Kuinka päästä BS/MD-ohjelmaan: Vaiheittainen opas

feature_doctor.jpeg

Onko tavoitteesi tulla lääkäriksi? Haluatko viedä itsesi nopeasti lääketieteen kouluun ja tehdä unelmistasi totta? Jos näin on, voit harkita BS/MD -ohjelman hakemista.

Tässä artikkelissa selitän, mitä nämä ohjelmat ovat, ja käyn läpi tarkalleen, miten päästä BS/MD -ohjelmaan, jotta voit olla askeleen lähempänä unelmasi tulla lääkäriksi.Mikä on BS/MD -ohjelma?

BS/MD -ohjelma tarjoaa pääsyn lääketieteelliseen kouluun, jos täytät tietyt vähimmäisvaatimukset opiskellessasi tai hakeessasi korkeakouluihin . Voit hakea BS/MD -ohjelmaa lukion opiskelijana tavallisen college -hakuprosessin aikana. Lisäksi on olemassa BS/MD -ohjelmia, joihin voit hakea alaluokkaa korkeakoulussa. Useimmat ihmiset alkavat hakea lääketieteelliseen kouluun kesällä nuorempien ja vanhempien opiskeluvuosiensa välillä, joten BS/MD -ohjelmat voivat kertoa, että olet hyväksytty lääketieteellisiin kouluvuosiin ennen kuin monet ikätoverisi saavat tietää.

miten löydän näytöstäni

Suuri osa tämän artikkelin tiedoista on suunnattu nykyisille lukio-opiskelijoille, jotka harkitsevat hakemista ohjelmiin, jotka ottavat vastaan ​​ensimmäisen vuoden opiskelijoita, mutta osa neuvoista ja tiedoista koskee myös nykyisiä korkeakouluopiskelijoita, jotka aikovat liittyä BS/MD-ohjelmaan.

Tyypillisesti BS/MD -ohjelmissa sinun on ylläpidettävä 3,5 GPA -lukiota opiskeluaikana, ja monet ohjelmat edellyttävät silti MCAT: n käyttöä, lääketieteellisen koulun pääsykokeeseen. Olettaen kuitenkin, että täytät vähimmäisvaatimukset, sinulle taataan pääsy lääketieteelliseen kouluun, joka liittyy BS/MD -ohjelmaan.

Yleensä perus- ja lääketieteellisten opinto -ohjelmien suorittaminen kestää vähintään kahdeksan vuotta, mutta joskus voit tehdä sen kuudessa tai seitsemässä BS/MD -ohjelman kautta. Ohjelman päätyttyä sinulla on kandidaatin tutkinto ja lääketieteen tohtorin tutkinto .

BS/MD -ohjelmaan pääsyä koskevat vaatimukset

BS/MD -ohjelmaan pääsy on erittäin vaikeaa. Jokaisella ohjelmalla on erilaiset vaatimukset, mutta kaikissa tapauksissa tarvitset korkean GPA: n ja tähtien standardoidut testitulokset. Vaatimukset ovat yleensä paljon tiukempia kuin muille perustutkinto -hakijoille .

Missourin yliopiston Kansas Cityn BS/MD Ohjelman GPA -vähimmäisvaatimus on 3,0, yksi BS/MD -ohjelman alhaisimmista. Kuitenkin keskimääräinen painottamaton lukion GPA ohjelmaan hyväksytylle opiskelijalle on 3,9. Pienin ACT -pistemäärä on 24, mutta hyväksyttyjen opiskelijoiden keskiarvo on 32. SAT -pistemäärä on vähintään 1160, mutta hyväksytyn opiskelijan keskiarvo on 1420. Joten vaikka BS/MD -ohjelman edellyttämä vähimmäismäärä eikö se ole kilpailukykyistä, odota tarvitsevasi tähtitieteilijöitä, jos haluat tulla hyväksytyksi koska kilpailu tulee olemaan kova.

