Kuinka moninkertaistaa murtoluvut kokonaisilla numeroilla

feature_fraction

Haluatko oppia kertomaan murtoluvut kokonaisluvuilla? Tai kuinka jakaa murtoluvut kokonaisluvuilla? Prosessi on luultavasti helpompaa kuin luulet!Jaamme neljä yksinkertaista vaihetta, jotka on noudatettava murto -osien kertomiseksi kokonaisluvuilla, sekä yhden ylimääräisen vaiheen murto -osien ja kokonaislukujen jakamiseksi.Opi tämä tärkeä matematiikan taito ja testaa tietosi ottamalla tämän oppaan lopussa oleva tietokilpailu.

Murtolukujen kertominen kokonaisluvuilla: 4 vaihetta

Murtolukujen kertominen kokonaisluvuilla voi tuntua pelottavalta, mutta prosessi on itse asiassa varsin yksinkertainen: vain neljä vaihetta. Käymme läpi jokaisen vaiheen ensimmäisellä esimerkkikysymyksellämme ja annamme sitten kaksi lisäesimerkkiä, jotta saat vankan käsityksen siitä, kuinka murtoluvut kerrotaan kokonaisluvuilla.Esimerkkikysymys 1: ⅜ x 6

Vaihe 1: Käännä koko luku murto -osaksi

Ensimmäinen askeleesi on muuttaa koko luku omaksi murto -osaksi. Tämä on helppoa: annat sille nimittäjän 1. Joten esimerkistämme 6 tulee6/1. Tämä pitää paikkansa, koska 6 jaettuna 1 ryhmään on edelleen 6. Tämä pätee mihin tahansa kokonaislukuun: 3 =3/1, 17 =17/1, jne.

Nyt meillä on ⅜ x6/1

Vaihe 2: Kerro numerot

Seuraavaksi kerrotaan kaksi laskuria (ylin luku murtolukuna).

3 x 6 = 18, joten nyt meillä on vastauksemme osoitin:18/ __

Vaihe 3: Kerro nimittäjät

Kerro nyt kaksi nimittäjää (alin luku murtolukuna). Kun kerrot murto -osan kokonaisluvulla, tämä on helppoa, koska kerrot vain yhdellä.

8 x 1 = 8.

Lisää se vastaukseemme saadaksesi: 18/ 8. Näillä mennään!

Vaihe 4: Yksinkertaista

Mutta emme ole vielä valmiita. Voi olla mahdollista yksinkertaistaa murto -osaa.Murtoluvun yksinkertaisin muoto on silloin, kun murto -osan ylä- ja alaosa ovat pienimmät kokonaisluvut, joita ne voivat olla.Esimerkiksi murto -osa18/ 8ei ole yksinkertaisimmassa muodossaan, koska se voidaan edelleen pienentää9/ 4jakamalla jakeen ylä- ja alaosa 2: lla.

9/ 4on murto -osa yksinkertaisimmassa muodossaan, mutta voit halutessasi muuttaa sen sekamääräiseksi siitä lähtien9/ 4on suurempi kuin 1.

4 menee 9: een kahdesti, loput 1,joten vastaus voidaan kirjoittaa myös muodossa 2 ¼.

Voit halutessasi antaa vastauksen myös desimaalina. Meillä on koko opas murto -osien muuntamisesta desimaaleiksi (samoin kuin toisinpäin), mutta näin voit tehdä tämän yksinkertaisesti. 2 pysyy samana, koska se on kokonaisluku. Luultavasti tiedät jo, että ¼ on 0,25, joten siitä tulee desimaalin oikealla puolella oleva arvo, jolloin lopullinen vastaus on 2,25.

Esimerkkikysymys 2: 4 x

Vaihe 1:4/1x

Vaihe 2:4 x 2 = 8

Vaihe 3:5 x 1 = 5

Vaihe 4:Vastauksemme,8/5, ei voida yksinkertaistaa enää vääränä murto -osana (jos osoittaja on suurempi kuin nimittäjä), mutta se voidaan muuntaa sekamääräiseksi. 5 menee kahdeksaan kertaan ja 3 jäljellä, joten sekamuotoinen vastaus on 1 ⅗.

