos 25. prosenttipisteen vertailuarvo näyttää liian korkealta, harkitse koululuettelosi uudelleenarviointia. Haluat ehkä tarkastella korkeakouluja, jotka ovat hieman vähemmän kilpailukykyisiä.
 • Päinvastoin, jos olet jo 75. prosenttipisteen yläpuolella tai sen yläpuolella, harkitse kilpailukykyisempien korkeakoulujen etsimistä.

Lain hyväksymisen strategiat

Aion jakaa tämän osan kahteen osaan, jotka on tarkoitettu kahdelle erityyppiselle opiskelijalle: matalat ja korkeat pisteet. Tässä määrittelen pisteparametrit kansallisten suorituskykystandardien mukaan: korkeat pisteet ovat noin 24 ja yli (75. prosenttipiste kansallisesti), kun taas alhaiset pisteet ovat noin 16 ja alle (25. prosenttipiste kansallisesti).

Jos suorituskykysi on lähempänä keskiarvoa (20), tutustu molempiin osioihin ja seuraa hyödyllisimpiä vaiheita.

suuri tai yhtä suuri

body_chessstrategy-1.jpg

Paras suunnitelmasi täältä riippuu sekä siitä, missä olet että missä haluat olla.


ACT: n läpäiseminen: Ohje matalille maaleille

Yksi monien matalan pisteytyksen ongelmista on se, että he ovat epävarmoja siitä, miten keskittää aikansa ja energiansa opiskellessaan. Heikkoutesi ymmärtäminen on ensimmäinen ja tärkein askel ACT -valmistelun torjumiseksi.

Suurin ongelma alhaisilla pisteillä on usein merkittäviä puutteita sisällön tietämyksessä, joten näiden aukkojen tunnistaminen ja täyttäminen on tyypillisesti ensisijainen tavoite ACT -valmistelussa. Muut virheet voivat johtua:

 • Aika loppuu
 • Kysymyksen väärinkäsitys
 • Aika loppuu
 • Huolimattomia virheitä

Joten miten voit selvittää ongelmasi sijainnin ennen kuin ryhdyt toimenpiteisiin niiden parantamiseksi? Ensinnäkin sinun on investoitava jonkin aikaa vakavaan itseanalyysi johon sisältyy peruspiste. Et voi keskittyä parantamiseen ennen kuin tiedät missä sinun on parannettava. Tässä on parhaita käytäntöjä, joilla saat vankan perustason ja saat tietoa heikkouksistasi:

 • Suorita täydellinen, ajoitettu diagnostiikkatesti
 • Ota huomioon, mitkä kysymykset ovat väärin
 • Kerro syyt jokaiseen väärään kysymykseen:
  • Sisällön aukko: Eikö sinulla ollut tietoja, joita tarvitset vastataksesi oikein?
  • Ajoitusongelma: Olisitko saanut kysymyksen oikein, jos aika ei olisi loppunut?
  • Kysymyksen väärinkäsitys: Olisitko saanut kysymyksen oikein, jos kysymys olisi ollut selkeämpi?
  • Huolimaton virhe: Olisitko saanut kysymyksen oikein, jos olisit käyttänyt pari sekuntia ylimääräistä työtäsi?

Jos huomaat, että sisältötieto on suurin ongelmasi, haluat käyttää luokan muistiinpanoja, oppikirjoja ja ACT -valmistelukirjat tarkasteltavaksi - ei vain ACT -harjoitusmateriaaleja. Meillä on myös joukko ACT -sisältöoppaita, joiden avulla pääset alkuun:

Kun olet voittanut suuret sisältöongelmat, voit perehtyä tiettyihin sisältöalueisiin ja työskennellä huolimattomien virheiden ja ajoitusongelmien parissa. Löydät vinkkejä näiden ongelmien ratkaisemiseen seuraavassa osassa.


ACT: n läpäiseminen: Ohje huipputuloksille

Jos olet suhteellisen korkea maalintekijä, sinulla on todennäköisesti yleinen käsitys siitä, missä ACT: n suurimmat vahvuudet ja heikkoudet ovat. Olet todennäköisesti melko vahva sisällössä, toisin kuin tyypillinen matala pisteet. Eniten pisteitä menettävät pisteet yleensä kolmen asian takia:

 • Huolimattomuus: keskittymisen menetys, joka johtaa typeriin virheisiin
 • Ajoitusongelmat: aika loppuu yksinkertaisesti antamaan jokaisen kysymyksen määräaika
 • Sisällön puutteet: pienet osa -alueet, joita et ole hallinnut 100%

Jos haluat päästä lähelle sitä ihanteellista pistemäärää, sinun kannattaa hyökätä kaikkiin näihin mahdollisiin ongelmiin. Käsittelen kaikkia näitä ongelmia tässä osiossa, mutta haluat ehkä tarkistaa meidän yksityiskohtainen opas korkealle maalintekijälle lisätietoja varten.


Huolimattomuus

On melko helppo tunnistaa kysymys, jonka olet jättänyt huomiotta huolimattomuutesi vuoksi. Saat sen kamalan tunteen, kun huomaat, että olisit ymmärtänyt kysymyksen oikein, jos vain olisit kiinnittänyt hieman enemmän huomiota.

Huolimattomia virheitä tapahtuu usein, kun oppilaat eivät lue aktiivisesti. Aloita huomion kiinnittäminen näihin vinkkeihin:

 • Lue jokainen kysymys ja alleviivaa tärkeät sanat.
 • Tee muistiinpanoja kohdista .
 • Merkitse matematiikkaosioon kaaviot tärkeillä tiedoilla ja kirjoita aritmeettisi.
 • Tarkista vastauksesi ennen kuin merkitset sen ylös.