Lisäksi useimpien BS/MD -ohjelmien osalta sinun on kirjoitettava henkilökohtainen lausunto, saatava suosituksia ja tehtävä haastattelu. Lisäksi sinua arvioidaan koulun ulkopuolisista toiminnoista. Nämä ohjelmat haluavat nähdä, että olet osoittanut johtajuutta ja saavutuksia; Lisäksi he haluavat osallistua terveyteen ja lääketieteeseen liittyviin opetussuunnitelmiin.

käytännön testi pdf 2016

Tässä on kaavio, jossa on joidenkin BS/MD -ohjelmien GPA -vähimmäisvaatimukset ja standardoidut testausvaatimukset, jotta saat käsityksen siitä, mitä sinun on voitava käyttää useimpiin näistä ohjelmista. Pidä mielessä, että sinun on todennäköisesti ylitettävä mukavasti vähimmäisvaatimukset, jotta voit saada kunnollisen mahdollisuuden päästä näihin ohjelmiin .

Koulu GPA SAT TOIMIA SAT -testit
Alabaman yliopisto Birminghamissa 3.5 1360 30 Ei vaadittu
Baylorin yliopisto 3,7 tai ylin 5% 1430 32 Ei vaadittu
Cincinnatin yliopisto Ei vähimmäisvaatimusta 1300 29 Ei vaadittu
Drexelin yliopisto 3.5 1420 31 Vahva suositus (erityisesti tieteen testi)
Florida Atlantic University 4,3 painotettu 1490 33 Ei vaadittu
Miamin yliopisto 3.7 1300 31 Ei vaadittu
New Jerseyn korkeakoulu/New Jerseyn lääketieteellinen koulu 4,5 painotettu tai top 5% 1500 3. 4 Suositellaan
Rutgersin yliopisto Ei vähimmäisvaatimusta 1400 32 Ei vaadittu
Saint Louis University Ei C: tä 1330 30 Ei vaadittu

Taulukon pitäisi antaa sinulle käsitys eri BS/MD -ohjelmien vähimmäisvaatimuksista, kuten edellä mainittiin, mutta sinun on todennäköisesti toimittava huomattavasti paremmin, jotta sinulla on kohtuullinen mahdollisuus tulla hyväksytyksi. Antaaksesi itsellesi hyvät mahdollisuudet päästä BS/MD -ohjelmaan, sinun pitäisi ampua vähintään 3,8 painottamaton GPA ja joko 1500 SAT -pistemäärä tai 34 yhdistetty ACT -pisteet . Pohjimmiltaan BS/MD -ohjelmaan pääsy on tasavertaista maan valikoivimpiin korkeakouluihin pääsyn kanssa.

body_A.jpg

Dom Sagolla /Flickr

BS/MD -ohjelmaan pääsy: Sovelluskomponentit

Nyt keskityn jokaiseen BS/MD -ohjelmasovelluksesi komponenttiin ja annan neuvoja ja vinkkejä, jotta voit olla mahdollisimman kilpailukykyinen näille ohjelmille.

GPA ja luokat

Lukiosi transkriptio on todennäköisesti tärkein komponentti määritettäessä, pääsetkö BS/MD -ohjelmaan.

Ensinnäkin tavoitteesi tulisi olla päästä mahdollisimman lähelle a 4.0 GPA mahdollisimman. Sinun on myös varmistettava, että menestyt kaikkein ankarimmissa matematiikka ja tiede koulussasi tarjottavat luokat. Koska pre-med-ohjelmat ja lääketieteellinen koulu ovat erittäin tieteellisiä, haluat osoittaa, että pystyt erittäin hyvin pärjäämään vaativissa luonnontieteellisissä tunneissa. Riippuen siitä, mitä luokkia koulu tarjoaa, sinun on suunniteltava vähintään kaksi näistä kolmesta luokasta: AP -biologia, AP -kemia ja AP -fysiikka.

Standardoidut testisi

Jälleen tarvitset poikkeuksellisia SAT/ACT -pisteitä, jotta voit kilpailla pääsystä. Sinun tulee noudattaa vinkkejämme saadaksesi täydellisen SAT tai TOIMIA pisteet.

Suosittelemme ottamaan SAT/ACT: n ensimmäistä kertaa nuoremman vuoden syksyyn mennessä. Jos et saavuta tavoitettasi, voit suorittaa testin uudelleen keväällä, ja toivottavasti sinun ei tarvitse huolehtia siitä lukuvuoden aikana, kun olet kiireinen koulun, koulun ulkopuolisen toiminnan ja yliopiston kanssa sovellukset.

Tiedä kuinka kauan joudut opiskelemaan saavuttaaksesi tavoitteesi. Muista, että haluat saada vähintään 1500 SAT: llä tai 34 ACT: llä antaa itsellesi hyvät mahdollisuudet päästä BS/MD -ohjelmaan.

istuin valmistustunteja lähellä

body_science.jpeg

Oppituntisi ulkopuolella

BS/MD -ohjelmat haluavat ottaa vastaan ​​opiskelijoita, joilla on poikkeuksellisia saavutuksia sekä luokkahuoneessa että sen ulkopuolella. Sitoumuksesi omaasi kohtaan oppimäärään kuulumaton toiminta osoittaa halukkuutesi tehdä enemmän kuin vaaditaan ja aloitteesi aktiivisesti jatkaa intohimojasi.

Koska BS/MD -ohjelmat etsivät opiskelijoita, jotka ovat intohimoisia lääketieteen uran aloittamisesta, sinulla pitäisi olla vähintään pari ylimääräistä opetusta, jotka liittyvät kiinnostukseesi lääketieteen alalla. Voit halutessasi toimia vapaaehtoisena sairaalassa, varjostaa lääkärin, auttaa professoria lääketieteellisessä tutkimuksessa tai osallistua kesän lääketieteelliseen ohjelmaan.

Oppitunnit ovat loistava tapa erottua muista hakijoista, joilla on vastaavat arvosanat ja testitulokset . Parannat sovelluksiasi ja saat arvokasta kokemusta harjoittamalla johtotehtäviä, tekemällä tutkimusta ja osallistumalla muihin toimintoihin, jotka osoittavat mahdollisuutesi ja saavutuksesi lääketieteen alalla.

Lukio -esseesi

Lukioesiteesi tai henkilökohtainen lausuntosi on toinen kriittinen osa korkeakouluhakemustasi. Essee antaa koululle mahdollisuuden tutustua sinuun arvosanojen ja saavutusten ulkopuolella. Se voi antaa sinulle mahdollisuuden selittää kaikki ainutlaatuiset esteet, jotka sinun on täytynyt voittaa, tai ilmaista, miksi olet motivoitunut tulemaan lääkäriksi.

Lukion esseet voivat olla haastavia ja aikaa vieviä. Oppia mitä sinun tarvitsee tietää yliopiston esseistä ja kuinka keksiä hyviä essee -ideoita .

Suosittelen aloittamaan lukioesseiden käsittelyn kesällä ennen lukuvuotta tai viimeistään lukuvuoden alussa. Esseet eivät ole kovin pitkiä, mutta haluat antaa itsellesi riittävästi aikaa kirjoittaa ja tarkistaa kollegion esseitä . Olen työskennellyt satojen opiskelijoiden kanssa, jotka viivästyivät ylioppilastutkimuksiaan, ja heillä ei lopulta ollut tarpeeksi aikaa tuottaa parasta työtä.

body_doc.jpeg

Muutaman vuoden kuluttua sinäkin saatat harrastaa stetoskooppia.

Suosituksesi

Vaikka oppilaitoksen esseesi sallii koulun oppia tuntemaan sinut omasta näkökulmastasi, suosituksesi auttavat korkeakoulua tutustumaan sinuun toisen henkilön näkökulmasta.

mikä on pre-med

Useimmat BS/MD -ohjelmat edellyttävät opettajien suosituksia. Ihannetapauksessa ainakin yksi suosituksistasi tulee luonnontieteiden opettajalta jotka voivat puhua hehkuvasti tieteellisistä taidoistasi, luonteestasi ja halustasi oppia. Varmista, että tiedät miltä hyvä suositus näyttää ja kuinka pyytää suosituskirjettä .

Voit aluksi kysyä opettajilta, olisivatko he valmiita kirjoittamaan sinulle suosituskirjeen nuoremman vuoden lopussa. Tämä antaa heille aikaa miettiä, mitä he aikovat kirjoittaa, ja voit saada heidät hyväksymään suosituksen kirjoittamisen sinulle, ennen kuin he tulevat tulvimaan pyyntöjä vanhemman vuoden aikana. Sitten voit lähettää muodollisen pyynnön vanhemman vuoden alussa. Tässä esimerkkejä esimerkeistä erinomaiset suosituskirjeet .

Sinun haastattelusi

Monilla BS/MD -ohjelmilla on haastatteluvaatimus. Tiedän, että haastattelut voivat olla pelottavia, mutta joitain perusasioita valmistautuminen , haastattelun pitäisi vain parantaa hakemustasi. Koska nämä ohjelmat ovat niin valikoivia, he yrittävät tehdä kaikki tarvittavat toimet varmistaakseen, että he ottavat vastaan ​​parhaat hakijat. Ole valmis vastaamaan, miksi olet kiinnostunut kyseisestä ohjelmasta ja miksi haluat tulla lääkäriksi. Vältä yleisiä vastauksia, jotka kuka tahansa hakija voi antaa; anekdoottien ja erityisten esimerkkien lisääminen vahvistaa haastatteluvastauksiasi .

Älä huolehdi haastattelusta liikaa. Haastatteluun mennessä olet suorittanut suurimman osan BS/MD -ohjelmaan hakemiseen vaadittavasta kovasta työstä. Niin kauan kuin olet kunnioittava, olet tutkinut ohjelmaa ja vastaat harkiten kysymyksiin, sinun pitäisi olla kunnossa.

body_success-3.jpeg

Onko BS/MD -ohjelma oikea sinulle?

Tässä vaiheessa saatat ihmetellä, haluatko tehdä sen, mikä on välttämätöntä päästäksesi BS/MD -ohjelmaan. Nämä ohjelmat eivät ole ihanteellisia kaikille, mutta ne ovat erinomaisia ​​vaihtoehtoja tietyntyyppisille opiskelijoille.

Jos sydämesi on muuttumassa lääkäriksi, BS/MD -ohjelma asettaa sinut suoraan polulle kohti sitä. Sinun ei tarvitse käsitellä lääketieteelliseen kouluun hakeutumisen aiheuttamaa stressiä, ja voit mahdollisesti suorittaa lääketieteen koulun lyhyemmässä ajassa .

BS/MD -ohjelma ei kuitenkaan välttämättä ole paras vaihtoehto sinulle, jos et ole täysin varma, että haluat olla lääkäri. Itse asiassa, Suurin osa ystävistäni, jotka aloittivat yliopiston ja aikovat jatkaa lääketieteellistä koulua, muuttivat suunnitelmiaan .

Lisäksi, monet valikoivimmista ja arvostetuimmista korkeakouluista ja lääketieteellisistä kouluista eivät liity BS/MD -ohjelmiin . Jos haluat osallistua korkeakouluun tai lääketieteelliseen kouluun, joka ei liity BS/MD -ohjelmaan, sinun pitäisi ehkä tehdä itsestäsi kilpailukykyinen päästäksesi sisään Ivy League -koulut äläkä huolehdi BS/MD -ohjelmista.

Harvardin ja Stanfordin kaltaisilla kouluilla ei ole BS/MD-ohjelmia, mutta valtaosa heidän pre-med-opiskelijoistaan ​​pääsee lääketieteelliseen kouluun. Vuonna 2012 93% Harvardin esilääketieteen opiskelijoista, joilla oli vähintään 3,5 GPA, otettiin lääketieteelliseen kouluun.

Lopuksi BS/MD -ohjelmat ovat yleensä vaativia, ja työmäärä voi olla erittäin tiukka, varsinkin jos olet 6 tai 7 vuoden ohjelmassa . Varmista, että pystyt tekemään vaaditun työn, ja mikä tärkeintä, varmista, että todella haluat tehdä työn.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Unionin SAT -tulokset ja GPA

Rhode Island School of Design Pääsyvaatimukset

23 parasta yliopistokaupunkia (upeilla yliopistoilla)

Haluatko mennä kouluun yhdessä maan parhaista korkeakouluista? Olemme keränneet joukon ehdotuksia upeista kaupungeista, joissa on suuria kouluja.

1260 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

William Jessupin yliopiston pääsyvaatimukset

1220 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Keskimääräiset SAT- ja ACT-tulokset valtioittain (osallistumista oikaistu)

Osallistumisasteella on valtava vaikutus valtion keskimääräisiin SAT / ACT-pisteisiin. Kaikissa osavaltioissa SAT / ACT: n huippuopiskelijat ovat innokkaimpia ottamaan sen vastaan, joten valtioilla, joilla on alhainen osallistumisaste, on mekaanisesti korkeammat SAT / ACT-pisteet. Tässä käytämme edistyneitä tilastollisia menetelmiä osallistumisasteen hallitsemiseksi päästäksesi valtioiden todelliseen järjestykseen niiden todellisen SAT- ja ACT-pistemäärän perusteella.

Mikä on Disney College -ohjelma? Onko se sinulle sopiva?

Kiinnostaako Disney College -ohjelma? Opi, mikä se on, miten se toimii ja onko se sinulle sopiva, sekä vinkkejä Disney College Program -sovelluksellesi.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Itä -Illinoisin yliopiston pääsyvaatimukset

Union College (KY): n pääsyvaatimukset

Mitä ovat yliopiston valmistelukurssit ja -kurssit?

Mikä on yliopistovalmistelu? Mitä kursseja ja luokkia käytät osana korkeakoulun valmisteluohjelmaa? Opi täydellisestä oppaastamme.

Columbia Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen IB -fysiikan opetusohjelma: SL ja HL

Mitä sinun on opittava IB -fysiikan HL- ja SL -kursseille? Lue koko IB -fysiikan opetusohjelma varmistaaksesi, että muistat jokaisen aiheen.

William Pennin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun tulee tietää yliopiston valmistavasta koulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta yliopiston valmistuskoulusta Victorville, CA.

Mitä sinun on tiedettävä West Adamsin valmistelevasta lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta West Adams Preparatory High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

RIKKOMINEN: SAT-testipäivämuutokset COVID-19: lle (koronavirus)

Mitä koronaviruspandemia tarkoittaa SAT: lle? Selitämme mitkä SAT-testipäivät peruutetaan ja miten kollegion hallitus lähestyy COVID-19: tä.

University of Mount Unionin pääsyvaatimukset

Tiede Hazel Eyes

Mikä määrää silmien värin? Voivatko silmät muuttaa väriä? Opi pähkinänruskeat silmät ja muut epätavalliset silmien värit.

La Sierran yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Arroyo Valleyn lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Arroyo Valley High Schoolista San Bernardinossa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Northridge Akatemian lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Northridge Academy High Schoolista Northridgessä, Kaliforniassa.

Florida College pääsyvaatimukset

Chicagon osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA