Kuinka monta nollaa Googolissa? Googolplex?

feature_googol

Mikä on googoli, ja onko sillä mitään yhteyttä kyseiseen samannimiseen sivustoon? Entä googolplex, kuinka monta nollaa sillä on? Tässä oppaassa annamme sinulle googolplex- ja googol -määritelmät, näyttää kuinka voit kirjoittaa ne, selittää niiden hyödyllisyyden ja antaa esimerkkejä siitä, kuinka voit alkaa ymmärtää valtavia määriä tällaisia.

Mikä on Googol?

Se ei ole kirjoitusvirhe! Google -hakusivusto sai nimensä tästä suuresta määrästä. Googoli, joka tunnetaan virallisesti nimellä kymmenen duotrigintillionia tai kymmenentuhatta seksidekiljoonaa, on 1, jonka jälkeen on sata nollaa. Kirjoitettuna googoli näyttää tältä: 10 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000.Googolin tieteellinen merkintä on 1 x 10100 . Vaikka näemme miljoonan ja miljardin suurina numeroina, niitä on 1 x1094miljoonia tai 1 x1091miljardeja googolissa, mikä osoittaa kuinka paljon suurempi googoli on kuin nämä luvut.

Googol sai nimensä vuonna 1938, kun yhdeksänvuotias Milton Sirotta keksi nimen ja ehdotti sitä setälleen, matemaatikolle Edward Kasnerille. Kun Googlen perustajat etsivät verkkosivustolleen nimeä (silloin nimeltään BackRub), joka osoittaisi sen tarjoaman valtavan määrän tietoa, he valitsivat googolin, mutta kirjoittivat sen vahingossa väärin, ja tähti syntyi.

Googoli on niin suuri määrä, että mielemme ei voi edes ymmärtää sitä, ja koska se on niin suuri, sillä ei ole erityisen tärkeää roolia matematiikassa. Se on jopa arvioitu että niitä on vain 4 x1079atomit maailmankaikkeudessa, mikä on vähemmän kuin googoli. Tämä tarkoittaa sitä, ettei maan päällä ole mitään googolia, ei hiekanjyviä, ei vesipisaroita valtamerissä jne. Ne eivät edes tule lähelle googolia, mikä voi auttaa meitä ymmärtämään, kuinka uskomattoman suuri tämä luku on. Siksi ainoa kerta, kun googoli on jonkin verran tarkka arvio mistään, on hypoteettisia.

mitkä ovat hyviä akkuplacer -testituloksia

Yleinen esimerkki on, että arvioidaan olevan 1 x 10123shakkipeliä, joka on melko lähellä googolia. Tämä on hyvin karkea arvio, mutta on helppo nähdä, kuinka määrä voi kasvaa niin suureksi. Sen jälkeen kun jokainen shakinpelaaja tekee ensimmäisen siirtonsa, niitä on 400 potentiaalista levyasennusta . Kun jokainen pelaaja on tehnyt kaksi siirtoa, asetuksia on 197 742, kolmen siirron jälkeen yli 100 miljoonaa, ja määrä kasvaa eksponentiaalisesti edelleen.

body_chess-9

Mikä on Googolplex?

Jos googoli ei ole tarpeeksi suuri sinulle, siellä on vielä suurempia lukuja! Yksi niistä on googolplex, joka on 1 ja jota seuraa nollien googol. Googolpleksin tieteellinen merkintä on 1 x 1010 ^ 100

Niin massiivinen kuin googoli on, googolplex on monta, monta kertaa suurempi, niin, että kaikkia nollia ei voi kirjoittaa. Niitä olisi kymmenen digrigintillionia!

Googolplexiin laskeminen olisi vieläkin mahdotonta. Emme voi laskea, kuinka kauan se kestää, mutta sen arvioidaan kestävän kauemmin kuin maailmankaikkeuden ikä . Vertailun vuoksi laskeminen biljoonaan kestää noin 31 709 vuotta, ja biljoona on vain 1, jota seuraa 12 nollaa! Edward Kasner ja hänen kollegansa James Newman kirjoittivat tämän googolplexista vuoden 1940 kirjassaan Matematiikka ja mielikuvitus : Saat jonkin käsityksen tämän erittäin suuren mutta rajallisen numeron koosta siitä, että sen kirjoittamiseen ei olisi tarpeeksi tilaa, jos menisit kauimmaisen tähden luo, kiertäisit kaikki sumut ja laskisit nollat ​​jokaisen tuuman kohdalta . '' Vau!

Mitä järkeä on näin suurella määrällä? Kasner keskusteli googolista ja googolplexistä osoittaakseen uskomattoman suuren määrän ja äärettömän eron. Kasner uskoi, että ihmiset käyttivät termiä ääretön, kun he todella tarkoittivat vain suurta määrää, joten hän kehitti googolin ja googolplexin erottamaan nämä kaksi käsitettä.

Muita suuria numeroita, jotka sinun pitäisi tietää

Arvaa mitä? On jopa suurempi numeroita kuin googolplex, vaikkakaan ei paljon. Jos haluat oppia kaikista suurista numeroista ja nähdä kaavion, jonka avulla on helppo vertailla niitä toisiinsa, tutustu oppaaseemme suurille numeroille .

Yksi Googolplexiä suuremmista numeroista on Skewesin luku. Skewesin numero, jonka on kehittänyt matemaatikko Stanley Skewes, on 10–10–10–34 tai tämä: vääristää numeroa. Skewes oli erityisen kiinnostunut alkuluvuista, ja kun hänen numeronsa otettiin käyttöön vuonna 1933, sitä kuvattiin matematiikan suurimmaksi lukuksi.

Skewesin lukua ei kuitenkaan enää pidetä suurimpana mahdollisena lukuna; tämä otsikko menee nyt Grahamin numeroon. Grahamin numeron, jota ei voida kirjoittaa tavanomaisella merkinnällä, kehitti matemaatikko R. L. Graham. Se on niin suuri, että vaikka kaikki maailmankaikkeuden aine muutettaisiin kyniksi ja musteeksi, se ei silti riittäisi kirjoittaa numero kokonaan.

Yhteenveto: Kuinka monta nollaa Googolplexissä?

Mikä on googoli? Googoli on 1, jota seuraa 100 nollaa. Numeron esitteli ensin matemaatikko Edward Kasner, joka sai numeron nimen nuorelta veljenpojaltaan (ja jota Google myöhemmin käytti omalle nimelleen). Kasner loi myös termin googolplex. Ja kuinka monta nollaa googolplexissä? Googolpleksi on 1, jota seuraa a googol nollista. On mahdotonta kirjoittaa ulos, mutta tieteellisessä merkinnässä se näyttää 1 x 1010 ^ 100.

Nämä kaksi lukua ovat liian suuria, jotta niillä olisi käytännön arvoa (ne ovat paljon, paljon suurempia kuin hiekkajyvien tai vesipisaroiden määrä maan päällä tai jopa atomien määrä maailmankaikkeudessa), mutta Kasner käytti niitä keskustellakseen ero poikkeuksellisen suurten lukujen ja äärettömyyden käsitteen välillä.

body_googol

Mielenkiintoisia Artikkeleita

11 parasta lukion tiedekilpailua

Toivotko hämmästyttäviä korkeakouluja voittamalla tiedekilpailun? Tutustu oppaaseemme lukiolaisten parhaista tiedekilpailuista.

Houstonin yliopisto - Clear Lake -pääsyvaatimukset

Asiantuntijan opas AP Calculus AB -tenttiin

Mietitkö mitä odottaa AP Calculus AB -testiltä? Selitämme tarkalleen mitä tentillä on, miten se pisteytetään ja miten voit pärjätä hyvin.

Columbia College Hollywoodin pääsyvaatimukset

Kuinka tervehtiä italiaksi: 6 yhteistä tervehdystä

Yritätkö sanoa hei italiaksi? Selitämme erilaisia ​​tapoja tervehtiä italiaksi.

Täydellinen opas: UC Irvinen pääsyvaatimukset

Cal State San Bernardinon pääsyvaatimukset

Lawrencen teknillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Cooper Unionin pääsyvaatimukset

Mikä on lukion poistumistesti? Kuinka läpäiset?

Oletko huolissasi lukion lähtökokeesta? Älä panikoi! Tämä opas kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää mitä odottaa ja miten läpäistä.

Marquette University ACT -pisteet ja GPA

Mitä sinun tulee tietää Audeo Charter Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Audeo Charter Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Mistä löytää IB -fysiikan aiemmat paperit - ilmainen ja virallinen

Haluatko IB -fysiikan aiemmat paperit? Opi mistä saa ilmaisia ​​aikaisempia papereita ja miten niitä parhaiten käyttää.

Houstonin taideinstituutin pääsyvaatimukset

Kuinka paljon AP -testit maksavat?

Kuinka paljon AP -tentti maksaa? Miten säästät rahaa ja alennat maksua? Ota selvää tästä.

Potomacin yliopiston pääsyvaatimukset

Emory & Henry College SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Steele Canyonin lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Steele Canyonin lukiosta paikassa Spring Valley, CA.

Milloin toukokuu on SAT? Pitäisikö se ottaa?

Etkö ole varma, ottaako toukokuun SAT? Tarjoamme tarkan toukokuun SAT -päivämäärän ja esitämme edut ja haitat kyseisen kokeen suorittamisesta.

Tarvitsetko todella Fisken opasta korkeakouluille? Asiantuntija -arvostelu

Oletko ostamassa Fisken opasta korkeakouluille? Varmista, että luet ensin arvostelumme siitä, onko se todellakin hintansa arvoinen.

Covenant Collegen pääsyvaatimukset

Macalester College ACT -pisteet ja GPA

Kuinka rekisteröityä AP -testeihin ja luokkiin

Kuinka kirjaudut AP -testeihin? Entä ilmoittautuminen AP -luokkiin lukiossa? Lue kaikki rekisteröitymisen vaiheet täältä.

Concordia College New Yorkin pääsyvaatimukset

Parhaat vapaaehtoisohjelmat ulkomailla, joita sinun pitäisi kokeilla

Etsitkö parhaita vapaaehtoisohjelmia ulkomaille? Keskustelemme siitä, mitä kannattaa etsiä ja välttää, ja sitten luetellaan parhaat saatavilla olevat ohjelmat.