Kuinka moni saa ACT: n 34, 35, 36? Pisteiden jakautuminen

main_standout

Tiedämme, että 36 on paras mahdollinen tulos ACT: ssä ja että kaikkia 30 -luvun pisteitä pidetään erittäin hyvinä. Mutta kuinka hyvä on huippupisteet 34, 35 tai 36? Ja kuinka moni opiskelija ansaitsee nämä pisteet vuosittain?

Tässä viestissä kerromme kuinka harvinaisia ​​huipputulokset ovat ja kuinka monta opiskelijaa saa ne vuosittain. Opi kuinka voit erottua hakuprosessissa huippupisteillä ja kuinka voit nostaa ACT -pisteitäsi päästäksesi sinne.Kuinka moni testaaja saa 1%: n ACT -pisteet?

Tätä analyysiä varten käytämme ACT, Inc: n viimeisintä raporttia vuoden 2018 luokasta, joka otti ACT: n toisen vuoden opiskelijoiksi, junioreiksi ja eläkeläisiksi. Jos haluat lukea lisää ACT -pistetilastoja, voit tarkistaa raportin itse.

Vuoden 2020 luokassa ACT -tutkinnon suoritti 1 670 497 opiskelijaa. Keskimääräinen yhdistelmäpiste oli 20,6 pistettä 36: sta ; Tämä tarkoittaa, että 21 tai korkeampi pistemäärä nostaa sinut keskiarvon yläpuolelle. (Lisätietoja ACT: n pisteytyksestä on artikkelissamme).

Mutta jos pidämme 21 -vuotiaita ja parempia pisteitä (koska ne ovat keskimääräistä parempia), mikä olisi hämmästyttävä ACT -pisteet?

Selvittääksemme tarkastelemme ACT -prosentteja - eli yhdistelmiä, jotka on sidottu yhdistettyihin pisteisiin. Esimerkiksi 90. prosenttipistemäärä tarkoittaisi sitä, että sait saman pistemäärän kuin 90% testaajista.

ACT: ssä 34 ja ylöspäin on 99. prosenttipiste. Joten jos pisteet 34 tai enemmän, olet 1% parhaista testaajista!

Mutta kuinka monta opiskelijaa ansaitsi 33, 34, 35 tai 36 vuonna 2018? Ja mikä piste on harvinaisin? Katsotaanpa:

ACT -pisteet Opiskelijoiden määrä Kaikkien testien ottajien prosenttiosuus
36 5 579 0,334%
35 16 061 0,961%
3. 4 20 900 1251%
33 24 657 1476%

Lähde: ACT 20 Kansallinen profiiliraportti

Ei ole yllättävää, että täysi 36 on harvinaisin pisteet kaikista - vain 0,334% kaikista testaajista ansaitsi täydellisen ACT -pistemäärän .

Noin kolme kertaa enemmän opiskelijoita ansaitsi seuraavaksi korkeimman pistemäärän 35; tämä on kuitenkin edelleen hyvin harvinainen tulos, jonka vain 0,961% testaajista ansaitsi.

Ota huomioon, että noin neljä kertaa enemmän opiskelijoita ansaitsi 34 kuin 36 . Voit nyt nähdä, miksi 36 on niin vaikuttava - jopa parhaiden maalintekijöiden keskuudessa Todella erottaa opiskelijat etenkin kilpailukykyisimmistä kouluista.

Kuinka moni testaaja saa 10% parhaan ACT -pistemäärän?

Kun luet artikkelin ACT -prosenttipisteistä, huomaat, että 29 tai sitä korkeampi sijoittaminen sijoittaisi sinut 10 parhaan maalintekijän joukkoon. Niin jos 21 -vuotiaat ja sitä vanhemmat ovat hyviä ja 33 -vuotiaat ja sitä korkeammat ovat uskomattomia, 29 pistettä tai korkeampi piste olisi erinomainen ACT -pisteet .

ACT -pisteiden jakauma välillä 29–32 on seuraava:

ACT -pisteet Opiskelijoiden määrä Prosentiili (2020)
32 28 240 96
31 32 128 94
30 37 405 92
29 39 982 90

Lähde: ACT 2020: n kansallisen profiilin raportti

4 qts vastaa kuppien määrää

Saatat nähdä, miksi ACT -pisteesi nostaminen vain muutamalla pisteellä voi vaikuttaa niin suuresti pääsymahdollisuuksiisi! Koska pääsy on vertailua muiden hakijoiden kanssa, Mitä ainutlaatuisemmaksi voit tehdä itsesi, sitä paremmat mahdollisuudet päästä sisään ovat . Ja mitä korkeampi ACT -pisteesi on, sitä harvinaisempi se on!

Kuinka paljon sinun pitäisi parantaa ACT -pisteitäsi?

Tiedämme kuinka vaikuttavat 10%: n ACT -pisteet ovat ja kuinka harvinaisia ​​1%: n pisteet ovat. Mutta millaisen pistemäärän pitäisi olla sinä tähtää? Pitäisikö kaikkien valita 36?

Ylivoimaisesti paras tapa selvittää, mitä ACT -pisteet ampua, on harkita hakijoiden keskimääräiset hakijat hakemistasi kouluista . Tee tämä, niin näet täsmälleen, kuinka korkea ACT -pisteet sinun on saatava, jotta voit erottua joukosta. Tutustu syvälliseen oppaaseemme saadaksesi lisää vinkkejä ACT-maalipisteiden asettamiseen.

On kuitenkin joitain yleisiä ohjeita, joita sinun tulee noudattaa. Tietenkin voit aina pyrkiä täydellisyyteen, mutta nämä tavoitteet ovat hallittavissa ja antavat kaikille opiskelijoille kilpailukykyisen ACT -pistemäärän.

Suosittelemme seuraavaa:

 • Jos sinulla on pistemäärä nuorena, Työskentele saadaksesi pisteesi vähintään 21. Tämä asettaa sinut testinottajien kärkipuoleen ja todella piristää korkeakouluhakemuksiasi.
 • Jos pistemääräsi on alhaisella tai puolivälissä 20s (22-27), Vaikka olet keskiarvon yläpuolella, suorita ACT uudelleen ja yritä saada 29. Pääsy 10% parhaista maalintekijöistä voi avata paljon apurahamahdollisuuksia. Se tekee myös yliopistosovelluksistasi paljon vaikuttavampia ja avaa ovia valikoiduissa oppilaitoksissa.
 • Jos sinulla on 29 tai enemmän, korottamalla pisteitäsi vain 2 tai 3 pistettä voi antaa a valtava parantaa prosenttiosoitettasi. Esimerkiksi siirtyminen vain 29: stä 31: een vie sinut 90: stä 94. prosenttipisteeseen. Samalla tavalla siirtyminen 30: stä 33: een vie sinut 92. - 99. prosenttipisteeseen - tai 8%: n yläosasta 1%: iin parhaista testaajista!
 • Kun olet saavuttanut 33 -vuotiaat ja sitä vanhemmat, olet Ivy Liigassa ja kilpailukykyisellä korkeakoulualueella. Jälleen vain muutaman pisteen voitto ACT: llä voi vaikuttaa suuresti pääsymahdollisuuksiisi!

Mutta kuinka toteutettavissa nämä pisteet ovat? Totuus on, on ehdottomasti mahdollista nostaa ACT -yhdistelmääsi, kunhan opiskelet säännöllisesti ja keskityt heikkoihin alueisiisi . Tee tämä, ja voit hyvin siirtyä 17-25, 20-28 tai jopa 25-35.

Oletetaan esimerkiksi, että olet todella kamppaillut tasogeometrian kanssa ACT: n ensimmäisellä kierroksella etkä saanut yhtään näistä kysymyksistä oikein. Koska tasogeometria vastaa noin 20% kaikista matemaattisista tehtävistä , sillä on suuri vaikutus pisteeseesi.

body_planegeo

Älä anna tällaisten kysymysten estää sinua saamasta korkeita pisteitä! ( Voit suorittaa virallisia ACT -käytännön testejä jos haluat nähdä, millaisia ​​kysymyksiä ACT esittää, muuten.)

Kuvittele nyt, että matematiikkatuloksesi oli 23. Jos työskentelet tasogeometrian parissa täyttääksesi sisältöaukon, vaikka saisit vain viisi muuta kysymystä oikein, saatat saada lopullisen matematiikkapistemäärän 26. Jos saat kaikki tason geometrian kysymykset oikein tällä kertaa ja kaikki muu pysyy samana, voit saada 28: n ACT Math!

Tämä ei kerro mitään siitä, miten pisteet voisivat parantua, jos työskentelet muiden sisällön heikkouksien, tahdistuksesi ja testitestistrategioidesi kanssa. Jos pystyt tunnistamaan heikkoutesi ja työskentelemään niiden korjaamiseksi, ei ole ollenkaan vaikeaa parantaa ACT -yhdistelmäpisteitäsi useilla pisteillä!

4 vinkkiä ACT -pisteiden nostamiseen

Koska sinulla on nyt selkeä käsitys siitä, kuinka monta pistettä tarvitset saavuttaaksesi ACT -tavoitteesi, käydään läpi joitakin hyödyllisiä vinkkejä pisteidesi nostamiseen.

#1: Keskity heikkouksiisi

Kuten edellä lyhyesti keskustelimme, keskittyen suurimpiin sisältösi heikkouksiin ja taitoihisi pitäisi olla yksi tärkeimmistä prioriteeteistasi, kun valmistaudut ACT: ään. Voit korjata heikot kohdat seuraavasti:

 • Hyökkää lisää harjoitusongelmia heikkoutesi alueilla. Kun sinulla on runsaasti laadukkaita materiaaleja, joilla voit harjoitella, saat enemmän mahdollisuuksia hioa taitojasi.
 • Käytä enemmän aikaa heikkoihin paikkoihisi kuin taidot ja kysymyksetyypit, joihin olet jo tyytyväinen. Näin et tuhlaa aikaa tutustumalla jo tuttuihin käsitteisiin.
 • Analysoi virheesi sekä mahdolliset virheiden mallit. Yksi hyvä tapa tehdä tämä on pitää virhepäiväkirjaa, johon merkitään kaikki harjoituskysymyksissä tekemäsi virheet, mitkä olivat oikeat vastaukset ja miten sinun piti ratkaista ne.

Tee tämä kaikki, niin et vain selvitä, missä olet heikko, vaan myös kuinka voit siirtää lähestymistapasi tällaisiin ACT -ongelmiin, jotta saat enemmän pisteitä.

#2: Harjoittele itsesi tahdistamista

Älä odota nostavasi pisteitäsi, jos et tiedä kuinka nopeuttaa itseäsi oikein. Ajan järkevän käytön oppiminen on tärkeä osa ACT: n menestymistä.

Kuten luultavasti jo tiedät, jokainen osa on ajoitettu eri tavalla; näin ollen kysymykseesi kuluva aika vaihtelee osion mukaan.

Tässä on yleiskatsaus ACT: n osioon ja kysymykseen kuluvasta ajasta:

Jakso # kysymyksiä Aika jaksoa kohden Aika per kysymys
1. Englanti 75 45 minuuttia 36 sekuntia
2. Matematiikka 60 60 minuuttia 60 sekuntia
3. Lukeminen 40 35 minuuttia 52,5 sekuntia
4. Tiede 40 35 minuuttia 52,5 sekuntia
5. Kirjoittaminen (valinnainen) 1 essee 40 minuuttia 40 minuuttia

Sinulla on pisin aika kysymystä kohden Matematiikka -osiossa ja lyhin aika kysymystä kohden Englanti -osiossa.

Yleensä et halua käyttää enemmän kuin tämä keskimääräinen aika kysymystä kohden yhteen kysymykseen. Jos et kuitenkaan tavoittele täydellistä pistemäärää, sinun pitäisi pystyä arvaamaan ainakin muutama kysymys jokaisessa osassa ilman, että se vaikuttaisi voimakkaasti pisteisiisi .

#3: Opi tärkeimmät testausstrategiat

On olemassa monia strategioita, jotka sinun pitäisi tietää ennen kuin otat ACT: n. Nämä vinkit opettavat sinulle esimerkiksi seuraavia asioita:

 • Kuinka lähestyä ja ymmärtää kysymyksiä nopeasti
 • Kuinka käyttää tehokkaasti antamiasi tietoja
 • Kuinka arvata kysymys antaaksesi itsellesi parhaat mahdollisuudet saada se oikein

Oppaamme parhaisiin ACT-testinottostrategioihin käsittää joitain hyödyllisimpiä vinkkejä testipäivänä. Lyhyesti kuitenkin tässä muutamia tärkeimpiä:

 • Kuinka käyttää poistoprosessi
 • Milloin liitä vastaukset ja liitä numeroita matematiikan ongelmista
 • Miten lue kohtia lukemisesta, englannista ja luonnosta

#4: Ota täyspitkät harjoitustestit

Jos et tee täyspitkiä ACT-harjoitustestejä, siirry siihen. ACT, Inc. tarjoaa kuusi ilmaista harjoitustestiä, jotka voit ladata PDF -tiedostoina. Ehdotan, että pidät kiinni pääasiassa virallisista testeistä, koska ne takaavat sinulle erittäin realistisen testikokemuksen. Lisäksi he ovat kaikki vapaa !

Valmistelun osalta yritä jakaa harjoitustestisi koko ACT -opintosuunnitelmasi. Ota yksi opintoaikataulun alussa saadaksesi peruspisteet (pisteet, joista aloitat ennen kuin ryhdyt mihinkään valmisteluun), ja ota sitten muut ajoittain koko opintosuunnitelmasi. Pääosin käytä käytännön testejä heikkoutesi ja vahvuutesi selvittämiseen .

Muista suorittaa jokainen testi hiljaisessa huoneessa, jotta saat realistisen kokemuksen. Myös aikaa itsellesi yllä kuvattujen virallisten ACT -aikarajojen mukaisesti; tämän tahdon tekeminen nosta kestävyyttäsi jotta energiasi eivät lopu testissä!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

4 syytä vieraan kielen pääaineeseen (ja 3 ei)

Otatko vieraan kielen pääaineen? Opi etuja ja haittoja pääaineiden valmistamisesta kielellä, kuten espanja, ranska tai japani.

2016-17 Akateeminen opas | Escondidon lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Escondidon lukiosta Escondidossa, Kaliforniassa.

Lake Forest College ACT -tulokset ja GPA

Utahin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Havaijin Tyynenmeren yliopiston pääsyvaatimukset

930 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Kalifornian parhaat koulut | River Springs Charter School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta River Springs Charter Schoolista Temecula, CA.

Ultimate SAT Spanish Subject Test Study Guide

Harkitsetko SAT -espanjankielisen testin tekemistä? Selitämme, miten voit päättää, sopiiko se sinulle, ja tarjoamme kaiken, mitä tarvitset opiskeluun (ja ässä!) Tenttiin.

Vaatiiko NYU SAT-esseen?

Mikä on NYU: n SAT-essee-käytäntö? Selitämme, vaatiiko NYU ottamaan SAT-esseen ja kaiken muun heidän testauskäytännöstään.

Southwestern University SAT -tulokset ja GPA

Paras yhteenveto ja analyysi: Suuri Gatsby, luku 6

Lue Suuri Gatsbyn luku 6 yhteenveto saadaksesi tietää, mitä tapahtuu, kun Tom kutsuu Jayn illalliselle ja Daisy osallistuu yhteen Gatsbyn juhliin.

Paras analyysi: TJ Eckleburgin silmät The Great Gatsbyssä

Mietitkö, mitä tohtori TJ Eckleburgin silmien symboli tarkoittaa? Selitämme mainostaulun merkityksen The Great Gatsbyssä lainausmerkeillä ja hahmoanalyysillä.

Shawin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

UMassin pääsyvaatimukset

Kuinka rekisteröityä SAT-aihekokeisiin: Vaiheittainen opas

Oletko hämmentynyt SAT -aiheen testausrekisteröinnistä? Tämä opas opastaa sinua kirjautumaan näihin testeihin.

College of Saint Mary Pääsyvaatimukset

Kuinka voittaa SAT / ACT -testi-ahdistus

Taisteletko testi-ahdistuksella SAT / ACT: ssä? Olemme luoneet luettelon vinkeistä, joiden avulla voit tuntea itsesi valmistautuneemmaksi menemään ja maadoittamaan itsesi testin aikana.

14 parasta vähähiilihydraattista hedelmää, jotka auttavat sinua laihduttamaan

Missä hedelmissä on vähän hiilihydraatteja? Katso vähähiilihydraattisten hedelmien luettelostamme parhaat vaihtoehdot, jotka auttavat sinua saavuttamaan ravitsemustavoitteesi.

Stevens-Henager Collegen pääsyvaatimukset

Näytönkomento: 5 keskeistä SAT-lukustrategiaa

Hämmentyykö SAT-lukemista koskevista todisteiden komentokysymyksistä? Tämä opas opastaa sinut läpi erilaisia ​​tyyppejä ja antaa vinkkejä heidän kokeilemiseensa.

Lycoming College pääsyvaatimukset

Michiganin teknillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun tulee tietää Natomas Charter Schoolista

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Natomas Charter Schoolista Sacramentossa, Kaliforniassa.

Paras verenpainetaulukko: Ymmärrä lukemasi

Sekoitatko verenpainelukemasi? Tutustu yksityiskohtaiseen verenpaine-kaavioon saadaksesi selville, mitä alueesi tarkoittavat ja mitä tehdä sille.

Tennessee Technological Universityn pääsyvaatimukset