Kuinka monelle korkeakoululle kannattaa hakea? Asiantuntijaopas

feature_how_many.jpeg

Monet opiskelijat korostavat samaa kysymystä: 'Kuinka moniin korkeakouluihin minun pitäisi hakea?' Kuinka monta on liikaa? Kuinka vähän on liian vähän? Aiheesta on niin paljon erimielisyyksiä, jopa asiantuntijoiden keskuudessa, että monet opiskelijat jäävät hämmentyneiksi ja epävarmoiksi.

Tässä artikkelissa selvitän tämän sekaannuksen. Annan sinulle käsityksen siitä, mihin kouluihin sinun pitäisi hakea, ja selitän tekijät, jotka on otettava huomioon päätettäessä, mihin korkeakouluihin haetaan . Luettuasi tämän oppaan tunnet itsesi luottavaiseksi oman yliopistoluettelosi luomiseen ja kuinka kauan se kestää.Maagista numeroa ei ole

Opiskeltavien lukumäärä riippuu tilanteestasi. Uskon, että sinun pitäisi hakea missä tahansa 1-15 korkeakoulussa. Ohjaajien tavanomainen ajattelu on ollut, että keskimääräisen korkeakouluopiskelijan tulisi hakea noin 6–8 korkeakoulua : 2-3 saavuttaa korkeakoulut, 2-3 kohdekorkeakoulut ja 2 turvallisuus kouluissa. Tavoitekoulut ovat korkeakouluja, jotka eivät todennäköisesti tarjoa sinulle pääsyä (alle 30% mahdollisuus), kohdekoulut ovat korkeakouluja, joihin sinulla on kohtuulliset mahdollisuudet päästä (30% -80% mahdollisuus) ja turvallisuuskoulut ovat korkeakouluja johon pääsy on melkein taattu pätevyytesi perusteella (yli 80% mahdollisuus).

Voit määrittää karkeasti jokaisen korkeakoulun pääsykertoimet prepscholar-hakulaskurin avulla. Googlella vain koulun nimi ja prepscholar -valintavaatimukset.

Yliopistojen lukumäärä, johon sinun tulisi hakea, riippuu henkilökohtaisesta tilanteestasi ja prioriteeteistasi valitessasi korkeakoulua . Esimerkiksi, jos sinulla on unelmakoulu, joka tarjoaa varhainen päätös tai varhainen toiminta , niin saatat joutua hakemaan vain yhtä korkeakoulua.Jos haet ennenaikaista päätöstä, lähetät hakemuksesi yleensä marraskuussa, ja sinun pitäisi saada hakupäätös joulukuuhun mennessä, ennen useimpien korkeakoulujen hakemusten määräaikoja.Jos sinut hyväksytään kouluun, josta haet varhaista päätöstä, sinun on osallistuttava.

on 3,4 hyvä gpa yliopistossa

Sinulla on vielä oltava luettelo korkeakouluista, joihin voit hakea, jos et hyväksy sinua tai jos haet sellaisiin korkeakouluihin, kuten Kalifornian yliopiston kouluihin, joiden hakuaika on joulukuuhun mennessä.Jos sinut hyväksytään ennenaikaisesti, sinun on peruutettava hakemuksesi muihin korkeakouluihin.

body_list-2.png

Kuinka monta koulua pitäisi olla luettelossasi?

Miksi haluat hakea enemmän kouluihin

Jos olet päättänyt mennä hyvin valikoiva korkeakoulussa, voit halutessasi hakea useampaan korkeakouluun kuin keskimääräinen henkilö . Jos haet 10 korkeakouluun, joihin sinulla on 25 prosentin mahdollisuus saada pääsy, olet todennäköisesti pääsemässä ainakin yhteen niistä. Itse asiassa, jos haet 16 korkeakouluun, joiden keskimääräinen pääsyvahinko on 25%, sinulla on tilastollisesti 99% mahdollisuus päästä ainakin yhteen niistä. Katso tämä artikla tämän laskennan takana olevan matematiikan ymmärtämiseksi paremmin.

Jos kuitenkin noudatat tätä lähestymistapaa, sinun on valmistauduttava emotionaalisesti hylkäämiseen useimmissa kouluissa, joihin haet.

Jos toisaalta et ole niin huolissasi valikoivuudesta ja olet erittäin varma, että pääset vähintään pariin korkeakouluihin, joihin haet, saatat joutua hakemaan vain kahdesta neljään korkeakouluun.

