Kuinka parantaa matalien ACT-matemaattisten pisteiden määrää: 9 vinkkiä täydeltä maalintekijältä

ominaisuusmatta

Kamppailetko ACT Math -tulosten välillä 14-24? Et ole yksin - sadat tuhannet muut opiskelijat tekevät pisteitä tällä alueella. Mutta monet eivät tiedä parhaita tapoja päästä eroon tästä pisteytysalueesta ja saada 26+ ACT: iin.

Tässä keskustelemme siitä, kuinka parantaa ACT Math -pisteitä tehokkaasti ja miksi on niin tärkeää tehdä se. Laita nämä periaatteet toimimaan ja olen varma, että pystyt parantamaan pisteitäsi.

Lyhyt huomautus: Tämä artikkeli on räätälöity matalampien pisteiden opiskelijoille, joiden pisteet tällä hetkellä ovat alle ACT-matematiikan 26. Jos olet jo tämän alueen yläpuolella,täydellinen 36 ACT Math -artikkelion sinulle parempi, koska se sisältää edistyneitä strategioita.

Tässä artikkelissa aion keskustella siitä, miksi korkean pistemäärän tekeminen on hyvä idea, mitä 26: n pisteet edellyttävät, ja sitten mennä ACT Math -vinkkeihin.

Pysy kanssani - tämä on kuin rakennuksen rakentaminen. Ensin sinun on luotava hyvä perusta ennen seinien ja ikkunoiden asettamista. Vastaavasti meidän on ensin ymmärrettävä, miksi teet sitä, mitä teet, ennen kuin sukeltaa vinkkeihin ja strategioihin.

Tässä oppaassa puhun lähinnä pääsystä 26: een. Mutta jos tavoitteesi on päästä 24: een tai sitä alempaan, nämä vinkit pätevät edelleen yhtä lailla.

Ymmärrä panokset

Tällä ACT-pistealueella matalan ACT Math -pistemäärän parantaminen 26-alueelle lisää dramaattisesti mahdollisuuksiasi päästä parempiin korkeakouluihin.

Syy? A 26 nostaa sinut selvästi yli kaikkien ACT-testaajien kansallisen keskiarvon, noin 83% ile. Tämä vastaa suunnilleen 1200: ta 1600: sta SAT: lla.

Otetaan esimerkkinä suosittu koulu, Pennsylvanian osavaltion yliopisto.

Sen keskimääräinen ACT-pistemäärä on 27 . Sen 25. prosenttipistemäärä on 24 ja 75. prosenttipiste on 29.

Lisäksi sen hyväksymisaste on 55%. Toisin sanoen hieman yli puolet kaikista hakijoista otetaan vastaan. Hyvät kertoimet, mutta mitä pienemmät pisteet, sitä huonommat mahdollisuudet.

Analyysissämme, jos haet ACT-pistemäärällä 22, pääsymahdollisuutesi putoaa 22,4%: iin tai noin 1/4-mahdollisuuteen.

Mutta jos nostat pisteesi 26: een, pääsymahdollisuutesi nousee jopa 46,7%: iin - kaksinkertainen pääsymahdollisuus, vain 4 parannuspistettä.

Koska ACT-matemaattiset pisteet otetaan huomioon ACT-yhdistelmäpisteissäsi, matematiikkapisteidesi nostaminen auttaa todella nostamaan kokonaispistemäärän keskiarvoa.

ACT-pisteiden parantaminen on todella aikaasi. Tunti tunnissa, se on parasta mitä voit tehdä korottaaksesi mahdollisuutesi päästä yliopistoon.

Haluatko tietää, mitkä mahdollisuudet sinulla on 26 ACT-pistemäärällä? Katso meidän asiantuntijaopiskelijoiden opas 26 ACT-pisteeseen .

ruumis_kakku

Tiedä, että voit tehdä sen

Tämä ei ole vain jokin ontuva inspiroiva viesti, jonka näet maitopakkauksen takana.

Tarkoitan kirjaimellisesti, että sinä ja kaikki muut opiskelijat pystyt tekemään tämän .

Työssäni PrepScholarin kanssa olen työskennellyt tuhansien opiskelijoiden kanssa, jotka tekevät pisteitä alemmilla 15-21-luokilla.

Kerta toisensa jälkeen näen opiskelijoiden, jotka voittavat itsensä matalien pisteidensä yli ja ajattelevat, että parantaminen on mahdotonta. 'Tiedän, että en ole fiksu.' 'En vain saa algebraa, enkä näe itselleni pisteitä korkealla.' 'En tiedä mitä opiskella pisteiden parantamiseksi.'

uc san diego sat tulokset

Se rikkoo sydämeni.

Koska tiedän sen enemmän kuin mikään muu, ACT-pisteesi heijastaa kuinka kovaa työskentelet ja kuinka fiksusti opiskelet.

Ei älykkyysosamäärääsi eikä koululuokkiasi. Ei miten rouva Huffington 9. luokassa sanoi, ettet koskaan saa geometriaa.

Tästä syystä: ACT on outo testi. Kun otat sen, etkö ymmärrä, että kysymykset poikkeavat usein koulusta nähneistä suoraviivaisista matemaattisista kysymyksistä?

Se on tarkoituksella suunniteltu tällä tavalla. ACT ei voi testata vaikeita käsitteitä, koska se olisi epäreilua opiskelijoille, jotka eivät ole vielä Calculus-tasolla. Se ei voi pyytää sinua analysoimaan kvanttifysiikkaa. ACT on kansallinen testi, mikä tarkoittaa, että se tarvitsee tasavertaiset toimintaedellytykset kaikille opiskelijoille ympäri maata.

Joten PITÄÄ testata käsitteitä, jotka kaikki lukiolaiset käsittelevät. Numerot (kokonaisluvut, murtoluvut), algebra (ratkaise x), koordinaattigeometria (linjat ja kaltevuudet), tasogeometria (kolmiot, ympyrät, viivat) ja muut aiheet, kuten trigonometria.

