Kuinka saada 4.0 GPA ja paremmat arvosanat, Harvardin alumni

40_40.jpg

4.0-asteikolla painottamaton 4,0 GPA tarkoittaa täydellisyyttä. Tarvitset suoran Kuten kaikissa luokissa- edes yksi A- ei ole sallittu. Yliopistosovelluksissa tällä on paljon painoa. Sanot pohjimmiltaan yliopistolle: 'Lukion luokat ovat hölmö. Olen ottanut kovan kurssikuorman, ja olen enemmän kuin valmis siihen, mitä yliopistolla on minulle heitettävä. '

Lukiossa sain 4.0 GPA: n kurssikuormalla, jossa oli 10 AP -kurssia. Sain suoran As ja 12 A+: n. Tämä vahva kurssikuormitus yhdessä vahvan sovelluksen kanssa sai minut Harvardiin ja kaikkiin korkeakouluihin, joihin hain.Vaikka on imartelevaa sanoa: 'No, Allen on vain fiksu kaveri', todellisuudessa Luotin paljon enemmän korkean tason strategiaan ja tehokkaisiin akateemisiin tapoihin. Nämä olivat samat strategiat, joita käytin Harvardin perustutkimuksessani ja jotka johtivat minut valmistumaan suurimman kiitoksen 3,95 GPA: lla. Tämä on opas, jonka toivoisin, että minulla olisi lukion ensimmäinen vuosi.

Tiedätkö kuinka oppia tehokkaasti? Suunnitteletko kurssisi oikein? Tiedätkö kuinka jäsentää aikasi niin, että saat A: n mahdollisimman tehokkaalla tavalla? Ymmärrätkö miten opettajasi ajattelee ja miten antaa opettajalle mitä hän haluaa?

Onko sinulla hyviä opiskelutottumuksia, joten et tuhlaa satoja tunteja opiskeluaikaa? Onko sinulla itsekuria ja motivaatiota tehdä kaikki tarvittava työ haastavan kurssikuorman käsittelemiseksi? Tiedätkö, miten voit käyttää väistämättömiä epäonnistumisiasi kurssin nopeaan säätämiseen ja itsesi parantamiseen arvosanasi nostamiseen?

Näiden aiheiden syventäminen on tämän oppaan aihe. Uskon, että nämä korkean tason taidot ovat kriittinen perusta akateemiselle menestykselle - Ilman hyvää strategiaa voit lyödä päätäsi seinää vasten ja tuhlata tuhansia tunteja menemättä mihinkään.

Traagisesti näitä strategioita opetetaan harvoin koulussa. Opettajat käyttävät yhdessä tuhansia tunteja opettaakseen sinua opetussuunnitelmistaan, mutta harvoin he näyttävät sinulle, miten voit suunnitella kurssityösi ja saada parempia arvosanoja.

Tämä opas sisältää kaikki neuvot, jotka haluaisin tietää, mutta minun piti selvittää itseni kovalla tavalla. Jos sovellat vilpittömästi suurinta osaa käsitteistä täällä, olen varma, että sinulla on paljon suuremmat mahdollisuudet akateemiseen menestykseen.

Mikä on 4.0 GPA?

Tässä oppaassa 4.0, josta puhun, on 4,0 painottamaton GPA. A 4.0 tarkoittaa A tai A + kaikissa luokissa, poikkeuksetta. A- on 3,7 tässä asteikossa, ja yksi ainoa kaataa sinut täydellisestä GPA: sta. Yleensä A+: ta ei lasketa 4,3: ksi, joten et voi mennä yli 4,0: n.

Tässä on virallinen lukion transkriptini vuodelta 2005:

HS-Transcript.jpg

Seuraavassa on muutama asia, joka on poimittava transkriptiostani:

Otin melko edistyneen radan kuormituksen, mutta se ei ollut äärimmäinen mahdollinen radan kuorma. Kävin 10 AP -luokkaa lukiossa (en laske toista AP Comp Science -kurssiani, koska tämä tehtiin huvin vuoksi ja tiesin jo materiaalin).

Tämä on suuri määrä, mutta se ei myöskään ole enimmäismäärä, jonka olisin voinut suorittaa, ja tiedän, että jotkut opiskelijat osallistuvat yli 12 AP-kurssille. En usko, että tämä on välttämätöntä, koska teet paljon paremmin yliopistoon pääsyssä, jos vietät ylimääräistä aikaa kiinnostuksesi tutkimiseen ja syvällisten opetussuunnitelmien kehittämiseen.

A: ta ja A+: ta käsitellään samalla tavalla GPA -laskelmissa. Aloitin lukion, jossa oli paljon enemmän A + -kursseja ensimmäisen ja toisen vuoden aikana, ja päädyin olemaan juniori- ja vanhempi vuosi. Mielestäni tähän ei ole paljon muuta luettavaa kuin se, että nuoremmat/vanhemmat opettajat eivät antaneet A+-merkkejä. (Minulla on tarina tuosta A+: sta AP -biologiassa alla.)

Lopuksi tässä olivat AP-pisteet lukion lopussa, jotka otettiin Harvardin opiskelijarekisteristäni:

allen_apscores.jpg

Kokonaisuuteni mukaan otin 14 AP-testiä ja sain viisi kokoa paitsi kaksi (Comparative Govt ja Comp Sci AB, joita ei enää ole). Nämä kaksi sattuivat myös olemaan vanhemman vuoden luokkia, mikä tarkoittaa, että minua todennäköisesti kärsi senioriitti.

Tiedän, että tällainen täydellinen 4.0-ennätys voi olla pelottava, jos sinusta tuntuu, että et ole jäljittelemässä sitä. Ei pitäisi olla. Jälleen 4.0 ei ole välttämätön edes korkeakouluille, kuten Harvard ja Stanford. Voit ottaa puolet näistä AP -kursseista ja päästä silti Ivy League -kouluun. Tiedän tämän, koska minulla on laaja kokemus opiskelijoista ja että Ivy League -hakijoiden joukosta palataan palkatessani yritystäni.

Mutta halusin 4.0: n, joten työskentelin sen puolesta ja sain sen.

Tämä tavoite johti joihinkin stressaaviin tilanteisiin, joissa pelkäsin kuolettavasti A-luokan saamista, varsinkin kun opettajan luokittelu oli käsittämätöntä. Tiedän, että tämä voi kuulostaa pakkomielteiseltä, ja kuten mainitsen alla, suosittelen, että useimmat opiskelijat välttävät pakkomielteisyyttä. Mutta olen vain rehellinen ja ilmoitan omasta kokemuksestani hyödyksi.

Tämä opas sisältää kaikki tärkeät strategiat, joita käytin täydellisen 4,0 GPA: n ylläpitämiseen kovalla kurssikuormituksella. Suosittelen lämpimästi lukemaan koko tämän oppaan. Ainakin, jos sinulla on jo vankka perusta, valitset joitain vinkkejä, jotka voivat parantaa kurssityösi.

Mutta toivon, että muutan dramaattisesti tapaa, jolla suhtaudut oppimiseen, kuinka vietät aikaasi joka päivä ja kuinka pelaat koko ottelupeliä.

40_AAA.jpg Jos haluat 4.0: n, transkriptiosi täytyy näyttää tältä.

Tärkeitä vastuuvapauslausekkeita

Ennen kuin aloitamme, minun täytyy saada muutama asia pois tieltä. Ole kanssani, koska aion ennakoida yleisiä vastalauseitasi, jotka saattavat vaikuttaa siihen, miten tulkitset neuvojani.

Jos etsit pikanäppäimiä tai akateemista vastaavaa 'rikastu nopeasti' -järjestelmää, et löydä sitä täältä. En sokeroi sitä - edistyneen kurssikuorman ottaminen ja hienojen arvosanojen saaminen vie paljon kovaa työtä. En tiedä laillisia salaisuuksia, jotka saavat sinut samoihin tuloksiin vähentäen samalla työmäärääsi 90%, ja olisin epäilevä jokaiselle, joka lupasi tällaisia ​​salaisuuksia.

Mutta se On elintärkeää, että teet seuraavat:

 • Kehitä ajattelutapaa ja motivaatiota työskennellä kovasti
 • Vietä rajoitettu aika mahdollisimman tehokkaasti saadaksesi parhaat tulokset

Siitä tämä opas on kyse.

Olen hyvin suoraviivainen henkilö, ja puhun mieleni. Tämä tarkoittaa, että jotkut neuvot voivat hieroa sinua väärin. Jos näin on, yritä keskittyä suurempaan kuvaan ja neuvoihin, joista pidät. En halua, että heität vauvan ulos kylpyveden kanssa vain siksi, että luulet minun olevan paskiainen. Keskityn auttamaan sinua tekemään parempia, ja yksi parhaista tavoista on jakaa kokemukseni rehellisesti, syylät ja kaikki.

Olen todella käynyt läpi paljon stressiä lukiossa ja ponnistellut paljon. Luulen, että olin pakkomielle saavutusten suhteen ja minulla on suuri kyky henkiseen kipuun, ja satun rakastamaan kovaa työtä. En usko, että on optimaalista, että useimmat opiskelijat tekevät sen, mitä tein ja tuntevat tunteeni, ja huomautan tästä nimenomaan paikoissa. Joten vain siksi, että kuvaan kokemustani, ei tarkoita, että suostun siihen aina kaikille.

Jos tavoitat 4,0 GPA: ta, oletan, että haluat myös päästä maan parhaisiin kouluihin, joten suuntaan tämän oppaan kohti molempia tavoitteita. Sanoin, että haluan korostaa sitä 4,0 on ei vaaditaan pääsemään huippukouluihin, kuten Harvard ja Princeton. Et tarvitse täydellisiä arvosanoja ja testituloksia päästäksesi Ivy Leagueen. Itse asiassa keskimääräinen painottamaton itsensä ilmoittama Harvardiin saapuvien opiskelijoiden GPA on 3,95 . Siten 4.0 ei todellakaan ole kovin erilainen kuin korkeakoulun silmissä oleva 3.9.

Älä säikähdä jos sinulla on korkeat korkeakoulutavoitteet ja sinulla ei vielä ole täydellistä GPA: ta. Se ei ole lähellä maailman loppua. Selitän lisää miksi Harvardiin pääsyn oppaassani.

4.0-numero ei ole kaikki, johon sinun pitäisi pyrkiä - kurssisi tarkkuudella on suuri ero (tässä painotetun GPA: n käsite tulee sisään). Ihannetapauksessa käy vaikeita kursseja ja menestyä heissä. Mutta jos sinun on tehtävä kompromissi, nojaudun vaikeampiin kursseihin; kirjainluokka B AP -luokassa on parempi kuin A tavallisella luokalla.

40_haaste.jpg

Tämän oppaan otsikosta huolimatta käsitteitä voidaan soveltaa laajalti GPA -sopimuksiin kaikilla alueilla. Vaikka et tähtäisikään tiukasti 4.0: aan, näiden ohjeiden avulla pääset lähemmäksi 3,8 GPA: ta tai 3,0 GPA: ta tai mihin tahansa. Voit käyttää kaikkia täällä olevia strategioita arvosanojen parantamiseen ja GPA: n parantamiseen. Tämä on suunnattu lukiolaisille, mutta lukiolaisilla lukijoille käsitteet koskevat yhtä lailla sinua ja usein jopa enemmän, koska sinulla ei ole niin paljon vanhempien rakennetta työsi suhteen.

Tämä opas on suunnattu menestyville opiskelijoille, jotka haluavat tavoitella akateemista menestystä ja pyrkiä olemaan parempia. Niin oudolta kuin se kuulostaakin, tämä ei ole kaikkien asenne. Kyllä, tiedän kuinka stressaantuneita opiskelijat ovat nykyään yliopistoon pääsystä. Ei, en usko, että kaikkien pitäisi tuntea, että heidän on päästävä Stanfordiin. Jokaisella on erilaiset akateemiset tavoitteet, eikä tämä opas ole tarkoitettu kaikille.

En usko, että kaikkien pitäisi pyrkiä kovimpaan kurssikuormaan ja täydellisiin arvosanoihin. Ei tarpeeksi opiskelijoita ja perheitä tekee päätöksiä henkilökohtaisen onnellisuuden puolesta ja ovat jatkuvassa stressissä, varsinkin jos heistä tuntuu siltä, ​​että he eivät tekisi tarpeeksi. Tällä voi olla huonoja pitkäaikaisia ​​seurauksia. (Itse asiassa alla olevien neuvojen soveltamisen pitäisi todella tehdä akateemisesta elämästäsi helpompaa koska vietät aikasi tehokkaammin.)

Se sanoi, Uskon, että akateemisesta menestyksestä on valtavia etuja. Sen lisäksi, että se johtaa ilmeisiin etuihin, kuten parempiin korkeakouluihin ja palkitsevampaan uraan, se kouluttaa myös perustaitoja, joita voidaan käyttää loppuelämäsi parantamiseen.

Kun olin lukiossa, tiesin, että haluan päästä Harvardin kaltaiseen huippukouluun, ja tiesin olevani valmis kestämään uhrauksia ja kipua päästäkseni sinne. Välitin syvästi akateemisesta menestyksestäni ja työnsin itseni jatkuvasti parantumaan. Jos tämä kuulostaa sinulta ja haluat rehellisesti saada 4,0 hyvistä syistä, niin tulet voimakkaasti antamaan neuvoni.

Kyllä, tiedän, että elämässä on muita asioita, jotka ovat tärkeämpiä kuin pääseminen parhaaseen yliopistoon. Mutta tiedän myös, että se on arvokas tavoite monille teistä, joten suuntaan tämän oppaan siihen. Kun kuulet minun sanovan: 'Tee tämä parantaaksesi yliopistohakemustasi', sinun tulee lukea tämä seuraavasti: 'Tee tämä, jos yliopistoon pääsy on sinulle tärkeä tavoite.'

Lopuksi, Perustin yrityksen nimeltä PrepScholar . Luomme online-SAT / ACT-valmisteluohjelmia, jotka mukautuvat sinulle ja vahvuuksiisi ja heikkouksiisi. Kun teet ei Sinun on ostettava täydellinen valmisteluohjelma saadaksesi hyvät pisteet, uskon, että PrepScholar on paras käytettävissä oleva SAT-ohjelma juuri nyt, varsinkin jos sinulla on vaikea järjestää valmistelua ja et tiedä mitä opiskella. Joka tapauksessa se, että minulla on testivalmisteluyritys, ei oikeastaan ​​vaikuta alla oleviin neuvoni.

Toivon, että olet edelleen kanssani ja että yllä oleva selvitti joitain huolenaiheita, joita sinulla oli tulossa tähän artikkeliin. Aloitetaan nyt.

40_takaus.jpg

Mitä rooleja kurssilla ja GPA: lla on opiskelijoiden pääsyssä?

Ymmärtääksesi, miten korkeakoulut ajattelevat, on tärkeää laittaa itsesi kenkiin. Selitän tämän tarkemmin oppaassani Harvardiin ja Ivy Leagueen pääsemisestä. Lyhyesti, korkeakoulut haluavat hyväksyä opiskelijoita, jotka muuttavat maailmaa.

Mutta miten voit ennustaa kuka muuttaa maailmaa, kun hakijat ovat vain 17-18-vuotiaita? Käyttämällä menneisyyden saavutustaan ​​tulevan saavutuksen ennustajana.

Korkeakoulujen vastaanottotoimistot tekevät paljon tutkimusta siitä, minkä tyyppisiä opiskelijoita he ottavat vastaan ​​ja kuinka ennustaa, mitkä opiskelijat menestyvät parhaiten. Usein näissä tutkimuksissa lukion kursseilla on yksi vahvimmista korrelaatioista korkeakouluarvioiden kanssa.

Pääsihteeri Harvardissa on todennut seuraavaa hakuprosessista:

'Olemme havainneet, että Harvardin parhaat ennustajat ovat Advanced Placement -testit ja kansainväliset ylioppilastutkinnot, joita seuraa tarkasti College Boardin aihekokeet. Lukion arvosanat ovat seuraavaksi ennustevoimassa, joita seuraavat SAT ja ACT. '

Lawrence Universityn dekaani on myös kommentoinut GPA: n merkitystä yliopisto -opiskelijoille:

'' Suurimmassa osassa tutkimuksia lukioluokkien arvosanat korreloivat parhaiten korkeakouluarvosanojen kanssa. SAT: llä ja ACT: llä on seuraavaksi vahvin korrelaatio, mutta tämäkään ei ole yllättävää, koska niillä on vahva korrelaatio lukion arvosanojen kanssa. ''

Tämä ei ole kovin yllättävää. Se vaatii paljon taitoa ja vaivaa, jotta voit menestyä vaativalla lukion kuormituksella. Ominaisuudet, jotka tuovat menestystä lukiossa - uteliaisuus, motivaatio, ahkera työ, hyvä suunnittelu, ajanhallinta, oman psykologian hallinta - johtavat todennäköisesti menestykseen sekä yliopistossa että urallasi. Nämä ovat kaikki ominaisuudet, jotka aion käsitellä tässä oppaassa.

Kuten näet, lukiokurssit ovat yksi tärkeimmistä paljoista yliopistohakemuksestasi. Aikamenojen suhteen vietät ylivoimaisesti eniten aikaa: yli 2000 tuntia vuodessa 180 koulupäivänä * (7 tuntia päivässä koulussa + 4 tuntia kotitehtäviä). Tämä vastaa kokopäivätyötä!

40_työ.jpg Oppiminen on sinun tehtäväsi. Mutta talon rakentamisen sijaan rakennat tulevaisuuttasi.

Lopuksi, vain kuolleen hevosen voittamiseksi, tässä on katkelmia korkeakoulujen vastaanottotoimistoista kurssityön tärkeydestä korkeakoulujen sovelluksissa:

Yale

'Lukion transkriptio on melkein aina tärkein asiakirja opiskelijan hakemuksessa. Mutta on vaikea kuvitella tilannetta, jossa jonkin tietyn luokan esiintyminen (tai poissaolo) transkriptissa määrittäisi hakijan lopputuloksen ... Kun valintalautakunta tutkii kirjoituksesi, se ei keskity siihen, onko sinulla suorittanut minkä tahansa tietyn kurssin. On paljon kiinnostavampaa nähdä, että olet haastanut itsesi vaikeilla kursseilla ja onnistunut hyvin. '

Harvard

'' Ei ole olemassa yhtä ainoaa akateemista polkua, jota odotamme kaikkien oppilaiden kulkevan, mutta vahvimmat hakijat käyttävät tiukimpia lukio -opetussuunnitelmia. ... Vaikka koulut tarjoavat erilaisia ​​mahdollisuuksia, opiskelijoiden tulisi harjoittaa vaativinta korkeakoulujen valmisteluohjelmaa, joka vastaa kunkin opiskelijan valmiutta tiettyihin opintoihin. ''

Amherst

'Annamme eniten painoa akateemiselle transkriptiollesi. Suoritettujen kurssien tiukkuus, arvosanojesi laatu ja johdonmukaisuus, jonka kanssa olet työskennellyt yli neljän vuoden ajan, antavat meille selkeän kuvan siitä, kuinka hyvin pärjäät Amherstissa. '

Claremont McKenna

'' Vaikka GPA -vähimmäisvaatimusta ei ole, kilpailukykyiset hakijat suorittavat vaativimmat mahdolliset kurssit ja saavat vahvoja arvosanoja. Suosittelemme, että hyödynnät kunnioituksia ja syventäviä kursseja, kun niitä on saatavilla. Monet kilpailevat hakijat ylittävät usein suositellun vähimmäisohjelman. '

Jälleen kerran, älä saa väärää ajatusta. 'Tiukimmat lukion opetussuunnitelmat' tekee ei tarkoittaa 'ota jokainen AP -luokka auringon alla unen ja järjen kustannuksella.'

