Kuinka saada 36 ACT -tieteestä: 13 strategiaa täydelliseltä maalintekijältä

feature_36science.jpg

Teetkö pisteitä 26-34 ACT Scienessä? Haluatko nostaa pisteet mahdollisimman korkealle - täydelliseen 36: een?

36 ACT Science -tuloksen saavuttaminen ei ole helppoa. Se vaatii täydellisyyttä. Mutta kovalla työllä ja alla olevilla strategioillani pystyt siihen. Olen saavuttanut johdonmukaisesti 36 tieteellistä tietoa oikeilla ACT -kohteillani, ja tiedän, mitä se vaatii. Noudata neuvojani ja saat täydellisen pistemäärän - tai hyvin lähellä.Lyhyt huomautus: Tämä artikkeli sopii opiskelijoille, jotka ovat jo saaneet arvosanan 26 ACT Science -tutkimuksesta tai enemmän. Jos olet tämän alueen alapuolella, artikkelini Kuinka parantaa ACT Science Score -artikkeli on sinulle sopivampi. Noudata tämän artikkelin neuvoja ja palaa sitten tähän, kun olet saavuttanut 26.

Yleiskatsaus

Jostain syystä siellä ei ole kovin paljon ACT Science -oppaita. ACT Math- ja ACT Reading -materiaaleja on paljon, mutta ihmiset näyttävät vain välttelevän tieteen osiota.

Sitä vastoin PrepScholarissa olemme kirjoittaneet mielestämme parhaat oppaat ACT Science -ohjelmaan missä tahansa, ja olemme julkaisseet ne verkossa ilmaiseksi.

Tässä artikkelissa aion keskustella siitä, miksi 36: n pisteytys ACT Science -sovelluksessa on hyvä idea, mitä tarvitaan 36: n pisteytykseen ja sitten 13 tärkeimpään ACT Science -strategiaan, jotta tiedät kuinka saada 36 ACT: ssä Tiede.

Pysy kanssani - edistyneenä opiskelijana tiedät todennäköisesti jo, että korkeat pisteet ovat hyviä. Mutta on tärkeää tietää, miksi 36 Science -pisteet ovat hyödyllisiä, koska tämä lisää motivaatiotasi saada korkeat pisteet. Sitten siirrymme artikkelin lihaan.

Lopuksi, tässä oppaassa puhun pääasiassa 36: n saavuttamisesta. Mutta jos tavoitteesi on 32, nämä strategiat pätevät edelleen yhtä hyvin.

Ymmärrä panokset: Miksi 36 ACT -tiede?

Tehdään jotain selvää: useimmissa yliopistosovelluksissa ACT: n yhdistelmä 34 vastaa täydellistä 36. Lähes mikään korkeakoulu ei anna sinulle enemmän luottoa 36: sta kuin 34: stä. Olet jo ylittänyt heidän pisterajansa, ja pääsetkö sisään nyt, riippuu muusta hakemuksestasi.

Joten jos pisteytät jo 34, älä tuhlaa aikaasi opiskeluun saadaksesi 36, ellet hae STEM -ohjelmaa huipputason koulussa (josta keskustelemme lisää muutamassa kappaleessa). Useimmissa kouluissa olet jo valmis, ja on aika työskennellä vahvistamaan ylimääräisiä oppitunteja, kursseja ja yleistä sovellusta.

Mutta jos pisteesi on 33 tai alle JA haluat mennä huippuopistoon, kannattaa aika nostaa pisteet jopa 34: een tai enemmän. 32: n ja 34: n välillä on suuri ero, lähinnä siksi, että huippuopiskelijoiden on helppo saada 32, mutta paljon vaikeampaa saada 34.

33 sijoittaa sinut keskimäärin Harvardiin ja Princetoniin, ja keskiarvo on huono pääsyyn nähden, koska pääsyaste on tyypillisesti alle 10%.

36 ACT Science -ohjelmassa voi myös auttaa sinua korjaamaan muiden osien, kuten lukemisen tai englannin, heikkouksia. Yleensä koulut pitävät ACT -yhdistelmäpistemääriäsi enemmän kuin yksittäisiä osiotuloksiasi. Jos voit saada 36 ACT Science -kurssilla, se antaa sinulle enemmän joustavuutta englannin, matematiikan ja lukemisen tuloksissa. Se voi korvata 32 toisessa osassa, esimerkiksi nostaa keskiarvon takaisin 34: een.

body_mit MIT odottaa 36 in ACT Math.

On vain kaksi skenaariota, joissa 36 ACT Science -ohjelmassa on todella tärkeä, paitsi pelkän yhdistelmäpistemäärän nostaminen. Ensimmäinen on jos aiot tieteen tai kvantitatiivisen pääaineen (kuten biologia, fysiikka, tilastot, kemia). Toinen on jos haet erittäin valikoivaan tekniseen kouluun kuten MIT tai Caltech.

Tässä on syy: yliopistojen valintaan liittyy hakijoiden välisiä vertailuja. Koulu haluaa tunnustaa parasta, ja sinä kilpailet muiden ihmisten kanssa samassa 'ämpäri' kuin sinä.

Hakemalla matematiikan/luonnontieteiden pääaineeksi kilpailet muita matematiikan/luonnontieteiden ihmisiä vastaan: ihmisiä, joille ACT Science on helppoa. Todella helppoa.

Vaikka koulut eivät yleensä julkaise ACT -pisteitä osittain, ne julkaisevat SAT -osiotulokset. ACT Science -palvelun välittäjänä voimme tarkastella SAT -matematiikan tuloksia huippukouluissa. (Tiedän, että ACT Science ja SAT Math ovat erilaisia, mutta lyön vetoa, että matematiikassa hyvin pärjäävät ihmiset saavat myös korkeat pisteet ACT Science -tutkimuksessa).

Tässä on muutamia todellisia esimerkkejä. Harvardin, Princetonin, MIT: n, Caltechin ja vielä vähemmän valikoivien koulujen, kuten Harvey Muddin, 75. prosenttipiste SAT Math -pistemäärä on 800 (tai vastaava kuin ACT 36). Tämä tarkoittaa, että vähintään 25 prosentilla kaikista näiden koulujen opiskelijoista on 800 SAT -matematiikkaa tai 36 oppilasta ACT -matematiikassa.

Vielä yllättävämpää: SAT -matematiikan 25. prosenttipiste MIT: ssä ja Caltechissa vastaavasti 750 ja 770 tai ACT 34! Tämä tarkoittaa, että jos saat ACT -matematiikkasi pistemäärän 34, olet reilusti alle keskiarvon näille kouluille! Niin kilpailukykyisiä nämä huipputason oppilaitokset ovat.

En aio valehdella. ACT Science oli minulle helppoa. Sain 36 lähes jokaisesta harjoitustestistä ja virallisesta ACT: stä, jonka olen koskaan ottanut. Tämä johtui suurelta osin siitä, että olin luonnontieteellinen lukio lukiossa, kilpailin akateemisissa olympialaisissa ja tein paljon luonnontieteellistä tutkimusta koulun ulkopuolella. Harjoittelin myös ahkerasti ja noudatin alla olevia strategioita täydellisyyden saavuttamiseksi. Joten tieteen kohtien lukeminen oli minulle kuin englannin lukeminen.

Kilpailet kaltaisiani ihmisiä vastaan. Ja jos haet luonnontieteiden pääaineena, jolla on 34 tai vähemmän tiedettä, koulut, kuten MIT, Harvard ja Princeton, epäilevät kykyjäsi. Koska ACT Sciencen pitäisi olla helppoa sinulle.

Mutta jos pystyt saavuttamaan 36: n, osoitat olevasi tasavertainen (ainakin tällä mittarilla). Vaikka se vie paljon työtä, tärkeintä on vain pisteet, jotka saavutat lopussa.

body_motivation.jpg

Tiedä, että voit tehdä sen

Tämä ei ole vain sumea hyvänolon viesti, jonka näet Starbucks-kupin takana.

Tarkoitan, kirjaimellisesti, sinä ja kaikki muut kohtuullisen älykkäät opiskelijat voivat saada 36 pistettä ACT Science -tutkimuksessa .

Useimmat ihmiset eivät, koska he eivät yritä tarpeeksi kovasti tai he eivät opi oikealla tavalla.

Vaikka et pidä itseäsi tieteen nörttinä tai sinulla on biologian tutkinto, olet kykenevä tähän.

Enemmän kuin mitään muuta, ACT -pisteet heijastavat kuinka ahkerasti työskentelet ja kuinka strategisesti opiskelet.

Tästä syystä: ACT on outo testi. Kun otat sen, etkö ymmärrä, että monet kysymykset eivät ole samanlaisia ​​kuin mitä olet nähnyt koulussa?

