Kuinka saada paras Dartmouth-vertaissuositus

feature_dartmouthrec

Dartmouth ei ole pelkästään erittäin kilpailukykyinen koulu pääsemiseen, vaan sen soveltamiseen liittyy myös epätavallinen vaatimus: ikäisensä suosituskirje. Tämä Dartmouthin vertaissuositus on kahden opettajien ja yhden kouluneuvojan kirjeen lisäksi.

oppilaitokset, jotka eivät vaadi esseitä pääsyä varten

Tämä opas sukeltaa hieman syvemmälle siihen, mitä Dartmouth etsii vertaisarvioinnissaan, ja kuinka voit saada upean oppaan, joka tekee vaikutuksen pääsyvirkamiehiin. Ensinnäkin, miten Dartmouth kuvaa tätä erityistä viitekirjettä?

Dartmouthin ohjeet vertaissuosituksiin

Dartmouth 'rohkaisee' voimakkaasti hakijoita lähettää vertais suosituksen , jonka hakiessaan tällaiseen valikoivaan kouluun tulisi lukea 'edellyttää'. Kun sinulla on suosittelija, voit kutsua hänet lähettämään kirjeensä 'muuksi suosittajaksi' Yhteinen sovellus .

Kun useimmat opiskelijat kohtaavat tämän vaatimuksen, he ajattelevat: Dartmouthilla on jo kolme muuta viitekirjeitä minusta. Miksi se haluaa toisen? ' Hyvä kysymys. Mitä Dartmouth etsit tässä vertaisarvioinnissa?

Mukaan Dartmouth , se haluaa saada uuden näkökulman sinuun: 'Emme halua uutta kirjettä opettajalta, valmentajalta tai muulta esimiesten läsnäololta elämässäsi. meillä on tarpeeksi niitä. Kysy vertaiselta, joka voi tarjota tuore näkemys kiinnostuksistasi ja luonteestasi . ' Vertaiseksi katsotun suhteen Dartmouth sanoo, että se voi olla 'ystävä koulusta, leiriltä tai naapurustostasi. Se voi olla joukkuetoveri, joku uskontokunnastasi tai työtoveri. Ehkä serkku, sisarus: sillä ei ole väliä. '

Mitä väliä keneltä kysyt, on tämä henkilö tuntee sinut hyvin ja hänellä on suhde kanssasi pätevyys puhua luonteellesi ja antaa rehellinen ja sydämellinen suositus. Kuten Dartmouth sanoo, 'Varmista vain, että Peer Rec -kirjaasi kirjoittava henkilö voi ilmaista vahvuutesi ja ominaisuudet, jotka sinun on jaettava' ja 'pystyy tarjoamaan meille kontekstin siitä, kuka olet ja mitä voisit tuoda meidän yliopistoyhteisö. '

Dartmouth on joustava siitä, kysytkö ystävältä tai sukulaiselta, ja he haluavat jonkun, joka esittelee vahvuutesi ja visiosi siitä, mitä annat yliopistoon. Sen lisäksi, mitä Dartmouthilla on sanottavanaan vertaisarvioinnista, onko siellä mitään muuta, mikä tekee siitä erilainen kuin opettaja tai ohjaaja rec?

kehon ankat

Kuinka Dartmouth-vertaissuositus on ainutlaatuinen?

Dartmouth on a erittäin valikoiva ja akateemisesti tiukka college. Tulevassa Luokka 2019 , 95% luokasta oli lukioluokkiensa 10%: ssa, ja yli 38% oli valedictorians. Siksi monet vertaissuosittajat ajattelevat, että heidän täytyy hemmotella ystävänsä älyä ja akateemisia saavutuksia.

Mutta tämä lähestymistapa saattaa olla virhe .

Opettajasi suositukset yhdessä muun hakemuksesi kanssa voivat puhua rakkaudestasi oppimiseen ja sitoutumisesi koulutukseen. Vertaissuosittajasi on kuitenkin loistava henkilö puhumaan sinusta luonne ja persoonallisuus , sekä antaa tunnustus vastaanottovirkailijoille miten olet vuorovaikutuksessa sosiaalisesti kun saavut kampukselle.

Tietysti suosittelijat voivat puhua rajattomasta uteliaisuudestasi tai sitoutumisestasi tiettyyn alueeseen, mutta heidän ei pitäisi tuntea olevansa rajoitettu puhumaan akateemisesta kyvystä. Heidän ei tarvitse jäljitellä opettajan tai ohjaajan suosituksia. Sen sijaan ne voivat olla vähemmän muodollinen ja henkilökohtaisempi . He voivat osoittaa Dartmouthin valintalautakunnalle, että sinulla ei vain ole akateemista valtakirjaa päästäksesi sinne, vaan olet myös huolehtiva, uskollinen, hauska tai energinen ystävä.

Koska vertaisarviointi voi keskittyä mahtaviin henkilökohtaisiin ominaisuuksiisi ja luonteen vahvuuteen, keneltä sinun pitäisi pyytää tätä ainutlaatuista viitekirjettä?

kehon_unikoira

delawaren yliopisto keskim

Jolla, joka on täynnä koulutyötä ja korkeakoulujen sovelluksia, ei ehkä ole aikaa kirjoittaa sinulle hienoa kirjettä.