Olet oppinut kaiken tämän ennen lukiossa.

Mutta ACT: n on silti tehtävä testi vaikea, joten sen on testattava näitä käsitteitä omituisilla tavoilla . Tämä haastaa opiskelijat, jotka eivät valmistaudu, mutta palkitsee opiskelijat, jotka ymmärtävät kokeen hyvin.

Tässä on esimerkki:

body_24math_ex1.jpg

Tämä on klassinen ACT-tyyppinen kysymys. Se testaa todella yksinkertaisia ​​käsitteitä monimutkaisella tavalla.

Ensimmäisen kerran, kun näet tämän, se voi olla hämmentävää. Kuinka löydän koko alueen? Kuinka löydän A: n alueen? Miksi tämä näyttää tiiliseinältä?

Mutta olet oppinut kaikki käsitteet, joita tarvitset tämän ratkaisemiseksi.

Tämä on yksinkertainen kysymys alueista ja murto-osista.

Kuten ensimmäisessä virkkeessä kerrotaan, on kolme riviä yhtä pinta-alaa. Jokainen näistä riveistä on jaettu kahteen, kolmeen tai neljään yhtä suureen alueeseen. Jokainen alue on merkitty A, B tai C. Kysymys koskee neliön pinta-alan merkitsemistä alueella A.

Huomaa, että A-merkinnällä on kolme aluetta yksi kussakin rivissä.

Käytetään tämän ratkaisemiseksi strategiaa - kytketään numero. Käytämme 12 rivin pinta-alaan. Koska riviä on 3, kokonaispinta-ala on 36.

Ensimmäisellä rivillä on 2 yhtä suurta aluetta - A ja B. Jos haluat jakaa 12 kahteen alueeseen, jokaisella olisi alue 6. Joten ensimmäisen rivin A: lla on 6 aluetta.

Seuraavassa rivissä on 3 yhtä suurta aluetta - A, B ja C. Jälleen kerran, jotta 12 voidaan jakaa kolmeen alueeseen, jokaisella olisi alue 4. Joten A toisella rivillä on 4 aluetta.

Viimeisessä rivissä on 4 yhtä suurta aluetta - A, B, C ja D. Jos haluat jakaa 12 neljään alueeseen, kullakin olisi alue 3. Joten kolmannen rivin A: lla on 3 aluetta.

Joten mikä on A: n kattama kokonaispinta-ala? 6 + 4 + 3 = 13.

Mikä on neliön kokonaispinta-ala? Sanoimme sen yllä - 36.

Joten 'neliön pinta-ala .. alueella A merkitty' on 13/36.

Tämä on saattanut olla hämmentävää ensimmäisellä kerralla, mutta kun seuraavan kerran näet tällaisen kysymyksen, tiedät mitä tehdä.

ACT-matematiikkaosio on täynnä tällaisia ​​esimerkkejä.

Pisteesi parantamiseksi sinun tarvitsee vain:

 • Opi ACT-testien tyyppiset kysymykset, kuten yllä
 • Laita yhteen jo tuntemasi käsitteet kysymysten ratkaisemiseksi
 • Harjoittele monissa kysymyksissä, jotta voit oppia virheistäsi

Menen tarkemmin, miten tämä tehdään tarkalleen. Katsotaan ensin, kuinka monta kysymystä sinun on saatava oikeaan.

Mitä kestää saada 26 ACT-matematiikassa

Jos meillä on mielessä tavoite ACT-pisteet, se auttaa ymmärtämään, kuinka monta kysymystä sinun on saatava oikealle testille.

ACT Math -osiossa on 60 kysymystä. Riippuen siitä, kuinka monta kysymystä saat oikein, saat skaalatun pistemäärän 36: sta.

Tässä on raaka pisteet ACT Math Score -muunnostaulukolle. (Jos voisit käyttää kertausta siitä, miten ACT pisteytetään ja kuinka raakapisteet lasketaan, lue tämä.)

Skaalattu Raaka Skaalattu Raaka Skaalattu Raaka Skaalattu Raaka
36 60 27 43-44 18 24-26 9 -
35 58-59 26 40-42 17 21-23 8 3
3. 4 57 25 38-39 16 17-20 7 -
33 55-56 24 36-37 viisitoista 13-16 6 2
32 54 2. 3 34-35 14 11-12 5 -
31 52-53 22 32-33 13 8-10 4 1
30 50-51 kaksikymmentäyksi 30-31 12 7 3 -
29 48-49 kaksikymmentä 29 yksitoista 5-6 2 -
28 45-47 19 27-28 10 4 1 0

Joten jos tavoitat 26, tällä testillä sinun täytyy saada vain 40 kysymystä oikein. Tämä on vain 66% testistä!

Muista myös, että voit arvata monia kysymyksiä. Koska vastausvaihtoehtoja on viisi, saat paljon kysymyksiä oikein 20%: n todennäköisyydellä!

Joten tässä on esimerkki. Oletetaan, että osaat ratkaista vain 35 kysymystä varmasti. Voit arvata loput 25 ja saada viisi niistä sattumalta. Tämä antaa sinulle raaka pisteet 40 tai skaalattu pisteet 26!

Tällä on vakavia vaikutuksia testausstrategiaasi. Pohjimmiltaan sinun on vain vastattava 2/3 kaikista kysymyksistä oikein . Seuraavassa kerrotaan tarkemmin, mitä tämä tarkoittaa alla olevalle testausstrategiallesi.

Mitä pisteytätkin nyt, ota huomioon ero, joka sinun on saavutettava 26: een. Jos esimerkiksi pisteytät 22, sinun on vastattava vielä 8-10 kysymykseen, jotta pääset 26: een.

