Kuinka oppia englannin sanastoa: 5 parasta menetelmää

feature_british_american_flags

Vieraan kielen oppiminen ei ole aina helppoa, varsinkin kun on kyse sanastosta. (Olen opiskellut japania vuosia ja minulla on edelleen vaikeuksia muistaa sanoja!) Onneksi on monia tapoja oppia englannin sanastoa - ja jotkut niistä ovat jopa hieman hauskoja!

Tässä oppaassa käymme läpi viisi parasta menetelmää, joiden avulla voit oppia englanninkielisiä sanoja, ja annamme sinulle muutamia vinkkejä siitä, kuinka löytää englanninkielisiä sanoja opiskeltavaksi.Ominaisuuden kuva: Nicolas Raymond /freestock.ca

Tapa 1: Tee muistikortteja

Yksi suosituimmista (ja kiistatta parhaista) tavoista oppia englannin sanastoa on käyttää muistikortit. Jokaisessa muistikortissa on yksi englanninkielinen sana edessä ja sanan käännös tai määritelmä takana.

Voit tutkia niitä katsomalla kortin toista puolta ja sanomalla sen vastakkaisella kielellä ennen katsot kortin toista puolta (joten jos katsoisit esimerkiksi englantia, sanoisit sanan äidinkielelläsi).

Flash -kortit ovat erinomaisia ​​resursseja, koska ne auttavat sinua muistaa sanaston sanat nopeasti ja tehokkaasti. Ne ovat myös muokattavissa ja uudelleenkäytettäviä. Saatavilla on sekä paperisia että digitaalisia kortteja, ja voit tehdä omia kortteja, ostaa valmiita kannia tai ladata kannen verkossa.

Plussat

 • Flashcards on helppo tehdä. Jos teet paperikortteja, tarvitset vain muistikortteja (tai pieniä paperia), lyijykynän tai kynän ja luettelon sanoista, joita haluat tutkia. Digitaalisia kortteja varten tarvitset vain tietokoneen ja jonkin ohjelmiston tai verkkosivuston, jolla voit tehdä ne.
 • Ne ovat vuorovaikutteisia, varsinkin jos teet ne itse. Kun käytät paperikortteja, sinun on kirjoitettava muistiin kaikki sanat, joita haluat tutkia, ja peukalo fyysisesti korttien läpi, jotta voit keskittyä siihen, mitä jokainen sana tarkoittaa.
 • Flashcard -kannet on helppo laajentaa, jos löydät uutta sanastoa, jota haluat opiskella. Sinun tarvitsee vain tehdä uusi muistikortti ja lisätä se sitten kannellesi - siinä kaikki!
 • Ne on helppo satunnaistaa. Opiskelujärjestyksen sekoittaminen on välttämätöntä sen varmistamiseksi, että ymmärrät täysin oppimiesi sanojen merkitykset.

Haittoja

 • Korttien tekeminen vie aikaa. Vaikka korttien tekeminen ei ole erityisen vaikeaa, niiden luominen voi kestää kauan (riippumatta siitä, teetkö paperi- vai digitaalikortteja). Varmista siis, että sinulla on riittävästi aikaa varata niitä tehdessäsi.
 • Paperiset muistikortit ovat suuria ja vievät paljon tilaa. Tämän seurauksena he ovat usein vaikeita ottaa paikkoja ja käyttää tien päällä tapahtuvaa tarkastelua varten. Jos haluat kehittää englannin sanastoa muualla kuin kotona, harkitse vain joidenkin korttien tuomista mukaasi tai käytä pienempää resurssia, kuten luetteloa (katso menetelmä 2 alla).

body_blank_note_card

Kuinka käyttää tätä menetelmää tehokkaasti

Flash-kortteja on käytettävä tietyillä tavoilla, jotta ne olisivat tehokkaita englanninkielisessä oppimisessa. Nämä menetelmät vaihtelevat sen mukaan, opiskeletko paperilla vai digitaalisilla muistikorteilla.

Paperiset muistikortit

Paperiset muistikortit sopivat parhaiten niille, jotka haluavat perinteisempiä oppimistapoja ja haluavat tauon tietokoneista ja älypuhelimista.

Voit käyttää mitä tahansa tyhjiä muistikortteja korttien tekemiseen. Kun sinulla on kortteja, aloita korttien tekeminen: kirjoita jokaisen kortin etupuolelle englanninkielinen sana (kirjoitettu oikein!) Ja sen käännös äidinkielellesi (tai sanan kuva) takapuolelle. Voit myös sisällyttää sanan puheen osan ja/tai englanninkielisen lauseen eteen.

