Kuinka saada 36 ACT-lukemiseen: 11 strategiaa täydeltä maalintekijältä

feature_36lukeminen

on 28 on hyvä

Pisteytätkö 26–34 ACT-kriittisen lukemisen alueella? Haluatko nostaa pisteet mahdollisimman korkealle - täydelliseen 36: een?

36 ACT-lukemiseen pääseminen ei ole helppoa. Se vaatii täydellisyyttä. Mutta kovalla työllä ja alla olevilla strategioillani pystyt tekemään sen. Olen johdonmukaisesti saanut 36 lukemista todellisista tekojeni lukemisesta ja tiedän mitä se vaatii. Seuraa neuvojani, niin saat täydellisen tuloksen - tai pääset hyvin lähelle.Lyhyt huomautus: Tämä artikkeli sopii opiskelijoille, jotka ovat jo saaneet 26 ACT-lukemasta tai sitä korkeammalla. Jos olet tämän alueen alapuolella, artikkelini 'Kuinka parantaa ACT-lukupisteitäsi 26'-artikkelini sopii sinulle paremmin. Seuraa artikkelin neuvoja ja palaa sitten tähän artikkeliin, kun olet saavuttanut 26.

Yleiskatsaus

Useimmat Internetin oppaat 36: n pisteyttämisestä ovat melko huonolaatuisia. Ne kirjoittavat usein ihmiset, jotka eivät koskaan saaneet 36: ta. Voit kertoa, koska heidän neuvonsa ovat yleensä epämääräisiä eivätkä kovin käytännöllisiä.

Sitä vastoin olen kirjoittanut mielestäni parhaan oppaan 36: n saataville missä tahansa. Olen vakuuttunut siitä, että nämä strategiat toimivat, koska käytin niitä itse ja sain 36 pistettä ACT-lukemisessa jatkuvasti. He ovat työskennelleet myös tuhansien PrepScholarin opiskelijoideni kanssa.

Tässä artikkelissa aion keskustella siitä, miksi 36: n pisteyttäminen on hyvä idea, mitä se tarvitsee pisteet 36: lle, ja sitten mennä kymmeneen keskeiseen strategiaan, jotta tiedät kuinka saada 36 ACT-lukemiseen.

Pysy kanssani - edistyneenä opiskelijana tiedät todennäköisesti jo, että korkeat pisteet ovat hyviä. Mutta on tärkeää tietää, miksi 36 lukupistemäärä on hyödyllinen, koska se lisää motivaatiotasi saavuttaa korkeat pisteet.

Viimeinen huomautus: Tässä oppaassa puhun pääasiassa 36: een pääsemisestä. Mutta jos tavoitteesi on 34, nämä strategiat pätevät edelleen yhtä hyvin.

Ymmärrä panokset: miksi 36 ACT-lukua?

Tehdään jotain selväksi: kaikilla tarkoituksilla ACT: n 34 vastaa täydellistä 36. Mikään huippuopisto ei aio antaa sinulle enemmän luottoa 36: sta kuin 34. Olet jo ylittänyt heidän pistekynnyksensä ja pääsetkö sisään nyt, riippuu muusta sovelluksestasi.

Joten jos pisteytät jo 34, älä tuhlaa aikaa opiskellessasi yritystä 36. Olet jo määrätty korkeimpiin korkeakouluihin, ja on aika työskennellä muun hakemuksen parissa.

Mutta jos pisteytät 33 tai alle JA haluat mennä 10 parhaan yliopiston joukkoon, on aikaasi työntää pisteet jopa 34: een tai sitä korkeammalle. 32: n ja 34: n välillä on suuri ero, lähinnä siksi, että 32 on helppo saada (ja paljon enemmän hakijoita tekee) ja paljon vaikeampaa saada 34.

33 sijoittaa sinut keskimäärin keskimäärin Harvardiin ja Princetoniin, ja kun kyseessä on pääsy, keskiarvo on huono, koska pääsyaste on tyypillisesti alle 10%.

Joten miksi saada 36 ACT-lukemiseen? Koska se auttaa kompensoimaan muiden osioiden heikkoudet. Yleisesti ottaen koulujen mielestä ACT-yhdistelmäpisteet ovat enemmän kuin yksittäisten osioiden pisteet. Jos saat 36 lukua ACT-lukemisessa, se antaa sinulle enemmän joustavuutta matematiikan, englannin ja luonnontieteiden pisteissä. Se voi esimerkiksi kompensoida 32: n yhdessä toisessa osiossa keskiarvon nostamiseksi takaisin 34: een.

kehon_harvard Harvardin 75. persentiilin lukuarvio on todennäköisesti 36.

On toinenkin skenaario, jossa ACT-lukemassa 36 on todella tärkeä. Ensimmäinen on jos aiot hakea humanistisen tai yhteiskuntatieteellisen pääaineen (kuten englanti, valtiotiede, viestintä) huippukouluun.

Tässä on syy: yliopistoon pääsy koskee hakijoiden välisiä vertailuja. Koulu haluaa tunnustaa parhaat, ja kilpailet muiden ihmisten kanssa samassa 'ämpärissä' kuin sinä.

Hakemalla humanistisiksi / yhteiskuntatieteellisiksi pääaineiksi kilpailet muita humanistisia / yhteiskuntatieteellisiä ihmisiä vastaan: ihmisiä, joille ACT-lukeminen on helppoa. Todella helppoa.

Tässä on muutama esimerkki kouluista. Harvardille, Princetonille, Yalelle ja U Chicagolle 75. prosenttipisteen SAT-lukupisteet ovat 800 tai vastaavat 36: ta ACT-lukemassa. Tämä tarkoittaa, että vähintään 25 prosentilla näiden koulujen opiskelijoista on 36 lukijaa ACT-lukemisessa.

Mutta jos pystyt työskentelemään tiesi 36: een, osoitat olevasi tasaisella tasolla (ainakin tällä mittarilla). Vaikka se vie paljon työtä, sillä on merkitystä vain lopputuloksella.

