Kuinka päästä yliopistoon taiteilijana: mitä sinun tarvitsee tietää

feature_painter

Toivotko pääsyä korkeakoulun taideohjelmaan? Monet parhaista taideohjelmista ovat erittäin kilpailukykyisiä, ja vaikka portfoliosi on vahva, voi olla vaikea erottua joukosta. Tässä oppaassa kerromme, mitä korkeakouluhakemuksesi jokaisen osan on sisällettävä, jotta sinusta tulee standout -taidehakija. Tämä artikkeli koskee kaikenlaisia ​​taideohjelmia, kuten piirtämistä, maalausta, valokuvausta ja muotia. Näiden vinkkien avulla voit luoda poikkeuksellisen sovelluksen taideohjelmille.

Mitä korkeakoulut etsivät hakijoista?

Yliopistoon pääsemiseksi on paljon väärinkäsityksiä, etenkin mahdollisena taideopiskelijana. Monet ihmiset ajattelevat, että sinun täytyy menestyä monilla aloilla näyttääksesi kouluille, että olet älykäs ja lahjakas. Monille huippuohjelmille hyvin pyöristetty voi kuitenkin asettaa sinut epäedulliseen asemaan.



Kilpailukykyisimmät koulut haluavat nähdä, että olet sinä erittäin ammattitaitoinen tietyllä alueella. Tämä pätee erityisesti taideohjelmiin, joissa sinun on osoitettava vahvaa taidekykyä, jotta sinulla on hyvät mahdollisuudet tulla hyväksytyksi. Joten sen sijaan, että olisit melko hyvä kaikilla luokillasi, olisit taidekerhossa, harrastat urheilua, teet vapaaehtoistyötä, teet taideprojekteja omalla ajallasi jne. olet paljon vahvempi taideehdokas, jos pystyt osoittamaan selvästi lahjakkuutesi taiteeseen. Vahva keskittyminen yhdelle alueelle on niin sanottu 'piikki'. Menemme piikkeihin enemmän sisään Tämä artikkeli , mutta pohjimmiltaan piikki keskittyy kykyihisi yhdelle alueelle niin, että sinusta tulee poikkeuksellinen sen sijaan, että olisit 'melko hyvä' joukolla erilaisia ​​alueita.

Miksi piikkimenetelmä on parempi? Taidekoulut haluavat ottaa oppilaita, joiden he uskovat saavuttavan suuria asioita taiteilijana. Paras tapa tehdä tämä on, että koulut ottavat lukiolaisiksi opiskelijoita, jotka ovat jo osoittaneet vahvaa taiteellista lahjakkuutta ja sitoutumista taiteeseen. Et voi olla lukutaidoton/kykenemätön laskemaan, mutta osoittaminen siitä, että olet loistava taiteilija ja käytät suurimman osan ajastasi taiteeseen, tekee sinusta paljon vahvemman taideohjelman ehdokkaan kuin osoittamalla, että olet melko hyvä monissa asioissa, mukaan lukien taide. Tavoitteesi on, että hakemuksesi jokainen osa näyttää selvästi 'Olen loistava taiteilija!'

Taidepiikissäsi sinun on näytettävä:

 • Intohimo taiteeseen
 • Poikkeukselliset taiteelliset taidot
 • Mitattavia saavutuksia etenkin oppitunneilla ja salkussasi

Tämän artikkelin loppuosassa selitämme, miten tämä tehdään korkeakouluhakemuksesi jokaisessa osassa, ja käymme myös läpi joitakin esimerkkejä upeista taideehdokkaista.

Kuinka voit tehdä vaikutuksen korkeakouluihin taiteenhakijana?

Alla kerromme, miten voit tehdä hakemuksesi jokaisesta keskeisestä osasta mahdollisimman vahvan, jotta annat itsellesi parhaat mahdollisuudet päästä taideohjelmiin. Menemme yli:

 • Portfolio
 • Luokat
 • Testipisteet
 • Oppitunnit
 • Henkilökohtaiset lausunnot
 • Suosituskirje

Annamme jokaiselle konkreettiset tavoitteet ja yleiset ominaisuudet, joita sovelluksellasi pitäisi olla koko ajan. Muista yleensä, että haluat taiteellisten kykyjesi näkyvyyden, mutta et halua hidastua muilla alueilla saadaksesi koulut epäilemään, pystytkö hoitamaan korkeakoulutason oppitunteja.

body_lovesculpture

Portfolio

Taidekokoelmasi on tärkein osa hakemustasi taideohjelmiin. Jos se on vahva, se voi usein riittää korvaamaan heikommat arvosanat, testitulokset ja ylimääräiset opinnot (jossain määrin), ja jos se on heikko, et todennäköisesti pääse huipputaideohjelmiin, vaikka muu sovelluksesi on täydellinen. Meillä on nimenomaan opas taidekokoelman kehittäminen yliopistolle , mutta annamme tässä yleiskatsauksen siitä, miten saat portfoliosi loistamaan.