Se on tarkoituksella suunniteltu näin. ACT ei voi testata vaikeita käsitteitä, koska tämä olisi epäoikeudenmukaista opiskelijoille, jotka eivät koskaan opiskelleet AP -fysiikkaa. ACT Science -osa ei voi pyytää sinua ratkaisemaan kylmäfuusio tai rakentaa raketti päästäkseen Marsiin. ACT on kansallinen testi, mikä tarkoittaa, että sen on oltava tasapuoliset toimintaedellytykset kaikille opiskelijoille ympäri maata.

Joten sen on testattava tieteellisiä käsitteitä, joita jokainen lukiolainen käsittelee: miten tulkitaan datakaavioita, mikä tieteellinen menetelmä on, miten tieteelliset teoriat ovat eri mieltä.

Olet oppinut kaiken tämän jo lukiossa.

Mutta jos kaikki kysymykset olisivat helppoja ja yksinkertaisia, kaikki pisteet olisivat liian korkeita. Niin ACT: n on testattava näitä käsitteitä kummallisilla tavoilla . Tämä herättää oppilaita, jotka eivät valmistaudu, mutta palkitsee opiskelijoita, jotka voivat ennustaa tarkasti, miten testi toimii.

Tässä on esimerkki kaaviosta todellisesta ACT -testistä:

body_36science_weird3a1.jpg

Tämä on yksi monimutkaisimmista kaavioista, joita olen nähnyt ACT Scienessa. Voin taata, ettet ole koskaan nähnyt tällaista kaaviota aiemmin koulussa.

Mutta on hyviä uutisia - jokainen muu lukion oppilas Amerikassa ei ole myöskään nähnyt tätä kaaviota ennen!

Tämä tarkoittaa sitä, että ACT odottaa sinun pystyvän ymmärtämään tämän kaavion käyttämällä luonnontieteellisiä perustaitoja. Taidot, kuten kahden akselin katseleminen, juonen toiminnan ymmärtäminen ja tietojen arvojen saaminen tästä kaaviosta.

Todistaaksemme tämän sinulle, ymmärrämme tämän kaavion ja käymme läpi esimerkkikysymyksen.

ACT Science -palvelussa on aina outoja skenaarioita, joita et ole koskaan ennen nähnyt sedimentin koostumuksesta dinosauruskynsien kokoon. Mutta ennen kaikkea ACT Science ei ole oikeastaan ​​tiedettä - kyse on enemmän luetun ymmärtämisestä ja logiikasta .

Avain ACT Science -tuloksen parantamiseen on:

 • Hallitse ACT -testien kulkutyypit
 • Hyödynnä perustaitoja, jotka jo tiedät ratkaistaksesi kysymykset
 • Harjoittele monia kysymyksiä, jotta opit virheistäsi ja tiedät testin sisältä ja ulkoa.

Tarkastelen tarkemmin, miten tämä tehdään. Katsotaan ensin, kuinka monta kysymystä sinun on vastattava oikein saadaksesi 36.

Mitä tarvitaan 36: n saamiseen ACT -tieteessä

Jos meillä on tavoitemäärä mielessä, se auttaa ymmärtämään, mitä tarvitset saadaksesi pisteet todellisessa testissä.

Kokosin raakapisteet ACT Science Score -muuntotaulukoihin neljästä virallisesta ACT -testistä. (Jos voit käyttää kertausta ACT: n pisteytykseen ja raakapisteiden laskemiseen, lue tämä.)

Raaka pisteet Testi 1 Testi 2 Testi 3 Testi 4
40 (ikävä 0) 36 36 36 36
39 (Miss 1) 3. 4 3. 4 35 35
38(ikävä 2) 32 32 33 3. 4
37(ikävä 3) 30 30 32 33
36(ikävä 4) 29 29 30 31
35(ikävä 5) 28 28 29 30
3. 4(ikävä 6) 27 27 28 29

Lähde: ACT

Jos saat täydellisen raakapistemäärän ja menetät 0 kysymystä kaikissa neljässä testissä, saat täydellisen 36 pisteen. Ei yllätys siellä.

Mutta jos unohdat vain yhden kysymyksen, pudotat heti 34: een tai 35: een.

Miss toinen, ja pudotat 32, 33 tai 34.

Tämä osoittaa, että panokset ovat korkeat. Mitä vaikeampi koe on, sitä enemmän liikkumavaraa sinulla on, mutta luokitusasteikko on kova.

Turvallisin asia on pyrkiä täydellisyyteen. Jokaisessa harjoitustestissä sinun on pyrittävä täydelliseen raakapisteeseen 36: lle.

Mitä tahansa pisteytät nyt, ota huomioon ero, joka sinun on saatava 36: een. Jos esimerkiksi pisteytät 30: n, sinun on vastattava 3-4 muuhun kysymykseen oikein päästäksesi 36: een.

Viimeisenä esimerkkinä tässä on kuvakaappaus tarkasta tulosraportistani:

body_36scienceallscores.jpg

13 strategiaa saada 36 ACT -tiedettä

OK - joten olemme käsitelleet, miksi korkeamman ACT Science -pistemäärän saaminen on tärkeää, miksi pystyt erityisesti parantamaan pisteitäsi ja mitä raakapisteitä tarvitset tavoitteesi saavuttamiseksi.

Nyt pääsemme käytännössä toteutettaviin strategioihin, joita sinun tulisi käyttää omassa opinnoissasi pisteiden parannuksen maksimoimiseksi.

body_chain.jpg Mikä on suurin heikkoutesi?

Strategia 1: Ymmärrä heikkoutesi: sisältö tai ajanhallinta

Heikkoutesi tunteminen ACT -valmistelussa on SUPER tärkeää. Kun tiedät heikkoutesi, voit keskittyä kirurgisesti aikaasi siihen, mikä parantaa pisteitäsi eniten. Kun et tee sitä, tuntuu siltä, ​​että pääsi hakkaisi seinää vasten.

Jokaisella oppilaalla on erilaisia ​​puutteita ACT -tieteessä. Jotkut eivät ole tyytyväisiä taustalla oleviin taitoihin, kuten datakaavioiden lukeminen. Toiset juuttuvat tieteen kohtien yksityiskohtiin eivätkä pysty ratkaisemaan kysymyksiä ajoissa.

(Kuten keskustelemme, ACT Science -osiossa on aika raskasta aikaa. Joten kärsit todennäköisesti jonkin verran aikapaineesta - yritämme selvittää, kuinka paljon)

Näin voit selvittää, kumpi koskee sinua enemmän:

 • Ota vain käytännön kokeen tieteellinen osa. Meillä on täydellinen luettelo ilmaisista harjoitustestistä täältä.
 • Käytä kyseistä osaa varten ajastinta 35 minuutin ajan. Käsittele sitä kuin todellinen testi.
 • Jos aika loppuu etkä ole vielä valmis, jatka työskentelyä niin kauan kuin tarvitset. Mutta nyt, jokaisen uuden vastauksen tai muutetun vastauksen kohdalla, merkitse se erityisellä huomautuksella 'Extra Time'.
 • Arvioi testisi vastausavain- ja tuloskaavion avulla, mutta haluamme kaksi pistettä: 1) Realistinen tulos olet normaaleissa ajoitusolosuhteissa ja 2) Lisäajan pisteet . Siksi merkitsit kysymyksiin, joihin vastasit tai joita muutit lisäajan aikana.

Katso mitä teemme täällä? Merkitsemällä kysymykset, jotka teit lisäajan alla, voimme selvittää, minkä pisteet saisit, jos saisit kaiken tarvitsemasi ajan. Tämä auttaa meitä selvittämään, missä heikkoutesi ovat.

Jos et ottanut ylimääräistä aikaa, lisäajan pisteet ovat samat kuin realistiset pisteet.

Tässä on vuokaavio, joka auttaa sinua selvittämään tämän:

Oliko lisäajan pisteet 32 ​​tai enemmän?

Jos EI (lisäajan pisteet<32), silloin sinulla on sisällön heikkouksia. Sinulla voi olla heikkouksia eri taidoissa tai syvä heikkous vain muutamissa taidoissa. (Käsittelemme tätä myöhemmin). Ensimmäinen hyökkäyssuunnitelmasi on kehittää enemmän mukavuutta ACT Science -kyselytyyppien ja -kohtien avulla.

Jos KYLLÄ (lisäajan pisteet> 32), niin:

Oliko realistinen pistemäärä 32 tai enemmän?