Kun olet valmis, aloita muistikorttien opiskelu käyttämällä 'vesiputous' -menetelmä. Tällä menetelmällä opiskelet kortteja osajoukkoja (pienempiä korttipinoja) ja tutki vaikeampia englanninkielisiä sanoja useammin kuin jo tuntemiasi sanoja.

Selitämme vesiputousmenetelmän yksityiskohtaisemmin TOEFL -sanastokorttien oppaassamme. Lyhyesti sanottuna se toimii kuitenkin seuraavasti:

onko gpa painotettu tai painottamaton

#1: Käy läpi kaikki muistikorttisi ja tee kaksi kasaa: 'Tiedä se' -kasa (tunnetuilla sanoilla) ja 'Taisteltu' -kasa (sanoilla, joita et tiedä). Aseta 'Taistellut' kasa 'Tiedä' -kasaan oikealle puolelle:

body_flashcards_waterfall_1

#2: Käy seuraavaksi läpi kamppailukorttisi kortit kerrallaan. Kun teet tämän, tee toinen 'Know It' -kasa tiedoillesi sanoille (aseta tämä kasa alkuperäisen Know It -kasaasi oikealle puolelle). Jos et tiedä sanoja, laita ne takaisin taisteluun.

#3: Jatka tätä prosessia käydään läpi 'kamppailtu' -kasaasi ja teet uusia 'tiedä se' -paaluja, kunnes sinulla on vain neljä tai viisi korttia jäljellä taistelupakassasi. Korttien pitäisi näyttää tältä:

body_flashcards_waterfall_2

#4: Työnnä takaisin korttisi vesiputous, alkaen 'kamppailusta'. Käy läpi tämä korttipino, kunnes tiedät kaikki sen sanat. Saatat joutua käymään sen läpi useita kertoja, ennen kuin muistat kaikki sanat.

#5: Yhdistä 'Taistellut' kasa ja sen tuntumassa oleva 'Know It' -kasa. Käy nyt läpi kaikki sanat molemmat kasoja (yhdistettynä yhdeksi), kunnes tiedät kaikki nämä sanat.

body_flashcards_waterfall_3

#6: Toista vaihe 5 kunnes olet käynyt läpi kaikki pakkasi kortit oikealta vasemmalle. Sinun pitäisi nyt tietää muistikorttien kaikkien englanninkielisten sanojen merkitykset!

Digitaaliset muistikortit

Jotkut ihmiset (mukaan lukien minä!) Haluavat opiskella vieraita kieliä digitaalisilla tai tietokoneistetuilla flash -korteilla. Tämäntyyppiset muistikortit ovat käytettävissä ohjelmistosovellusten, verkkosivustojen ja/tai sovellusten kautta.

Vaikka saatavilla on monia ilmaisia ​​flash-kortteja valmistavia verkkosivustoja ja ohjelmia, henkilökohtaiset suosikkini ovat Anki ja Memrise .

Anki on a ilmainen ladattava ohjelmisto jonka avulla voit tehdä omia muistikortteja tai ladata käyttäjien lähettämiä valmiita kansia. Se käyttää SRS-ohjelmistoa näyttääkseen vaikeita kortteja useammin-kuten edellä kuvattu vesiputousmenetelmä-, mikä tekee siitä kätevän ja helpon käyttää.

Memrise sen sijaan on a ilmainen kielenoppimissivusto joka tarjoaa tonnia valmiita kansia. Se on hieman vilkkaampi ja pelimaisempi kuin Anki, joten jos haluat 'hauskemman' tavan oppia englanninkielisiä sanoja, tämä on loistava sivusto (ja sovellus !) kokeilla.

body_hand_making_list

Tapa 2: Tee tutkimuslista

Toinen hyödyllinen menetelmä on tee luettelo kaikista englanninkielisistä sanastoista, jotka haluat oppia. Luettelo eroaa muistikorteista siinä, että siinä on kaikki sanat, jotka sinun on tiedettävä yhdessä paikassa (erillisten korttien sijasta). Jos et halua käsitellä muistikorttien käytön vaivaa, opiskeluettelo on hyvä vaihtoehto.

Plussat

 • Suurin hyöty on se listat ovat helppo laajentaa, kun löydät uusia sanoja, jotka haluat tietää. Jos esimerkiksi näit ravintolassa kyltissä englanninkielisen sanan, jota et tiennyt, voit yksinkertaisesti ottaa listan esiin ja kirjoittaa sen muistiin.
 • Voit käyttää luetteloa muiden opetusmenetelmien perustana. Luettelot ovat hyödyllisiä resursseja tunnistettaessa tiettyjä sanoja, jotka laitetaan muistikortteihin ja joita käytetään sanaston tietokilpailuissa (ks. Menetelmä 4).
 • Luettelo on vähemmän tilaa vievä kuin muistikortit. Luettelon avulla voit seurata kymmeniä sanoja yhdellä paperiarkilla, mikä vie paljon vähemmän tilaa kuin satoja muistikortteja.
 • Se on helppo tehdä. Sinun tarvitsee vain kirjoittaa jokainen sana, sen puheosa (valinnainen) ja sen merkitys äidinkielelläsi - ei muuta!