Taidekokoelma on tyypillisesti kokoelma noin 10-20 kappaletta parhaista töistäsi, jotka lähetät korkeakouluille antaaksesi yleiskuvan työstäsi. Jokaisella koululla on hieman erilaiset vaatimukset lähetettäville kappaleille, kuinka monta lähetettäväksi ja mitä he haluavat nähdä salkussa. Muista lukea heidän portfolio -ohjeet erittäin huolellisesti varmistaaksesi, että annat jokaiselle koululle sen, mitä he haluavat. Saatat joutua viimeistelemään portfolionsa jokaiselle koululle, mikä voi olla ärsyttävää, mutta tämä on hyödyllisintä aikaa, jonka käytät vahvan yliopistosovelluksen luomiseen. Valintaryhmät etsivät taideportfolion kolmea pääasiaa:

Tekninen mestaruus

Voisit olla maailman luovin ja innovatiivisin taiteilija, mutta sinun on silti osoitettava, että sinulla on vahva perustaitojen perusta. Tekniseen hallintaan kuuluu mahdollisuus soveltaa perus- ja edistyneitä taidepäälliköitä työhösi, luoda töitä, jotka osoittavat suurta huomiota ja yksityiskohtia, sekä toteuttaa projekteja, joissa ei ole huolimattomuutta ja virheitä. Taideohjelmat ovat usein eniten kiinnostuneita piirustustaidoistasi, koska monet taidemuodot vaativat vahvaa piirtämiskykyä. Useimmat taideohjelmat suosittelevat hakijoita toimittamaan vähintään piirustuksen portfolioonsa, vaikka se ei olisi heidän ensisijainen taidemuotonsa, ja jotkut koulut, kuten Rhode Island School of Design, vaativat vähintään yhden piirustusnäytteen.

Monipuolisuus ja monipuolisuus

Vaikka opiskelijoilta odotetaan, että heillä on taidemuoto, jonka he luovat useimmin ja viihtyvät parhaiten, taidekoulut haluavat hakijoita, jotka ovat vahvoja taiteilijoita erilaisissa tiedotusvälineissä ja taidemuodoissa. Yksi syy siihen, että monipuolisuus on tärkeää, on se, että kyky luoda useita taidemuotoja on merkki lahjakkaasta taiteilijasta ja taidosta, joka osaa soveltaa taitojaan monin tavoin.

Ainutlaatuinen tyyli/persoonallisuus

Chicagon taideinstituutin koulu (SAIC) toteaa asiasta pääsy -sivu että tärkein asia, jota he etsivät taidevalikoimasta, on '[W] ork, joka antaa meille tunteen sinusta, kiinnostuksen kohteistasi ja halustasi tutkia, kokeilla ja ajatella teknisen taiteen ja suunnittelun taitojen lisäksi.' Taidekokoelmasi on esitettävä persoonallisuutesi ja ainutlaatuinen tapa katsoa maailmaa. Haluat näyttää sen taidekouluille on syy, miksi heidän pitäisi myöntää sinut nimenomaan, joten työlläsi on oltava ainutlaatuinen laatu. Tekninen taito ei riitä, jos voit kopioida vain sen, mitä muut ovat jo luoneet.

Kun olet lukenut portfolion vaatimukset ja suositukset jokaisesta koulusta, johon haet, olet valmis kokoamaan portfolion. Pidä nämä vinkit mielessäsi:

 • Anna itsellesi paljon aikaa: Tarvitset todennäköisesti kuukausia tai jopa vuosia portfoliosi käyttämän työn luomiseen, mutta anna itsellesi vähintään kahdeksan viikkoa vain portfolion kokoamiseen.

 • Näytä osaamisesi laajuus: Vaikka lähetätkin töitä vain yhdestä taidemuodosta, voit osoittaa sen sisällä paljon vaihtelua sekä tekniikan että aiheen suhteen.

 • Sisällytä osia suorasta havainnosta: Monet taideohjelmat vaativat tai suosittelevat suorista havainnoista luotuja teoksia. Nämä ovat kappaleita, jotka on luotu tarkkailemalla todellisia asioita ympärilläsi. Vaikka taustasi on enemmän abstraktia taidetta, useimmat ohjelmat haluavat tietää, että voit luoda kohtauksia ympärilläsi, joten suora havaintovaatimus.

 • Varmista, että palasi näyttävät parhaalta: Varmista ensin, ettei työssäsi ole tahroja, halkeamia, ryppyjä jne., Joita et halua. Kun ne ovat täydellisiä, huolehdi myös niiden valokuvaamisesta/videoinnista. Ajan käyttäminen laadukkaiden kuvien ja videoiden ottamiseen työstäsi on melkein yhtä tärkeää kuin laadukkaan taiteen luominen.

Luokat

Toisin kuin sinulle on kerrottu, et voi epäonnistua luokissasi ja silti odottaa pääsyäsi huipputaideohjelmiin, vaikka portfoliosi olisi poikkeuksellinen. Taidekoulut haluavat oppilaita, joilla on vähintään hyvä koulutus. Tämä johtuu useista syistä. Ensinnäkin, vaikka sinusta tulee maailman paras taiteilija, tarvitset silti lisätaitoja pärjätäksesi maailmassa; kaikki tekevät. Lukeminen, kirjoittaminen ja matematiikan taidot ovat usein tärkeimpiä, koska käytät todennäköisesti näitä taitoja joka päivä loppuelämäsi ajan. Taidekoulut haluavat tietää, että sinulla on jo vahva perusta näillä alueilla.

Lisäksi taidekoulu on edelleen koulu. Taidekoulut haluavat varmistaa, että sinulla on työmoraali, joka tarvitaan luokkien tyydyttävään suorittamiseen, vaikka et olisikaan niin innoissasi kursseista. Jos lukiosi transkriptissa näkyy aalto pudonneista luokista ja huonoista arvosanoista, koska et vain 'pitänyt näistä aiheista', he ihmettelevät, saatko myös takuita heidän luokistaan.