Miksi haluat hakea vähemmän kouluihin

Tässä on muutama tekijä, jotka voivat rajoittaa niiden korkeakoulujen määrää, joihin kannattaa hakea.

Sovellukset maksavat rahaa ja aikaa

Ellet pääse maksuvapautuksiin, jotka perustuvat taloudelliseen tarpeeseen, yliopistoon hakeminen voi olla kallista .Hakemismaksu kustakin korkeakoulusta, johon haet, voi olla jopa 75 dollaria.Lisäksi standardoitujen testipisteiden ja AP-pisteiden lähettämiseen korkeakouluihin voi liittyä kustannuksia.

SAT: n ja ACT: n avulla voit lähettää neljä ilmaista pisteytysraporttia korkeakouluille. Jokainen ylimääräinen pisteet-raportti maksaa tällä hetkellä 11,25 dollaria per raportti SAT: lle ja 12 dollaria per raportti ACT: lle. Myös yvoit lähettää yhden ilmaisen AP-pisteytysraportin, joka sisältää kaikki AP-pisteet, yhdelle korkeakoululle vuosittain, kun suoritat AP-tentit. Jokainen ylimääräinen pisteet-raportti maksaa 15 dollaria.

Siksi, jos haet 20 korkeakouluun, saatat joutua maksamaan yli 2000 dollaria . Harkitse budjettiasi (tai kysy vanhemmiltasi, kuinka paljon he ovat valmiita maksamaan), kun päätät, mihin kouluihin haetaan. Sinun tulisi kuitenkin tarkastella myös hakemisen kustannuksia sijoituksena. Jos pääset upeaan korkeakouluun, joka sopii tarpeisiisi, sinulla on korvaamaton korkeakoulukokemus, jonka avulla voit saavuttaa tulevaa ammatillista menestystä, ja hakemiseen käyttämäsi raha voi olla merkityksetön verrattuna sijoituksesi tuottoon . Pidä lisäksi mielessä, että hakemiskustannukset ovat todennäköisesti paljon, paljon pienemmät kuin yliopistoon osallistumisen kustannukset.

Lisäksi hakuprosessi vie aikaa.Vaikka yhä useammat korkeakoulut käyttävät Yhteinen sovellus , jonka avulla voit hakea moniin kouluihin yhdellä hakemuksella, monilla korkeakouluilla on vielä omat hakemuksensa tai vaaditaan täydentäviä esseitä. Jokainen ylimääräisiä esseitä vaativa yliopistohakemus vie todennäköisesti ainakin muutaman lisätunnin .

Varmista, että sinulla on riittävästi aikaa suorittaa kaikki hakemukset onnistuneesti uhraamatta koulutyön laatua tai laiminlyömättä muita koulusi ulkopuolella olevia painopisteitä .

kehon_aika-7.jpg

Hakemusten täyttäminen ja hyvien yliopistollisten esseiden kirjoittaminen vievät aikaa.

Sinulla on erityistarpeita, joita vain harvat korkeakoulut täyttävät

Jos vain muutama korkeakoulu sopii sinun erityistarpeisiisi, sinun ei tarvitse hakea useisiin korkeakouluihin . Esimerkiksi kun hakin yliopistoon, tiesin, että halusin kilpailla NCAA-divisioona I voimistelujoukkue. Tuolloin oli noin 15 NCAA: n divisioonan miesten voimisteluohjelmaa. Jo ennen kuin aloitin yliopistotutkimuksen tai odotin nähdä, mitkä koulut rekrytoitu minulle, vaihtoehtoni olivat hyvin rajalliset. Uskon, että päädyin hakemaan 4 korkeakouluun, ja tosin, että hakin vain yhtä näistä, koska halusin mennä uudelle rekrytointimatkalle.

Jos haluat olla hyvin tietyssä paikassa tai opiskella päällikköä, joka on vain harvoissa kouluissa, saatat joutua hakemaan vain 3-5 korkeakoulua.

Sinulla ei ole paljon aikaa vastaanottamisen jälkeen, jotta voit tehdä korkeakoulupäätöksen

Useimmat korkeakoulut lähettävät hyväksymisilmoituksensa huhtikuun alussa, ja yleensä sinulla on vain 1. toukokuuta asti mahdollisuus valita, mihin yliopistoon aiot osallistua .Jos päätät tässä vaiheessa useiden korkeakoulujen välillä, sinulla on vain muutama viikko potentiaalisiin kampuskäynteihin, vertaa taloudellinen tuki tarjoamiasi paketteja ja tee tarvittavat tutkimukset yliopiston valitsemiseksi.

Mitä enemmän korkeakouluja sinut hyväksyy, sitä stressaavampia ja vaikeammat nämä muutama viikko voivat olla sinulle, jos et ole vielä varma, mikä yliopisto sopii sinulle parhaiten.

Omat säännöt riippumatta siitä, mihin korkeakouluihin haet

Noudata näitä ohjeita riippumatta siitä, kuinka monta koulua lopulta haet.

Sääntö 1: Pidä vähintään 2 turvallisuuskoulussa

Vaikka uskon optimismin säilyttämiseen, on viisasta valmistautua pahimpaan tapaukseen. Jos pääset vain turvallisuuskouluihisi, haluat silti ainakin muutaman vaihtoehdon harkita .

body_safety.png

Pysy turvassa turvallisuuskoulujen kanssa.

Sääntö 2: Älä koske korkeakouluihin, joihin et halua osallistua

Kun otetaan huomioon yliopistoon hakemiseen liittyvä aika ja kustannukset, on melko turhaa hakea yliopistoon, johon et halua osallistua . Vaikka turvallisuuskoulut eivät olisikaan tärkeimmät valintasi, niiden tulisi olla korkeakouluja, joihin olisit valmis osallistumaan.

Sääntö 3: Suorita enemmistö korkeakoulustasietsintä Ennen kuin haet

Ennen yliopistoon hakemista sinun tulee olla hyvä käsitys siitä, mitä etsit koulussa .Nelivuotisia korkeakouluja on noin 2500. Käyttää korkeakoulujen löytäjät , korkeakoulujen hakusivustot , oppaat , sijoitusluettelot ja kampuskäynnit auttaa päättämään, mihin korkeakouluihin sinun pitäisi hakea. Voit myös puhua opettajillesi, ohjaajillesi, vanhemmillesi, nykyisille opiskelijoille ja alumneille auttaaksesi sinua supistamaan koululuetteloitasi.

Sääntö 4: Yritä luokitella koulut, joihin haet, ennen kuin vastaanotat hyväksyntöjä

Kun olet hakenut, jatka tutkimusta ja yritä luokitella koulut olettaen, että sinulle tarjottiin pääsyä kaikkiin . Tämä tekee valinta prosessia helpompaa.Kun olet vastaanottanut hyväksynnät ja tarkistanut taloudellisen tuen paketit (jos haet tarvepohjaista tukea), voit ottaa huomioon kustannus jokaisen koulun läsnäolo päätöksessäsi.

Sääntö 5: Ole realistinen pääsymahdollisuuksissasi

Vaikka on täysin hienoa hakea tavoittaa korkeakouluja, tietyssä vaiheessa korkeakoulu voi olla liikaa ulottuvuus, ja sinun olisi parempi keskittyä kouluihin, jotka todennäköisemmin ottavat sinut vastaan .Yleensä, jos GPA-arvosi ja standardoidut testipisteesi ovat selvästi alle keskimääräisen opiskelijan tuloksen erittäin valikoivassa korkeakoulussa (alle 25%: n hyväksymisaste), todennäköisyytesi pääsyä varten on erittäin alhainen ja joissakin tapauksissa käytännössä nolla.

Esimerkiksi vuonna 2014 Princetonin yliopistossa vain 2 prosentilla hyväksytyistä opiskelijoista GPA oli alle 3,5. Yalessa luokan luokkaa tarjoaneista lukioista 97% hyväksytyistä opiskelijoista valmistui luokkansa kymmenen parhaan joukkoon.

Saatat silti olla realistinen mahdollisuus, jos sovelluksessasi on jotain poikkeuksellista . Jos olet maailmanluokan urheilija, tärkeän lahjoittajan lapsi tai olet ylittänyt uskomattoman ainutlaatuiset esteet, saatat silti olla oikeutettu ampuminen valinnassa, jossa on alaluokkia ja testipisteitä.

Lisäksi, jos arvosanasi ovat parilla, mutta sinulla on alle keskimääräisen testipistemäärän valikoidussa korkeakoulussa, saatat silti yrittää päästä sisään, varsinkin jos olet epäedullisessa asemassa tai aliedustettu.

body_keep_it_real.jpg

Rob Mills / Flickr

Esimerkkejä korkeakoulujen luettelosta

Tässä on muutama hypoteettinen esimerkki havainnollistamaan joitain käsitteitä, jotka selitin edellä.

Esimerkki 1

Josie haluaa mennä hyvin valikoivaan yliopistoon etelässä. Hänellä on 3,9 painotettu GPA ja hän sai 2250 SAT: lla. Hän ei halua olla liian kaukana kotistaan ​​Atlantassa, mutta on valmis harkitsemaan kouluja, jotka ovat hieman kauempana, mutta silti etelässä, jos ne sopivat todella hyvin. Hän täyttää hakemusmaksuvapautukset, mutta hänen työnsä, koulunsa ja koulun ulkopuolisen toiminnan vuoksi hakemusten täyttämiseen on rajoitetusti aikaa. Hän ei tiedä tarkalleen, mihin haluaa pääaineen, mutta hän on kiinnostunut tiede. Kuinka moniin kouluihin Josien tulisi hakea?

No, Josien vaihtoehdot ovat välittömästi rajoitetut, koska hän haluaa mennä etelän hyvin valikoivaan korkeakouluun, joka on vahva tieteissä. Lisäksi hän haluaisi olla lähellä Atlantaa. Koska hän on keskittynyt valikoivuuteen, hän saattaa haluta harkita hakemista useampaan kouluun, mutta hänen aikansa on rajallinen.

Suosittelen, että Josie hakee noin 8 koulua . Tässä olisi esimerkkiluettelo kouluista, joihin Josie hakisi:

Reach-koulut: Duke University ja Vanderbilt University

Kohdekoulut: Georgia Tech, Emory University, Virginian yliopisto, Williamin ja Maryn korkeakoulu

Turvallisuuskoulut: Georgian yliopisto ja Mercerin yliopisto

Esimerkki 2

George on kotoisin Kalifornian pikkukaupungista. Hän tietää haluavansa pääaineenaan agronomia tai satotiede. Hän on valmis menemään kouluun, mutta haluaa olla vain länsirannikolla tai itärannikolla. Hän suosii valikoivaa yliopistoa, mutta se ei ole hänen suurin prioriteettinsa. Georgeilla on 3,6 painotettu GPA ja hän sai 28 ACT: stä. Hän ei ole liian huolissaan hakemiseen tarvittavista kustannuksista tai ajasta, mutta hän tarvitsee taloudellista tukea ja on huolissaan koulukustannuksista. Kuinka moniin kouluihin George olisi haettava?

Georgen tärkein kiinnostus ja halu olla yhdellä rannikolla rajoittaa vakavasti hänen valintojaan. Annan hänelle vaihtoehtoja ja mahdollisuuden osallistua valikoivaan kouluun, suosittelen, että George hakee noin 7 koulua . Se antaisi hänelle paremmat mahdollisuudet päästä valikoivaan kouluun, ja hän voi verrata saamiaan taloudellisia tukipaketteja tai päättää mennä valtion julkiseen kouluun, jos hän ei saa toivottua apua. Tässä olisi esimerkkiluettelo Georgeille:

Reach-koulut: UC Davis, Cal Poly San Luis Obispo

Kohdekoulut: Connecticutin yliopisto, Virginia Tech, Pohjois-Carolina State

Turvallisuuskoulut: CSU Fresno, Vermontin yliopisto

helsinki-1.jpg

UC Davisin arboretum ( ludios / Flickr)

Viimeinen neuvonta

Vaikka koulujen lukumäärää, johon voi hakea, ei ole ylärajaa, jotkut opiskelijat, etenkin varakkaasta taustasta tulevat, jotka haluavat mennä valikoivaan korkeakouluun, voivat mennä yli laidan , joka koskee yli 20 tai 30 korkeakoulua.

Henkilökohtaisesti, Suosittelen voimakkaasti, että kaikki opiskelijat hakevat yli 15 korkeakoulua .Jos haet enemmän kuin vain, aiot todennäköisesti tehdä hakuprosessista liian stressaavaa ja aikaa vievää. Lisäksi useimmat yli 15 korkeakouluun hakevat opiskelijat hakevat ainakin muutamaan kouluun, joihin he eivät halua osallistua.

Jos teet tarvittavat tutkimukset ennen hakemusta, sinun pitäisi pystyä rajoittamaan koulujen luettelosi enintään 15: een. Rehellisesti sanottuna kaikki yli 10 tuntuu minulta liialliselta, mutta ymmärrän, että jotkut opiskelijat pystyvät hakemaan enemmän ja haluavat antaa itselleen enemmän vaihtoehtoja.