Jos haluat muuntaa ⅗: n desimaaliksi, haluamme ensin saada nimittäjän arvoksi 10. Tätä varten kerro vain murtoluvun molemmat osat 2: lla6/ 10. Nyt haluamme saada nimittäjän olemaan 1, jotta pääsemme eroon murto -osasta, joten jaamme murtoluvun jokaisen osan kymmenellä. Tämä antaa meille.6/1, joka on myös yhtä suuri kuin .6. Yhdistä tämä vastauksen kokonaislukuun (1) ja lopullinen vastauksesi desimaalimuodossa on 1,6.

Esimerkkikysymys 3: 5 x 23/ 7

Vaihe 1:Murtoluku on sekamuotoinen, joten meidän on ensin muutettava se virheelliseksi murto -osaksi. Muistatko, kun murtolukujen lisääminen tai vähentäminen ,nimittäjien on oltava samat.Jotta koko numero 2 saisi saman nimittäjän, tee siitä murtoluku,2/1, kerro sitten ylä- ja alaosa 7: llä14/ 7johon lisättäessä3/ 7, On17/ 7. Tee 5 myös murto -osa. Nyt meillä on:5/1x17/ 7

Vaihe 2:5 x 17 = 85

Vaihe 3:7 x 1 = 7

Vaihe 4:Nyt meillä on85/ 7. Sitä ei voi yksinkertaistaa, mutta siitä voidaan tehdä sekava luku. 7 menee 85 kaksitoista kertaa, loput 1.Lopullinen vastauksemme on 121/ 7tai 12,14 desimaalimuodossa.

body_piechart-cc0

5 vaihetta fraktioiden jakamiseen kokonaisluvuilla (ja päinvastoin)

Kahden murto -osan jakaminen on sama kuin kertominen toisen murto -osan vastavuoroisella.Tämä tarkoittaa sitä, että kun olet oppinut kertomien kertomisen kokonaisluvuilla, tiedät melkein kuinka murtoluvut jaetaan kokonaisluvuilla!

Alla käymme läpi vaiheet ja selitämme kaksi esimerkkiä, joista toinen jakaa murto kokonaisluvulla (käyttäen samoja arvoja kuin yllä oleva esimerkki 1) ja toinen, jossa kokonaisluku jaetaan murto -osalla.

Esimerkkikysymys 4: ⅜ / 6

Vaihe 1: Käännä koko luku murto -osaksi

Aivan kuten me teimme, kun kerroimme murtoluvut kokonaisluvuilla, käännä 6 murtoluvuksi lisäämällä 1 nimittäjään:6/1

Vaihe 2: Käännä toinen numero

Tämä on ylimääräinen vaihe, jota tarvitaan jakeiden jakamiseen. Meillä on juuri nyt ⅜ /6/1.Käännä toinen numero ja muuta jakamerkki kertolaskuksi: ⅜ x ⅙

Kun olet tehnyt sen, käsittelet ongelman samalla tavalla kuin yllä olevien esimerkkien avulla.

Vaihe 3: Kerro numerot

3 x 1 = 3

Vaihe 4: Kerro nimittäjät

8 x 6 = 48

Se antaa meille3/ 48

Vaihe 5: Yksinkertaista

Älä unohda yksinkertaistaa! Voimme jakaa sekä osoittimen että nimittäjän 3: lla, mikä antaa meille lopullisen vastauksen1/ 16tai 0,0625.Esimerkkikysymys 5: 4 / ⅖

Vaihe 1:4/1/ ⅖

Vaihe 2:4/1x5/ 2

Vaihe 3:4 x 5 = 20

Vaihe 4:1 x 2 = 2

Vaihe 5:kaksikymmentä/ 2yksinkertaistaa 10!

3 vinkkiä virheiden välttämiseen

Nyt tiedät perusvaiheet, joilla voit kertoa murtoluvut kokonaisluvuilla sekä jakaa murtoluvut kokonaisluvuilla, mutta silti on mahdollista tehdä huolimattomia virheitä, kun käsittelet näitä ongelmia, vaikka ymmärrät käsitteet hyvin. Vähennä mahdollisuuksiasi tehdä virheitä noudattamalla näitä kolmea vinkkiä.

