Kuinka saada 5.0 GPA: Asiantuntijaopas

feature_fivestars.png

Lukion yhä kilpailukykyisemmässä ilmapiirissä saatat ihmetellä, kuinka voit parhaiten parantaa kaikkia luokkatovereitasi 5.0 GPA: n avulla. Se on varma tavoite. Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, miksi tämä tavoite on usein mahdotonta tai ainakin epäkäytännöllistä, tavata, tapoja se saattaa voi ansaita 5,0 , ja mikä on oikeasti tärkeämpää kuin 5.0 GPA .

Mikä on 5.0 GPA?

Yhdysvalloissa ja joissakin muissa maissa luokissa saadut kirjainarvosanat voidaan muuntaa arvosanapisteiksi , yleensä jopa 4,0 / luokka. Esimerkiksi A- tai A+ -pisteiden ansaitseminen saa 4,0 pistettä, kun taas A-netto 3,7 arvosanapistettä ja niin edelleen:

tarina tunnin kirjallisesta analyysistä
Kirjainluokka Grade Point
A + 4.0
TO 4.0
TO- 3.7
B + 3.3
B 3.0
B- 2.7
C + 2.3
C 2.0
C- 1.7
D+ 1.3
D 1.0
D- 0.7
F 0

Arvosanasi keskiarvo eli GPA on kaikkien suorittamiesi luokkien ansaitsemiesi arvosanojen keskiarvo . Jos esimerkiksi ansaitsit A: t viidellä luokallasi ja B: n viidellä luokalla, sinulla olisi 3,5 GPA. Saat sen laskemalla yhteen keskimäärin 4.0- ja 3.0 -luvut, jotka vastaavat kyseisiä kirjainluokkia.

Nyt, joskus luokat ovat painotettuja 5,0 asteikolla (tai uudemmalla). Puhumme siitä lisää myöhemmin; Pohjimmiltaan se tarkoittaa, että jokainen arvosana ansaitsee yhden täyden pisteen (tai enemmän) sen jälkeen, mitä se ansaitsisi tavallisilla tunneilla. Painotetut luokat ovat keskimäärin kovempia.

5.0 GPA on siis keskiarvo, joka saadaan painotetusta asteikosta. 5,0 tarkoittaa yleensä, että opiskelija osallistui vain 5,0 asteikon luokkiin ja ansaitsi vain A: n (ja/tai A+: n).

Normaalisti kaikki täydelliset suorien A-arvojen tulokset ovat 4,0; Painotetuilla luokilla täydelliset A-arvosanat voivat kuitenkin johtaa 5.0 (tai jopa korkeampaan). Kuulostaa vaikuttavalta, eikö? On teknisesti muitakin tapoja ansaita 5.0, kuten näemme alla; perusasia on se tarvitset aina painotettuja luokkia ansaitaksesi 5.0.

body_olympicweightlifter.png Valitettavasti painotettujen luokkien jongleeraaminen ei valitettavasti johda sinua olympialaisiin.

Painotetut vs. painottamattomat asteikot

Painotamattomassa luokitusasteikossa A: n arvo on 4,0, B: n arvo on 3,0 ja niin edelleen, aivan alaspäin, aivan kuten edellä sanomme. Ei oteta huomioon, kuinka vaikea luokka voi olla; A: ta kvanttifysiikassa käsitellään samalla tavalla kuin A: ta navan mietiskelyssä.

Painotetussa luokitusasteikossa kovemmat luokat ansaitsevat enemmän pisteitä. Yleensä tämä maksimi on 5,0, joten A on 5,0, B on 4,0 jne. Poikkeuksia on; Esimerkiksi jotkut koulut painottavat arvosanoja 5,0 asteikolla ja IB/AP-luokkia 6,0 asteikolla. Tämä on kaiken kaikkiaan harvinaista.

mitä ottaa mukaan testiin

Miksi painotettu asteikko on hyödyllinen?

Pohjimmiltaan painotetut asteikot kannustaa oppilaita yrittämään vaikeampia tunteja, tietäen, että A -arvon alittuminen ei vaikuta heidän GPA -määräänsä niin paljon kuin muutoin.

Myös, Painotetut asteikot auttavat luokan sijoituksessa. Jos kaksi oppilasta ovat molemmat suoria A-oppilaita, mutta toinen otti koulun helpoimmat luokat ja toinen vaikeimmin, ei näytä reilulta sijoittaa 4.0-lukujaan tasapuolisesti. Jos vaikeammat luokat painotettaisiin, yhden oppilaan GPA, esimerkiksi 4,57, olisi selvästi parempaa kuin toisen oppilaan 4,0.

Miksi et yleensä voi ansaita 5.0

On kaksi syytä, miksi tämä tavoite on usein mahdoton.

Ensinnäkin, ei kaikkien koulujen painoluokat. Jos menet kouluun, jossa mikään luokka ei ansaitse sinulle enemmän kuin 4,0, olet onnekas: et voi ansaita mitään yli 4,0.