Haittoja

 • Ne ovat aika tylsiä ja tylsiä työskennellä jonkun kanssa. Toisin kuin flash -kortit, jotka ovat erittäin interaktiivisia (voit tehdä kortteja, selata niitä, sekoittaa niitä jne.), Luettelot ovat staattisia resursseja, joilla on vähän stimuloivia ominaisuuksia.
 • Ne vaikeuttavat sanojen satunnaistamista. Opit englanninkieliset sanat nopeammin sekoittamalla satunnaisesti niiden lukujärjestystä, mutta sanojen satunnaistaminen luetteloihin on haasteellista, koska et voi fyysisesti järjestää niitä uudelleen niin kuin mahdollista flash -korteilla.

Kuinka käyttää tätä menetelmää tehokkaasti

Kirjoita englanninkieliset sanasi paperin vasemmalle puolelle ylhäältä alas. Ehdotan sanojen numerointia ja niiden puheosien lisäämistä (tämä on hyödyllistä, koska se opettaa sanojen käyttöä).

Kirjoita sitten paperin oikealle puolelle jokaisen sanan käännös äidinkielellesi (jälleen ylhäältä alas, jotta jokainen käännös on vaakasuorassa sen englanninkielisen vastaavuuden kanssa). Tässä on esimerkki:

body_english_vocabulary_list_sample

Kun olet valmis aloittamaan opiskelun, hanki erillinen paperiarkki (tai kätesi) peittämään oikealla olevat sanat. Siirrät tämän taulukon alas, kun luet ja määrität jokaisen englanninkielisen sanan vasemmalla. Varmista sano jokainen sana ääneen englanniksi ennen kuin käännät sen äidinkielellesi.

Kun olet määrittänyt sanan, siirrä paperiarkkia alaspäin tarkistaaksesi, että olet kääntänyt sen oikein:

body_english_vocabulary_list_paper

Kun selaat luetteloasi, harkitse sellaisten sanojen merkitsemistä, joiden muistaminen on vaikeaa. Näin tiedät heti, mihin sanoihin sinun on käytettävä hieman enemmän aikaa kuin muut.

Seuraavassa on muutamia muita tapoja, joilla voit käyttää luetteloa englanninkielisen sanaston oppimiseen:

 • Opiskele sanoja käänteisesti. Tällä menetelmällä aloitat luettelon alareunasta ja paljastat sanat yksi kerrallaan siirtämällä taulukkoa ylöspäin alaspäin. Tämä estää sinua vain muistamasta luetteloa tietyssä järjestyksessä.
 • Peitä englanninkielinen puoli niin että sinun on luettava sanat äidinkielelläsi ja käännettävä ne sitten englanniksi. Tällainen opiskelu varmistaa, että voit keksiä englanninkielisiä sanoja itse.

Nämä ovat molemmat loistavia menetelmiä, joita voit käyttää sen jälkeen, kun olet käyttänyt yllä kuvattua päämenetelmää, ja tuntevat paremmin luettelossasi olevan englannin sanaston.

body_blueberries_ Pattern

Tapa 3: Kirjoita sanoja toistuvasti

Jos haluat harjoitella englanninkielisten sanojen oikeinkirjoitusta ja tehdä jotain fyysistä opiskellessasi, sanojen kirjoittaminen on hyvä vaihtoehto. Tällä menetelmällä kirjoitat jokaisen englanninkielisen sanan useita kertoja, kun sanot sen ääneen.

Jos olet aiemmin käynyt englannin kielikursseja, sinulla on luultavasti ollut samanlaisia ​​kotitehtäviä (minun piti kirjoittaa koko ajan uusia sanoja japanin luokalle yläasteella ja lukiossa!). Siitä huolimatta rottien muistaminen ei ole kaikkien kuppi teetä, se voi silti olla erittäin tehokas tapa oppia englanninkielisiä sanoja.