Tulen olemaan rehellinen - ACT Reading ei ollut minun vahva puku lukiossa. Kun aloitin opiskelun, pisteytin välillä 31–32. Olin aina vahvempi matematiikassa ja luonnontieteissä.

Mutta olen oppinut testin temput ja kehitin alla olevat strategiat korottaaksesi pisteet 36: een. Jaan ne nyt kanssasi.

ruumis_kakku

Tiedä, että voit tehdä sen

Tämä ei ole vain jokin sumea hyvän olon viesti, jonka näet Starbucks-kupin takana.

Tarkoitan kirjaimellisesti, että sinä ja kaikki muut kohtuullisen älykkäät opiskelijat voitat 36: n ACT-lukemisesta .

Syy useimmille ihmisille ei ole se, että he eivät yritä tarpeeksi kovasti tai eivät opiskele oikealla tavalla.

Vaikka kieli ei olisikaan vahvin puku tai sinulla on B + AP-englanniksi, pystyt tähän.

Koska tiedän sen enemmän kuin mikään muu, ACT-pisteesi heijastaa kuinka kovaa työskentelet ja kuinka fiksusti opiskelet.

ACT-lukeminen on suunniteltu huijaamaan sinua. Sinun täytyy oppia miten

Tästä syystä: ACT on outo testi. Kun siirryt Lukeminen-osioon, etkö ymmärrä, että kysymykset eivät ole mitään sellaisia ​​kuin mitä olet nähnyt koulussa?

Lyön vetoa, että sinulla on ollut tämä ongelma: ACT-lukemisessa menetät usein kysymyksiä epäonnisen arvauksen takia. Yrität poistaa muutaman vastausvaihtoehdon, ja loput vastausvaihtoehdot kuulostavat sinulle yhtä hyviltä.

No, heität kätesi ja arvaat satunnaisesti.

Tämä oli yksi suurimmista kysymyksistä itselleni, kun opiskelin ACT-lukemista, ja tiedän, että ne vaikuttavat tuhansiin PrepScholarin opiskelijoihini.

ACT on tarkoituksella suunniteltu tällä tavalla hämmentämään sinua . Kirjaimellisesti miljoonilla muilla opiskelijoilla on täsmälleen sama ongelma kuin sinäkin. Ja ACT tietää tämän.

Normaalisti koulusi englantiluokassa opettaja kertoo, että kaikki tekstin tulkinnat ovat päteviä. Voit kirjoittaa esseen mistä tahansa haluamastasi, eikä englanninopettajia (yleensä) saa sanoa sinulle, että mielipiteesi on väärä. Tämä johtuu siitä, että he voivat joutua vaikeuksiin kertoa sinulle mitä ajatella, etenkin monimutkaisissa kysymyksissä, kuten orjuudessa tai köyhyydessä.

Mutta ACT: llä on täysin erilainen ongelma. Se on kansallinen testi, mikä tarkoittaa, että se tarvitsee tasavertaiset toimintaedellytykset kaikille opiskelijoille ympäri maata. Se tarvitsee vankan testin verrata opiskelijoita toisiinsa. Jokainen kysymys tarvitsee yhden, yksiselitteisen, 100% oikean vastauksen.

body_bullseye

On vain yksi oikea vastaus. Etsi tapa poistaa kolme väärää vastausta.

Kuvittele, jos näin ei olisi. Kuvittele, että jokaisella lukuvastauksella oli kaksi vastausvaihtoehtoa, jotka kumpikin saattavat olla uskottavasti oikeita. Pisteiden tullessa jokainen opiskelija, joka sai kysymyksen väärin, valitti ACT, Inc: lle testin virheellisyydestä.

Jos tämä olisi totta, ACT, Inc: n olisi tällöin mitätöitävä kysymys, mikä heikentää testin tehoa.

ACT, Inc. haluaa välttää tämän painajaisen skenaarion. Siksi jokaisella yksittäisellä lukukohdan kysymyksellä on vain yksi, yksi oikea vastaus.

Mutta ACT peittää tämän tosiasian. Se kysyy subjektiivisesti kuulostavia kysymyksiä, kuten:

 • Kirjoittaja tekisi todennäköisimmin samaa mieltä seuraavista väitteistä?
 • Ensimmäinen kappale ensisijaisesti palvelee:
 • Rivillä 20 'tumma' melkein tarkoittaa:

Huomaa malli tässä? ACT peittää aina, että aina on yksi yksiselitteinen vastaus. Se yrittää tehdä heilutat kahden tai kolmen todennäköisimmän vastauksen välillä.

Ja sitten arvaat satunnaisesti.

Ja sitten teet sen väärin.

Voit lyödä vetoa siitä, että opiskelijat kuuluvat tähän. Miljoonia kertoja vuodessa.

Opiskelijat, jotka eivät valmistaudu ACT-tapahtumaan oikein, eivät arvosta tätä. Mutta, jos valmistaudut ACT: ään oikealla tavalla, opit temput, joita ACT soittaa sinulle . Ja nostat pisteitäsi.

ACT-lukeminen -osa on täynnä tällaisia ​​malleja. Pisteesi parantamiseksi sinun tarvitsee vain:

 • oppia ACT-testien tyyppiset kysymykset, kuten yllä
 • oppia strategioita näiden kysymysten ratkaisemiseksi käyttämällä jo tuntemiasi taitoja
 • Harjoittele monissa kysymyksissä, jotta voit oppia virheistäsi

Asia on, että voit oppia nämä taidot, vaikka et pidä itseäsi hyvänä lukijana tai hienona englannin opiskelijana. Menen tarkemmin, miten tämä tehdään tarkalleen.

Viimeinen asia: Varmista, että ymmärrämme, kuinka monta kysymystä voimme jättää väliin ja pisteyttää silti 36.

Mitä kestää saada 36 lukemassa

Jos meillä on mielessä tavoitepisteet, se auttaa ymmärtämään, mitä tarvitset saadaksesi kyseisen pisteen todellisessa testissä.

Toisin kuin englannissa ja matematiikassa, luku- ja tiede-osioissa on paljon vaihtelua luokitusasteikossa. Joissakin testeissä tietty raaka-arvo voi saada sinulle 36; toisten kohdalla sama raaka pisteet voivat pudottaa sinut 34: een.

Olen koonnut muuntotaulukot 4 virallisesta ACT-harjoitustestistä näyttämään sinulle, mitä tarkoitan. (Jos voisit käyttää kertausta siitä, miten ACT pisteytetään ja kuinka raakapisteet lasketaan, lue tämä.)

ACT lukupisteet Raakatulokset
Testi 1 Testi 2 Testi 3 Testi 4
36 40 38–40 40 40
35 39 37 39 39
3. 4 38 36 38 38
33 - 35 37 -
32 37 3. 4 36 37
31 36 - 35 36
30 35 33 3. 4 35
29 3. 4 32 32–33 3. 4
28 32–33 30–31 31 33
27 31 29 30 32

Huomaa, että testi 1 on tiukin luokitusasteikko neljästä. Tässä tapauksessa yhden kysymyksen puuttuminen pudottaa sinut 35: een; kaipaa toista ja pudotat 34: een; kaipaamaan vielä yhtä, ja pudotat a 32 . Tämä on erittäin anteeksiantamaton testi, joka vaatii täydellisyyttä.

Testi 2 on toisaalta paljon anteeksiantavampi. Voit jättää väliin kaksi kysymystä - raaka pisteet 38 - ja silti saada 36!

Syynä siihen, että nämä testit eroavat toisistaan ​​niin paljon, että ACT pyrkii saamaan jokaisen testin tulokset vastaamaan kaikkia muita testejä. 36 yhden testin pitäisi tarkoittaa samaa kuin 36 toisessa. Joten jos testissä on erityisen vaikeita kohtia tai kysymyksiä, ne pehmentävät käyrää.

Riippumatta: Turvallisin asia on pyrkiä täydellisyyteen. Jokaisessa harjoituskokeessa sinun on pyrittävä täydelliseen raakapisteeseen 36: lle. Huomaa, että kolmessa neljästä testistä tarvitsit täydellisen raakatuloksen saadaksesi 36.

Mitä pisteytätkin nyt, ota huomioon ero, joka sinun on saavutettava 36: een. Jos esimerkiksi pisteytät 30: tä, sinun on vastattava vielä viiteen seitsemään kysymykseen, jotta pääset 36: een.

Viimeisenä esimerkkinä tässä on kuvakaappaus ACT-pisteet-raportistani. Voit nähdä, että kaipasin todennäköisesti yhden kysymyksen, koska sain 17 sijaa yhteiskuntatieteissä / tiedeissa. Huomaa myös, että yksi virhe jo pudottaa minut 97 prosenttiin - on paljon opiskelijoita, jotka menestyvät erittäin hyvin tällä testillä!

body_36lukeminen

OK - joten olemme tarkastelleet, miksi korkeamman lukupistemäärän saaminen on tärkeää, miksi pystyt erityisesti parantamaan pisteitäsi, ja raaka-pisteet, jotka sinun on saavutettava tavoitteeseesi.

Nyt käsittelemme artikkelin lihaa: käytännöllisiä strategioita ja lukuvinkkejä, joita sinun tulisi käyttää omassa opiskellessasi maksimoidaksesi pisteet.

Strategiat 36: n saamiseksi ACT-lukemisesta

body_weaklink2 Mikä on suurin heikkoutesi?

Strategia 1: Ymmärrä korkean tason heikkoutesi: ajanhallinta, kulkustrategia tai sanasto

Jokaisella opiskelijalla on erilaisia ​​puutteita ACT-lukemisessa. Joillakin ihmisillä ei ole hyviä strategioita siirtokysymysten ratkaisemiseksi. Toiset eivät lue tarpeeksi nopeasti ja kamppailevat saadakseen läpi kaikki kysymykset.

Näin voit selvittää, kumpi koskee sinua enemmän:

 • Etsi virallinen ACT-harjoitustesti ja suorita vain luku -osa. Meillä on täydellinen luettelo ilmaisista harjoituksista.
 • Käytä kyseisessä osassa ajastinta 35 minuutin ajan. Kohtele sitä kuin todellinen testi.
 • Jos aika loppuu etkä ole vielä valmis, jatka työskentelyä niin kauan kuin tarvitset. Mutta aloita nyt jokaisesta uudesta vastauksestasi tai vastauksestasi, merkitse se erityisellä muistiinpanolla 'Lisäaika'.
 • Arvioi testi käyttämällä vastausnäppäintä ja pisteytyskaaviota, mutta haluamme kaksi pistettä: realistinen pisteet olet tavallisissa ajoitusolosuhteissa, ja lisäajan pisteet . Siksi merkitsit kysymykset, joihin vastasit tai muutit jatkoajan aikana.

Saat mitä teemme täällä? Merkitsemällä lisäkysymykset alla oleviin kysymyksiin voimme selvittää, mitä pisteitä sait, jos sinulle annettiin koko tarvitsemasi aika. Tämä auttaa meitä selvittämään, missä heikkoutesi ovat.

Jos et ottanut ylimääräistä aikaa, jatkoajan pisteet ovat samat kuin realistiset pisteet.

Tässä on vuokaavio, joka auttaa sinua selvittämään tämän:

Oliko lisäaikasi pisteet 32 ​​tai enemmän?

Jos EI (jatkoajan pisteet<32), silloin sinulla on jäljellä olevia sisällön heikkouksia. Sinulla voi olla heikkouksia useissa aiheissa tai syvä heikkous vain muutamissa aiheissa. (Käsittelemme tämän myöhemmin). Ensimmäisen hyökkäyssuunnitelman tulisi olla mukavuuden kehittäminen kaikkien ACT-lukemisten kanssa.

Jos KYLLÄ (jatkoajan pisteet> 32), niin:

Oliko realistinen pisteesi vähintään 32?

Jos EI (jatkoajan pisteet> 32, realistinen<32), silloin se tarkoittaa, että sinulla on ero lisäajan pisteet ja realistinen pisteet. Jos tämä ero on yli 2 pistettä, sinulla on suuria ongelmia ajanhallinnassa. Meidän on selvitettävä, miksi näin on. Oletko yleensä hidas useimmissa kysymyksissä? Vai hidasivatko tietyt kysymykset sinua enemmän kuin toiset? Vai vietätkö liian paljon aikaa kohdan lukemiseen? Yleensä tekemällä paljon käytännön kysymyksiä ja oppimalla tehokkaimmat ratkaisut auttavat vähentämään aikaa. Lisää tästä myöhemmin.

Jos KYLLÄ (sekä jatko- että realistiset tulokset> 32), Sitten sinulla on todella hyvä laukaus saada 36. Vertaa lisäaikaa ja realistista pistemäärää - jos ne eroavat useammalla kuin yhdellä pisteellä, sinun kannattaa oppia ratkaisemaan kysymykset nopeammin. Jos ei, niin saat todennäköisesti hyötyä viimeisimpien taitojesi heikkouksien korjaamisesta ja huolimattomien virheiden välttämisestä (lisää tästä strategiasta myöhemmin).

Toivottavasti sillä on järkeä. Tyypillisesti näen, että opiskelijoilla on sekä ajoitus- että sisältöongelmia, mutta saatat huomata, että yksi on sinulle paljon hallitsevampi kuin toinen. Esimerkiksi, jos saat 36 lisäaikalla, mutta pisteet 32 ​​normaaliajalla, tiedät tarkalleen, että sinun on työskenneltävä ajanhallinnassa saadaksesi 36.

Tämäntyyppinen analyysi on niin tärkeä, että se on keskeinen osa valmisteluohjelmaa, PrepScholar. Kun uusi opiskelija liittyy, hän saa diagnoosin, joka selvittää vahvuudet ja heikkoudet. Sitten ohjelma mukauttaa oppimisen automaattisesti niin, että opiskelet aina sen mukaan, missä voit tehdä eniten parannuksia.

Ei ole väliä mikä heikkoutesi on, seuraavissa strategioissani käsittelen kaikkia heikkouksia kattavasti.

Strategia 2: Opi poistamaan 3 väärää vastausta

Tämä strategia oli ylivoimaisesti tehokkain minulle lukupisteiden nostamisessa. Se muutti täysin tapaa, jolla katselin kohtauksia.

Vietin jonkin aikaa yllä puhumalla siitä, kuinka ACT: llä on aina yksi yksiselitteinen vastaus. Tällä on valtava vaikutus strategiaan, jota sinun pitäisi käyttää oikean ACT-lukuvastauksen löytämiseen.

Tässä on toinen tapa nähdä se: Neljästä vastausvaihtoehdosta kolmella niistä on jotain, mikä on täysin väärin . Vain yksi vastaus on 100% oikea, mikä tarkoittaa, että muut kolme ovat 100% väärässä.

Tiedätkö, kuinka yrität poistaa vastausvaihtoehtoja ja päädyt sitten lopulta muutamaan, jotka kaikki näyttävät yhtä todennäköisesti olevan oikeita? 'No, tämä voi toimia ... mutta sitten taaskin tämä voisi toimia ...'

Lopeta tuo. Et tee tarpeeksi hyvää työtä poistaaksesi vastausvaihtoehtoja. Muista - jokainen väärä valinta voidaan jättää pois omista syistään.

Sinun on tehtävä 180 lähestymistapasi kysymysten lukemiseen. Sen sijaan, että yrität löytää yhden oikean vastauksen, löytää syy poistaa kolme vastausvaihtoehtoa . 'Voinko löytää syyn poistaa tämä vastausvalinta? Entäs tämä?'

body_crossout_4

Sinun täytyy oppia poistamaan kolme vastausvaihtoehtoa jokaiselle kysymykselle.

'Hienoa, Allen. Mutta tämä ei kerro minulle mitään siitä, kuinka vastausvaihtoehdot poistetaan. '

Kiitos kysymästä. Yksi asia on muistaa jopa yksi sana voi tehdä väärän vastauksen . Jokainen vastausvaihtoehdon sana on ACT sille. Jos tekstiteksti ei tue yhtä vastausvaihtoehdon sanaa, sinun on poistettava se, vaikka muu vastaus kuulostaakin hyvältä.

ACT: ssä on muutama klassinen väärän vastauksen vaihtoehto. Tässä on esimerkkikysymys.

Esimerkiksi, Kuvitelkaamme, että luet juuri osan, jossa puhutaan siitä, kuinka ihmisen evoluutio muovasi ympäristöä. Siinä on muutama esimerkki. Ensinnäkin siinä puhutaan siitä, miten siirtyminen aikaisemmista lajeista on Homo neandertalaisille aiheutti enemmän työkalujen käyttöä, kuten tulipalo, joka aiheutti metsäpaloja ja muovasi ekologiaa. Sitten se puhuu Homo sapiens 40 000 vuotta sitten ja heidän ylivoimainen lajiensa, kuten villisten mammuttien, hävittäminen.

Joten sitten törmäämme kysymykseen, 'Mikä seuraavista kuvaa parhaiten osan pääkohtaa?' Tässä ovat vastausvaihtoehdot:

 • V: Siirtyminen välillä Homo ja neandertalit
 • B: Kehityksen tutkimus
 • C: Kuinka ympäristö muovasi ihmisen evoluutiota
 • D: Evoluution uskottavuus
 • E: Ihmisen kehityksen vaikutus ekologiaan

(Tiedän, että ACT: llä on vain neljä vastausvaihtoehtoa, mutta me vain teeskennämme, että heillä on viisi tätä esimerkkiä keskustellakseen erilaisista vääriä vastauksista.)

Kun luet näitä vastausvaihtoehtoja, muutamat niistä todennäköisesti alkoivat kuulostaa todella uskottavilta sinulle.

Yllätys! Jokaisella A – D: n vastauksella on jotain vakavasti väärässä. Jokainen niistä on klassinen esimerkki ACT: n antamasta väärästä vastaustyypistä.

body_toospecific

Väärä vastaus 1: Liian tarkka

V: Siirtyminen välillä Homo ja neandertalit

Tämän tyyppinen väärä vastaus keskittyy pienempään yksityiskohtaan kohdassa. Sen on tarkoitus huijata sinua, koska saatat ajatella itsellesi: 'No, näen tämän mainitsemisen kohdassa, joten se on uskottava vastausvalinta.'