Toisaalta jotkut opiskelijat, etenkin pienituloiset tai ensimmäiset perheistään, hakevat usein liian vähän korkeakouluja . Jos sinulla ei ole kovin erityisiä tarpeita, jotka rajoittavat yliopistovaihtoehtojasi, ja jos valikoivuus on tekijä yliopistopäätöksessäsi, suosittelen hakemista vähintään 6 kouluun .

Tutki vaihtoehtojasi. Jotkut opiskelijat hakevat vain paikallista valtion koulua, koska heiltä odotetaan sitä. Monet eivät ole täysin tietoisia kaikista käytettävissä olevista yliopistovaihtoehdoista. Harkitse valtion instituutioita, yksityinen korkeakoulut ja valtion ulkopuoliset koulut .

Älä unohda hakea turvallisuuskouluihin.Olen maininnut sen pari kertaa, mutta jos haet 4-vuotiaita korkeakouluja, haluat varmistaa, että sinulla on vaihtoehtoja.

Mitä seuraavaksi?

Ennen kuin päätät, mihin kouluihin haetaan, tutustu täydelliseen yliopistohakemuksen aikajanaan. Saatat myös haluta oppia pääsemään valikoivimpiin korkeakouluihin.

kuinka löytää näytöspisteet

Kun aloitat hakemuksesi, tutustu siihen, miten kirjoitetaan upea essee.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmisteluun? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

11 parasta lukion tiedekilpailua

Toivotko hämmästyttäviä korkeakouluja voittamalla tiedekilpailun? Tutustu oppaaseemme lukiolaisten parhaista tiedekilpailuista.

Houstonin yliopisto - Clear Lake -pääsyvaatimukset

Asiantuntijan opas AP Calculus AB -tenttiin

Mietitkö mitä odottaa AP Calculus AB -testiltä? Selitämme tarkalleen mitä tentillä on, miten se pisteytetään ja miten voit pärjätä hyvin.

Columbia College Hollywoodin pääsyvaatimukset

Kuinka tervehtiä italiaksi: 6 yhteistä tervehdystä

Yritätkö sanoa hei italiaksi? Selitämme erilaisia ​​tapoja tervehtiä italiaksi.

Täydellinen opas: UC Irvinen pääsyvaatimukset

Cal State San Bernardinon pääsyvaatimukset

Lawrencen teknillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Cooper Unionin pääsyvaatimukset

Mikä on lukion poistumistesti? Kuinka läpäiset?

Oletko huolissasi lukion lähtökokeesta? Älä panikoi! Tämä opas kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää mitä odottaa ja miten läpäistä.

Marquette University ACT -pisteet ja GPA

Mitä sinun tulee tietää Audeo Charter Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Audeo Charter Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Mistä löytää IB -fysiikan aiemmat paperit - ilmainen ja virallinen

Haluatko IB -fysiikan aiemmat paperit? Opi mistä saa ilmaisia ​​aikaisempia papereita ja miten niitä parhaiten käyttää.

Houstonin taideinstituutin pääsyvaatimukset

Kuinka paljon AP -testit maksavat?

Kuinka paljon AP -tentti maksaa? Miten säästät rahaa ja alennat maksua? Ota selvää tästä.

Potomacin yliopiston pääsyvaatimukset

Emory & Henry College SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Steele Canyonin lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Steele Canyonin lukiosta paikassa Spring Valley, CA.

Milloin toukokuu on SAT? Pitäisikö se ottaa?

Etkö ole varma, ottaako toukokuun SAT? Tarjoamme tarkan toukokuun SAT -päivämäärän ja esitämme edut ja haitat kyseisen kokeen suorittamisesta.

Tarvitsetko todella Fisken opasta korkeakouluille? Asiantuntija -arvostelu

Oletko ostamassa Fisken opasta korkeakouluille? Varmista, että luet ensin arvostelumme siitä, onko se todellakin hintansa arvoinen.

Covenant Collegen pääsyvaatimukset

Macalester College ACT -pisteet ja GPA

Kuinka rekisteröityä AP -testeihin ja luokkiin

Kuinka kirjaudut AP -testeihin? Entä ilmoittautuminen AP -luokkiin lukiossa? Lue kaikki rekisteröitymisen vaiheet täältä.

Concordia College New Yorkin pääsyvaatimukset

Parhaat vapaaehtoisohjelmat ulkomailla, joita sinun pitäisi kokeilla

Etsitkö parhaita vapaaehtoisohjelmia ulkomaille? Keskustelemme siitä, mitä kannattaa etsiä ja välttää, ja sitten luetellaan parhaat saatavilla olevat ohjelmat.