Plussat

 • Se on interaktiivinen. Toisin kuin muistikortit ja luettelot, joita vain katsot tutkiaksesi, olet aina tehdä jotain sanoja kirjoitettaessa. Jos olet tyyppi, joka ärsyyntyy helposti ja tykkää ottaa jotain tekemistä käsien kanssa opiskellessasi, tämä on hyvä tapa kokeilla.
 • Se auttaa sinua muistamaan sanojen kirjoittamisen. Kortit ja luettelot opettavat sinulle pääasiassa, mitä sana tarkoittaa, mutta sanan kirjoittaminen (sen sijaan, että katsoisit sitä lyhyesti) tekee kirjoittamisen muistamisesta paljon helpompaa.

Haittoja

 • Sanojen kirjoittaminen toistuvasti voi tuntua yksitoikkoinen. Vaikka rote -muisti on tehokas menetelmä, se ei ole erityisen hauska tapa oppia kieltä ja väsyttää nopeasti.
 • Voit helposti menetä keskittyminen sanaan kirjoittaessasi sitä uudestaan ​​ja uudestaan. Jotta voit todella hyötyä tästä menetelmästä, sinun on keskityttävä siihen, mitä jokainen sana tarkoittaa ja miten se on kirjoitettu. Valitettavasti toistuvat liikkeet helpottavat putoamista zombi-kaltaiseen hämmennykseen.

Kuinka käyttää tätä menetelmää tehokkaasti

Paras tapa kirjoittaa sanoja on kirjoita ne tietty määrä kertoja. Yleensä 10-20 kertaa riittää. Varmista vain, että ajattelet aktiivisesti jokaista sanaa kirjoittaessasi: katso kirjaimia ja niiden järjestystä, lausu se ja määrittele se sitten.

Minusta se on hyödyllistä huomioi jokaisen sanan käännös (äidinkielelläsi) toistojen yläpuolella jotta et unohda sanojen merkityksiä ja pystyt helpommin yhdistämään kielesi ja englanninkieliset sanat.

Lopuksi, Suosittelen vahvasti käyttämään tätä menetelmää jollakin kahdesta yllä olevasta menetelmästä (muistikortit tai opintolista), jotta et kyllästyisi opintojesi kanssa. Henkilökohtaisesti uskon, että flashcard -menetelmä on parempi, koska se on hauskempaa eikä vaadi sinua tekemään toista pitkää sanaluetteloa.

body_quiz_sign

Menetelmä 4: Ota sanastokyselyt

Jos olet kyllästynyt muistikortteihin ja luetteloihin, sanastotestit ovat loistava tapa testata oppimaasi ja varmistaa, että ymmärrät todella englanninkielisten sanojen merkitykset.

Monet englanninkieliset tietokilpailut ovat saatavilla ilmaiseksi verkossa. Vaikka jotkut ovat perinteisiä testejä, toiset ovat enemmän pelimaisia; saatat esimerkiksi löytää vastaavan pelin, jossa sinun on yhdistettävä englanninkieliset sanat niiden merkityksiin (myös englanniksi!).

Voit myös tehdä omia sanaston tietokilpailuja käyttämällä mitä tahansa yllä olevista resursseista (muistikortteja, luetteloita jne.).

Plussat

 • He tarkistavat englannin edistymisesi testaamalla oppimasi. Tietokilpailujen avulla näet, tiedätkö todella opitut englanninkieliset sanat ja osaatko käyttää niitä sujuvasti. Jos epäonnistut tietokilpailussa, tiedät sen tarkalleen mitä sanoja työstetään enemmän.
 • Useimmat online -sanastokyselyt ovat ilmaisia. Löydät tonnia ilmaisia, korkealaatuisia englanninkielisiä tietokilpailuja ja pelejä verkkosivustoilta, jotka on suunnattu opiskelijoille, koulunkäynnin keskeyttäneille ja yleisen kielen oppijoille.

Haittoja

 • Et voi todella oppia sanoja tyhjästä pelkkien tietokilpailujen avulla. Toisin sanoen, sinun on yhdistettävä tietokilpailut yhden tai useamman yllä olevan menetelmän kanssa, jotta voit oppia englannin sanastoa ennen testaamalla mitä tiedät.
 • Jotkut online -sanaston tietokilpailut eivät ole erittäin korkealaatuisia, joten varmista, että valitset sellaiset, joissa on sinulle tuttuja sanoja eikä niissä ole virheitä tai epätarkkuuksia.
Kokeile jo tänään!

Kuinka käyttää tätä menetelmää tehokkaasti

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa englanninkielisen tietokilpailun suhteen: etsi valmiita tietokilpailuja verkossa tai tee oma.

Online -tietokilpailut

Jos etsit tietokilpailuja verkossa, suosittelen aloittamaan suosituista oppimissivustoista.

Yksi vaihtoehto on Ilmainen riisi , jonka 'Englannin sanasto' -tila testaa tietosi eri korkean tason englanninkielisistä sanoista. Jokainen kysymys antaa sinulle yhden englanninkielisen sanan ja neljä mahdollista synonyymiä; vastausvaihtoehdot ovat myös englanniksi, joten sinulla on oltava korkea englannin kielen taito voidaksesi pärjätä hyvin. Free Rice lahjoittaa jokaisesta oikeasta kysymyksestä 10 jyvää riisiä maailman nälän lopettamiseksi. Joten tämä on erinomainen resurssi käytettäväksi, jos pidät ajatuksesta auttaa muita opiskellessasi!

Quizlet ja Ahtaa ovat kaksi muuta verkkosivustoa, joita voit käyttää ilmaiseksi. Molemmat tarjoavat muistikortteja, sanastoluetteloita, tietokilpailuja ja pelejä. Sinun tarvitsee vain valita englanninkielinen sanasto (tai tehdä oma) ja testata itseäsi käyttämällä sivuston 'Test' -ominaisuutta.

Molempien sivustojen testiominaisuudet ovat samanlaisia ​​kuin varsinainen kielitesti: saat monenlaisia ​​kysymystyyppejä, tyhjästä täytöstä ja vastaavasta monivalintakysymykseen sekä tosi vai epätosi. Cramin avulla voit kuitenkin myös valita, miten järjestelmä arvioi vastauksesi. Voit esimerkiksi tehdä sen, jotta et menetä pisteitä välimerkkeistä tai isoista kirjaimista.

Omien tietokilpailujen tekeminen

Paras tapa tehdä oma englanninkielisen sanaston tietokilpailu on käyttää muistikortteja (katso menetelmä 1). Korttien avulla voit helposti satunnaistaa saamasi sanat etkä voi ennustaa, mitkä sanat tulevat esiin.

Tee tietokilpailu ottamalla paperiarkki ja numeroimalla se 1-20 (tai vaikka kuinka monta kysymystä haluat saada). Sitten, valitse muistikortti sattumanvaraisesti. Kirjoita paperillesi näytetty englanninkielinen sana ja (kääntämättä korttia ympäri) sen käännös tai merkitys äidinkielelläsi.

Älä tarkista vastauksiasi heti kääntämällä kortit ympäri - sen sijaan odota, kunnes olet lopettanut koko tietokilpailun, ja käännä sitten muistikortit ympäri saadaksesi testin.

body_leys_conversation

Tapa 5: Käytä sanastoa keskustelussa ja kirjoittamisessa

Vaikka yllä olevat menetelmät ovat erittäin hyödyllisiä englanninkielisen sanan muistissa, et koskaan säilytä oppimiasi sanoja, ellet käytä niitä keskustelussa ja kirjoittamisessa. Lyhyesti sanottuna asiayhteys on avainasemassa!

Plussat

 • Opit nopeammin käyttämäsi ja sanomasi sanat. Vaikka sinun pitäisi aina sanoa sanat ääneen, kun opit ne ensimmäistä kertaa, niiden käyttäminen keskustelussa (etenkin englannin äidinkielen kanssa) on ylivoimaisesti paras tapa varmistaa, että lausut ja käytät niitä oikein.
 • Muistat sanat paremmin käyttämällä niitä lauseissa, joten etsi aina mahdollisuuksia käyttää oppimiasi sanoja sekä keskustelussa että kirjoittamisessa.
 • Voit saada palautetta keskustellessasi äidinkielenään puhuvien kanssa tai kirjoittaessasi heille. Jos et ole varma, käytätkö sanaa oikein, voit pyytää muita antamaan sinulle palautetta tai selittämään, kuinka he itse käyttävät tiettyjä sanoja englanniksi.

Haittoja

 • Ei ole aina helppoa löytää ihmisiä, joiden kanssa käyttää englantia. Jos et asu englanninkielisessä maassa, äidinkielenään puhuvia voi olla vaikea löytää, mikä vaikeuttaa oppimiesi sanojen aktiivista käyttöä keskustelussa ja kirjoittamisessa.
 • Tarvitset jonkun tarkistamaan, että käytät sanoja oikein. Jos käytät esimerkiksi sanaa kirjallisesti, mutta et ole varma, käytätkö sitä oikein, sinun on pyydettävä äidinkielenään puhujaa tarkistamaan se puolestasi. Tämä voi kuitenkin olla vaikeaa, jos sinulla ei ole pääsyä äidinkielenään puhuviin.
 • Voi olla pelottavaa käyttää uusia sanoja muiden kanssa. Kun puhumme toista kieltä, meillä on tapana luottaa siihen, että käytämme vain tuntemiamme sanoja, jotta voimme välttää tekemästä ilmeisiä virheitä. Valitettavasti tämä pelko voi lopulta estää kykyäsi oppia uusia sanoja ja käyttää niitä luottavaisesti.

Kuinka käyttää tätä menetelmää tehokkaasti

Jos haluat käyttää uusia englanninkielisiä sanoja keskustelussa, sinun on ensin käytettävä sitä löytää äidinkielenään puhuvia tai muita englannin kielen oppijoita harjoittelemaan puhumista. Jos et asu englanninkielisessä maassa, yritä löytää englanninkielisiä ryhmiä tai klubeja, joihin voit liittyä alueellasi. Tavata esimerkiksi on kätevä verkkosivusto, jonka avulla voit etsiä ympärilläsi olevia kieliryhmiä (voit jopa luoda sellaisen itse!).

Toinen vaihtoehto englanninkieliselle harjoittelulle on maksaa videokeskustelun kielikurssit. Maksut vaihtelevat sen mukaan, mitä yritystä käytät ja kuinka monta tuntia haluat harjoitella. Jotkut parhaista verkkosivustoista kokeilla ovat Live Lingua , Verbalplanet ja italki .

Mutta entä kirjoittaminen englanniksi? Jos haluat harjoitella sanojen käyttöä kirjallisesti, aloita päiväkirjan pitäminen ja pyydä sitten muita ihmisiä (mieluiten äidinkielenään englantia puhuvia) lukemaan työsi tarkistamaan, että käytät uutta sanastoa oikein.

on teko helpompaa kuin sat

Henkilökohtainen suositukseni on a ilmainen sivusto nimeltä Lang-8 johon kirjoitat erilaisia ​​viestejä (kuten päiväkirjamerkintöjä, kysymyksiä, tarinoita jne.) kohdekielelläsi. Kun olet kirjoittanut viestin, äidinkielenään puhuvat englanninkieliset korjaavat syöttämäsi tiedot ja antavat palautetta. Olen käyttänyt tätä verkkosivustoa monta kertaa ennen japanin opiskelua, ja se on aina ollut erittäin hyödyllinen resurssi!

Voit myös löydä kirjekaveri kirjoittaa englanniksi - mieluiten sellainen, joka puhuu englantia äidinkielenään ja kirjoittaa sinulle sinun vastineeksi äidinkieli. Näin voit saada jonkun tuntemasi korjaamaan englantiasi samalla kun korjaat myös hänen kirjoituksensa omalla kielelläsi!

body_person_looking_binoculars

Englanninkielisen sanaston löytäminen opiskeluun: 3 vaihtoehtoa

Nyt kun olemme antaneet sinulle kourallisen menetelmiä, joita voit käyttää englannin sanaston oppimiseen, tässä on muutamia vinkkejä siitä, mistä todella löytää uusia englanninkielisiä sanoja tutkittavaksi.

#1: Kirjoita sanat, jotka kuulet ja luet

Tämä on ehkä yksi käytännöllisimmistä menetelmistä englanninkielisen sanaston oppimiseksi, ja sitä käytin usein asuessani Japanissa. Pohjimmiltaan pidät juoksevaa luetteloa kaikista tuntemattomista englanninkielisistä sanoista, joita kuulet tai luet päivittäisessä elämässäsi ja opinnoissasi.

Sillä kuunteleminen, Jotkut parhaista resursseista uusien sanojen etsimiseen ovat seuraavat:

 • Jokapäiväinen keskustelu: Ihannetapauksessa keskustelet enimmäkseen äidinkielenään puhuvien kanssa; että on parempi harjoitella puhumista muiden englannin kielen oppijoiden kanssa kuin kenenkään kanssa!
 • Englanninkieliset elokuvat ja TV -ohjelmat: Vältä tekstitysten ottamista käyttöön äidinkielelläsi. Jos sinulla on vaikeuksia valita avainsanoja, ota sen sijaan käyttöön englanninkieliset tekstitykset. Tämä auttaa sinua tunnistamaan uudet sanat nopeammin ja näet, miten ne kirjoitetaan.
 • Youtube : Etsi englanninkielisiä videoita aiheista, joista olet kiinnostunut (ja ota tarvittaessa käyttöön englanninkieliset tekstitykset).

Sillä lukeminen, Yritä etsiä uusia englanninkielisiä sanoja seuraavista resursseista:

 • Sanomalehdet: Verkossa on tonnia laadukkaita englanninkielisiä sanomalehtiä. Keskikaiuttimet voivat aloittaa helpommilla englanninkielisillä uutissivustoilla, kuten VOA Englannin oppiminen ja BBC Englannin oppiminen , kun taas edistyneet oppijat voivat sukeltaa suoraan suosittuihin uutislähteisiin, kuten CNN ja The New York Times .
 • Verkkosivustot: Etsi verkkosivustoja ja blogeja, jotka käsittelevät sinua kiinnostavaa aihetta. Ehdotan, että etsit merkittäviä verkkosivustoja, joilla on paljon seuraajia, jotta varmistetaan, että heidän käyttämänsä englanti on korkealaatuista.
 • Kirjoja ja tarinoita: Mikä olisikaan parempi tapa oppia uusia sanoja kuin suosikki satujen kautta? Keskitason oppijat voivat aloittaa lastenkirjoilla ja novelleilla, kun taas edistyneet oppivat romaaneille ja romaaneille. Graafiset romaanit ovat myös erinomaisia ​​resursseja!

Kun olet löytänyt sanastoa, jota haluat tutkia, avaa Word -asiakirja tietokoneellasi ja aloita luettelon tekeminen. Voit sitten lisätä sanoja tähän luetteloon aina, kun kuuntelu- ja lukukäytännössäsi kohtaat sellaisia, joita et tunne.

Muista sisällyttää suurin osa tai kaikki seuraavista elementeistä sanastolistallesi:

 • Sana englanniksi (kirjoitettu oikein!)
 • Sen osa puhetta
 • Sanan käännös/merkitys äidinkielelläsi
 • Esimerkki lauseesta, jossa käytetään sanaa

Voit sitten käyttää tätä luetteloa ensisijaisena opintolistana tai auttaa sinua tekemään muistikortteja ja tietokilpailuja.

#2: Etsi ilmaisia ​​sanalistoja verkossa

Toinen hyödyllinen vaihtoehto on etsi valmiita englanninkielisiä sanaluetteloita. Uuden englanninkielisen sanaston kuulemisen tai lukemisen odottaminen ei ole aina käytännöllistä kielen oppijoille, mutta voit onneksi löytää monia ilmaisia ​​englanninkielisiä sanaluetteloita verkossa käyttämällä edellä mainittuja verkkosivustoja (esim. Quizlet, Cram, Memrise jne.).

Jos haluat opiskella ylemmän tason akateemista sanastoa, yritä etsiä nimenomaan sanastoluettelot, jotka kohdistuvat suosittuihin korkeakoulujen pääsykokeisiin, kuten TOEFL, GRE, SAT ja ACT. PrepScholarissa olemme koonneet kaikki korkeataajuiset sanat näihin kokeisiin ja jopa luoneet ilmaisia ​​ladattavia flash-kortteja TOEFL- ja GRE-ohjelmille.

body_textbook_close_up

#3: Käytä oppikirjaa

Jos haluat rakentaa sanasto -opintojasi, harkitse englanninkielisen oppikirjan tai työkirjan ostamista. Näiden kirjojen pitäisi antaa sinulle paljon uutta sanastoa tutkittavaksi sekä paljon asiaankuuluvia harjoituksia, jotka auttavat sinua muistamaan ja säilyttämään ne. Usein myös oppikirjoissa on sisäänrakennettu sanakirja!

Varmista, että valitset sellaisen kirjan erittäin arvostettu ja suunnattu englannin tasolle. Voit myös yrittää katsoa kirjoja, jotka kohdistuvat nimenomaan TOEFL -aiheeseen. Valitettavasti englanninkieliset oppikirjat palvelevat enimmäkseen aloittelijoita ja keskitason oppijoita, joten jos olet edistynyt englannin puhuja, hyödyt todennäköisesti enemmän yllä olevista kahdesta vaihtoehdosta.

Johtopäätös: Kuinka oppia englannin sanastoa

Englanninkielisen sanaston oppimiseen on monia erilaisia ​​tapoja, muistin muistamisesta ja toistamisesta muistikortteihin ja tietokilpailuihin. Mutta lopulta se on kiinni sinä selvittää, mitkä menetelmät toimivat parhaiten oppimistyyliisi.

Tässä on muutamia viimeisiä neuvoja, jotka tulee muistaa englannin sanastoa tutkittaessa:

 • Älä yritä muistaa jokaista sanaa. Englannilla uskotaan olevan eniten sanoja millään kielellä , ja takaan, ettet voi oppia kaikkia niitä (edes äidinkielenään englantia puhuvat eivät tiedä jokaista sanaa!). Siksi keskity useimmin kohtaamiesi sanojen muistamiseen. Käytä sanakirjaa kaikkeen muuhun!
 • Pyydä apua, jos jäät jumiin. Jos et muista tietyn sanan merkitystä ja sinulla ei ole sanakirjaa, älä pelkää pyytää jotakuta määrittelemään se puolestasi. Ei ole mitään väärää pyytää apua, eikä varmasti ole mitään hävettävää!
 • Tee englannin opiskelusta tapa. Monille ihmisille voi olla vaikeaa löytää aikaa opiskella englantia. Mutta tarvitset rutiinia, jos haluat oppia englanninkielisiä sanoja ja itse asiassa muistaa joten yritä varata vähintään 30 minuuttia joka päivä opetusmateriaalien selaamiseen.

Onnea englannin opintoihin!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

11 parasta resurssia NCLEX -kysymyksille ja käytännön testeille

Otetaanko NCLEX? Tutustu kokoelmaan parhaista NCLEX -käytännön kysymyksistä ja testeistä, joiden kanssa voit opiskella.

PSAT -pisteet: Missä sijoitat?

Oletko hämmentynyt SAT -pistealueesta? Selitämme kaikki mahdolliset PSAT -pisteet ja mitä pisteytysasteikko merkitsee sinulle.

ECU: n pääsyvaatimukset

9 esimerkkiä erinomaisista suosituskirjeistä työhösi

Kirjoitatko työpaikkasuosituskirjeen, mutta et ole varma, mistä aloittaa? Tutustu hyödyllisten näytteiden kokoelmaamme, jotta pääset alkuun.

Kalifornian parhaat koulut | Central Union High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Central Union High Schoolista El Centrossa, Kaliforniassa.

Mount Holyoke Collegen pääsyvaatimukset

Historialliset SAT -testipäivät 2014, 2013 ja enemmän

SAT: n historialliset testipäivät ovat tärkeitä monien tarkkojen tietueiden kannalta. Kollegion hallitus ei kuitenkaan tässä vaiheessa ylläpidä helppoa tietokantaa SAT-päivämääristä vuosille 2014, 2013, 2012, 2011 ja soforth. Me PrepScholarissa olemme tehneet kovaa työtä vanhojen levyjen kaivaamiseksi. Katso alempaa!

Indiana Wesleyanin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on STAAR -testi? Onko sinun otettava se?

Mikä on STAAR -testi? Onko sinun otettava se? Selvitä, mitä odottaa tästä Texas -testistä.

Coloradon yliopiston lohkareiden pääsyvaatimukset

15 parasta musiikkikoulua Yhdysvalloissa

Oletko kiinnostunut Yhdysvaltojen parhaista musiikkikouluista? Tutustu yksityiskohtaisiin musiikkikoulujen sijoituksiin löytääksesi sinulle sopivan koulun.

1120 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

SUNY Institute of Technology pääsyvaatimukset

ACT: ään rekisteröityminen: temppuja ja vinkkejä

Opi rekisteröitymään ACT: hen ja vältä yleisiä virheitä, jotka voivat maksaa rahaa ja aikaa.

Mikä on liittovaltion työohjelma? Määritelmä ja opas

Harkitsetko liittymistä korkeakoulun työopinto-ohjelmaan? Mikä on työtutkimuksen määritelmä, kuinka paljon voit ansaita, ja pitäisikö sinun työskennellä tuossa työssä? Selvitä täältä.

SAT Prep: n lopullinen SAT-opinto-opas

Tämä täydellinen SAT-opas on paras kokoelma SAT-strategioita ja neuvoja, jotka ovat käytettävissä kaikkialla. Opit opiskelemaan SAT: lle ja testausvinkkejä pisteiden parantamiseksi.

Arkansasin yliopisto, Pine Bluff Pääsyvaatimukset

Tämän vuoden Villanovan ACT -tulokset ja GPA

SAT: n historialliset prosentit 2010, 2009, 2008

Etsitkö SAT -prosentteja vuosille 2008, 2009 tai 2010? Löydät täydelliset tuloskaaviot menneisyydestä täältä.

3 avainvinkkiä Salsa -luokan pukeutumiseen

Mietitkö, mitä pukeutua salsa -tanssitunneille? Katso mukavat ja tyylikkäät ideamme siitä, mitä pukeutua salsa -luokkaan.

Kuinka käyttää SOHCAHTOA: Vinkkejä ja esimerkkejä

Kamppailet SOHCATOAn käytön kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, jossa on tonnia SOH CAH TOA -esimerkkejä.

Piemonten yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Estancia-lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Estancia High Schoolista Costa Mesassa, Kaliforniassa.

NCAA SAT -pisteet: Mitä sinun tulee olla kelvollinen

Mitä SAT -pisteitä ja GPA: ta tarvitset, jotta voit saada NCAA Clearinghousen? Ota selvää tästä ja opi, kuinka voit helposti täyttää vaatimukset.

Mount St.Mary Collegen pääsyvaatimukset