Ajoitusongelmat

Aika loppuu jaksojen lopussa? Käytä ensin vähemmän aikaa helppojen kysymysten käsittelyyn - pidä silmällä huolimattomia virheitä.

korkeakoulussa hyvillä rikosoikeusohjelmilla

Ohita seuraavaksi vaikeat kysymykset ja palaa niihin myöhemmin. Tämä ei tarkoita, että sinun ei pitäisi arvata, jos aika on loppunut (arvausrangaistusta ei ole, joten sinun pitäisi ehdottomasti arvata). Jos sinulla on kuitenkin vielä paljon aikaa jakson käsittelyyn, merkitse ongelmakysymys ja palaa siihen myöhemmin.


body_alarmclock-3.jpg

Ajoitusongelmat voivat stressata melkein kaikkia, mutta harjoittelemalla voit oppia voittamaan ne.


Sisällön aukkojen täyttäminen

Ensimmäinen tehtäväsi on tunnistaa, mitkä kysymykset ovat väärässä käytännössä, ja mikä tärkeintä, miksi saat ne väärin. Tämä tarkoittaa kaiken omaisuutesi ylittämistä virheitä jokaisen harjoituksen jälkeen. Pidä huolellinen yhteenveto jokaisesta sisältöalueesta aina, kun havaitset virheen (vihje: useimmat sisältövirheet tapahtuvat matemaattisessa osassa).

Käytä luokan muistiinpanoja, oppikirjoja tai luotettavaa ACT -valmistelukirja tarkistaa tämä sisältö. Palaa takaisin ja tee lisää harjoitusongelmia tällä alalla, kunnes olet varma ymmärryksestäsi.

Mitä sinun on muistettava ACT: n antamisesta

Ei ehkä ole virallista ACT -läpäisypistettä, mutta se näyttää jotenkin tekevän asiat monimutkaisemmiksi. Se, mitä voit harkita läpäiseväksi, riippuu kouluista, joihin toivot pääseväsi, mutta toivon, että ajattelet enemmän tavoite- tai maalipisteiden kuin vain riittävän hyvien pisteiden suhteen.

Jos olet huolissasi siitä, että ACT -pisteesi eivät ole tasoltaan, älä huoli vielä - voit tuoda ne esiin monilla tavoilla riippumatta siitä, missä olet prosenttipisteissä. Päätöspisteitä määritettäessä tärkeintä ovat itsellesi asettamasi tavoitteet.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Unionin SAT -tulokset ja GPA

Rhode Island School of Design Pääsyvaatimukset

23 parasta yliopistokaupunkia (upeilla yliopistoilla)

Haluatko mennä kouluun yhdessä maan parhaista korkeakouluista? Olemme keränneet joukon ehdotuksia upeista kaupungeista, joissa on suuria kouluja.

1260 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

William Jessupin yliopiston pääsyvaatimukset

1220 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Keskimääräiset SAT- ja ACT-tulokset valtioittain (osallistumista oikaistu)

Osallistumisasteella on valtava vaikutus valtion keskimääräisiin SAT / ACT-pisteisiin. Kaikissa osavaltioissa SAT / ACT: n huippuopiskelijat ovat innokkaimpia ottamaan sen vastaan, joten valtioilla, joilla on alhainen osallistumisaste, on mekaanisesti korkeammat SAT / ACT-pisteet. Tässä käytämme edistyneitä tilastollisia menetelmiä osallistumisasteen hallitsemiseksi päästäksesi valtioiden todelliseen järjestykseen niiden todellisen SAT- ja ACT-pistemäärän perusteella.

Mikä on Disney College -ohjelma? Onko se sinulle sopiva?

Kiinnostaako Disney College -ohjelma? Opi, mikä se on, miten se toimii ja onko se sinulle sopiva, sekä vinkkejä Disney College Program -sovelluksellesi.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Itä -Illinoisin yliopiston pääsyvaatimukset

Union College (KY): n pääsyvaatimukset

Mitä ovat yliopiston valmistelukurssit ja -kurssit?

Mikä on yliopistovalmistelu? Mitä kursseja ja luokkia käytät osana korkeakoulun valmisteluohjelmaa? Opi täydellisestä oppaastamme.

Columbia Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen IB -fysiikan opetusohjelma: SL ja HL

Mitä sinun on opittava IB -fysiikan HL- ja SL -kursseille? Lue koko IB -fysiikan opetusohjelma varmistaaksesi, että muistat jokaisen aiheen.

William Pennin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun tulee tietää yliopiston valmistavasta koulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta yliopiston valmistuskoulusta Victorville, CA.

Mitä sinun on tiedettävä West Adamsin valmistelevasta lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta West Adams Preparatory High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

RIKKOMINEN: SAT-testipäivämuutokset COVID-19: lle (koronavirus)

Mitä koronaviruspandemia tarkoittaa SAT: lle? Selitämme mitkä SAT-testipäivät peruutetaan ja miten kollegion hallitus lähestyy COVID-19: tä.

University of Mount Unionin pääsyvaatimukset

Tiede Hazel Eyes

Mikä määrää silmien värin? Voivatko silmät muuttaa väriä? Opi pähkinänruskeat silmät ja muut epätavalliset silmien värit.

La Sierran yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Arroyo Valleyn lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Arroyo Valley High Schoolista San Bernardinossa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Northridge Akatemian lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Northridge Academy High Schoolista Northridgessä, Kaliforniassa.

Florida College pääsyvaatimukset

Chicagon osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA