Kuinka monta nanometriä metrissä?

ominaisuus_atomi

Jos olet kiinnostunut opiskelemaan esimerkiksi biologiaa tai tietotekniikkaa, Nanometrien muuttaminen metreiksi (tai nm: ksi metreiksi) on välttämätön taito.

Tässä oppaassa käymme tarkasti läpi, mitä nanometri on ja mitä se mittaa. Annamme sinulle sitten kolme menetelmää, joita voit käyttää nm: n muuntamiseen m: ksi. Lopuksi tarjoamme sinulle kaavion, joka näyttää erilaisia ​​muunnoksia nanometreistä millimetreihin, senttimetreihin, desimetreihin ja muihin.Mikä on nanometri? Mittari?

Nanometrit ja metrit ovat molemmat mittayksiköitä, joita käytetään pituuden mittaamiseen. Metri (m) on kansainvälisen yksikköjärjestelmän perusyksikkö eli metrijärjestelmä. Yksi metri vastaa noin 3,28 jalkaa keisarillisessa järjestelmässä, jota käytetään Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

Nanometri (nm) on yhtä kuin miljardi metriä. Etuliite 'nano' tarkoittaa kirjaimellisesti miljardia. Kirjoitettuna yksi nanometri näyttää 0,000000001 m (eli yhdeksän nollia!).

Kirjoittaminen kokonaan voi kuitenkin kestää kauan, joten toinen vaihtoehto on käyttää eksponentteja. Laskin näyttää todennäköisesti 1e-9 miljardi, mikä tarkoittaa 1 * 10-9. Joten jos kirjoitat mieluummin miljardin osan eksponenttien avulla, voit tehdä 1 * 10-9tai jopa vain 10-9.

Jotta voisimme ymmärtää nm: n ja m: n välisen suhteen, tarkastelemme analogiaa, jonka tarjoaa Kansallinen nanoteknologia -aloite :

'Jos marmorin halkaisija olisi yksi nanometri, niin maan halkaisija olisi noin yksi metri.'

Se on jättimäinen ero ja osoittaa, kuinka paljon yksi metri on suurempi kuin yksi nanometri!

Mitä nanometrejä käytetään mittaamiseen?

Yksi nanometri on niin pieni, että se on näkymätön ihmissilmälle. Nanometreillä mitataan yleensä sekä ihmisen tekemiä että luonnollisia mikroskooppisia asioita, kuten molekyylejä, atomeja ja pieniä komponentteja, joita käytetään tietokoneprosessoreissa .

Kynnet kasvavat noin 1 nm sekunnissa. Se on noin 86 400 nm joka päivä-mutta se on silti niin pieni pituus, että et edes huomaa sitä!

Etkö vieläkään ymmärrä kuinka pieni nanometri todella on? Kuvittele hallitsija. Sinulla on varmaan hyvä käsitys senttimetrin koosta. Muista, että 10 millimetriä mahtuu yhteen senttimetriin, joten millimetrit ovat jo melko pieniä. Kuuntele nyt tätä: vain yksi millimetri sisältää miljoonan nanometrin!

Seuraava kaavio antaa sinulle paremman käsityksen siitä, kuinka monta nanometriä on eri asioissa, joita voit (ja et voi!) Nähdä paljaalla silmällä ympäröivässä maailmassa:

mikä on 4,5 gpa

Näyte

Pituus nanometreinä

Pölypunkki

200 000 nm

Paperiarkki (paksuus)

100 000 nm

Hiukset (paksuus)

80 000-100 000 nm

punasolu

7000-8000 nm

Bakteeri

2500 nm

Nanohiukkaset (halkaisija)

4 nm

Ihmisen DNA (halkaisija)

2,5 nm

Atomi

0,1-0,2 nm


body_ruler_conversion

3 Menetelmät nanometrien muuntamiseksi metreiksi

On muutamia tapoja muuntaa nm metreiksi. Käymme läpi nämä kaikki alla.

Tapa 1: Määritä muunnosyhtälö

Ensimmäinen muuntomenetelmä on asettaa yhtälö.

