Kuinka liittyä lukio -sanomalehtiisi: 5 suurta hyötyä

Oletko kiinnostunut liittymään lukiosi sanomalehtiin? Monilla lukioilla on koulupaperi, joka antaa opiskelijoille mahdollisuuden hioa kirjoitustaitojaan ja pitää opiskelijat, henkilökunta ja opettajat ajan tasalla koulun ja yhteisön uutisista.

Lukiosanomalehteen osallistuminen on loistava tapa parantaa kirjoitustaitoasi, oppia lisää journalismista ja kehittää kappaleita, joita voit sisällyttää salkkuusi tai ansioluetteloosi. Lue tästä, mitä tarvitset tietääksesi, miten liittyä koulusi sanomalehtiin, mitä työtä aiot tehdä ja miten se hyödyttää sinua.Mitä lukion sanomalehti kattaa?

Jos liityt koulusi sanomalehtiin, mistä kirjoitat? Tietyt aiheet vaihtelevat paperikohtaisesti, mutta useimmat koulukirjat kattavat aiheita, jotka vaikuttavat kouluun ja ympäröivään yhteisöön.

Yleisiä aiheita, joita koulukirjat kattavat, ovat:

 • Koulutapahtumat, kuten tanssit, pep -kokoukset ja kokoukset
 • Koulun uutisia
 • Haastattelut uusien opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa
 • Koulun urheilujoukkueet, seurat ja esiintymisryhmät
 • Yhteisön uutisia
 • Koulun, oppilaan tai opettajan voittamat palkinnot
 • Arvioita elokuvista, musiikista ja TV -ohjelmista, jotka kiinnostavat nuoria
 • Kouluvinkit, kuten opintovinkit ja luennot

Yksi syy siihen, että monet opiskelijat nauttivat koululehdestä, on se heillä on paljon vapautta asioista, joita he haluaisivat käsitellä. Jos olet vasta aloittamassa paperia, sinulle voidaan määrätä kirjoitettavia artikkeleita, mutta lopulta useimmat kirjoittajat voivat keskittyä aiheisiin, joista he välittävät ja ovat kiinnostavia.

Jos esimerkiksi nautit urheilusta, voit ehkä kirjoittaa koulun urheiluryhmistä ja matkustaa eri urheilutapahtumiin kattamaan ne. Jos pidät muodista, voit ehkä aloittaa sarakkeen, jossa keskustellaan teini -ikäisten nykyisistä vaatetrendeistä.

Mitä koulun paperityöntekijät tekevät?

Työ, jota teet osana lukion sanomalehteäsi, voi vaihdella suuresti koulusi ja roolisi mukaan paperissa. Jotkut koulut tarjoavat journalistitunnin, jonka avulla voit työskennellä paperilla päiväsaikaan ja saada akateemisen luoton. Muissa kouluissa koulupaperia pidetään oppituntien ulkopuolella ja se tehdään vasta koulun jälkeen. Jotkut koulut antavat oppilaiden valita, mitä rooleja he kokeilevat, toiset määräävät ne tai antavat oppilaiden vuorotella kaikissa rooleissaan.

Kaikissa tapauksissa koululehden tuottaminen on paljon työtä, ja siihen liittyvät opiskelijat voivat odottaa käyttävänsä siihen paljon aikaa noudattaa määräaikoja ja saada tarpeeksi kappaleita valmiiksi. Opiskelijat työskentelevät usein yhdessä ideoiden ideoiden kanssa ja tarkastavat artikkeleita ennen niiden julkaisemista, mutta näiden aikojen välillä saatat joutua usein työskentelemään itsenäisesti tutkiessasi tarinoita, haastattelulähteitä ja kirjoittamalla tarinoita.

Työ, jota teet koululehden hyväksi, riippuu myös roolistasi. Vaikka suurin osa opiskelijoista on kirjailijoita tai toimittajia, on olemassa myös muita töitä, ja ne kaikki ovat kriittisiä täydellisen ja korkealaatuisen koulukirjan tuottamiseksi.

Yleiset sanomalehtityöt

Kirjailija: Kirjoittajat ovat vastuussa suurimmasta osasta sanomalehden kirjoitettua sisältöä. He tutkivat ja esittävät tarinaideoita, haastattelulähteitä ja kirjoittavat artikkeleita, jotka sitten sisällytetään koulun paperiin.