Jos EI (lisäajan pisteet> 32, realistinen<32), niin se tarkoittaa, että sinulla on ero lisäajan ja realistisen pisteesi välillä. Jos tämä ero on enemmän kuin kaksi pistettä, sinulla on suuria ongelmia ajanhallinnassa. Meidän on selvitettävä, miksi näin on. Oletko juuttunut lukemaan tieteellisiä kohtia? Vai hidastivatko tietyntyyppiset ongelmat sinua? Jos harjoittelet paljon ja opit tehokkaampia tapoja käsitellä tieteellisiä kohtia, voit vähentää aikaa merkittävästi. Tästä lisää myöhemmin.

Jos KYLLÄ (sekä lisäajan että realistiset tulokset> 32), silloin sinulla on todella hyvä laukaus saada 36. Vertaa lisäajan ja realistisia pisteitäsi - jos ne eroavat useammasta kuin yhdestä pisteestä, sinun olisi hyödyllistä oppia ratkaisemaan kysymykset nopeammin. Jos ei, voit todennäköisesti hyötyä siitä, että kerrot viimeisimmistä sisältösi heikkouksista ja vältät huolimattomat virheet (lisää tästä strategiasta myöhemmin).

Toivottavasti siinä on järkeä. Yleensä näen, että opiskelijoilla on sekä ajoitus- että sisältöongelmia ACT Science -ohjelmassa, mutta saatat huomata, että toinen on paljon hallitsevampi sinulle kuin toinen. Jos esimerkiksi saat 36 lisäaikaa, mutta 32 pistettä normaaliajalla, tiedät tarkalleen, että sinun on työskenneltävä ajanhallinnan parissa saadaksesi 36.

Tämä täydellinen ACT Science -opas kattaa sekä ajanhallintaan että sisältöön liittyvät asiat, joten olet onnekas.

Jos opit, että ajanhallinta on suuri ongelma sinulle, tässä on yksi todennäköisimmistä ongelmista tavassa lähestyä ACT Sciencea ...

body_wastingtime.jpg

Strategia 2: Älä tuhlaa aikaa kulkemiseen ja kuviin

ACT Science -kohdat ovat täynnä tieteellisiä yksityiskohtia, joilla ei oikeastaan ​​ole väliä kysymyksiin vastaamisessa. Tämä pätee erityisesti kaavioihin.

ACT tekee tämän tarkoituksella hämmentääkseen sinua ja jäljitellä miltä todellinen tieteellinen tutkimus näyttää. Mutta et lue tiedelehteä - vastaat ACT Science -kysymyksiin.

Yleinen virhe, jonka ihmiset tekevät, on yrittää liian kovasti ymmärtää tekstiä kokonaisuudessaan. He haluavat ymmärtää jokaisen kaavion jokaisen yksityiskohdan.

Tämä voi tapahtua riippumatta siitä, kuinka vahva tiedemies luulet olevasi. Jos olet tieteen nörtti, sinulla on houkutus ymmärtää kaikki yksityiskohdat, koska haluat venyttää tieteellisiä lihaksia. Jos et ole tieteen nörtti, on vaikeampaa erottaa, mikä on hyödyllistä tai ei, koska kaikki näyttää samalta.

Koko kohdan ymmärtäminen on valtava ajanhukkaa, koska suurimmassa osassa kohtaa ei esitetä sitä koskevia kysymyksiä. Tämä pitää paikkansa ACT Readingissa ja vieläkin enemmän ACT Scienessa.

Joten mitä sinun pitäisi tehdä sen sijaan?

Selaa kulkua ja ymmärrä kulku erittäin korkealla tasolla. Vastaa vain näihin kahteen kysymykseen:

 • Mikä tässä on pääasia?
 • Mitä luku näyttää?

Se siitä. Kun luen ACT Science -kappaleita, en ymmärrä tapahtumien syviä yksityiskohtia. Ymmärrän asian ytimen ja siirryn kysymyksiin.

Kokeillaan esimerkkiä todellisesta ACT Science -kappaleesta. Aion näyttää sinulle, kuinka hyödytön suurin osa kohdasta on ja kuinka vähän sinun on ymmärrettävä vastataksesi kysymyksiin.

body_36science_passage1a.jpg

Kuorinta: Siellä on vanha järvi. Järven sedimentti kertoo menneisyyden ilmastosta. He mainitsevat keskilämpötilan kuvassa 3, joten se on luultavasti pääasia. Siinä on outo happisymboli18O, mutta minun tarvitsee vain tietää, että PIENEMMÄT arvot tarkoittavat KYLMÄMÄÄ.

body_36science_passage1b.jpg

Tämä kartta näyttää kolme sivustoa. Luultavasti katsomme näytteitä näistä kolmesta sivustosta.

body_36science_passage1c.jpg

Tämä näyttää meille leikatun järven osan, jossa on kolme kohtaa kuvasta 1. Y-akseli on korkeus.

Näppäin osoittaa, että jokainen värillinen osa on eri kerros. Järvisavi, jäätikkö, kallioperä. Tasot muuttuvat, kun siirryt kaavioon. Kuinka he muuttuvat, en välitä ennen kuin minulta kysytään sitä.

Minulla ei ole aavistustakaan, mikä helvetin jäätikkö on, mutta En aio huolehtia siitä , koska lyön vetoa, että ACT ei pyydä minua määrittelemään sitä.

body_36science_passage1d.jpg

Voi herra, joukko kaavioita, jotka on suunniteltu hämmentäviksi. OK.

No, kaikki näyttävät suunnilleen samalta. Katsomme vain sivustoa 1. Y-akseli näyttää syvyyden, joten mitä pidemmälle, sitä syvemmälle menemme. X-akseli näyttää18Ai juttu. Vasemmalta oikealle tämä arvo kasvaa. Kohdasta tiedämme, että PIENEMPI18O on, kylmempi se on. Isompi siis18O on, KUUMA se on.

Mitä sivusto 1 näyttää, kun lähdet syvemmälle, saat SUUREN18O -arvo, mikä tarkoittaa, että se on kuumempi.

Katso nyt muut 2 sivustoa. Sivusto 2 näyttää suunnilleen samalta, jäätikkörajaa lukuun ottamatta. Sivusto 3 näyttää samalta kuin sivusto 1.

Ja nyt on tämä kaava. En aio edes vaivautua tämän paskan kanssa, kunnes he esittävät minulle kysymyksen siitä.

Huomaa muistiinpanoistani, että ymmärrän kohdan todella korkealla tasolla. En juutu yksityiskohtiin, enkä ymmärrä jokaisen kaavion kaikkia yksityiskohtia. Sen tekeminen olisi ajanhukkaa.

Vain vakuuttaakseni tämän korkean ymmärryksen tason, aiomme itse asiassa vastata kaikkiin viiteen kysymykseen tässä kohdassa.

body_36science_passage1_q1.jpg

Järvisavi on harmaata. Missä se on ohuin?

body_36science_passage1_q1a.jpg

Winnipeg, F.

Sinun ei todellakaan tarvinnut edes lukea katkelmaa ratkaistaksesi tätä! Voit ratkaista sen vain katsomalla kuvaa.

body_36science_passage1_q2.jpg

Haluamme löytää PIENIMMÄN18O -arvo, mikä tarkoittaa sitä, että se on enemmän kaavion VASEMMALLA puolella.

body_36science_passage1_q2a.jpg

Pisteistä näemme, että se tulee kuvion ALAS VASEMMALLE. Valinta C.

Jälleen kerran, tuskin jouduit lukemaan kohdan tämän ratkaisemiseksi! Se vain selvittää, missä pisteet ovat.

body_36science_passage1_q3.jpg

OK, joten kuva 2. Aloitamme Grand Forksista oikealla ja siirrymme sitten sivustoon 3.

body_36science_passage1_q3a.jpg

Järvisavi, harmaa pala, muuttuu paksummaksi. He sanovat tämän kysymyksessä, ja me näemme sen kuvassa.

Kysymys esitettiin jäätiköstä, sen alla olevasta raidallisesta kerroksesta. Se ohenee, kun siirryt Grand Forksista sivustoon 3.

Paksuus siis pienenee, vaihtoehto J.

Vielä kerran, tuskin tarvitsit tietää kohtaa tämän ratkaisemiseksi!

body_36science_passage1_q4.jpg

OK, haluamme GLACIAL TILL: n korkeuden nousua jokaisessa kolmessa paikassa.

Glacial till on RAITAINEN kerros.

body_36science_passage1_q4a.jpg

Sivustolla 1 yläosa on 200. Sivustolla 2 yläosa on 205. Sivustolla 3 se on 180 ish.

Vastausvaihtoehto C on ainoa, joka sopii näihin arvoihin.

Vielä jälleen kerran, tuskin piti tietää kohta!

body_36science_passage1_q5.jpg

Toisin sanoen: sataa. Vesi pääsee 3 metrin syvyyteen. Mikä on18O 3m syvä?

Katso kuvaa 3 3 metrin syvyydessä. Jokaisessa kuvassa se on noin -15. Vastaus J.

body_36science_passage1_q5a.jpg

Lopuksi, yllätys yllätys, sinun ei tarvinnut tietää koko kohtaa vastataksesi tähän kysymykseen.

HELPPO NAKKI. Huomaa kaikki paskat, joista meidän ei tarvinnut välittää:

 • Käytävässä meidän ei tarvinnut välittää siitä, kuinka vanha järvi oli tai miten se muodostui.
 • Odotuksiani vastaan ​​meidän ei tarvinnut edes välittää mistä18O tarkoittaa lämpötilaa, joten oikeastaan ​​luin kohdan ja hukkasin aikani!
 • Emme käyttäneet kuvaa 1 ollenkaan. Tyhmä kartta.
 • Kuvassa 2 emme välittäneet kallioperästä ollenkaan. Lisäksi meidän oli vain huolehdittava siitä, miten kerrokset muuttuivat, kun meiltä kysyttiin siitä.
 • Kuvassa 3 meidän ei tarvinnut välittää lainkaan siitä, kuinka sivustolla 2 oli jäätikkökerros. Meidän ei tarvinnut tietää, mitä kaava tarkoitti.

Toivottavasti ymmärrät pointin. Niin paljon jokaisesta kohdasta on hyödytöntä saada kysymykset oikein.

ACT tietää tämän, ja he HALUAVAT sinun jäävän jumiin. Voi voi, ihmettelen mikä on kallioperä? Miten he voivat esittää kysymyksiä tästä?

Poika tämä kaava näyttää todella kovalta. Mikä on18Oi, ja mikä on16O? Mikä on pohjavesi ja mikä tavallinen vesi? Miksi kerrotaan 1000: lla?

Voit tuhlata niin monta minuuttia yrittäessäsi ymmärtää koko kohtaa. Jos sinulla on ajanhallintaongelmia, läpikulun kulkeminen voi olla valtava ajan säästö sinulle!

Jälleen, kun luet kappaleen, keskity vain kahteen kysymykseen:

 • Mikä on kohdan PÄÄKOHTA?
 • Mikä on kunkin kuvan PÄÄKOHTA?

Olen alkanut huutaa enemmän vain siksi, kuinka vihainen tämä testi tekee minut. Joten anna minun hengittää syvään.

Siirrytään eteenpäin…

Korota ACT -pisteitäsi 4 pisteellä (ilmainen lataus)

feature_knowledge.jpg

Strategia 3: Ymmärrä KAIKKI ACT -tieteen kulku ja kysymys

ACT Science erottuu rakenteellisin ja ennakoitavin osa ACT: ssä. Tarkoitan tällä ACT Scienellä kolmea käyntityyppiä, ja jokaiseen tekstityyppiin liittyy tiettyjä kysymystyyppejä.

Tämä on toisin kuin ACT English, jossa kaikkiin viiteen kohtaan liittyy kaikenlaisia ​​satunnaisia ​​kysymystyyppejä.

Ennakoitavuuden hieno asia on se, että on todella helppoa diagnosoida ongelmasi sijainti ja sitten keskittyä harjoittamaan heikkouksiasi.

Alla on kohdatyypit ja niihin liittyvät kysymystyypit.Olen linkittänyt oppaamme jokaiseen kysymystyyppiin, mutta ensin ehdotan, että luet tämän 36 oppaan saadaksesi korkean tason kuvan, ja palaa sitten yksityiskohtaisiin oppaisiin .

 • 3 Tietojen esityskäytävät - kuvaa tutkimuksen, joka on täynnä kaavioita ja kaavioita
  • Kaavion lukukysymykset
  • Trendien tulkinta
  • Arvojen laskeminen
 • 3 Tutkimusten yhteenvedot - kuvaa kokeilua, jossa on useita osia
  • Kokeellinen suunnittelu
  • Hypoteettiset kokeelliset muutokset
  • Kokeiden tulkinta
 • 1 Ristiriitaiset näkökulmat - kaksi tai useampi tutkija on eri mieltä
  • Näkökulmien ymmärtäminen
  • Näkökulmien vertailu

Tässä on hyödyllinen kuvaus kolmesta ACT Science -kohdasta ja yleiskatsaus kysymystyypeistä.

ACT Scienen sisällön ymmärtäminen on kriittinen koska seuraavaksi sinun on ymmärrettävä tarkasti, missä teet virheesi.

San Diegon osavaltion keskimääräinen gpa

PrepScholar ACT -ohjelmamme tekee kovan työn puolestasi jakamalla koko testin tiettyihin taitoihin, jotka sinun on hallittava. Kaikista ACT Science -taidoista ja kaikista muista osioista saat keskittynyt oppitunti ja tietokilpailu, joka on räätälöity taitotasosi mukaan . Näin opiskelin ACT: lle ja sain täydet pisteet, joten suunnittelin valmisteluohjelmamme toimimaan.

Jos voisit käyttää apua ACT: n hajottamisessa, tutustu ehdottomasti PrepScholar ACT -ohjelmaamme.

body_keepcalmandgopractice.png

Strategia 4: Tee paljon harjoitusta ja ymmärrä jokainen virhe

Matkalla täydellisyyteen sinun on varmistettava, että jokainen heikko kohta on peitetty. Jopa yksi ACT Sciencen virhe pudottaa sinut 36: sta.

Ensimmäinen askel on yksinkertaisesti tehdä paljon harjoittelua . Jos opiskelet ilmaisista materiaaleista tai kirjoista, sinulla on pääsy useisiin käytännön kysymyksiin kerralla. Osana PrepScholar -ohjelmaa meillä on yli 1500 ACT -kysymystä, jotka on räätälöity kullekin taidolle.

Toinen askel - ja tärkein osa - on olla armoton ymmärtämään virheitäsi.

Jokainen virhe, jonka teet kokeessa, tapahtuu syystä. Jos et ymmärrä tarkalleen, miksi jätit kysymyksen huomiotta, teet virheen uudestaan ​​ja uudestaan.

Olen nähnyt opiskelijoita, jotka ovat suorittaneet kymmenen virallista ACT -käytännön testiä. He ovat ratkaisseet yli 400 tieteellistä kysymystä, mutta ne eivät ole läheskään 36: ssa ACT Science -tutkimuksessa.

Miksi? He eivät koskaan ymmärtäneet virheitään. He vain hakivat päätään seinää vasten kerta toisensa jälkeen.

Ajattele itseäsi tuhoajana, ja virheesi ovat torakoita. Sinun on poistettava jokainen - ja löydä jokaisen lähde - tai muuten tartunta jatkuu ja ravintolasi suljetaan.

Sinun on tehtävä seuraavat toimet:

 • Merkitse jokaiseen käyttämääsi harjoitustestiin tai kysymysjoukkoon jokainen kysymys, josta olet jopa 20% epävarma.
 • Kun arvioit testisi tai tietokilpailusi, tarkista jokainen merkitsemäsi kysymys ja jokainen väärä vastaus. Tällä tavalla, vaikka arvasitkin vastauksen oikein, tarkista se.
 • Kirjoita muistikirjaan kysymyksen ydin, miksi jätit sen huomaamatta ja mitä aiot tehdä välttääksesi tämän virheen tulevaisuudessa. Käytä erillisiä osioita kulkutyypin ja taidon mukaan (kuten tietojen esitys - laskelmat tai ristiriitaiset näkökulmat).

Ei riitä, että ajattelet asiaa ja siirryt eteenpäin. Ei riitä, että luet vastauksen selityksen. Se ei riitä edes ymmärtämään, miten saada oikea vastaus.

Sinun on mietittävä KOVASTI, miksi epäonnistuit tässä kysymyksessä.

Kun valitset tämän jäsennellyn lähestymistavan virheisiisi, sinulla on nyt juokseva loki jokaisesta jääneestä kysymyksestäsi ja pohdintasi miksi.

body_noexcuses

Ei tekosyitä virheillesi.

Mene aina syvemmälle - MIKSI unohdit tiedekysymyksen?

Mitkä ovat yleisiä syitä siihen, että jätit kysymyksen huomiotta? Älä vain sano: 'En ymmärtänyt tätä kysymystä oikein.' Se on poliisi.

Ota aina askel pidemmälle - mitä erityisesti kaipasit, ja mitä sinun on parannettava tulevaisuudessa?

