Kuinka saada hyviä arvosanoja lukiossa

feature_howtogetgoodgradesinhighschool.jpg

Siirtyminen lukioon aiheuttaa akateemisen piiskan monille opiskelijoille. On vaikea sopeutua uuteen ympäristöön ja saada hyviä arvosanoja, kun sinulle annetaan enemmän itsenäisyyttä tehtävissäsi ja odotetaan oppivan haastavampia materiaaleja.

Tässä oppaassa käyn läpi tärkeimmät strategiat, jotka auttavat sinua saamaan hyviä arvosanoja lukiossa ja sen jälkeen.Akateeminen selviytymisstrategia

Aloitetaan tärkeimmistä strategioista hyvien arvosanojen saamiseksi. Vahva perusta on avain menestykseen!

la testattiin päivämäärät 2017 college board

Strategia #1: Lue ohjeet ja rubriikat huolellisesti

Lue ohjeet huolellisesti jokaisesta saamastasi tehtävästä. Jos et noudata ohjeita, et saa hyvää arvosanaa, vaikka tekemistäsi pidettäisiin vakaana työnä hieman erilaisessa projektissa. Jos opettajasi käskee sinua kirjoittamaan seitsemän sivun esseen ja sinä vain viisi, saat pisteitä pois, vaikka teet hyvää työtä. Älä uhraa arvosanaasi vain siksi, että olit huolimaton tai päätit jättää huomiotta ohjeet!

Joskus oppilaat tulkitsevat ohjeet väärin, he syyttävät opettajaa huonosta arvosanasta. Vaikka olisit eri mieltä tehtävän rakenteesta, itsepäisyys siitä ei todennäköisesti johda sinua mihinkään. Sinun tulisi kouluttaa itsesi uudelleen luokan odotuksiin, jotta et anna opettajalle uutta mahdollisuutta vähentää pisteitä tehtävistäsi. Näissä tapauksissa olet luultavasti tekemisissä vain tiukan opettajan kanssa, joka haluaa pitää kiinni hyvin tarkista ohjeista. Kun tiedät, mitkä ovat hänen standardinsa, voit ansaita luotettavia arvosanoja luotettavasti.

Strategia #2: Kuuntele ja osallistu luokkaan

Ominaisuus, joka on johdonmukainen ihmisillä, jotka saavat hyviä arvosanoja, on, että he kiinnittävät huomiota luokassa. Saatat ajatella, että voit vain avata tilaa luokassa, opiskella ahkerasti myöhemmin ja ässää testin. Jos koulu on aina ollut tuulta sinulle, tämä saattaa pitää paikkansa tietyssä määrin, mutta se tavoittaa sinut, kun törmäät johonkin, jota ei ole niin helppo ymmärtää.

Jos kiinnität huomiota luokassa, vietät vähemmän aikaa opiskeluun pitkällä aikavälillä. Miksi tämä on? Tämä johtuu siitä, että olet jo omaksunut paljon tietoja, jotka sinun on tiedettävä vain sitoutumalla opettajasi puhuessa.

Voit jopa mennä askeleen pidemmälle ja tee muistiinpanoja luokassa vahvistaaksesi oppimaasi eri tavalla. On järkevää päästä tähän tapaan ennen yliopistoa, jotta et taistele muistiinpanojen kanssa luentotunneilla. Jos opit tekemään yhteenvedon oppitunnin pääkohdista nyt, sinun on helpompi tehdä muistiinpanoja silloin, kun ne ovat vielä kriittisempiä.

Osallistuminen luokkaan on toinen iso osa tätä. Osallistuminen on tärkeää parista syystä. Ennen kaikkea se voi olla osa arvosanaasi! Joissakin tapauksissa luokkaan osallistuminen muodostaa kymmenen prosenttia tai enemmän lopullisesta arvosanastasi. Vaikka se ei kuulu arvosanaasi, osallistuminen luokkaan auttaa sinua ymmärtämään materiaalia perusteellisemmin ja ilmoittaa opettajalle, että pidät aiheesta.

Minulle luokkaan osallistuminen oli aina erittäin vaikeaa, koska olin ujo ja pelkäsin sanovani väärin. Jos sinulla on tämä ongelma, Suosittelen istumaan mahdollisimman lähelle luokkahuoneen etuosaa, jotta tuntuu siltä, ​​että puhut vain opettajalle etkä puhu koko luokalle. Yritä myös olla ajattelematta sitä liikaa! En voi kertoa sinulle, kuinka monta kertaa minulla oli päässäni vastaus, jonka päätin olevan tyhmä vain kuulla jonkun muun sanovan sen kolmekymmentä sekuntia myöhemmin. Vaikka vastauksesi olisi väärä, sinun on pidettävä sitä oppimismahdollisuutena, joka voi auttaa sinua ymmärtämään materiaalia paremmin.

body_yourfaceinclass.jpg Tältä kasvosi pitäisi näyttää luokassa. Jos olet erityisen kammottava, opettajasi pelkää antaa sinulle huonoja arvosanoja.

Strategia #3: Pyydä apua ennemmin kuin myöhemmin

Usein avain menestykseen on tietää, milloin pyytää apua, ja lukion luokat eivät ole poikkeus. Jos et ymmärrä käsitettä, älä odota, kunnes olet jo pommittanut testin saadaksesi apua. Ota yhteyttä opettajaasi mahdollisimman pian ja kysy, olisiko hän halukas tapaamaan sinut koulun jälkeen ja käymään läpi aineiston. Tekemällä tämän voit vältä huonoja arvosanoja ennen kuin ne tapahtuvat ja luo positiivinen suhde opettajaasi.

Kaikki tämä on tietysti helpommin sanottu kuin tehty. On vaikea pyytää apua, jos opettajasi on vähemmän ystävällinen tai olet erittäin itsenäinen henkilö. Jos olet huolissasi lähestymisestä opettajaasi, pysy käsikirjoituksessa. Voit sanoa vain opettajan nimen, minulla on vaikeuksia ymmärtää tätä yksikköä. Mietin, voisitko joskus keskustella kanssani peruskäsitteistä koulun jälkeen. Teen listan kysymyksistäni.

Jos laadit opettajalle luettelon kysymyksistä, sinun on helpompi saada tarvitsemasi tiedot ja opettajasi selittää asiat sinulle hyödyllisellä tavalla. Sinun pitäisi myös muistaa se ei ole häpeä pyytää apua. Se on todella fiksuin asia, jonka voit tehdä, jos sinulla on vaikeuksia, ja se johtaa vain parempiin arvosanoihin tulevaisuudessa.

Strategia #4: Älä luota liikaa perheeseesi ja ystäviisi

Toinen tapa sanoa tämä on älä huijaa, mutta joskus huijauksen määritelmä voi olla epäselvä. Jos sinä ja ystäväsi autatte toisianne kotitehtävissä, se on luultavasti hyvä työnjaosta riippuen. Kuitenkin, jos kopioit suoraan ystävän kotitehtävät (vaikka he sanovat sen olevan kunnossa), se on ehdottomasti huijausmuoto, lasketaanko kotitehtävät arvosanaasi vai ei.

Vältä tämän tekemistä, varsinkin jos haluat saada hyviä arvosanoja pitkällä aikavälillä. Jos kopioit ystäviesi kotitehtäviä, teet itsesabotaasia. Tiedän, että se on klisee, että vahingoitat itseäsi vain pettämällä, mutta tässä tapauksessa se on totta. Jos luotat liikaa muiden tietoon pienissä tehtävissä, suuret tehtävät, kuten testit ja paperit, ovat vielä vaikeampia koska et ole koskaan oppinut materiaalia itse.

Älä myöskään anna vanhempiesi muokata papereitasi laajasti tai tehdä suurinta osaa töistä kotitehtävien selvittämisessä. Ne tarkoittavat todennäköisesti hyvää, mutta siitä on sinulle enemmän haittaa kuin hyötyä, jos et opi omilla ehdoillasi. Lopulta sinun on kirjoitettava essee tai ratkaistava matemaattiset tehtävät kokeessa, ja saatat jäädä kyvyttömiksi, jos sinulla ei ole kokemusta näiden asioiden tekemisestä itsenäisesti.

body_friendship.jpg Vastaavat takit? Jotenkin söpö ja sellainen ontuva. Vastaavat kotitehtävät? Yksiselitteisesti ontuva.