Väärä! Ajattele itsesi - voiko tämä vastausvaihtoehto todella kuvata koko kohtaa? Voiko se periaatteessa toimia tämän kohdan otsikkona? Löydät sen se on aivan liian täsmällinen välittää kohta koko matkan.

body_toobroad

Väärä vastaus 2: Liian leveä

B: Kehityksen tutkimus

Tämän tyyppisellä väärällä vastauksella on päinvastainen ongelma - se on aivan liian laaja . Kyllä, teoreettisesti katsaus koskee evoluution tutkimista, mutta vain yhtä sen osaa ja varsinkin kun se liittyy ympäristövaikutuksiin.

Antaakseni toisen naurettavan esimerkin, jos puhuit ystävällesi matkapuhelimesi menettämisestä ja hän sanoi, että pääkohtasi koski maailmankaikkeutta. Kyllä, puhuitte maailmankaikkeudesta (koska me kaikki elämme tässä maailmankaikkeudessa), mutta puhuitte vain pienestä, pienestä osasta sitä. Tämä on aivan liian laaja.

body_reversed

Väärä vastaus 3: Käänteinen suhde

C: Kuinka ympäristö muovasi ihmisen evoluutiota

Tämä väärän vastauksen valinta voi olla hankala, koska siinä mainitaan kaikki oikeat sanat. Mutta tietysti myös näiden sanojen välisen suhteen on oltava oikea. Tässä suhde käännetään. Liian nopeasti lukevat opiskelijat tekevät tällaisia ​​huolimattomia virheitä!

keho ei liity

Väärä vastaus 4: Etuyhteydetön käsite

D: Evoluution uskottavuus

Lopuksi, tällainen väärä vastaus saa aikaan opiskelijoiden taipumuksen ajatella kysymystä liikaa. Jos olet intohimoisesti väittely evoluutiosta, tämä voi olla laukaiseva vastaus siitä lähtien minkä tahansa evoluutiokeskustelusta tulee mahdollisuus kiistellä evoluution uskottavuudesta. Tämä käsite ei tietenkään näy missään kohdassa, mutta jotkut opiskelijat eivät vain pysty vastustamaan.

Näetkö tarkoituksen? Pinnalla jokainen vastausvaihtoehto kuulostaa mahdollisesti oikealta. Vähemmän valmistautunut opiskelija luulisi, että kaikki nämä olivat uskottavia vastauksia.

Mutta uskottava ei ole tarpeeksi hyvä. Oikean vastauksen on oltava 100%, täysin oikea. Väärät vastaukset saattavat poiketa edes yhdestä sanasta - sinun on poistettava nämä.

harjoitella maailmanhistorian tenttejä

Ota tämä ajatus jokaiseen ACT-lukemiskohtaan, jonka teet, ja takaan, että aloitat pisteiden nostamisen.

Strategia 3: Ennusta vastaus ennen vastausvaihtoehtojen lukemista

Kuten olemme jo keskustelleet, ACT on suunniteltu auttamaan sinua tekemään virheitä asettamalla todella samanlaisia ​​vastausvaihtoehtoja vierekkäin.

Strategiassa 2 käsiteltiin strategiaa, jossa vastausvalinnat poistetaan häikäilemättömästi, anteeksiantamattomasti.

Tässä on toinen strategia, joka toimii hyvin minulle. Ennen kuin luet vastausvaihtoehtoja, keksi oma vastauksesi kysymykseen .

vartalokristallipallo

Katse kristallipalloon ja ennusta oikea vastaus.

Tämä strategia on suunniteltu vastaamaan vastausvalintojen hankaluutta.

Jos sinä älä soveltaa tätä strategiaa, ajatteluprosessisi todennäköisesti muistuttaa jotain tällaista:

'OK, luin juuri kysymyksen. Vastaus A on ehdottomasti poissa. B voi sellaista työtä. C ... se ei sovi tarkalleen, mutta näen kuinka se voi toimia. ' ja niin edelleen.

Tähän mennessä olet jo pudonnut ACT, Inc: n ansaan alkamaan sekoittaa vastausvaihtoehtoja.

Ole päinvastainen. Kun luet kysymystä, keksi oma ihanteellinen vastauksesi kysymykseen ennen vastausvaihtoehtojen lukemista . Tämä estää sinua harhauttamasta ACT: n vastausvaihtoehtoja, etenkin virheellisiä.

Jos kyseessä on 'Big Picture' -tyyppinen kysymys, joka koskee osan pääkohtaa, vastaa itse: 'Mikä tekisi hyvän otsikon tälle kohdalle?'

Jos kyseessä on päättelykysymys, vastaa itse: 'Mitä kirjoittaja ajattelisi kysymyksessä annetusta tilanteesta?'

Vaikka et pystyisi vastaamaan kysymykseen heti - esimerkiksi, jos joudut viittaamaan takaisin rivinumeroon muistamaan, mitä kohta sanoi - yritä muodostaa aavistus lyhyesti ennen kuin tarkastelet vastausvaihtoehtoja.

(On tietysti joitain yksityiskohtiin liittyviä kysymyksiä, joita on vaikea ratkaista tällä tavalla. Esimerkiksi kysymykset, joissa kysytään 'Kaikki nämä mainittiin yksityiskohdina POIS PÄÄLTÄ', vaativat sinua katsomaan kohtaa. Jopa näissä tapauksissa voit muodostaa vihjeitä yksityiskohdista, joista muistat lukenut, ja niistä, joita et.)

Tärkeintä tässä on, että kulku täytyy tukea vastauksesi valintaa. Jokainen oikea vastaus ACT-kohdista on perusteltava kohdalla - muuten vastaus olisi epäselvä, mikä aiheuttaisi ongelmia aiemmin mainitsemieni kysymysten peruuttamisessa.

Huomaa, että tämä toimii vain, jos pystyt lukemaan ja ymmärtämään kappaleita hyvin! Siksi en suosittele tätä strategiaa vielä ennen kuin saavutat 26 tason, koska todennäköisemmin keksit väärän vastauksen valinnan päähäsi.

body_experiment

Strategia 4: Kokeile Passage Reading -strategioita ja löydä itsellesi paras

ACT-valmistelusi aikana saatat olla lukenut erilaisia ​​strategioita osan lukemiseen ja kysymyksiin vastaamiseen. Jotkut opiskelijat lukivat kysymykset ennen lukemista. Toiset lukivat ensin osan yksityiskohtaisesti.

En voi ennustaa korkealla tasolla, mikä menetelmä toimii parhaiten sinulle. Pyrimme täydellisyyteen, mikä tarkoittaa, että strategian on oltava linjassa vahvuuksien ja heikkouksien kanssa täydellisesti, muuten teet virheitä tai loppuu aika.

Aion kuitenkin käydä läpi tehokkaimmat menetelmät. Sitten sinun on selvitettävä testitietojesi avulla, mikä johtaa korkeimpiin pisteisiin.

Passage Method 1: Skimaa Passage ja lue sitten kysymykset

Tämä on yleisin strategia, jota suosittelen opiskelijoillemme, ja mielestäni tehokkain. Pidän tätä itse.

Tässä se on:

 • Rasvaa kulku ensimmäisessä lukemisessa. Älä yritä ymmärtää jokaista riviä tai kirjoita muistiinpanoja, joissa ennakoidaan kysymykset. Hanki vain yleinen käsitys kohdasta. Haluat yrittää lopettaa osan lukemisen kolmessa minuutissa, jos mahdollista.
 • Siirry seuraavaksi kysymyksiin. Jos kysymys viittaa rivinumeroon, palaa sitten rivinumeroon ja ymmärrä sen ympärillä oleva teksti.
 • Jos et pysty vastaamaan kysymykseen 30 sekunnin kuluessa, ohita se.
vartalohoito Haluttu tapa ratkaista kohta: ohittaa se ensimmäisellä lukemisella.

Tämä strategia on paljastus opiskelijoille, jotka ennen lukivat jokaisen yksityiskohdan kappaleesta ja loppuivat ajasta.

Tämä kuorintamenetelmä toimii, koska kysymykset koskevat paljon vähemmän rivejä kuin kappale todellisuudessa sisältää. Esimerkiksi lukukohdan rivit 5-20 eivät välttämättä ole merkityksellisiä mihinkään seuraavaan kysymykseen. Siksi, jos vietät aikaa yrittäessäsi ymmärtää syvällisesti rivejä 5-20, tuhlaat aikaa.

Käyttämällä päinvastaista lähestymistapaa palatessasi takaisin kohtaan, kun sinun on viitattava siihen, taataan lukutehokkuus. Keskityt vain niihin kohtiin, jotka ovat tärkeitä kysymyksiin vastaamisessa.

Kriittinen taito: Sinun on pystyttävä kuorimaan tehokkaasti. Tämä tarkoittaa kykyä sulattaa teksti nopeasti tarvitsematta lukea hitaasti jokaista sanaa. Jos et ole vielä kovin hyvä tässä, harjoittele sitä sanomalehtiartikkeleissa ja kotitehtävissäsi.

Passage Method 2: Lue ensin kysymykset ja merkitse Passage

Tämä on toiseksi yleisin strategia, ja jos sitä käytetään hyvin, yhtä tehokas kuin ensimmäinen menetelmä. Mutta siinä on joitain sudenkuoppia, jos et tee sitä oikein.

Näin se menee:

 • Ennen kuin luet osan, siirry kysymyksiin ja lue kaikki.
 • Jos kysymys viittaa sarjaan viivoja, merkitse ne viivat kohtaan. Ota lyhyt muistiinpano kysymyksen ytimestä.
 • Palaa käytävään ja poimi se. Kun saavut yhden muistiinpanosi, hidasta ja huomioi kysymys paremmin.
 • Vastaa kysymyksiin.

Tässä on esimerkkikohta, jonka merkitsin, ja kysymykset oikealla. Huomaa, että kysymyksessä mainittujen viivojen ja lauseiden merkitsemisen lisäksi jätin itselleni vihjeitä siitä, mikä on tärkeää päästä pois tästä lauseesta.

body_36reading_markup

ACT-asiantuntijan käsissä tämä on tehokas strategia. Aivan kuten yllä oleva menetelmä 1, säästät aikaa ohittamalla ne kohdat, joista ei kysytä. Lisäksi saat etukäteen kysymykset yrittämällä vastata niihin etukäteen.

Mutta tällä menetelmällä on vakavia potentiaalisia haittoja, jos et ole varovainen tai valmistautunut tarpeeksi.

Tässä on yksi: kun luet ensin kysymykset ennen kohtaa, sinulla ei ole tarpeeksi aikaa sulauttaa todellisia vastausvaihtoehtoja (eivätkä ne ole sinulle järkeviä). Joten sinun on arvattava parhaiten, mitä kysymys kysyy kirjoittaessasi muistiinpanoa kohtaan.

Joissakin tapauksissa tämä voi johtaa sinut harhaan. Ota tämä esimerkki ylhäältä:

body_actreading_qmarkup

body_36reading_q

Kun luin kysymyksen, huomasin, että siinä viitattiin riveihin 75-76, alkavat 'Kuten kotka'. Joten merkitsin tämän kohtaan ja lisäsin itselleni huomautuksen: 'Tarkoitus?'

Ongelmana on, että ei ole selvää, mitä tämän pitäisi tarkoittaa. Mitä ihmisen sanoilla tarkoitetaan 'liukastumista ja lakkoa kauhean helposti'? Tämä on erityisen vaikeaa kuvaannollisen kielen kanssa.

Jos olisin pakkomielteinen tyyppi, voisin taistella aivan liian kauan yrittäen ymmärtää, mitä tämä tarkoittaa. Mitä minun pitäisi poimia näistä linjoista? Kuinka syvällisesti minun pitäisi lukea tähän?

Mutta kun luen vastausvaihtoehdot, näen, että vastauksen valinta on oikeastaan ​​melko ilmeinen. Rivi viittaa rikkaan asiakkaan sanoihin. Sillä ei ole mitään tekemistä kertojan ja hänen suhteidensa kanssa vanhempiinsa.

Sitten on selvää, että vastaus on G . Asiakas viittaa siihen, että suurin osa talosta on likainen ja että kertojan äidin tulisi huolehtia paikasta, jossa ei ole torakoita, jotka ympäriinsä huijaavat.

Kriittinen taito: Sinulla on oltava niin paljon kokemusta ACT-lukemisesta, että voit ennakoida, mitä kysymys kysyy sinulta, että muistiinpanosi ovat hyödyllisiä. Jos et ole varma tästä, sinut voidaan helposti johtaa väärällä radalla ja keskittyä väärään kohtaan.

Passage Method 3: Lue yksityiskohtaisesti Passage ja vastaa sitten kysymyksiin

Tätä menetelmää aloittelijat yleensä käyttävät oletusarvoisesti, koska heille on koulutettu tekemään se koulussa. Jotkut aloittelijoiden kirjat, kuten Princeton Review ja Kaplan, ehdottavat myös tätä strategiana.

Se on vähiten suosikki menetelmäni koska siinä on niin monia tapoja mennä pieleen. Mutta täydellisyyden vuoksi luetelen sen täällä, jos se toimii parhaiten sinulle.

Näin se menee:

 • Lue kohta yksityiskohtaisesti, rivi riviltä.
 • Tee itsellesi muistiinpanoja kunkin kappaleen pääkohdasta.
 • Vastaa kysymyksiin.

Kuten arvata voi, en pidä tästä menetelmästä seuraavista syistä:

 • Lukemalla kohta tarkasti, otat paljon yksityiskohtia, joista ei ole hyötyä kysymyksiin vastaamisessa.
 • Muistiinpanojasi ei ole tarkoitettu auttamaan sinua vastaamaan kysymyksiin.
 • Tulkitsemalla kohta etukäteen saatat joutua harhaan.

Mutta tämä voi toimia erityisen hyvin sinulle, jos olet erittäin hyvä lukemaan ymmärrystä ja jos sinulla on niin paljon asiantuntemusta ACT: n kanssa, että voit ennustaa, mistä testi kysyy sinulta. Tämä voi toimia myös, jos muistiinpanojen tekeminen pakottaa sinut lukemaan osan paljon tarkemmin kuin muuten.

Kaikissa muissa tapauksissa en ole nähnyt tämän strategian toimivan kovin hyvin.

Valitse testitietojen perusteella mikä sopii sinulle parhaiten

Koska en voi ennustaa, mikä sopii sinulle parhaiten, sinun on selvitettävä tämä itse. Tätä varten tarvitset kylmiä, kovia tietoja testituloksistasi.

Kokeile kutakin menetelmää kahdella näytekokeen kohdalla, ja tarkista kunkin prosenttiosuus. Jos yksi heistä on sinulle selkeä voittaja, kehitä tätä menetelmää edelleen. Jos ei ole selkeää voittajaa, valitse se, joka tuntuu mukavimmalta sinulle.

Osana PrepScholar-ohjelmaa annamme sinulle edistyneitä tilastoja pisteiden suorituskyvystä, jotta voit kokeilla sinulle parhaiten soveltuvia menetelmiä.

body_weaklink Seuraava strategia: etsi heikot linkit ja korjaa ne.

Strategia 5: Ymmärrä kaikki tekemäsi virheet

Polulla täydellisyyteen sinun on varmistettava, että jokainen heikko kohta on peitetty. Jopa vain kaksi virhettä pudottaa sinut 36: sta.

Ensimmäinen askel on yksinkertaisesti tehdä paljon harjoittelua . Jos opiskelet ilmaisista materiaaleista tai kirjoista, sinulla on pääsy moniin harjoittelukysymyksiin. Osana PrepScholar-ohjelmaa meillä on yli 1500 kullekin taitolle räätälöityä ACT-kysymystä.

Toinen vaihe - ja tärkeämpi osa - on olla armoton ymmärtämään virheitäsi.

Jokainen testissä tekemäsi virhe tapahtuu syystä. Jos et ymmärrä tarkalleen, miksi jätit vastaamatta kysymykseen, teet sen virheen uudestaan ​​ja uudestaan.

Olen nähnyt opiskelijoita, jotka ovat tehneet 20 harjoituskoketta. He ovat ratkaisseet yli 3000 kysymystä, mutta he eivät edelleenkään ole lähellä ACT-lukemisen 36: ta.

Miksi? He eivät koskaan ymmärtäneet virheitään. He vain löivät päänsä seinää vastaan ​​yhä uudelleen.

Ajattele itseäsi tuhoajana, ja virheesi ovat torakoita. Sinun on poistettava jokainen yksittäinen —Ja etsi kunkin lähde - tai ravintola, jossa työskentelet, suljetaan.

Näin sinun on tehtävä:

 • Merkitse jokaiselle tekemäsi harjoitustestille tai kysymysryhmälle kaikki kysymykset, joista et ole edes 20% varma.
 • Kun arvioit kokeen tai tietokilpailun, tarkista kaikki merkitsemäsi kysymykset ja virheelliset kysymykset. Tällä tavalla, vaikka arvasit kysymyksen oikein, muista tarkistaa se.
 • Kirjoita muistikirjaan kysymyksen ydin, miksi unohdit sen ja mitä teet välttääksesi tämän virheen tulevaisuudessa. Pidä erilliset osiot kysymystyypeittäin (sanastokysymykset, kokonaiskuvakysymykset, päättelykysymykset jne.).

Ei riitä vain ajatella sitä ja siirtyä eteenpäin. Ei riitä vain lukea vastauksen selitys. Sinun täytyy miettiä kovasti, miksi epäonnistut nimenomaan tässä kysymyksessä.

Käyttämällä tätä jäsenneltyä lähestymistapaa virheihisi, sinulla on nyt juoksuloki jokaisesta ohitetusta kysymyksestä ja pohdinta miksi.

body_noexcuses

Ei tekosyitä virheidesi suhteen.

Aina syvemmälle - Miksi Kaipasitko lukukysymystä?