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä tavallisista syistä, miksi unohdat ACT Science -kysymyksen, ja kuinka otat analyysin askeleen pidemmälle:

Sisältö: Minulla ei ollut tieteellistä tietämystä ymmärtääkseni, mitä kohdassa kuvataan. Esimerkki: 'Unohdin kuinka voimat toimivat fysiikassa.'

Yksi askel pidemmälle: Mitä erityistä sisältöä opettelen, ja miten opin sen? Kuinka olisin voinut tehdä paremmin, vaikka en ymmärtänytkään kohtaa?

Virheellinen lähestymistapa: Ymmärsin kohdan, mutta en tiennyt miten ratkaista tämä kysymys. Esimerkki: 'En tiennyt kuinka ekstrapoloida kaavion viiva.'

Yksi askel pidemmälle: Miten ratkaisen kysymyksen? Missä olen nähnyt muita tällaisia ​​kysymyksiä? Miten teen vastaavia kysymyksiä tulevaisuudessa?

Huolimaton virhe: Luin väärin, mitä kysymyksessä pyydettiin tai ratkaistiin väärään asiaan. Esimerkki: 'Sekoitin Scientist 2: n näkökulman Scientist 1: n näkemyksiin.'

Yksi askel pidemmälle: MIKSI luin kysymyksen väärin? Mitä minun pitäisi tehdä tulevaisuudessa välttääkseni tämän?

Saako idean? Yrität todella ymmärtää, miksi teet jokaisen virheen.

Kyllä, tämä on vaikeaa, se tyhjentää ja vaatii työtä. Siksi useimmat tehottomasti opiskelevat eivät paranna.

Mutta sinä olet erilainen. Vain lukemalla tämän oppaan todistat jo, että välität enemmän kuin muut opiskelijat. Ja jos noudatat näitä periaatteita ja analysoit virheitäsi, parannat enemmän kuin muutkin opiskelijat.

Hanki 4 enemmän pisteitä ACT: stasi, TAKUU

Strategia 5: Jos unohdat kysymyksen, ratkaise se uudelleen

Kun teet ACT Science -harjoituskysymyksiä, ensimmäinen asia, jonka luultavasti teet lukiessasi, on lukea vastauksen selitys ja miettiä sitä hieman.

Tämä on liian helppoa. Pidän tätä passiivinen oppiminen - et ole aktiivisesti tekemässä tekemääsi virhettä.

Sen sijaan, kokeile jotain erilaista -Etsi oikea vastausvaihtoehto (A-D tai F-J), mutta älä katso selitystä. Sen sijaan, yritä ratkaista kysymys ja saada oikea vastaus.

Tämä on usein vaikeaa. Et voinut ratkaista sitä ensimmäistä kertaa, joten miksi voisit ratkaista sen toisen kerran?

Tällä kertaa saatat kuitenkin huomata uuden strategian pienemmällä aikapaineella tai jotain muuta tulee esiin. Jokin vain 'napsauttaa' puolestasi.

Kun tämä tapahtuu, oppimasi säilyy 20 kertaa kauemmin kuin jos vain lukisit vastauksen selityksen. Tiedän tämän henkilökohtaisesta kokemuksesta. Koska olet kamppaillut sen kanssa ja saavuttanut läpimurron, säilytät tiedot FAR paremmin kuin jos vain imeisit ne passiivisesti.

On liian helppoa lukea vastauksen selitys ja saada se toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Et todellakaan opi virheestäsi, ja teet sen virheen uudestaan ​​ja uudestaan.

Käsittele jokaista väärää kysymystä kuin palapeliä. Taistele jokaisen väärän vastauksen kanssa jopa kymmenen minuuttia. Vasta sitten, jos et ymmärrä sitä, lue vastauksen selitys.

Kirjaa sitten virheesi muistikirjaasi, kuten suosittelen strategiassa 3.

body_gears.jpg

Strategia 6: Jos kaipaat kysymystä, luo uusia kysymyksiä

Vastaamattomat kysymykset ovat niin tärkeitä oppimismahdollisuuksia, että minulla on heille toinen strategia.

Kun olet tarkistanut kysymyksen kokonaan ja ymmärtänyt tarkalleen, miksi jätit sen huomaamatta, luo vielä kaksi kysymystä samalla tyylillä. Ratkaise ne sitten.

Nämä kysymykset on tarkoitettu alkuperäisen kysymyksen läheisiksi kopioiksi, joten ne testaavat samaa taitoa samalla jaksolla, mutta käyttävät hieman erilaisia ​​skenaarioita.

Jos kysymys liittyy kuvaajaan, muuta numeroita niin, että katsot kaavion eri osaa.

Jos kyse on ristiriitaisista näkemyksistä, vaihda, mistä tiedemiehestä puhut.

Tämä on täydellinen ACT Science -ohjelmalle, koska kysymykset ovat niin tyylillisesti kaavaisia, että on paljon helpompi luoda realistisia kysymyksiä . (Vertaa tätä ACT-lukemiseen, jossa on vaikeampi keksiä omia kysymyksiäsi, koska lukukysymykset ovat kohdasta riippuvaisia.)

Mitä hyötyä tästä on? Ensinnäkin sinulla on muutama mahdollisuus harjoitella juuri kysymystä, jonka juuri unohdit. Tämä vahvistaa heikkouttasi välittömästi.

Ajattele asiaa tällä tavalla - jos opit heittämään jalkapalloja Patriots -pelinrakentaja Tom Bradyn kanssa ja hän antaa sinulle neuvoja, pudotatko jalkapallosi juuri sillä hetkellä ja kieltäydytkö heittämästä toista?

Ei! Käytät heti hänen neuvojaan korjataksesi seuraavat heitot!

Sama pätee ACT: hen ja erityisesti ACT Scienceen. Jos harjoittelet heti heikkouden havaitsemisen jälkeen, pääset eroon heikkoudestasi paljon nopeammin.

Toinen asia, jonka saat pois tekemällä tämän, on se, että asetat itsesi kysymyksentekijän - ACT - mieleen, joka auttaa sinua ymmärtämään, miten testi on rakennettu.

Tässä muutama esimerkki:

body_36science_passage1_q2.jpg

1) Muuta kysymystä niin, että katsot sen sijaan SUURIN 18O -arvo järvisavessa.

2) Muuta kysymystä niin, että katsot pienintä18O arvo sisään GLACIAL TO .

body_36science_passage1_q5.jpg

1) Muuta kysymys niin, että se on noin 15 m pinnan alapuolella.

2) Muuta kysymys niin, että se on noin 30 m pinnan alapuolella.

Jos teet virheen kysymyksessä ja tarkastelet sitä hyvin, voit vastata kahteen vaihtoehtoosi 100%.

Kun tein testejä lukioon ja yliopistoon, käytin tätä strategiaa koko ajan. Se antoi minulle paljon enemmän harjoittelua alueilla, joilla tiesin jo olevani heikko.

Strategia 7: tottu outoihin ACT -tieteen kaavioihin

Jokaisessa testissä on outo tapa esittää tietoja, joita et ole koskaan ennen nähnyt.

Kuten tämä kaavio kivilajeista eri lämpötiloissa ja paineissa:

body_36science_weird1.jpg

tai tämä kaavio sedimenttityypeistä ja niiden ominaisuuksista:

body_36science_weird2.jpg

tai tämä mestariteos kuullessaan:

body_36science_weird3.jpg

Tämä viimeinen on hulluin hahmo, jonka olen koskaan nähnyt ACT -tieteellisessä testissä.

Älä pelkää näitä monimutkaisia ​​kaavioita. Muistatko mitä sanoin alussa? Testauksen vaikeuttamiseksi ACT: n on testattava YKSINKERTAISIA käsitteitä KOMPLEKTISELLA tavalla.

Tässä tapauksessa se tarkoittaa Käyttämällä samoja yksinkertaisia ​​kaavionlukutaitoja voit ymmärtää KAIKKI kuvaajan, jonka ACT heittää sinulle .

Älä panikoi - muista vain samat perussäännöt:

 • Mitä kukin akseli edustaa?
 • Mitä kaavio osoittaa?

Aiomme käsitellä askel askeleelta viimeistä kaaviota kuulosta. Vieritä siis ylös, selaa kohta ja kaavio (muista strategia 2) ja käsittele sitten tätä kysymystä:

body_36science_weird3q.jpg

...

Valmis? Annoitko hyvän kokeilun?

On todella helppoa kompastua tällaiseen ongelmaan tietämättä mistä aloittaa. Siellä on kaikki nämä karkeat viivat ja jopa käyrä, joka kääntyy takaisin itseensä.

Muista kuitenkin perusperiaatteet, joita sovelletaan jokaiseen kuvaajaan.

