Kuinka ACT pisteytetään?

ominaisuus_pisteet

Jos olet aloittamassa opiskelua ACT: ssä, mietit todennäköisesti, kuinka ACT pisteytetään. ACT-pisteytysjärjestelmän ymmärtäminen voi antaa sinulle valtavan jalan, kun asetat tavoitteita ja teet opintosuunnitelman.

Lue lisää siitä, miten ACT pisteytetään, jaksoittain, virallisilla ACT-pisteytyskaavioilla. Mukana on myös viisi ACT-pisteytykseen liittyvää huippustrategiaamme, jotta voit käyttää näitä tietoja eduksesi.Yleiskatsaus ACT-pisteytykseen

Joten miten ACT pisteytetään? ACT: ssä on neljä osaa, joita kutsutaan joskus aihealueiksi: englanti, matematiikka, lukeminen ja tiede. Jokaiselle aihealueelle annetaan a skaalattu pisteet välillä 1 ja 36. Nämä pisteet lasketaan sitten keskiarvoksi yhdistetty pisteet , joka vaihtelee myös välillä 1 ja 36.

Joten mistä nämä skaalatut pisteet tulevat? Skaalatut pisteet 1 - 36 muunnetaan tuloksestasi raaka tulokset jokaisella aihealueella. Raaka pisteet on yksinkertaisesti niiden kysymysten kokonaismäärä, joihin vastaat oikein kussakin osiossa. ACT: n virheellisistä vastauksista ei ole pistelukua.

Kuinka raaka ACT-pisteet muutetaan skaalatuiksi pisteiksi?

Ensimmäinen asia, joka on ymmärrettävä ACT-pisteistä, on se, että kullekin aihealueelle, välillä 1 ja 36, ​​saatu pisteet on skaalattu pisteet. Tämä skaalattu pisteet muunnetaan raakapisteistäsi. Syy, miksi ACT (samoin kuin muut standardoidut testit) käyttää skaalattuja pisteitä, on varmistaa, että niiden pisteet ovat yhdenmukaiset useilla testipäivillä. Toisin sanoen heidän on varmistettava, että 28 huhtikuun ACT: ssä edustaa samaa taitotasoa kuin kesäkuun ACT 28.

Skaalaus ei tarkoita pisteitäsi suhteessa muiden opiskelijoiden pisteisiin, jotka suorittavat testin samana päivänä kuin sinä. Skaalaus analysoi ACT-version jokaisen version keskimääräiset pisteet varmistaakseen, ettei mikään testipäivä ole helpompaa tai vaikeampaa kuin toinen.

ACT tarjoaa taulukon heidän Valmistautuminen ACT: iin opas, joka arvioi, kuinka tietyt raakapisteet muunnetaan skaalatuiksi pisteiksi ACT: n jokaisessa osassa.

Body_rawtoscale

Kautta Valmistautuminen ACT: iin .

Skaalausprosessi tarkoittaa kuitenkin sitä ACT: n eri versioissa raakapisteet voivat kääntyä skaalattuihin pisteisiin eri tavalla. Toisin sanoen näitä lukuja ei ole kaivettu kiveen, mutta ne voivat antaa sinulle käsityksen siitä, millainen raaka pisteet kullekin osuudelle ampua.

Kuinka yhdistetty ACT-pisteet lasketaan?

Lyhyesti sanottuna tiedämme, että saat pistemäärän välillä 1 ja 36 kullekin aihealueelle, joka muunnetaan raaka pisteestäsi. Mutta miten nämä neljä pisteet yhdistyvät lopulliseen yhdistettyyn pisteeseesi?

joka on yhteensopiva skorpionin kanssa

Yhdistelmäpisteet ovat yksinkertaisesti neljän pisteesi keskiarvo pyöristettynä ylöspäin lähimpään kokonaislukuun (puoli pistettä tai enemmän pyöristetään ylöspäin, alle puoli pistettä pyöristetään alaspäin).

Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on 24 matematiikkaosassa, 23 luonnontieteessä, 26 lukemisessa ja 25 englannissa. Yhdistelmäpisteesi olisi:

(24 + 23 + 26 + 25) / 4 = 24,5

Tämä pyöristetään 25: een.

Mitkä ovat ACT-alaindeksit?

Yhdistetyn pääpistemäärän ja neljän aihealueen pistemäärän lisäksi ACT antaa sinulle alipisteet kolmella neljästä aihealueesta. Englannilla, matematiikalla ja lukemisella kaikilla on alatulokset, jotka antavat sinulle lisätietoja vahvuuksista ja heikkouksista kussakin aiheessa.