Asiantuntijastrategiat

Monilla oppilailla on vaikeuksia saada hyviä arvosanoja lukiossa, koska he eivät osaa opiskella tehokkaasti. Tässä on muutamia parhaita tapoja parantaa testituloksiasi käyttämällä älykkäitä opintostrategioita.

Strategia #5: Tee aina läksyt (vaikka se ei laskisi!)

Useimmat lukion opettajat antavat säännöllisiä kotitehtäviä, vaikka jotkut eivät ehkä tarkista niitä tai sisällytä niitä suoraan arvosanaasi. Jotkut opiskelijat pitävät tätä ilmaisena passina jättää kotitehtävät huomiotta, mikä voi olla erittäin huono idea. Erityisesti matematiikan ja luonnontieteiden kaltaisissa aiheissa kotitehtävät ovat kriittisiä, jos haluat saada täydellisen käsityksen materiaalista. Matematiikassa yhden opintoyksikön ymmärtäminen on usein välttämätön perusta seuraavan yksikön ymmärtämiselle. Tieto rakentuu itsestään.

Maailmanhistorian tentti 2018

Jos aloitat kotitehtävien ohittamisen, saatat hämmentyä, kun opettaja siirtyy uuteen yksikköön. Lopulta saatat eksyä kokonaan ja suorittaa tehtäviä huonosti arvosanassasi.

Kotitehtävien tekeminen auttaa myös psyykkisesti. Jos pysyt kurssin asioiden kärjessä, olet varmempi tietosi. Kotitehtävät ovat tapa opiskella johdonmukaisesti ajan mittaan. Jos teet läksyt, sinun ei ehkä tarvitse opiskella niin paljon testejä varten koska sinulla on jo vankka käsitys siitä, mitä sinun tarvitsee tietää.

elokuu-1.jpg Näin tapahtuu testeissä, jos sinulla ei ole vahvaa kotitehtäviin perustuvaa tietopohjaa.

Strategia #6: Tunne ero sen lukemisen ja sen saamisen välillä

Vain materiaalin lukeminen ennen testiä ei leikkaa sitä, ellei sinulla ole valokuvamuistia. Sinun on omaksuttava tiedot aktiivisesti, ei vain selata niitä ja toivoa, että ne pysyvät aivoissasi. Pintatieto ei auta sinua, varsinkin kun käsittelet avoimia kysymyksiä testissä. Sinun pitäisi pystyä muistamaan tosiasiat ilman vihjeitä tai kehotuksia.

Jos sinulla on tarkastelulomakkeita tutkittavaksi ennen testiä, suosittelen lukemaan ne pienissä, hallittavissa olevissa osissa. Kun olet lukenut kunkin osan huolellisesti, katso poispäin ja katso, voitko toistaa tosiasiat takaisin itsellesi. Älä siirry osiosta ennen kuin voit tehdä tämän.

Yksi asia, jonka olen löytänyt erittäin hyödylliseksi tällaisissa tapauksissa, on keksi joku outo muistelo. Se voi olla lyhenne tai vain jotain ikimuistoista, joka liittyy satunnaisesti tietoihin, jotka sinun on tiedettävä. Mitä oudompi muistilaite keksit, sitä todennäköisemmin muistat tosiasiat.

Kun olet lukenut kaiken itsestäsi ja olet suhteellisen luottavainen, sinä voi saada jonkun muun askeleen sisään ja kyselemään sinut tiedoista. Varmistaaksesi, että ymmärrät täysin mitä sinun tarvitsee tietää, sinun pitäisi pystyä vastaamaan kysymyksiin siitä, miten eri tosiasiat liittyvät toisiinsa, eikä vain pilata tosiasioita itse. Jos esimerkiksi opiskelet historiatestiä varten, saatat pyytää jotakuta esittämään kysymyksen, kuten ne, jotka olivat tärkeimpiä tekijöitä, jotka johtivat Ranskan vallankumoukseen, mikä edellyttää, että teet johtopäätöksen muutamasta eri faktasta erillisen johtopäätöksen tekemiseksi.