Aloitetaan ensin ymmärtämällä, mitä kaavio näyttää. Kuten tekstissä sanotaan, 'alla oleva kuva esittää vedessä ja ilmassa olevien äänien osalta ihmisen kuulo- ja kipukynnykset.' Ja edellä olevassa kappaleessa sanotaan, että 'ihmisen kuulokynnys on vähimmäisvoimakkuus jokaisella äänitaajuudella, joka tarvitaan ihmisten kuulemaan ääntä'.

Jokaisen kuvaajan kriittinen ensimmäinen askel on tarkastella kahta akselia - mitä täällä näytetään?

X-akselilla on äänen voimakkuus (desibeleinä tai db). Kun siirrymme vasemmalle, laskemme voimakkuutta. Kun liikumme oikealle, nostamme intensiteettiä.

Y-akselilla on äänen taajuus (hertseinä tai Hz). Kun nousemme ylös, lisäämme taajuutta. Kun siirrymme alas, vähennämme taajuutta.

Molemmat akselit, intensiteetti ja taajuus, liittyvät yllä olevaan 'ihmisen kuulokynnyksen' määritelmään.

body_36science_weird3a1.jpg

Seuraavaksi löydämme kaaviosta kaarevan viivan nimeltä 'kuulokynnys'. Jälleen tämä on outo linja, mutta muista, että kynnys on MINIMI -intensiteetti tietyllä taajuudella ihmisten kuultavaksi. Tämän voimakkuuden alapuolella ihmiset eivät kuule ääntä. Tämän voimakkuuden yläpuolella voimme.

Valitse esimerkiksi taajuus: 1 x 102(tai 100) Hz. Kuulolinjan kynnys on noin 40 db. Yli 40 dB: n yläpuolella ihmiset voivat kuulla äänen taajuudella 100 Hz. Alle 40 dB ihmiset eivät voi kuulla ääntä 100 Hz: llä.

Mutta kuulon voimakkuuden kynnys ei ole sama muilla taajuuksilla! Valitaan 103(tai 1000) Hz. Linjan intensiteetti on paljon pienempi - noin 0 dB. Joten tällä taajuudella kuulokynnys on alempi kuin 100 Hz.

Kun seuraat kuulokynnystä ylös ja alas, näet voimakkuuden kasvavan ja vähenevän. Jokaisella taajuudella on vähimmäisintensiteetti, joka ihmisten on kuultava.

Hienoa - nyt ymmärrämme kaavion. Emme välitä siitä, MIKSI tämä todella pitää paikkansa tosielämässä. Tätä testiä varten meidän on vain voitava lukea kaavio.

Nyt kysymys - 'mikä seuraavista on lähimpänä matalinta taajuutta, jonka ihminen voi kuulla?'

Tiedämme, että 'kuulokynnys' -linja määrittää, mitä ihmiset voivat kuulla. 'Alin taajuus' viittaa siihen, että meidän on katsottava alaspäin y-akselille.

Tässä taas kaavio:

body_36science_weird3a1.jpg

Katso kuulorajan kynnystä ja seuraa sitä taajuudella alaspäin, kunnes ... odota. Se katoaa. Mitä tämä tarkoittaa?

Sen täytyy tarkoittaa, että ihmiset eivät voi kuulla ääntä riippumatta voimakkuudesta!

Nyt kysymys kuuluu, millä taajuudella tämä tapahtuu? Tämän selvittämiseksi sinun on tarkasteltava y-akselia. Vedän viivan kohdasta, jossa viiva katoaa vasemmalle:

body_36science_weird3a.jpg

Näemme siis taajuuden 2 x 101Hz tai 20 Hz. Se on vastaus G, joka on oikein.

Voi - se oli kourallinen ja yksi vaikeimmista kaavioista, joita olen nähnyt ACT Scienessa.

Näet tällaisia ​​hulluja kaavioita ja mahdollisesti vielä monimutkaisempia kaavioita ACT Science -testissäsi.

ÄLÄ PELAA. Muistatko strategian 2? Et kuitenkaan tarvitse suurinta osaa kuvasta!

Riko jokainen luku:

 • Mitä kukin akseli edustaa?
 • Mitä kaavio osoittaa?

Takaan, että jos pystyt vastaamaan näihin kysymyksiin kunkin kaavion osalta, pystyt vastaamaan kaikkiin kaavioon liittyviin kysymyksiin.

body_virhe

Strategia 8: Poista huolimattomat virheet

Kun haluat saada täydellisen ACT Science -tuloksen, tarvitset täydellisyyttä. Luultavasti turhauttavin virhetyyppi on huolimaton virhe. Ymmärrät kysymyksen, tiedät vastauksen, mutta innostuit ja liukastut.

Hups, he kysyivät tiedemiehestä 2, mutta vastasit sen sijaan tiedemies 1: lle. Sinne menee 36.

Tämän tyyppiset virheet ovat kalleimpia ja turhauttavimpia. Olet jo tehnyt paljon työtä perusmateriaalin hallitsemiseksi, ja tässä kysymys on huijannut sinut menettämään pisteen.

ACT Science tarjoaa muutamia erityisen hankalia kysymystyyppejä, jotka on suunniteltu huijaamaan sinua. Jos ymmärrät tämän etukäteen ja tiedät kuinka voittaa heidät, olet paljon turvallisemmassa asemassa.

Ensimmäinen tyyppi on kokeiden tulkintakysymys. Näihin vastausvaihtoehdot ovat lähes aina tässä muodossa:

 • Ei, koska A.
 • Ei, koska B.
 • Kyllä, koska A.
 • Kyllä, koska B.

Tässä on todellinen esimerkkikysymys:

body_36science_careless1.jpg

(Vastaus tähän kysymykseen on A.)

Näiden kysymysten hankala osa on, että voit keskittyä yhden puoliskon oikeaan saamiseen (erityisesti A/B -osaan, jossa on enemmän sanoja) ja sitten jättää toinen puoli väliin.

Voit esimerkiksi keskittyä niin paljon sen tarkistamiseen, onko ratkaisu sininen vai keltainen, että valitset vastausvaihtoehdon C, jolla on sama toinen puolisko kuin A: lla, mutta on Kyllä Ei -sijasta.

Voit torjua tämän vastaamalla jokaiseen puoliskoon itsenäisesti.

Tukevatko kokeilun 2 tulokset tätä väitettä? Ei - koska pH on korkeampi 1,8 ml: ssa.

Jos ei, miksi ei? Koska liuos oli keltainen 0,2 ja sininen 1,8 ml.

OK - sitten vastaus A.

Näin teet harvemmin huolimattoman virheen tulkitsemalla kysymyksen väärin. Varmista, että vastauksen molemmat osat ovat oikein!

Toinen kysymysmuoto, joka synnyttää huolimattomia virheitä, on näkökulmien ymmärtäminen. Kohdat antavat sinulle kahden tai kolmen tutkijan näkökulmat, ja kysymyksissä kysytään, miten kukin käyttäytyy.

Tässä on esimerkki:

body_36science_careless3.jpg

Joten sinun tehtäväsi on löytää opiskelijan 2 näkökulma.

Mutta huomaa, kuinka he hautaavat 'Student 2': n muun kysymyksen sotkuun. Epäilemättä ACT haluaa sinun häiritsevän ja unohtavan, mitä opiskelijaa sinun pitäisi ajatella.

Oikea vastaus on G. Mutta jos olisit vahingossa opiskelija 1, olisit vastannut väärin J!

Yksi tapa ratkaista tämä on ympyröidä 'Opiskelija 2' kysymystekstissä.

Kun vastaat kysymykseen, ajattele nimenomaisesti päässäsi: 'Opiskelija 2 uskoo, että ...'

Vältä harkitsemasta väärää näkökulmaa hinnalla millä hyvänsä!

Strategia 9: Poraa heikkoutesi, kunnes ne häviävät

Kun hammaslääkäri tutkii suusi ja löytää ontelon, eikö hän vain ohita sitä ja siirtyy katsomaan muita hampaitasi?

Ei! Hän puhdistaa koko ontelon poralla, jotta mätäneminen ei jatku. Sitten hän täyttää reiän täytteellä. Tämä ratkaisee ongelman täysin ja estää tulevia onteloita samassa paikassa.

Sinun tulisi kohdella jokainen tekemäsi virhe kuin ontelo. Jokainen ACT Science -palvelussa kaipaamasi kysymys viittaa infektioon - heikkouteen, joka sinulla on ACT Sciencen kanssa.

Infektion poistamiseksi sinun on harjoiteltava samantyyppistä kysymystä toistuvasti, kunnes pääset täysin eroon heikkoudestasi.

Jälleen kerran, saadaksesi täydellisen 36, sinulla ei ole varaa tehdä virheitä.

body_reiät

Täytä ymmärryksesi kuopat.

Muistatko jokaisen kohdan ja kysymystyypin luettelon strategiassa 3? Kun arvioit harjoitustestiäsi, sinun PITÄÄ seurata, kuinka monta kysymystä puuttuu mistä luokasta. Ole tieteellinen tästä - teet paljon kovaa työtä harjoittelutestissä, ota nyt kaikki irti!

Etsi sitten PALJON käytännön kysymyksiä jatkaaksesi kyseisen heikkouden poraamista.

Häiritseekö sinua jatkuvasti monimutkaiset luvut ja kaaviot? Etsi ne kaaviot ja harjoittele heidän kanssaan!

Teetkö jatkuvasti huolimattomia virheitä näkökulmakysymyksissä? Jatka sitten harjoittelua, kunnes et enää!

ACT -valmisteluohjelmassa PrepScholar, teemme tämän työn puolestasi jakamalla 1500+ harjoituskysymystämme taitojen ja vaikeuksien mukaan . Jos olet heikko kuvaajan lukemisessa, annamme sinulle paljon kysymyksiä kaikenlaisista kaavioista. Jos et osaa tulkita kokeita, saat yli 20 kysymystä tietokilpailussa, joka käsittelee nimenomaan tätä taitoa.

Tämä toistuva käytäntö täyttää sisältöaukon paljon paremmin kuin mikään muu tuntemani menetelmä.

Aloita ACT Science -opiskelu tänään!

Strategia 10: Ole sujuva tieteellisten peruskäsitteiden kanssa

Yleensä ACT Science on paljon enemmän lukeminen ja logiikkatesti kuin tieteellinen testi. Voit saada hyviä pisteitä ymmärtämättä paljon tieteitä ollenkaan.

Mutta jos haluat PERFECT -pisteet, sinun on ymmärrettävä tärkeimmät tieteelliset käsitteet. LAKI odottaa, että tiedät nämä ulkoa, vaikka tiedot eivät sisälly kohtaan.

Tässä on merkittävä esimerkki:

body_36science_basic.jpg

(tässä kohdassa on enemmän, mutta tämä on kaikki olennainen seuraaville kahdelle kysymykselle)

body_36science_basic1-1.jpg

Tämä kysymys koskee organellien toimintaa. Tätä tietoa ei ole katkelmassa! Sinun on tiedettävä, että fotosynteesi tapahtuu kloroplasteissa.

Toinen kysymys:

body_36science_basic2-1.jpg

Jälleen kerran sinun on tiedettävä, että C.6H12TAI6edustaa glukoosia fotosynteesiyhtälössä. Se ei ole katkelmassa - muuten tähän olisi vähäpätöinen vastata.

Onneksi olemme koonneet kaikki tieteelliset käsitteet, jotka sinun on tiedettävä oppaastamme 'Ainoa todellinen tiede, joka sinun on tiedettävä ACT -tieteelle'. Pesimme kymmeniä virallisia ACT -testejä kerätäksemme tarvitsemasi tieteelliset käsitteet, jotka eivät näy tekstissä. Tämä sisältää käsitteitä, kuten:

 • pH, hapot ja emäkset
 • miten maksut houkuttelevat ja torjuvat
 • tieteellinen menetelmä
 • luonnonvalinta

ja enemmän. Jotta saat täydellisen 36, sinun on tiedettävä tieteellistä tietoa - tässä on mitä tarvitset.

body_stopwatch

Strategia 11: Tahdista aikaasi jaksoittain, kysymys kysymykseltä

Kokemukseni mukaan ACT Science on toiseksi voimakkain aikapaine ACT: lle (ensimmäinen on ACT Math). ACT Science -ohjelmassa sinun on vastattava 40 kysymykseen seitsemän kohdan 35 minuutin aikana.

Ja jos haluat täydellisen 36: n, sinun on suoritettava osio loppuun, jotta voit palata ja tarkistaa työsi.

Siksi suosittelen pyrkimystä saada koko ACT -tieteen osa valmiiksi 25 minuutissa.

Tämä antaa sinulle 10 minuuttia aikaa palata kysymyksiin, joista et ollut varma, ja varmistaa, ettet tee huolimattomia virheitä.

Tämä tarkoittaa myös sitä yritä suorittaa jokainen kohta ja kaikki siihen liittyvät kysymykset neljän minuutin kuluessa . Jotkut kohdat ovat helpompia kuin toiset, mutta tämän pitäisi olla keskiarvo.

Tämä on vaikeaa. Vaikka olen melko hyvä tieteessä, tarvitsen vielä noin 25 minuuttia jakson loppuun saattamiseen, koska jotkut kohdat ovat todella vaikeita.

Mutta tähän sinun pitäisi pyrkiä. Jos pystyt tekemään tämän säännöllisesti, sinulla ei ole vain ylimääräistä aikaa täydentääksesi vastauksiasi, olet myös saavuttanut hallinnan tason, joka vie sinut kohti 36 pistettä.

On tärkeää vauhdittaa itseäsi osio kerrallaan ja kysymykseltä kysymykselle, koska et halua pakkomielle kulkua ja tuhlata aikaa .

Ongelma täydellisen 36: n saamisessa on se, että TIEDÄT, että sinun on jätettävä huomiotta nolla kysymystä, joten olet todennäköisesti huolestunut yhdestä vaikeasta kysymyksestä. Ennen kuin huomaatkaan, olet uppoutunut kolme minuuttia yhteen kysymykseen.

Niin jos käytät yli 30 sekuntia kysymykseen, ohita se . Voit aina palata siihen myöhemmin, ja juuri nyt on tärkeintä kerätä mahdollisimman monta pistettä.

body_bubbling

Pikavinkki: kuplivat vastaukset

Tässä on kupliva vinkki, joka säästää viisi minuuttia automaattisesti.

Jos olet lukenut muut ACT 36 -oppaani, tiedät jo tämän.

Kun aloitin ensimmäisen kerran testin ottamisen lukiossa, tein sen, mitä monet oppilaat tekevät: kun olin suorittanut yhden kysymyksen, menin kuplaarkille ja täytin sen. Sitten ratkaisin seuraavan kysymyksen. Lopeta kysymys 1, kupla vastauksessa 1. Viimeistele kysymys 2, kupla vastauksessa 2. Ja niin edelleen.

Tämä todella hukkaa paljon aikaa. Hajautat itsesi kahden erillisen tehtävän välillä - kysymysten ratkaiseminen ja vastausten kupliminen. Tämä maksaa aikaa sekä henkisestä vaihtamisesta että kätesi ja silmiesi fyysisestä siirtämisestä testin eri osiin.

Tässä on parempi menetelmä: ratkaise ensin kaikki kysymyksesi kirjassa ja kupla sitten kaikki kerralla .

Tällä on useita valtavia etuja: keskityt jokaiseen tehtävään yksi kerrallaan sen sijaan, että vaihdat kahden eri tehtävän välillä. Poistat myös huolimattomat syöttövirheet, kuten jos ohitat kysymyksen 7 ja kuplit kysymyksen 8 vastauksessa kysymykseen 7.

Säästämällä vain viisi sekuntia per kysymys, saat 200 sekuntia takaisin 40 kysymykseen. Tämä on valtava.

Huomaa: Ole varovainen, ettet lopu kesken ennen kuin kuplit vastausvaihtoehtoja! Jos opettaja kutsuu aikaa etkä ole kuplinut mitään, olet pilalla.

body_36science_sciencejournal.jpg

Strategia 12: ÄLÄ opiskele todellisten tiedelehtien kanssa

Jos pidät tieteestä, saatat houkutella hakemaan kaltaisen akateemisen lehden Tiede tai Luonto opiskelemaan ACT -tiedettä. '' Jos testi koskee tieteellistä tutkimusta, miksi tieteellisen tutkimuksen lukeminen ei auttaisi? ''

Älä tee sitä. ACT Science on pinnallisesti tieteellistä tutkimusta, mutta se on ERITTÄIN yksinkertaistettu lukiolaisille.

Muista, että ACT: n on oltava sopiva lukiolaisille ympäri maata, ei johtaville tutkijoille, joilla on väitöskirja. Aika, jonka käytät yrittäessäsi ymmärtää, mitä maailmassa tapahtuu a opiskele näin on paljon parempi käyttää tosiasiallisesti ACT Science -kysymysten tekemiseen.

Lisäksi ACT Science esittää kysymyksiä hyvin tarkasti niiden kohdista. Et tee tätä lukiessasi tutkimuslehtiä et pääse harjoittelemaan todellisia taitoja, joita tarvitset täydentääksesi.

Jos nyt saat potkut tieteellisestä tutkimuksesta, lue joka tapauksessa tieteellisiä lehtiä - huvin vuoksi. Koska tein paljon luonnontieteellistä tutkimusta lukiossa, yritin lukea myös akateemista kirjallisuutta.

Älä vain odota, että se parantaa ACT Science -pisteitäsi.

40_meditation.jpg

Strategia 13: Pidä rauhallinen mieli testin aikana, ei väliä mitä

Nyt tiedät, mitä tarvitaan täydellisyyden saavuttamiseen ACT -tieteessä.

ap tilastot monivalintakäytäntö

Tiedät, että saadaksesi 36 sinun on pyrittävä NOLLAan jääneisiin kysymyksiin. Muuten saat 35.

Tämä saa monet korkeasti menestyvät opiskelijat hermostumaan testin aikana.

'En ymmärrä tätä kohtaa ... En voi ratkaista tätä kysymystä ... 36 -vuotiaani on poissa ... Olen hermostunut ja minun on ohitettava myös seuraava kysymys ... Voi rakas .. .En taida osata enää lukea ... '

Näet kuinka nopeasti saatat nousta noidankehään, koska sinulla on todella korkeat tavoitteet. Ennen kuin huomaatkaan, ahdistuksesi johtaa huonompaan tulokseen kuin olisit koskaan odottanut.

Sinun on opittava olemaan henkisesti vahva, kuten urheilija pelipäivänä.

Sinun täytyy heittää lyönneillä.

Kyllä, sinun on ehkä ohitettava kysymys ensimmäisellä kerralla. Ehkä jopa kaksi peräkkäin.

Mutta olet harjoitellut kovasti tähän asti. Tiedät tämän, ja palaat näihin kysymyksiin ja saat sen myöhemmin (varsinkin jos olet käyttänyt yllä olevia aikaa säästäviä strategioita).

Sinun on ylläpidettävä positiivista ajattelutapaa testin aikana, tai murskat.

Ja pahimmassa tapauksessa ehkä et saa 36. Mutta jos olet jatkuvasti saanut 36: ta harjoitustestissä, et todennäköisesti mene paljon alemmaksi kuin 34 - ja se on silti mahtava tulos, jopa Yhdysvaltojen parhaat oppilaitokset.

Yleiskatsaus

Nämä ovat tärkeimmät strategiani, joilla voin parantaa ACT Science -tuloksesi 36: een. Jos teet pisteitä yli 26 tällä hetkellä, kovalla työllä ja älykkäällä opiskelulla, voit nostaa sen täydelliseksi ACT Science -tulokseksi.

Huomaa kuinka paljon puhuin virheidesi tarkistamisesta, heikkoutesi ymmärtämisestä ja niiden poraamisesta hyvien käytäntöjen avulla. En kerro, että 36: n hankkimiseen on olemassa maaginen ratkaisu, joka sopii kaikille.

Tämä johtuu siitä, että kaikille sopivia, taattuja strategioita ei todellakaan ole olemassa. (Ja jokainen, joka sanoo tämän, pettää sinut.) Jokainen oppilas on erilainen.

Sen sijaan sinun on ymmärrettävä, missä olet alijäämäinen, ja poraa nämä heikkoudet jatkuvasti. Sinun on myös harkittava virheitäsi äläkä jätä virheitä huomiotta.

Jos haluat palata ja tarkistaa jonkin yllä olevista strategioista, tässä on luettelo kaikista strategioista:

Strategia 1: Ymmärrä korkea heikkoutesi: sisältö tai ajanhallinta
Strategia 2: Älä tuhlaa aikaa käytävällä ja kuvioita
Strategia 3: Ymmärrä KAIKKI ACT -tieteen kulku ja kysymys
Strategia 4: Tee paljon harjoitusta ja ymmärrä jokainen virhe
Strategia 5: Jos unohdat kysymyksen, ratkaise se uudelleen
Strategia 6: Jos kaipaat kysymystä, luo uusia kysymyksiä
Strategia 7: tottu outoihin ACT -tieteen kaavioihin
Strategia 8: Poista huolimattomat virheet
Strategia 9: Poraa heikkoutesi, kunnes ne häviävät
Strategia 10: Ole sujuva tieteellisten peruskäsitteiden kanssa
Strategia 11: Tahdista aikaasi jaksoittain, kysymys kysymykseltä
Strategia 12: Älä opiskele todellisten tiedelehtien kanssa
Strategia 13: Pidä rauhallinen mieli testin aikana, ei väliä mitä

Jatka lukemista saadaksesi lisää resursseja siitä, miten voit parantaa ACT -pisteitäsi.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Länsi-Michiganin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Jokaisen ACT-lukukysymystyypin täydellinen erittely

Opiskeletko ACT-lukemista? Sinun pitäisi tietää tarkalleen, mitä kysymystyyppejä on ja kuinka usein kukin niistä esiintyy. Lue täydellinen erittelyoppaamme täältä.

Kaikki lähetetyt SAT -tulokset edellyttävät oppilaitokset: Täydellinen luettelo

Mitkä oppilaitokset edellyttävät, että valitset SAT -tulosraportista Kaikki pisteet? Varmista, että tiedät, mitkä koulut näkevät pisteet kaikista testipäivistäsi.

Paras tapa opiskella SAT Vocab -sanoja

Mitä SAT -sanoja sinun täytyy opiskella? Kuinka todella muistat ne? Opi paras tapa opiskella SAT -sanastoa.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 2

Lue koko The Great Gatsbyn luvun 2 yhteenveto saadaksesi selville, mitä tapahtuu ja miten tapahtumat liittyvät romaanin suurempiin teemoihin.

Springfield College SAT -tulokset ja GPA

Lukion historiatunnit, jotka sinun pitäisi käydä

Mitä lukion historian ja yhteiskuntatieteiden tunteja sinun pitäisi käydä? Hanki täydellinen luettelo, mukaan lukien AP- ja IB -kurssit.

John's College (MD) pääsyvaatimukset

Viterbon yliopiston ACT -pisteet ja GPA

Täydellinen opas: West Pointin pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Gompersin valmistelevasta akatemiasta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Gompers Preparatory Academy -sivustolta San Diegossa, Kaliforniassa.

Pitäisikö sinun käyttää ensisijaista hakemusta korkeakoulussa?

Mikä on ensisijainen hakemus yliopistolle? Selitämme tämän usein hämmentävän ilmiön ja sen, voiko ensisijainen sovellus auttaa sinua pääsemään sisään.

Mitä 'Veni Vidi Vici' tarkoittaa Miksi ihmiset sanovat sen?

Kiinnostaako veni, vidi, vici? Opi kuka loi tämän kuuluisan latinalaisen lauseen ja miten se tuli niin tunnetuksi.

Kuinka päästä sisään: Texas A&M ACT Pisteet ja GPA

Modesto High School | 2016-17 Rankings | (Modesto,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Modesto High Schoolista Modesto, CA.

Itsenäisyysyliopiston pääsyvaatimukset

Suosituskirjeen pyytäminen: Täydellinen opas

Tarvitsetko opettajan, professorin tai neuvonantajan suosituskirjeen? Tässä on täydellinen opas siitä, kuinka pyytää ja mitä sinun pitäisi antaa heille parhaan mahdollisen suosituskirjeen saamiseksi.

Onko Rhinocort OTC erilainen kuin reseptivahvuus?

Saako Rhinocort -nenäsumutetta tiskiltä? Joo! Opi mitä Rhinocort OTC on, miten se toimii ja miten sitä käytetään vastuullisesti.

53 Stellar College -esiteitä inspiroimaan sinua

Mitkä ovat hyviä aiheita yliopiston esseille? Tutustu laajaan luetteloon korkeakoulujen esseeaiheista ja kerro, kuinka valita paras idea sinulle.

Miksi ACT kutsuttiin American College Testiksi?

Miksi ACT tunnettiin joskus nimellä American College Test? Mitä se tarkoittaa tänään? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Mikä on aukovuosi? Pitäisikö sinun ottaa yksi?

Harkitaanko välivuoden ottamista lukion jälkeen? Selitämme, mitä se on, yhden tekemisen hyvät ja huonot puolet sekä suosittuja kuopan vuoden ohjelmia ja ideoita.

Colorado University Colorado Springsin pääsyvaatimukset

Xavier University SAT -pisteet ja GPA

Kokeellinen suunnittelu kysymyksiä ACT Science

ACT Science -osiossa on kyse kokeiluista - miten ne on määritetty ja miksi. Hajotamme tämän hankalan taidon strategioilla ja käytännön kysymyksillä.

Cheyney University of Pennsylvania Pääsyvaatimukset