Täydellisen ACT -pistemäärän saaminen 36 kokonaispisteellä

feature_perfectactscore.jpg

ACT-pisteiden enimmäispisteet ovat 36. Testin vuosittain suorittaneista 1,9 miljoonasta opiskelijasta vain noin 3700 saa korkeimman mahdollisen ACT-pistemäärän. Tämä vaikeasti täydellinen tulos sijoittaa sinut miljoonien lukiolaisten kärkeen ja voi olla suuri sysäys korkeakoulujen sovelluksillesi.

Sain täydellisen pisteet ACT: stä.Suurin osa neuvoista täydellisten pisteiden saamisesta tulee ihmisiltä, ​​jotka eivät saaneet täydellisiä pisteitä. Tässä eksklusiivisessa artikkelissa aion eritellä tarkasti mitä se vaatii ja tekniikat, joita käytin täydellisten pisteiden saamiseksi.

Nopea vastuuvapauslauseke

Haluan aloittaa vastuuvapauslausekkeella: Olen nöyrä ihminen, enkä halua puhua saavutuksistani ilman syytä. Tiedän, että monet teistä haluavat saada korkeimman mahdollisen ACT -pistemäärän, joten olen kirjoittanut tämän oppaan auttamaan sinua pääsemään sinne. Joten mitä sanon täällä, ota se neuvoksi mentorilta, joka on innokas auttamaan, ei kerskailijana, joka työntää tavaroitaan.

(Vaikka et tavoittele täydellistä pistemäärää, löydät tämän hyödyllisenä).

Toinen vastuuvapauslauseke: Perustin PrepScholar-yrityksen-luomme online-ACT/SAT-valmisteluohjelmia, jotka mukautuvat sinulle ja vahvuuksillesi ja heikkouksillesi. Haluan korostaa, että teet ei sinun on ostettava täydellinen valmisteluohjelma saadaksesi hyvät pisteet. Jos noudatat alla olevia periaatteita ja olet hyvin ajautunut, pärjäät hyvin.

Uskon, että PrepScholar on paras tällä hetkellä saatavilla oleva ACT-ohjelma, varsinkin jos sinun on vaikea järjestää valmisteluasi ja et tiedä mitä opiskella. Viittaan päätöksiin, jotka teimme ohjelman luomisessa, jotta voin täsmentää periaatteita, joista keskustelen alla.

Mitä tarvitaan saadaksesi 36 ACT: iin

Pisteytysalueen yläpäässä ACT ei ole anteeksiantava. Sinun on pyrittävä täydellisyyteen.

Koska ACT käyttää yhdistettyjä pisteitä, sinun on pyrittävä keskiarvoon 35,5 tai enemmän. Tämä tarkoittaa, että voit saada kaksi 35 ja kaksi 36 tai yksi 34 ja kolme 36. Jos saat edes yhden 33, et jo saa täydellistä ACT-pistemäärää.

Mitä tarvitaan saadaksesi 36 kussakin osiossa? Tämä vaihtelee testistä hieman, koska jokaisella testillä on erilaiset vaikeustasot. Tutkin viiden harjoitustestin pisteytyskaaviota, ja tässä ovat johtopäätökset:

  • Englanniksi voit jättää väliin 0 kysymystä. Tämä tarkoittaa täydellistä 75 pistettä. Jos unohdat yhden kysymyksen, saat aina 35.
  • Matematiikassa voit jättää väliin 0 kysymystä tai yhden kysymyksen. Kahden harjoitustestin avulla voit jättää väliin yhden kysymyksen ja pitää 36. Muut kolme testiä antoivat 35, jos jätit yhden kysymyksen väliin.
  • Lukemisessa voit jättää väliin 0 kysymystä. Vain yhdessä harjoituksessa voit jättää väliin 2 kysymystä - tämä testi sisälsi todennäköisesti epätavallisen vaikeaa kohtaa.
  • Tiede-ohjelmassa voit jättää väliin 0 kysymystä. Kaikissa viidessä harjoitustestissä yhden kysymyksen puuttuminen alensi tiedepisteesi 35: een tai jopa 34: een.

Tässä on esimerkki virallisen ACT-pistetaulukosta:

body_acthighchart

Pohjimmiltaan sinun on pyrittävä täydellisyyteen valmistelun aikana. Jos puuttuu jatkuvasti yksi tai useampia kysymyksiä kustakin osiosta, et toimi tarpeeksi johdonmukaisesti ollaksesi turvassa 36. Tarkastelemme tätä yksityiskohtaisemmin alla.

Jos haluat vahvistaa väitteeni täällä, tutustu ACT -pistetaulukkoihin virallisista käytännön testeistä.

Viimeinen kysymys, johon on vastattava ennen varsinaisia ​​neuvojani siitä, kuinka saada 36 ACT: iin:

Mutta odota ... Oletko vain älykäs? Toimiiko tämä neuvo minulle?