Jälleen kerran, jos tavoitteesi on alle 26, kuten 24, sama analyysi pätee. Katso vain mitä Raw Score vaatii yllä.

9 strategiaa matalan ACT-matemaattisen pistemäärän parantamiseksi

OK - joten olemme tarkastelleet, miksi korkeamman ACT-matemaattisen pistemäärän saaminen on tärkeää, miksi pystyt erityisesti parantamaan pisteitäsi, ja raaka-pisteet, jotka sinun on saavutettava tavoitteeseesi.

Nyt pääsemme todella käyttökelpoisiin ACT-matematiikkavinkkeihin, joita sinun tulisi käyttää omassa opiskellessasi maksimoidaksesi pisteet.

Strategia 1: Ohita vaikeimmat matemaattiset kysymykset

Tässä on strategia, josta aloitan, koska uskon, että se voi ansaita sinulle pisteitä heti seuraavalla harjoittelukokeella. Se on myös helppo strategia, jota useimmat opiskelijat eivät tee tarpeeksi.

Muistatko, mitä sanoin edellä raakapisteistä? Jos haluat saada 26, tarvitset vain 40/60 raaka-pisteet.

Toisin sanoen - voit jättää kokonaan väliin 20 kysymystä (33% testistä) ja silti saada 26.

Vau - voit ohittaa vaikeimmat 30% kaikista kysymyksistä ja silti saavuttaa tavoitteesi.

body_skip Ohita kysymykset huolettomasti - kuten tämä nainen.

Miksi tämä on niin tehokas strategia?

Se antaa sinulle WAY enemmän aikaa helpoille ja keskitasoisille kysymyksille - kysymyksille, joilla sinulla on hyvät mahdollisuudet saada oikea.

Jos ACT-matematiikka vie yleensä aikaa, tämä on valtava apu. Ja tämä on melkein kaikki - jopa minä (täydellinen ACT-maalintekijä) tunnen aikapainetta tässä osassa.

Tässä on esimerkki. ACT Mathilla saat 60 minuuttia aikaa vastata 60 matematiikkakysymykseen. Tämä on useimmille opiskelijoille yleensä melko vaikea päästä läpi - vastaaminen kuhunkin kysymykseen on vain 60 sekuntia, ja jotkut näistä kysymyksistä vievät paljon aikaa.

Keskimääräinen opiskelija yrittää selvittää KAIKKI kysymykset.

'Minun on päästävä läpi ne kaikki, koska minulla on laukaus jokaisen kysymyksen saamiseksi oikein', he ajattelevat. Matkan varrella he todennäköisesti kiirehtivät ja tekevät huolimattomia virheitä helpoissa kysymyksissä, joiden PITÄISI olla oikeassa.

Ja sitten he viettävät viisi minuuttia viimeiseen, vaikeimpaan kysymykseen, eivät edisty ja tuhlaavat aikaa.

Väärä lähestymistapa.

Tässä ehdotan sen sijaan. Ohita matematiikkaosan viimeiset 20% kysymyksistä kokonaan. Tämä on 12 viimeistä kysymystä. Älä edes katso niitä, älä edes lue niitä.

Sen sijaan keskitä kaikki energiasi siihen, että ensimmäiset 80% kysymyksistä ovat oikeat.

Tämä toimii, koska toisin kuin lukeminen ja kirjoittaminen, Matematiikkakysymykset järjestetään vaikeuksien mukaan . Vaikeimmat kysymykset ovat aina alaosan lopussa olevat kysymykset.

Käytetään esimerkkiä todellisista käytännön testeistä. Tämä on kysymys nro 60, osan viimeinen kysymys:

vartalo_24matka_q60.jpg

Melko kova, eikö? Sinulla kestää jonkin aikaa vain lukea kysymys.

Mutta tässä on kysymys 39, johon sinun pitäisi viettää enemmän aikaa:

Keho_24matka_q39.jpg

Tämä on vain kaltevuuden löytäminen, kun otetaan huomioon kaksi pistettä. Paljon helpompaa saada oikea.

Ohittamalla tällaiset kysymykset herätät aika per kysymys 60-75 sekuntia / kysymys. Tämä on valtava! Se on 25% lisäys kysymykseesi saamaan aikaan . Tämä herättää mahdollisuuksiasi saada helposti / keskisuuria kysymyksiä paljon.

Ja 12 ohitettua kysymystä? Kuten yllä olevassa esimerkissä, he ovat niin kovia, että sinun on rehellisesti parempi edes kokeilla niitä. Nämä kysymykset on tarkoitettu 27-36 maalintekijälle, jotka ovat oppineet kaikki ACT-matematiikkataidot testissä.

Jos pääset 26: een, sinulla on oikeus kokeilla näitä kysymyksiä. Ei ennen kuin pääset 26: een.

body_chain.jpg Seuraava strategia: etsi heikot linkit ja korjaa ne.

Strategia 2: Löydä matematiikan heikkoutesi ja poraa ne

Jos olet kuin useimmat opiskelijat, olet parempi joillakin matematiikan aiheilla kuin toiset. Olet ehkä tehnyt paremmin algebrassa kuin geometriassa. Tai ehkä pidät todella trigistä, mutta vihaat todennäköisyyttä.

Jos olet kuin useimmat opiskelijat, sinulla ei myöskään ole rajoittamatonta aikaa opiskeluun. Sinulla on paljon kotitehtäviä, saatat olla urheilija tai harrastaa bändiä ja haluat lähettää Snaps ystävillesi.

Tämä tarkoittaa, että jokaista tuntia varten, jonka opiskelet ACT: lle, sen on oltava mahdollisimman tehokas tunti.

Konkreettisesti sinun on löydettävä parhaat alueesi ja työskenneltävä niiden parissa .

kaikki ruumiinosat espanjaksi

Liian monet opiskelijat opiskelevat 'tyhmää' tapaa. He vain ostavat kirjan ja lukevat sen kannen kanneksi. Kun ne eivät parane, he ovat järkyttyneitä.

En ole.

Tehokas opiskelu ACT: lle ei ole kuin talon maalaaminen. Et yritä maalata ohuita kerroksia valtavan materiaalin läpi.

Nämä opiskelijat tekivät väärin, koska he tuhlattivat aikaa jo tuntemiinsa aiheisiin eivätkä viettäneet tarpeeksi aikaa heikkouksiensa korjaamiseen.

Sen sijaan, tehokkaasti opiskelu ACT: lle on kuin vuotavan veneen reikien sulkeminen. Sinun on löydettävä suurin reikä ja täytettävä se. Sitten löydät seuraavan suurimman reiän ja korjaat sen. Pian huomaat, että veneesi ei ole uppoamassa ollenkaan.

Kuinka tämä liittyy ACT-matematiikkaan? Sinun on löydettävä taidot, joissa olet heikoin, ja sitten porattava ne, kunnes et ole enää heikko heissä . Suurimpien reikien kiinnittäminen.

Jos joudut opiskelemaan 10 tuntia ACT Mathille, eikö sinä paranna neljää pistettä yhden pisteen sijasta? Näin teet sen - keskittämällä huomiosi siihen, mikä tekee sinulle suurimman eron.

Tässä on täydellinen kartoitus kaikista 24 ACT Math -testissä testatusta taitosta:

 • Numerot
  • Kokonaislukuja
  • Rationaaliluvut
  • Tilastot
  • Todennäköisyys
  • Sekvenssit
 • Algebra
  • Toiminnot
  • Yhden muuttujan yhtälöt
  • Toiminnot
  • Sanaongelmat
  • Eriarvoisuus
  • Taulukot
  • Monimutkaiset numerot
  • Yhtälöjärjestelmät
 • Koordinaattigeometria
  • Pisteet
  • Linjat
  • Polynomit
  • Kartioleikkaukset
  • Heijastuksia
 • Tasogeometria
  • Linjat ja rinteet
  • Kolmiot
  • Monikulmioita
  • Piirit
 • Muut aiheet
  • Avaruusgeometria
  • Trigonometria

Tiedän, että tämä on ylivoimainen. ACT Math kattaa suurimman osan peruskoulun matematiikasta, mikä on PALJON tavaraa.

Tarkastellessani tätä luetteloa, tiedätkö missä heikkoutesi ovat? Tiedätkö, mitä sinun on harjoiteltava, jotta saat kaiken irti opiskeluajastasi?

Jos ei, en ole yllättynyt. Parhaiden opiskelijoiden on vaikea tehdä tätä. Kysymysten luokitteleminen vaatii paljon testitietoa, ja virheiden analysointi vaatii paljon kurinalaisuutta.

Jokaisesta ohittamastasi kysymyksestä sinun on tunnistettava kysymystyyppi. Kun huomaat kadonneiden kysymysten mallia, sinun on löydettävä ylimääräistä käytäntöä tälle osaamiselle.

Oletetaan, että kaipaat paljon koordinaattigeometriakysymyksiä (kysymykset, joihin liittyy x-y-ruudukko ja viivat). Sinun on löydettävä tapa saada oppituntimateriaali opettaaksesi itsellesi pääkäsitteet, jotka olet unohtanut. Sitten sinun on löydettävä lisää taitoa koskevia kysymyksiä, jotta voit porata virheesi.

Hanki 4 lisäpistettä ACT: stä, TAKUU

Strategia 3: Keskity tärkeimpiin taitoihin ja ohita loput

Mutta odota, siellä on enemmän.

Muistatko edellä luetellut 24 taitoa? Kaikkia niistä ei tehdä tasa-arvoisiksi.

Jotkut ovat edustettuina FARia useammin kuin toiset. Itse asiassa yleisin taito (numerot-rationaaliluvut) on 56 AIKAA todennäköisemmin ilmestyy kuin vähiten yleinen taito (kompleksiluvut).

Kuten näette, ei riitä, että vain jaetaan karkeisiin aiheisiin, kuten algebra, geometria ja data-analyysi. Jopa algebran sisällä jotkut käsitteet näkyvät kauemmin kuin toiset. Jos jätät huomiotta tämän eron, tuhlaat paljon aikaa tutkimalla asioita, joita sinun ei edes tarvitse tietää!

Joten aion tehdä päiväsi. Kerron sinulle tärkeimmät taidot, joita sinun on harjoiteltava kovasti, ja kaikki taidot, joita EI tarvitse opiskella. Jos olet ollut hermostunut siitä, kuinka paljon ACT Math -materiaalia sinun on tiedettävä, tunnet olosi pian paremmaksi.

Ensinnäkin tässä on yleisimmät ACT-matematiikkataidot. Selitän kyseisen taiton kysymysten prosenttiosuuden ja kysymysten lukumäärän, jonka voit odottaa näkevän:

Taito Taajuus # Q: sta
Numerot - Rationaaliset numerot 11,97% 7
Algebra - Toiminnot 8,76% 5
Algebra - Operaatiot 8,55% 5
Numerot - kokonaisluvut 7,26% 4
Algebra - yksittäinen muuttuja 6,84% 4
Tasogeometria - kolmiot 6,41% 4
Tasogeometria - monikulmioita 6,41% 4
Coord. Geometria - viivat 5,56% 3
Tasogeometria - ympyrät 5,34% 3
Algebra - Sanaongelmat 4,91% 3
Trigonometria 4,91% 3

Tämä on hieno uutinen - vain 11 taitolla (46% kaikista 24 taitosta) suoritat 77% testistä! Tämä on valtava!

Jos esimerkiksi opit vain nämä taidot ja sait kaikki 45 kysymystä oikein, se nostaisi sinut jo 28: een.

Todellisuudessa tämä on epärealistista, koska jotkut näistä 45 kysymyksestä tulevat olemaan melko kovia, ja kysymykset, jotka suosittelen ohittamaan, kuten strategiassa 1 mainitaan. Mutta voit nähdä, kuinka tärkeitä taitot ovat tärkeiden pisteiden saamiseksi.

body_600math_pie.jpg

Keskity siihen, mikä todella muodostaa suurimman osan piirakasta.

Mitä taitoja EI sinun tarvitse tietää? Tässä on Vähintään yhteiset taidot ACT Mathista:

Taito Taajuus # Q: sta
Coord. Geometria - pisteet 4,06% 2
Numerot - Tilastot 3,85% 2
Numerot - Todennäköisyys 3,21% 1
Algebra - Eriarvoisuudet 2,35% 1
Tasogeometria - viivat ja kulmat 2,35% 1
Geometria - Kiinteä geometria 2,14% 1
Numerot - jaksot 1,92% 1
Algebra - Yhtälöjärjestelmät 0,85% 1
Coord. Geometria - polynomit 0,85% 1
Coord. Geometria - kartioleikkaukset 0,64% 1
Coord. Geometria - pohdintoja, käännöksiä 0,43% 1
Algebra - matriisit 0,21% 1
Algebra - monimutkaiset numerot 0,21% 1

Katso näitä 13 taitoa. Kaiken kaikkiaan ne muodostavat vain 23% koko testistä.

Muista, mikä% testistä sinun on saatava oikeus saada 26? Se on 66%.

Jos jätät kokonaan huomiotta nämä 13 taitoa, voit silti saada korkeimman pistemäärän 28.

Joten hyviä uutisia! Sinun ei tarvitse opiskella kompleksilukuja, matriiseja, kartioleikkauksia ja muita yllä olevia aiheita. Hyvä räikeys, koska nämä ovat joitain monimutkaisempia aiheita.

Kun opiskelet, muista keskittyä aikaasi siihen, mikä on todella vaikuttavaa.

Uskon jälleen kerran tähän strategiaan niin paljon, että suunnittelin PrepScholar ACT -ohjelmamme tämän idean ympärille. PrepScholar-ohjelma tekee kaiken kovan työn puolestasi mukauttamalla prep-ohjelmasi automaattisesti juuri siihen, mitä sinun on tehtävä parantaaksesi pisteitäsi. Työskentelet ensin tärkeimpien taitojen parissa, jotta saat kaiken irti jokaisesta opiskellusta tunnista. Sinun tarvitsee vain keskittyä oppimiseen ja kysymysten tekemiseen.

feature_quality.jpg

Strategia 4: Harjoittele vain realististen, korkealaatuisten lähteiden käyttöä

Kun olet lukenut yllä olevat kolme strategiaa, saatat joutua hyppäämään lähtemään ja harjoittelemaan.

Kysymys kuuluu - mitä aiot todella käyttää opiskellaksesi? Kirjat? Ennakko-ohjelma?

Ole todella varovainen mitä lähteitä haluat käyttää. Rehellisesti, suurin osa heistä on melko huonoja.

Paljon prep-ohjelmia ja kirjoja ei ole kovin realistisia ACT Math -kysymyksiä . Ne ovat joko liian kovia, liian helppoja tai jäsennelty väärin. Tämän ongelman ydin on tosiasiallisen käsityksen puute ACT Math -osasta. Käymättä läpi kokonaista kysymys-kysymys-analyysia testistä, et todellakaan voi ymmärtää testiä syvästi. Tämä tarkoittaa, että materiaalisi ovat kauheita.

OK - niin mitä käytät?

Paras, paras lähde ACT Math -kysymyksiin on viralliset ACT-testit. Siksi sisällytämme osana PrepScholaria nämä viralliset harjoitustestit edistymisen arvioimiseksi ja kouluttamiseksi todellisesta asiasta.

Valitettavasti tarvitset usein lisäkysymyksiä, jotka keskittyvät yllä oleviin heikkouksiisi. Esimerkiksi, jos olet heikko rationaaliluvuissa, haluat porata nuo kysymykset uudestaan ​​ja uudestaan ​​hallitaksesi heikkoutesi.

Jos olet kiinnostunut valmisteluohjelmasta, joka voi tarjota kaiken tarvitsemasi testisisällön, suosittelen harkitsemaan PrepScholaria. Ohjelman luojana voin olla tietysti puolueellinen, mutta uskon rehellisesti, että meillä on korkealaatuisia matematiikkakysymyksiä, joita on saatavilla kaikkialla. Tämä johtuu testin valvonnasta ja ymmärryksestä, jota mikään muu yritys ei mielestäni ole saavuttanut:

 • Olemme purkaneet kaikki saatavilla olevat viralliset ACT-harjoitustestit kysymyksittäin, vastauksen valinta vastauksen mukaan. Olemme tutkineet tilastollisesti testin jokaisen kysymystyypin (kuten edellä näet). Ymmärrämme tarkasti, miten kysymykset muotoillaan ja kuinka väärät vastausvaihtoehdot muodostetaan.

 • Tuotepäällikkönä olen vastuussa sisällön laadusta. Palkkan vain kaikkein pätevimmät sisällön kirjoittajat testaussisällön luomiseen. Tämä tarkoittaa ihmisiä, jotka ovat saaneet täydelliset pisteet ACT: ssä, joilla on satoja tunteja ACT-opetuskokemusta ja jotka ovat valmistuneet Ivy League -kouluista, kuten Harvard.

Tämä johtaa realistisimpiin ja korkealaatuisimpiin ACT Math -kysymyksiin.

Vaikka et käyttäisikään PrepScholaria, sinun pitäisi olla varma siitä mitä tahansa käyttämääsi resurssia käydään läpi sama tarkastelu kuin me . Jos et ole varma tai näet arvostelut sanomalla toisin, vältä sitä. Vältä tylsää.

