ACT -tiedetulosten parantaminen: 7 vinkkiä täydelliseltä maalintekijältä

body_actsciencescience.jpeg

Kamppailetko ACT Science -tulosten välillä 14-24? Et ole yksin - satoja tuhansia muita oppilaita tekee pisteitä tällä alueella. Mutta monet eivät tiedä parhaita tapoja päästä eroon tästä pistealueesta ja saada 26+ ACT: lle.

Täällä keskustelemme siitä, miten voit parantaa ACT Science -tuloksiasi tehokkaasti ja miksi se on niin tärkeää. Käytä näitä periaatteita ja olen varma, että pystyt parantamaan pisteitäsi.

Lyhyt huomautus: Tämä artikkeli on räätälöity vähäpisteisemmille opiskelijoille, joiden pisteet ovat tällä hetkellä alle 26 ACT Scienessä. Jos olet jo tämän alueen yläpuolella,täydellinen 36 ACT Science -tutkimusartikkelinion parempi sinulle, koska se sisältää kehittyneitä strategioita.

Tässä artikkelissa aion keskustella siitä, miksi korkea pisteytys on hyvä idea, mitä tarvitaan 26: n pisteytykseen ja sitten ACT Science -vinkkeihin.

Pysy kanssani - tämä on kuin rakennusta. Ensin sinun on luotava hyvä perusta ennen seinien ja ikkunoiden asettamista. Samoin meidän on ensin ymmärrettävä, miksi teet mitä teet ja mikä tavoite sinulla on, ennen kuin sukellamme vinkkeihin ja strategioihin.

Tässä oppaassa puhun pääasiassa 26: n saavuttamisesta. Mutta jos tavoitteesi on saavuttaa 24 tai alempi, nämä vinkit pätevät edelleen.

Ymmärrä panokset

Tällä ACT -pistealueella matalan ACT Science -pistemäärän parantaminen 26: een parantaa dramaattisesti mahdollisuuksiasi päästä parempiin oppilaitoksiin.

Syy? 26 antaa sinulle 83 prosenttipisteen, joka on selvästi kaikkien ACT -testien kansallisen keskiarvon yläpuolella. Tämä on suunnilleen sama kuin 1200 SAT: ssa 1600: sta.

Otetaan esimerkiksi suosittu koulu, Massachusettsin yliopisto Amherst.

Sen keskimääräinen ACT -pisteet on 27 . Sen 25. prosenttipiste on 24 ja 75. prosenttipiste on 29.

Lisäksi sen hyväksymisaste on 63%. Toisin sanoen hieman yli puolet kaikista hakijoista hyväksytään. Tämä on kohtuullisen kilpailukykyinen koulu - lähes puolet ihmisistä hylätään, ja mitä pienemmät pisteet, sitä suurempi mahdollisuus tulla hylätyksi.

Analyysimme mukaan, jos haet ACT -pisteellä 21, mahdollisuutesi päästä maahan laskee 25,4 prosenttiin. Tämä tarkoittaa, että sinulla on 3/4 mahdollisuus tulla hylätyksi!

Mutta jos nostat pisteesi 26: een, pääsymahdollisuutesi kasvaa jopa 57,7% - yli kaksinkertainen pääsymahdollisuus, vain 5 pistettä.

Ja koska ACT Science -tuloksesi vaikuttaa ACT -yhdistelmäpisteeseesi, Science -pisteesi nostaminen auttaa todella nostamaan kokonaispisteesi keskiarvoa. Itse asiassa, jos nostat ACT Science -pisteitäsi 4 pisteellä, yhdistelmäpisteesi nousevat kokonaisella pisteellä.

Sinun kannattaa todella parantaa ACT -pisteitäsi. Tunti tunti, se on parasta, mitä voit tehdä parantaaksesi mahdollisuuksiasi päästä yliopistoon.

Mietitkö, mitä mahdollisuuksia sinulla on 26 ACT -pisteellä? Katso meidän asiantuntijaopiston pääsyopas 26 ACT -pisteet nähdäksesi, mistä korkeakouluista olet kilpailukykyinen.

anniina

Tiedä, että voit tehdä sen

Tämä ei ole vain sumea, hyvän olon viesti, jonka löydät onnenkeksistä.

Tarkoitan, kirjaimellisesti, sinä ja kaikki muut kohtuullisesti kykenevät opiskelijat voivat saada 26 pistettä ACT Science -tutkimuksessa .

Useimmat ihmiset eivät, koska he eivät yritä tarpeeksi kovasti tai he eivät opi oikealla tavalla.

Vaikka et pidä itseäsi tieteen nörttinä tai sinulla on biologian tutkinto, olet kykenevä tähän.

Koska tiedän sen enemmän kuin mikään muu, ACT -pisteet heijastavat kuinka ahkerasti työskentelet ja kuinka strategisesti opiskelet.

Tästä syystä: ACT on outo testi. Kun otat sen, etkö ymmärrä, että monet kysymykset eivät ole samanlaisia ​​kuin mitä olet nähnyt koulussa?

Se on tarkoituksella suunniteltu näin. ACT on kansallinen testi, mikä tarkoittaa, että sen on oltava tasapuoliset toimintaedellytykset kaikille opiskelijoille ympäri maata. Se ei voi syrjiä opiskelijoita, jotka eivät koskaan opiskelleet AP -fysiikkaa (tai joiden koulut eivät edes tarjoa AP -luokkia).

Siksi, ACT ei voi testata vaikeita käsitteitä , koska tämä olisi epäoikeudenmukaista opiskelijoille, jotka eivät koskaan opiskelleet AP -fysiikkaa. ACT Science -osa ei voi pyytää sinua ratkaisemaan kylmäfuusio tai rakentaa raketti päästäkseen Marsiin.

Joten sen on testattava tieteellisiä käsitteitä, joita jokainen lukiolainen käsittelee: miten tulkitaan datakaavioita, mikä tieteellinen menetelmä on, miten tieteelliset teoriat ovat eri mieltä.

Tämä johtaa ACT Sciencen suureen salaisuuteen.

Suuri salaisuus: Sinun ei tarvitse tietää paljon todellista tiedettä

Monet ACT -tiedettä opiskelevat opiskelijat pelkäävät sitä virheellistä vaikutelmaa, että heidän on tiedettävä paljon tieteitä päästäkseen läpi.

Todellisuus on päinvastainen - Kyse on paljon enemmän luetun ymmärtämisestä, kaavioiden ymmärtämisestä ja logiikasta .

Nyt näyttää siltä, ​​että sinun on tiedettävä paljon tieteestä, koska tulee olemaan outoja skenaarioita, joita et ole koskaan ennen nähnyt, dinosaurusten kynsien koosta siihen, miten pilvet vaikuttavat maaperän lämpötilaan. Nämä voivat tuntua pelottavilta, koska et ole koskaan oppinut tätä koulussa.

Tässä on esimerkki kaaviosta:

body_36science_passage1c.jpg

Et ole luultavasti koskaan nähnyt tällaista kaaviota koulussa.

Asia on niin että, kaikki muut Amerikan lukio -oppilaat eivät myöskään ole nähneet tätä kaaviota ennen!

ACT odottaa sinua ratkaisemaan tämän kaavion kysymykset lukion aikana oppimiesi taitojen avulla.

Tämä on hyvä uutinen sinulle: jos voit harjoitella ACT Scienessä testattuja perustaitoja ja tiedät, millaisia ​​kysymyksiä kysytään, teet hienoa työtä osiossa. Takaan sen.

Todistaaksemme tämän sinulle, alempana ymmärrämme tämän kaavion ja käymme läpi muutamia esimerkkikysymyksiä.

Avain ACT Science -tuloksen parantamiseen on:

 • Opi kysymysten tyypit, joita ACT testaa, kuten yllä
 • Yhdistä jo tuntemasi käsitteet kysymysten ratkaisemiseksi
 • Harjoittele monia kysymyksiä, jotta opit virheistäsi

Tarkastelen tarkemmin, miten tämä tehdään. Katsotaanpa ensin, kuinka monta kysymystä tarvitset saadaksesi oikean 26 ACT Science -sovelluksessa.

Korota ACT -pisteitäsi 4 pisteellä (ilmainen lataus)

Mitä tarvitaan 26: n saamiseen ACT -tieteessä

Jos meillä on mielessä ACT -pistemäärä 36: sta, se auttaa ymmärtämään, kuinka monta kysymystä sinun on saatava oikeassa testissä.

ACT Science -osiossa on 40 kysymystä sen päällä. Riippuen siitä, kuinka monta kysymystä saat oikein, saat skaalatun pistemäärän 36: sta.

Tässä on ACT Science Score -muuntotaulukon raaka pisteet. (Jos voit käyttää kertausta ACT: n pisteytykseen ja raakapisteiden laskemiseen, lue tämä.)

Skaalattu Raaka Skaalattu Raaka Skaalattu Raaka Skaalattu Raaka
36 40 27 32 18 16 9 5-6
35 39 26 30-31 17 14-15 8 -
3. 4 38 25 28-29 16 13 7 4
33 37 24 26-27 viisitoista 12 6 3
32 - 2. 3 24-25 14 yksitoista 5 2
31 36 22 22-23 13 10 4 -
30 35 kaksikymmentäyksi kaksikymmentäyksi 12 9 3 1
29 3. 4 kaksikymmentä 19-20 yksitoista 8 2 -
28 33 19 17-18 10 7 1 0

Joten jos tavoittelet 26, tässä testissä sinun täytyy saada vain 30 kysymystä oikein. Tämä on vain 75% testistä!

Muista myös, että voit arvailla monia kysymyksiä. Koska vastausvaihtoehtoja on vain 4, saat paljon kysymyksiä oikein 25%: n todennäköisyydellä!

Tässä siis esimerkki. Oletetaan, että osaat varmasti ratkaista vain 27 kysymystä. Arvaat loput 13 ja saat 4 niistä sattumalta. Näin saat raakapistemäärän 31 tai skaalatun 26 pisteen!

Tällä on vakavia vaikutuksia testausstrategiaasi. Pohjimmiltaan sinun tarvitsee vain vastata 2/3 kaikista kysymyksistä oikein . Koulussa tämä olisi D, mutta ACT: n avulla voit saavuttaa ACT -pisteet!

Seuraavassa kerromme tarkemmin, mitä tämä tarkoittaa testausstrategiaasi varten.

Riippumatta siitä, mitä teet pisteitä nyt, ota huomioon ero, joka sinun täytyy saada 26: een. Jos esimerkiksi pisteytät 22, sinun on vastattava 8-10 lisäkysymykseen, jotta pääset 26: een.

Jälleen kerran, jos tavoitteesi on alle 26, kuten 24, sama analyysi pätee. Katso vain, mitä Raw Scoresi vaatii edellä.

OK - joten olemme käsitelleet, miksi korkeamman ACT Science -pistemäärän pisteytys on tärkeää, miksi pystyt erityisesti parantamaan pisteitäsi ja mitä raakapisteitä tarvitset tavoitteesi saavuttamiseksi. Toivottavasti 26: n saavuttaminen ACT Science -palvelussa ei näytä niin vaikealta tässä vaiheessa!

Nyt pääsemme todella toimiviin ACT Science -vinkkeihin, joita sinun tulee käyttää omassa opinnoissasi maksimoidaksesi pisteesi.

ACT Tieteen vinkkejä 26

body_wastingtime.jpg

ACT Science Vihje 1: Älä tuhlaa aikaa ymmärtämään turhia yksityiskohtia

Kerro minulle, jos tämä kuulostaa tutulta: luet ACT Science -kappaletta, ja on niin ylivoimaista yrittää ymmärtää jokaisen epäselvän asian yksityiskohta. Tämä on ylivoimaisesti suurin ajanhukkaa useimmille opiskelijoille - ja koska sinulla on vain 35 minuuttia aikaa käydä läpi 7 kohtaa ja 40 kysymystä, aika on valtava tekijä ACT -tieteessä.

Tässä on totuus: ACT Science -kohdat ovat täynnä tieteellisiä yksityiskohtia, joilla ei oikeastaan ​​ole väliä kysymyksiin vastaamisessa. Tämä pätee erityisesti kaikkiin näihin monimutkaisiin kaavioihin. Sinun ei kirjaimellisesti tarvitse ymmärtää monia yksityiskohtia saadaksesi jokaisen kysymyksen oikein.