Muista, että 1 m vastaa 1 000 000 000 nm. Jos haluat käyttää tätä nm-to-m-menetelmää, sinun on kirjoitettava tämä murto-osana:

$$ {1 m}/{1 000 000 000 nm} $ $

Oletetaan, että sinulle annettiin mittaus 12 358 nm. Jos haluat muuntaa tämän metreiksi, sinun tarvitsee vain tehdä kerro mitta nm: ssä muuntokertoimella (murto -osa yllä). Tältä se näyttäisi kirjoitettuna:

$ 12,358 nm = 12,358 {1/1,000,000,000} $$

$ 12,358 nm = 0,000012358 m $$

Jos haluat muuntaa mittauksen m: stä nm: ksi, käännä muunnoskerroin ylösalaisin niin, että se näyttää tältä:

kuinka monta ihmistä saa 36 toimiessaan

{$ 1 000 000 000 nm}/{1 m} $ $

Koska nimittäjä on 1, tämä murto on sama kuin 1 000 000 000. Siksi voit vain kerro mittauksesi metreinä 1 000 000 000: lla saadakseen sen muunnoksen nm: nä.

Tapa 2: Siirrä desimaalia

Toinen menetelmä, jolla voit muuntaa nm: n m: ksi, on desimaalin siirtäminen. Nanometrit ja metrit perustuvat yksikköihin 10 (kuten koko metrijärjestelmä), joten yksiköiden välillä muuntaminen tarkoittaa todella desimaalin siirtämistä.

Koska 1 000 000 000 nm on 1 m, muunnetaan nanometreistä metreiksi koostuu yksinkertaisesti desimaalin siirtämisestä yhdeksän vasemmalle.

Katsotaanpa esimerkkiä. Oletetaan, että sinulla on pölypunkki, jonka pituus on 205 449,13 nm. Jos haluat muuttaa tämän mittauksen metreiksi, sinun tarvitsee vain siirtää desimaalipiste yhdeksän vasemmalle:

body_nm_to_m_conversion_example

Kun teet tämän, sinun pitäisi saada seuraavat:

205 449,13 dollaria nm = 0,00020544913 m $

Jos sinulla on kokonaisluku, kuten 682 nm, desimaalipiste on viimeisen numeron jälkeen (ajattele sitä 682,0 nm: nä), joten aloitat sieltä ennen kuin siirrät sen vasemmalle yhdeksään paikkaan saadaksesi tuloksen, joka tässä tapauksessa olisi 0,000000682 m.

Tapa 3: Käytä online -muuntotyökalua

Lopullinen nm-m-muuntomenetelmä, jota voit käyttää, on online-muuntotyökalu.

Monet sivustot tarjoavat ilmaisia ​​muuntotyökaluja, joiden avulla voit nopeasti ja tarkasti muuntaa tietyn mittauksen nanometreistä metreiksi. Sinun tarvitsee vain tehdä syötä mittaus nm: nä ja saat muunnoksen metreinä heti.

Käytettävissä olevat muuntotyökalut, joita suosittelemme käyttämään, ovat include Laskin -sivusto , joka tarjoaa hyödyllisen viitekaavion, ja FormulaConversion.com , jonka avulla voit nähdä tulokset oikein, kun lisäät, vähennät ja/tai muutat numeroita.

Voit käyttää mitä tahansa online-muunnoslaskuria niin kauan kuin se on tarkka. Jos et ole varma, onko työkalun antama vastaus oikea vai ei, kokeile jompaakumpaa yllä olevista tavoista tarkistaaksesi vastauksesi.

body_20_km Voitko selvittää kuinka monta nm on 20 km?

Kuinka monta nanometriä on mittarissa? Kilometrissä?

On ehdottomasti hyödyllistä tietää, kuinka muuntaa nm metreiksi, mutta entä nanometrit senttimetreiksi? Mikrometreihin? Kilometreihin?

Seuraava kaavio antaa lyhyt katsaus eri muunnoksiin aina nm: stä kilometreihin:

Mittaus

Muunnos nanometreinä

1 kilometri (km)

1 000 000 000 000 nm
(yksi triljoona)

1 hektometri (hm)

100 000 000 000 nm
(sata miljardia)

1 decameter/dekameter (dam/dkm)

10 000 000 000 nm
(kymmenen miljardia)

1 metri (m)

1 000 000 000 nm
(yksi miljardi)

1 desimetri (dm)

100 000 000 nm
(sata miljoonaa)

1 senttimetri (cm)

10 000 000 nm
(kymmenen miljoonaa)

1 millimetri (mm)

1 000 000 nm
(miljoona)

1 mikrometri (μm/um)

paras suosituskirje ikinä
1000 nm
(tuhat)
1 nanometri (nm) 1 nm

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mikä on hyvä ASVAB-pisteet?