Alipisteet vaihtelevat 1: stä 18: een, ja ne skaalataan myös raakapisteistäsi. Kuitenkin, alitulosten ja lopullisen skaalatun pistemäärän välillä ei ole suoraa yhteyttä (esimerkiksi alatulokset eivät täsmää skaalattuun pisteeseen). Alipisteesi antaa sinulle vain lisätietoja suorituskyvystäsi ja siitä, missä haluat parantaa.

Pitäisikö sinun olla huolissasi näistä? Ei. Korkeakoulut välittävät eniten yhdistetyistä pisteistäsi ACT: ssä ja he tarkastelevat myös neljän aihealueen pisteitä. Voit kuitenkin käyttää ACT: n alatuloksia auttaaksesi sinua valmistautumaan testiin, koska ne jakavat aihealueet hallittaviin luokkiin.

Auttaaksemme prosessia aiomme hajottaa ACT: n jokaisen osan.

ACT-jakson erittely

Tässä osassa opit kuinka monta raakapistettä on mahdollista kussakin ACT-osiossa, mitkä ovat alipisteet ja kuinka pisteet lasketaan.

Englanti

ACT: n englanninkielisessä osiossa on 75 monivalintakysymystä, mikä tarkoittaa, että suurin ansaitsemasi raakatulos on 75. Muista, että raaka pisteet on vain oikein vastaamiesi kysymysten kokonaismäärä. Kysymyksiä, jotka jätät tyhjäksi tai joihin vastaat väärin, ei yksinkertaisesti lisätä raaka-aineistoon.

Englanninkielisen osan alatulokset koskevat käyttöä / mekaniikkaa (40 kysymystä) ja retorisia taitoja (35 kysymystä). Katso lisätietoja näistä kysymyksistä oppaastamme.

Jos haluat antaa pisteytysesimerkin, sano, että vastaat 55 kysymykseen oikein englanninkielisessä osiossa, tee väärin 15 ja jätä 5 tyhjäksi. Raaka pisteesi on 55, mikä on oikeassa olevien kysymysten kokonaismäärä. Käyttämällä yllä olevaa taulukkoa voimme arvioida, että a raaka pisteet 55 saisi skaalatun pisteet 23 .

Matematiikka

ACT: n matematiikkaosassa on yhteensä 60 kysymystä, mikä tarkoittaa korkeinta mahdollista raakapistemäärää on 60. Alaindeksit annetaan Pre-Algebra / Elementary Algebra (24 kysymystä), Intermediate Algebra / Koordinaattigeometria (18 kysymystä) ja Tasogeometria / Trigonometry-pohjaiset ongelmat (18 kysymystä). Lisätietoja Math-osion sisällöstä on oppaassamme.

Sano, että sinulla on 45 kysymystä oikein, 12 väärää ja jätit 3 tyhjäksi. Raakapistemääräsi olisi 45, mikä ACT-arvion mukaan olisi 27.

Lukeminen

Lukemisessa on yhteensä 40 kysymystä, joten korkein raaka pisteet täällä on 40. Alatulokset annetaan yhteiskuntatieteiden / luonnontieteiden lukutaidolle (20 kysymystä) ja taiteen / kirjallisuuden lukutaidolle (20 kysymystä). Lisätietoja lukemisesta on ACT-lukemisen oppaassamme.

Tiede

Tiede-osiossa on yhteensä 40 kysymystä, kuten lukuosassa, joten korkein raaka-arvo on tässä 40. Se on ainoa ACT-osa, jolla ei ole aliarvoja, vaikka sillä on silti kolme erillistä kysymystyyppiä: tietojen esitys, tutkimusyhteenvedot ja ristiriitaiset näkökulmat. Lisätietoja tiede-osion sisällöstä on oppaassamme.

Entä jos otan ACT Plus -kirjoituksen?

Neljän aihealueen lisäksi on mahdollista suorittaa ACT myös ylimääräisellä kirjoitusosalla. Kirjoitusosa ei ole toinen monivalintakohta - se on vain ACT, johon on lisätty essee.

Joten miten essee pisteytetään ja miten se vaikuttaa yhdistettyyn pisteeseesi?Esseesi arvioi kaksi luokkalaista , joka pisteyttää esseesi 1-6 kullekin neljästä verkkotunnuksesta, mikä johtaa pisteisiin 12 kullekin verkkotunnukselle. Kirjoitustuloksesi lasketaan laskemalla keskimäärin neljä verkkotunnuksesi pistettä, mikä johtaa ACT-kirjoittamisen kokonaispistemäärään 2-12.

Seuraavaksi ACT yhdistää esseesi pisteet englannin ja lukemisen osioiden pisteisiin ja keskiarvo antaa sinulle englannin / kielitaiteen alipisteet välillä 1 ja 36.

Joten kirjoituspisteet muuttavat yhdistettyä pistemäärääsi? Ei. Yhdistelmäpistemääräsi on edelleen vain neljän monivalintalohkon keskiarvo. Essee antaa lisätietoja kirjoitustaidoistasi, mutta ei vaikuta ACT-kokonaispisteisiin.

Joten miksi toteuttaa ACT kirjoittamisen kanssa? Jotkut korkeakoulut (varsinkin huipputason korkeakoulut) vaativat ACT: n tekemistä kirjoittamisen kanssa. Jos et ole varma testiversiosta, tarkista kiinnostuneiden korkeakoulujen verkkosivustot. He luetteloivat mitä standardoituja testejä he vaativat pääsyn tarkistuslistoissa.

Jos otit ACT Plus -kirjoituksen kesäkuuhun 2015 tai sitä ennen, tutustu alla olevaan taulukkoon nähdäksesi, kuinka englannin testin skaalatut pisteet yhdistetään kirjoituksen kokonaispistemäärän essee-pisteisiin. Jälleen, tämä on arvio vanhemmasta painoksesta Valmistautuminen ACT: iin ja numerot saattavat muuttua hieman testipäivämäärän perusteella.

body_writing_scores

ACT.org-sivuston kautta

Kuinka käyttää näitä tietoja

Joten nyt, kun tiedät kuinka ACT pisteytetään, kuinka voit käyttää näitä tietoja saadaksesi suurimman edun testissä? Lue viisi suosituinta ehdotustamme.

# 1: Piilota heikko aihe

Koska ACT on keskiarvo, sitä ei ole laskettu yhteen, ja osioita on neljä, voit piilottaa heikon osan helpommin kuin SAT: lla, jolla on kolme osiota ja yhteensä pisteet. Oletetaan esimerkiksi, että kamppailet matematiikan kanssa ja saat seuraavat aihealueet ACT: ssä:

Lukeminen: 30

Englanti: 29

ap kemia monivalintakysymys 2012

Tiede: 31

Matematiikka: 22

Vaikka saatat ajatella, että matematiikkapisteesi vetää yhdistelmääsi, koska se on vain neljäsosa pisteestäsi, sen vaikutus ei ole valtava:

(30 + 31 + 29 + 22) / 4 = 28

Joten vaikka matematiikkapisteesi oli paljon matalampi kuin kolme muuta osaa, tulet silti 28: lla (joka on muuten 90thprosenttipiste).

Vaikka emme suosittele, ettet opiskele tietyssä osassa, koska se on vain neljäsosa kaikista ACT-pisteistäsi, on hyödyllistä tietää, että kunkin aihealueen pisteet eivät tee tai hajota yhdistelmääsi.

# 2: Maksimoi yhdistetty pisteet

Koska komposiitti on keskiarvo, sinun pitäisi työskentele maksimoidaksesi vahvat aihealueesi pisteet sekä työskentele minimoidaksesi heikkoudet . Pelkästään keskittyminen yrittää korjata heikot kohdat saattavat todella aiheuttaa sinulle pisteiden menettämisen.

Oletetaan esimerkiksi, että olet aina menestynyt englannin ja historian kursseilla, mutta kamppailet matematiikan kanssa. Saatat ajatella, että sinun pitäisi viettää kaikki ACTsi opiskelemalla aikaa matemaattisten ongelmien poraamiseen. Vahvistamisen maksimointi - tässä tapauksessa lukeminen ja kirjoittaminen - voisi kuitenkin parantaa pisteitäsi eniten.

Otetaan kaksi skenaariota. Ensimmäisessä vietät kaiken aikasi matematiikkaosastolle ja saat seuraavat tulokset:

Englanti: 28

Lukeminen: 27

Matematiikka: 25

Tiede: 26

Komposiitti: 27

Ei paha! Matematiikkapisteesi on 25, mikä on melkein 80thprosenttipiste ja sai yhdistetyn 27, joka on 87: ssäth.