Strategia 5: Ymmärrä kaikki ACT-matemaattiset virheesi

Jokainen testissä tekemäsi virhe tapahtuu syystä. Jos et ymmärrä tarkalleen, miksi jätit vastaamatta kysymykseen, teet sen virheen uudestaan ​​ja uudestaan.

Liian monet 14–24-tason pisteyttävät opiskelijat kieltäytyvät tutkimasta virheitään.

Se on ankaraa. Ymmärsin. Imee tuijottaa virheitäsi kasvoihin. On hankalaa oppia vaikeita käsitteitä, joita et vielä ymmärrä.

Joten keskimääräinen opiskelija tuulahtaa virheistään ja keskittyy sen sijaan alueisiin, joihin hän on jo mukava. Se on kuin lämmin huopa. Heidän ajattelunsa on seuraava: 'Joten olen hyvä geometriassa? Minun pitäisi tehdä enemmän geometriaongelmia! Ne saavat minut tuntemaan itseni hyvältä. '

Lopputulos? EI PISTEEN PARANTAMISTA.

Et halua olla kuin nämä opiskelijat. Joten tässä sinun on tehtävä:

 • Merkitse jokaiselle tekemäsi harjoitustestille tai kysymysryhmälle kaikki kysymykset, joista et ole edes 20% varma.

 • Kun arvioit kokeen tai tietokilpailun, tarkista kaikki merkitsemäsi kysymykset ja virheelliset kysymykset. Tällä tavalla, vaikka arvasit kysymyksen oikein, muista tarkistaa se.

 • Kirjoita muistikirjaan kysymyksen ydin, miksi unohdit sen ja mitä teet välttääksesi tämän virheen tulevaisuudessa. Onko erilliset osiot aiheen ja ala-aiheen mukaan (lukuteoria - murtoluvut, algebra - yhtälöiden ratkaisu jne.).

Ei riitä vain ajatella sitä ja siirtyä eteenpäin. Ei riitä vain lukea vastauksen selitys. Sinun täytyy miettiä kovasti, miksi epäonnistut nimenomaan tässä kysymyksessä.

Käyttämällä tätä jäsenneltyä lähestymistapaa virheihisi, sinulla on nyt juoksuloki jokaisesta ohitetusta kysymyksestä ja pohdinta miksi.

body_noexcuses

Ei tekosyitä virheidesi suhteen.

Mene syvemmälle - MIKSI unohdit matematiikkakysymyksen?

Mitkä ovat yleisimpiä syitä, joiden vuoksi jätit kysymyksen väliin? Älä vain sano: 'En tiennyt tätä materiaalia.' Se on poliisi.

Ota se aina askeleen pidemmälle - mitä kaipaat, ja mitä sinun on parannettava tulevaisuudessa?

Tässä on joitain esimerkkejä yleisistä syistä, miksi kysymys jää väliin, ja kuinka analyysisi tehdään askelta pidemmälle:

Sisältö: En oppinut taitoa tai tietoa, jota tarvitaan vastaamaan tähän kysymykseen.

Yksi askel pidemmälle: Mitä erityisiä taitoja minun on opittava, ja miten opin tämän taiton?

Väärä lähestymistapa: Tiesin sisällön, mutta en tiennyt, miten lähestyä tätä kysymystä.

Yksi askel pidemmälle: Kuinka ratkaisen kysymyksen? Kuinka aion ratkaista tällaisia ​​kysymyksiä tulevaisuudessa?

Huolimaton virhe: Luin väärin, mitä kysymys vaati tai ratkaisi väärästä asiasta

Yksi askel pidemmälle: Miksi luin kysymyksen väärin? Mitä minun pitäisi tehdä tulevaisuudessa tämän välttämiseksi?

Saitko idean? Olet todella kaivamassa ymmärtämään, miksi sinulta puuttuu kysymyksiä.

Kyllä, tämä on vaikeaa, ja se tyhjentää, ja se vaatii työtä. Siksi useimmat tehottomasti opiskelevat opiskelijat eivät parane.

Mutta olet erilainen. Pelkästään lukemalla tämän oppaan osoitat jo, että välität enemmän kuin muut opiskelijat. Ja jos noudatat näitä periaatteita ja analysoit virheitäsi, paranet enemmän kuin muutkin opiskelijat.

body_strategy.jpg

Strategia 6: Kokeile erilaisia ​​strategioita matemaattisten ongelmien ratkaisemiseksi

Joskus juutut kysymykseen. Sinulla ei vain ole aavistustakaan, miten se ratkaistaan, eikä ensimmäinen askel vaikuta ilmeiseltä.

Kun näin tapahtuu, todella hyödyllinen taito oppia on työkalupakki vaihtoehtoisista strategioista kysymyksen ratkaisemiseksi. Yleisesti ottaen on kaksi, jotka tulevat esiin useimmiten: Numeroiden liittäminen ja Vastausten kytkeminen.

Katsotaanpa esimerkki toiminnassa:

vartalo_24matka_q53.jpg

Oletetaan, ettet tiedä tarkalleen mistä aloittaa ja miten ratkaista tämä algebrallinen tapa. Tässä tapauksessa voit liittää näytenumerot nähdäksesi, kuinka pinta-ala muuttuu.

Liitä Numbers

Tehdään jotain yksinkertaista: pituus, leveys ja korkeus ovat kaikki yhtä kuin 1.

Siten A = 2 * 1 * 1 + 2 * 1 * 1 + 2 * 1 * 1 = 6.

Sitten tuplamme molemmat mitat, joten pituus, leveys ja korkeus ovat kaikki yhtä suuria kuin 2.

Nyt A = 2 * 2 * 2 + 2 * 2 * 2 + 2 * 2 * 2 = 24.

24 on 4 kertaa suurempi kuin 6. Joten pinta-ala kerrotaan kertoimella 4.

Se oli aika suoraviivaista!

Bonus: Algebrallinen tapa

Voit myös ratkaista tämän kysymyksen kytkemällä 2 suoraan , 2 sisään ja 2 h yhtälöön.

Alkuperäinen alue = 2 lw + 2 lh + 2 wh

Uusi alue = 2 * 2 * 2 sisään + 2 * 2 * 2 h + 2 * 2 sisään * 2 h

Saatat nähdä, että voit laskea 4: n eteen:

= 4 (2 lw + 2 lh + 2 wh )

Ja näin pinta-ala kasvaa kertoimella 4.

Yritä päästä irti lähestymällä kysymystä eri tavalla sekä harjoittelussa että todellisessa kokeessa. Katso vastausten liittämistä ja numeroiden liittämistä koskevista strategiaoppaistamme lisätietoja näiden toiminnasta.

body_stopwatch

Strategia 7: Seuraa aikaa ACT-matemaattisen osan aikana

Jälleen kerran aikapaine on iso ongelma 14-24 maalintekijälle. Koska monet kysymykset ovat vaikeita, on helppo imeytyä kovaan ongelmaan ja viettää minuutteja yrittäen ratkaista sen. Tämä vie aikaa muilta kysymyksiltä, ​​joita voit ratkaista ja saada pisteitä.

On kaksi tapaa helpottaa aikapainetta itsellesi. Ensimmäinen tapa on parantua testissä. Harjoittelemalla enemmän harjoittelua saat nopeammin ratkaisemaan jokaisen kysymyksen. Oppimalla malleja sille, mitä ACT kysyy, lisää kysymyksiä vain napsauttaa sinua.

Toinen tapa on seurata aikaa, jonka kulutat jokaiseen kysymykseen . Haluat välttää viettämällä liikaa aikaa yhteen kysymykseen, koska tämä antaa sinulle vähemmän aikaa muihin matemaattisiin ongelmiin.

Muista: kaikki ACT-pisteet ovat samanarvoisia kuin toiset. Helppo kysymys on yhden pisteen arvoinen, samoin kuin koko testin vaikein kysymys.

Joten tässä suosittelen: Jos vietät 30 sekuntia ongelmaan etkä tiedä, miten pääset vastaukseen, ohita ja siirry seuraavaan kysymykseen.

Jos viimeistelet osan aikaisin, sinulla on aikaa palata ohitettuihin kysymyksiin. Sinulla on erityisen paljon aikaa, jos noudatat ensimmäistä ohitusstrategiaani (ohita vaikeimmat kysymykset).

Vaikka sinulla ei ole aikaa palata ohitettuihin kysymyksiin, ostit vain itsellesi aikaa kokeilla paljon muita kysymyksiä.

body_bubblesheet.jpg

Strategia 8: Kupla vastauksissasi kerralla

Tässä on kupliva vinkki, joka säästää vähintään kolme minuuttia jaksoa kohden.

milloin saat sat -pisteet takaisin

Kun aloitin kokeiden suorittamisen lukiossa, tein sen, mitä monet opiskelijat tekevät: Kun olen suorittanut yhden kysymyksen, menin kupla-arkkiin ja täytin sen. Sitten palasin kirjasen eteen ja ratkaisin seuraavan kysymyksen. Viimeistele kysymys 1, kupla vastauksessa 1. Viimeistele kysymys 2, kupla vastauksessa 2. Ja niin edelleen.

Tämä vie paljon aikaa. Havaitset itsesi tekemällä kahta asiaa kerralla - ratkaisemalla kysymyksiä ja kuplivaa vastauksissa. Tämä on kuin hieroa vatsasi ja taputtaa päätäsi. Tämä maksaa sinulle aikaa sekä henkisessä häiriötekijässä että käden ja silmien liikuttamisessa fyysisesti testin eri alueille.

Tässä on parempi menetelmä: ratkaise kaikki kysymyksesi ensin kirjassa ja kuplita ne kaikki kerralla .

Tällä on useita valtavia etuja: keskityt kuhunkin tehtävään yksi kerrallaan , sen sijaan, että vaihdettaisiin kahden eri tehtävän välillä. Poistat myös huolimattomat syöttövirheet, kuten jos ohitat kysymyksen 7 ja kuplit kysymyksen 8 vastauksen kysymyksen 7 paikkaan.

Tallentamalla vain kolme sekuntia kysymystä kohden saat 360 sekuntia takaisin osioon, jolla on 60 kysymystä. Tämä on valtava! Se on kuusi ylimääräistä minuuttia, joiden avulla voit ratkaista paljon enemmän kysymyksiä!

Huomaa: Ole varovainen, kun katsot aikaasi täytä kaikki nykyiset vastauksesi vähintään viisi minuuttia jäljellä! Muussa tapauksessa aika saattaa loppua, ennen kuin sinulla on mahdollisuus kuplia vastausvaihtoehdoissa kerralla. Varmista, että harjoittelet tätä täyspitkällä harjoituskokeella, jotta olet varma siitä.

feature_guessingonthesat.jpg

Strategia 9: Arvaa kaikki kysymykset, joita et tiedä

Saatat jo tietää tämän, mutta jos et tiedä, ansaitset joitain vakavia pisteitä.

ACT: llä ei ole arvausriskiä väärän vastauksen saamisesta. Tämä tarkoittaa, ettei ole mitään syytä jättää mitään kysymystä tyhjäksi.

Nyt, ennen kuin olet valmis, varmista, että jokaiseen tyhjään kysymykseen on annettu vastaus . Et halua katsoa vastaussivua ja nähdä tyhjiä kysymyksiä.

Jokaisen kysymyksen suhteen, josta et ole varma, muista arvata parhaalla mahdollisella tavalla. Jos pystyt eliminoimaan vain yhden vastausvaihtoehdon, se antaa sinulle paljon paremman kuvan siitä, että saat sen oikein.