Keneltä sinun tulisi pyytää vertaisarviointia?

Tärkein tekijä valittaessa joku kirjoittamaan vertaissuosituksesi on suhteesi vahvuus kyseiseen henkilöön. Sinun tulisi valita joku, joka tuntee sinut hyvin ja osaa kirjoittaa oivaltavasti persoonallisuudestasi ja tavoitteistasi. Parhaat kirjeet sisältävät anekdootteja ja esimerkkejä kertaa, kun osoitit vahvuutesi.

Sen sijaan, että puhuisit vain siitä, mikä epäitsekäs ystäväsi olet, suosittelijasi voisi kuvata, kuinka autoit häntä muistamaan hänen linjansa koulunäytelmään joka päivä kahden viikon ajan. Tarinat tekevät sekä kirjaimesta ikimuistoisemman että maalaa värikkäämpi kuva kuka olet ja mitkä arvot motivoivat tekojasi.

Valitessasi suosittelijaasi haluat myös olla varma, että tämä henkilö ihailee sinua ja antaa erinomaisen, positiivisen suosituksen. Jos sellaisia ​​on mahdollinen eturistiriita - esimerkiksi jos ystäväsi on myös asettanut sydämensä Dartmouthin hyväksymiseen - sinun kannattaa harkita valintasi uudelleen. Sinun pitäisi tuntea itsesi luottavaiseksi, että ikäisesi suosittelija haluaa aidosti auttaa sinua saamaan sinut hyväksytyksi ja on motivoitunut käyttämään aikaa ja vaivaa kirjoittaa sinulle poikkeuksellisen kirjeen.

Sen lisäksi, että valitset läheisen ystävän, joka tuntee sinut hyvin ja voi jakaa mielekkäitä tarinoita Dartmouthin valintalautakunnan kanssa, sinun tulisi harkita ystäväsi kirjoitustaidot . Pystyykö hän ilmaisemaan ajatuksensa selkeästi ja tehokkaasti? Voiko hän ilmoittaa voimakkaasta suosituksesta, joka kiinnitetään valintakomiteoihin? Aikooko hän pyrkiä valitsemaan sanansa huolellisesti eikä putoamaan kliseisiin?

Parhaat kirjeet vievät aikaa ja vaivaa, ja ne käydään läpi useita versioita. Haluat varmistaa, että ystäväsi on voi viettää aikaa kirjeessäsi jotta se olisi paras mahdollinen. Voisi olla myös hyvä ajatus jakaa oppaita, kuten Tämä , ystäväsi kanssa vertais suosituksista ja ehdotuksista, jotka sisällytetään kirjeen erottamiseen.

kuinka paljon on yksi tonni kiloa

Sen lisäksi, että olet miettinyt kenesi valitset suosittelijasi, mitä muuta voit tehdä saadaksesi hyvät vertaissuositukset Dartmouth-sovelluksellesi?

body_stringphone

Kerro vertaissuosituksellesi kaikki, mitä hänen tarvitsee tietää!

Kommunikoi suosittelijan kanssa

Kun olet pyytänyt ystävääsi kirjoittamaan sinulle vertaisarviointikirjeen, keskustelun ei pitäisi päättyä siihen! Sinun tulisi auttaa suosittelijaasi kirjoittamaan sinulle Dartmouthille räätälöity loistava kirje jakaa paljon tärkeitä tietoja hänen kanssaan.

Ensinnäkin, varmista, että hän ymmärtää vertaissuosituksen tarkoituksen, kuten miten hänen pitäisi korosta ensisijaisia ​​vahvuuksiasi ja henkilökohtaisia ​​ominaisuuksiasi. Jaa hänen kanssaan esimerkkien käyttämisen tärkeys sekä selitä, kuinka hän tuntee sinut ja mitä näkee sinun tuoman Dartmouthin kampukselle.

Koska Dartmouth on niin kilpailukykyinen koulu, saatat korostaa erityistä mielenkiintoa hakemustasi tai tulevaa opiskelua koskevaa suunnitelmaa kohtaan. Ystäväsi suositus voi vahvistaa tarinan, jonka kerrot itsestäsi, ja lisää siihen.

Jos keskityt esimerkiksi rakkautesi kirjallisuuteen, ystäväsi voisi puhua viikoittaisesta kirjakerhostasi tai koskettavasta runosta, jonka kirjoitit hänelle syntymäpäivänään. Hänen suosituksensa voi täydentää tarinasi ja lisää henkilökohtainen ja mieleenpainuva kosketus.

Hän voi myös varmistaa, että on ei toista liikaa se on jo läsnä sovelluksessasi, mutta lisää sen sijaan 'uuden näkökulman', jota Dartmouth etsii. Samanlaisen linjan mukaan sinun tulisi tarvittaessa jakaa tietoja Dartmouthista, jotta hän tietää enemmän yliopistosta, johon haet.

miamin yliopisto täytti vaatimukset

Voit kertoa ystävällesi kaiken miksi haluat mennä sinne ja mitkä ovat tavoitteesi. Kerro hänelle, kuinka tärkeä vertaissuositus on pääsyvirkamiesten auttamiseen oppia tuntemaan puolesi sinusta, jota opettajat ja neuvonantajat eivät ehkä näytä. Korosta, että vertaisarvioijien ei tarvitse keskittyä akateemiseen kykyyn, vaan ne voivat sen sijaan valottaa persoonallisuutta ja sosiaalisia taitoja.

Yliopistolle annetut suosituskirjeet pidetään yleensä luottamuksellisina, joten ystäväsi päättää, haluatko jakaa kirjeen kanssasi tarkistusta tai palautetta varten. Vaikka hän ei olisikaan, voit jakaa ajatuksesi hänen kanssaan ja auttaa aivoriihiä. Siten voit osallistua siihen, mikä lopulta kirjeeseen menee. Ole ennakoiva jakamalla resursseja ja tietoja vertaissuosittajasi kanssa ja nauti eduista erinomaisella kirjeellä.

body_welcometodartmouth

Lopulliset ajatukset

Vaikka keskinkertainen vertaissuositus ei todennäköisesti upota sovellustasi, vahva voi tehdä paljon maalata sinut menestyväksi tulevaksi Dartmouth-opiskelijaksi. Ole huomaavainen valitsemiesi henkilöiden suhteen ja anna hänelle riittävästi aikaa ja tietoa perusteellisen ja tehokkaan työn tekemiseen. Vaikka vertaissuosittajasi haluaa pitää kirjeensä yksityisenä, voit olla varma, että pyytämäsi henkilö tukee sinua, tuntee sinut syvästi ja hänellä on taidot ja halu kirjoittaa loistava kirje.

Varmista, että ystäväsi tietää määräajat ( 1. marraskuuta ennenaikaista päätöstä ja 1. tammikuuta säännöllistä päätöstä varten ) ja kuinka hänen kirjeensä lähetetään yhteiselle sovellukselle. Sitten sinun tarvitsee vain lähettää hänelle iso kiitos, kun autat sinua pääsemään tähän jännittävään kouluun!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Iowan yliopiston pääsyvaatimukset

New Mexico State Universityn pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Simon Rodian jatkokoulu

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Simon Rodian jatkokoulusta Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Mansfieldin yliopiston Pennsylvanian pääsyvaatimukset

2.0 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 2.0: lla

Mikä on 2.0 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä korkeakoulut hyväksyvät 2.0 GPA: n? Selvitä, mihin kouluihin voit päästä.

Uusi PSAT, uudistettu vuonna 2015: Täydellinen opas

PSAT suunniteltiin uudelleen vuonna 2015. Lue oppaamme oppiaksesi kuinka valmistautua siihen parhaiten.

2016-17 Akateeminen opas | Valencian lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Valencian lukiosta paikassa Placentia, CA.

Santa Fe University of Art and Design Pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Desert Hot Springs High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Desert Hot Springs High Schoolista kohteessa Desert Hot Springs, CA.

RMU: n pääsyvaatimukset

Lafayette Collegen pääsyvaatimukset

Minnesotan yliopisto, Duluthin pääsyvaatimukset

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää CLT-testistä

Mikä on klassinen oppimistesti? Selitämme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää CLT-tentistä, mukaan lukien milloin ja missä otat sen ja kuinka valmistautua.

Miten SAT -esseen pituus vaikuttaa pisteeseesi?

Kuinka pitkä SAT -esseesi pitäisi olla? Tässä on analyysimme SAT -esseen pituudesta ja siitä, miten se vaikuttaa esseesi pisteisiin.

Kuinka monta tuoppia gallonassa?

Muuntaminen pinttien ja gallonien välillä? Katso oppaastamme kuinka monta pinttiä gallonassa.

Mikä on Charter School? Onko yksi oikea sinulle?

Oletko hämmentynyt charter- ja julkisista kouluista? Yksityiskohtainen kilta charterkoulun määritelmään opastaa kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää.

Curry Collegen pääsyvaatimukset

Lewisin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka ACT pisteytetään?

Ota selvää, kuinka ACT pisteytetään virallisten pisteytyskaavioiden avulla ja mitä tämä tarkoittaa omalle valmistautumiselle.

Randolph-Macon Collegen pääsyvaatimukset

Ohion yliopiston eteläinen pääsyvaatimukset

Alexander Hamiltonin lukio | 2016-17 Rankings | (Los Angeles,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Alexander Hamilton Senior High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

SAT-itseopiskelu: 7 vinkkiä valmistelusuunnitelmaan

Kamppailetko SAT-itseopiskelun kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme opintosuunnitelman laatimiseen ja ongelmien vianetsintään.

Mikä on CUNY? Mitä CUNY tarkoittaa?

Mitä CUNY tarkoittaa? Opi kaikki New Yorkin kaupunginyliopistosta ja jos se sopii sinulle.

Carroll University pääsyvaatimukset