Mutta mitä olisi tapahtunut, jos olisit viettänyt jonkin aikaa englantiin ja lukemiseen ja vähemmän aikaa matematiikkaan? Vain viiden raakapisteen saaminen sekä englanninkielisessä että lukemisessa voi olla valtava lisäys pisteisiisi. Jos nämä ovat henkilökohtaisia ​​vahvuuksia, viiden pisteen keräämisen pitäisi olla helppoa älykkäällä opiskelulla. Oletetaan, että vietät jonkin aikaa englantiin ja lukemiseen ja ansaitset viisi raakapistettä kussakin osiossa ja vähemmän aikaa matematiikassa:

Englanti: 33

Lukeminen: 32

Matematiikka: 23

Tiede: 26

Komposiitti: 29

Joten vaikka saisit matalammat pisteet, englannin ja lukemisen opiskeluun käytetty aika voisi saada sinulle kaksi korkeampaa jaksopistettä verrattuna vain yhteen , jolloin saadaan korkeampi komposiitti.

# 3: Kehitä tavoiteraaka-arvot

Käyttämällä ACT: n raakapistettä skaalattuihin pisteet arvioihin, voit kehittää kullekin osalle tavoitearvot. Tämä tekee opiskelusta helpompaa - ajatteleminen raakapisteiden suhteen on yksinkertaisempaa, kun käsittelet käytännön ongelmia.

Oletetaan esimerkiksi, että haluat rikkoa kussakin osiossa olevan 26 pistemäärän. Kun tarkastellaan raaka-asteikko-pistetaulukkoa, sinun tulisi pyrkiä vähintään seuraaviin raakapisteisiin:

Englanti: 60/75

Lukeminen: 31/40

Matematiikka: 43/60

Tiede: 30/40

Nyt tämä ehdottaa strategiaa - kysymysten ohittaminen. Esimerkiksi, jos haluat matematiikassa saada raakapistemäärän 43, voit itse ohittaa kymmenen viimeisintä vaikeinta kysymystä (kuplittamalla satunnaisesti) ja yrittää 50 kysymystä. Tämä antaa sinulle enemmän aikaa per kysymys, mikä lisää mahdollisuutta saada enemmän niistä oikein. Lisäksi, vaikka menetät vielä seitsemän niistä, saat raakapisteen 43!

# 4: Arvaa jokainen kysymys - Älä jätä kuplia kuplittamattomaksi

Koska ACT: ssä ei ole arvausrangaistusta, paras tapa maksimoida pisteet on poistaa väärät vastausvaihtoehdot ja arvaus. Emme sano, että meidän tulisi kiirehtiä jokaisen osan läpi vastaamaan jokaiseen kysymykseen - kuten edellä todettiin, sinulla saattaa olla tavoitearvo, joka on paljon pienempi kuin mahdolliset pisteet. Siinä tapauksessa on järkevää käyttää enemmän aikaa keskittymällä vähemmän kysymyksiin. Tämä tarkoittaa sitä, että jos vietät aikaa kysymykseen, vaikka et olisikaan täysin varma vastauksesta, sinun on parasta käyttää aikaa poistaaksesi joitain vastausvaihtoehtoja, jotta saat parhaan kuvan oikean vastauksen arvaamisesta.

Lisäksi, kun asianajaja sanoo, että yksi minuutti on jäljellä, jatka ja kupli kaikki jäljellä olevat tyhjät vastaukset. Vaikka et olisi tarkastellut kysymystä kirjassa, et menetä mitään arvaamalla. Voit poimia karkean pisteen tai kaksi jokaisesta osasta tällä tavalla, mikä voi vaikuttaa yllättävästi skaalattuun pisteeseesi, kuten olemme nähneet.

body_bubbles

Yritä olla jättämättä tyhjiä kohtia!

# 5: Ymmärrä miten essee vaikuttaa pisteisiisi

Jos otat ACT kirjoittamisen kanssa, saat yhdistetyn lisää esseesi pisteet. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että esseestä tulisi tulla opintosuunnitelman suurin prioriteetti. Aihealueen pisteet ja yhdistetyt pisteet ovat ACT: n tärkeimpiä näkökohtia, joten sinun tulisi asettaa etusijalle opinnot monivalintakohteille.

Useimmissa korkeakouluissa essee-pisteet ovat vähiten tärkeä osa ACT-pisteitäsi. Tämä tarkoittaa, että matalalla essee-pisteellä ei voi olla paljon negatiivista vaikutusta sovelluksiisi, jos yhdistetty ACT-pistemäärä on korkea. Älä puhalla essee pois, jos otat sen, mutta sinun on asetettava etusijalle opiskelu ACT: n muille osille.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kalifornian parhaat koulut | Burbankin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Burbank High Schoolista Burbank, CA.

Mikä on hyvä 9. luokan ACT / SAT -pisteet?

Olet yhdeksännellä luokalla, ja todellinen ACT / SAT on vielä 2 vuotta edessä. Miten tulkitset SAT -pistemäärän, jos otat sen nyt? Teemme uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääksemme, mitä pidetään hyvänä pisteenä nuoremmille opiskelijoille.

Pitäisikö minun mennä johonkin isosta 10 koulusta?

Oletko utelias osallistumaan johonkin Big Ten -koulusta? Tämä Big 10 -koulujen luettelo selittää Big Ten -yliopistojen hyvät ja huonot puolet ja auttaa sinua päättämään, mikä niistä sopii sinulle.

El Ranchon lukio | 2016-17 Rankings | (Pico Rivera,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta El Ranchon lukiosta Pico Riverassa, Kaliforniassa.

Kuinka kauan SAT kestää pitkään?

Kuinka paljon aikaa SAT-majoitukset antavat sinulle testipäivänä? Mikä on SAT: n pidennetty aika ja kuinka monta tuntia saat ylimääräistä? Lisätietoja täältä.

Kuinka päästä: Ole Miss Pääsyvaatimukset

Täydellinen luettelo: Minnesotan korkeakoulut + Sijoitukset / Tilastot (2016)

Haetaanko Minnesotan korkeakouluihin? Meillä on täydellinen luettelo Minnesotan parhaista kouluista, joiden avulla voit päättää minne mennä.

SAT Prep: n lopullinen SAT-opinto-opas

Tämä täydellinen SAT-opas on paras kokoelma SAT-strategioita ja neuvoja, jotka ovat käytettävissä kaikkialla. Opit opiskelemaan SAT: lle ja testausvinkkejä pisteiden parantamiseksi.

10 parasta oikeinkirjoituspeliä, joilla voit parantaa sanataitojasi

Haluatko harjoitella oikeinkirjoitusta sanapelien avulla? Oppaamme sisältää parhaat oikeinkirjoituspelit lapsille ja aikuisille.

Rutgers, New Jerseyn osavaltion yliopisto - Newark SAT -pisteet ja GPA

Mitkä ovat ICD-10-koodit diabetekselle? Täydellinen luettelo

Tarvitsetko ICD-10-koodeja diabetes mellitukselle? Katso tämä täydellinen luettelo ICD-9- ja ICD 10 -koodeista, jotka kattavat tyypin 1, tyypin 2 ja muut diabeteksen muodot.

1410 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Illinoisin yliopisto Springfieldin pääsyvaatimuksissa

Mitä sinun tulee tietää Desert Sands Charter Schoolista

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Desert Sands Charter Schoolista Lancasterissa, Kaliforniassa.

Thiel Collegen pääsyvaatimukset

1020 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Toimiiko musta siemenöljy todella? Tieteellinen analyysi eduista

Otatko huomioon mustan siemenöljyn hyödyt, kuten laihtuminen tai allergiat? Opi nigella sativan edut, mitä se ei auta ja mitkä annokset otetaan.

Weber State Universityn pääsyvaatimukset

18 vaikeinta ACT -englanninkielistä kysymystä koskaan

Haetko parasta ACT -pistettä? Haluatko haastaa itsesi? Tutustu näihin ACT -englanninkielisiin kysymyksiin ja opi lähestymään haastavimpiakin kysymyksiä.

Kuinka valmistautua yliopistoon: 31 vinkkiä valmistautumiseen

Valmistaudu yliopistoon? Täydellinen oppaamme kattaa kaikki keskeiset vaiheet valmistautumiseen yliopistoon yhdeksännestä luokasta alkaen.

Montana State University - Pohjois -pääsyvaatimukset

Yliopistoa edeltävät kesäohjelmat: Pitäisikö sinun mennä?

Harkitaankoulun aloittamista ennen kesäaikaa? Opastamme sinua, mitkä nämä ohjelmat ovat, mitä etuja ja miinuksia on, ja kuinka päättää, onko jokin oikea sinulle.

Clarken yliopiston pääsyvaatimukset

Saginaw Valley State Universityn pääsyvaatimukset

UC Merced Pääsyvaatimukset