Kuinka monta kiloa tonnissa? Kiehtova tarina

ominaisuuspainot

Yksinkertaisin vastaus kysymykseen kuinka monta kiloa tonnissa? Tonnissa on 2000 kiloa.

Tuntuuko silti hämmentyneeltä? Et ole yksin. Mutta miksi tonni on mittaus, jota kukaan ei koskaan ymmärrä tai muista? Tämä muunnos on loputtoman hämmentävä, koska tonni voi viitata yksitoista erilaisia ​​mittausmuotoja.Tässä artikkelissa selitän tarkalleen, mikä tonni on, mitä se mittaa ja kuinka muuntaa tonnia kiloiksi. Tarkastelen eroja tonnin, metrisen tonnin ja useiden muiden tonnien välillä. Ja lopuksi kerron teille lyhyen historian tästä usein sekavasta ja väärin käytetystä mittayksiköstä.

Perusteet: Mikä on tonni? Kuinka muuntaa tonnia puntaksi?

Ensimmäiset asiat ensin: tässä ovat perustiedot, jotka sinun pitäisi tietää tonnista.

Jos asut Yhdysvalloissa , kun kohtaat viittauksen tonniin, katsot massamittausta. Muunnokset tonnista puntaksi ja punta tonniksi ovat alla:

mistä väreistä sekoitettuna tulee ruskea

1 tonni = 2000 kiloa

1 kiloa = 1/2000 tonnia

Mutta entä jos kaivaudut hieman syvemmälle tähän yksikköön? Tarkastellaan joitain muita tonneja ympäri maailmaa.

Mitä eroa on lyhyellä, pitkällä ja tonnilla (metrinen tonni)?

Yksi syy tonni on niin hämmentävä mitta on, että Maailmassa on itse asiassa kolme erilaista tonnia .

Lyhyt tonni

Yhdysvallat ei ole koskaan ottanut käyttöön mittausjärjestelmää asioiden mittaamiseen. Sen sijaan maamme käyttää järjestelmää, jota kutsutaan tavanomaisiksi yksiköiksi. Massan mittaamiseen tämä järjestelmä käyttää kiloa ja unssia sekä edellisessä osassa kuvattuja tonneja.

Yhdysvaltain tonnia kutsutaan lyhyeksi tonniksi. Yksi lyhyt tonni on 2000 kiloa.

Pitkä tonni

Yhdistynyt kuningaskunta käyttää mittauksissaan metrijärjestelmän ja vanhemman Imperial -järjestelmän yhdistelmää. Tämä tarkoittaa, että ne mittaavat massaa joskus kilogrammoina ja toisinaan yksiköinä, joita kutsutaan kiviksi.

Keisarillisissa toimenpiteissä käytetty tonni on hieman painavampi kuin Yhdysvalloissa Ison -Britannian tonnia kutsutaan pitkäksi tonniksi. Yksi pitkä tonni on 2240 kiloa.

Tonnia (tai tonnia)

Useimmat muut maat ovat tähän mennessä täysin omaksuneet metrijärjestelmän ja mittaavat massan grammoina ja kilogrammoina.

Metristä tonnia ei koskaan kutsuta virallisesti metriseksi tonniksi, vaan sitä kutsutaan tonniksi (lausutaan aivan kuten sana ton). 1 tonni on 1000 kiloa eli 2204,6 kiloa.

Lyhyet tonnit, pitkät tonnit ja tonnit

1 lyhyt tonni = 0,89 pitkää tonnia = 0,9 tonnia = 2000 kiloa = 907 kiloa

1 pitkä tonni = 1,12 lyhyttä tonnia = 1,01 tonnia = 2240 kiloa = 1016 kiloa

1 tonni = 0,98 pitkää tonnia = 1,1 lyhyttä tonnia = 2204 kiloa = 1000 kiloa

Joten, kevyimmästä raskaimpaan, se menee: 1 lyhyt tonni<1 metric ton < 1 long ton.

body_nestingdolls

Tonnit ovat kuin pesiviä nukkeja - jokainen hieman suurempi versio seuraavasta.

Miksi on niin paljon erilaisia ​​tonnia?

Sana 'ton' tulee alun perin tilavuuden mittauksesta, jota kutsutaan tuniksi-pohjimmiltaan erittäin suureksi viininvalmistustynnyriksi. Ja olet oikeassa - tämä tarkoittaa itse asiassa sitä Alun perin tonni oli tilavuuden eikä massan mitta ! Lopulta todettiin, että tuntiin mahtuu noin 2000 kiloa viiniä, ja termi 'ton' kehittyi kuvaamaan tätä painoa.

Lyhyen ja pitkän tonnin mittaukset erosivat, kun tämä viininvalmistusmittaus standardoitiin. Yhdysvalloissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa tonni määriteltiin 20 sadan painona (toinen massayksikkö). Mutta kun Yhdysvalloissa 1 sadan paino = 100 kiloa, Isossa -Britanniassa 1 sadan painon = 8 kiveä. Koska 1 kivi = 14 kiloa, Ison -Britannian sadaspaino = 112 kiloa.

body_roadfork

Yhdysvallat otti tien vähemmän matkustettuna - ja se on tehnyt kaiken eron. Ainakin mitä tulee lyhyisiin tonneihin.

Mitä muita tonneja on olemassa?

Edellä mainittujen kolmen tonnin lisäksi on olemassa monia muita tonneja, joita käytetään kuvaamaan laajaa mittausaluetta . Nämä harvinaisemmat tonnit ovat yleensä melko erikoistuneita, joten et todennäköisesti kohtaisi niitä jokapäiväisessä elämässäsi.

Silti käytön monipuolisuus auttaa varmasti selittämään, miksi sana ton on usein niin hämmentävä. Kun käymme läpi muita tonneja, huomaa, kuinka joskus tonnia käytetään massan mittaamiseen, joskus tilavuuden mittaamiseen, ja joskus se ei ole mittaus ollenkaan - vaan sen sijaan vakiomäärä!

Tonnia meressä

Merellä tonnit liittyvät tyypillisesti alusten mittaamiseen - ja tässä yhteydessä tonnit ovat yleensä tapa ilmaista tilavuutta eikä massaa.

Tyhjäpaino. Aluksen kantokyvyn mittaus, mukaan lukien rahti, painolasti, miehistö ja tarvikkeet. Se ilmaistaan ​​tonneina tai pitkiä tonneja.

Rekisteröi Ton (tai Tonnage). Aluksen rahtikapasiteetin tilavuusmittaus. Vetoisuus ei ole sama asia kuin aluksen paino (uppouma).

Ton -luokka. Tilavuusmittaus, joka luokittelee jahtityypit lastiruuman kapasiteetin perusteella.

Tilavuus Ton. Aluksen painon mittaus. Sitä kutsutaan syrjäytykseksi, koska lasket sen mittaamalla aluksen syrjäyttämän vesimäärän ja muuntamalla sitten tämän tilavuuden painoksi.

Tonnia maassa

Yksi 'tonnin' käyttötarkoituksista standardimääränä mittaamisen sijasta tapahtuu malmilla. Tarkista 'määritystaani' nähdäksesi, että tonni voi joskus tarkoittaa hyvin pientä määrää jotain!

Kuiva tonni (tai tonni). Massamittaus materiaalille, joka on tavallisesti märkä, mutta joka on kuivattu kuljetusta varten (esimerkiksi liete, liete tai komposti).

Määritä Ton. Tämä ei ole mittayksikkö, mutta se on aina joko 29 1⁄6 grammaa (lyhyt määritytonni) tai 32 2⁄3 grammaa (pitkä määritytonni) - paljon kevyempi kuin punta! Tämä määrä on vakiomäärä malmia, joka tarvitaan jalometallimalmien testaamiseen.

Tonnia energiaa

Täällä tonni on niin poistettu alkuperäisestä merkityksestään, että sitä käytetään energiantuotannon mittaamiseen samalla tavalla kuin yksiköt, kuten joule tai kalori.

Tonni TNT: tä. Tällainen tonni ei ole tilavuuden tai massan mitta, vaan sen sijaan tietty määrä energiaa - 109 kaloria (noin 4,184 gigajoulea) - käytetään yleensä ydinaseiden tai maanjäristysten kuvaamiseen. Tällä energiayksiköllä ei ole ollut mitään tekemistä varsinaisen kemiallisen TNT: n kanssa pitkään aikaan.

Tonnia öljyä. Toinen vakioenergia -arvo, joka perustuu energian määrään, joka vapautuu poltettaessa yksi tonni raakaöljyä. Hyvin samanlainen '' hiiliekvivalenttitonna '' on energian määrä, joka vapautuu poltettaessa yksi tonni hiiltä.

Tonnia kylmää

Tonnia jäähdytystä. Tämä on jäähdytyksessä ja ilmastoinnissa käytetty lämmön absorptiomitta, ja se tulee ajoista, jolloin jäähdytys tapahtui vain jään kautta. 1 yksikkö tonni mekaanista jäähdytystä vastaa kapasiteettia 1 tonnin jään kulutukseen 1 päivässä.

body_ship

Se on hyvännäköinen laiva.

Oikeasti, kuinka monta kiloa tonnissa?

Kaikki mitä sinun tarvitsee todella tietää on se Yhdysvalloissa tonni mittaa massaa ja on sama kuin 2000 kiloa.

On yleistä käsitystä siitä, että Yhdysvaltojen lyhyt tonni, Yhdistyneen kuningaskunnan pitkä tonni ja metrinen tonni ovat pieniä vaihteluja samassa mittauksessa.

Jos haluat olla tonnin supertähti, muista, että tonni aloitettiin tilavuuden mittauksena ja sitä käytetään edelleen laivoissa.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Millsaps Collegen pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Williamistä, kerro Aggeler Opportunity High Schoolille

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja lisää William Tell Aggeler Opportunity High Schoolista Chatsworthissa, Kaliforniassa.

Täydellinen luettelo AP -kursseista ja -testeistä

Mitä kaikkia AP -kursseja voit ottaa ja mitkä sinun kannattaa ottaa? Lue lisää täydellisestä luettelostamme.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Santa Barbaran lukioluokitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Santa Barbaran vanhemmasta lukiosta Santa Barbarassa, Kaliforniassa.

Savannah College of Art and Design SAT -pisteet ja GPA

Suffolkin yliopiston pääsyvaatimukset

San Josen osavaltion pääsyvaatimukset

Penn State Lehigh Valleyn pääsyvaatimukset

327 Olennaiset TOEFL -sanastokortit

Opiskeletko TOEFL: lle? Kokeile ilmaisia ​​välttämättömiä TOEFL -sanastokortteja, joissa on ohjeet tehokkaimmasta tavasta oppia tarvitsemasi sanat.

Indiana Wesleyanin yliopiston pääsyvaatimukset

Molloy College SAT -pisteet ja GPA

Westmont Collegen pääsyvaatimukset

1070 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Mountain View'n lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Mountain View High Schoolista Mountain View'ssa, Kaliforniassa.

Baylorin pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Glendale High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Glendale High Schoolista Glendale, CA.

Vanhat ACT -tulokset: kuinka saada ja käyttää niitä

Miten saat vanhat ACT -pisteet työhakemuksiin tai muihin käyttötarkoituksiin? Näin pääset käsiksi vanhoihin ACT -pisteisiisi.

Yleiset sovellusohjeet: Kuinka lisätä korkeakouluja ja muuta

Etkö ole varma, kuinka korkeakoulut lisätään Common App -sovellukseen? Yhteiset sovellusohjeemme selittävät kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää sen täyttämisestä.

Mitä sinun on tiedettävä Anderson W.Clark Magnet High Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheilutiimit ja muuta tietoa Anderson W.Clark Magnet High Schoolista La Crescentassa, Kaliforniassa.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 5

Onko sinulla kysyttävää Gatsbyn ja Daisyn treffeistä ja kuuluisasta paidanheitosta? Katso The Great Gatsby luvun 5 yhteenveto kaikista yksityiskohdista.

Paras ACT-pisteiden ennustaja

Yritätkö ennustaa ACT-pisteet? Selitämme parhaan tavan tehdä niin ja miksi jotkut muut menetelmät eivät välttämättä onnistu.

Concordia College New Yorkin pääsyvaatimukset

Jokainen saatavilla oleva englanninkielinen englanninkielinen paperi: ilmainen ja virallinen

Tarvitsetko IB -englanninkielisiä papereita valmistautuaksesi? Tässä on luettelo kaikista saatavilla olevista HL/SL -papereista, mukaan lukien ilmaiset ja viralliset testit.

Pine Manor Collegen pääsyvaatimukset

Clovisin lukio | 2016-17 Rankings | (Clovis,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Clovisin lukiosta paikassa Clovis, CA.