Toimittaja: Hetken kirjoittamisen jälkeen voit ryhtyä toimittajaksi tai jakaa tehtävät kirjoittamisen ja muokkaamisen välillä. Toimittajat ovat valvojat: he varmistavat, että kaikki paperissa olevat tiedot ovat huippulaatua. Heidän tehtäviinsä kuuluu ideoiden kehittäminen uusille artikkeleille, artikkeliideoiden hyväksyminen ja valmiiden kappaleiden muokkaaminen sen varmistamiseksi, että ne ovat korkealaatuisia ja kiillotettuja sekä kirjoitus- ja kielioppivirheettömiä.

Grafiikka ja asettelu: Nämä ihmiset ovat vastuussa koulukirjan sisältämistä kuvista ja lopputuotteen ulkonäöstä. Tähän ryhmään voi kuulua valokuvaajia, jotka ottavat kuvia tarinoiden mukana ja joskus matkustavat saamaan tiettyjä kuvia. Se voi sisältää myös graafikoita, jotka suunnittelevat kuvia ja otsikoita paperissa käytettäväksi. Lopuksi asettelusta vastaavat ihmiset (jotka voivat olla myös toimittajia) päättävät, miten artikkelit järjestetään, mihin kuvat lisätään ja pienempiä yksityiskohtia, kuten marginaali ja kirjasinkoko.

Mitä hyötyä on koulukirjan liittämisestä?

Osana koulusi sanomalehteä on monia etuja, ja olen luetellut joitakin tärkeimpiä alla.

Hyöty #1: Kehitä kirjoitustaitojasi

Kuten voitte kuvitella, kuuluminen koululehtiin vaatii paljon kirjoittamista, ja säännöllinen harjoittelu on yksi parhaista tavoista tulla paremmaksi kirjoittajaksi. Opit kirjoittamaan selkeästi ja ytimekkäästi ja saat arvokasta palautetta toimittajiltasi.

Hyöty #2: Lue lisää journalismista

Journalismi sisältää paljon muutakin kuin vain kirjoittamista; sinun on myös tiedettävä, miten tehdä tutkimusta, haastatella ihmisiä ja löytää uusia tarinoita, joista kirjoittaa. Osana koulun paperia esittelee sinut jokaiselle näistä työn osista.

Käytännön kokemus on paras tapa oppia, onko journalismi jotain, jota haluat jatkaa pitkällä aikavälillä. Monet opiskelijat, jotka haluavat kirjoittaa, haluavat mennä journalismiin, mutta kun he kokevat toimittajan jokapäiväisen elämän, he ymmärtävät, että se ei ole heille. Liittyminen koululehtiisi voi auttaa sinua oppimaan aikaisin, jos journalismi sopii sinulle hyvin.

Hyöty #3: Lisää itseluottamustasi ja vastuuntuntoasi

Monien mielestä on hermostuttavaa aloittaa keskustelu muukalaisen kanssa ja nähdä kirjoittamansa artikkelit tulostettuna ja jaettuna tutuille ihmisille. Journalismissa sinun on tehtävä molempia paljon, ja tekemällä nämä asiat niin usein, niistä tulee lopulta toinen luonne. Koulutuspaperin parissa työskenteleminen saa sinut usein luottavaisemmaksi ihmisten haastattelusta ja työsi julkaisemisesta.

Toimittajana voi myös auttaa lisäämään vastuuntuntoa koska noudatat määräaikoja, esität tarinoita puolueettomasti ja kunnioitat ja kuuntelet kaikkia haastattelemiasi ihmisiä, vaikka heillä olisi eri mielipiteet kuin sinulla.

Hyöty #4: Tapaa uusia ihmisiä

Koulutuspaperin käsittely vaatii usein paljon aikaa. Koska vietät niin paljon aikaa toimittajatovereidesi kanssa, solmit usein läheisiä ystävyyssuhteita heidän kanssaan. Toimittajana, jopa vain lukion sanomalehdessä esittelee sinut monille ihmisille tarinoita tutkiessasi. Todennäköisesti opit tuntemaan monia uusia ihmisiä koulussa ja yhteisössä, jos pidät paperiasi jonkin aikaa.

miksi syövät ovat niin ilkeitä

Hyöty #5: voi vahvistaa ansioluetteloa ja korkeakoulusovelluksia

Koulusi sanomalehti on loistava oppitunti, koska se antaa sinulle lukuisia näytteitä työstäsi, joita voit näyttää mahdollisille kouluille ja työnantajille. Nämä artikkelit tarjoavat myös konkreettisia todisteita työstä, jonka teit sanomalehden hyväksi.

Vahvat kirjoitustaidot ovat hyödyllisiä monille pääaineille ja uralle, joten vaikka et aio jatkaa journalismin tai kirjoittamisen työtä, osa koulusi paperista saamiasi taitoja on hyödyllinen käytännössä missä tahansa tulevaisuudessa tehtävässäsi.

Liittyminen lukio sanomalehti myös antaa sinulle kokemusta journalismista ja kirjoittamisesta joka voi auttaa sinua saamaan harjoittelun tai paikan korkeakoulusi paperille tulevaisuudessa. Työkokemusta voi usein olla vaikeaa saada lukion opiskelijoille, erityisesti kokemusta, joka liittyy uraan, jota he haluaisivat jatkaa. Liittymällä koululehtiisi haastattelet todellisia ihmisiä, kirjoitat artikkeleita, jotka luetaan, ja koet, millaista on olla toimittaja, ja ne ovat kaikki hienoja työkokemuksia.

Kuinka liittyä lukion paperiin

Koululehdissä on lähes aina opettaja, joka valvoo paperia ja varmistaa, että kaikki sujuu. Ensimmäinen askel on ottaa heihin yhteyttä ja kysyä, miten voit osallistua. Joissakin tapauksissa, sinun on ilmoittaututtava lukion journalismin luokkaan ollaksesi osa lehteä . Saat tästä akateemisen hyvityksen, kuten kaikki muutkin kurssit, ja työskentelet paperin parissa koulupäivän aikana (vaikka todennäköisesti teet töitä myös koulun ulkopuolella).

Muissa kouluissa koulupaperia pidetään koulun ulkopuolisena, ja työskentelet sen kanssa vain koulun jälkeen etkä saa akateemista hyvitystä. Jotkut koulut vaativat tulevia toimittajia näyttämään kirjoitusnäytteitä ennen kuin he voivat liittyä lehteen, muut koulut sallivat kaikkien asiasta kiinnostuneiden liittyä. Jos koulusi vaatii kirjoitusnäytteen, voit ehkä käyttää paperia, jonka olet kirjoittanut edelliselle luokalle, tai voit valita itsellesi mielenkiintoisen tarinan, kuten koulun tanssin tai yhteisötapahtuman, ja kirjoittaa tarinan että. Jos et ole varma, kuka koululehtiä johtaa, kysy joltakin englannin opettajalta tai akateemiselta neuvonantajalta.

Mitä jos koulullasi ei ole paperia?

Jos koulullasi ei ole sanomalehteä, älä huoli, sinulla on muita tapoja hankkia journalismia ja kirjoittamista.

Vaihtoehtoiset vaihtoehdot

On olemassa useita muita ylimääräisiä oppitunteja ja aktiviteetteja, joita voit kokeilla, jos pidät kirjoittamisesta, mutta et kykene lukemaan koulun sanomalehteä tai et ole varma, sopiiko se sinulle.

Vuosikirja

Useimmat lukiot jakavat vuosikirjoja, ja monet niistä ovat opiskelijoiden suunnittelemia. Vaikka osallistuminen vuosikirjaan ei edellytä niin paljon kirjoittamista kuin osa sanomalehteä, näiden kahden välillä on edelleen paljon yhtäläisyyksiä. Molemmat vaativat tarinaideoita, asettelujen kehittämistä, muokkaamista ja lainausten sisällyttämistä. Jotkut vuosikirjat sisältävät myös pidempiä kirjoitettuja kappaleita, joiden kanssa saatat pystyä työskentelemään.

Kirjallinen lehti

Koulusi voi tuottaa kirjallisen päiväkirjan koululehden lisäksi tai sen sijaan. Kirjallisuuslehdet sisältävät usein monenlaisia ​​kirjoituksia, kuten runoutta, novelleja, tietokirjallisuutta ja huumoria. Jos koulullasi on kirjallisuuspäiväkirja, voit todennäköisesti lähettää joitain artikkeleita, jotka vastaavat niitä, jotka kirjoittaisit koulupaperille.

Koulun uutiskirje

Vaikka koulullasi ei olisi tavallista sanomalehteä, sillä on todennäköisesti jonkinlainen uutiskirje, jonka se jakaa opiskelijoille ja vanhemmille. Vaikka suurin osa näiden uutiskirjeiden artikkeleista koskee koulun uutisia ja tulevia tapahtumia, monet uutiskirjeet sisältävät myös artikkeleita koululehdissä tavallisista aiheista. Keskustele jonkun kanssa koulun toimistossa tai akateemisen neuvonantajasi kanssa oppiaksesi, voitko osallistua uutiskirjeen lähettämiseen.

Yhteisö tai paikallinen lehti

Jos et löydä mahdollisuutta koulustasi, voit ehkä liittyä paperiin yhteisössäsi. Monet paikat tuottavat paikallisia lehtiä tai yhteisön uutiskirjeitä, ja saatat olla mahdollista lisätä artikkeleita tai tehdä harjoittelun jossakin niistä oppiaksesi lisää journalismista.

Aloita oman koulun sanomalehti

Voit myös luoda koululehden, jos koulullasi ei vielä ole sellaista. Vaikka tämä vie paljon aikaa, se voi olla sen arvoista, jos olet erittäin kiinnostunut journalismista. Myös koululehden perustajana oleminen osoittaa johtajuutta ja motivaatiota , kaksi ominaisuutta, jotka oppilaitokset rakastavat nähdä hakijoissa.

Aloita seuraavasti:

Vaihe 1: Keskustele akateemisen neuvonantajasi kanssa oppiaksesi kuinka perustaa uusi klubi tai ryhmä koulussa. Sinun on ehkä noudatettava tiettyjä menettelyjä, ja on parasta tietää ne ennen aloittamista. Klubin virallistaminen voi myös antaa sinulle budjetin, jonka voit käyttää tulostusmaksuihin ja muihin kuluihin.

Vaihe 2: Etsi opettaja valvomaan paperia. Vaikka opiskelijat tekevät suurimman osan työstä, useimmat koulukerhot vaatia opettajaa toimia ryhmän sponsorina ja valvoa. Jos sinulla ei ole tiettyä opettajaa mielessäsi, kysy joltakin englannin opettajalta, olisiko hän valmis ohjaajaksi.

Vaihe 3: Rekrytoi jäseniä ja jaa rooleja. Kysy tuntemiltasi ihmisiltä ja laita julisteita koulun ympärille. Tarvitset kirjailijoita, valokuvaajia, taiteilijoita ja ihmisiä, joilla on hyvät atk -taidot täydellisen paperin tuottamiseksi. Ensimmäisen numerosi ei tarvitse olla erittäin pitkä; muutama hyvin kirjoitettu ja muokattu artikkeli, joissa on hyvä muotoilu, näyttää paremmalta kuin pidempi paperi, joka ei ole niin kiillotettu.

Vaihe 4: Aloita luominen! Kun kaikki tietävät tehtävänsä, aloita aivoriihi aiheista, haastattelemalla lähteitä ja kirjoittamalla artikkeleita.

Vaihe 5: Muokkaa ja koota paperi. Tarkista artikkeleiden oikeinkirjoitus- ja kielioppivirheet ja päätä, mihin artikkelit ja kuvat sijoitetaan.

Vaihe 6: Tulosta ja jaa. Koulusi voi antaa sinun tulostaa paperin ilmaiseksi jollakin koulun tietokoneista tai antaa sinulle budjetin tulostusmaksujen kattamiseksi. Jos ei, ja tulostuskustannukset ovat korkeat, voit kokeilla kerätä rahaa varainkeräysten, kuten leipomomyynnin, kautta. Voit myös harkita paperin digitaalisten kopioiden jakamista ensin. Jos tulostat paperiversioita, hanki lupa jättää kopiot koulun kirjastoon, tietokonehuoneisiin tai muille alueille, joilla oppilaat vierailevat usein.

Yhteenveto

 • Lukiosanomalehteen liittyminen on loistava tapa oppia journalismia ja parantaa kirjoitustaitojasi.

 • Koululehden jäsenillä on paljon erilaisia ​​tehtäviä, kuten uusien aiheiden tutkiminen, haastattelujen tekeminen, tarinoiden kirjoittaminen ja muokkaaminen sekä valokuvien ottaminen artikkeleiden mukana.

 • Osana koulusi sanomalehteä voit parantaa kirjoitustaitojasi, tavata uusia ihmisiä ja antaa sinulle kokemusta ansioluetteloihisi ja korkeakoulusovelluksiisi.