Kysymyksiä ASVAB-pisteistäsi? Selitämme ASVAB-pisteet, joita tarvitset armeijalle, ilmavoimille ja muille armeijan haaroille.

Pitäisikö sinun saada STEM -tutkinto?

Harkitsetko STEM -ohjelmaa? Tutustu huippuluokan STEM -pääaineiden luetteloon saadaksesi ideoita ja vinkkejä oikean STEM -tutkinnon löytämiseen.

Onko AP: n maailmanhistoria vaikea? Asiantuntijakeskustelu

Onko AP: n maailmanhistoria vaikea? Tässä oppaassa selitetään, mikä määrittää AP-luokan vaikeuden ja kuinka päättää, onko AP World haastava sinulle.

John Jay College of Criminal Justice Pääsyvaatimukset

Kuinka tulla kansallisten ansioiden semifinalistiksi

Mitä tarvitaan kansallisten ansioiden semifinalistiksi pääsemiseksi? Selitämme NMSQT -prosessin, luetellaan PSAT -raja -arvot ja tarjoamme valmistelustrategioita.

10 parasta sisustuskoulua Yhdysvalloissa

Luettelomme kymmenen parhaan sisustuskoulun joukosta auttaa sinua löytämään sinulle parhaan sisustuskoulun.

Täydellinen luettelo ilmaisista SAT -matematiikan käytännön ongelmista

Etsitkö SAT -matematiikan käytännön ongelmia ja kysymyksiä? Tässä on joukko ilmaisia ​​resursseja, joilla voit testata matemaattisia taitojasi.

Mitä eroa? Tuetut vs tukemattomat lainat

Vertaatko tuettuja ja tukemattomia lainoja ja haluat tietää, mitä eroa niiden välillä on? Lue koko oppaamme koroista, palkintosummista ja opiskelijaveloista.

Mikä on edTPA?

Onko sinulla kysymyksiä edTPA: sta? Katso täydelliset edTPA -käsikirjamme kaikki yksityiskohdat.

Mitä tarvitset VCU: lle: ACT -tulokset ja GPA

San Diegon yliopisto ACT -tulokset ja GPA

Jackson State Universityn pääsyvaatimukset

Sacred Heart University SAT -pisteet ja GPA

Parhaat kesäaskartelut lapsille: 25 hauskaa, helppoa ideaa

Tarvitsetko kesäkäsityksiä esikoululaisille, pikkulapsille tai vanhemmille lapsille? Tutustu luetteloomme hauskoista ideoista, jotka taatusti pitävät pienet mielessä.

Averettin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

12 parasta journalismikoulua

Etsitkö parhaita journalismikouluja? Tutustu luetteloon parhaista undergrad-raportointiohjelmista, jotka auttavat sinua löytämään täydellisen yliopiston sinulle.

Täydellinen opas: College of Charleston SAT -pisteet ja GPA

Tyynenmeren luterilaisen yliopiston pääsyvaatimukset

SUNY Cortlandin pääsyvaatimukset

Babson Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen asiantuntija-analyysi: Dylan Thomas 'Älä mene lempeästi tuohon yöhön'

Yritätkö ymmärtää `` Älä mene lempeästi tuohon yöhön '' merkitystä? Katso täydellinen analyysi Dylan Thomasin kuuluisasta runosta.

Kalifornian parhaat koulut | Merrill F.Westin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Merrill F.West High Schoolista Tracy, CA.

Benedictine University ACT -pisteet ja GPA

ACT-esimerkkikysymykset: Jokainen kysymystyyppi selitetty

Etsitkö esimerkkikysymyksiä ACT: stä? Olemme keränneet kaikenlaiset ACT-kysymykset ja selittäneet, miten ne näkyvät testissä, joten tiedät mitä odottaa.

Esimerkki suosituskirjeestä sisäistä edistämistä varten

Suositteletko työntekijää ylennykseen? Tutustu esimerkkiviittauskirjeeseemme ja opi kirjoittamaan tehokas suositus.