Kuinka paljon arvosanoillasi on merkitystä taidekoululle? Riippuu todella koulusta. Taideohjelmat, jotka ovat osa erittäin kilpailukykyistä yliopistoa, kuten Yalen, USC: n ja Brownin taideohjelmat, odottavat vahvoja arvosanoja. Näissä kouluissa opiskelet paljon muita kuin taiteellisia tunteja ja sinun on pysyttävä korkean menestyksen oppilaskunnan kanssa. Näille ohjelmille jopa hämmästyttävä portfolio ei takaa pääsyä, jos arvosanasi ovat huonot. Jos sinulla on todella tähtiluokitus, sinun ei tarvitse pyrkiä täydellisiin pisteisiin (koska salkku on piikin loistava kärki ja korvata puutteet muualla), mutta yleensä suosittelemme vähintään 3.5 painottamaton GPA . Sinun pitäisi myös osallistua arvosanoin ja AP -luokkiin, jos koulusi tarjoaa niitä. Koska taide on piikkisi, voit osallistua edistyneille tunneille haluamillasi tunneilla tai parhaiten.

kuinka tehdä vaaleanpunainen väri

Pyri kaikkiin luokkiisi, ettet saa mitään alempaa kuin 'B', vaikka muutama C voi olla OK, jos salkku on erittäin vahva. Ota kaikki mahdolliset taidetunnit, erityisesti AP-taidetunnit (nykyiset vaihtoehdot ovat 2-D Art and Design, 3-D Art and Design, Art History, Drawing ja Music Theory). Jos koulusi ei tarjoa monia taidetunteja, katso, voitko ottaa oppitunteja paikallisen yhteisön oppilaitoksessa lisätäksesi transkriptioosi ja osoittaaksesi sitoutumisesi vankan taiteen perustaitojen hankkimiseen.

Kouluilla, jotka palvelevat yksinomaan taide- ja muotoiluopiskelijoita, jopa erittäin kilpailukykyisiä kouluja, kuten RISD ja CalArts, on yleensä huonompia odotuksia. Näille taidevalikoimallasi on enemmän merkitystä, ja arvosanasi ja testituloksesi ovat vähemmän tärkeitä. Tämä pätee erityisesti, jos saat BFA -tutkinnon BA -tutkinnon sijasta. Eri koulujen välillä on kuitenkin edelleen paljon vaihtelua. RISD tunnetaan vahvoista arvosanoista ja testituloksista, kun taas CalArts- ja SAIC -ohjelmat hyväksyvät usein opiskelijoita, joilla on alhaisempi GPA, jos heidän salkunsa ovat erinomaisia. Yleensä suosittelemme ottamaan kaikki mahdolliset taideluokat (kunnianosoitukset ja AP, jos mahdollista). Muille luokillesi suorita haastavin kurssiaikataulu, jonka voit tehdä ilman hukkua. Aseta tavoitteeksi, että arvosanat eivät ole alempia kuin B, mutta jotkut alemmat arvosanat ovat yleensä OK.

Testipisteet

Kuten GPA: si, jotkin ohjelmat pitävät vakioituja testituloksiasi tärkeänä osana sovellustasi, kun taas toiset eivät välitä niistä. Jotkut ohjelmat, kuten CalArts ja Massachusetts College of Art and Design, eivät vaadi standardoituja testituloksia. Sinun on tutkittava, kuinka paljon eri taideohjelmat arvostavat standardoituja testituloksia. Kuten GPA: n tapauksessa, puhtaasti taidekoulut eivät yleensä punnitse testituloksia kovin raskaasti tai jopa vaativat niitä ollenkaan, mutta yleisemmät taidekoulut odottavat kunnollisia tai vahvoja testituloksia. Jos haet kouluun, jossa standardoidut testitulokset ovat tärkeä osa sovellusta, on erittäin hyödyllistä saada vahva pisteet. Jopa muutaman päivän opiskelua varten SAT ja TOIMIA usein riittää antamaan sinulle merkittävän pistemäärän.

Mihin pisteisiin kannattaa pyrkiä? Se taas riippuu koulusta. Yaleen kaltaisissa erittäin kilpailukykyisissä kouluissa pyri 700+ molempiin SAT-osioihin tai 30+ ACT: hen. Ylempi on aina parempi, varsinkin jos sinusta tuntuu, että sovelluksesi muut osat eivät ole niin vahvoja kuin haluat.

Mihin muihin kouluihin kannattaa pyrkiä? RISD on yksi harvoista taidekouluista, joka raportoi keskimääräiset SAT -pisteet: sen hyväksytyt fuksi -opiskelijat keskimäärin 688 SAT -matematiikassa ja 655 EBRW: ssä. Nämä ovat hyviä vertailukohteita, jos haluat hakea muille kuin Ivy League -kouluille, jotka pitävät testituloksia edelleen keskeisenä osana college-sovellusta.

Jos taideohjelmat, joihin haet, eivät punnitse testituloksia voimakkaasti, voit tavoitella alempaa. 1200 SAT: llä tai 1200 ACT: llä on hyvä tavoite, mutta jos portfoliosi on vahva, voit todennäköisesti laskea näitä pisteitä ja sinulla on silti erinomaiset mahdollisuudet tulla hyväksytyksi.

Ohjelmissa, jotka eivät vaadi standardoituja testituloksia, voit olla ottamatta ACT/SAT -testiä tai olla lähettämättä pisteitä, jos et ole tyytyväinen niihin. Suosittelemme kuitenkin tekemään tämän vain, jos arvosanasi ovat melko vahvat, kuten sinulla on oltava todiste siitä, että voit menestyä koulussa. Jos teet hyviä pisteitä, suosittelemme myös pisteidesi lähettämistä, vaikka niitä ei vaaditakaan. Vahvat standardoidut testitulokset vahvistavat aina sovellustasi.

Lisäkokeiden, kuten AP- tai IB -pisteiden, saaminen on myös hyvä tapa vahvistaa sovellustasi. Tavoita 3 tai korkeampi AP: lle (tai 4 tai 5, jos haet erittäin kilpailukykyisiä kouluja, kuten Yale tai Brown), ja 4+ IB: lle (tai 5 tai korkeampi erittäin kilpailukykyisille kouluille). Taide on jälleen piikkisi, joten voit suorittaa nämä testit aiheissa, joiden uskot menestyvän parhaiten.

body_fishdrawings

Oppitunnit

Yleisesti, haluat, että suurin osa (vähintään ¾) oppitunneistasi liittyy taiteeseen. Tämä vahvistaa piikkiäsi. On olemassa useita tapoja saada vahvoja ylimääräisiä oppitunteja:

Kilpailut

Jos olet voittanut taidekilpailun, se on hieno asia hakemuksessasi! Tämä pätee, vaikka kyseessä olisi pieni/paikallinen kilpailu tai jos et saisi pääpalkintoa, mutta silti saisit palkinnon/kunniamaininnan. Kilpailun voittaminen ilmeisesti osoittaa, että olet lahjakas taiteilija, mutta vaikka vain hakeudut yhteen näyttelyyn, olet motivoitunut ja uskot taitoihisi, joita he rakastavat nähdä hakijoissa.

Klubit/leirit

Taideklubin jäsenenä oleminen on erinomainen oppitunti, koska se antaa sinulle enemmän kokemusta taiteen luomisesta, altistaa sinut muiden taiteilijoiden näkemyksille, jotta voit oppia lisää taiteesta ja siitä, miten voit parantaa omaa työtäsi, ja osoittaa, että sinulla on sosiaalisia taitoja ja kuin muiden ympärillä. Taidekerho, johon liityt, voi olla koulukerho, yhteisöklubi tai jopa sellainen, jonka aloitat itse ja rekrytoi muita. Yksi asia, jota sinun ei tarvitse tehdä, on kuitenkin maksaa paljon rahaa mennäksesi 'arvostetulle' taideleirille. Ellei taideleiri ole erittäin kilpailukykyinen (hyväksymisaste alle 25%) ja tunnettu, tuhansien dollarien maksaminen taideleirille osallistumisesta ei ole korkeakouluille vaikuttavampaa kuin liittyminen koulun taidekerhoon ilmaiseksi. Kuten aina, tärkeintä on tuottamasi taide, ei se, missä tuotat taidetta.

Vapaaehtoistyö

Kaikki koulut haluavat hakijoita, jotka ovat yleensä hyviä ihmisiä ja joilla on positiivinen vaikutus kampukseen. Oppituntien lisääminen sovellukseesi, jotka osoittavat, että välität muista, on vahva plus. Toisin kuin kilpailut, sinun ei myöskään tarvitse voittaa mitään antaaksesi takaisin taiteilijana; sinun on vain päätettävä, haluatko auttaa muita! Esimerkkejä ovat vapaaehtoistyö opettaa nuoremmille opiskelijoille taidetta, taidetarvikkeiden lahjoittaminen päiväkodeille/kouluille/vanhusten kodeille, joilla ei ole niihin varaa, osallistuminen yhteisötaidetapahtumaan, kuten graffitien maalaamiseen seinämaalauksella jne. Näihin osallistuminen on hienoa, mutta jos aloitat oman projektisi, se on vielä parempi, koska se osoittaa johtamistaitoja ja vahvaa työmoraalia (kaksi asiaa, joita kaikki korkeakoulut rakastavat).

Muut kuin taiteen ulkopuoliset opetussuunnitelmat

Suuri virhe, jonka ihmiset tekevät täällä, tuntuu siltä, ​​että he tarvitsevat paljon 'täyteaineita'. Tämä johtaa siihen, että opiskelijat viettävät tuntikausia urheilua/opiskelevat instrumenttia/tekevät vapaaehtoistyötä/tekevät asioita, joista he eivät nauti, mutta tuntuvat siltä, ​​että heidän on tehtävä lisättävää yliopisto -sovellukseensa. Nämä aktiviteetit voivat olla hienoja, jos todella nautit niistä, mutta jos et, niin tuhlaat periaatteessa aikaasi asioihin, jotka eivät vaikuta mahdollisuuksiisi päästä taideohjelmiin. Hakemuksesi tärkein osa on taide. Siksi se on piikkisi. Sinun on osoitettava, että pystyt menestymään hyvin koulussa, minkä vuoksi arvosanat ovat edelleen tärkeitä-myös muilla kuin taidetunnilla-mutta sen lisäksi tarvitset vain yhden tai kaksi muuta kuin taiteen ulkopuolista opetusta, eivätkä ne on oltava erityisen aikaa vievää. Varmista vain, että todella nautit niistä!

Henkilökohtaiset lausunnot

Taideohjelmassa, johon haet, voi olla essee -kehote, joka liittyy nimenomaan taiteeseen (tätä kutsutaan joskus taiteilijan lausunnoksi.) Tätä varten muista vastata kaikkiin kehotteen osiin (ne sisältävät usein kolme tai useampia keskusteltavia asioita) ) ja näyttää ainutlaatuisen lähestymistapasi taiteeseen, erityisiin taiteellisiin saavutuksiin ja taiteellisiin tavoitteisiisi tulevaisuudessa (niin kauan kuin nämä aiheet koskevat tietysti kehotusta).

Useimmissa näistä kehotteista voit vastata niihin menneisyyden/nykyisyyden/tulevaisuuden painopisteellä. Keskustele menneisyydestä, miksi kiinnostuit taiteesta, toistaiseksi keskustele nykyisistä projekteista/taidoista/saavutuksista ja tulevaisuudessa siitä, miten kuvittelet taiteellisen urasi edistyvän sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä, mukaan lukien siitä, miten koulu hakeminen auttaa sinua saavuttamaan nämä tavoitteet. Useimmat koulut suosittelevat, että tämä väite on 1-2 kahden välilyönnin sivun välissä, joten odota syventymistä. Taiteilijan lausunto on usein erittäin tärkeä osa taidehakemustasi, joten käytä siihen todella aikaa. Varmista, että siinä ei ole myöskään oikeinkirjoitus- ja kielioppivirheitä (pyydä joku muu tarkistamaan asia uudelleen).

Jos ohjelmasi eivät vaadi artistin lausuntoja, älä huoli! Jopa yleiset kehotteet voivat liittyä taidepiikkiisi, jos olet luova (mikä tietysti voit tehdä; olet taiteilija!). Suosittelemme, että yrität edelleen yhdistää nämä esseet taiteeseen, kuten Tämä on sinun koulujen mahdollisuus todella ymmärtää, mikä saa sinut punkiksi taiteilijana. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä asioista, joista on keskusteltava eri kehotteissa:

 • Miksi haluat käydä tätä koulua? Keskustele koulun taideohjelmasta, mukaan lukien tietyt professorit/luokat/harjoittelupaikat/jne., Joista olet eniten innoissasi. Keskustele myös siitä, miten koulun taideohjelma auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi taiteilijana.
 • Kuvaile ratkaisemaasi ongelmaa: Keskustelkaa vaikeuksista, joita teillä oli jonkin taideprojektinne kanssa, olipa kyse sitten sen käsitteellistämisestä, oikeiden materiaalien/työtilan hankkimisesta, taiteen sovittamisesta visioonne jne.
 • Keskustele saavutuksesta, josta olet ylpeä: Voittaa taidekilpailun, ohjata muita taideopiskelijoita tai pala, jonka luomisesta olet erityisen ylpeä
 • Kuka kuvitteellinen hahmo edustaa sinua parhaiten? Keskustele taiteellisesta hahmosta, kuten Peeta Mellark Nälkäpelit, Luna Lovegood alkaen Harry Potter, Rapunzel sisään Sotkeutunut, jne. ... Valitse sinua koskevia näkökohtia ja yhdistä ne rakkauteesi taidetta ja luomista kohtaan.
 • Mitä olet tehnyt koulusi tai paikkakuntasi parantamiseksi? Keskustele taidetarvikkeiden lahjoittamisesta, vapaaehtoistyöstä taidetunnien opettamiseen, yhteisötaideprojektista, johon osallistuit jne.

On selvää, että esseesi aihe riippuu omista yksilöllisistä olosuhteistasi, mutta on monia tapoja yhdistää se taiteen piikkiisi. sitä paitsi yleisvinkkejä yliopistolle , sinun tulisi keskittyä korostamaan sekä intohimoasi taiteeseen että luomiseen. Jos piikissäsi on jotain, josta olet erityisen ylpeä, tämä on hyvä paikka mainita se uudelleen. Mutta sinun ei tarvitse tulla täydelliseksi. Voit keskustella vaikeiden luokkien kanssa kamppailemisesta tai epävarmuudesta siitä, miten teet uran taiteesta, kunhan pystyt selittämään, että olet nyt valmis menestymään ala -asteen taideopiskelijana.

Suosituskirjeet

Sinun tulisi pyrkiä siihen, että ainakin yksi suosituskirjeistäsi olisi kirjoittanut taideopettajasi tai sinulla on taideohjaaja. Jos hakemaasi koulu asettaa vaatimukset sille, kuka voi kirjoittaa kirjeesi (esimerkiksi matematiikan/luonnontieteiden opettajan ja toisen yhteiskuntatieteiden/englannin opettajan), noudata näitä ohjeita ja tarkista, onko koulu mahdollistaa uusien suosituskirjeiden lähettämisen; monet koulut sallivat tämän.

Kun sinä pyydä opettajaa kirjoittamaan sinulle suosituskirje (mitä sinun pitäisi aina tehdä henkilökohtaisesti, jos mahdollista), on erittäin hyödyllistä, jos lisäät 'kerskaustaulukon' tai luettelon saavutuksista/ominaisuuksista, joista olet ylpeä. Tämä auttaa opettajaa tietämään, mitä kirjoittaa, ja auttaa sinua varmistamaan, että parhaista saavutuksistasi on paremmat mahdollisuudet keskustella. Jos taideopettaja kirjoittaa kirjeen, saatat haluta heidän mainitsevan tiettyjä kappaleita tai taitoja.

Muille opettajille he keskustelevat ilmeisesti muista asioista kuin taidosta. Mahdollisia asioita, joista he voivat keskustella, ovat vahva työmoraali, tietyn aiheen taito, halu auttaa muita oppilaita jne. Muista, ettet voi hallita sitä, mistä opettajat kirjoittavat kirjeissäsi, mutta tarjoamalla ehdotuksia ja mahdollisesti keskustelemalla Voit myös varmistaa, että he kirjoittavat kirjeen, jossa he tuntevat olonsa mukavaksi ja joka korostaa haluamiasi saavutuksia.

Aloita yliopiston suunnittelu nyt

Miltä näyttävät hyvät esimerkit taidepiikeistä?

Alla on kaksi hypoteettista esimerkkiä opiskelijoista, jotka ovat kehittäneet suuria taidepiikkejä. Opiskelijoilla, joilla on nämä profiilit, ei ole takuuta päästä valitsemiinsa taideohjelmiin, mutta nämä esimerkit voivat antaa sinulle lähtökohdan piikin kehittämiseen ja tavoitteiden asettamiseen itsellesi.

Profiili 1: Elodie Taidemaalari

Portfolio: Elodien profiilissa on enimmäkseen maalauksia, jotka hän koristaa kuorituilla materiaaleilla. Hän sisälsi myös useita piirustuksia, joista hän on erityisen ylpeä, koska ne ovat yksityiskohtaisia ​​ja realistisia. Elodien työ osoittaa selvää taitoa sekä piirtämisessä että maalaamisessa, ja hän käyttää kerättyjä materiaaleja ainutlaatuisilla tavoilla lisätäkseen kiinnostusta ja luodakseen houkuttelevia tarinoita jokaisen teoksen takana. Elodien taide herättää vahvan tunteen luonnosta, joka liittyy vahvasti hänen taiteilijansa lausuntoon.

Massachusetts Institute of Technology Cambridge Ma

Arvosanat: Elodie on saanut A: ta kaikilla taideluokillaan, mukaan lukien AP 2-D Art. Suurin osa hänen muista arvosanoistaan ​​on B -luokkaa, ja muutama C on matematiikassa (josta hän ei ole koskaan pitänyt). Hänen yleinen painottamaton GPA on 3,2.

Testipisteet: Elodie sai ACT: n 26. Hän sai 3 pistettä AP: n maailmanhistoriasta ja AP: n englanninkielisestä kirjallisuudesta ja 5 AP 2-D Artissa.

Oppitunnit: Hän on koulun taideklubin jäsen, ja hän järjesti uuden näyttelyn opiskelijataiteesta jokaisen vuoden lopussa. Elodie on myös pelannut jalkapalloa kymmenen vuoden ajan, vaikka hän ei ole koskaan päässyt koulun yliopistojoukkueeseen. Hän on voittanut useita paikallisia taidepalkintoja, mukaan lukien 2. sijan palkinnon kaupungin laajuisessa maalauskilpailussa. Hän oli ainoa lukiolainen, joka sai palkinnon kilpailussa.

Henkilökohtainen lausunto: Elodie selittää taiteilijansa lausunnon avulla, kuinka maalaus ja luonnonmateriaalien käyttö mahdollistavat hänen tuntea olevansa yhteydessä luontoon. Hän kääntyi taiteen puoleen, kun hänen perheensä muutti maaseudulta kaupunkiin ja hän alkoi kaipaamaan luontoa. Hänen tavoitteenaan luoda maalauksiaan ja kollaasejaan on herättää rakkautta luontoa kohtaan muissa, ja hän usein sisältää töissään kerättyjä materiaaleja, jotka osoittavat roskien yleisyyttä maailmassa sekä sitä, kuinka voimme pitää tavaroita kertakäyttöisinä ja hyödyttöminä on edelleen arvoa. Hänen henkilökohtaiset lausuntonsa antavat erityisiä anekdootteja hänen elämästään ja työstään, ja hän pystyy osoittamaan selvästi, miten koulut, joihin hän hakee, auttavat häntä saavuttamaan tavoitteensa avata oma taideteos ja luoda ohjelma, jossa kaupungin sisäiset opiskelijat voivat tehdä retkiä luonnonsuojeluun ja luomaan taidetta kokemustensa perusteella.

Kirjeet Rec: Elodien piirustus- ja maalausopettaja kirjoitti yhden suosituskirjeistään, ja hän antaa hehkuvan katsauksen Elodien taiteellisiin taitoihin, työetiikkaan ja visioon. Hän on selvästi yksi lahjakkaimmista opiskelijoista, joita hän on opettanut. Elodien toisen kirjeen on kirjoittanut hänen geometrian opettajansa. Vaikka Elodie sai vain geometrian B: n, hänen opettajansa kuvailee Elodien ponnisteluja materiaalin ymmärtämiseksi ja kuinka hän selitti haastavia aiheita muille vaikeuksissa oleville oppilaille, kun hän ymmärsi ne. Hänen geometrian opettajansa sanoo, että on selvää, että Elodiella on vahva luonnollinen uteliaisuus eikä hän halua luovuttaa helposti.

Analyysi

Elodie on erinomainen esimerkki henkilöstä, jolla on erittäin vahva taidepiikki. Hän on ahkera työntekijä, mutta ei luonnostaan ​​menesty monilla akateemisilla aloilla, minkä vuoksi hänen yleinen GPA- ja testituloksensa ovat melko keskimääräisiä. Se on hyvä, koska hänen taitepiikkinsä on niin vahva. Hänen portfolio ja taiteilijan lausunto ovat suurin osa siitä, miksi hänet hyväksytään taideohjelmiin, mutta kilpailu voittaa, vahvat suosituskirjeet ja hänen henkilökohtainen lausuntonsa auttavat vahvistamaan piikkiään ja osoittavat hakutiimeille, että tämä on hakija, joka ei ole vain erittäin lahjakas taiteilijana, mutta joka ajaa ahkerasti ja jolla on selkeät tavoitteet itselleen. Elodie ei ehkä pääse Ivy League -kouluihin, mutta hän on erittäin vahva ehdokas useimpiin taideohjelmiin.

kamera-541213_640

Profiili 2: Valokuvaaja Darian

Portfolio: Darianin portfolio näyttää vahvaa valokuvaustaitoa erityisesti muotokuvien osalta. Hän käyttää edistyneitä teknisiä ja valaistustaitojaan näyttääkseen istujat parhaassa valossa. Darian käyttää myös valokuvien muokkausohjelmia, mukaan lukien joitain itse muokkaamiaan, antaakseen valokuvilleen synkkän, minimalistisen tunnelman. Tämä lisää ainutlaatuisen piirteen muuten vakiovalikoimaan.

Arvosanat: Vaikka valokuvaus on hänen intohimonsa, Darian nauttii koulusta, varsinkin kun hän pystyy yhdistämään koulutehtävänsä valokuvaukseen. Hän on erityisen hyvä tietokonekursseilla (koska hän käyttää kuvankäsittelyohjelmia) ja englannin tunneilla (koska hän rakastaa kirjoittamista). Hän ymmärtää hyvän koulutuksen tärkeyden ja pyrkii ottamaan haastavia tunteja. Hän on ottanut lukuisia arvosanoja ja AP -luokkia kussakin pääaineessa ja saanut enimmäkseen As. Hänen painottamaton GPA on 3,85.

Testipisteet: Darian opiskeli melko vähän SAT: lle ja suoritti kolmannen kerran testin suorittaessaan 750 molemmissa osissa. Hän on suorittanut viisi AP -tenttiä ja ansainnut jokaisesta 4 tai 5.

Oppitunnit: Darian on sekä koulunsa että paikallisyhteisönsä valokuvauskerhon jäsen, jossa hän on oppinut paljon muilta valokuvaajilta. Koska hänellä on ollut niin suuria ohjaajia, hän perusti klubin, jossa lukio- ja yliopisto-ikäiset opiskelijat opettavat valokuvausta pienituloisempien koulujen opiskelijoille, joilla on rajallinen pääsy taidetunneille. Jokaiselle opiskelijalle lainataan kamera ja heitä rohkaistaan ​​ottamaan valokuvia maailmasta sellaisena kuin he sen näkevät. Ohjelman lopussa opiskelijoiden valokuvia esitetään yhteisön kirjastossa. Darian aloitti tämän ohjelman ensimmäisenä vuotena, ja se on kasvanut niin, että kymmeniä opiskelijoita on mentoroitu ja paikalliset poliitikot ja valtion ulkopuoliset taiteilijat osallistuvat tapahtumaan. Lisäksi Darian on koulun koodausklubin jäsen, ja hän pelaa äärimmäisessä frisbee -tiimissä ja työskentelee vanhempiensa ravintolassa viikonloppuisin.

Henkilökohtainen lausunto: Darian käytti henkilökohtaisia ​​lausuntojaan keskustellakseen siitä, kuinka tärkeä valokuvaus voi olla yhteisölle sosiaalisten yhteyksien ja paikan tunteen luomiseksi. Hänen nykyinen työnsä perustuu vahvasti kotikaupunkiinsa ja sen ihmisiin, koska hän haluaa ihmisten olevan ylpeitä siitä, että he ovat kotoisin. Hänellä on aikaa keskustella aloittamastaan ​​mentorointiohjelmasta, kuinka tärkeä se hänelle on ja miten hän toivoo sen kasvavan. Elodien tavoin Darianilla on selkeät suunnitelmat tulevaisuudestaan ​​ja siitä, mitä hän toivoo saavansa taideohjelmasta.

Kirjeet Rec: Darianin valokuvausopettaja ja tietojenkäsittelytieteen opettaja kirjoittivat suosituskirjeensä. Molemmat keskustelivat hänen ilmeisestä lahjakkuudestaan, mutta he viettävät enemmän aikaa antamalla esimerkkejä siitä, millainen välittävä ja avulias henkilö Darian on, ja kuinka paljon hän pyrkii auttamaan muita parantamaan ja saavuttamaan tavoitteensa. Darian lähettää täydentävän kirjeen kirjaston johtajalta, jossa Darianin mentoriohjelma pitää yhteisöesittelynsä. Ohjaaja kuvailee, kuinka myönteinen vaikutus ohjelmalla on ollut osallistujiin ja millainen poikkeuksellinen henkilö hänen mielestään on Darianin aloittaneen näin onnistuneen ohjelman lukiossa.

Analyysi

Darian on vahva taideohjelmaehdokas, mutta hieman eri tavalla kuin Elodie. Darianin portfolio on vahvasti keskimääräistä parempi, mutta ei kovin poikkeuksellinen, vaikka hän osoittaa mahdollisuuksia parantaa taitojaan edelleen. Toisin kuin Elodie, Darianin portfolio ei yksin riitä saamaan häntä huippuohjelmiin. Kuitenkin Darian korvaa tämän muilla aloilla, erityisesti vahvoilla arvosanoillaan ja testituloksillaan ja erityisesti aloittamallaan mentorointiohjelmalla. Kaiken kaikkiaan Darian on hyvä valokuvaaja, joka vaikuttaa myös aidosti huolehtivalta, älykkäältä ja ahkeralta henkilöltä. Hänellä on todennäköisesti paremmat mahdollisuudet päästä taideopintoihin taideohjelmilla kuin Elodie, koska Darianilla on vahva akateeminen tausta, jota nämä koulut haluavat.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuka on Zeus? 6 keskeistä myyttiä Kreikan jumalien kuninkaasta

Kiinnostaako Zeus? Opi kaikki Kreikan jumalien kuninkaasta, mukaan lukien hänen perheensä ja tärkeimmät myytit hänestä.

Kuinka lopettaa ajan loppuminen SAT-lukemisessa

Onko SAT Reading -kohtien aika loppunut eikä sinulla ole tarpeeksi aikaa vastata kysymyksiin? Annamme sinulle täydelliset strategiat, joiden avulla voit selvittää, kuinka saat enemmän minuutteja.

Kuinka päästä sisään: Kentuckyn yliopiston pääsyvaatimukset

4 Vinkkejä kaksoismajorin tuplaamiseen 4 vuodessa

Miten kaksoisopiskelijat toimivat? Osaatko tuplata duurin? Opi suorittamaan kaksinkertainen (tai kolminkertainen) pääaine ja valmistumaan silti neljässä vuodessa.

Ultimate Decimal to Binary Converter Tool

Mietitkö, miten muuntaa binaari desimaaliksi? Desimaalimuunnos binäärimuunninoppaassamme selittää kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää näiden kahden välillä muuntamisesta.

Asiantuntijaopas: Kuinka pitkä SAT on?

Kuinka monta tuntia SAT on ja kuinka monta taukoa saat? Opi käsittelemään SAT: n voimakasta pituutta.

Otterbeinin yliopiston pääsyvaatimukset

FGCU SAT -pisteet ja GPA

Kuinka päästä sisään: Texas Tech SAT -pisteet ja GPA

Tärkeimmät symbolit Great Gatsbyssä, analysoitu

Kamppailetko kirjoittaa Great Gatsby -symboleista? Selitämme kuinka löytää ja analysoida romaanin merkittäviä kuvia.

SAT -pisteiden peruuttaminen

Teitkö SAT -testissä niin huonosti, että sinusta tuntuu siltä, ​​että on parempi peruuttaa SAT -pisteet? Täältä löydät ohjeet peruuttamiseen, kuinka paljon se maksaa ja paljon muuta.

5 avainvinkkiä pennun tehokkaaseen kouluttamiseen

Koulutatko potta koiraa? Selitämme kuinka koiran kouluttaminen, mitä tarvitset, mitä tehdä onnettomuuksille ja kuinka kauan se kestää.

Kuinka päästä: Fordhamin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Voitko saada PSAT-pisteet aikaisemmin? Miten?

Yritätkö saada varhaisia ​​PSAT-pisteitä? Selitämme, milloin voit saada pisteet ja kuinka lähettää ne kouluihin.

Parhaat ISEE-käytännön testit

Etkö ole varma, miten lähestyä ISEE-testin valmistelua? Katso opas parhaiden ISEE-käytäntöjen lähteistä.

Auta! Claritin ei toimi. Mitä minun pitäisi tehdä?

Eikö Claritin toimi sinulle? Opi yleisiä syitä, miksi Claritin ei toimi, ja mitä voit tehdä lievittääksesi allergiaoireitasi.

Ashlandin yliopiston pääsyvaatimukset

4.4 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 4.4

Mikä on 4.4 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä korkeakoulut hyväksyvät 4.4 GPA: n? Selvitä, mihin kouluihin voit päästä.

San Franciscon osavaltion yliopiston ACT -tulokset ja GPA

6 asiantuntijavinkkiä AP Calculus AB: n ilmaisen vastauksen saamiseksi

Oletko huolissasi AP Calculus AB: n ilmaisista vastauksista? Tutustu oppaaseen kaikkeen, mitä sinun tarvitsee tietää AP Calc AB FRQ: sta.

Kuinka tehdä vapaaehtoistyötä eläinsuojassa

Haluatko ryhtyä vapaaehtoiseksi eläinsuojelualalle? Tässä oppaassa kerrotaan, miten voit osallistua paikalliseen turvakotiin ja mitkä ovat sen hyvät ja huonot puolet.

Tennesseen yliopiston pääsyvaatimukset

Menlo Collegen pääsyvaatimukset

Babson Collegen pääsyvaatimukset

Alexander Hamiltonin lukio | 2016-17 Rankings | (Los Angeles,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Alexander Hamilton Senior High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.