 • Jos haluat lisätietoja koulun paperiin liittymisestä, keskustele paperin valvojan tai akateemisen neuvonantajasi kanssa. He voivat antaa sinulle lisätietoja.

 • Jos koulullasi ei ole paperia, voit halutessasi liittyä paikalliseen tai yhteisöpaperiin tai voit itse luoda koulusi sanomalehden!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

John's College (MD) pääsyvaatimukset

Onko ACT -kirjoittaminen tärkeää? Asiantuntijaopas

Etkö ole varma, kuinka paljon ACT Writing -tuloksellasi on merkitystä tai vaikka sinun on otettava valinnainen osa? Jaamme kaikki tärkeät tekijät, jotka on pidettävä mielessä.

Päätöskysymykset ACT -lukemisessa: Strategiat + Practice

Päätöslauselma Lukukysymykset kysyvät asioita, joita ei ole mainittu - mitä kirjoittaja voi tarkoittaa tai miltä hahmo voi tuntea. Käytä strategioitamme tämän vaikean ACT Reading -kysymystyypin ratkaisemiseksi.

Wisconsinin yliopisto - Green Bayn pääsyvaatimukset

Voit päästä näihin korkeimpiin hyväksymisasteisiin

Etsitkö helppoa yliopistoa päästä? Tässä on 100 korkeakoulua, joiden hyväksymisaste on korkein ja joita voit käyttää turvallisuuskouluina.

Täydellinen opas AP Environmental Science FRQs: iin

Kamppailevat AP Environmental Science FRQs? Selitämme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää ilmaisen vastauksen osiosta, pisteillä, esimerkkeillä ja tärkeimmillä vinkeillä.

Mitkä korkeakoulut eivät vaadi SAT -kirjoittamista? Täydellinen luettelo

Missä kaikissa kouluissa SAT -kirjoittaminen on vapaaehtoista? Ota selvää tästä, niin tiedät, voitko välttää SAT -kirjoittamisen opiskelua.

Kuinka valita pääaine college -sovellukseesi

Jos korkeakoulu pyytää sinua valitsemaan tietyn koulun tai pääaineen, minkä valitset? Löydä paras valinta täältä.

ECU: n pääsyvaatimukset

Mitä tarvitset SMU: lle: ACT -tulokset ja GPA

Oklahoman yliopisto (OU) SAT -tulokset ja GPA

Kuinka valmistautua yliopistoon: 31 vinkkiä valmistautumiseen

Valmistaudu yliopistoon? Täydellinen oppaamme kattaa kaikki keskeiset vaiheet valmistautumiseen yliopistoon yhdeksännestä luokasta alkaen.

CEEB-koodihaku: Vaiheittainen opas

Oletko hämmentynyt CEEB-koodin hakuprosessista? Opastamme sinut läpi ja selitämme, mitä tehdä, jos et löydä tarvitsemasi koodia.

1.6 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 1.6

Mikä on 1.6 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 1.6 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

George Mason Universityn pääsyvaatimukset

Idahon osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Skyline High School -sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Skyline High Schoolista Oaklandissa, Kaliforniassa.

Massachusettsin yliopisto Lowellin SAT -tulokset ja GPA

Wisconsinin yliopisto - La Crossen pääsyvaatimukset

Notre Dame College ACT -pisteet ja GPA

Kuinka päästä sisään: UC Berkeleyn pääsyvaatimukset

Onko lukion inflaatio todellista?

Ovatko lukion arvosanat liian korkealla? Mitä tämä tarkoittaa sinulle, jos jotain? Lue täältä, kuinka arvosanat vaikuttavat korkeakouluopintoihin.

Trevecca Nazarene Universityn pääsyvaatimukset

Vocab kontekstikysymyksissä ja strategioissa SAT -lukemiseen

SAT Reading -kohdissa Vocab in Context -kysymykset pyytävät sinua määrittelemään sanan kohdan yhteydessä. Tässä oppitunnissa näytämme sinulle harjoittelukysymyksiä ja -strategioita SAT -lukukohdille.

NYU TOEFL -vaatimus: tarvitsemasi pisteet

Mikä on NYU TOEFL -vaatimus? Selitämme mitä pisteitä tarvitset useille ohjelmille ja kuinka saavuttaa TOEFL NYU -tavoitteesi.