ACT tekee tämän tarkoituksella hämmentääkseen sinua ja tehdäkseen testistä vaikeamman ja näyttääkseen miltä todellinen tieteellinen tutkimus näyttää. Mutta et lue tiedelehteä - vastaat ACT Science -kysymyksiin.

Yleinen virhe, jonka ihmiset tekevät, on yrittää liian kovasti ymmärtää tekstiä kokonaisuudessaan. He haluavat ymmärtää jokaisen kaavion jokaisen yksityiskohdan.

Koko kohdan ymmärtäminen on a Valtava ajanhukkaa koska Suurimmassa osassa kohtaa ei esitetä sitä koskevia kysymyksiä. Tämä pitää paikkansa ACT Readingissa ja vieläkin enemmän ACT Scienessa.

Joten mitä sinun pitäisi tehdä sen sijaan?

Selaa kulkua ja ymmärrä kulku erittäin korkealla tasolla. Vastaa vain näihin kahteen kysymykseen:

 • Mikä tässä on pääasia?
 • Mitä luku näyttää?

Se siitä. Kun luen ACT Science -kappaleita, en ymmärrä tapahtumien syviä yksityiskohtia. Ymmärrän asian ytimen ja siirryn kysymyksiin.

Kokeillaan esimerkkiä todellisesta ACT Science -kappaleesta. Aion näyttää sinulle, kuinka hyödytön suurin osa kohdasta on ja kuinka vähän sinun on ymmärrettävä vastataksesi kysymyksiin.

body_36science_passage1a.jpg

Skimming: On järvi. Järven sedimentti kertoo menneisyyden ilmastosta. He mainitsevat keskilämpötilan kuvassa 3, joten se on luultavasti pääasia. Siellä on outo happisymboli18O, mutta minun tarvitsee vain tietää, että PIENEMMÄT arvot tarkoittavat KYLMÄMÄÄ.

body_36science_passage1b.jpg

Tämä on kartta, joka näyttää 3 sivustoa. Luultavasti katsomme näytteitä näistä kolmesta sivustosta. Muuten en välitä juuri nyt, missä sivustot ovat, kuinka suuri järvi on tai näenkö taloni tällä kartalla. Jätän huomiotta kaikki hienot yksityiskohdat.

body_36science_passage1c.jpg

Tämä näyttää meille leikatun järven osan, jossa on kolme kohtaa kuvasta 1. Y-akseli on korkeus.

Näppäin osoittaa, että jokainen värillinen osa on eri kerros. Järvisavi, jäätikkö, kallioperä. Tasot muuttuvat, kun siirryt kaavioon. Kuinka tarkasti ne muuttuvat, en välitä ennen kuin minulta kysytään sitä.

Minulla ei ole aavistustakaan, mikä helvetin jäätikkö on, mutta En aio huolehtia siitä , koska lyön vetoa, että ACT ei pyydä minua määrittelemään sitä.

body_36science_passage1d.jpg

Tässä on joukko kaavioita, jotka on suunniteltu hämmentäviksi.

No, kaikki näyttävät suunnilleen samalta. Katsomme vain sivustoa 1. Y-akseli näyttää syvyyden, joten mitä pidemmälle, sitä syvemmälle maahan menemme. X-akseli näyttää18Ai juttu. Vasemmalta oikealle tämä arvo kasvaa.

Mitä sivusto 1 näyttää, kun nouset syvemmälle, saat SUUREN18O arvo. Se on kaikki, mistä aion välittää nyt.

Katso nyt muut 2 sivustoa. Sivusto 2 näyttää suunnilleen samalta, paitsi jäätikkö, kunnes linja on korkeampi. Sivusto 3 näyttää samalta kuin sivusto 1 - käyrä nousee ylös ja oikealle.

Ja nyt on tämä kaava. En aio edes vaivautua tämän paskan kanssa, kunnes he esittävät minulle kysymyksen siitä.

Huomaa muistiinpanoistani, että ymmärrän todella tämän kohdan vain 30000 metrin korkeudella. En ole juuttunut yksityiskohtiin, enkä ymmärrä jokaisen kaavion kaikkia yksityiskohtia. Sen tekeminen olisi ajanhukkaa.

Vain vakuuttaakseni tämän korkean ymmärryksen tason, vastaamme itse asiassa kaikkiin viiteen kysymykseen tässä kohdassa.

body_36science_passage1_q1.jpg

Katso oikealla olevaa avainta.

Järvisavi on harmaata. Missä se on ohuin?

body_36science_passage1_q1a.jpg

Winnipeg, F.

Sinun ei kirjaimellisesti tarvinnut edes lukea katkelmaa ratkaistaksesi tätä! Olisit voinut ratkaista sen vain katsomalla kuvaa.

body_36science_passage1_q2.jpg

Haluamme löytää PIENIMMÄN18O -arvo, mikä tarkoittaa sitä, että se on enemmän kaavion VASEMMALLA puolella.

body_36science_passage1_q2a.jpg

Pisteistä näemme, että se tulee kuvion ALAS VASEMMALLE. Valinta C.

Jälleen kerran, tuskin jouduit lukemaan kohdan tämän ratkaisemiseksi! Se vain selvittää, missä pisteet ovat.

body_36science_passage1_q3.jpg

OK, joten kuva 2. Aloitamme Grand Forksista oikealla ja siirrymme sitten sivustoon 3.

body_36science_passage1_q3a.jpg

Järvisavi, harmaa pala, muuttuu paksummaksi. He sanovat tämän kysymyksessä, ja me näemme sen kuvassa.

Kysymys esitettiin jäätiköstä, sen alla olevasta raidallisesta kerroksesta. Se muuttuu ohuemmaksi, kun siirryt Grand Forksista sivustoon 3.

Paksuus siis pienenee, vaihtoehto J.

Vielä kerran, tuskin tarvitsit tietää kohtaa tämän ratkaisemiseksi!

body_36science_passage1_q4.jpg

OK, haluamme GLACIAL TILL: n korkeuden nousua kaikilla kolmella sivustolla.

Glacial till on RAITAINEN kerros.

body_36science_passage1_q4a.jpg

Sivustolla 1 yläreuna on 200. Sivustolla 2 yläosa on 205. Sivustolla 3 se on 180 ish.

Vastausvaihtoehto C on ainoa, joka sopii näihin arvoihin.

Vielä jälleen kerran, tuskin piti tietää kohta!

body_36science_passage1_q5.jpg

Toisin sanoen: sataa. Vesi nousee 3 metrin syvyyteen. Mikä on18O 3m syvä?

Katso kuvaa 3 3 metrin syvyydessä. Jokaisessa kuvassa se on noin -15. Vastaus J.

body_36science_passage1_q5a.jpg

Lopuksi, yllätys yllätys, sinun ei tarvinnut tietää koko kohtaa vastataksesi tähän kysymykseen.

HELPPO NAKKI. Huomaa kaikki paskat, joista meidän ei tarvinnut välittää:

 • Käytävässä meidän ei tarvinnut välittää siitä, kuinka vanha järvi oli tai miten se muodostui.
 • Meidän ei tarvinnut välittää mistä18O tarkoittaa lämpötilaa.
 • Emme käyttäneet kuvaa 1 ollenkaan. Tyhmä kartta.
 • Kuvassa 2 emme välittäneet kallioperästä ollenkaan. Lisäksi meidän oli vain huolehdittava siitä, miten kerrokset muuttuivat, kun meiltä kysyttiin siitä.
 • Kuvassa 3 meidän ei tarvinnut välittää lainkaan siitä, kuinka sivustolla 2 oli jäätikkökerros. Meidän ei varmasti tarvinnut tietää, mitä kaava tarkoitti.

Toivottavasti ymmärrät pointin. Niin paljon jokaisesta kohdasta on hyödytöntä saada kysymykset oikein.

Tyhmä ACT tietää tämän, ja he HALUAVAT sinut jumiin. Voi voi, ihmettelen mikä on kallioperä? Miten he voivat esittää kysymyksiä tästä?

Poika tämä kaava näyttää todella kovalta. Mikä on18Oi, ja mikä on16O? Mikä on pohjavesi ja mikä tavallinen vesi? Miksi kerrotaan 1000: lla?

Voit tuhlata niin monta minuuttia yrittäessäsi ymmärtää koko kohtaa. Jos sinulla on ajanhallintaongelmia, läpikulun kulkeminen voi olla valtava ajan säästö sinulle!

Jälleen, kun luet kappaleen, keskity vain kahteen kysymykseen:

 • Mikä on kohdan PÄÄKOHTA?
 • Mikä on kunkin kuvan PÄÄKOHTA?

Olen alkanut huutaa enemmän vain siksi, kuinka vihainen tämä testi tekee minut. Joten anna minun hengittää syvään.

Siirretään eteenpäin ...

Aloita ACT Science -opiskelu tänään!

body_grouptest.jpg

ACT Science Vihje #2: Ymmärrä mitä ACT Science todella testaa

ACT Science erottuu rakenteellisin ja ennakoitavin osa ACT: ssä. Tarkoitan tällä sitä, että ACT Science -palvelussa on kolme käyntityyppiä, ja kullekin tekstityypille liittyy tiettyjä kysymystyyppejä.

joka on yhteensopiva kauris kanssa

Tämä on toisin kuin ACT English, jossa kaikki 5 kohtaa sisältävät kaikenlaisia ​​satunnaisia ​​kysymystyyppejä.

Jotta voit menestyä ACT: ssä, sinun on ennakoitava kysymykset ja kohdat, jotka näet testipäivänä.

Tässä on kohdatyypit ja niihin liittyvät kysymystyypit:

 • 3 Tietojen esityskäytävät - kuvaa tutkimuksen, joka on täynnä kaavioita ja kaavioita
  • Kaavion lukukysymykset
  • Trendien tulkinta
  • Arvojen laskeminen
 • 3 Tutkimusten yhteenvedot - kuvaa kokeilua, jossa on useita osia
  • Kokeellinen suunnittelu
  • Hypoteettiset kokeelliset muutokset
  • Kokeiden tulkinta
 • 1 Ristiriitaiset näkökulmat - 2 tai useampi tutkija on eri mieltä
  • Näkökulmien ymmärtäminen
  • Näkökulmien vertailu

Muistatko, mitä sanoin ACT Science -testistä, jossa testasin perustaitoja, jotka olet oppinut aiemmin koulussa? Tämä on se - kaavioiden lukeminen, tieteellinen menetelmä ja näkökulmien vertailu.

Tässä on hyödyllinen kuvaus kolmesta ACT Science -kohdasta ja yleiskatsaus kysymystyypeistä.

Sinun tehtäväsi on ymmärtää nämä taidot, selvittää, missä olet heikko, ja porata näitä taitoja, kunnes olet oppinut ne.

Kuulostaako tämä pelottavalta? PrepScholar ACT -ohjelmamme tekee kovan työn puolestasi jakamalla koko testi tiettyihin taitoihin, jotka sinun on hallittava. Jokaisesta ACT Science -taidosta ja kaikista muista osioista saat keskittynyt oppitunti ja tietokilpailu, joka on räätälöity taitotasosi mukaan . Näin opiskelin ACT: lle ja sain täydet pisteet, joten suunnittelin valmisteluohjelmamme toimimaan.

Jos voisit käyttää apua ACT: n hajottamiseen, tutustu ehdottomasti PrepScholar ACT -ohjelmaamme.

body_graph-1.jpg

ACT Science Vihje #3: Opi lukemaan kaavioita

ACT Scienen ylivoimaisesti tärkein yksittäinen taito on kaavioiden ja kaavioiden lukutaito. Lähes puolet kaikista testin kysymyksistä liittyy kaavion lukemiseen ja sen ymmärtämiseen.

Usein kaavio on täysin tuntemattomassa aiheessa, josta et ole koskaan oppinut. Yksiköt ovat outoja ja kaavion muoto voi olla outo.

Älä välitä tästä - kaavio on outo kaikille muille maan opiskelijoille .

ACT tekee tämän tarkoituksella, jotta tieteellistä tietämystä omaavilla opiskelijoilla ei ole valtava etu testissä. Jos esimerkiksi ACT osoittaisi ongelmia AP -fysiikasta, ihmiset mellakoisivat - se syrjii epäoikeudenmukaisesti opiskelijoita, joiden kouluissa ei ole AP -fysiikkaa.

Mutta jos ACT näyttää kaavion sabertooth -tiikerihampaiden koosta, tämä on OK - melkein kukaan ei ole nähnyt tätä kaaviota aikaisemmin, joten kaikki ovat tasaisemmalla pohjalla.

Jos kaaviot ovat hukuttaneet sinut ennen, on tärkeää uppoutua - ACT Science on suunniteltu siten, että SINÄ pystyt täysin ymmärtämään kaiken, mitä tarvitset vastataksesi kysymyksiin oikein - jos opit oikeat taidot.

Joten miten todella luet kaavion?

Kolme tärkeintä vaihetta, jotka sinun on ymmärrettävä jokaisesta kaaviosta, ovat:

 1. Selaa esittelyteksti. Usein kohta kertoo sinulle kirjaimellisesti 'Kuva 2 on noin X' ja tämä on suuri etumatka. (Kuten sanoin vinkissä 1, älä kuitenkaan jää yksityiskohtiin.)

 2. Lue akselit. Mitä x-akseli edustaa ja mikä muuttuu, kun siirryt vasemmalta oikealle? Mitä y-akseli edustaa ja mitä muuttuu, kun siirryt alhaalta ylös? Tämä kertoo, mitä todellisuudessa näytetään.

 3. Ymmärrä kaavion yleinen muoto . Missä se nousee tai laskee? Jos näytetään useita rivejä, miten ne eroavat toisistaan? Tarkoitan YLEISTÄ - älä muista kaikkia yksityiskohtia, vaan hahmota mitä tapahtuu.

Sovelletaan tätä seuraavan todellisen ACT Science -kappaleen kanssa.

body_act24science_photo1.jpg

OK - siis kyse on fotosynteesistä, jonka saatat muistaa AP Biology -lehdestä. Näin kasvit käyttävät auringonvaloa glukoosin (sokerin) tuottamiseen. Kuulemme myös aallonpituudesta, joka on valon ominaisuus. Voimme nähdä, että violetilla valolla on lyhyempi aallonpituus kuin punaisella.

Tässä on kuva 2:

body_act24science_photo2.jpg

Käydään läpi kolme vaihetta:

 1. Selaa esittelyteksti. Tässä se kertoo meille, että kuvio 2 'näyttää fotosynteesin keskimääräisen nopeuden eri aallonpituuksilla prosentteina fotosynteesin keskimääräisestä nopeudesta 670 nm: ssä.' Joten tiedämme, mitä kaavio näyttää - kuinka nopeasti fotosynteesi tapahtuu eri aallonpituuksilla .

 2. Lue akselit. X-akseli näyttää aallonpituuden, ja kun siirryt vasemmalta oikealle, aallonpituus kasvaa. Y-akseli näyttää fotosynteesin nopeuden, ja kun liikut alhaalta ylöspäin, nopeus kasvaa (mikä tarkoittaa, että fotosynteesi tapahtuu nopeammin).

 3. Ymmärrä kaavion yleinen muoto . Yleensä näen kaksi huippua ja suuren laakson välissä. Muista, että y-akselin korkeampi tarkoittaa nopeampaa fotosynteesiä. Tämä tarkoittaa, että fotosynteesi tapahtuu todella nopeasti kahdella aallonpituudella ja todella alhaisella keskellä (noin 540 nm).

Jälleen harvat ihmiset ovat koskaan nähneet tämän kaavion ennen - tai jos ovat, he ovat todennäköisesti unohtaneet sen. Nyt ymmärrät sen yhtä hyvin kuin muutkin.

Tämän mielessä voimme yrittää vastata kysymykseen!

body_act24science_photo3.jpg

Muotoillaan kysymys uudelleen. 'Millä aallonpituudella fotosynteesi on nopeampi kuin 670 nm?'

Muotoillaan se vielä yksinkertaisemmin. 'Millä aallonpituudella kuvaaja on korkeampi kuin missä se on 670 nm: ssä?' Koska ymmärsimme, mitä y-akseli näytti, tiedämme, että HIGHER UP tarkoittaa nopeampaa valosynteesiä.

Joten ensin selvitetään, kuinka nopea fotosynteesi on 670 nm: ssä.

body_act24science_photo2_q1.jpg

Se on noin 100.

(Itse asiassa se kertoo tämän intro -tekstissä: 'Kuva 2 näyttää fotosynteesin keskimääräisen nopeuden eri aallonpituuksilla prosentteina fotosynteesin keskimääräisestä nopeudesta 670 nm: ssä . '' Luonnollisesti 670 nm: n arvon tulisi olla 100%.

Sinun ei tarvitse tietää tätä, enkä jäänyt siihen, koska ei ole kriittistä tietää.)

OK, nyt katsomme, missä fotosynteesinopeus on yli 100 neljässä kohdassa: 400, 430, 630 ja 700 nm. Näytän ne oransseilla pisteillä täällä:

body_act24science_photo2_q1b.jpg

On melko selvää, että ainoa yli 100 oleva piste on 430 nm: ssä. Joten B on vastaus.

Mitä juuri kävimme läpi, on juuri se, miten voit lähestyä kaikkia ACT Science -osiossa olevia kaavioita. Jotkut kaaviot ovat monimutkaisempia kuin tämä, mutta periaatteet ovat todella samat. Ymmärrät kaikki ACT Science -graafit.

Jos jatkat näiden taitojen harjoittamista yhä uudelleen, saat paljon parempia kysymyksiä. Luota minuun.

Haluatko oppia lisää kaavioiden lukemisesta ACT Science -palvelussa? Lue täydellinen oppaamme kaavioiden, taulukoiden ja tietojen lukemiseen ACT Scienestä.

ACT Science Vihje 4: Ymmärrä heikkoutesi ja jatka poraamista

Sinulla on vain rajoitettu aika opiskella ACT: tä varten. Sinun on saatava paras mahdollinen pistemäärän parannus jokaisesta opiskelemastasi tunnista.

Jotta saat parhaan pistemäärän parannuksen, sinun on ymmärrettävä suurimmat heikkoutesi. Sitten sinun on jatkettava näiden heikkouksien poraamista harjoittelulla, kunnes korjaat heikkoutesi.

Tässä on järkeä, eikö niin?

Useimmat opiskelijat välttävät aktiivisesti heikkouksiensa parantamista. Tämän seurauksena he tuhlaavat paljon aikaa opiskeluun ilman todellisia parannuksia.

Miksi heikkouksiin keskittyminen on niin vaikeaa? Muutama syy:

 • Heikkoutesi diagnosointi vaatii paljon analyysiä ja kurinalaisuutta. Jotta voit tehdä tämän oikein, sinun on luokiteltava jokainen harjoitustehtäväsi taitojen mukaan, arvioitava kuinka monta kysymystä saat kustakin taidosta ja selvitettävä, mitkä taidot ovat parhaita työskennellä. Tämä on melko työlästä ja vaikeaa tehdä oikein.

 • On paljon hauskempaa työskennellä sellaisten asioiden parissa, jotka teet jo hyvin. Syötkö mieluummin jäätelöä tai kaalia? ACT -valmistelussa jäätelö kehittää taitoja, joissa olet jo hyvä - tuntuu hienolta pudottaa kysymyksiä puistosta ja saada korkeat tietokilpailut. Valitettavasti tämä on väärä luottamuksen tunne - sivuutat kaikki heikkoudet, jotka todella heikentävät pisteitäsi. Sinun pitäisi syödä kaaliasi työstämällä heikkouksia, mikä vie paljon enemmän henkistä energiaa ja on epämiellyttävää, koska teet jatkuvasti virheitä. Mutta se on ainoa tapa parantua.

 • Vaikka olet löytänyt heikkoutesi, ei ole selvää, miten sinun pitäisi parantaa niitä. Oletetaan, että huomaat, että sinulla on ongelmia kokeiden tulkinnassa. Miten paranet? Teetkö joukon käytännön kysymyksiä? Mitä kysymyksiä käytät? Miten opetat itsellesi oikeat taidot?

Sinun on voitettava nämä ongelmat, jotta voit todella selvittää heikkoutesi. Tämä on oikeastaan ​​ainoa tapa parantua. Mutta se on perusta sille, miten suunnittelin ACT -valmisteluohjelmamme PrepScholarissa.

Tässä on vaiheittainen opas heikkouksien löytämiseen:

 1. Luokittele jokainen käyttämäsi harjoituskysymys taitojen mukaan, erityisesti harjoitustesteissä. Löydät kaikki taidot Ultimate ACT Science Study Guide -oppaastamme. Yritä luokitella mahdollisimman tarkasti.

 2. Seuraa kuinka monta kysymystä sait oikein ja väärin kussakin taidossa. Voit käyttää muistikirjaa tai laskentataulukko -ohjelmaa, kuten Microsoft Excel tai Google Sheets.

 3. Tunnista taidot, joista puuttuu eniten kysymyksiä. Älä keskity vain prosenttiin oikeasta - tärkeintä on, kuinka monta pistettä voit saada hallitsemalla tämän taidon. Esimerkiksi voi olla todella harvinainen taito, joka näkyy vain kerran jokaisessa testissä. Vaikka saat 0% näistä kysymyksistä oikein, se ei alenna pisteitäsi paljon. On paljon parempi käsitellä taitoa, joka näkyy 10 kertaa testiä kohden ja josta saat 50% kysymyksistä oikein.

 4. Löydä parhaat resurssit heikkoutesi kouluttamiseen. Tarvitset tavan 1) oppia taustalla olevat taidot, 2) löytää käytännön kysymyksiä, jotta voit jatkaa poraamista. Valitettavasti, kuten keskustelen alla, ACT Science -kirjoja ei ole saatavilla niin paljon.

Kuulostaako ylivoimaiselta? Se on kovaa työtä, mutta se on tehokkain tapa parantaa. Useimmat opiskelijat eivät vie aikaa tehdäkseen tämän, minkä vuoksi he eivät paranna pisteitään.

Tämän tekeminen kuitenkin vaatii todella paljon energiaa ja kurinalaisuutta. PrepScholar ACT: ssä teemme kaikki yllä olevat vaiheet automaattisesti puolestasi, jotta voit keskittyä itse oppimiseen. Vältät kovaa organisointityötä löytääksesi heikkoutesi ja kerätäksesi harjoitusongelmia, ja keskityt itse asiassa taitojen oppimiseen pisteidesi parantamiseksi.

Hanki 4 enemmän pisteitä ACT: stasi, TAKUU

body_highquality.jpg

ACT Science Vihje #5: Käytä vain korkealaatuisia harjoitusmateriaaleja

ACT Science on outo osa. Otat outoja tieteellisiä käsitteitä ja papereita, tislaat ne lukioystävälliseen muotoon ja esität hyvin erityisiä kysymyksiä testataksesi tieteellisiä päättelytaitoja.

Tämä tarkoittaa, että testin valmistelijoilla on paljon tapoja mennä pieleen.

Toisin kuin muut ACT -osiot, kuten lukeminen tai matematiikka, ACT Science tarjoaa valitettavan vähän ACT -kirjoja valmisteltavaksi. Itse asiassa, En voi suositella MITÄÄN julkaistuja ACT -kirjoja - kaikki, mitä olen nähnyt, ovat aika kauheita. He kaikki kärsivät yhdestä tai useammasta seuraavista ongelmista:

 • Kohta on sopimaton. Se on joko liian helppoa, liian vaikeaa, liian lyhyttä tai käyttää turhaa ammattikieltä. Virallisilla ACT -tieteen kohdilla on hyvin erityinen tuntea heille.

 • Esitetyt kysymykset eivät ole tyylillisesti oikein. He voivat testata kaavioiden tulkintaa väärin, tai sillä ei ole oikeita syötivastauksia, joita ACT Sciencen on huijattava.

 • Ne eivät opeta sinulle perustaitoja kysymysten taustalla. Jos se on vain käytännön kysymyksiä koskeva kirja, se ei riitä.

Tämä on usein ongelma, koska ACT -valmistusyritykset palkkaavat ihmisiä, jotka ovat liian ammattitaidottomia tai liian kehittyneitä kirjoittamaan ACT Science -materiaalia. Jos palkkaat tieteen tohtoreita, jotka ovat erittäin älykkäitä, mutta eivät tunne ACT: tä hyvin, tuotat ACT Science -sisältöä, joka on liian vaikeaa.

Mistä siis saa hyviä harjoitusmateriaaleja?

Paras käytännön kysymysten lähde on viralliset ACT -käytännön testit. Nämä ovat virallisia testejä, jotka on aiemmin annettu todellisille opiskelijoille.

Näiden testien käyttämisessä on kuitenkin joitain ongelmia. Niitä ei järjestetä taidon mukaan, mikä tarkoittaa, että on vaikea löytää ongelmia porata tiettyä taitoa, kuten kokeiden tulkinta tai näkökulmien vertailu.

Lisäksi virallisia testejä ei ole niin paljon saatavilla (enintään 10), ja haluat tallentaa osan näistä testeistä ACT -pisteesi mittaamiseksi.

Lopuksi, harjoitustestit eivät oikeastaan ​​sisällä mitään opetusmateriaalia - ne ovat vain joukko käytännön kysymyksiä. Jos tarvitset oppitunteja opettamaan sinulle, kuinka todella lukea kaavioita ja ymmärtää ACT -tiedettä, et löydä sitä täältä.

Jos haluat täydentää lisää ACT Science -kysymyksiä, harkitse PrepScholar -ohjelmaa. Varmistaaksemme, että tuotamme mahdollisimman korkealaatuisia kysymyksiä, jaoimme testin sen yksilöllisiin taitoihin ja luokittelimme kaikki mahdolliset väärät vastaustyypit ja kysymystyypit. Näet osan näistä Ultimate ACT Science Prep Guide -oppaastamme. Palkkaan myös vain parhaita ACT -sisällön kirjoittajia - näillä ihmisillä on yleensä vuosien syvä opetuskokemus, he ovat käyneet Ivy League -kouluja ja tuntevat testin sisältä ja ulkoa.

Vaikka et käyttäisikään PrepScholaria, varmista, että löydät jostakin suuren ACT Science -materiaalin lähteen.

body_timer.jpg

ACT Science Vihje 6: Seuraa aikaasi kulkua ja kysymystä kohden

Kerro minulle, jos tämä kuulostaa tutulta - 35 minuutissa, et edes selviä koko osiosta . Yritä vain parhaasi ja vastaa niin moneen kysymykseen kuin voit, ja arvaa sitten loput kysymykset lopussa.

ACT Science on aikapaineinen. Sinulla on vain 35 minuuttia aikaa käydä läpi 7 kohtaa ja 40 kysymystä. Jopa minulla, täydellisellä ACT -maalintekijällä, on ACT Scienellä aika kova paine.

Lisäksi toisin kuin ACT Math, kysymykset ja kohdat eivät ole vaikeuksissa. Siksi et voi ennustaa etukäteen, mitkä kysymykset tulevat olemaan vaikeampia, ja ohita vaikeimmat kysymykset.

Tämä tarkoittaa, että sinun on kiirehdittävä päästäksesi läpi kaikki kohdat ja kysymykset.

Mutta on hyviä uutisia. Muistatko mitä sanoimme yllä? Jos haluat saada 26 ACT Science -ohjelmaa, voit jättää väliin 10 kysymystä.

Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että saat jokaisen kysymyksen oikein. Itse asiassa on joitakin kysymyksiä, jotka ovat niin vaikeita, ettet koskaan saa niitä oikein, riippumatta siitä, kuinka paljon aikaa käytät.

Siksi minulla on kaksi suositusta:

 • Käytä kunkin kohdan lukemiseen enintään 1,5 minuuttia. Tämä kestää 10,5 minuuttia 35 minuutista. Yllä olevasta vinkistä tiedät jo, että sinun ei tarvitse lukea koko kohtaa vastataksesi kysymyksiin.

 • Käytä enintään 30 sekuntia yrittääksesi vastata jokaiseen kysymykseen. Tämä vie vielä 20 minuuttia. Jos juutut johonkin kysymykseen ja sinulla ei ole aavistustakaan kuinka ratkaista se, siirry eteenpäin. Et halua käyttää 90 sekuntia yhteen kysymykseen - se on parempi aika saada enemmän kysymyksiä oikein.

Kun tämä on tehty oikein, sinulla on muutama minuutti aikaa palata vaikeisiin kysymyksiin ja yrittää saada ne oikein.

Näetkö kysymyksen, jonka kanssa sinulla on jatkuvasti ongelmia? Voit ohittaa sen ja palata siihen myöhemmin.

Harjoittellessasi saattaa olla hyödyllistä, että ajastin on vierelläsi. 90 sekuntia jakson lukemiseen kuluu PALJON nopeammin kuin odotit.

body_mad_scientist.png

TOIMI Tiede Vihje #7: Älä huolehdi tieteen muistamisesta

Tässä viimeinen vinkki. Monet opiskelijat yrittävät opiskella ACT Science -tutkimusta lukemalla vanhat biologian, kemian ja fysiikan luokan muistiinpanonsa.

Ongelma on, ACT Science ei todellakaan ole tieteen testi. Se on tieteellinen päättelytesti, perustuu lähinnä tieteellisiin tietoihin, joita et ole koskaan ennen nähnyt.

Lukuun ottamatta muutamia kysymyksiä, jotka koskevat tieteellisiä peruskäsitteitä (kuten luonnollinen valinta ja sähkövaraukset), melkein kaikkeen muuhun voidaan vastata ilman syvää perustetta aiheeseen.

Katso esimerkiksi fotosynteesiesimerkki vinkistä #3 - sinun ei teknisesti tarvitse edes tietää, mitä fotosynteesi on, ja voit vastata näihin kysymyksiin.

Muutamat tieteelliset käsitteet, jotka luultavasti jo muistat - mutta jos et, tässä on kaikki todellinen tiede, joka sinun on tiedettävä ACT Scienceille.

Joten laita syrjään lukiosi oppikirjat ja muistiinpanot - ne eivät ole paras tapa opiskella ACT Science -kurssille. Paras tapa, kuten olemme keskustelleet tässä vinkkioppaassa, on keskittyä testiin :

 • Ymmärrä, mitä ACT Scienessä testataan

 • Osaa lähestyä ACT Science -kohtia - älä jää jumiin yksityiskohtiin

 • Ymmärrä taitosi heikkoudet ja poraa ne

 • Harjoittele ajanhallintaa, jotta voit selvittää kaikki kysymykset

Yhteenveto

Nämä ovat tärkeimmät strategiani, joilla voin parantaa ACT Science -tulostasi. Jos pisteytät 17, voit parantaa sen 22: ksi. Jos pisteytät 21, voit lisätä sen 26: een. Takaan sen, jos teet oikean määrän työtä ja opiskelet kuten minä ehdotan yllä.

Huomaa, että en oikeastaan ​​opettanut sinulle mitään tieteellistä sisältöä. En viitannut mihinkään tosiasioihin tai kaavoihin, jotka nostavat pisteitäsi välittömästi.

Tämä johtuu siitä, että näitä yhden kokoisia, taattuja strategioita ei todellakaan ole olemassa. (Ja jokainen, joka sanoo tämän, pettää sinut). Jokainen oppilas on erilainen.

Sen sijaan sinun on ymmärrettävä, missä olet epäonnistumassa, ja poraa heikkoudet jatkuvasti. Sinun on myös harkittava virheitäsi äläkä jätä virheitä huomiotta.

Tämä on todella tärkeää tulevaisuutesi kannalta. Varmista, että annat ACT -valmistelulle sen ansaitseman huomion, ennen kuin on liian myöhäistä, ja saat hylkäyskirjeen, jota et halunnut.

Jos haluat tarkistaa jonkin strategioista, tässä on luettelo niistä:

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Pronomentti SAT -kirjoittamisesta: vinkkejä ja käytännön kysymyksiä

Hämmentynyt pronominista ja milloin käyttää kuka vs. kuka SAT Writingissä? Lue vinkit ja strategiat tätä sääntöä varten ja harjoittele esimerkkikysymyksiemme avulla.

Yhdysvaltojen yhdeksän parasta elokuvakoulua

Haluatko näyttelijäksi tai ohjaajaksi? Katso luettelo suosituimmista elokuvakouluistamme, josta löydät tietoa hyvästä ohjelmasta ja vinkkejä oikean koulun löytämiseen.

Thiel Collegen pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Westchester Enriched Science Magnets (WESM): Terveys- ja urheilulääketieteen magneettilistat ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Westchester Enriched Science Magnets (WESM): Health and Sports Medicine Magnetista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Täydellinen IB -fysiikan opetusohjelma: SL ja HL

Mitä sinun on opittava IB -fysiikan HL- ja SL -kursseille? Lue koko IB -fysiikan opetusohjelma varmistaaksesi, että muistat jokaisen aiheen.

Kaikki tarvitsemasi SAT -idiomit: Täydellinen luettelo

Mitkä ovat yleiset SAT -idiomit, jotka sinun on tiedettävä? Löydät täydellisen luettelomme ja harjoittelet SAT -kirjoituskysymyksillämme.

Oklahoman kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Troy-lukio 2016-17 rankingit | (Fullerton,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Troy High Schoolista Fullertonissa, Kaliforniassa.

Paras yliopiston hyväksymislaskin: Opi pääsymahdollisuutesi

Toivottavasti selvittää mahdollisuutesi päästä yliopistoon? Kokeile korkeakoulujen hyväksymislaskuria! Lisäksi saat neuvoja mahdollisuuksien parantamiseksi unelmakoulussasi.

Viivat ja kulmat ACT -matematiikassa: Katsaus ja käytäntö

Tiedätkö, miten yhdensuuntaiset ja kohtisuorat viivat toimivat? Entä vastakkaiset ja täydentävät kulmat? Opi tärkeimpiä strategioita näiden yleisten ACT -matematiikkaongelmien ratkaisemiseksi täältä.

ACT English: Sanavalinta- ja sanavirheet

ACT English testaa sinua sanavalintavirheissä, kuten sitten vs kuin ja hyväksy vs paitsi. Tässä on luettelomme 100 suosituimmasta sanaparista, jotka sinun on tiedettävä korottaaksesi englanninkielisiä pisteitäsi.

Cal Poly Pomona ACT -pisteet ja GPA

1530 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Embry-Riddle Aeronautical University - Daytona Beach ACT -pisteet ja GPA

Emerson SAT -tulokset ja GPA

Mikä on SAT-näyttöön perustuva lukeminen ja kirjoittaminen?

Oletko hämmentynyt todisteisiin perustuvan lukemisen ja kirjoittamisen yhdistelmästä SAT: lla? Selitämme, mitä kaikkea se kattaa ja miten pisteesi lasketaan.

Onko AP -biologia vaikeaa? Asiantunteva keskustelu

Onko AP -biologia vaikeaa? Tässä oppaassa tarkastellaan viittä keskeistä tekijää, mukaan lukien kokeen läpäisyaste ja opiskelijoiden mielipiteet, nähdäksesi kuinka haastava AP Bio todella on.

Paras AP-biologian opinto-opas

Otatko AP-biologiaa? Tutustu tähän kurssin ja testin lopulliseen oppaaseen, joka auttaa sinua opiskelemaan koko vuoden ajan ja valmistautumaan tenttiin toukokuussa.

RIT ACT -pisteet ja GPA

West High School | 2016-17 Rankings | (Torrance,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta West High Schoolista Torrance, CA.

25 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mikä on Valedictorian? Määritetään lukion suurin kunnia

Mikä on lukion valedictorian? Kuinka heidät valitaan? Kuinka voit saavuttaa tämän kunnian? Vastaamme näihin kysymyksiin ja muuhun.

800 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

910 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Calexicon lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Calexico High Schoolista Calexicossa, Kaliforniassa.