Toiseksi, jopa kouluissa, joissa luokkien painoarvo on enintään 5,0, yleensä on painottamattomia luokkia, jotka sinun on otettava. Terveys ja P.E. tulla mieleen. Jos painotettujen luokkien arvo on 5,0, mutta sinulla on muutamia 4,0: tä heitetty lopulliseen keskiarvoon, et voi keksiä 5,0. Se ei ole mahdollista, vaikka saat täydelliset arvosanat. Tämä on matemaattinen totuus keskiarvoista.

Texasin yliopiston pääsyvaatimukset

Kuinka saatat ansaita 5.0: 2 -menetelmiä

Useimmissa kouluissa on yksinkertaisesti mahdotonta saada 5.0 GPA; voit kuitenkin tehdä sen kahdessa tilanteessa.

Tapa 1: Yli 5,0 pisteen luokkien ottaminen

Jos satut menemään kouluun, joka painaa joitakin luokkia edellä viisi pistettä (esim. asteikolla 6,0), sinulla on paljon paremmat mahdollisuudet ansaita 5,0 GPA. Ajatuksena on ottaa (ja menestyä) niin monta luokkaa, joiden paino on yli 5.0 kuin mahdollista. Tällä tavoin edes tarvitsemasi 4.0 -luokat eivät laske keskiarvoasi alle 5.0: n. (Tämä menetelmä olettaa edelleen, että saat suoraan A: n tai melko lähellä.)

Menetelmä 2: Luokkien hyväksyminen hyväksytty/epäonnistunut

Toinen mahdollisuus on käyttää koulusi hyväksymis-/epäonnistumispolitiikkaa, jos sinulla on sellainen. Joissakin kouluissa, voit valita luokan passin/epäonnistumisen, eli et saa kirjearvosanaa. Tyydyttävä suoritus ansaitsee passin; epätyydyttävä, epäonnistunut. Yleensä pääsy ei vaikuta GPA: han, vaikka usein epäonnistuminen lasketaan sinua vastaan.

Ongelmana on, että suhteellisen harvoilla lukioilla on hyväksymis-/epäonnistumispolitiikka; se on enemmän college -juttu. Koulusi ei välttämättä anna tätä vaihtoehtoa.

Jos oppilaitoksesi tarjoaa kuitenkin hyväksymis-/epäonnistumisvaihtoehdon, voit ottaa kaikki normaalit, painottamattomat, 4,0 asteikon luokat hyväksytyiksi/epäonnistuneiksi, ansaitaksesi GPA: n vain 5,0-asteikon luokista. Tämä ei ehkä ole viisain ajatus, kuitenkin, koska oppilaitokset ovat yleensä epäluuloisia nähdessään useita läpäiseviä/epäonnistuneita kursseja. Heidän mielestään tämä voisi osoittaa, että opiskelija ei halunnut kokeilla kyseisellä kurssilla tai hänellä ei ollut luottamusta kykyynsä saada A.

body_goldenticket.png Hyväksymis-/epäonnistumisluokat voivat olla kultainen lippu 5.0 GPA: han - mutta ei välttämättä korkeakouluun.

Miksi 5.0: lla ei todellakaan ole väliä

Vaikka, kuten yllä luetellaan, on olemassa joitakin tapoja saada 5.0 GPA, se on yleensä joko erittäin vaikeaa tai täysin mahdotonta. Hyvä uutinen on, korkeakoulut eivät välitä, jos sinulla on 5.0 GPA. Korkeakoulut yleensä tarkastelevat painottamatonta GPAasi (muuntamalla se takaisin 4,0 -asteikolle: 4,0 jokaiselle A: lle, 3,0 jokaiselle B: lle jne.). He myös katsovat, kuinka vaikeita oppitunteja käytit.

Koulusi lähettää oppilaitoksille profiililomakkeen, jossa kerrotaan koulun luokituskäytännöstä. Kaikki paljastetaan hyväksymis-/epäonnistumisluokista, 5.0 -luokista jne. Korkeakoulut haluavat nähdä, että otit kovia luokkia ja menestyit niissä ; he välittävät vähemmän siitä, mikä absoluuttinen numero koulusi on antanut tähtitieteellesi.

ap kirjallisuus ja sävellys monivalinta

Mitä väliä: Erinomaista tiukalla kurssikuormalla

Kuten olen vihjannut, tärkeintä on pärjätä hyvin haastavissa luokissa. Tietenkin pärjää hyvin valinnaissasi ja muissa 4.0-asteikolla.

Ensimmäinen askel on siis valita oikeat luokat. Valitse luokat, jotka ovat vaikeita ja jotka haastavat sinut-mutta eivät valloita sinua. Tunnista rajojasi, mutta yritä myös venyttää ja laajentaa niitä. Jos tiedät, että sinulla ei ole todellista toivoa kurssin läpäisemisestä, älä ota sitä, mutta jos luulet, että erittäin kova työ vie sinut sinne, missä sinun on oltava, mene siihen. Lukiossa on kyse oppimisesta ja ahkerasta työskentelystä, ei vain viimeisistä luokista.

Seuraava askel on erinomainen valitsemissasi luokissa. Sinun pitäisi työskennellä ahkerasti. Osallistu jokaiseen luokkaan ja kuuntele tarkasti; kysy kysymyksiä ja ota yhteyttä opettajaan. Tee kotitehtävät johdonmukaisesti ja hyvin. Tarkista säännöllisesti. Käytä yleensä hyviä opiskelutottumuksia.

miksi hale on palannut Salemiin

Voit luottaa siihen, että oppilaitokset katsovat kokonaiskuvaa, ei vain tarkkaa GPAasi. Korkeakoulut haluavat nähdä, että käytit hyväksesi vaikeimpia kursseja ja hallitsit ne, ei välttämättä, että sinulla oli törkeää arvosanan keskiarvoa.

Johtopäätös

5.0 GPA: n ansaitseminen edellyttää painotettujen luokkien ottamista ja menestymistä niissä. Koulusi luokituspolitiikasta riippuen 5.0 saattaa olla täydellinen, vähemmän kuin täydellinen tai kirjaimellisesti mahdoton saavuttaa.

Ansaitaksesi 5.0, sinun on suoritettava painotetut luokat, ja koulusi käytännön mukaan saatat joutua käyttämään painottamattomien luokkien hyväksymis-/epäonnistumismahdollisuuksia. Jos et voi (tai et) ansaita 5,0, se ei kuitenkaan ole maailmanloppu. GPA menee oppilaitoksiin, joissa on paljon kontekstia, joka auttaa heitä ymmärtämään laajemman kuvan suorituksestasi.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Lamarin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Bates Collegen pääsyvaatimukset

York College SAT -pisteet ja GPA

Marylandin yliopiston Notre Dame -pääsyvaatimukset

SAT: n opettaminen: parhaat vinkit ohjaajille ja vanhemmille

Oletko opettaja tai vanhempi, joka opettaa SAT: ää? Tässä on huippuasiantuntijoiden kirjoittamia vinkkejä SAT -matematiikan ja muiden aineiden opettamiseen.

20 kysymyksen peli: 147 suurta kokeiltavaa kysymystä

Mietitkö, miten pelata 20 kysymystä? Lue tämä artikkeli, jossa on 20 kysymyksen pelisääntöjä sekä yli 100 hienoa ideaa 20 kysymyksen aiheeseen.

Duke TIP SAT -pistevaatimukset

Mitä SAT-pisteitä tarvitset Duke Talent Identification -ohjelmalle (TIP)? Lue täydellinen oppaamme saadaksesi selville, kuinka päästä.

SAT Mathin kokonaislukujen perusopas

Kokonaislukujen toiminnan tunteminen on olennaista SAT -matematiikalle. Varmista, että tiedät säännöt ja kaavat ja harjoittele todellisia kysymyksiä!

Tulanen yliopiston pääsyvaatimukset

26 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Hillsdale College ACT -pisteet ja GPA

Texasin yliopisto Tylerin pääsyvaatimukset

Centenary College -pääsyvaatimukset

Vesimiehen yhteensopivuus: mikä merkki on paras ottelu?

Kenen kanssa Vesimies on yhteensopiva? Opi Vesimiehen paras ottelu Vesimiehen kanssa yhteensopivien merkkien oppaamme avulla.

NewSchool of Architecture & Design Pääsyvaatimukset

Tämän vuoden UCSB SAT -tulokset ja GPA

Täydellinen opas SAT Math Word -ongelmiin

Tämä opas tekstitehtäviin opettaa sinulle tärkeimmät SAT -matematiikkastrategiat, joita tarvitset näiden vaikeiden SAT -matemaattisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Parhaat korkeakoulut alhaisilla GPA -vaatimuksilla

Onko sinulla alhainen GPA ja ihmettelet, mihin korkeakouluihin pääset? Tässä ovat maan parhaat korkeakoulut, jotka hyväksyvät alhaiset GPA: t opiskelijoilleen.

Case Western Reserve University ACT Scores and GPA

2016-17 Akateeminen opas | Huntington Park Institute of Applied Medicine, Linda Esperanza Marquez High School

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Huntington Park Institute of Applied Medicine -instituutista Linda Esperanza Marquez High Schoolissa Huntington Parkissa, Kaliforniassa.

Lynnin yliopiston pääsyvaatimukset

Seitsemän UChicago-esseekehotetta: Kuinka kirjoittaa tähtien vastauksia

UChicagon esseekehotteet ovat tunnetusti hankalia - tutustu onnistuneisiin esimerkkeihin ja opi kirjoittamaan voittavia UChicago-esseitä itsellesi.

Onko Georgetown Superscore ACT -pisteitä?

Korvaako Georgetownin pääsy ACT: n? Opi heidän superpisteytyskäytäntönsä ja kaikki ACT-pisteistä, joihin sinun on päästävä.

Kenyon College pääsyvaatimukset

LMU ACT -pisteet ja GPA