Olet ehkä kuullut täydellisistä opiskelijoista, jotka vain vierivät sängystä, kävivät ACT-testikeskukseen ja antoivat korkeimmat mahdolliset ACT-pisteet ilman mitään valmistelua.

Tämä ei ollut minä. Jotkut yllä olevien kaltaiset ihmiset voivat itse asiassa olla olemassa, mutta ne ovat harvinaisia. Lukiossa olin luonnollisesti vahvempi matematiikassa - osallistuin matematiikan ja luonnontieteiden kilpailuihin - ja pystyin saamaan luotettavasti 800-luvut SAT-matematiikkaosastolle (keskitin valmisteluni SAT: lle).

Mutta lukemiseni ja kirjoittamiseni tarvitsivat työtä. Kun aloitin, olin jatkuvasti 700 -alueella. Nyt tämä on jo melko korkea, mutta se ei riittänyt Ivy League -kouluille ja muille korkeakouluille, joihin halusin mennä. En vain ollut niin tottunut ACT -lukukokouksiin ja heidän esittämiinsä kysymyksiin.

Se vaati paljon kovaa työtä oppiakseni kuinka ACT toimii, miten se yrittää huijata oppilaita ja miten löydän itselleni sopivan strategian, jotta voisin luotettavasti saada parhaat pisteet. PrepScholarin perustajajäsenelläni oli samanlainen tarina.

Koska olen vanhempi, minulla on myös hyötyä nähdä, toimivatko menetelmät ajan myötä vai vain ACT: ssä. Korostan, että alla olevat periaatteet ovat toimineet koko akateemisen urani ajan.

Tässä on toinen esimerkki. Ylioppilasopiskelijana suunnittelin osallistuvani lääketieteelliseen kouluun, joten minun piti suorittaa MCAT (Medical College Admissions Test). Mielestäni tämä on paljon vaikeampi testi kuin ACT. Se kattaa monia muita aiheita: yleinen kemia, orgaaninen kemia, fysiikka, biologia ja sanalliset päättelyt. Lisäksi kilpailet ennaltaehkäisevien opiskelijoiden kanssa koko maassa, ihmisten kanssa, jotka ovat luonnollisesti ajautuneita ja kuolemassa pääsemään lääketieteelliseen kouluun, ei vain keskimääräisten lukiolaisten kanssa.

Kun aloitin opiskelun MCAT: lle, tein pisteet noin 30 -luvun alimmalla tasolla. Testi pisteytettiin 45: stä ja oli kaareva erittäin aggressiivisesti. Jälleen tämä oli jo reilusti keskiarvon yläpuolella , mutta se ei riittänyt parhaimmille lääketieteellisille kouluille, joihin olin menossa.

Joten tein kovasti töitä. Panin ajan, käsittelin kaikki aiheet, jotka minun tarvitsi tietää, ja olin säälimätön valmisteluni suhteen. Aivan lopussa Sain 44 :

body_mcatscore

Kuten testausorganisaatio toteaa, tämä on 99,9 prosenttipiste , 0,0% saavutti tämän pistemäärän (tämä luku on pyöristetty). Minulla oli useita lääketieteellisiä neuvonantajia, jotka kertoivat minulle, etteivät he olleet koskaan nähneet näin korkeita pisteitä ja että todellakin saattaa olla alle 3 henkilöä vuodessa - tai ei ollenkaan -, jotka saavat 44. Tämän korkean pistemäärän saaminen auttoi minua pääsemään MD-PhD-ohjelma Harvard Medical Schoolissa ja MIT: ssä .

Toivon, että olisin tarpeeksi lahjakas saadakseni nämä testitulokset luonnollisesti ilman satoja tunteja kovaa työtä. Se olisi viileämpi asia sanoa.

Mutta se ei ollut totta minulle, eikä todennäköisesti myöskään totta.

Kun tämä perusta on luotu, tässä on liha, mitä haluan sanoa:

Mitä sinun on tehtävä saadaksesi täydellisen 36 ACT -pisteen?

Laajakuvana se vaatii paljon raskasta työtä, paljon älykästä työtä ja jonkin verran onnea. Mutta tämä ei ole hyödyllistä. Kaivetaan syvemmälle.

ap fysiikan c viitelehti

Sinun täytyy haluta sitä. Todella, todella haluat sen.

Tarvitset ajaa itsesi työntämiseen. Sinun on asetettava ACT -valmistelu yhdeksi tärkeimmistä prioriteeteistasi elämässäsi, voittaessasi YouTuben katselun tai käymällä kauppakeskuksessa.

Pimeimpinä päivinä, kun otat harjoitustestin ja pudotat kolme pistettä selittämättömästi, ja vanhempasi hämmentyvät, ja olet huolissasi, ettet koskaan pääse Harvardiin, tarvitset sisäisen tulen, jotta et putoaisi rutiiniin. Sen sijaan sinun on vedettävä itsesi ylös ja repimään virheet rauhallisesti, jotta et toista niitä.

Ihmiset eivät usein mainitse motivaatiota puhuessaan testivalmistelusta, mutta mielestäni tämä on yksi tärkeimmistä kappaleista, jotka erottavat menestyvät ihmiset , kaikilla elämän osa -alueilla. Se on paljon tärkeämpää kuin pelkkä älykkyys.

Tee luettelo kaikista syistä, joiden haluat saada täydelliset pisteet. Kirjoita ne ylös. Tuijota heitä, kun menetät energiaa tai motivaatiota.

Haluatko päästä Harvardiin tai Ivy League -kouluun? Haluatko korvata huonon GPA: n? Haluatko todistaa vanhemmillesi, että voit voittaa heidän odotuksensa? Haluatko kilpailla ystäviesi kanssa? Haluatko näyttää 3. luokan opettajasi, joka sanoi, ettet koskaan saisi mitään?

Se on kaikki hyvää. Kaikki mikä ajaa sinua sisältä on pätevä syy työskennellä.

Henkilökohtaisessa tapauksessani ajattelin, että akateemisten hyötyjen lisäksi ACT oli tyhmä testi, joka vaikeutti elämääni. Olin vihainen testikirjoittajista, jotka keksivät temppuja opiskelijoiden huijaamiseksi. Lähestyin sitä kuin videopeli - ACT oli pomo, jota minun piti hallita. Lisäksi veljelläni oli melkein täydellinen pisteet, ja halusin yhdistää hänet.

savannan osavaltion yliopiston gpa -vaatimukset

Kirjoita ylös kaikki syyt, miksi haluat täydellisen pistemäärän, ja käytä sitä motivoimaan itseäsi jokaisessa oppitunnissa.

body_matchstick

Yksinomainen blogibonus: Olemme kirjoittaneet suositun ilmaisen oppaan, jossa on viisi vinkkiä ACT -pisteiden parantamiseen yli 4 pisteellä. Hanki ilmainen lataus täältä.

Vaihe 1: Harjoittele korkealaatuisesti ja vältä huonolaatuisia materiaaleja

ACT on outo testi. Se on toisin kuin kokeet, jotka olet suorittanut koko koulun ajan. Jokaisessa osassa on oma muoto ja se testaa käsitteitä tavalla, joka todennäköisesti poikkeaa koulussa opiskellustasi. Se pyrkii myös huijaamaan sinua monilla vääriä vääriä vastauksia, ja jos et ole varovainen, jatkat näiden löytämistä.

Tässä testissä menestyäksesi tarvitset korkealaatuisia harjoitusmateriaaleja. Koska ACT: llä on kysymyksiä, jotka on kierretty tietyllä tavalla, sinun on harjoiteltava samalla tavalla kuin ne ovat kiertyneet, jotta opit kuviot.

Kuten olemme aiemmin sanoneet, ylivoimaisesti paras käytäntöaineisto tulee suoraan ACT: ltä virallisten ACT-käytännön testien muodossa. Sisällytämme nämä testit ACT -valmisteluohjelmaamme PrepScholarissa.

Aivan kuten ruokavaliostasi ja kehostasi kertova mantra, sinäkin pääset sisään. Roskakori sisään, roskakoriin. Jos koulutat itsesi kysymyksiin, jotka eivät ole mitään sellaista, mitä ACT kirjoittaa, opit väärät mallit.

Huonojen materiaalien käyttäminen on kuin baseballin harjoittelua pelaamalla tee-palloa. Kyllä, jos vietät 1000 tuntia tee-palloa, olet ammattilainen lyödä palloa kepistä. Mutta kun joku heittää sinulle oikean baseballin, saat hämmennyksen ja todennäköisesti päädyt ulos.

blog_teeball

Tätä teet, jos opiskelet huonoilla materiaaleilla.

Suoraan sanottuna suurin osa markkinoilla olevista kirjoista on roskaa. Heillä on paljon kysymyksiä, mutta ne ovat kirjoittaneet ihmiset, jotka eivät ole testin todellisia asiantuntijoita. Tämä tarkoittaa, että kysymykset eivät testaa käsitteitä samalla tavalla; vastaukset ovat joskus epäselviä; kysymykset eivät huijaa sinua samalla tavalla kuin ACT.

Opiskellessani söin kaikki ACT -harjoitustestit, joita löysin. Otin yli 15 täyspitkää harjoituskoketta ja olin armoton virheiden löytämisessä, kuten puhun pian.

Nyt ACT-käytännön testien suuri heikkous on se, että niiden selitykset eivät ole kovin hyviä (ja joskus olemattomia). Jos et osaa opettaa itseäsi virheistäsi, saatat tarvita täydentävää materiaalia, joka keskittyy yhteen osaan. Yleensä Amazonin 4,5 tähteä ja sitä korkeammat tähdet on ennalta tarkistettu melko hyviksi (lue täältä arvostelut parhaista ACT-prep-kirjoista).

Yrityksessäni PrepScholar palkkasimme vain ACT-täyden maalintekijät ja 99 prosenttipisteen kirjoittajan kirjoittamaan kaikki kysymyksemme. Sinun on hallittava testi, jotta ymmärrät todella ACT: n monimutkaisuudet. Käänsimme pois hakijat, jotka saivat alle 33, koska he eivät todellakaan ymmärrä testiä riittävän hyvin.

Tarkastimme sitten kaiken sisällön laadun ja samankaltaisuuden todellisen ACT-testin kanssa, jotta opiskelijoillamme olisi parhaat mahdolliset valmisteluaineet.

Kerää hyviä valmistusaineita ja opiskele vain näillä.

Vaihe 2: Keskity ensin laatuun, toinen määrään

Nyt sinulla on paljon materiaaleja, olivatpa ne PrepScholar- tai prep-kirjoja. Jotkut opiskelijat keskittyvät kovasti käymään läpi jokaisen kirjansa jokaisen sivun. He eivät ehkä tiedä miksi he opiskelevat mitä he opiskelevat, mutta ainakin he varmasti käyttävät paljon aikaa ja vaivaa!

Tämä on väärä idea. Et halua lyödä päätäsi seinää vasten ja käyttää raa'an voiman lähestymistapaa.

ACT-pistemäärän parantaminen on ensinnäkin laatua ja toiseksi määrää.

On niin houkuttelevaa keskittyä vain työn tekemiseen, koska se on helppo osa. 'Äiti, opiskelen ahkerasti, tein tällä viikolla 10 harjoitustestiä!'

Hienoa - sinulla ei todennäköisesti ollut aikaa tarkistaa virheitäsi, ja lyön vetoa, että pisteesi eivät parantuneet testistä toiseen.

Heikkouksien ymmärtäminen, kuten keskustelemme alla, vie todellista energiaa ja näkemystä, ja se todella toimii.

Ajattele asiaa tällä tavalla - oletetaan, että opit heittämään jalkapalloa täydellisellä kierroksella. Voit noutaa jalkapallon ja kokeilla ja erehtyä, jos heität sen 1000 kertaa, edistyt jonkin verran.

Kuvittele nyt, että New England Patriotsin pelinrakentaja Tom Brady seisoo rinnallasi. Heität pallon kerran, ja hän korjaa tekniikkasi. Kulma jalkasi taaksepäin tällä tavalla, pyydä kättäsi seuraamaan tiettyä liikettä ja seuraamaan läpi. Yrität uudelleen, ja se on paljon parempi.

Heittämällä 50 palloa tällä tavalla, olen varma, että pärjäät paremmin kuin 1000 itse.

En ehdota, että Tom Brady tässä analogiassa on tutori, ja niin sinulla on oltava opettaja . Voit olla oma Tom Brady, ja keskustelemme alla siitä, miten se tehdään. Mutta sinun on varmistettava, että saat parhaan hyödyn opiskelustasi ja teet siitä mahdollisimman tehokkaan saada mahdollisuus täydelliseen ACT-pisteeseen.

body_brady

Tarvitset oman ACT Tom Bradyn.

Vaihe 3: Ole armoton ymmärtämään virheitäsi

Kun opiskelet todella, tämä on ylivoimaisesti tärkein tapa menestyä muiden opiskelijoiden kanssa.

Jokainen testissä tekemäsi virhe tapahtuu syystä. Jos et ymmärrä tarkalleen, miksi jätit vastaamatta kysymykseen, teet sen virheen uudestaan ​​ja uudestaan.

hauskoja 2 pelaajan korttipelejä

Jos suoritat 32-tasolla, sinulta puuttuu noin 10% kysymyksistä. Tämä tarkoittaa, että sinulla on joitain jatkuvia virheitä, jotka estävät pisteitäsi.

Tämä on sinun tehtävä:

  • Merkitse jokaiseen käyttämääsi harjoitustestiin tai kysymysjoukkoon jokainen kysymys, josta olet jopa 20% epävarma.
  • Kun arvioit kokeen tai tietokilpailun, Tarkista kaikki merkitsemäsi kysymykset ja virheelliset kysymykset. Tällä tavalla, vaikka arvasitkin kysymyksen oikein, tarkista se.
  • Kirjoita muistikirjaan kysymyksen ydin, miksi jätit sen huomaamatta ja mitä aiot tehdä välttääksesi tämän virheen tulevaisuudessa. Pidä erilliset osiot aiheen ja ala-aiheen mukaan (englanti-kielioppisääntö vs retorinen taito, matematiikka-numerot vs algebra vs geometria jne.)

Ei riitä vain ajatella sitä ja siirtyä eteenpäin. Ei riitä, että luet vastauksen selityksen vain passiivisesti.

Sinun on mietittävä tarkasti, miksi epäonnistuit tässä kysymyksessä.

Kun otat tämän tiukan, valvovan lähestymistavan virheisiisi, sinulla on nyt juokseva loki jokaisesta jääneestä kysymyksestäsi ja pohdintasi miksi.

Jokaisella, joka haluaa päästä osioon 36, on erilaisia ​​heikkouksia kuin sinulla. On tärkeää, että huomaat itse, mitä ne ovat.

Mitkä ovat yleisiä syitä siihen, että jätit kysymyksen huomiotta? Älä vain sano: 'En ymmärtänyt tätä kysymystä.' Ota aina yksi askel pidemmälle - mitä kaipaat, ja mitä sinun on parannettava tulevaisuudessa?

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä tavallisista syistä, miksi unohdat kysymyksen, ja miten otat analyysin askeleen pidemmälle:

Sisältö: Minulla ei ollut tarvittavaa taitoa tai tietoa vastaamaan tähän kysymykseen.

Yksi askel pidemmälle: Mitä erityisiä taitoja minun on opittava, ja miten koulutan tätä taitoa?

Virheellinen lähestymistapa: Tiesin sisällön, mutta en tiennyt, miten lähestyä tätä kysymystä.

Yksi askel pidemmälle: Kuinka ratkaisen kysymyksen, ja onko olemassa jokin yleinen sääntö, joka minun on tiedettävä tulevaisuutta varten?

Väärä arvaus: Olin jumissa kahden vastausvaihtoehdon välillä, ja arvasin väärin.

Yksi askel pidemmälle: Miksi en voinut poistaa yhtä viimeisistä vastausvaihtoehdoista? Kun tiedän oikean vastauksen nyt, miten voin poistaa sen? Ehdottaako tämä strategiaa, jonka muistan tulevaisuutta varten?

Huolimaton virhe: Luin väärin, mitä kysymys vaati tai ratkaisi väärästä asiasta

Yksi askel pidemmälle: Miksi luin kysymyksen väärin? Mitä minun pitäisi tehdä tulevaisuudessa välttääkseni tämän?

Tuntuuko tämä vaikealta? Se on - sinun on mietittävä tarkasti, miksi olet alipainossa, ja ymmärrä itsesi tavalla, jota kukaan muu ei voi. Mutta harvat opiskelijat todella pyrkivät tekemään tämän analyysin, ja näin voit edetä.

Opiskelun päättyessä minulla oli muistikirjoja, jotka olivat täynnä käytännön kysymyksiä, jotka olin unohtanut, ja kun söin aamiaista, voisin peukaloida niitä ja tarkastella niitä, kuten muistikortteja. Jokainen ymmärretty virhe toi minut lähemmäksi täydellistä ACT-pistemäärää.

Hyväksy virheitäsi jäävät virheet. Yhden luistamisen antaminen voi tarkoittaa, että teet saman virheen todellisessa ACT: ssä.

body_noexcuses

Ei tekosyitä virheillesi.

Vaihe 4: Etsi kuvioita heikkouksistasi ja poraa ne täydellisyyteen

Nyt kun keräät virheitä muistikirjaan, voit alkaa löytää malleja heikkouksillesi. Tämä voi olla sisältöalue, kuten matemaattisten ympyräongelmien ongelmat tai tietty kielioppi. Tai se voi olla henkilökohtainen tapasi, kuten väärä lukeminen tai väärän vastauksen poistaminen.

Keskittyminen heikkouksiisi on tärkeää, koska sinulla on rajoitettu määrä aikaa opiskeluun, ja sinun on käytettävä aika alueilla, jotka saavat parhaan tuloksen . Olen työskennellyt opiskelijoiden kanssa, jotka rakastavat vain porata vahvuuksiaan, koska se on mukavaa. Tietysti, tämä on ajanhukkaa —Sinun täytyy kohdata demonisi ja valita, missä olet heikko, mikä on epämukavaa ja vaikeaa.

Seurasin virheitäni Excel-laskentataulukossa. Huomasin esimerkiksi, että kaipasin jatkuvasti päätelmiä koskevien kohtien lukemista, koska luin liian syvälle siihen, mitä kirjoittaja sanoi.

Keskityin sitten näiden erityyppisten kysymysten poraamiseen, kunnes olin kehittänyt oman strategianni kysymysten ratkaisemiseksi.

Toisena esimerkkinä saatat huomata, että olet hämmentynyt tietystä ACT-sanastosta. ACT ei testaa sanastoa lähes yhtä paljon kuin SAT, mutta sillä on taipumus käyttää samoja sanoja yhä uudelleen. Olemme koonneet tärkeimmän ACT-sanaston, joka sinun on tiedettävä, ja opas parhaasta tavasta muistaa sanastosanat.

Heikkousalueestasi riippuen saatat joutua etsimään verkosta resursseja kyseiselle sisältöalueelle tai käyttämään korkealaatuista kirjaa, kuten edellä mainitsin. PrepScholar-ohjelmassa me havaita heikkoutesi ja järjestää tietokilpailut automaattisesti taitojen mukaan jotta voit keskittyä oppimiseen etkä ylemmän tason toimintoihin analysoida omaa edistymistäsi.

Muuten, nopea sivupiste - suhtaudu epäilevästi kaikkiin sisällötason strategioihin, jotka lupaavat sinulle tuloksia. Sisältötasolla tarkoitan strategioita, jotka kertovat, kuinka sinun on ratkaistava jonkin tyyppinen kysymys. Sinun tasolla sinun on keskityttävä siihen, mikä toimii parhaiten sinulle. Esimerkiksi ihmiset lähestyvät lukukohtia eri tavalla. Jotkut lukevat ensin osan ja vastaavat sitten kysymyksiin. Jotkut skim-kysymykset ensin, palaa sitten kohtaan. Tiedän mikä toimii parhaiten minulle, mutta se ei välttämättä toimi parhaiten sinulle.

Sinun on yhdistettävä heikkouksiasi koskevat strategiat ja testattava ne itse, jotta näet, toimivatko ne sinulle. Jokaisen heikkouden erityistrategiat eivät kuulu tämän artikkelin soveltamisalaan, mutta voit lukea niistä lisää artikkeleistamme täydellisten pisteiden saamisesta ACT English, Math, Reading, Science ja Writing.

body_chain

Etsi ketjusi heikko lenkki.

Vaihe 5: Poista huolimattomat virheet

Tämän tyyppiset virheet ovat ylivoimaisesti turhauttavimpia. Tiedät sisällön, osaat ratkaista sen, mutta kysymyksen väärän tulkinnan vuoksi menetät pisteen raakapisteestäsi. Tämä voi jo hylätä sinut 36: sta jokaisessa osassa.

Tein omassa ACT: issäni huolimattomia virheitä, koska yritin lopettaa aikaisin ja säästää aikaa loppuun, joten ryntäsin kysymyksiin liian nopeasti. Vihasin itseäni joka kerta, kun tein huolimattoman virheen. Mutta kun keskityin kahteen asiaan alla, pystyin palauttamaan menetetyt pisteet.

#1: Tarkista vielä kerran, että vastaat oikeaan kysymykseen. ACT on suunniteltu esittämään sinulle hankalia kysymyksiä. Saatat löytää neliön pinta-alan, mutta kysymys todella kysyy kehää. Tämän poistamiseksi, alleviivaa aina, mihin kysymys pyytää sinua ratkaisemaan. Älä lopeta työtäsi, ennen kuin ratkaiset asian . Toinen strategia on kirjoittaa, mitä kysymys etsii tyhjästä. Jos esimerkiksi se pyytää sekunteja minuuttien sijaan, kirjoita '= ____ sekuntia' ja ympyröi se ennen työn aloittamista.

Tämä saattaa kuulostaa ylimääräiseltä työltä, mutta huolimattomien virheiden voittaminen on luotettavaa, vikaantumatonta järjestelmää.

# 2: Englanniksi yleinen huolimaton virhe on valita ((A) NO CHANGE) lausevirhekysymyksissä. Aina kun näin tapahtuu, tarkista vielä muut vastausvaihtoehdot varmistaaksesi, että EI MUUTOSTA on ehdottomasti paras vastausvalinta.

Tarkista erityisesti kieliopisäännöt, jotka on helppo unohtaa, kuten Aiheen-verbin sopimus ja väärä muokkaaja. Analysoimalla virheesi voit löytää malleja kielioppisääntöjen heikkouksista. Voit sitten rakentaa oman järjestelmän kielioppisäännöille, joita usein kaipaat-esimerkiksi Aihe-verbisopimus-tunnista aihe ja verbi ja varmista sitten, että ne vastaavat toisiaan.

body_careless

Varo ACT-banaanin kuorta - huolimattomia virheitä.

Vaihe 6: Hanki tarpeeksi nopeasti - tarkista vastauksesi aina

Nyt kun tähdät huippupisteisiin, sinun on viimeisteltävä jokainen osa etukäteen, jotta sinulla olisi aikaa tarkistaa vastauksesi uudelleen. Hyvä nyrkkisääntö on lopettaa jakso vähintään 5 minuutilla. Kun parannat ACT: tä, tämä on helpompi suorittaa, koska ratkaiset jokaisen kysymyksen lyhyemmässä ajassa.

perhevihan pelikysymykset ja vastaukset

ACT: llä on melko voimakas aikapaine - enemmän kuin SAT: lla. Jos SAT: ssa sain jokaisen osan luotettavasti päätökseen viidestä kymmeneen minuuttiin, ACT: ssä minulle jäi usein vain viisi.

Mutta tällä kertaa merkitsisin kaikki kysymykset, joiden mielestäni minun oli palattava ja tarkistettava uudelleen. Minulla oli tarpeeksi aikaa tarkistaa kaikki vastaukseni ainakin kerran.

Reaaliaikaiset tappajat ovat kysymyksiä, joihin jäät jumiin. On erittäin helppo imeytyä kysymykseen viiden minuutin ajaksi turhautuneena siitä, että ACT vie pisteitä sinulta. Vältä tätä kiusausta. Noudata tätä sääntöä: jos olet viettänyt 30 sekuntia kysymykseen etkä näe, miten aiot päästä vastaukseen, ympyröi kysymys ja ohita se . Sinulla on aikaa lopussa palata siihen. Toistaiseksi sinun on käsiteltävä muita kysymyksiä.

Kuinka tarkistat tehokkaasti? Se vaihtelee osioiden välillä. Matematiikan osalta sinun pitäisi yrittää ratkaista kysymys nopeasti toisella tavalla . Joissakin kysymyksissä voit liittää vastauksen takaisin sisään. Toisten osalta sinun on vain tarkistettava ensimmäisellä kerralla tekemäsi vaiheet.

Varmista englanniksi, että vastauksen valinta korjaa alkuperäisen kielioppivirheen. Jälleen kerran, jos et halua muuttaa vastauksia, varmista, että et puutu jotain kysymyksestä.

Lukemista varten varmista, että ei ole muuta parempaa vastausvaihtoehtoa kuin valitsemasi. Jos sinulla on kysyttävää kohdasta, varmista sulkea pois kolme väärää vastausta .

Varmista, että tiede on laskettu oikein (jos se on laskukysymys) tai että luet oikeat kaaviot testissä. Kuvien 2 ja 3 sekoittaminen on helppoa, kun liikut nopeasti.

Kun paranet testissä, sinulla on enemmän aikaa jäljellä. Tavoita vähintään viisi minuuttia jäljellä jokaisen jakson jälkeen ja käytä tätä aikaa vastausten tarkistamiseen.

Vaihe 7: Älä mene oman pään sisälle testin aikana

Jos haastat täydellistä 36 pistettä, kohtaat paineen testin aikana. Tiedät kuinka vähän virheitä on.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos sinulla on vaikeuksia kysymyksessä, on helppo psyykkesi. 'Voi ei! Minulla on ongelmia tämän matemaattisen kysymyksen kanssa. Jos en ymmärrä tätä oikein, matematiikastani 36 on kadonnut! ' Tämä saa sinut hermostumaan, mikä tekee sinusta vielä vähemmän todennäköistä vastata kysymykseen, mikä hermostuttaa sinua ja niin edelleen. Tämä noidankehä voi imeä sinut koko testin ajan.

Mielenterveytesi hallinta on tärkeää testin aikana. Aivan kuten ammattilaisurheilija tai esiintyjä, sinun täytyy olla varma taidoistasi. Olet jo tehnyt paljon töitä, ja olet oppinut suurimman osan siitä, mitä ACT on heitettävä sinulle. Viimeinen asia, jonka haluat tehdä nyt, on pilata enemmän testiä.

Joten se on yksi kysymys, josta et ole varma - tämä ei vaikuta suorituskykyyn missään muussa kysymyksessä. Yritä parhaasi ja puhdista pääsi ja siirry sitten eteenpäin.

body_meditating

Pysy rauhallisena testin aikana, vaikka olisit sekava kysymykseen.

Toimiiko kaikki tämä todella?

Voin henkilökohtaisesta kokemuksestani sanoa, että nämä ovat periaatteet, joita käytin erinomaisesti akateemikoissa. Jos noudatat näitä periaatteita omissa luokissasi ja yliopistossa, teet hämmästyttävää työtä. Minulla olisi myös vaikea löytää ketään parhaiten menestyvää opiskelijaa, joka ei ole täysin samaa mieltä yllä olevien neuvojen kanssa.

Tämä neuvo toimii myös, jos et tavoittele 36. Jos haluat parantaa 24: stä 30: een, voit käyttää näitä periaatteita oppimisen tehostamiseen.

Nämä periaatteet toimivat myös elämässä. Startup-perustajana pidän kiinni vähärasvaiset periaatteet analysoida jatkuvasti, missä heikkouteni ovat, kuinka rakentaa ne ja miten keskittyä yrityksellemme todella tärkeään.

Vaikka ACT testaa tiettyjä taitoja, joita et ehkä käytä jokapäiväisessä elämässä, siihen valmistautuminen voi opettaa sinulle paljon itsestäsi, rajoistasi ja tavoitteistasi. Tämä kuulostaa hieman hokeyliselta, mutta ota se tältä vanhalta mieheltä, voit oppia paljon itsestäsi.

Muista lopuksi, että et tarvitse 36: ta päästäksesi korkeakouluihin! Yli 34-vuotias tekee sinusta yli kilpailukykyisen huippukouluille, kuten Ivy League. Jos saat 34, aika on parempi käyttää loppusovelluksesi rakentamiseen kuin muutaman pisteen lisääminen.

Nopea pistoke: Olen maininnut yritykseni PrepScholarin muutaman kerran. Jos olet samaa mieltä siitä, mitä sanon yllä, haluat minun kurssini. Suunnittelin ACT -kurssimme yllä olevien periaatteiden ympärille tietäen, että useimmilla opiskelijoilla ei ole energiaa tai asiantuntemusta diagnosoida omia heikkouksiaan. PrepScholar selvittää automaattisesti, mitä sinun on työskenneltävä, ja keskittyy oppimiseesi poraamalla heikkoja taitojasi. Se sisältää myös motivoivia ominaisuuksia, joten olet ajan tasalla edistymisestäsi ja sitoudut enemmän opintoaikaan.

Tutustu ACT-ohjelmaamme täällä .

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka monta koulun ulkopuolista toimintaa tarvitset?

Kuinka monta koulun ulkopuolista aktiviteettia tarvitset? Olemme eritelleet mitä liikaa, mitä liian vähän ja miten suunnitella sovelluksiasi.

Wayne State Universityn SAT -tulokset ja GPA

Randolph-Macon College SAT-tulokset ja GPA

Ozarksin yliopiston pääsyvaatimukset

Etelä -Dakotan kaivoskoulu ja teknologian pääsyvaatimukset

3 SAT -lukukäytävän tyyppiä, jotka sinun pitäisi tietää

Mitkä ovat kolme SAT -lukukäytävän tyyppiä ja mitkä ovat jokaiselle tyypille ominaisia ​​kysymyksiä? Käymme läpi yksityiskohtaisen oppaan täällä.

Worcester State Universityn SAT -pisteet ja GPA

Jokainen AP Calculus AB -harjoitustesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Opiskeletko AP Calcia? Tutustu täydelliseen AP Calculus AB -kokeiden kokoelmaamme löytääksesi kaikki tarvitsemasi valmistelumateriaalit ja hyödyllisiä opintovinkkejä.

Täydellinen opasopas: SAT US History Subject Test

Mikä on paras tapa opiskella SAT US History Subject Testissä? Selvitä, miten testi toimii ja mistä löydät käytännön testejä opinto -oppaastamme.

UNCA: n pääsyvaatimukset

Pitäisikö sinun todella mennä yliopistoon valtion ulkopuolella? Hyvät ja huonot puolet

Ovatko osavaltion ulkopuoliset korkeakoulut hinnan ja etäisyyden arvoisia? Ota selvää, pitäisikö sinun käydä koulua kotivaltiosi ulkopuolella.

Paras IB -kemian opinto -opas ja huomautuksia SL/HL: lle

Tarvitsetko parhaat muistiinpanot ja oppaat IB Chemistry SL/HL: lle? Lue asiantuntijaoppaamme IB -kemian kokeen valmistelemiseksi.

Radfordin pääsyvaatimukset

Kaplan SAT Book - täydellinen arvostelu

Kaplan SAT Prep Book on suosittu, mutta sillä on monia ongelmia. Lue tämä arvostelu selvittääksesi, onko sinun todella ostettava tämä kirja.

Täydellinen luettelo koulun ulkopuolisista aktiviteeteista: 100s esimerkkejä

Tarvitsetko esimerkkejä lukion ylimääräisestä opetussuunnitelmasta? Olemme koonneet täällä satoja esimerkkejä vapaaehtoistyöstä teatteriin.

Mount Mercy Universityn pääsyvaatimukset

Kutztownin yliopiston Pennsylvanian pääsyvaatimukset

DeVry University - North Brunswick Pääsyvaatimukset

327 Olennaiset TOEFL -sanastokortit

Opiskeletko TOEFL: lle? Kokeile ilmaisia ​​välttämättömiä TOEFL -sanastokortteja, joissa on ohjeet tehokkaimmasta tavasta oppia tarvitsemasi sanat.

Binghamton University ACT -pisteet ja GPA

Grove City College SAT -tulokset ja GPA

North Carolina Central University SAT Scores and GPA

Neitsytsaarten yliopiston pääsyvaatimukset

MIT -hyväksymiskirje: todellinen ja virallinen

Tässä on onnistunut pääsykirje, jonka sain hakiessani MIT: tä. Kun MIT: n hyväksymisaste on 8%, vain harvat onnekkaat saavat nähdä tämän.

21 parasta koiraa asumiseen

Asutko pienessä tilassa mutta kuoletko saadaksesi koiran? Luetteloimme parhaat asuntokoirat, jotka auttavat sinua löytämään täydellisen parin, sekä vinkkejä pentusi sopeutumiseen.