Sanoo Stanford tästä aiheesta

'Stanfordissa menestyvät opiskelijat ovat todella innoissaan oppimisesta, eivät välttämättä ne, jotka osallistuvat jokaiseen AP- tai IB-, kunnia- tai nopeutettuun luokkaan vain siksi, että sillä on kyseinen nimitys.'

Pohjimmiltaan korkeakoulut eivät missään tapauksessa halua edistää epäterveellistä pakkomielle AP-kurssien keräämisestä, varsinkin jos et ole kiinnostunut materiaalista.

Kuitenkin, jos pystyt ässäsi käytettävissä olevan kehittyneimmän kurssikuormituksen ja rakentaa vahva sovellus, olet tasolla, jota parhaat korkeakoulut etsivät.

40_harvard.jpg Harvardin yliopisto

Mitä tämä 4.0 GPA -opas tarkoittaa?

Kuten alussa mainitsin, tämä ei ole opas, jossa opetan sinulle todellista matematiikkaa tai kirjoitussisältöä. Tämä on korkean tason strategia ja suunnitteluopas, jonka tarkoituksena on antaa sinulle oikea ajattelutapa ja käytännöt akateemisen menestyksen saavuttamiseksi.

Pidän tätä perustana, jolle rakennat lukiourasi. Aivan kuten rakentamisessa, jos sinulla on heikko perusta, rakennuksesi romahtaa riippumatta siitä, kuinka paljon vaivaa siihen panit. Rakenna vahva perusta, niin opiskelu on paljon helpompaa ja tehokkaampaa.

Olen työskennellyt monien opiskelijoiden kanssa, jotka pitävät akateemista menestystä puhtaasti sisällön hallinnan ja raa'an voiman ongelmana-yritä tarpeeksi kovasti hallita sisältö ja käyttää riittävästi tunteja, niin onnistut paremmin. Valitettavasti, jos he oppivat väärin tai käyttävät aikaa asioihin, jotka eivät ole todellisuudessa tehokkaita, he näkevät nopeasti, että heidän kova työnsä hukataan.

Seuraavassa kerromme laajasti. Jokainen kerros perustuu seuraavaan ja siirrymme korkealta matalalle tasolle:

40_sky.jpg Aloitetaan korkeimmalta tasolta.

Osa 1: Ajattelutapa ja psykologia

Pohjimmiltaan sinun on hallittava omaa psykologiasi. Sinun täytyy uskoa, että pystyt parantamaan, ja sinun on oltava motivoitunut työskentelemään kovasti. Jos sinulla ei ole näitä kahta oivallusta, et pysty ponnistelemaan tavoitteidesi saavuttamiseksi, ja pienet takaiskut saattavat sinut lamauttamaan.

Katsotaanpa tarkalleen, mitä sinun on tehtävä saadaksesi itsesi oikeaan ajattelutapaan.

# 1: Kasvua ajattelutapa - tavoitteesi on parantaa jatkuvasti

Pop-tietokilpailu. Kerro minulle, jos hyväksyt jonkin näistä lausunnoista:

 • Sinulla on tietty määrä älykkyyttä, etkä voi tehdä paljon muuttaaksesi sitä.
 • Olet luontaisesti hyvä joissakin asioissa ja et toisissa, ja mitä et ole hyvä, et voi tehdä paljon parantaaksesi.
 • Pelkäät muiden tietävän epäonnistumisistasi, koska epäonnistumisesi sanovat sinusta.
 • Haluat piilottaa puutteet, jotta sinua ei tuomita epäonnistumiseksi. Pelkäät näyttää tyhmältä.
 • Vihaat usein, kun saat negatiivista palautetta suorituksestasi.

Jos olet vahvasti samaa mieltä edes yhdestä näistä väitteistä, sinulla on kriittinen ongelma psykologiasi kanssa. Sinun on erittäin vaikea parantaa nykyistä tilannettasi, koska syvällä pohjassa uskot periaatteessa, että et voi parantaa sitä, mihin olet syntynyt. Jokainen takaisku kaataa sinut alas, ja sinun on vaikea edistyä.

Et ole yksin. Monet ihmiset, opiskelijat ja aikuiset, uskovat älykkyyden olevan kiinteä: '' Ihmiset ovat syntyneet älykkäämpiä kuin muut, ja kuinka älykäs olet nyt, kuinka älykäs olet tästä eteenpäin. ''

Tämä on houkuttelevaa uskoa, koska havaintosi maailmasta näyttävät sopivan tähän ajatukseen. Koulusi älykäs lapsi näyttää aina ässäävän kaiken hikoilematta, ja hän on aina ollut sellainen. Sitä vastoin olet ehkä yrittänyt todella kovasti luokassa, mutta päätynyt B: hen. Tai et ehkä ole koskaan ollut hyvä matematiikassa, joten matemaattisten arvosanojen parantaminen tuntuu mahdottomalta.

Uskoon kiinteään älykkyyteen on ongelmia riippumatta siitä, uskotko olet älykäs vai ei. Jos et usko olevasi älykäs, olet hyväksynyt, ettet koskaan ole älykäs. Jos kirjoitat huonosti, kirjoitat aina vain huonosti. Ihmiset ovat '' oikeaaivisia '' tai '' vasemmistoaivoja '', joten tietysti he pärjäävät huonommin luokissa, joissa he eivät ole hyviä!

Vaikka ihmisillä voi varmasti olla erilaisia ​​kykyjä, liian usein tällaista ajattelua käytetään perustelemaan heikko suorituskyky ajattelematta tarpeeksi kovaa siitä, kuinka todella parantaa.

Tässä on ansa - sanotaan, että teet huonosti jotain, kuten matematiikkatestiä. Jos uskot, että lahjakkuutesi on korjattu, tekosyynäsi on, että olet huono ja tulet aina olemaan huono. Et ota vakavasti huomioon sitä tosiasiaa voi todella parantaa. Et tule miettimään tarkasti, kuinka epäonnistuit ja mitä sinun on muutettava lopettaaksesi epäonnistumisen.

(Käytän usein 'epäonnistumista' täällä ja se saattaa kuulostaa intensiiviseltä. Tapa, jolla ajattelen sitä, jos haluat A: n, niin B on epäonnistuminen. Et voi tinkiä tästä, koska olet vaarassa joutua tyytymättömyyteen ja alentaa tavoitteitasi. Joten jatkan epäonnistumisen käyttöä tässä oppaassa, vaikka se tarkoittaa yleensä jotain huomattavasti vähemmän vakavaa kuin luokan kirjaimellinen epäonnistuminen.)

40_trap.jpg

kuinka aloittaa essee

Tähän ansaan on helppo langeta, koska on helpompi syyttää jotain hallitsemattomasta (idea, jonka synnyit, lahjakkuus vai ei) kuin myöntää, ettet vain työskennellyt kovasti tai tarpeeksi tehokkaasti tavoitteesi saavuttamiseksi.

Tämä ei koske vain heikosti menestyviä opiskelijoita-se on ongelma myös menestyneille. Hyvin menestyvät opiskelijat joutuvat usein ansaan, jossa he ottavat epäonnistumiset liian kovasti henkilökohtaisena iskuna egolleen. Heitä on ylistetty älykkyydestä lapsuudesta lähtien ja tutkijat tulevat heille luonnollisesti. Kun he kohtaavat ensimmäisen kerran epäonnistumisen, he eivät tiedä miten reagoida.

Jos uskot, että luokkatyössä on kyse älykkyydestä ja uskot älykkyytesi olevan korkea, mutta kiinteä, niin luokkatyön epäonnistuminen näyttää ratkaisemattomalta. Jokainen virhe ja epäonnistunut testi on musertava isku egollesi, ja epäilet itseäsi jatkuvasti ja ihmettelet, teetkö asioita oikein. Luulen, että tästä syystä lukiossa erinomaiset opiskelijat päätyvät kamppailemaan yliopistossa, jossa luokat ovat paljon vaativampia eikä heillä ole lukion ja vanhempien rakennetta.

40_lock.jpg

Ratkaisu kiinteään ajattelutapaan

Molempien ongelmien vastalääke on omaksua kasvua ajattelutapa. Tämän idean kehitti Stanfordin psykologian professori Carol Dweck vuosikymmenien opiskeluajan jälkeen. Tässä hän sanoo :

'Kiinteässä ajattelutavassa opiskelijat uskovat, että heidän peruskykynsä, älykkyytensä, kykynsä ovat vain kiinteitä piirteitä. Heillä on tietty määrä ja se on, ja sitten heidän tavoitteenaan on näyttää älykkäältä koko ajan eikä koskaan näyttää tyhmältä. Kasvuajattelussa opiskelijat ymmärtävät, että heidän kykyjään ja kykyjään voidaan kehittää vaivannäön, hyvän opetuksen ja sitkeyden avulla. He eivät välttämättä ajattele, että kaikki ovat samanlaisia ​​tai kuka tahansa voi olla Einstein, mutta he uskovat, että kaikki voivat tulla älykkäämpiiksi, jos he työskentelevät siinä.

Lyhyesti sanottuna älykkyyttä voidaan kehittää ja kouluttaa. Sinä voi paranee ja älykkäämpi.

Ei ole väliä kuinka hyvä luulet olevasi nyt, työsi on parantua ja kehittyä jatkuvasti. Tehtäväsi on käyttää kokemuksiasi ja epäonnistumistasi parempaan seuraavalla kerralla - olla hyväksymättä epäonnistumistasi sellaisiksi kuin ne ovat.

Tämä idea tulee tutkimuksesta. Vuonna 2007 tehdyssä tutkimuksessa , Dweck seurasi oppilaita, jotka siirtyivät peruskoulusta yläasteelle, kun aineisto muuttui haastavammaksi ja luokitus tiukentui. He halusivat nähdä, kuinka oppilaiden ajattelutapa (kiinteä tai kasvu) vaikutti heidän matematiikan arvosanoihinsa.

Projektin alussa opiskelijoita tutkittiin oppimis- ja ajattelutapojen arvioimiseksi. Yksi kysymys kysyi, olivatko he samaa mieltä vai eri mieltä ajatuksesta, että älykkyytesi on sinussa jotain hyvin yksinkertaista, jota et voi todella muuttaa (aivan kuten kysyin sinulta tämän osan alussa).

Kasvua ajattelevat opiskelijat kokivat, että kova työ johti parantumiseen. Vastauksena huonoon arvosanaan kasvua ajattelevat opiskelijat halusivat työskennellä kovemmin tai kokeilla erilaisia ​​strategioita.

Sitä vastoin opiskelijat, joilla oli kiinteä ajattelutapa, uskoivat, että älykkäiden ihmisten ei tarvinnut työskennellä kovasti voidakseen hyvin. Kun heillä oli huonoja arvosanoja, opiskelijat, joilla oli kiinteä ajattelutapa, sanoivat opiskelevansa vähemmän tulevaisuudessa ja johtivat sen omasta kyvyttömyydestään.

Ala -asteen alussa molempien ryhmien oppilaat osoittivat vertailukelpoisia matemaattisia testituloksia. Mutta kun matematiikka vaikeutui, ilmestyi aukko - opiskelijat, joilla oli kasvava ajattelutapa, osoittivat kasvua testituloksissa, kun taas ne, joilla oli kiinteä ajattelutapa, laskivat.

Tässä on malli siitä, kuinka opiskelijat, joilla on vahva kasvuajattelu, verrataan niihin, joilla on vahva kiinteä ajattelutapa kahden vuoden aikana:

40_dweckstudy.jpg

Kuvittele, kuinka tämä ero skaalautuu yli 20 vuoden ajan elämästäsi peruskoulusta yliopistoon ja lopulta urasi. Lopputuloksen ero voi olla hämmästyttävä.

Siksi vanhemmat ja opettajat ovat äskettäin liikkuneet lopeta lasten älykkyys . Aikuiset ajattelevat rohkaisevansa lapsia ylistyksellä, mutta todella edistävät kiinteää ajattelutapaa. Jos uskot menestyksesi johtuvan älykkyydestä eikä kovasta työstä, niin kun kohtaat epäonnistumisen, syytät älykkyyttäsi etkä kovan työn puutetta.

Kasvuajattelun omaaminen on tärkeää, koska kohtaat väistämättä haasteita luokkatyössäsi. Teet paljon huonommin biologiatestissä kuin oletit. Saat takaisin esseen, jossa on paljon punaisia ​​merkkejä sanomalla, ettet vain saanut sitä.

Siitä tulee kamala olo. Tiesin - täydellisistä arvosanoistani huolimatta en ollut lähelläkään jokaista tehtävää ja testiä.

Mutta kun olet antanut itsellesi aikaa surua, Sinun on analysoitava tarkalleen mitä teit ja selvittää, mikä meni pieleen. Toimintasi johtivat tähän alitulokseen, ja sinun on muutettava toimintojasi parantaaksesi tulosta.

Kaikki alkaa uskomalla, että pystyt parantumaan. Jos et hyväksy tätä, vain nostat kätesi ja annat itsesi kohtalollesi, mikä on pohjimmiltaan kuin kohdella jokaista luokkaa arpajaisena. (Alla puhun enemmän siitä, miten palautetta käytetään reflektoimaan opintostrategiasi ja parantamaan sitä.)

Ajatus kasvua ajattelusta on todella tärkeä koko elämässä. Olitpa sitten opettelemassa hiihtoa tai yrität luoda vahvempia ystävyyssuhteita, usko siihen, että pystyt parantamaan, antaa sinulle polttoainetta analysoida puutteesi objektiivisesti ja yrittää tosiasiallisesti parantaa niitä.

Vaihtoehtona on hyväksyä, että olet nyt yhtä hyvä kuin koskaan, ja että missä tahansa tasossa olet, miten pysyt loppuelämäsi ajan. Se kuulostaa minulle melko ontuvalta.

40_grow.jpg

Mitä voit tehdä kasvun ajattelutavan omaksumiseksi?

Jos vastasit kyllä ​​johonkin yllä olevan pop -tietokilpailun kohtaan, olet todennäköisesti käyttäytynyt kiinteästi. Tuskin muutat tätä heti, koska olet uskonut kiinteään ajattelutapaan monta vuotta.

Sen sijaan voit hyötyä ajattelutavan muutoksesta ja pienistä askeleista oikeaan suuntaan.

Toista ensin minun jälkeeni:

 • Olitpa kuinka hyvä nyt tahansa voi paranee, jos työskentelet kovasti ja käytät aikaa tehokkaasti.
 • Epäonnistumiset antavat sinulle arvokasta palautetta parantumisesta. Epäonnistumiset ovat vain väliaikaisia ​​takaiskuja, ja voit paremmin tulevaisuudessa.
 • Voit oppia olemaan hyvä missä tahansa, koska kyvyt ovat melkein kokonaan sinun.

Huomaa, että tämä ei tarkoita, että kaikki voivat olla Albert Einstein tai Kobe Bryant. Mutta sinä voi päästä paljon lähemmäksi kuin luulet.

Kun olet muuttanut ajattelutavan muutoksen, tärkeitä vaiheita on soveltaa käsitteitä työhösi ja uskoa niihin edelleen. Vietämme paljon enemmän aikaa alla selittämällä, miten palautetta voidaan käyttää opiskelun parantamiseen.

Jos haluat lukea lisää kasvuajattelusta, tarkista tämä Dweckin artikkeli tai hänen kirjansa Ajattelutapa: Menestyksen uusi psykologia .

Joitakin hauskoja esimerkkejä, tässä on video jostakin, joka oppii tanssimaan vuoden ajan kohdennetulla harjoittelulla:

Jos vuosi näyttää olevan paljon aikaa, tässä on video jätkästä, joka oppii potkimaan hieman yli viiden tunnin aikana:

Sama asia koskee kursseita.

Jos et usko olevasi luonnostaan ​​hyvä matematiikassa, sinä voi parantua.

Jos et ole koskaan ollut luonnollinen kirjailija, sinä voi oppia kirjoittamaan tehokkaasti.

Pysyn tässä kohdassa, koska on niin kriittistä päästä eroon rajoituksista, jotka asetat itsellesi nyt. Voit kehittyä siitä, missä olet, ja voit elää koko elämän.

40_meditation.jpg

# 2: Ole valmis työskentelemään ahkerasti

Olemme jo käsitelleet, kuinka korkeakoulut pitävät kurssitöitä yhtenä tärkeimmistä korkeakoulusovelluksista. Nämä koulut odottavat sinun suorittavan haastavan kurssikuormituksen joissakin koulusi vaikeimmista kursseista (usein AP- tai IB-luokat). Sinun on myös tehtävä tämä tasapainottaen ylimääräisiä oppitunteja, testivalmistautumista, sosiaalista elämää ja omaa järkeäsi.

Tämä tarkoittaa, että kurssisi kuormitus tulee olemaan haastava ja aikataulusi on vaativa. Jokainen luokka vaatii vakavan määrän työtä, ja joskus tuntuu siltä, ​​että sammutat vain uusia tulipaloja niin nopeasti kuin pystyt.

Vietin luultavasti vähintään neljä tuntia päivässä kotitehtäviin (viikonloppuineen) projekteihin ja opiskeluun. Tämä lisäisi dramaattisesti, kun finaalit ja AP-kokeet tulivat.

Tässä ei ole mitään keinoa. Koulusi älykkäin lapsi saattaa tuntua vain tuulevan läpi elämän ja menevän suoraan kuin ilman hikeä. (Jos hänellä on tämä maine, hän voi jopa aktiivisesti edistää sitä.)

Todellisuus on kuitenkin todennäköistä, että tämä ”täydellinen oppilas” murtaa perseensä joka päivä. Hän saattaa vain piilottaa sen hyvin tai ei oikeastaan ​​kohdella sitä työhön, joten hän ei näytä rikkovan hikeä. Jos todella nautit oppimisesta, kovaa työtä koulutyön parissa ei tule melkein yhtä tuskalliseksi.

Jos olet tottunut mukavaan elämään ja aikatauluun, jossa on paljon vapaa -aikaa joka päivä, sinun on luultavasti aloitettava kompromisseja muilla elämänalueilla. Jos välität erittäin kilpailukykyisestä yliopistoon pääsystä, niin tarve suunnata elämäsi sitä kohti.

Tämä tarkoittaa yleensä vähemmän henkilökohtaista rentoutumista tai sosiaalista aikaa ja oppituntien ulkopuolista, joka ei lisää hakemustasi. (Jälleen, en sano sinua omistaa tehdä tämä. Kaikkien opiskelijoiden ei tulisi pyrkiä korkeakouluihin ja mahdollisimman tiukkaan kurssikuormitukseen. Mutta se on mielekäs tavoite, joka on tärkeä monille teistä, joten olen vain oikeassa siitä, mitä siihen tarvitaan.)

Lukio on tietysti neljä vuotta, joten siitä tulee maraton.

Tarvitaan tehokkaita strategioita ymmärtääkseen, mihin viettää rajoitetun ajan parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

Vaatii kurinalaisuutta pitämään itsesi keskittyneenä, kun kaikkialla on häiriötekijöitä.

Se vaatii motivaatiota valtaan pettymysten ja vastoinkäymisten kautta.

Mutta palkinnot ovat sen arvoisia, ja jos opit nämä taidot, olet vahvempi loppuelämässäsi. Aiomme puhua kustakin näistä näkökohdista alla.

40_juoksija.jpg

# 3: Löydä jotain syvää ajamaan sinut

Melkein kaikille kunnianhimoisille opiskelijoille lukion työselostus tulee olemaan jauhaa. En sano, että oppiminen ei ole hauskaa, mutta väistämättä joudut tekemään tehtäviä, joista et välitä, istumaan luokassa kuuntelemalla syvästi tylsiä opettajia ja valmistautumaan kokeisiin, jotka eivät ole hauskoja. Kaikki tämä vie aikaa ja henkistä energiaa kuljettamaan kaikkein tuskallisimpia osia.

Motivaatiolla on suuri ero siinä, kuinka kovaa työskentelet ja kuinka vahvasti jatkat vaikeuksien kautta.

On käynyt ilmi, että motivaatiota on oikeastaan ​​kahdenlaisia: ulkoinen motivaatio (tulee ulkopuolelta) ja sisäinen motivaatio (tulee sisältä). Toinen niistä on paljon kestävämpi kuin toinen.

Yleinen ulkoisen motivaation lähde on vanhempien paine. Jos epäonnistut kokeessa, olet maadoitettu. Jos et siivoa huonetta, otat puhelimesi pois. Myönteisempää on, että jos saat A: n, ehkä vanhempasi ostavat sinulle kenkäparin, jota olet aina halunnut.

Tämä voi varmasti toimia - mutta vain lyhyellä aikavälillä eikä luotettavasti. Vaikka saatat tehdä läksyt ja lopettaa tekstiviestien lähettämisen yöksi, se johtaa lopulta turhautumiseen ja kaunaan, eikä se ole luotettava pitkään aikaan.

Muista vain, kun viimeksi puhuit vanhempiesi kanssa jostakin, mitä he halusivat sinun tekevän, kuten askareista tai kotitehtävistä. Rangaistuksen pelko voi olla tehokas motivaattori, mutta se kuluu, varsinkin kun vanhenet ja itsenäistyt.

'Hieno! Maadoita minut, en välitä! ' Kuulostaa tutulta? Jos luotat vanhempiesi motivaation ylläpitämiseen ja vanhempasi eivät ole lähellä, et toimi.

Verrattuna, sisäinen motivaatio tulee sisältä. Se on jotain, mitä haluat itsellesi - pilata muiden mielipiteitä.

Sinulla voi olla unelmakoulu, johon haluat osallistua.

Saatat haluta todistaa vihaajat ja epäilijät vääriksi.

Haluat ehkä kilpailla vihollistesi kanssa ja tulla kärkeen.

Rakastat oppia asioita vain siksi.

Pimeimpinä aikoina tämä motivaatio ajaa sinut eteenpäin. Kun olet väsynyt ja haluaisit mieluummin katsella YouTubea, ajatus B: n saamisesta vie sinut sängystä ja pitää sinut keskittynyt. Kun saat esseeisi C-arvon, epäonnistumisen ajatusta ei voida hyväksyä, eikä sinulla ole muuta vaihtoehtoa kuin kysyä, mihin jäit ja miten voit parantaa tulevaisuudessa.

Tutkimukset osoittavat, että ulkoinen motivaatio, kuten palkinnot, ovat heikot vahvistimet lyhyellä aikavälillä ja negatiiviset vahvistimet pitkällä aikavälillä .

Kaivaa syvälle, etsi jotain sisäistä, josta välität, ja lisää polttoainetta tuleen.

Haluan varoittaa tässä, että sinun pitäisi yrittää välttää epäterveelliset motivaatiot, jos mahdollista. Olin lukukunnassa erittäin kilpailukykyinen siihen asti, että olin vastenmielinen, ja lukion ilmapiiri oli kaiken kaikkiaan melko myrkyllinen. On parempi, jos löydät jotain positiivista rohkaistaksesi sinua, joka ei tee sinusta hölmöä.

Siellä on lisää sisäisestä ja ulkoisesta motivaatiosta täällä , kirjoitettu opettajille.

40_match.jpg

Tähän asti olemme käsitelleet todella korkeatasoista ajattelutapaa ja psykologiaa. Tiedän, että osa tästä kuulostaa hullulta motivoivalta puheelta, mutta luota minuun: paljon enemmän opiskelijoita kärsii näistä ongelmista kuin haluaisin.

Vaikka koulut käsittelevät näitä aiheita harvoin, mielestäni ne ovat kaikista kriittisimpiä. Jos et usko kykysi parantaa, jokainen epäonnistuminen lamauttaa sinut henkisesti. Jos sinulla ei ole mitään ajaa sinua, työsi joka päivä on tuskallista. Tarvitset erittäin vankan perustan, jolle voit rakentaa todelliset oppimis- ja opiskelutottumuksesi.

Tässä mielessä puhumme seuraavasta tasosta: hyvistä akateemisista käytännöistä ja tottumuksista.

Osa 2: Yleinen suunnittelu ja tavat

Jotta saat 4.0 GPA: n, tarvitset muutakin kuin oikean ajattelutavan - sinun on kehitettävä tehokkaita opiskelutottumuksia. Tässä osassa kerrotaan, miten voit suunnitella opintoaikataulusi niin, että olet saavuttamassa 4.0.

# 1: Suunnittele erityinen kurssisarjasi varhain

Aloitetaan perusasioista. Sinun on tiedettävä aikaisin, mitä luokkia aiot viettää neljä vuotta lukiossa. Tämä auttaa valmistautumaan henkisesti tuleviin asioihin. Kun olet varmistanut, että sinulla on kaikki vaatimukset, voit alkaa kerätä tietoja tulevista tunneista - ja voit myös kuvata tarina, jonka rakennat yliopistosovelluksiisi.

Voit lähestyä kurssijärjestystäsi kahdella tavalla:

 • Ensimmäinen tapa on ylhäältä alas. Kuinka monta AP -luokkaa haluat ottaa ennen kuin haet korkeakouluun? Mitkä? Tässä mielessä voit täyttää luokat taaksepäin kunkin luokan vaatimusten perusteella.
 • Toinen tapa on alhaalta ylöspäin. Mitä luokkia olet jo käynyt? Mikä on looginen, kunnianhimoinen edistysaskel tästä eteenpäin? Tämä vie sinut nyt vanhempaan vuoteen.

Suuntaa odotettu kurssijärjestys kiinnostuksen kohteidesi mukaan. Sinun ei tarvitse ottaa kaikkia saatavilla olevia vaikeita luokkia. Muista mitä Harvardin vastaanottokeskus sanoo: '[Opiskelijoiden tulisi harjoittaa vaativinta korkeakoulujen valmisteluohjelmaa, jokaisen oppilaan valmiuden mukaan tietyille opintoaloille '' (lihavoitu korostus minun).

Karkeasti ottaen sinulla on tapana sopia yhteen seuraavista luokista:

 • Matematiikka / tiede
 • Yhteiskuntatieteet
 • Humanistiset tieteet

Tästä on hyötyä korkeakouluille, jotta he ymmärtäisivät, mihin olet nojautunut. Olin tiedepoika ja otin varmasti mukaan kaikki tärkeimmät AP-tieteet sekä Calc BC ja Stats. Kävin edelleen AP -englantia, historiaa ja espanjaa, mutta en osallistunut taloustieteen, psykologian ja muiden AP -kursseille.

Jos et tiedä mistä olet kiinnostunut, voit tehdä yleinen leviäminen tavallisista kursseista. Kuten ehdotan Harvardiin pääsemisen oppaassani, suosittelen miettimään, mitä haluat sovellustarinasi olevan ja erityisten etujen syvällinen tutkiminen eikä yritä olla liian pyöristetty. (Anteeksi, että jatkan linkittämistä Harvard-oppaaseni, mutta se sisältää parhaat valintani neuvot ja resonoi voimakkaasti tämän oppaan kanssa!)

Tämä tarkoittaa myös, että sinun ei tarvitse pelata samaa peliä kuin kaikki muutkin. Teet ei täytyy käydä täsmälleen niin monta AP-kurssia kuin koulusi huippuopiskelija.

Oletko kirjailija, joka todella haluaa esitellä tämän kyvyn yliopistosovelluksessasi? Sinun ei tarvitse ottaa AP Biologiaa. Se voi olla sinulle todella vaikeaa ja nauttimatonta, ja se vie satoja tunteja, jotka on paljon parempi käyttää muualla, mikä vahvistaa sovellustasi.

Liiketoimintaani varten haastattelen ja palkkaan paljon Ivy League -opiskelijoita. Kun kysyn AP -pisteistä, on todella harvinaista, että joku on suorittanut täyden valikoiman AP -kursseja tai jopa lähellä 14 AP -testiä, jotka otin. Useimmiten se on keskittynyt heidän ydintoimiinsa.

Älä tunne painostusta tekemään sitä, mitä ystäväsi tekevät tai mikä on yleisesti hyväksyttyä oikein.

Lopuksi, varmista, että ymmärrät todella jokaisen jatkokurssin kaikki edellytykset ja suunnittele eteenpäin. Sinun on ehkä suoritettava kesäkoulun kurssit-ymmärrä, miten tämä toimii, ja ennakoi mahdolliset ongelmat.

Henkilökohtainen esimerkki: Halusin opiskella AP Biologian ensimmäisen vuoden, mikä tarkoitti sitä, että minun piti ottaa biologia kesäkurssina 8. luokan jälkeen. Tämä oli epätavallista, ja minä olin vain yksi kahdesta ensimmäisestä ensimmäisestä.

Seuraavana vuonna halusin ottaa AP Chemistryn toisen vuoden opiskelijaksi, mikä vaati minua ottamaan kemiaa kesällä. Lukioissani oli vain kaksi käytettävissä olevaa luokkaa kemialle, ja ne asettivat etusijalle vanhemmat opiskelijat. En saanut harjoittelua, mikä tarkoitti sitä, että minun piti ilmoittautua lukioon puolen tunnin päässä ja ajaa edestakaisin joka päivä (kiitos, isä).

40_chemistry.jpg

# 2: Aloita varhaisen tiedon saaminen tulevista kursseista

Toinen etu varhaisesta suunnittelusta on se voit aloittaa tietojen keräämisen kursseista, joita käyt tulevina vuosina. Tämä valmistautuu henkisesti tuleviin asioihin ja antaa sinun rakentaa elämääsi vastaavasti, kuten sinulla on oikea määrä opetussuunnitelmia, jotta voit pysyä pinnalla.

Eri kouluilla on erilainen maine kurssien järjestämisessä. Koulussani AP Biology pidettiin uhkaavana käynnistysleirinä, joka vaati pienten yksityiskohtien vakavaa muistamista. Sen sijaan AP-fysiikka oli todella rento, vaikka käsitteellisesti mielestäni se on paljon vaikeampaa.

Tämä voi olla päinvastaista muissa kouluissa. Tämän ennustaminen auttaa sinua valmistautumaan elämäänsi etukäteen ja varmistamaan, että tiedät mihin olet menossa.

Eri opettajilla on myös erilainen maine. Eräs koulun AP -biologian opettaja tunnettiin erinomaisena - hän selitti käsitteet selkeästi, oli innostunut ja näytti oppilaille suuremman kuvan. Toista opettajaa pidettiin yksimielisesti yhtenä koulumme huonoimmista opettajista. Minulla oli jälkimmäinen (hauska tarina tästä myöhemmin).

Vaikka sinulla ei ehkä olisikaan hallintaa saamasi opettajan suhteen, pystyt arvioimaan, kuinka paljon vaihtelua on tulevaisuudessa.

Kuinka aloitat tämän tekemisen?

 • Opi tuntemaan yläluokan miehiä ja keskustele heidän kanssaan kokemuksistaan ​​luokissa. Kaikki rakastavat tarttua kouluun. Jos sinulla on vanhempia sisaruksia, kysy heiltä ja heidän ystäviltäsi tai liity klubiin, jonka kautta voit tavata yliluokkalaisia.
 • Keskustele opettajien kanssa etukäteen. Esitä rehellisiä kysymyksiä siitä, kuinka valmistautua luokkiinsa, miltä viikkotyökuormitus näyttää ja kuinka intensiivinen opiskelija tuntee luokan olevan. Suurin osa opettajista arvostaa tätä, kunhan et jatka hermostunutta heitä siitä.

Jos asetat odotuksesi oikein tulevaisuutta varten, olet valmis selviämään myrskyn.

40_lightning.jpg

#3: Ole säälimättä tehokas aikasi kanssa

Tämä on luultavasti tärkein neuvoni tässä osiossa.

Jokaisen ihmisen elämässä on yksi rajoitus Bill Gatesin ja Mark Zuckerbergin omasta omaan ja minuun. Se on aika, jonka sinulla on päivässä. Jokaisella on vain 24 tuntia vuorokaudessa, ja se kestää sinä saadaksesi kaiken irti jokaisesta päivästä.

Jos tavoittelet huippuopistoa, vahvan sovelluksen rakentaminen vie todennäköisesti lähes kaiken vapaa -ajan. Karkeasti ottaen arkipäivän 24 tunnista sinulla on kahdeksan tuntia koulua ja kauttakulkua (jotka ovat pakollisia), kahdeksan tuntia koulun ulkopuolista elämää ja kahdeksan tuntia unta. (Ja minä tehdä suosittelen nukkumaan - lisätietoja siitä myöhemmin.)

Kahdeksasta tunnista, jonka sinulla on koulun ulkopuolella, saatat tarvita neljä tuntia päivässä kotitehtävien läpikäyntiin ja vielä kaksi tuntia opetussuunnitelmien ulkopuolella. Tämä antaa sinulle vain kaksi tuntia vapaa -aikaa. Viikonloput poistavat kahdeksan tunnin koulunkäynnin, mutta todennäköisesti korvaavat sen uusilla opinnoilla, testivalmisteluilla ja ylimääräisillä tunneilla.

Kun näin kartoitetaan, se on selvää sinulla on tiukasti rajoitettu määrä aikaa päivittäin selviytyäksesi siitä, mitä tarvitset.

Siksi, jokainen tunti, jonka voit käyttää tai käyttää tehokkaammin, on valtava voitto.

Lisäksi, jos voit säästää tunnin joka päivä, voit saada ylimääräiset 365 tuntia vuodessa. Tämä on valtava aika, jonka avulla voit parantaa arvosanojasi tai edistyä vakavasti koulun ulkopuolella.

Eniten ajetut hakijat, joiden kanssa kilpailet, ovat kohdennettuja ja tuottavia vähintään 80% kaikki aika. He ovat motivoituneita tekemään hyvin ja usein intohimoisesti tekemisiin. (Muista, mitä keskustelimme sisäisestä motivaatiosta.)

Jos olet tuottava vain puolet tästä - eli 40% ajasta - menetät 3 500 tunnin tuottavuuden kolmen lukuvuoden aikana. Tämä on hämmästyttävä määrä.

Puhumme tarkemmin ajanhallinnasta alla, mutta haluaisin nyt esittää kaksi korkean tason kohtaa.

Mihin tahansa toimintaan käytetyllä ajanjaksolla on yleensä marginaalituoton väheneminen

Tämä tarkoittaa sitä, että jokaiselle asettamallesi aikayksikölle tuottamasi lisäarvo kutistuu nopeasti.

40_diminishingreturns.jpg

Tämä on taloustieteen käsite, jota sovelletaan paljon jokapäiväiseen elämään.

Huomaa, kuinka alussa pieni ponnistus vaikuttaa suuresti tuloksiin. Hetken kuluttua jokainen ylimääräinen vaivayksikkö tuskin liikuttaa neulaa ulostulossa. Siten 'pienenevät marginaalituotot'.

Yleinen aikavirta on sosiaalista aikaa tai viettämistä. Jos et ole nähnyt ystäviäsi koko päivän, ensimmäiset 10 minuuttia, jolloin näet heidät, tulevat olemaan erittäin jännittäviä. Jaat viimeisimmät uutiset ja juorut ja saat lisätietoja toistensa elämästä.

Ensimmäisen tunnin loppuun mennessä puhuttavat asiat kuitenkin usein loppuvat. Täällä hankalat hiljaiset äänet saattavat alkaa alkaa laskeutua ja ihmiset alkavat keskittyä puhelimeensa.

Kolmannen tunnin lopussa olet todennäköisesti zombimaisessa tilassa, jossa hengailet, mutta et oikeastaan ​​tee mitään erityisesti. Olisit voinut pakata tavarat kaksi ja puoli tuntia sitten ja viettää loppuajan tekemällä jotain tehokkaampaa.

Sama koskee tekstiviestejä, Snapchatia, Netflixiä ja Internetin selaamista onnellisuutesi suhteen. Ensimmäinen pikkuinen menee pitkälle, mutta loppuaika ei lisää niin paljon.

Ansa on, että kaikki nämä aktiviteetit ovat melko miellyttäviä ja kivuttomia verrattuna maratonin juoksuun tai opiskeluun. Kuten lämmin viltti talvella, niihin on helppo eksyä ja niistä on vaikea paeta. Se vaatii todellista kurinalaisuutta ja tahdonvoimaa murtautuakseen siitä ansaan ja tehdä vaikeita asioita, kuten opiskella testiä varten.

Yllättäen laskeva tuotto koskee yhtä lailla oppitunteja. On todellakin piste, jossa enemmän opiskelu ei nosta pisteitäsi ja olet vain pakkomielle ilman todellista syytä. Siellä on kohta, jossa enemmän aikaa esseen hiomiseen ei saa korkeampaa arvosanaa siitä.

Jos olet perfektionisti kuten minä, saatat olla pakkomielle jokaisen yksityiskohdan suhteen. Sinun on tunnistettava, milloin tarpeeksi hyvä on tarpeeksi hyvä, ja ylimääräiset aikayksiköt eivät oikeastaan ​​lisää työsi laatua.

Yllättäen 4.0 ei tarkoita täydellisyyttä jokaisessa työselostuksessa. Tämä on todella stressaavaa ja vaikeaa. Kyse on tarpeeksi hyvän työn tekemisestä kaikkialla ja parhaan hyödyntämisestä vähiten.

40_burnout.jpg

Löydä mahdollisuuksia hukkaan heitettyyn aikaan ja käytä sitä hyödyllisempiin asioihin

Ottaen huomioon yllä olevan laskevan tuoton käsite, sinun pitäisi tutkia, mihin vietät aikaasi ja kyseenalaistaa arvon, jonka saat jokaisesta siihen käyttämästäsi lisätunnista. Tämä ulottuu todella kaikkiin elämääsi.

Suuresti ottaen elämäsi sisältää koulun, läksyt, ylimääräiset opinnot, testivalmistelut, sosiaalisen ajan ja perheajan. Jotkut näistä ovat todella tärkeitä yliopistohakemuksellesi, kun taas toiset eivät.

Jos lukioelämäsi päätavoite on päästä parhaaseen korkeakouluun, sinun on rakennettava elämäsi maksimoimaan menestymismahdollisuutesi.

On olemassa muutama yleinen aikahyppy, jotka eivät päädy osallistumaan yliopistosovellukseesi niin paljon kuin luulet heidän tekevän.

Time Sink # 1: Aikaa vievä, tehoton opetussuunnitelman ulkopuolella. Tyypillisesti opetussuunnitelmat vievät eniten aikaa kurssitöiden ulkopuolella. Tietyt aktiviteetit vievät paljon aikaa, mutta eivät ole kovin vaikuttavia korkeakouluille, jos et toimi huipputasolla. Haluaisin mainita muutaman yleisen:

 • Soittaminen soittimella ja orkesterissa / marssiorkesterissa: Vakava muusikko saattaa harjoitella 1-2 tuntia päivässä. Marssibändissä oleminen saattaa lisätä keskimäärin tunnin päivässä. Kolmen vuoden aikana tämä lisää tuhansia tunteja. Jos et ole jonkin ryhmän johtaja tai kansallisen tason esiintyjä, tämä kokemus ei lisää merkittävästi hakemustasi. Anteeksi, että olen tylsä. Kuvittele maan tuhansia orkestereita ja marssibändejä, joissa on kaikki konserttimestarit, rummut ja suuret ensimmäiset tuolit. Jos olet joukkue, et erotu, mutta vietät paljon aikaa ei erottuu.
 • Vapaaehtoistyö: Jotkut opiskelijat ajattelevat, että 1000 tuntia vapaaehtoistyötä on paljon vaikuttavampi kuin 200 tuntia. Se ei ole - varsinkin jos teet jotain suoraviivaista, kuten toimitat näytteitä sairaalasta tai tarjoilet etulinjaa keittokeittiössä. Voit saada 'luottoa' vapaaehtoistyöstä vain, esimerkiksi, tunnin viikossa. Uudelleen, satoja tuhansia opiskelijoita vapaaehtoistyöhön eri puolilla maata - se ei ole niin erikoista, ellet sinä tehdä se on erikoista .
 • Yleisurheilu: Urheilukäytännöt ja pelit ovat uuvuttavia ja voivat kestää keskimäärin kaksi tuntia päivässä. Lisäksi kun palaat kotiin päivän päätteeksi, saatat olla liian väsynyt ylläpitämään tahdonvoimaa ja tekemään koulutyötäsi tehokkaasti. Jos et ole tarpeeksi hyvä rekrytoitavaksi urheilulajiisi tai ansaitse mielekkäitä eroja valtion tasolla tai sitä korkeammalla, se ei todellakaan ole niin vaikuttavaa. Jälleen kerran kuvitella, kuinka monta satoja tuhansia yliopisto -urheilijoita on eri puolilla maata, ja kuvittele, kuinka sovit tähän joukkoon.

Kuten näette, malli on se on helppo viettää aikaa toimintoihin, jotka ovat hyvin yleisiä, erittäin aikaa vieviä ja hyvin erotettavissa siitä, mitä kaikki muut tekevät.

40_orchestra.jpg

Time Sink # 2: kovat luokat, joita sinun ei tarvitse suorittaa. Kuten edellä mainitsin, sinun ei todellakaan tarvitse ottaa AP Biologiaa, jos se on erityisen vaikeaa sinulle. On helppo tarttua siihen, mitä kaikki muut tekevät, mutta sinun ei tarvitse pelata samaa peliä. Jos lopetat AP Biology -oppilaitoksen, saatat pystyä suorittamaan kaksi AP -kurssia muista haluamistasi aiheista.

Jos osallistut johonkin näistä aktiviteeteista, sen pudottaminen voi vapauttaa satoja tunteja vuodessa. Tämä on valtava aika.

Voit tehdä tämän suuren osan vapaa -ajasta seuraavasti:

 • Nosta arvosanasi: Jos sinulla on historiallisesti vähän aikaa tehdä kotitehtäviä ja testata korkealaatuista valmistelua, voit käyttää enemmän aikaa parempaan työhön koulussa.
 • Jatka syvää kiinnostusta ja tee merkittäviä saavutuksia: Tämä on vaikuttavampi korkeakoulujen valintakomiteoille kuin tyypillinen toiminta, ja se hyödyttää sinua henkilökohtaisesti, kun tutkit intohimojen kehittymistä.
 • Vietä tuo aika tekemällä asioita, jotka todella tekevät sinusta onnellisempia: Jos olet todella stressaantunut koko ajan, olet todennäköisesti käyttänyt aikaa johonkin, joka ei tee sinua onnelliseksi tai lisää paljon korkeakouluhakemukseesi. Sen pudottaminen on raikasta ilmaa.

Selkeä poikkeus yllä olevaan sääntöön on, jos todella nautit toiminnastasi. Jos pidät todella lentopallosta, mutta pelaat vain juniorikoulutustasolla, jatka sen tekemistä. Onni on tärkeä, ja on yleensä parempi olla onnellinen ja optimoimaton kuin kurja ja optimoitu.

Kaikissa muissa tapauksissa on vain typerää tehdä yksi näistä toiminnoista keskinkertaisella tasolla koulutyön tai muun hyödyllisen kustannuksella.

Tiedän, että tämä analyysi kuulostaa melko voimakkaalta, mutta se on erittäin tärkeää, eikä riittävästi opiskelijoita tosiasiassa ota askelta taaksepäin ja arvioi, miksi he tekevät mitä tekevät.

Se on myös todella hyvä elämäntaito - sinulla ei koskaan ole enemmän aikaa päivässä, ja kun pääset yliopistoon ja urallesi, saat parhaan hyödyn jokaisesta tunnista ja asetat sinut useimpien ihmisten edelle.

40_clock.jpg

Joten et ole huolissasi robotiksi tulemisesta, Myönnän, että en ole läheskään täydellinen 100%: n hyötysuhde koko päivän. Lukiossa vietin aikaa päivittäin keskustelemassa verkossa ystävien kanssa ja pelannut tietokonepelejä. Nämä olivat tapani rentoutua.

Kuitenkin, Annan harvoin koskaan tämän 'hukkaan' ajan laajentua yli tunnin päivässä, usein, koska annoin sen itselleni palkkiona, kun olen suorittanut kaikki kotitehtäväni. (Muista vähenevä marginaalituotto.) Vanhempani olivat myös melko tehokkaita moderaattoreita, joskus katkaisivat Internet -yhteyden yöllä, jotta en pysyisi kello 2 asti keskustelemassa typeristä asioista.

Jälleen tärkein neuvo tässä osassa on analysoida kaikkea tekemääsi ja päättää, onko se sen arvoista. Jos vietät aikaa oikein, kuten ehdotan oppaassani Harvardiin pääsemiseksi, tämä vie sinut paljon edellä useimpia luokkatovereitasi.

#4: Tiedä milloin jokainen tehtävä on määräaikainen ja suunnittele, suunnittele, suunnittele

Terveen elämän kannalta sinun on tiedettävä tarkkaan, milloin suuret kokeet ja paperit on suoritettava ja milloin jokainen kotitehtävä on määrä suorittaa.

Sitten sinun täytyy suunnittele etukäteen ja budjetoi riittävästi aikaa jokaiselle tehtävälle. Sinun täytyy huomata, milloin olet edessä tai takana aikataulussasi kullekin luokallesi, ja säätää aikaa, jotta voit päästä kiinni.

Tämä on pohjimmiltaan kuin viisi rinnakkaista putkilinjaa käynnissä kerralla:

40_ganttchart.jpg

TO Gantt-kaavio , yhteinen projektinhallintatekniikka. Vaikeampi kuin tarvitset, mutta käytetään tässä havainnollistamiseen.

Jos tiedät, että tarvitset kokonaisen viikon hyvän esseen kirjoittamiseen, suunnitella tätä. Aloita koko viikko ennen sen alkamispäivää, eikä myöhemmin.

Jos tiedät, että tarvitset 15 tuntia AP Biology -testin opiskeluun, varaa siihen aikaa joka päivä.

Ehdotan käyttää Google-kalenteri tai iCloud-kalenteri tätä varten. Voit värikoodata työluokkia, kuten kotitehtävät, projektit ja testit. Voit myös asettaa hälytyksiä asioista, jotka yleensä unohdat.

Haluat olla kone ja pyrkiä valmistautumaan kaikkeen, mistä olet vastuussa.

Sinun tulee käsitellä yllätyksiä tai viime hetken töitä suunnittelun epäonnistumisena. Nämä lisäävät stressiäsi ja heikentävät työn laatua. Mitään viime hetken kotitehtäviin liittyvää tietokilpailua ei pitäisi tapahtua.

Tiedän, että kaikki yöt ovat harvinaisissa tapauksissa välttämättömiä, mutta niiden ei pitäisi olla yleisiä. Vaikka saattaa olla hauskaa pitää yhteyttä ystäviinsä, kun etsit yötä paperille, ota askel taaksepäin ja ymmärrä, mitä siinä sanotaan: 'En suunnitellut tarpeeksi hyvin varatakseni tarpeeksi aikaa tähän tehtävään, vaikka olenkin jo 20 heistä. Se oli fyysisesti ja henkisesti tuskallista, ja todennäköisesti heikensi työni laatua. '

Parempi asia on saada paperi valmiiksi koko päivän ennen sen eräpäivää ja pidä se niin lujana, että olet varma, että saat siitä A.

Tässä on muutamia tehokkaita aikatauluvinkkejä:

 • Suunnittele aikataulusi säännöllisesti viikoittain ja kuukausittain: Ota vanhemmat mukaan, koska he voivat auttaa noudattamaan suunniteltua aikataulua ja määräaikoja.
 • Priorisoi työsi oikein: Tehtävät, jotka vievät suuremman osan luokan arvosanasta, ovat tärkeämpiä. Luokat, joilla pärjäät huonommin, tarvitsevat enemmän kriittistä huomiota. Sinun tulee olla dynaaminen ja sopeutua olosuhteisiin. Tehdä ei keskitä vain huomiosi tehtäviin, joista pidät enemmän tai jotka ovat sinulle helpompia.
 • Tiedä milloin leikata tappioita toistaiseksi ja siirry eteenpäin: On helppo jumittua uraan ja pyörittää pyöriäsi ilman edistystä. Siirry toistaiseksi johonkin muuhun ja palaa tehtävään myöhemmin. Kun tulet takaisin, sinulla on todennäköisesti uusi näkökulma ja pääset irti.

Jälleen, koska aiot käyttää rahaa vähintään 100 tuntia kuukaudessa kotitehtävissä, voit yhtä hyvin viettää tunnin kuukaudessa opastamalla, missä aika vietetään.

40_suunnitelma.jpg

#5: Älä priorisoi muita asioita unen yli

Nuku nyt. Näyttää olevan epidemia, että lukiolaiset nukkuvat säännöllisesti hyvin myöhään yöllä - esimerkiksi yli keskiyön - ja joutuvat heräämään kello 7 tai aikaisemmin. He tarvitsevat sitten kolminkertaisen espresson muutaman tunnin välein selviytyäkseen päivästä.

Tämä kuulostaa hullulta minulle.

Se on yleisesti hyväksyttyä teini -ikäisten pitäisi nukkua kahdeksan - kymmenen tuntia joka yö . Kun olin lukiossa, nukuin säännöllisesti klo 23–7 ilman epäonnistumista.

Muistan tämän selvästi, koska vanhempana vuonna minun piti pysyä kello 2 asti töissä englantilaisen ryhmäprojektin parissa, jonka olimme kaikki lykänneet. Tämä erottui minusta, koska olin harvoin koskaan pysynyt niin myöhään.

Ja kuitenkin, nukkuen joka päivä kahdeksan tuntia, pystyin silti pakkaamaan kaiken sisään. (Muista, mitä sanoin edellä siitä, että olen armoton ja käytät aikasi tehokkaasti.)

Uni vaikuttaa valtavasti suorituskykyyn ja onnellisuuteen.

Mikä pahempaa, se vaikuttaa sinuun salakavalalla tavalla - ajattelet hitaammin ja vähemmän luovasti. Pohjimmiltaan tapahtuu noidankehä: nukahdat myöhemmin, jolloin olet vähemmän tehokas ja kotitehtäväsi kestää kauemmin.

Jos et saa tarpeeksi unta, sinun on tutkittava, missä vietät aikaa, ja olla varma, että jokainen tunti, jonka käytät johonkin, on todella sen arvoista. Veikkaisin jotain tekee olemassa, jonka voit leikata pois.

Siellä on luultavasti jonkin verran yhdistelmää intensiivisestä kursseista, vaativasta koulusta ja intensiivisistä opetussuunnitelmista, jotka tekevät erityisen vaikeasta kaivaa enemmän aikaa. Mutta olen varma, että ainakin yksi kahdesta asiasta tapahtuu:

 1. On paljon aikaa vietetty toimintaan, joka ei oikeastaan ​​kannata yliopistoon pääsyä tai
 2. Aikaa menee hukkaan muualla (käsitelimme molemmat yllä)

Voin myös arvata, että jotain tyhmää tapahtuu: myöhäistä nukkumista pidetään nyt kunniamerkkinä, erityisesti uber-kilpailukykyisissä lukioissa. Jos olet ahkeria opiskelijoita, ihmiset todennäköisesti ylpeilevät usein siitä, että he saavat vain neljä tuntia unta. Red Bullsin näkyvä näkeminen on ylpeä asia. Heillä saattaa olla jopa houkutus jakaa tämä Instagramissa, joka ajoitettiin täydellisesti kello 3 aamulla.

40_allnighter.jpg #allnighter

Tämä on typerää, koska se kannustaa päinvastoin kuin haluat - se palkitsee sinut tehottomuudesta, ei tehokkaasta. Itse asiassa ihmiset, jotka tekevät tämän, todennäköisesti tuhlaavat aikaa iltapäivällä, koska he haluta nukkua myöhään. Kuulostaa hullulta, eikö olekin?

Sinun tulisi pyrkiä päinvastoin - tehdä todella hyvin ja tehdä siitä näyttävän helpolta. (Jos ihmiset eivät todellakaan tee tätä, pyydän anteeksi, koska olen vanha mies ja en ole yhteydessä teini -ikäisiin.)

Tässä on vinkkejä enemmän unta varten:

 • Pakota unen määräaika joka päivä , kuten kello 23, jotta voit nousta kello 7 mennessä valmistautuaksesi kouluun. Pakota itsesi makaamaan sängyssä, älä tartu puhelimeesi ja kaivaa peiton alle. Jos joudut rikkomaan tätä määräaikaa, varmista, että sinulla on siihen hyvä syy.
 • Leikkaa kofeiini kuusi tuntia ennen aikataulun mukaista nukkumaanmenoa. Tämän jälkeen kofeiinin juominen voi olla vakavat vaikutukset unen laatuun . Näen ihmisiä Starbucksissa kello 21.00 eikä minulla ole aavistustakaan siitä, kuinka he nukkuvat yöllä. Jos tarvitset kofeiinia pysyäksesi hereillä klo 17–23, et todennäköisesti nuku tarpeeksi yöllä!
 • Vähennä elektronisten näyttöjen käyttöä puhelimissa, tableteissa ja näytöissä ennen nukkumista. Sininen valo näytöiltä häiritsee vuorokausirytmiäsi huijaamalla kehoasi luulemaan, että on päivänvaloa, kun ei ole. Voit myös asentaa ohjelmiston, joka muuttaa näytön värin lämpimämmäksi. Flux sopii erinomaisesti pöytätietokoneille ja kannettaville tietokoneille Iltahämärä Androidille. iPhone tarjoaa ilmaisen Night Shift -tilan, johon pääset Asetukset-sovelluksen kautta.
 • Jos sinulla on tapana tuhlata liikaa aikaa ennen nukkumaanmenoa (kuten minä), niin noudata määräaikasi tiukasti uudelleen.

40_sleep.jpg

Tähän asti olemme keskustelleet korkean tason strategia. Tämä kuulostaa yleiseltä elämänohjeelta, joka on tarkoituksenmukaista, kun otetaan huomioon, että koska olet opiskelija, koulu on tärkeä osa elämääsi.

Jos haluat saada 4.0 GPA: n, sinun on hankittava se hallitse elämäntottumuksiasi ja psykologiasi.

En voi toistaa tarpeeksi, että tarvitset vankan perustan, jonka päälle voit rakentaa opiskelu- ja tehtävätyöt. Jos sinulla ei ole tätä, päädyt kuin ne onneton opiskelijat, jotka ottavat raskaita kurssikuormia ja kampelaa vuosia, nukkuvat viisi tuntia yössä, tuntevat kurjaa ja eivät pääse kohdekouluihinsa.

Tämä on resepti akateemisesta tyytymättömyydestä ja pettymyksestä. Se on kuin yrittäisi rakentaa talo juoksuhiekalle.

Sen sijaan haluat rakentaa linnoituksen kallioperälle. Kun olet lukenut tämän oppaan, tarkista kaikki tärkeät muistiinpanot ja pohdi, ajatteletko, että suoritat ne hyvin. Voit jopa tehdä tämän joka lukukausi varmistaaksesi, että olet 4.0-tasosi tiellä.

Osa 3: Yleinen luokkastrategia

Kun korkean tason tavarat on peitetty, pääsemme nyt sen paksuuteen: miten päästä suoraan Kuten varsinaisissa luokissasi. Tämä osa kattaa yleiset luokkastrategiat, joita sovelletaan jokaiseen valitsemaasi luokkaan aiheesta riippumatta. Luku 4 kattaa sitten yksittäisten oppiaineiden, kuten matematiikan ja englannin, strategiat.

40_subjects.jpg

# 1: Ymmärrä kuinka luokka luokitellaan

Vuoden alussa jokainen opettaja tekee selväksi, miten luokka luokitellaan. Tämä vaihtelee valtavasti aiheista aiheisiin ja opettajista opettajiin, ja on tärkeää ymmärtää, mihin sinun pitäisi viettää aikaa saadaksesi parhaat tulokset.

Tähän liittyy kaksi tärkeää osaa:

Kuinka työn eri osat painotetaan viimeisessä palkkaluokassa?

Yleensä tämä tarkoittaa jakamista kotitehtävien ja projektien välillä, testituloksia ja osallistumista. Eri opettajilla on eri painotukset. Usein luonnontieteiden ja matematiikan luokat keskittyvät testeihin, kun taas englantilaiset keskittyvät esseisiin ja projekteihin.

Sinun on laadittava jokaiselle kurssille strategia menestyäksesi parhaalla mahdollisella tavalla. Yksinkertainen nyrkkisääntö on se sinun pitäisi käyttää suhteellista aikaa riippuen siitä, kuinka paljon se vaikuttaa arvosanaasi.

Jos luokassa on 50% testejä, 40% kotitehtäviä ja 10% osallistumista, sinun tulisi jakaa aikasi tälle luokalle vastaavasti. Tässä tapauksessa voit päästä eroon vähimmällä osallistumisella luokkiin niin kauan kuin ässä testit ja kotitehtävät.

Joskus tämä voi olla harhaanjohtavaa - jotkut opettajat saattavat antaa vähän painoa esimerkiksi kotitehtäville ja enemmän kokeille (tämä on melkein aina tapaus yliopistokursseilla).

Mutta testeissä on usein vaikea tehdä hyvin ilman säännöllistä sitoutumista kotitehtäviin, joten sinun tulisi käyttää tämä aika kotitehtäviin, vaikka ne eivät vaikuttaisi palkkaluokkaasi.

Mikä on luokitusasteikko - onko se kaareva? Vai perustuuko se testitulosten absoluuttiseen asteikkoon?

Kaarevat asteikot ovat harvinainen lukioissa, todennäköisesti siksi, että ne johtavat ei -toivottuun kilpailuun. Mutta jos luokkasi on kaareva, sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, missä olet luokassa, sijoituskohtaisesti, ja sinun on annettava itsellesi ylimääräistä heilutustilaa, jos testin käyrä on erityisen kova.

Jos sen sijaan luokka luokitellaan absoluuttisella asteikolla, kuten 93% + on A ja testit eivät ole kaareva, voit keskittyä enemmän omaan esitykseen. Tämä tekee myös suunnittelusta ennakoitavampaa - jos olet 87%: ssa ja haluat nostaa itsesi jopa 93%: iin, voit selvittää, mitä jäljellä olevien kotitehtävien ja testitulosten on oltava, jotta saat A.

40_calculator.jpg

# 2: Opi oppimaan

Oppiminen on salaperäinen prosessi. Et todennäköisesti muista, kuinka opit kävelemään tai puhumaan. Kun muistat jotain, voit muistaa sen tosiasian jonkin aikaa myöhemmin, vaikka et todellakaan tiedä, mitä aivoissa todella tapahtuu.

Jopa tutkimuksen eturintamassa, oppimisen luonne on edelleen melko salaperäinen.

Siitä huolimatta on vielä pari oppimisen periaatetta, jotka ovat osoittautuneet tehokkaiksi.

Kuvittele tietosi puuna

Puun rakentamiseen tarvitaan ensin vahvat juuret ja runko - nämä ovat aiheen peruskäsitteet. Sitten rakennat oksat ja lehdet - nämä ovat pienempiä yksityiskohtia, joihin usein testataan.

Jos sinulla ei ole tavaratilaa, sinulla ei ole mitään oksien kasvaa. Joten kun opit jotain, keskity todella oppimisen perimmäiseen ytimeen - ytimeen, joka on taustalla kaikki pienet yksityiskohdat. (Sain tämän vertaus Elon Muskilta , SpaceX: n ja Tesla Motorsin takana tunnettu yrittäjä.)

Otetaan esimerkki laskennasta johdannaisten käsite. Testissä saat usein funktion ja sinua pyydetään löytämään sen johdannainen. Eri toiminnot käyttäytyvät eri tavoin; 2: n johdannainen x 2on 4 x , mutta synnin johdannainen ( x ) on cos ( x ). Nämä vaativat usein ulkoa, ja yksityiskohdat ovat puun lehtiä.

Puun runko on perusta ajatus siitä, mitä johdannainen on: kun otat funktion johdannaisen, se, mitä teet, on määritellä muutoksen tahti pitkin toimintoa. Missä tahansa tietyssä pisteessä muutosnopeus on yhtä suuri kuin funktion tangentin viivan kaltevuus kyseisessä pisteessä.

40_johdannainen.jpg

Johdannaiset, yksi tärkeimmistä laskennan käsitteistä. Jos et ole läheskään ottamassa kalkkia, älä huoli yksityiskohdista vielä.

Kun ymmärrät tämän rungon, jokaisella johdannaiskaavalla on jälkikäteen järkeä. Pystyt imemään uusia kaavoja - uudet oksat ja lehdet - paljon helpommin, koska lisäät ne vain tavaratilaan.

Mutta jos et ymmärrä tätä tavaratilaa, huomaat kamppailevasi muistaa yksityiskohdat paloittain, ikään kuin tekisit kömpelön peiton.

Tämä pätee myös humanistisiin tieteisiin. Kun opit kirjoittamaan esseen englanniksi tai historiaan, katsokaa pidemmälle kuin noudatat vain opettajan antamaa vakiomallista essee-mallia. Tässä sinun on ymmärrettävä:

 • Väitös-todiste-johtopäätösrakenne on tehokas tapa esittää väitteitä koska valmistaudut lukijaan siihen, mitä aiot sanoa, todista se todisteilla ja kerro sitten tärkeät takaisinkohdat.
 • Kun mainitset tekstin todisteita kirjasta, sinun on yhdistettävä se takaisin opinnäytteeseesi tehdä selväksi, miten todisteet tukevat tai todistavat väitteesi.
 • Siirtyminen kappaleiden välillä ja kappaleiden sisällä auttaa lukijaa koota kaikki erilaiset pisteesi yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Kun olet rakentanut tämän tavaratilan, yksityiskohdat siitä, miten tämä tehdään todellisilla sanoilla ja lauseilla, tulevat luonnollisesti. Jos et rakenna runkoasi, turhaudut jonkun toisen ohjeiden noudattamiseen tietämättä miksi.

Kun opit jotain, yritä todella kysyä itseltäsi, mikä on oppimasi ydin. Kun tunnistat tämän, yksityiskohdat tulevat sinulle luonnollisemmin. Monet opettajat eivät opeta tällä tavalla, joten sinun on tehtävä se itse.

Liitä jatkuvasti oppimasi asiat jatkuvasti asioihin, jotka tiedät

Kun visualisoin kuinka tieto toimii, kuvittelen solmujen verkoston, joka on kytketty toisiinsa. Jokainen solmu on tietoyksikkö - matemaattinen kaava, käsite tai historiallinen tosiasia.

Kun kaksi solmua on kytketty, näen ne liittyvät toisiinsa. Kaksi linkitettyä solmua voi olla esimerkiksi ympyrän pinta-ala ja ympyrän kehä.

40_networknodes.jpg

Kuinka visualisoin tietoni: jokainen ympyrä on käsite tai tosiasia, ja viivat yhdistävät toisiinsa liittyviä käsitteitä.

Jotkut solmut ovat vahvasti yhteydessä toisiinsa. Jotkut solmut riippuvat vain langasta.

Heikosti linkitetyt solmut, joihin ei ole pääsyä, unohdetaan usein paljon nopeammin. Intuitiivisesti tällä on järkeä: jos tietty käsite liittyy muihin käsitteisiin, sinulla on paremmat mahdollisuudet aktivoida liittyvät käsitteet aina, kun muistat jonkin siihen liittyvistä käsitteistä. Tämä sementtii kaikki ympärillä olevat käsitteet.

Tiedän, että tämä on hyvin abstrakti, joten käytämme esimerkkiä. Yhdysvaltain historiassa opit kolmesta ydintapahtumasta: vallankumouksellisesta sodasta, sisällissodasta ja orjuuden poistamisesta sekä naisten äänioikeuksista.

Raakavoimainen tapa oppia näistä tapahtumista on muistaa jokaisen tapahtuman tosiasiat ja yksityiskohdat ikään kuin kukin olisi omassa itsenäisessä tyhjiössään. Loppujen lopuksi sinua opetetaan ja testataan todennäköisesti yksikköittäin, joten tämä on luonnollinen tapa oppia.

Mutta todellisuudessa on olemassa keskeisiä teemoja, jotka yhdistävät nämä tapahtumat:

 • Ajan myötä alistetuilla on taipumus ansaita vapautensa: Vallankumouksellisessa sodassa amerikkalaiset siirtolaiset olivat Britannian hallituksen vallassa, kunnes he voittivat itsenäisyytensä. Sisällissodassa orjuus oli kiistanalainen aihe, joka lopulta johti sen lakkauttamiseen ja orjien vapauteen. Naisten äänioikeuden osalta naiset ansaitsivat oikeuden äänestää tasa-arvoisesti kuin miehet. Tämä suuntaus pätee edelleen nykyään homoavioliitto -oikeuksiin.
 • Jokaisessa tapahtumassa keskeiset johtajat puhuivat massojen puolesta ja edustivat heidän tahtoaan: Esimerkkejä näistä ovat vallankumouksellisen sodan perustajat, Abraham Lincoln ja Frederick Douglass sisällissodalle ja Susan B. Anthony naisten äänioikeudelle.
 • Jokaisessa tapahtumassa oli vastustusta, joka yritti säilyttää vallitsevan tilanteen: Tämä olisi brittiä, etelää ja yhteiskuntaa yleensä. (Sekä miehet että naisia vastusti naisten äänioikeutta.)

En ole historian ystävä, joten pahoittelut tästä yksinkertaistamisesta.

Nämä yhdistävät teemat auttavat sinua näkemään näiden tärkeiden tapahtumien malleja. Kun opit Abraham Lincolnista, voit verrata hänen saavutuksiaan George Washingtonin saavutuksiin vahvistamalla ymmärrystäsi molemmista.

Nyt nämä tapahtumat eroavat selvästi valtavasti toisistaan, mutta kontrastien määrittely on yhtä hyödyllistä. Vallankumouksellisen sodan ja naisten äänioikeuden taistelun aikana tärkeimmät yllyttäjät olivat alistettuja - siirtomaita ja naisia. Sitä vastoin sisällissodassa toimintaa johtivat voimakkaammin valkoiset miehet unionissa ja vähemmän orjat itse.

Näiden kontrastien määritteleminen edelleen kehittää yhteyttä tapahtumien välillä, mikä puolestaan ​​johtaa molempien vahvempaan ymmärtämiseen. Se auttaa myös sinua esittämään mielenkiintoisia kysymyksiä miksi nämä tapahtumat poikkesivat toisistaan.

Näet kuinka kokonaisuutena rakennat tätä toisiinsa liittyvää tapahtumaverkostoa. Kun opit maailmanhistoriaa, voit sovittaa tähän kehykseen Ranskan vallankumouksen, Venäjän vallankumouksen, kolonisaation lopun ja muut tapahtumat.

Tämä rikas, moniulotteinen verkon rakentaminen on jyrkkä vastakohta historian tavalliselle opetustavalle - yksiulotteisena aikajanana. Yksiulotteinen tapa oli se, kuinka minulle opetettiin historiaa, ja se teki historiasta melko tylsän kokoelman historiallisia tosiasioita, mikä on sääli, koska oppiminen voisi olla paljon mielenkiintoisempaa ja tehokkaampaa.

Jos pystyt keskittymään vahvan osaamisen rakentamiseen ja yhdistämään oppimasi siihen, mitä jo tiedät, voit oppia paljon tehokkaammin.

40_puu.jpg

#3: Ymmärrä opettajien ajattelu ja anna heille mitä he haluavat

Jos oppiminen on sinun tehtäväsi, opettajasi on pomo. Sinun vastuullasi on noudattaa opettajan ohjeita ja antaa opettajalle mitä hän haluaa. Suorituskykysi määrittää sitten, saatko ylennyksen (A) vai potkut (F).

Tämä voi olla pelottavaa, mutta sen ei tarvitse olla. Vaikka opettajat saattavat näyttää vaikuttavilta tiedon etujoukoilta, todellisuudessa he ovat ihmisiä, joilla on kunnianhimoa ja puutteita kuten kaikilla muillakin.

Kun ymmärrät opettajan ajattelun, voit muokata lähestymistapaa luokkaan parantaaksesi mahdollisuuksiasi menestyä hyvin luokassa. Tämä on erityisen tärkeää subjektiivisissa kappaleissa, kuten esseiden arvioinnissa, ryhmäprojekteissa ja luokan osallistumisessa.

Opettajasi tyypit vaihtelevat suuresti. Jotkut opettajat ovat veteraaneja - he ovat nähneet kaiken ja eivät siedä valitussa. Toiset ovat uusia - he yrittävät edelleen selvittää sitä, haluavat todella tehdä hyvää työtä ja haluavat opiskelijoiden hyväksynnän.

Jotkut opettajat ovat intohimoisia, haluavat olla yhteydessä opiskelijoihin ja saavuttaa carpe diem -päiviä päivittäin. Toiset ovat hämmentyneitä ja haluavat vain, että lapset pysyvät hiljaa ja aiheuttavat vähemmän ongelmia elämässään, jotta he voivat mennä kotiin katsomaan Kävelevä kuollut .

Jotkut opettajat haluavat vilkasta keskustelua luokassa ja haluavat nähdä oppilaiden inspiroivan toisiaan. Toiset pitävät luokkaa kuin vankila - ei räjähdyksiä, tai saat yksinäisen.

Mitä enemmän ymmärrät opettajan ajattelun, sitä enemmän voit antaa opettajalle mitä hän haluaa. Tämä saattaa kuulostaa sosiopaattiselta ja laskettavalta, mutta todellisuudessa se on sosiaalinen taito, jota käytät jo ajattelematta sitä paljon. Se on myös taito, jota käytät koko elämäsi ajan yliopisto -sovelluksista työhakemuksiin ja työhön.

Tässä on joitain yleisiä periaatteita, jotka olen havainnut pitävän paikkansa useimpien opettajien kohdalla.

40_classroom.jpg

Useimmat opettajat huolehtivat ytimestään paljon työstään

He valitsivat koulutuksen ammattikseen jostain syystä, yleensä siksi, että he pitävät ajatuksesta inspiroida opiskelijoita ja edistää heidän kasvuaan.

He välittävät myös aiheesta - jos he opettavat matematiikkaa, he pitävät matematiikkaa mielenkiintoisena. Jos he opettavat historiaa, he pitävät historiaa mielenkiintoisena. Grizzled-veteraaniopettajat saattavat pettyä tästä, koska ehkä heidän lapsensa ovat historiallisesti imeneet, mutta he ovat silti avoimia yllättämään ja innoittamaan opettamiaan nuoria.

Mitä tämä ehdottaa?

Suurin osa opettajista vihaa opiskelijoita, joiden ainoa huolenaihe on saada hyvä arvosana ja jotka tekevät tämän halu selväksi kysymyksistään ja käytöksestään.

Suurin osa opettajista rakastaa opiskelijoita, jotka välittävät vilpittömästi luokan materiaalista ja osoittavat uteliaisuutta. He rakastavat oppiaineidensa välittämistä opiskelijoille ja täyttävät opiskelijan mielen purkin.

Yksi paikka on selvä, että opettajat kirjoittavat oppitunneille. Et ehkä tiedä, että kollegion hallitus tarkastaa opetussuunnitelmien laadun jokaisen lukion AP -kursseilla ja että opettajien on toimitettava opetussuunnitelmansa hyväksyttäväksi. Tässä on a todellinen esimerkki opettajalta AP englanniksi:

40_apauditexample.jpg

Tämä oppitunti on röntgenkuva opettajan ajattelulle; se kuvaa selvästi mielekkäitä taitoja opiskelijoiden odotetaan oppivan, ja opettajan innostus on tuntuva. Vaikka tämä on luultavasti esimerkki keskimääräistä paremmasta opettajasta, se kuvaa kuinka välittävät opettajat todella tehdä ymmärtää, mitä he opettavat ja mitä he haluavat opiskelijoiden saavan siitä.

Jos pystyt osoittamaan opettajalle, että opit, mitä hän haluaa sinun oppivan, olet hämmästyttävässä kunnossa.

Suurin osa opettajista pitää opettamiaan opiskelijoita yhteiskunnan tulevina sukupolvina

Sinä ovat tulevaisuus, joten opettajat haluavat nähdä ihailtavia ominaisuuksia opiskelijoissaan. Tulet pitämään, jos olet rehellinen, otat vastuun virheistäsi, osallistut positiivisesti luokkaan ja työskentelet ahkerasti. Sinua ei pidetä, jos olet harhaanjohtava tai epärehellinen, häiritset luokkahuonetta, toimit ylimielisesti tai syytät muita virheistäsi.

Ole sellainen henkilö, jonka opettajat haluavat uskoa tulevaisuuden.

40_tulevaisuus.jpg

Useimmilla opettajilla on jo paljon tehtävää

Opettaminen vaatii valtavan aikaa sitoutumisen. Koulun päätyttyä opettajien on arvioitava läksyt yöllä ja suunniteltava seuraava koulupäivä. Jotkut heistä valvovat koulun ulkopuolisia. Tämä voi tarkoittaa tehokasta työpäivää klo 7.00–18.00.

Jos aiheutat enemmän ongelmia ja lisäät opettajan kuormitusta, se on ärsyttävää.

Jos sen sijaan voit tarjota tapoja keventää opettajan kuormitusta ja ratkaista hänen ongelmansa, hän rakastaa sinua.

Miksi tällä kaikella on oikeasti väliä?

Ymmärtäminen, miten opettaja ajattelee, on ratkaisevan tärkeää hyvien arvosanojen saamiseksi tehtävistä, testeistä ja osallistumisesta. Välittääkö opettaja historiatestissä enemmän kokonaisuudesta vai pienien historiallisten tosiasioiden lausumisesta? Kiinnostaako opettaja englanninkielisessä esseessä vakiomallin hyvää suorittamista tai uutta näkökulmaa? Mitä taitoja ja käsitteitä opettaja todella haluaa nähdä tässä esseessä?

Jos lähestyt luokkiasi opettajan näkökulmasta, pystyt mukauttamaan työsi opettajan odottamaan. Puhumme tästä myöhemmin lisää.

Toinen merkittävä tapa parantaa luokan suoritusta on kommunikoida luotettavasti opettajan kanssa. Kun otetaan huomioon sama asia, voit esittää sen tavalla, joka saa opettajan vihaamaan sinua, tai eri tavalla, joka saa opettajan ihailemaan kypsyyttäsi ja ratkaisemaan.

Oletetaan, että et menestynyt hyvin testissä. Ärsyttävä opiskelija sanoisi jotain tällaista:

'Neiti. Robinson, sain testin B: n. Opiskelin todella kovasti ja jotkut kysymykset olivat epäoikeudenmukaisia. Et sanonut meille, että heidän tulee olla testissä. Lisäksi olen ollut todella kiireinen orkesterin ja vapaaehtoistyön parissa - muilla opiskelijoilla ei ole näitä velvollisuuksia. Onko mitään keinoa saada testini uudelleen? Voinko saada ylimääräistä luottoa? '

Gag. Tämä on naulaa liitutaululle opettajalle. Saat anti-brownie-pisteitä. Poop -pisteet. Olen kuullut tämän usein lukion aikana ja jopa yliopistossa.

Tässä on parempi tapa lähestyä opettajaasi:

- Sain B -testin tästä kokeesta, vaikka käytin paljon aikaa opiskeluun, ja halusin nähdä, voisitko auttaa. En ole täällä pyytämään lisää pisteitä; Haluan vain parantaa tulevaisuutta varten.

Minusta tuntuu, että minulla on ongelmia opiskelutapani kanssa. Esimerkiksi ennen testiä tunsin olevani todella luottavainen tällaiseen kysymykseen, mutta testissä tein tämän virheen enkä ole varma miksi. Lisäksi yritin olla perusteellinen opiskellessani, mutta jätin huomiotta osiot, jotka testattiin näissä kysymyksissä.

Onko sinulla mitään ehdotuksia?'

Eristetään nämä kaksi vaihtoehtoa. Ensimmäisessä syytät opettajaa ja aikataulua, et itseäsi. Keskität arvosanalle oppimisen sijasta. Lopuksi yrität saada epäreilun edun muihin opiskelijoihin osallistumatta itse itse. Tämäntyyppinen vastaus on melko tyypillistä, koska ollakseni oikeudenmukainen, tavoitteesi ovat sinulle todella tärkeitä ja on houkuttelevaa yrittää saada helppoja pisteitä, jos voit. (Lisäksi olet nuori ja luulet todennäköisemmin, että maailma pyörii ympärilläsi.)

Toinen vaihtoehto on 180 ensimmäisestä. Painotat itsesi parantamista, et arvosanaa. Omistat virheesi sijasta syyttämättä muita ihmisiä. Ennen kokousta olet tehnyt kotitehtäväsi pohtimalla, missä olet saattanut jäädä jälkeen, eikä odottanut opettajan korjaavan kaikkia ongelmia istuessasi. Teet siitä myös avoimen keskustelun, jossa opettaja voi käyttää asiantuntemustaan ​​kysymysten esittämiseen ja syvempään syventämiseen.

Tällaiset vuorovaikutukset tekevät maailmasta eroa siinä, miten opettajat näkevät sinut. On epätodennäköistä, että opettajat todella antavat sinulle epäoikeudenmukaisen edun luokittelussa, mutta se helpottaa elämääsi. Sinua kohdellaan enemmän kunnioituksella ja ymmärryksellä. Opettajat tekevät enemmän töitä auttaakseen sinua. Tapauksissa, joissa tarvitset enemmän joustavuutta, opettaja saattaa todennäköisesti mukautua sinuun. Se johtaa lopulta myös vahviin suosituskirjeisiin korkeakoulujen sovelluksille.

En nyt puhu sykofanttisesta ruskean nenästä. Sinun pitäisi olla vilpitön eikä pelkästään toimia. Opettajat ovat nähneet paljon, ja epärehellisyyden havaitseminen on helpompaa kuin luuletkaan. Yksi yleinen tapa haistaa väärennös on kysyä lisää kysymyksiä ja kaivaa hieman syvemmälle. Jos et ole tosiasiallisesti analysoinut testiäsi, esimerkiksi kun opettaja kysyy sinulta kuinka opiskelet ja mitkä mielestäsi ovat virheesi, tulet lyhyeksi. Silloin on selvää, että puhut vain sanoja, ja opettaja menettää luottamuksesi sinuun.

Käytä jonkin aikaa ajatellaksesi luokkia, joissa kamppailet, tai opettajia, joiden kanssa et tule toimeen. Ymmärrätkö opettajan odotukset? Miksi et tapaa heitä ja mitä voit tehdä tämän parantamiseksi?

40_opettaja.jpg

# 4: Kehitä vahvat opiskelu- ja kotitehtävät

Lukion aikana käytät todennäköisesti yli 3 000 tuntia koulutehtävissä ja opiskelussa.

Tämä on paljon aikaa. Jos voit parantaa tätä 10% viettämällä 20 tuntia oppimalla todella hyvää opintostrategiaa, se kannattaa aikaasi. (Tätä kutsutaan 'korkeaksi vipuksi' - panet vähän sisään saadaksesi paljon.)

Tässä muutamia ohjeita, joita mielestäni jokaisen oppilaan tulee noudattaa.

Tutkimustapa 1: Keskity tehokkuuteen ja tehokkuuteen

Kun pääset lukion pimeyteen, alat ottaa monia asioita itsestäänselvyytenä. Jokainen matematiikan kotitehtävä kestää noin tunnin. Historiakoeopiskelu voi viedä kahdeksan tuntia. Kaikki mukana oleva essee voi kestää 15 tuntia.

Sen sijaan, että ottaisimme asiat itsestäänselvyytenä, Sinun tulisi jatkuvasti arvioida, käytätkö työhösi sopivan ajan. Kuinka kauan kotitehtävät kestävät? Miksi?

Mikä on aikajakajasi kaikkien kotitehtävien tekemiseen liittyvien toimintojen välillä? Onko mikään vähemmän tehokasta kuin luulit sen olevan? Voitteko kokeilla ajan uudelleenjärjestelyä niin, että saat parempia tuloksia vähemmän aikaa? (Tämä liittyy yllä olevaan kohtaan 'armottomuuteen viettämäsi ajan kanssa').

Äärimmäisenä kysymyksenä voitko vähentää kokonaisaikaa 50% samalla kun pidät samalla laatutasoa? Miksi tai miksi ei? Kysyn tätä koko ajan työntekijöiltäni, ja vaikka se ei yleensä ole ehdottomasti mahdollista, se auttaa valaisemaan, mitä asioita voidaan leikata vaikuttamatta juurikaan lopputulokseen.

Käymällä tämä analyysi läpi voit jakaa aikaasi tehokkaiksi ja tehottomiksi komponenteiksi. Jos pystyt kiristämään tehottomat osat, säästät paljon aikaa vaikuttamatta työn laatuun.

Tämän pohdinnan lopussa saatat huomata, että oikeastaan ​​ei ole mitään parempaa, mitä voit tehdä, ja sinun on vain jatkettava halailua. Tämä voi olla totta, mutta sinun on oltava rehellinen itsellesi ja annettava itsellesi riittävästi aikaa harkita tätä vakavasti. Sinun tulisi myös kokeilla vaihtoehtoja tai parannuksia ja pohtia, oletko parantunut vai hylännyt.

Muista, että aina on aika-laatu-kompromissikäyrä. Ota kaikki irti pienimmistä. Vältä perfektionismia. Ymmärrä, kuinka paljon sinun on tehtävä saadaksesi hyvät pisteet, ja kun jokainen aikayksikkö ei enää tuota sinulle riittäviä tuloksia, viettää aika muualla.

40_perfection.jpg

Tutkimustottumus 2: Laita puhelin pois, sammuta tietokone ja poista häiriötekijät

Siellä on kotitehtäviä ja rentoutumisaikoja. Sijoita molemmat selvästi osastoihin. Tehdä ei sekoita nämä kaksi.

Kun teet kotitehtäviä, tee se 100% vaivalla.

Et ole läheskään niin hyvä monitoiminnassa kuin luulet olevasi . Keskity yhteen ja sitten toiseen.

Viime aikoina kävin kahvilassa ja katselin vieressä olevassa pöydässä olevan opiskelijan yrittävän opiskella kemiaa käyttäessään puhelinta. Oli tuskallista katsella: hän oli lukenut sivun kahden minuutin ajan, saanut tekstin, vastannut siihen ja selannut sitten Facebookia viisi minuuttia. Kaiken kaikkiaan hän kesti tunnin lukea kolme sivua.

Hän ei todennäköisesti aluksi ollut kovin motivoitunut opiskelemaan (siksi aloitin tämän oppaan tuolla korkean tason periaatteella), mutta huonot opiskelutottumukset takaavat, että hän tuhlaa aikaansa. Hän ei vain päässyt mihinkään opiskelemalla, vaan hän ei myöskään todennäköisesti nauttinut tekstiviesteistä ja Facebookin selaamisesta. Häviäjä-häviäjä.

Jos sinulla on todella ongelmia tämän kanssa, ehdotan, että ajoitat itsesi vain nähdäksesi, kuinka paljon aikaa tuhlataan. Saada shakkikello ja pakota itsesi ajastamaan itsesi opiskellessasi ja käyttäessäsi puhelintasi.

Jos haluat käyttää tietokonetta työskennellessäsi, on olemassa selaimen työkaluja, kuten RescueTime joka seuraa, millä verkkosivustoilla olet käynyt ja kuinka kauan. Näet kuinka paljon aikaa vietät tutkimukseen ja kuinka paljon aikaa vain YouTuben katseluun.

Voit myös estää häiritsevät verkkosivustot tietyn ajan. Näin voit varmistaa, että klo 18–20 pysyy englanninkielinen essee-työaika - ei 20% englanninkielistä esseeä / 80% YouTube-aikaa.

40_bowler.jpg

Opiskele tapaa 3: Tee kotitehtäviä koulussa, jos mahdollista

Monilla opettajilla on vapaa-aikaa tai seisokkeja. Tyypillisesti opiskelijat vain keskustelevat keskenään, kunnes kello soi. Käytä tämä aika kotitehtävien tekemiseen, joita muuten tekisit yöllä.

Muistan, että AP Computer Science oli helppo luokka. Suoritin tehtävät 10 minuutin kuluessa ja työskentelin sitten kotitehtävissä loput tunnista. Toisessa historiatunnissa opettajan luennot olivat hyödyttömiä, ja minun oli parempi vain lukea luku yksin kotona. Käytin tuon ajan työskennellessäni muiden kotitehtävien parissa. (Huomaa, että jotkut opettajat ärsyyntyvät, kun teet tämän, joten ole varovainen.)

Siellä on myös lounasaika, joka on vähän alle tunti. Monet opiskelijat istuvat lounaspöydissä ja juttelevat, kunnes kello soi. Ryhmittelin joukon muita nörttiystäviä kirjastossa ja tein vain kotitehtäviä. Sosiaalinen elämä + kotitehtävät = kahden linnun tappaminen yhdellä iskulla.

Tämä säästää joka päivä yli kaksi tuntia aikaa. Kun tulin kotiin, minulla oli vain muutama tunti läksyjä ja opiskelu jäljellä, mikä vapautti tilaa ylimääräisille lapsille ja muutamille Starcraft -peleille. (Tämä on myös osittain siksi, että pystyin menemään nukkumaan ennen klo 23 joka ilta, jopa ylituntien kanssa.)

Tämä ei ole tyylikkäintä ja saatat pelätä näyttää nörtiltä. Mutta jos sinä mielestäsi se on hyvä idea, sinun ei yleensä pitäisi johtaa elämääsi sen perusteella, mitä muut ihmiset ajattelevat sinusta joka tapauksessa.

Tutki tapaa 4: Opi käsittelemään viivytystä

Viivästyminen vaikuttaa melkein kaikkiin elämän eri osa -alueilla. Kaikki tietävät sen tunteen siitä, kuinka paljon helpompaa on lykätä opiskelua testiin, jotta saat puoli tuntia ylimääräistä aikaa katsella Netflixiä. Ennen kuin huomaatkaan, on aika nukkua etkä ole tehnyt mitään.

Meillä on erinomainen opas siitä, miksi viivytys tapahtuu ja miten voittaa se testin valmistelun yhteydessä. Suosittelen sen lukemista.

Yhteenvetona voidaan todeta, että viivästyminen tapahtuu, kun (1) sinusta tuntuu, että olet väärällä tuulella suorittaaksesi tehtävän, ja (2) luulet mielialasi muuttuvan lähitulevaisuudessa. Tämä voi johtaa noidankehään, jossa tunnet olevasi syyllinen lykkäämisestä, mikä tekee vieläkin vaikeammaksi kutsua energia tuottavaksi uudelleen.

40_procrastinating.jpg

# 5: Opi ässä testeihin ymmärtämällä mitä testataan ja miten

Testit muodostavat yleensä suurimman osan siitä, miten luokitellaan luokassa. Opettajat tarvitsevat tavan arvioida tietosi standardoidulla tavalla, jota on vaikea huijata, ja testit ovat paras tapa (tai vähiten huono tapa) tehdä tämä. Oppiminen kuinka valmistautua testeihin ja kuinka saada hyviä pisteitä luotettavasti on kriittinen asialle pääsemiseksi.

Tärkein pala tähän on ymmärtäminen mitä - testattava ('sisältö') ja Miten se testataan ('muoto' - esim. monivalintakysymykset, essee, avoimet kysymykset jne.). Tämä määrittää suoraan, mitä opiskelet ja miten valmistaudut kokeeseen.

Luultavasti tiedät tämän jo intuitiivisesti - matematiikan kokeen opiskelu eroaa melko paljon siitä, miten opiskelet espanjalaista testiä varten. Matematiikan suhteen juokset läpi monia harjoitteluongelmia. Espanjan kielellä muistat vocab-sanan ja harjoittelet kielioppisääntöjä.

Kun tiedät, mitä testataan ja miten, voit rakentaa testi-opintostrategian:

Vaihe 1: Ymmärrä testin sisältö ja muoto
Vaihe 2: Määrittele testin valmistelustrategiasi integroimalla lukeminen, käytännön kysymykset ja arvostelu
Vaihe 3: Suorita opintostrategiasi
Vaihe 4: Testaa itsesi
Vaihe 5: Paranna menetelmääsi ja palaa vaiheeseen 3

Kriittinen osa tässä on vaihe 1: ymmärrä, mitä todellisuudessa on päällä koe.

Jopa saman aiheen sisällä eri opettajilla on erilaiset tyylit. Sinä ja ystäväsi saatat käydä samaa kurssia - esimerkiksi Yhdysvaltain historian AP - eri opettajien kanssa, mutta sinulla on täysin erilaiset kokeet. Opettajasi saattaa painottaa tosiasioiden ulkoa muistamista ja hänellä on pääasiassa monivalintakysymyksiä ruudukkoina scantronien kautta, kun taas ystäväsi opettaja saattaa korostaa suurikokoisia käsitteitä ja käyttää testejä, jotka koostuvat pääasiassa esseistä ja ilmaisista vastauksista. Tapa valmistautua jokaiseen testiin on siis hyvin erilainen.

Kuinka selvittää paras tapa sinä opiskella? Tässä on neljä hyödyllistä strategiaa:

Strategia 1: Pyydä opettajasi näytteenä viime vuodesta

Opettajat ovat yleensä johdonmukaisia ​​testatessaan vuodesta toiseen, joten tämän vuoden testit näyttävät todennäköisesti samanlaisilta kuin viime vuonna. Yliopistossa on tavallista, että professorit antavat pääsyn edellisten vuosien kokeisiin käytännön kokeina. Hyvät lukiolaisten opettajat tekevät tämän, koska he eivät kierrä testejä ja haluavat antaa opiskelijoille oikeudenmukaisen altistumisen testin tyypille.

Toisaalta huonot opettajat piilottavat aikaisempien vuosien kokeet, koska he ovat laiskoja, haluavat kierrättää testit eivätkä halua antaa kekseliäille opiskelijoille epäoikeudenmukaista etua.

Strategia 2: Hanki tentit viime vuoden opiskelijoilta

Jos sinulla on ystäviä tai tunnet yläluokkalaisia, jotka pitivät luokan opettajan kanssa, kysy, ovatko he tallentaneet testit. Voit perustaa vaihdon ystäviesi kesken, jossa jaat materiaalia luokista, joita muut ottavat tulevaisuudessa. Laiskat opettajat vihaavat tätä todella, koska se pakottaa heidät kirjoittamaan uusia tenttejä joka vuosi, mutta se on osa heidän tehtäväänsä.

Huomaa, että sinun pitäisi tietysti olla varovainen ja välttää petoksia. Jos olet huolissasi tästä, kysy rohkeasti opettajalta, miltä hänestä tuntuu, ennen kuin yrität saada edellisen vuoden testejä. Ja tietenkään, älä tee mitään tyhmää, kuten plagioida jonkun essee.

40_exam.png

Strategia 3: Kysy opettajalta, mitä testissä tulee olemaan ja miten se testataan

Älä ole ärsyttävää tästä. Muista, mitä sanoin opettajille antamastani mitä he haluavat. Opettajat vihaavat usein kysymystä: 'Onko tämä testissä?' koska he eivät voi voittaa. Jos he sanovat ei, opiskelijat lakkaavat kiinnittämästä huomiota. Jos he sanovat kyllä, opiskelijat eivät arvosta oppimansa suurempaa merkitystä. Useimmat opettajat todella välittävät siitä, miten heidän oppilaansa oppivat, ja innostuvat nähdessään oppilaita, joilla on aito oppimisrakkaus.

Maukkaampi tapa tehdä tämä on olla ennakoiva. Valmista korkean tason yleiskatsaus sisällöstä, jonka uskot olevan testissä, ja muodosta, jossa se testataan. Mene opettajan luo ja pyydä häntä katsomaan nopeasti. Tee selväksi, että kysyt, koska välität menestymisestä testillä ja haluat ymmärtää opettajan odotukset.

Voit jopa tarjota säästöä opettajan ajan välittämällä tämän luokkatovereillesi, jotta hänen ei tarvitse puhua 20 eri oppilaalle testin sisällöstä. (Muista, että jos voit helpottaa opettajan elämää, hän rakastaa sitä.)

Jos teet tämän tosissasi eikä selvästikin ilmeisellä tavalla, opettaja auttaa yleensä enemmän kuin mielellään, koska on selvää, että välität koulutuksestasi.

1200 on hyvä psat -pisteet

Strategia 4: Käytä jokaista edellistä testiä päätelläksesi miltä tulevat testit näyttävät

Vaikka sinulla ei olisikaan tietoja ensimmäisestä testistä ja sinä menet sokeana, toinen testi näyttää todennäköisesti paljon ensimmäiseltä. Kurssin puolivälissä olet tyytyväinen siihen, miten opettaja ajattelee ja pystyt ennustamaan testit erittäin tarkasti.

Tarinan aika: Vähiten suosikki lukioluokka

Pahin luokka, jonka olen koskaan käynyt, oli AP Biology, lukion ensimmäinen vuosi. Opettaja oli keski-ikäinen mies, joka oli syvästi innoittamaton.

Joka päivä hän sammutti valot, istui luokan edessä piirtoheitin ja meni rivi riviltä kirjan antamien opettajien muistiinpanojen läpi ( Campbellin biologia ). Hän lukisi kirjaimellisesti vain jokaisen luetelmakohdan, lisää lause tai kaksi ja jatka. Hänellä oli yksitoikkoinen ääni, ja puolet opiskelijoista kohteli tätä luokkaa torkkuajana (vaikka kuten ehdotan edellä, älykkäämpi asia olisi ollut työskennellä muiden kotitehtävien parissa tänä aikana). Ajattelu hänen tehottomuudestaan ​​opettajana on raivostuttavaa tähän päivään saakka.

Luokan pahin osa oli se, miten testit luotiin. Ne olivat täysin monivalintaisia ​​ja testasivat usein triviaa suoraan kirjasta. Mitään korkean tason ajattelua ei oikeastaan ​​ollut mukana - ainoa tapa menestyä heille oli muistaa jokainen luku ennen testiä.

Muistan pahin kysymys oli triviaali tosiasia kuvan kuvateksti - Luulen, että lintulajin nimi oli täysin merkityksetön sen suhteen, mitä meidän piti tietää aidon ymmärryksen saamiseksi. Hän oli juuri päättänyt, että se oli hyvä tapa testata, onko joku muistanut luvun.

Tämä iski pelon meihin kaikkiin. Ensimmäisen testin pommittamisen jälkeen minun piti muuttaa lähestymistapaani. Aloin lukea jokaisen luvun kuusi kertaa muistamaan kaikki yksityiskohdat. Korostan yksityiskohtia kuten hullu varmistaakseni, että minusta puuttuu mitään testattavaa. Luo omat tietokilpailut ennen luvun lukemista, jotta voisin arvioida kuinka hyvin muistin yksityiskohdat.

Tärkeintä on, että räätälöin valmistautumiseni testin sisällön ja muodon mukaan. Lähestymistapani olisi ollut täysin sopimaton toiselle AP Biology -kurssille, mutta se oli oikea tähän luokkaan.

Lukuvuoden lopussa minulla oli A ja olin turvassa. Se vei paljon työtä, mutta tein sen. Valitettavasti opettaja tajusi, että opettajan tekemän työn epätoivon takia hänen luokansa keskimääräinen arvosana oli C, ja hän todennäköisesti saisi paljon vihaa vanhemmilta ja hallinnolta. Hän päätti vuoden lopussa hallinnoida näytteen AP-testiä, joka oli täysin ylimääräinen luotto.

Olin ärsyyntynyt, koska Minulla oli luokassa 130%, minkä takia näet A + -tunnisteen fuksi ensimmäisen vuoden AP-biologiasta, mikä tarkoitti sitä, että olin opiskellut tarpeettoman kovasti.

Ylivoimainen puoli tässä oli se, että varsinainen AP -testi oli erittäin helppo, koska olin kirjaimellisesti oppinut koko oppikirjan.

40_memorize.jpg

# 6: Katso työsi jatkuvana parantamisena ja rakenna palautesyklejä itsellesi

HUOMAUTUS: Tämä on yksi tämän oppaan tärkeimmistä kohdista. Työskentelen niin monen opiskelijan kanssa, joka ei ymmärrä tätä, ja se tappaa heidän potentiaalinsa kehittyä.

Jos jokin yrittämäsi ei anna sinulle haluamiasi tuloksia monien kokeilujen jälkeen, on selvää, että sinun on tarkasteltava strategiaasi uudelleen. Jos leikkaat parsakaalia päivälliseksi ja pilkotat palan sormestasi joka ilta, on melko selvää, että sinun on muutettava veitsesi käyttötapaa (ellet rakasta lisätä rautaa perheesi ruokavalioon).

Jostakin syystä, tämä ei ole yhtä ilmeistä kurssityön yhteydessä. Jos saat C -testin, saatat houkutella uskomaan, että jos käytät samoja opintomenetelmiä, mutta opiskelet vain kaksi kertaa kovemmin, nostat arvosanasi A -arvoon.

Jos huonon suorituskyvyn syy oli ajanpuute, se voi toimia. Voit käyttää yllä olevia neuvojani varataksesi enemmän aikaa opiskeluun.

Mutta monissa tapauksissa tämä on toiveajattelua. On kuin sinun pitäisi tunneloida tiiliseinän läpi, ja yrität päästä läpi lyömällä päätäsi sitä vasten. Et onnistu saamaan aikaan kolhua, mutta uskot, että jos painat kolme kertaa niin kovaa, pääset sen läpi. Tässä strategiassa on jotain vikaa, ja sinun on ymmärrettävä miksi olet epäonnistunut ja miten voit parantaa.

Luulen, että syy siihen, että tämä on niin vaikeaa kurssityön yhteydessä, on se, että opiskelijat eivät ymmärrä epäonnistumisen perimmäistä syytä. Jos saat B -esseen, tuntuu houkuttelevalta ajatella, että sinun tarvitsee vain käyttää enemmän aikaa esseesi tutkimiseen ja kirjoittamiseen, mutta todella heikkoutesi voi olla se, että et vain ymmärrä opettajan normeja ja pelaat aivan eri tavalla pallopeli.

Siksi korostan yllä olevien korkean tason käsitteiden merkitystä. Jos ymmärrät, että akateeminen menestys on yhdistelmä useista tekijöistä - motivaatio, ajanhallinta, tehokas oppiminen, luokan luokittelun ymmärtäminen, opettajien odotukset ja todellinen sisältö - pystyt tunnistamaan heikkoutesi tehokkaammin.

Jos et ymmärrä, että nämä ovat tärkeitä, sinulla ei ole aavistustakaan, mistä aloittaa.

Sinun tulisi kohdella jokainen arviointi mahdollisuutena pohtia ja parantaa. Muista kasvun ajattelutapa, josta keskustelimme edellä. Jokainen pettymys kotitehtävissä ja testeissä antaa sinulle mahdollisuuden pohtia kuinka epäonnistut ja miten vältät nämä virheet tulevaisuudessa.

Voimme kutsua tätä iterointisykli:

40_iterationcycle.jpg

Ensin saat mittauksen. Tämä on usein arvosana kotitehtävässä tai testissä. Jos se on alhaisempi kuin standardisi, jotain on muutettava.

Seuraavaksi pohdit mitä tapahtui. Tässä on tarkistuslista kysymyksistä, joita voit kysyä itseltäsi:

 • Kuinka tehtävä tai testi arvioitiin? Mitä opettaja odotti?
 • Mitä tuotit? Mikä oli tapasi tuottaa se? Yritä hajottaa tekemäsi pääosat.
 • Mitä eroa on odotuksen ja tuottamasi välillä?
 • Miksi tämä ero tapahtui? Mikä virhe menetelmässäsi vaikutti voimakkaimmin tähän epäonnistumiseen?
 • Mitä aiot muuttaa menetelmässäsi estääkseen sen toistumisen?
 • Milloin seuraavan kerran voit arvioida, onko tämä parannus?

Tämä on kattava ja saattaa kuulostaa työläältä, mutta se on ratkaisevan tärkeää parantamisen kannalta. Kokemukseni testien valmistelusta tämä on usein toiseksi suurin este, joka estää oppilaita parantamasta testituloksiaan (ensimmäinen ei vie tarpeeksi aikaa).

Joskus tämä analyysi voi olla nopeaa - unohdit oikolukea esseen ja kielioppivirheet saivat sinut pisteitä. On selvää, että seuraavalla kerralla sinun tulisi käyttää aikaa oikeinkirjoituksen tarkistamiseen.

Toisaalta, paljon pohdintojen jälkeen et ehkä edes tiedä mistä aloittaa. Sitten voit pyytää opettajalta apua. (Muista, mitä sanoin edellä - jos menet opettajan luo selkeällä itsetutkistelulla ja kysymyksillä, tämä osoittaa, että välität todella koulutuksestasi.)

Tee muistiinpanoja tästä pohdinnasta, etenkin seuraavan suunnitelmasi suhteen. Kirjoita tämä muistiin sitoutumiseksi itsellesi. Seuraavan kerran, kun sinulla on mahdollisuus arviointiin, kuten testi tai tehtävä, tarkista nämä huomautukset ja toteuta suunnitelmasi.

Syklin viimeisessä vaiheessa saat seuraavan mittauksen. Jos paranit huomattavasti ja saavutat tavoitteesi, hienoa työtä - tästä eteenpäin sinun on vain jatkettava tekemääsi. Jos et parantunut tai vetäytynyt, käsittele seuraavaa toistosykliäsi vielä vakavammin, koska tilanne on pahentunut ja sinun on kokeiltava jotain uutta kaivamaan itsesi aukosta.

Tee tämä jokaiselle luokalle joka lukukausi koko lukion ajan. Kun olet tehnyt sen muutaman kerran, se on toinen luonne, ja teet sen edes ajattelematta.

Vertailun vuoksi pidät autosi tiellä ajaessasi autoa. Saat jatkuvaa visuaalista palautetta siitä, missä olet matkalla. Jos käännät vasemmalle, pohdi tätä ja käännä ohjauspyörää oikealle. Teet tämän jatkuvasti pysyäksesi tiellä.

40_ajo.jpg

Ajaessasi ajat jatkuvasti iterointisyklejä pysyäksesi tiellä.

Kun ihmiset alkavat oppia ajamaan noin 14–15-vuotiaana, he eivät ole tottuneet tähän palautesilmukkaan. He menevät melkein pois tieltä, ennen kuin nykivät ohjauspyörää takaisin toiseen suuntaan. Sitten he ymmärtävät, että he ovat menneet liian pitkälle ja nykivät sitä liian taaksepäin.

Harjoitellut kuljettajat tekevät jatkuvasti pienempiä säätöjä. Katso seuraavan kerran, kun vanhempasi ajavat. Näet heidän tekevän jatkuvasti pieniä säätöjä vasemmalle ja oikealle pysyäkseen tiellä haluamallaan tiellä. Kokeneet kuljettajat tekevät tämän automaattisesti, tapana.

Akateemisessa elämässä et halua ajaa 60 mph tieltä. Käytä palautetta selvittääksesi missä olet ja mitä muutoksia sinun on tehtävä, jos et ole radalla.

Sivuhuomautuksena tässä on video teini-ikäisistä, jotka häiritsevät puhelimiaan ja ampuvat tieltä pois tieltä:

Täysi epäonnistuminen mitata -> heijastaa -> parantaa.

En voi toistaa tätä tarpeeksi: tämä iterointisyklien käsite on elintärkeää akateemiseen menestykseen.

Monet opiskelijat eivät käy läpi tätä prosessia, koska he eivät tajua tarvitsevansa tai eivät tunne sitä tarpeeksi tärkeäksi verrattuna varsinaiseen opiskeluun.

Sitä vastoin sanoisin, että tämä on tärkein asia, jonka sinun pitäisi tehdä testin jälkeen. Jokaisen kokeen välillä vietät todennäköisesti 20 tuntia koulussa ja 20 tuntia kotitehtävissä. Luuletko, että on yhden tunnin arvoinen tutkia menetelmääsi ja miettiä sitä, jos et mene hyvin?

Älä aja 60 mph tieltä.

Osa 4: Aihekohtaiset strategiat

Olemme toistaiseksi käsittäneet paljon korkean tason juttuja. Olemme puhuneet motivaation ja päättäväisyyden perusteista. Olemme keskustelleet siitä, kuinka selvittää, miten opettajat ajattelevat ja kuinka ymmärtää, miten sinut testataan. Olemme myös tarkastelleet hyviä opiskelutottumuksia ja kuinka palauttaa palaute tulosten parantamiseksi.

Puhutaan nyt tietyt aiheet, koska se, miten käsittelet laskemista, on hyvin erilainen kuin miten kohdella historiaa.

Matematiikan ja luonnontieteiden luokat

Matematiikan ja luonnontieteiden luokat ovat tyypillisesti suorimmillaan luokkiin, koska materiaali on hyvin standardoitua. Jos käytät AP -kemiaa, testit näyttävät todennäköisimmin standardikemian kysymyksiltä ja laboratoriot näyttävät tavallisilta laboratorioilta. Sama on laskennan ja fysiikan kohdalla - sinulla on paljon käytännön ongelmia, joita voit käsitellä oppikirjassa, verkossa ja lisäkirjoissa. Toisin kuin englanninkielisen esseen arviointi, opettajat eivät todellakaan voi olla liian luovia tai subjektiivisia täällä.

Hyvä uutinen on, että voit yleensä ennustaa hyvin tarkasti ennen testiäsi. On helppo valmistaa omia harjoitustestejä, tarkistaa virheesi ja ymmärtää, missä heikkoutesi ovat ja miten sinun on parannettava.

Matematiikan ja luonnontieteiden vaikein osa on se, että käsitteet rakentuvat toisilleen läpi vuoden. Lyhyesti sanottuna jotain aiemmin oppimaasi vaikuttaa suoraan kykyysi ymmärtää tulevia käsitteitä.

Esimerkiksi fysiikassa, jos et ymmärrä, kuinka voimakaaviot toimivat, kamppailet jokaisella askeleella mekaniikan läpi. Jos kemiassa et ymmärrä stoikiometriaa ja yksiköiden muuntamista toisiinsa, jokainen laskelma on sinulle vaikea.

Tämä ei päde yhtä voimakkaasti muihin aiheisiin, kuten historiaan, joka yleensä koostuu enemmän modulaarisista yksiköistä. Vaikka mainitsin edellä, että voit yhdistää erilaisia ​​käsitteitä luodaksesi vahvan tietoverkoston, ne eivät loppujen lopuksi rakenna toisilleen niin paljon. Olet saattanut nähdä osan Yhdysvaltojen vallankumouksesta, mutta tämä ei vaikuta vahvasti siihen, kuinka hyvin menestyt sisällissodassa.

Pohjimmiltaan se, mitä sinulla on, on tiedon eksponentiaalinen kasvu vs. lineaarinen kasvu:

40_expvslinear.jpg

Kokemukseni mukaan matematiikan ja luonnontieteiden opettajat eivät korosta tätä tarpeeksi. He kohtelevat oppimista lineaarisesti, mutta matematiikassa ja luonnontieteissä se on todella eksponentiaalista. Jos et saa sitä oikein alussa ja et korjaa sitä, olet hämmentynyt vuodelle, koska opettaja on jo siirtynyt eteenpäin.

Niin jos saat matalan matematiikan tai luonnontieteiden aloituksen, sinun on kaksinkertaistettava ja korjattava reiät välittömästi. Jos et, se vain pahenee. Jos aloitat luokan tavan yli pään, harkitse pudottamista alemmalle tasolle.

Toinen matematiikan ja luonnontieteiden asia on, että aineisto on taipumus olla kuiva koska se sisältää paljon abstrakteja aiheita, jotka eivät todellakaan vaikuta jokapäiväiseen elämääsi. Hyvät opettajat näyttävät, miten käsitteitä sovelletaan jokapäiväiseen elämään. Jos opit esimerkiksi EM -aaltoja fysiikassa, opit myös, miten FM -radio toimii. Jos opit eksponentiaalisista funktioista, opettaja saattaa opastaa sinut yhdistetyn mielenkiinnon simulaation avulla osoittamaan, kuinka paljon rahaa voit ansaita säästöillä.

Kuulin kerran tarinan fysiikan opettajasta, joka luennoi ja heitti pallon opiskelijalle. Opiskelija tarttui vaistomaisesti - hänen ei tarvinnut edes ajatella sitä. Opettaja sanoi: 'Aivosi juuri tekivät kinemaattinen laskenta. Tiesit tarkalleen, mistä pallo alkoi, miten se kulki ja mihin se päättyy. Juuri tätä opimme - matemaattisesti ennustaa matkustavien kohteiden käyttäytymistä. ' Lyön vetoa, että opettaja on mahtava, koska se kuulostaa paljon mielenkiintoisemmalta kuin vain kaavan kirjoittaminen taululle.

Jos sinulla ei ole inspiraatiota matematiikasta ja luonnontieteistä, yritä yhdistää oppimasi todelliseen maailmaan ja mihin sinä välittää. Jos olet uutisjunkie, tämä auttaa sinua ymmärtämään artikkeleita ja analyysejä syvällisemmin. Jos olet urheilija, mieti, miten fysiikka toimii lajissasi. Tämä ei aina toimi ja voi kuulostaa hieman hokeyliselta, mutta joskus saatat olla iloisesti yllättynyt.

Englannin ja kirjoittamisen luokat

Minun kokemukseni mukaan vaikein osa englantilaisissa luokissa on esseiden arviointi. Vuosi vuodelta, normit, jotka luokitellaan muutoksen mukaan, ja opettajan odotukset muuttuvat. Jotkut opettajat haluavat sinun noudattavan samaa kaava-esseen esseen jälkeen. Toiset haluavat, että sinulla on 'ääni' ja kirjoitat tyylikkäästi.

Minulla oli turhauttava kokemus Honors English -sivustolta, kun jouduimme kirjoittamaan esseitä lukemiesi kirjojen aiheista. Useimmat ihmiset kirjoittavat jotain 'teema on hylkääminen'. Opettajani piirtäisi suuren punaisen ympyrän tämän ympärille ja kirjoittaisi: 'Joten mitä?' Mutta hän ei koskaan selittänyt tarkasti, mitä hän tarkoitti tällä, vaikka kysyisimme häneltä.

Lopulta huomasimme, että teema-lauseen oli tarkoitus olla käsite, joka vaati lauseen selittämistä, ei vain yhtä sanaa. Tämä vaatii sinua kaivamaan tason syvemmälle, jotain sellaista kuin 'hylkääminen lamauttaa lapsen psyyken ja aaltoilee koko aikuisiän ajan'. Mutta hän ei koskaan selittänyt sitä hyvin, ja joskus tuntui siltä, ​​että olisin avuton armottoman tyrannin käsissä.

Englantilaisissa luokissa sinun on ymmärrettävä opettajan odotukset ja miten hän arvioi esseitä. Kuten edellä sanoin, käytä kaikki mahdollisuutesi pohdintaan ja iterointiin. Jos opettaja antaa sinun lähettää luonnoksia tarkistettavaksi ennen viimeistä esseetä, ota tämä erittäin vakavasti. Anna luonnokselle paras työsi, ja jos olet hämmentynyt opettajan kommenteista, kysy niistä luokan ulkopuolella.

40_writing.jpg

Jos et tee esseestä hyvää työtä, pohdi sitä, valmista muistiinpanoja ja lähesty opettajaa ja kysy vilpittömästi, missä puutteesi ovat ja miten voit parantaa. (Mittaa -> Pohdi -> Paranna)

Siellä on myös vankka perusta tehokkaalle kirjoittamiselle, kuten selkeän opinnäytetyön kirjoittaminen, osioiden välisten siirtymien käyttäminen, tekstitodistusten käyttäminen väitteidesi tueksi ja asianmukaisen ja tehokkaan sanaston käyttö. Kuinka tehdä tämä hyvin, ei kuulu tämän artikkelin soveltamisalaan, mutta nämä ovat käsitteitä, jotka on opetettu suurelta osin englantia ja joita voit nähdä päivittäin kirjallisesti julkaisuissa, kuten New York Times , New Yorker ja Atlantti .

Muistiinpano-raskas luokat, kuten historia ja vieraat kielet

Jotkut luokat luottavat enemmän tosiasiallinen muistutus kuin muut tekevät. Erityisesti ajattelen historiatunteja, joita varten sinun on muistettava historialliset tapahtumat ja luvut, sekä vieraiden kielten luokkia, joille sinun on rakennettava laaja sanasto.

Monet opiskelijat käyttävät muistikortteja muistiin, mutta he käyttävät niitä tehottomasti. He vain käyvät läpi koko pinon alusta loppuun ja toistavat.

Tämä on tehotonta, koska kulutat lopulta saman verran aikaa tarkistamalla jo tuntemasi sanat kuin tekemisissä sanojen kanssa, joiden kanssa sinulla on ongelmia. Sinun on tehtävä puolueellinen aika kohti kortteja, joiden kanssa todella kamppailet.

Tätä tapaa kutsun nimellä vesiputousmenetelmä ulkoa. Kuvailen tätä tässä yhteydessä SAT-sanaston muistamisen yhteydessä. Selaat tuntemattomia kortteja useammin kuin jo tuttuja kortteja.

Pitkäaikaista säilyttämistä varten on myös käsite, joka tunnetaan nimellä toistuva oppiminen joka sijoittaa oppimisen optimaalisesti lisäämään tietojen palauttamista. Ajatuksena on, että heti kun olet oppinut jotain, sinun on tarkistettava se nopeasti sen jälkeen muistin turvaamiseksi. Kun seuraavan kerran tarkistat, se voidaan sijoittaa kauemmas ja seuraava vielä pidemmälle. Säännöllinen tekeminen lukitsee tiedon pitkällä aikavälillä.

40_spacedrepetition.png

Tämä on ristiriidassa tavallisen muistimenetelmän kanssa, joka on täyttää ennen testiä ja sitten unohtaa se, kunnes tarvitset sitä finaaliin.

Anki on hyvä työkalu, joka tekee tämän puolestasi automaattisesti. Quizlet on toinen suosittu verkkokorttityökalu, johon voit ladata omia muistikortteja tai käyttää muiden ihmisten muistikortteja.

Kuten edellä mainitsin, yritä löytää yhteyksiä oppimiesi asioiden välille ja etsi malleja. Yhdistä historialliset tapahtumat toisiinsa. Katso vieraskielisiä kielioppisääntöjä sopivaksi malliksi ja huomaa, kun säännöt poikkeavat mallista. Tämä tekee oppimisesta mielenkiintoisemman ja auttaa ymmärtämään käsitteitä paremmin.

Ryhmäprojektit

Tämä ei ole tietty luokka, mutta se on tarpeeksi yleinen asia, josta kannattaa keskustella. Sinulla on väistämättä ryhmähankkeita, mikä tarkoittaa, että kohtalo ei ole enää 100% käsissäsi.

Jos sinulla on kumppanivalikoima, yritä valita ihmiset, jotka olet tietää tekee hyvää työtä. Nämä ovat ihmisiä, jotka työskentelevät ahkerasti ja välittävät arvosanoistaan. Ystävät eivät ehkä ole paras vaihtoehto, jos he ovat kuolleita ja joudut lopulta kantamaan heidät. Tee ystävälle selväksi, että se ei ole henkilökohtaista - et vain tunne, että työskentelet hyvin yhdessä. Jos ystävä päätyy purkamaan ystävyytesi, koska hän odottaa sinun nostavan hänet, eikä se johdu siitä, että olet ääliö siitä, niin ystävyys ei todennäköisesti ollut niin vahva aluksi.

Jos et saa kumppaneiden valintaa ja opettaja vain määrittelee sinulle ryhmän, sinun on tehtävä toimeen mitä sinulla on. Opettajat ovat harvoin myötätuntoisia tiimiäsi koskeville valituksille, ja on epätodennäköistä, että pystyt vaihtamaan kumppaneitasi. Jos jotain, imartele, jos saat pariksi heikompien oppilaiden kanssa - opettaja saattaa uskoa, että sinulla on positiivinen vaikutus heihin.

Kun ryhmäsi on asetettu, keskity hyvän työn tekemiseen. Kohtele sitä samalla huolellisuudella ja suunnittelulla kuin omaa työtäsi, äläkä pelkää ottaa vastuuta, jos mitään ei ole tehty. Tässä muutamia vinkkejä ryhmäprojektien käsittelyyn:

 • Kirjoita tehtävät, jotka on tehtävä, ja jaa työ ryhmän jäsenten kesken. Ihannetapauksessa haluat yhdistää tehtävät ihmisten luonnollisten taitojen ja kiinnostuksen kohteiden kanssa, koska se maksimoi projektisi yleisen laadun.
 • Määritä aikajana ryhmän virstanpylväille. Varmista, että ryhmä hyväksyy suunnitelman ja ymmärtää yksityiskohdat.
 • Valmistaudu aikataulujen rikkoutumiseen ja mieti mitä teet näissä tapauksissa.
 • Älä pelkää ottaa vastuuta jos mitään ei ole tapahtunut.

Älä jää jumiin eriarvoisuuteen. Joskus on yksi jätkä, joka on täydellinen hiutale eikä koskaan saa työtään, ja joudut lopulta peittämään hänen perseensä. Älä hikoile sitä. Keskity iso kuva: arvosanasi.

Jaa hänen työnsä muulle tiimille ja tarkista suunnitelma ja varmista vielä kerran, että joukkue on samaa mieltä kokonaissuunnitelmasta. Kyllä, löysä voi päätyä ratsastamaan selässäsi hyvällä arvosanalla, mutta hän on myös luultavasti perseestä yksittäisten tehtäviensä ja muiden luokkien vuoksi. Karma toimii omalla tavallaan.

Jos ryhmähankkeessa oli jotain todella turhauttavaa, saatat kertoa opettajalle. Kuten olen toistuvasti edellä todennut, viestit opettajalle ovat tärkeitä. Opettaja tekee ei Haluan kuulla sinun valittavan siitä, ettet saa parempaa arvosanaa tiimisi takia. Opettaja tekee ei haluat kuulla tekosyitä.

Opettaja tekee haluat tietää mahdollisista ongelmista ja tavoista, joilla hän voi parantaa luokkakokemusta.

Tässä on esimerkki huonosta tavasta puhua opettajalle ryhmäprojektisi ongelmasta:

'On epäoikeudenmukaista, että saimme B: n Taylorin takia. Hänen piti tehdä osansa projektista, mutta hän keskeytti puolivälissä ja me kaikki maksoimme siitä. Hänen pitäisi saada C ja meidän pitäisi saada A. En edes halunnut häntä joukkueeseemme, mutta meillä ei ollut valinnanvaraa. Voinko saada paremman arvosanan? '

Ja tässä on parempi tapa lähestyä opettajasi:

'' Halusin kertoa teille, miten ryhmähanke sujui, koska siitä voi olla hyötyä tuleville projekteillemme. Ensinnäkin haluan sanoa, että en väitä paremman arvosanan puolesta - ryhmänä meillä kaikilla on vastuu siitä, miten teimme, ja ansaitsemme arvosanamme.

Joten tässä on tarina: kun aloitimme projektimme, jaoimme työn selvästi ja kaikki sopivat aikataulusta. Puolivälissä ryhmäkokouksessamme Taylor sanoi kuitenkin olevansa kiireinen tenniksen kanssa ja lupasi tehdä enemmän työtä. Olimme kaikki tehneet osamme ja luotimme häneen, mikä oli virhe. Lopulta saimme tietää kaksi päivää ennen projektin päättymistä, että hän ei ollut vieläkään tehnyt mitään. Sekoitimme ja yritimme nousta sisään, mutta olimme kaikki kiireisiä, joten emme tuottaneet parasta työtä.

Ajattelin jakaa tämän tarinan kanssasi tulevia projekteja varten, jos siitä on hyötyä. Sinun on kysyttävä hänen puolelta tarinaa, jos olet kiinnostunut. '

Tämä edellyttää täysin erilaista lähestymistapaa. Ensinnäkin teet sen selväksi et väitä parempaa arvosanaa etukäteen - tämä tekee opettajasta vähemmän epäilevän motiivejasi ja kannustaa häntä kuuntelemaan tarinasi tarkemmin.

Sitten esität tosiasiat ilman emotionaalista puolueellisuutta ja ota vastuu teoistasi. Kerrot opettajalle, miksi tämä voi olla hyödyllistä, ja sinusta tulee riittävästi kypsyyttä ehdottaa, että sinä itse olisit puolueellinen, joten hänen pitäisi kuulla myös Taylorin näkökulmasta.

Pahimmassa tapauksessa opettaja jättää sinut huomiotta. Parhaassa tapauksessa opettaja saattaa harkita joukkueelle huonon arvosanan antamista, jos hän saa selville, kuinka huolimaton tai manipuloiva pettymys oli.

40_group.jpg

Älä sivuuttaa helppoja luokkia

Keskikoulussa, kun olin pullea lapsi, sain B: n lihassa.

Jep. En tiennyt, että tämä oli mahdollista tuolloin.

On käynyt ilmi, että liikunnanopettaja antoi kaikille joukon fyysisiä kokeita - punnerrukset, istumapaikat, venytykset ja mailin juoksuaika - laskivat yhteen pisteesi ja antoivat sinulle arvosanan. Tein melko huonosti heillä kaikilla ja päädyin B: hen.

Näet kuinka monta yllä olevista säännöistä epäonnistuin:

 • Minulla ei ollut motivaatiota menestyä hyvin, koska en uskonut, että en saisi A.
 • En ymmärtänyt varhain, miten luokka todella arvioitiin.
 • Ottaen huomioon mahdollisuudet iterointisykleihin, en pohtinut riittävästi puutteitani eikä siten muuttanut tapaani valmistautua tentteihin.

Hämmästyin ja varmistain, että tiesin, miten liikunta luokitellaan lukiossa. Juoksin pienen pullea takapuoleni pois. Lukiossa he arvioivat pääasiassa osallistumista ja läsnäoloa, joten päädyin hyvin.

Älä anna itsesi kaipaamaan helppoa A. Ymmärrä, miten kaikki luokkasi luokitellaan, myös ne, joiden kaikkien mielestä he saavat A -luokan. Jos pääset orkesterisi opettajan huonoille puolille, saatat olla yllättynyt viimeisestä arvosanastasi.

Jälleen, älä ole ääliö tässä marssimalla opettajan luo ja huudahtaen: 'Haluan tietää, kuinka voin saada A: n tässä luokassa.' Tee selväksi, että haluat vain vastata opettajan odotuksiin ja ymmärtää, mitä ne tarkalleen ovat.

40_pushups.jpg

Bonusosio: 4 kappaletta erilaisia ​​neuvoja

Olemme käsittäneet paljon jo. Tässä on muutamia viime hetken neuvoja, ja sitten esitämme yhteenvedon ja tarkistuslistan akateemiselle terveydellesi.

Vinkki 1: Hanki objektiivista apua

Kun osallistut johonkin kuin kurssitöihin, voi olla vaikeaa ottaa askel taaksepäin ja todella ymmärtää puutteesi. Taiteilija ei ehkä ole paras kritiikki omalle teokselleen.

Jos sinulla on vanhempia, jotka välittävät menestyksestäsi ja ovat valmiita auttamaan, lähetä tämä opas heille ja keskustele siitä heidän kanssaan, kun he ovat lukeneet sen. Keskustele siitä, mistä osista olet samaa mieltä ja mitä taitoja haluat parantaa. Anna heille tavoitteesi ja toimintasuunnitelmasi lukiourallesi, jokaiselle lukuvuodelle ja jokaiselle kurssille. Kerro heille iterointisykleistäsi, jotta he voivat antaa uusia ideoita siitä, missä olet väärässä ja miten voit parantaa.

Vielä tärkeämpää, älä järkytty heistä ja syyttää heitä kiusaamisesta, kun he yrittävät auttaa sovitun mukaisesti. Tämä vain tekee kaikista kurjuiksi.

Jos vanhempasi eivät ole kiinnostuneita auttamaan, löytää ystävä, joka välittää yhtä paljon kuin sinä koulutuksesta ja yliopistosta, ja pitävät toisiaan tehtävässä. Vaikka sinusta tuntuu kilpailukykyiseltä tämän ystävän kanssa yliopistoon pääsemiseksi, nostat todennäköisesti toisiasi korkeammalle kuin missä olisit yksin.

Vinkki 2: Tunne vikamerkit ja toimi

Lukio voi olla stressaavaa, varsinkin jos tavoitteet ovat korkeat. Paitsi että valmistat vahvaa korkeakouluhakemusta, navigoit myös lukion sosiaalisessa tilanteessa, keksit mitä haluat tehdä elämässäsi ja suunnittelet suhdettasi vanhempiesi kanssa. Joskus kaikki asiat tulevat päätökseen, ja se voi olla ylivoimainen.

Tunnista vikamerkit, pohdi, ovatko ne vakavia ongelmia, ja toimi nopeasti, jos ne ovat. Tässä on joitain tärkeitä kysymyksiä, joita voit kysyä itseltäsi ajoittain:

 • Oletko syvästi tyytymätön? Tuntuuko jokainen päivä sinulle slogiksi, etkä ole varma, miksi teet mitään siitä? Ajattele tämän tunteen perimmäistä syytä. Ehkä vanhempasi ajavat sinua kohti päämäärää, johon et tunnista itseäsi. Ehkä elämässäsi on ristiriitaisia ​​näkökohtia - parempi koulussa saattaa tarkoittaa sosiaalisesti syrjäytymistä, joten olet keskellä. Yritä pohtia tätä, tunnistaa mahdolliset syyt ja ryhtyä toimiin niiden ratkaisemiseksi. (Helpommin sanottu kuin tehty, tiedän, mutta jostain on aloitettava.)

 • Nukutko seitsemän tai kahdeksan tuntia yössä? Jos ei, rakenna elämäsi uudelleen niin, että saat enemmän tuottoa lyhyemmässä ajassa. Kaaviota, mihin aikaasi kuluu joka päivä ja joka viikko, ja tarkkaile, missä on mahdollisuuksia suuriin parannuksiin. Tämä saattaa tarkoittaa nykyisten toimintojen leikkaamista ja sen ajan keskittämistä johonkin hyödyllisempään sovellukseesi.

 • Vetääkö yksi luokka muita alas? Vietätkö paljon aikaa yrittäessäsi pysyä yhdessä luokassa muiden luokkien kustannuksella? Harkitse kurssin pudottamista. Mitä aikaisemmin voit havaita tämän ongelman, sitä helpommin voit välttää pysyvän peruutetun merkin saamisen transkriptiollesi. Mutta vaikka on liian myöhäistä välttää tätä, pudottaminen on silti parempi kuin epäonnistuminen kaikkialla.

Lopuksi, älä ole liian ylpeä pyytäessäsi apua. Useampi ihminen on valmis auttamaan sinua kuin luulet - et vain ole vielä pyytänyt. Jos sinulla ei ole tukevia vanhempia tai ystäviä, pyydä apua opettajiltasi ja neuvonantajiltasi. Se voi viedä jonkin aikaa ja useita yrityksiä löytää joku puolestapuhujana puolestasi, mutta yksi on todennäköisesti olemassa jonnekin maailmassasi.

Jos epäilet edes vähän mielenterveysongelmista, hakeudu välittömästi. Jälleen kerran enemmän ihmisiä on valmis auttamaan kuin luulisi.

40_stress.jpg

Vinkki 3: Valmistaudu Crunch -jaksoihin - finaalit ja AP: t

Jokaisen lukukauden ja lukuvuoden loppu on tyypillisesti melko stressaavaa. Porrastetun aikajanan sijaan saat loppukokeet useimmissa luokissa kerralla. Vielä pahempaa on, että joudut ehkä myös valmistelemaan erikseen AP-kokeet ja SAT / ACT.

Hyvä uutinen on, että jos olet rakentanut vahvan perustan koko loppuvuoden, olet jo 80% siellä ennen kuin opiskelet finaaliin. Olet ehkä unohtanut joitain yksityiskohtia, mutta perustavat puunrungot ovat edelleen lähellä. Finaaliin valmistautuminen on nyt yksinkertaisesti kyse tietojen lataamisesta lyhytaikaiseen muistiin.

Jos opit paljon uutta materiaalia finaaliin, olet liian myöhäistä. Yritä parhaasi, mutta seuraavalla kerralla keskittyä jatkuvaan ponnisteluun koko lukuvuoden ajan.

Mitä tulee AP -kursseihin, yleensä A -luokan saaminen johtaa melko helppoon 5, ellei luokkasi ole todella helppo ja A on yleisin arvosana. Valmistautuminen standardoituihin testeihin käyttää samoja taitoja ja periaatteita riippumatta siitä, onko kyseessä AP -testi vai SAT. Käsittelen näitä periaatteita tarkemmin oppaassani, kuinka saada täydellinen SAT-pisteet.

Vinkki 4: Huuhtele ja toista

Lukio kestää neljä vuotta. Korkean suorituskyvyn ylläpitäminen fuksista nuorempana edellyttää jatkuvaa sitoutumista, motivaatiota ja korkeaa laatua.

Jos teet todella hyvää lukukautta, hienoa työtä - vie aikaa juhlia, mutta valmistaudu tekemään se uudelleen seuraavalla lukukaudella.

Hyvä asia on se mitä aikaisemmin aloitat hyvien tapojen rakentamisen, sitä helpompaa se tulee. Jos aloitat kaiken tämän ensimmäisen vuoden aikana, lukuvuosi on tuulta ja olet hyvin valmistautunut yliopistoon.

Suuri yhteenveto: Kuinka saada 4.0 GPA lukiossa

Huomaa, kuinka suurin osa tästä oppaasta on koskenut ajattelutapa, henkilökohtainen psykologia ja terveet tavat. Tämä muodostaa tehokkaan kehyksen, jota voit käyttää jokaisessa luokassa ja lukukaudessa. Jokainen tärkeä käsite, joka sai Minä Tähän kirjoitetaan 4,0 GPA.

Nyt kova työ on todella omaksua nämä käytännöt ja jatkaa niiden soveltamista koko lukio -urasi ajan.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Lounais -lukio | 2016-17 Rankings | (San Diego,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Southwest Senior High Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Täydellinen opas: Vahvan suosituskirjeen kirjoittaminen

Kirjoitatko suosituskirjeen ja mietit, kuinka kirjoittaa hyvä oppilaalle? Opi luomaan tehokas, mukaansatempaava kirje oppilaasi menestymisen edistämiseksi.

6 Hyödyllisiä esimerkkejä fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista

Mitä eroa on fysikaalisten ja kemiallisten muutosten välillä? Tutustu esimerkkeihimme fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista saadaksesi lisätietoja niiden eroista.

Kalifornian parhaat koulut | Piedmont Hills High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Piemonten Hills High Schoolista San Josessa, Kaliforniassa.

15 viime hetken SAT -vinkkiä, jotka sinun tulee muistaa

Mitä sinun pitäisi tehdä testiä edeltävänä päivänä ja mitkä ovat viime hetken vinkit SAT: n aikana? Valmistaudu testipäivämäärään oppaamme avulla.

Kuinka kauan SAT on tauolla?

Kuinka kauan SAT -testi on tarkasti, taukojen kanssa ja ilman? Selvitä, kuinka monta tuntia SAT on valmistautuakseen oikein.

Ashlandin yliopiston pääsyvaatimukset

Kiinteä geometria SAT -matematiikassa: Täydellinen opas

Käsittele kuutiot, sylinterit ja pallot SAT Mathin kiinteän geometrian oppaamme avulla, joka on täynnä käytännön ongelmia, strategioita ja vinkkejä.

1820 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Kuinka päästä: Purduen pääsyvaatimukset

SAT-itseopiskelu: 7 vinkkiä valmistelusuunnitelmaan

Kamppailetko SAT-itseopiskelun kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme opintosuunnitelman laatimiseen ja ongelmien vianetsintään.

Becker Collegen pääsyvaatimukset

Wayne State Universityn pääsyvaatimukset

Nichols Collegen pääsyvaatimukset

Algebran sydän: SAT-matematiikan keskeiset strategiat

Etkö ole varma, mitkä ovat Algebran sydämen kysymykset uudesta SAT-matematiikasta? Selitämme, mitä sisältöä nämä kattavat ja miten voit ojentaa ne testipäivänä.

Mikä on Stanford EPGY ja Summer College? Pitäisikö minun liittyä?

Mikä on Stanford EPGY ja Stanfordin lukion kesäopisto? Pitäisikö sinun liittyä näihin kesäohjelmiin? Lue opas täältä.

Täydellinen luettelo yli 100 ilmaisesta online-lukiosta

Etsitkö ilmaisia ​​online-lukioita? Luetelemme vaihtoehtosi osavaltioittain, selitämme, mikä tekee näistä luokista ilmaisia, ja keskustelemme siitä, miten päättää, sopivatko ne sinulle.

Winston-Salemin osavaltion yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Jokainen AP Calculus AB -harjoitustesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Opiskeletko AP Calcia? Tutustu täydelliseen AP Calculus AB -kokeiden kokoelmaamme löytääksesi kaikki tarvitsemasi valmistelumateriaalit ja hyödyllisiä opintovinkkejä.

10 viime hetken PSAT-pullotusvinkkiä

Cramming varten PSAT? Katso vinkkimme, joiden avulla voit parantaa pisteitäsi nopeasti ilman stressiä.

PSAT -pisteet: Missä sijoitat?

Oletko hämmentynyt SAT -pistealueesta? Selitämme kaikki mahdolliset PSAT -pisteet ja mitä pisteytysasteikko merkitsee sinulle.

Keskiarvoistavatko korkeakoulut ACT-pisteitäsi?

Kun lähetät useita ACT-pisteitä korkeakouluille, miten he pitävät niitä? Arvioivatko he ne vai ottavatko he korkeimman? Selvitä täältä.

18 ACT -vinkkiä ja temppuja pisteidesi parantamiseen

Tarvitsetko nopeita ACT -vinkkejä ja temppuja parantaaksesi pisteitäsi? Saat vinkkejä ACT -matematiikasta, luonnontieteistä, englannista ja lukemisesta parantaaksesi ACT -pisteitäsi nopeasti.

Towsonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Wisconsinin yliopisto - Madison SAT -tulokset ja GPA