Jos sinulla ei ole aavistustakaan, arvaa vain! Sinulla on 20% mahdollisuus saada se oikein.

Useimmat ihmiset tietävät jo tämän strategian, joten jos et tee sitä, olet vakavasti epäedullisessa asemassa. Tämä on todella tärkeää, kun käytät strategian # 1 ohittamiseen liittyviä kysymyksiä - jos et arvaa kysymyksiin, menetät ilmaiset pisteet!

Yleiskatsauksessa

Nämä ovat tärkeimmät strategiat, joilla voin parantaa ACT-matemaattisia pisteitäsi. Jos pisteytät 18, voit parantaa sen arvoon 23. Jos pisteytät 22, voit nostaa sen arvoon 26. Takaan sen, jos teet oikean määrän työtä ja opiskelet kuten minä Ehdotan edellä.

Huomaa, että en todellakaan opettanut sinulle mitään matematiikan sisältöä. En viitannut mihinkään kaavoihin, jotka sinun on tiedettävä, tai erityisiin matemaattisiin ratkaisuihin, jotka nostavat pisteitäsi välittömästi.

Tämä johtuu siitä, että näitä kaikille sopivia, taattuja strategioita ei todellakaan ole. (Ja jokainen, joka kertoo sinulle tämän, pettää sinua). Jokainen opiskelija on erilainen.

Sen sijaan sinun on ymmärrettävä, mihin olet jäämässä, ja porattava nämä heikkoudet jatkuvasti. Sinun on myös harkittava virheitäsi ja jätettävä virhe jättämättä huomiotta.

Tämä on todella tärkeää tulevaisuudellesi. Varmista, että annat ACT-valmistelijalle ansaitsemansa huomion, ennen kuin on liian myöhäistä, ja saat hylkäyskirjeen, jota et halunnut.

Jos haluat tarkistaa minkä tahansa strategian, tässä on luettelo niistä kaikista:

Strategia 1: Ohita vaikeimmat matemaattiset kysymykset
Strategia 2: Löydä matematiikan heikkoutesi ja poraa ne
Strategia 3: Keskity tärkeimpiin taitoihin. Ohita loput
Strategia 4: Käytä vain realistisia, korkealaatuisia lähteitä
Strategia 5: Ymmärrä kaikki matemaattiset virheesi
Strategia 6: Kokeile erilaisia ​​strategioita matemaattisten ongelmien ratkaisemiseksi
Strategia 7: Seuraa aikaa matemaattisen osan aikana
Strategia 8: Kupla vastauksissasi kerralla
Strategia 9: Arvaa kaikki kysymykset, joita et tiedä

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitä tarvitset Charlestonin yliopistolle: ACT -tulokset ja GPA

14 parasta tietotekniikkakoulua

Mitkä ovat huipputietotekniikan koulut? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, mukaan lukien parhaat tietotekniikan verkkokoulut.

Kuinka päästä: Texas State ACT -pisteet ja GPA

Leojen yhteensopivuus: Kenen kanssa leot ovat parhaiten yhteensopivia?

Mitkä ovat leo-yhteensopivia merkkejä? Katso täydellinen opas leojen yhteensopivuudesta oppiaksesi, mitkä ovat yhteensopivia leijonan horoskoopin kanssa.

Omaisuuden tuotto: mitä se on ja miten sitä käytetään

Mikä on omaisuuden tuotto? Erotamme ROA -kaavan auttaaksemme sinua ymmärtämään, miten sitä käytetään tehokkaasti.

UNCG ACT -pisteet ja GPA

Onnistunut Harvard-sovellus (täydellinen yhteinen sovellus + täydennysosa)

Tässä on TÄYDELLINEN sovellus, joka sai minut jokaiseen kouluun, johon haen, mukaan lukien Harvard, Stanford ja Princeton. Katso yhteinen sovellukseni, henkilökohtaiset esseeni ja suosituskirjeet ja opi strategioita omalle korkeakoulusovelluksellesi.

Enneagrammin tyyppi 8: Itsevarma suoja

Oletko Enneagram-tyyppi? Opi kertomaan, mitkä urat sopivat sinulle ja millainen Enneagrammi on rakkaudessa ja parisuhteessa.

York College pääsyvaatimukset

Langstonin yliopiston pääsyvaatimukset

Lyndon State Collegen pääsyvaatimukset

Oklahoman tiede- ja taideyliopiston pääsyvaatimukset

Wheaton College ACT -tulokset ja GPA

Albanyn yliopisto SAT -tulokset ja GPA

Parhaat koulut Kaliforniassa | Henry M.Gunnin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Henry M. Gunnin lukiosta Palo Altossa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Rancho Alamitos High Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Rancho Alamitos High Schoolista paikassa Garden Grove, CA.

Moravian College pääsyvaatimukset

Centenary College of Louisiana Pääsyvaatimukset

Varhainen toiminta vs. varhainen päätös: Mikä on ero?

Päätetäänkö varhaisen toiminnan ja varhaisen päätöksen välillä? Ota selvää eroista, jotta et tee väärää päätöstä yliopistosovelluksissa.

Täydellinen luettelo yhteisöpalvelun apurahoista

Oletko tehnyt yhdyskuntapalvelua ja mietit, mitä apurahoja olet oikeutettu saamaan? Katso täältä täydellinen luettelo yhteisöpalveluista.

Täydellinen opas: CSU -pääsyvaatimukset

McNeesen osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Florida Southern Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka aloittaa maksaminen opiskelijoille hyvistä arvosanoista tehokkaasti

Harkitsetko lasten maksamista hyvistä arvosanoista? Opi opiskelijoiden käteiskannustimien eduista ja haitoista ja niiden onnistuneesta toteuttamisesta.

UT Arlingtonin SAT -tulokset ja GPA