#1: Tiedä, odotatko suurta vai pientä määrää

Yksi parhaista tavoista tarkistaa ja välttää typeriä virheitä on nopeasti tietää, onko vastauksesi kaukana odotetusta. Kun jaat tai kerrot murtoja ja kokonaislukuja, voit odottaa tiettyjä malleja.

Vastaus on todennäköisesti> 1

coloradon kaivoskoulun pääsyvaatimukset
  • Murtoluku kerrottuna kokonaisluvulla
  • Koko luku kerrottuna murtoluvulla
  • Koko luku jaettuna murtoluvulla

Vastaus tulee todennäköisesti olemaan<1

  • Murtoluku jaettuna kokonaisluvulla

Tietysti tämän temppun tietäminen ei anna sinulle vain oikeaa vastausta, mutta jos käsittelet ongelmaa, kuten ⅖ / 4 ja saat numeron, joka on suurempi kuin 1, voit olla varma, että sinun pitäisi palata ja tarkistaa uudelleen sinun työsi.

#2: Pidä laskurit ja nimittäjät järjestyksessä

Osoittajien ja nimittäjien sekoittaminen voi olla helppoa, varsinkin kun kyseessä on jako ja käännät murto -osia. Useimmat virheet tehdään, kun ihmiset kertovat väärät numerot tai laittavat osoittimen vastauksen nimittäjän kohtaan (tai päinvastoin).

Vältä tämä pitämällä työsi siistinä ja tekemällä aina selväksi, mitkä ovat laskureita ja mitkä ovat nimittäjiä.Esimerkiksi, kun olet kertonut lukijat, lisää viiva vastauksesi alle (kuten4/ ___), jotta muistat, mitä juuri ratkaisit ja että seuraava arvo, jonka ratkaiset, on nimittäjä.

#3: Muista aina yksinkertaistaa

Heti kun olet lopettanut kertomisen ja kirjoittanut vastauksesi muistiin, saatat houkutella siirtymään suoraan seuraavaan kysymykseen.Vietä muutama sekunti nähdäksesi, voidaanko vastaustasi yksinkertaistaa.Jotkut opettajat ottavat pisteitä oikeista, mutta yksinkertaistamattomista vastauksista, etkä todellakaan halua saada vähennyksiä, kun olet tehnyt kaiken työn oikein! Yksinkertaista niin paljon kuin voit ja jos murto -osasi arvo on suurempi kuin 1, muunna se sekamääräksi, jos opettajasi haluaa (joillakin on erilaisia ​​asetuksia, joten pyydä varmistamaan, että teet kaikki tarvittavat vaiheet ).

body_calculator-cc0

Tietovisa: Murtoluvujen jakaminen ja kertominen kokonaisluvuilla

Oletko valmis testaamaan tietosi siitä, kuinka murtoluvut kerrotaan kokonaisluvuilla? Tässä osiossa on kymmenen kysymystä. Jokaisen kohdalla kerrotaan murtoluvut kokonaisluvuilla tai jaetaan kokonaisluvuilla.Kokeile heitä ja tarkista vastauksesi alla olevasta avaimesta.

# 1:5 x4/ 3

# 2:2/ 9x 11

# 3:12 x ⅕

# 4:½ / 3

# 5:4/ 9x 7

# 6:⅞ x 2

# 7:8 / ⅔

# 8:5/ 12x 5

# 9:5 /4/ 7

# 10:4/viisitoistax 9

Vastausavain

# 1:6 ⅔
# 2:24/ 9
# 3:2 ⅖
# 4:
# 5:31/ 9
# 6:1 ¾
# 7:12
# 8:21/ 12
# 9:8 ¾
# 10:26/viisitoista

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Älä ota TEVA 3109 -valmistetta ennen tämän lukemista

Etkö ole varma, pitäisikö sinun ottaa TEVA 3109 -pilleri? Opi mitä se sisältää, mitä vaikutuksia sillä on ja miten TEVA -pilleri 3019 otetaan turvallisesti.

Regent University SAT -tulokset ja GPA

Parhaat apurahat nuorille lukiossa

Voit hakea ja voittaa apurahoja nuorena lukiossa. Tässä on parhaat apurahat nuorille ja kuinka löytää vielä enemmän.