Strategia #7: Tutki testien välillä, älä pakkaa

Joillakin opiskelijoilla on tietty glamouri myöhäisillan esikoe-istunnossa. Kuitenkin, unen ja järkevyyden uhraaminen ei anna sinulle parempaa arvosanaa testissä (ei väliä kuinka paljon viileämpää se voi olla kuin etukäteen suunnittelu).

Paras tapa varmistaa, että et panikoi ennen testiä (tai itse testiä), on ota tapana käydä läpi oppimasi materiaali säännöllisesti eikä vain silloin, kun se menee lankaan. Säilytät sen paremmin ja saat hyvät yöunet ladataksesi aivosi.

Viikon aikana ennen suurta testiä voit opiskele noin tunti joka ilta sen sijaan, että opiskelet viisi tuntia edellisenä iltana. Kun kehität tietämystäsi, sinusta tulee yhä luottavaisempi. Testiä edeltävänä yönä sen sijaan, että yrittäisit tutkia kaikkia pieniä yksityiskohtia, jotka sinun on tiedettävä, voit tehdä nopean katsauksen tärkeimmistä käsitteistä varmistaaksesi, että olet hyvässä kunnossa.

umich ann arbor hyväksymisaste

body_cool.jpg Jos vastuuntuntoinen opiskelu on sinulle liian kylmää, yritä saada hyvät yöunet aurinkolaseja käyttäessäsi, jotta illuusio irrallisesta levottomuudesta säilyy.

Strategiat työsi jäsentämiseksi

Strategia #8: Tee projektin aikataulu (älä viivyttele!)

Jos toivot saavasi korkeat arvosanat kärsimättä liiallisesta stressistä, sinun on voitettava viivytystottumuksesi. On erityisen vaikeaa hallita aikaa vastuullisesti pitkäaikaisissa projekteissa. Saattaa tuntua siltä, ​​että sinulla on ikuisesti tehtävä, mutta aika tulee aina kiinni.

Jos olet viivyttäjä, Suosittelen tekemään aikajanan aina, kun saat pitkäaikaisen tehtävän. Jos sinulla on projekti, jonka määräaika on kuukausi, varaa ensimmäinen viikko aivoriihiä varten, tee karkeat luonnokset projektista toisella viikolla, tarkenna se mahdollisimman paljon kolmannella viikolla ja käytä loput ajastasi täydentämään sitä. Tämä on epämääräinen aikajana, koska se riippuu tekemäsi projektin tyypistä ja siitä, mitä se sisältää, mutta saat idean.

Jos säästät viimeisen viikon työsi kiillottamiseen ja virheiden korjaamiseen, saat lopputuotteen, joka kuvaa paljon paremmin kykyjäsi. Tällaisen aikataulun noudattaminen voi olla vaikeaa, joten saatat haluta pyytää opettajasi auttamaan seuraamaan edistymistäsi kirjautumalla kanssasi säännöllisesti. Jotkut opettajat ovat jo perustaneet tarkistuspisteitä pidemmän aikavälin projekteihin, koska he tietävät, että opiskelijoilla on vaikeuksia välttää viivyttelyä. Jos asia on näin, pidä kiinni aikataulusta ja vältä jäämistä!

Strategia #9: Pysy järjestyksessä

Monet näistä vinkeistä ovat hyödyttömiä, jos et seuraa kaikkia luokkien materiaaleja. Hyvien organisointitapojen kehittäminen ei ainoastaan ​​auta sinua menestymään lukiossa; se maksaa takaisin pataan, kun pääset myös yliopistoon.

Merkitse aina jokaisen uuden yksikön alku muistikirjaasi ja säilytä jokaisen luokan kansio tai kansio. Tällä tavalla, kun opiskelet testejä varten, et pelkää sitä, mihin tietty tarkistuslomake meni tai miksi muistikirjassasi ei näytä olevan mitään olennaista. Vältä vain paperien heittämistä reppuun. Olen tehnyt virheen tehdessäni tämän monta kertaa aiemmin, ja unohdat mihin laitat ne, kun tarvitset niitä eniten.

Se on myös hyvä idea kirjoita kotitehtäväsi esityslistaan, jotta et menetä mitään. Pienet tehtävät on helppo unohtaa, jos aivosi keskittyvät tulevaan suureen projektiin tai testiin. Vaikka sinulla ei olisi konkreettista kotitehtävää jokaisessa luokassa, sinun pitäisi merkitse muistiin mahdolliset työt, joita voit tehdä sinä yönä. Jos sinulla on kevyitä tehtäviä muilla luokillasi, tämä muistuttaa sinua aloittamaan pitkän aikavälin projektin tai aloittamaan opiskelu vähän viikon päästä tulleeseen testiin.

body_planner-3.jpg Suunnittelijat/Google -kalenterit/kaikki, mitä lapset käyttävät aikansa hallintaan, ovat ystäviäsi!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Unionin SAT -tulokset ja GPA

Rhode Island School of Design Pääsyvaatimukset

23 parasta yliopistokaupunkia (upeilla yliopistoilla)

Haluatko mennä kouluun yhdessä maan parhaista korkeakouluista? Olemme keränneet joukon ehdotuksia upeista kaupungeista, joissa on suuria kouluja.

1260 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

William Jessupin yliopiston pääsyvaatimukset

1220 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Keskimääräiset SAT- ja ACT-tulokset valtioittain (osallistumista oikaistu)

Osallistumisasteella on valtava vaikutus valtion keskimääräisiin SAT / ACT-pisteisiin. Kaikissa osavaltioissa SAT / ACT: n huippuopiskelijat ovat innokkaimpia ottamaan sen vastaan, joten valtioilla, joilla on alhainen osallistumisaste, on mekaanisesti korkeammat SAT / ACT-pisteet. Tässä käytämme edistyneitä tilastollisia menetelmiä osallistumisasteen hallitsemiseksi päästäksesi valtioiden todelliseen järjestykseen niiden todellisen SAT- ja ACT-pistemäärän perusteella.

Mikä on Disney College -ohjelma? Onko se sinulle sopiva?

Kiinnostaako Disney College -ohjelma? Opi, mikä se on, miten se toimii ja onko se sinulle sopiva, sekä vinkkejä Disney College Program -sovelluksellesi.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Itä -Illinoisin yliopiston pääsyvaatimukset

Union College (KY): n pääsyvaatimukset

Mitä ovat yliopiston valmistelukurssit ja -kurssit?

Mikä on yliopistovalmistelu? Mitä kursseja ja luokkia käytät osana korkeakoulun valmisteluohjelmaa? Opi täydellisestä oppaastamme.

Columbia Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen IB -fysiikan opetusohjelma: SL ja HL

Mitä sinun on opittava IB -fysiikan HL- ja SL -kursseille? Lue koko IB -fysiikan opetusohjelma varmistaaksesi, että muistat jokaisen aiheen.

William Pennin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun tulee tietää yliopiston valmistavasta koulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta yliopiston valmistuskoulusta Victorville, CA.

Mitä sinun on tiedettävä West Adamsin valmistelevasta lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta West Adams Preparatory High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

RIKKOMINEN: SAT-testipäivämuutokset COVID-19: lle (koronavirus)

Mitä koronaviruspandemia tarkoittaa SAT: lle? Selitämme mitkä SAT-testipäivät peruutetaan ja miten kollegion hallitus lähestyy COVID-19: tä.

University of Mount Unionin pääsyvaatimukset

Tiede Hazel Eyes

Mikä määrää silmien värin? Voivatko silmät muuttaa väriä? Opi pähkinänruskeat silmät ja muut epätavalliset silmien värit.

La Sierran yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Arroyo Valleyn lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Arroyo Valley High Schoolista San Bernardinossa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Northridge Akatemian lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Northridge Academy High Schoolista Northridgessä, Kaliforniassa.

Florida College pääsyvaatimukset

Chicagon osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA