Kuinka monta kiloa tonnissa? Kiehtova tarina

ominaisuuspainot

Yksinkertaisin vastaus kysymykseen kuinka monta kiloa tonnissa? Tonnissa on 2000 kiloa.

Tuntuuko silti hämmentyneeltä? Et ole yksin. Mutta miksi tonni on mittaus, jota kukaan ei koskaan ymmärrä tai muista? Tämä muunnos on loputtoman hämmentävä, koska tonni voi viitata yksitoista erilaisia ​​mittausmuotoja.Tässä artikkelissa selitän tarkalleen, mikä tonni on, mitä se mittaa ja kuinka muuntaa tonnia kiloiksi. Tarkastelen eroja tonnin, metrisen tonnin ja useiden muiden tonnien välillä. Ja lopuksi kerron teille lyhyen historian tästä usein sekavasta ja väärin käytetystä mittayksiköstä.

Perusteet: Mikä on tonni? Kuinka muuntaa tonnia puntaksi?

Ensimmäiset asiat ensin: tässä ovat perustiedot, jotka sinun pitäisi tietää tonnista.

Jos asut Yhdysvalloissa , kun kohtaat viittauksen tonniin, katsot massamittausta. Muunnokset tonnista puntaksi ja punta tonniksi ovat alla:

mistä väreistä sekoitettuna tulee ruskea

1 tonni = 2000 kiloa

1 kiloa = 1/2000 tonnia

Mutta entä jos kaivaudut hieman syvemmälle tähän yksikköön? Tarkastellaan joitain muita tonneja ympäri maailmaa.

Mitä eroa on lyhyellä, pitkällä ja tonnilla (metrinen tonni)?

Yksi syy tonni on niin hämmentävä mitta on, että Maailmassa on itse asiassa kolme erilaista tonnia .

Lyhyt tonni

Yhdysvallat ei ole koskaan ottanut käyttöön mittausjärjestelmää asioiden mittaamiseen. Sen sijaan maamme käyttää järjestelmää, jota kutsutaan tavanomaisiksi yksiköiksi. Massan mittaamiseen tämä järjestelmä käyttää kiloa ja unssia sekä edellisessä osassa kuvattuja tonneja.

Yhdysvaltain tonnia kutsutaan lyhyeksi tonniksi. Yksi lyhyt tonni on 2000 kiloa.

Pitkä tonni

Yhdistynyt kuningaskunta käyttää mittauksissaan metrijärjestelmän ja vanhemman Imperial -järjestelmän yhdistelmää. Tämä tarkoittaa, että ne mittaavat massaa joskus kilogrammoina ja toisinaan yksiköinä, joita kutsutaan kiviksi.

Keisarillisissa toimenpiteissä käytetty tonni on hieman painavampi kuin Yhdysvalloissa Ison -Britannian tonnia kutsutaan pitkäksi tonniksi. Yksi pitkä tonni on 2240 kiloa.

Tonnia (tai tonnia)

Useimmat muut maat ovat tähän mennessä täysin omaksuneet metrijärjestelmän ja mittaavat massan grammoina ja kilogrammoina.

Metristä tonnia ei koskaan kutsuta virallisesti metriseksi tonniksi, vaan sitä kutsutaan tonniksi (lausutaan aivan kuten sana ton). 1 tonni on 1000 kiloa eli 2204,6 kiloa.

Lyhyet tonnit, pitkät tonnit ja tonnit

1 lyhyt tonni = 0,89 pitkää tonnia = 0,9 tonnia = 2000 kiloa = 907 kiloa

1 pitkä tonni = 1,12 lyhyttä tonnia = 1,01 tonnia = 2240 kiloa = 1016 kiloa

1 tonni = 0,98 pitkää tonnia = 1,1 lyhyttä tonnia = 2204 kiloa = 1000 kiloa

Joten, kevyimmästä raskaimpaan, se menee: 1 lyhyt tonni<1 metric ton < 1 long ton.

body_nestingdolls

Tonnit ovat kuin pesiviä nukkeja - jokainen hieman suurempi versio seuraavasta.

Miksi on niin paljon erilaisia ​​tonnia?

Sana 'ton' tulee alun perin tilavuuden mittauksesta, jota kutsutaan tuniksi-pohjimmiltaan erittäin suureksi viininvalmistustynnyriksi. Ja olet oikeassa - tämä tarkoittaa itse asiassa sitä Alun perin tonni oli tilavuuden eikä massan mitta ! Lopulta todettiin, että tuntiin mahtuu noin 2000 kiloa viiniä, ja termi 'ton' kehittyi kuvaamaan tätä painoa.

Lyhyen ja pitkän tonnin mittaukset erosivat, kun tämä viininvalmistusmittaus standardoitiin. Yhdysvalloissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa tonni määriteltiin 20 sadan painona (toinen massayksikkö). Mutta kun Yhdysvalloissa 1 sadan paino = 100 kiloa, Isossa -Britanniassa 1 sadan painon = 8 kiveä. Koska 1 kivi = 14 kiloa, Ison -Britannian sadaspaino = 112 kiloa.

body_roadfork

Yhdysvallat otti tien vähemmän matkustettuna - ja se on tehnyt kaiken eron. Ainakin mitä tulee lyhyisiin tonneihin.

Mitä muita tonneja on olemassa?

Edellä mainittujen kolmen tonnin lisäksi on olemassa monia muita tonneja, joita käytetään kuvaamaan laajaa mittausaluetta . Nämä harvinaisemmat tonnit ovat yleensä melko erikoistuneita, joten et todennäköisesti kohtaisi niitä jokapäiväisessä elämässäsi.

Silti käytön monipuolisuus auttaa varmasti selittämään, miksi sana ton on usein niin hämmentävä. Kun käymme läpi muita tonneja, huomaa, kuinka joskus tonnia käytetään massan mittaamiseen, joskus tilavuuden mittaamiseen, ja joskus se ei ole mittaus ollenkaan - vaan sen sijaan vakiomäärä!

Tonnia meressä

Merellä tonnit liittyvät tyypillisesti alusten mittaamiseen - ja tässä yhteydessä tonnit ovat yleensä tapa ilmaista tilavuutta eikä massaa.

Tyhjäpaino. Aluksen kantokyvyn mittaus, mukaan lukien rahti, painolasti, miehistö ja tarvikkeet. Se ilmaistaan ​​tonneina tai pitkiä tonneja.

Rekisteröi Ton (tai Tonnage). Aluksen rahtikapasiteetin tilavuusmittaus. Vetoisuus ei ole sama asia kuin aluksen paino (uppouma).

Ton -luokka. Tilavuusmittaus, joka luokittelee jahtityypit lastiruuman kapasiteetin perusteella.

Tilavuus Ton. Aluksen painon mittaus. Sitä kutsutaan syrjäytykseksi, koska lasket sen mittaamalla aluksen syrjäyttämän vesimäärän ja muuntamalla sitten tämän tilavuuden painoksi.

Tonnia maassa

Yksi 'tonnin' käyttötarkoituksista standardimääränä mittaamisen sijasta tapahtuu malmilla. Tarkista 'määritystaani' nähdäksesi, että tonni voi joskus tarkoittaa hyvin pientä määrää jotain!

Kuiva tonni (tai tonni). Massamittaus materiaalille, joka on tavallisesti märkä, mutta joka on kuivattu kuljetusta varten (esimerkiksi liete, liete tai komposti).

Määritä Ton. Tämä ei ole mittayksikkö, mutta se on aina joko 29 1⁄6 grammaa (lyhyt määritytonni) tai 32 2⁄3 grammaa (pitkä määritytonni) - paljon kevyempi kuin punta! Tämä määrä on vakiomäärä malmia, joka tarvitaan jalometallimalmien testaamiseen.

Tonnia energiaa

Täällä tonni on niin poistettu alkuperäisestä merkityksestään, että sitä käytetään energiantuotannon mittaamiseen samalla tavalla kuin yksiköt, kuten joule tai kalori.

Tonni TNT: tä. Tällainen tonni ei ole tilavuuden tai massan mitta, vaan sen sijaan tietty määrä energiaa - 109 kaloria (noin 4,184 gigajoulea) - käytetään yleensä ydinaseiden tai maanjäristysten kuvaamiseen. Tällä energiayksiköllä ei ole ollut mitään tekemistä varsinaisen kemiallisen TNT: n kanssa pitkään aikaan.

Tonnia öljyä. Toinen vakioenergia -arvo, joka perustuu energian määrään, joka vapautuu poltettaessa yksi tonni raakaöljyä. Hyvin samanlainen '' hiiliekvivalenttitonna '' on energian määrä, joka vapautuu poltettaessa yksi tonni hiiltä.

Tonnia kylmää

Tonnia jäähdytystä. Tämä on jäähdytyksessä ja ilmastoinnissa käytetty lämmön absorptiomitta, ja se tulee ajoista, jolloin jäähdytys tapahtui vain jään kautta. 1 yksikkö tonni mekaanista jäähdytystä vastaa kapasiteettia 1 tonnin jään kulutukseen 1 päivässä.

body_ship

Se on hyvännäköinen laiva.

Oikeasti, kuinka monta kiloa tonnissa?

Kaikki mitä sinun tarvitsee todella tietää on se Yhdysvalloissa tonni mittaa massaa ja on sama kuin 2000 kiloa.

On yleistä käsitystä siitä, että Yhdysvaltojen lyhyt tonni, Yhdistyneen kuningaskunnan pitkä tonni ja metrinen tonni ovat pieniä vaihteluja samassa mittauksessa.

Jos haluat olla tonnin supertähti, muista, että tonni aloitettiin tilavuuden mittauksena ja sitä käytetään edelleen laivoissa.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

11 parasta lukion tiedekilpailua

Toivotko hämmästyttäviä korkeakouluja voittamalla tiedekilpailun? Tutustu oppaaseemme lukiolaisten parhaista tiedekilpailuista.

Houstonin yliopisto - Clear Lake -pääsyvaatimukset

Asiantuntijan opas AP Calculus AB -tenttiin

Mietitkö mitä odottaa AP Calculus AB -testiltä? Selitämme tarkalleen mitä tentillä on, miten se pisteytetään ja miten voit pärjätä hyvin.

Columbia College Hollywoodin pääsyvaatimukset

Kuinka tervehtiä italiaksi: 6 yhteistä tervehdystä

Yritätkö sanoa hei italiaksi? Selitämme erilaisia ​​tapoja tervehtiä italiaksi.

Täydellinen opas: UC Irvinen pääsyvaatimukset

Cal State San Bernardinon pääsyvaatimukset

Lawrencen teknillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Cooper Unionin pääsyvaatimukset

Mikä on lukion poistumistesti? Kuinka läpäiset?

Oletko huolissasi lukion lähtökokeesta? Älä panikoi! Tämä opas kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää mitä odottaa ja miten läpäistä.

Marquette University ACT -pisteet ja GPA

Mitä sinun tulee tietää Audeo Charter Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Audeo Charter Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Mistä löytää IB -fysiikan aiemmat paperit - ilmainen ja virallinen

Haluatko IB -fysiikan aiemmat paperit? Opi mistä saa ilmaisia ​​aikaisempia papereita ja miten niitä parhaiten käyttää.

Houstonin taideinstituutin pääsyvaatimukset

Kuinka paljon AP -testit maksavat?

Kuinka paljon AP -tentti maksaa? Miten säästät rahaa ja alennat maksua? Ota selvää tästä.

Potomacin yliopiston pääsyvaatimukset

Emory & Henry College SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Steele Canyonin lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Steele Canyonin lukiosta paikassa Spring Valley, CA.

Milloin toukokuu on SAT? Pitäisikö se ottaa?

Etkö ole varma, ottaako toukokuun SAT? Tarjoamme tarkan toukokuun SAT -päivämäärän ja esitämme edut ja haitat kyseisen kokeen suorittamisesta.

Tarvitsetko todella Fisken opasta korkeakouluille? Asiantuntija -arvostelu

Oletko ostamassa Fisken opasta korkeakouluille? Varmista, että luet ensin arvostelumme siitä, onko se todellakin hintansa arvoinen.

Covenant Collegen pääsyvaatimukset

Macalester College ACT -pisteet ja GPA

Kuinka rekisteröityä AP -testeihin ja luokkiin

Kuinka kirjaudut AP -testeihin? Entä ilmoittautuminen AP -luokkiin lukiossa? Lue kaikki rekisteröitymisen vaiheet täältä.

Concordia College New Yorkin pääsyvaatimukset

Parhaat vapaaehtoisohjelmat ulkomailla, joita sinun pitäisi kokeilla

Etsitkö parhaita vapaaehtoisohjelmia ulkomaille? Keskustelemme siitä, mitä kannattaa etsiä ja välttää, ja sitten luetellaan parhaat saatavilla olevat ohjelmat.