Norfolkin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

IAT -liigan SAT -testitulokset

Mitä SAT -aiheen testituloksia tarvitset huippuoppilaitoksille, kuten Harvard, Stanford, Cornell, Princeton ja MIT? Ota selvää tästä.

Mira Costan lukio | 2016-17 Rankings | (Manhattan Beach,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Mira Costa High Schoolista Manhattan Beachillä, Kaliforniassa.

3 vinkkiä erottuvan miksi Tulane-esseen kirjoittamiseen

Etkö ole varma, miten lähestyä Tulane-esseekehotetta? Opi avain loistavan Why Tulane-esseen kirjoittamiseen, joka auttaa sinua pääsemään sisään.

Polygonit ACT-matematiikassa: geometrian kaavat ja strategiat

Mietitkö kuinka neliöt, suorakulmiot, suuntaiset ja viisikulmio toimivat ACT Mathissa? Tässä on täydellinen opas ACT-matematiikan monikulmioihin ja asiantuntijastrategiat.

Yleisin vastaus ACT: Arvaa C?

Mietitkö, mikä on ACT: n yleisin vastaus? Selitämme, minkä kirjaimen valitset, kun arvaat ja miksi.

Mikä on PSAT 8/9? Pitäisikö se ottaa?

Mikä on uusi PSAT 8/9 -testi? Jos olet kahdeksas luokkalainen tai fuksi, kannattaako sinun suorittaa tämä testi tai PSAT 10/NMSQT? Lue yksityiskohtainen oppaamme saadaksesi selville.

Mikä on Pozole? Kuinka tehdä herkullista meksikolaista maissikeittoa

Kiinnostaako posole? Opi erilaisia ​​tyyppejä (blanco, rojo ja verde) ja 9 erilaista herkullista pozole -reseptiä, jotka auttavat sinua tekemään tämän maukkaan hominy -keiton.

15 SAT -vinkkiä SAT -pisteiden parantamiseen

Tarvitsetko nopeita SAT -vinkkejä pisteidesi parantamiseen ennen testiä? Täältä saat parhaat vinkkimme kirjoittamiseen, lukemiseen, matematiikkaan ja yleiseen testistrategiaan.

Loyolan yliopiston Chicagon SAT-tulokset ja GPA

Cumberlandin yliopiston pääsyvaatimukset

Benediktiinikoulun pääsyvaatimukset

Heidelbergin yliopiston pääsyvaatimukset

Hastings Collegen pääsyvaatimukset

Välimerkit ACT English: Apostrophes, Colons, and More

Kuinka ratkaiset ACT-englannin välimerkkikysymyksiä, joihin liittyy heittomerkkejä, kaksoispisteitä ja pilkkuja? Opi vinkkini ja strategiani ja harjoittele realistisissa kysymyksissä.

Daytonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka paljon taloa voit varata? Opi laskemaan asuntolaina

Mietitkö 'kuinka paljon asuntolainaa minulla on varaa'? Selitämme, kuinka paljon sinun pitäisi käyttää taloon, ja tarjoamme sinulle vinkkejä kokonaiskustannusten pienentämiseksi.

SAT-pisteet, joita tarvitset hoito-ohjelmille

Haetaanko sairaanhoitokouluun? Sinun on täytettävä koulusi SAT-vaatimukset päästäksesi sisään. Tässä on SAT-pisteet, jotka sinun on hyväksyttävä.

Keskimääräiset SAT -testitulokset: Täydellinen luettelo

Mitkä ovat keskimääräiset pisteet SAT -aihekokeista, kuten matematiikasta ja historiasta? Ota selvää kattavasta asiantuntijaoppaastamme.

Kuinka päästä West Pointiin: 3 avainvinkkiä

Oletko huolissasi West Pointin pääsyvaatimuksista? Käymme läpi kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää West Pointiin pääsystä, jotta voimme aloittaa hakemuksesi oikealla jalalla.

17 parasta korkeakoulua työpaikan löytämiseksi

Haluatko tietää parhaat tutkinnot? Luettelomme parhaat korkeakoulujen pääaineet auttavat sinua löytämään kannattavaa työtä valmistumisen jälkeen.

Kuinka huijata SAT: ää

Miten ihmiset ovat jääneet kiinni SAT: n huijaamisesta aiemmin? Lue kaikki mehukkaat skandaalit täältä.