Mitkä ovat yleisimpiä syitä, joiden vuoksi jätit kysymyksen väliin? Älä vain sano: 'En ymmärtänyt tätä kysymystä oikein.' Se on poliisi.

Ota aina yksi askel pidemmälle - mitä kaipaat, ja mitä sinun on parannettava tulevaisuudessa?

Tässä on joitain esimerkkejä yleisistä syistä, miksi kaipaat lukemiskysymystä, ja kuinka otat analyysin askeleen pidemmälle:

Eliminaatio: En voinut poistaa tarpeeksi virheellisiä vastausvaihtoehtoja tai poistin oikean vastauksen.

Yksi askel pidemmälle: Miksi en voinut poistaa vastauksen valintaa testin aikana? Kuinka voin poistaa tällaiset vastausvaihtoehdot tulevaisuudessa?

Huolimaton virhe: Luin väärin, mitä kysymys vaati tai vastasi väärästä asiasta.

Yksi askel pidemmälle: Miksi luin kysymyksen väärin? Mitä minun pitäisi tehdä tulevaisuudessa tämän välttämiseksi?

kiistanalaisia ​​aiheita, joista puhua

Vocab: En tiennyt mitä avainsana tarkoitti.

Yksi askel pidemmälle: Mikä sana tämä oli? Mikä on määritelmä? Onko tässä kysymyksessä muita sanoja, joita en tiennyt?

Saitko idean? Olet todella kaivamassa ymmärtämään, miksi sinulta puuttuu kysymyksiä.

Kyllä, tämä on vaikeaa, ja se tyhjentää, ja se vaatii työtä. Siksi useimmat tehottomasti opiskelevat opiskelijat eivät parane.

Mutta olet erilainen. Pelkästään lukemalla tämän oppaan osoitat jo, että välität enemmän kuin muut opiskelijat. Ja jos noudatat näitä periaatteita ja analysoit virheitäsi, paranet enemmän kuin muutkin opiskelijat.

Virheiden tarkistaminen on niin tärkeää että PrepScholarissa selitämme jokaiselle yli 1500 käytännön kysymyksellemme yksityiskohtaisesti, kuinka saada oikea vastaus ja miksi väärät vastaukset ovat väärät. Huomautamme myös syöttiä koskevista vastauksista, jotta voit oppia temppuja, joita ACT pelaa sinun kaltaisillesi testaajille.

vartalovauvan ajattelu

Bonusvinkki: Ratkaise kysymys uudelleen, ennen kuin luet vastauksen selityksen

Kun tarkastelet käytännön kysymyksiä, luultavasti ensimmäinen asia on lukea vastauksen selitys ja pohtia sitä enintään vähän.

Tämä on vähän liian helppoa. Pidän tätä passiivinen oppiminen —Et ole aktiivisesti tekemisissä tekemäsi virheen kanssa.

Sen sijaan, kokeile jotain erilaista — Etsi oikea vastausvaihtoehto (A-D tai F-J), mutta älä katso selitystä. Sen sijaan, yritä ratkaista kysymys uudelleen ja yrittää päästä oikeaan vastaukseen.

Tämä on usein vaikeaa. Et voinut ratkaista sitä ensimmäistä kertaa, joten miksi voisit ratkaista sen toisen kerran?

Mutta tällä kertaa vähemmällä ajanpaineella saatat löytää uuden syyn väärän vastauksen poistamiseen, tai jotain muuta tulee esiin. Jotain vain napsauttaa sinua.

Kun tämä tapahtuu, oppimasi pysyy kanssasi 20 kertaa pidempään kuin jos vain lukisit vastauksen selityksen. Tiedän tämän omasta kokemuksestani. Koska olet taistellut sen kanssa ja saavuttanut läpimurron, pidät nämä tiedot paljon paremmin kuin jos vain absorboisit tiedot passiivisesti.

On liian helppoa lukea vastauksen selitys ja antaa sen mennä toiseen korvaan ja ulos toiseen. Et todellakaan opi virheestäsi, ja teet sen virheen uudestaan ​​ja uudestaan.

Käsittele jokaista väärää kysymystä kuin palapeli. Taistele jokaisen väärän vastauksen kanssa jopa 10 minuuttia. Vasta sitten, jos et saa sitä, sinun tulee lukea vastauksen selitys.

Strategia 6: Löydä lukutaidon heikkoudet ja poraa ne

Lukukysymysten lukeminen saattaa näyttää samankaltaiselta, mutta ne todella testaavat hyvin erilaisia ​​taitoja. PrepScholarilla uskomme, että tärkeimmät läpikulkutaidot ovat:


# 1: Iso kuva / pääkohde: Mikä on kohdan tai kappaleen pääkohde?
# 2: Pieni kuva / yksityiskohta: Mitä tämä pieni yksityiskohta tarkoittaa? Missä kohdassa seuraava yksityiskohtaisesti mainittiin?
# 3: Päätelmä: Mitä kirjailija todennäköisesti tuntuisi seuraavasta hypoteettisesta skenaariosta?
# 4: Sanasto kontekstissa: Mitä tämä sana tai lause tarkoittaa katkelman yhteydessä?
# 5: Tekijämenetelmä: Kuinka kirjoittaja rakentaa osan? Mikä on kirjoittajan tarkoitus käyttää seuraavaa menetelmää?

Kukin näistä kysymystyypeistä käyttää erilaisia ​​taitoja kohden lukemiseen ja analysointiin. Ne kumpikin edellyttävät erilaista valmistelutapaa ja kohdennettua harjoittelua.

Onneksi ACT-lukemisessa ei ole kovin paljon ainutlaatuisia taitoja. Yllä on vain viisi, verrattuna ACT-englanninkieliseen 18 ja ACT-matematiikkaan 24. Kohdassa on taipumus toistaa tämän tyyppisiä kysymyksiä uudestaan ​​ja uudestaan ​​koko osiossa.

Kääntöpuoli on, näiden taitojen parantaminen on usein hieman vaikeampaa kuin kapean matematiikkataidon, kuten trigonometrian, hallinta . Koska olet lukenut ja esittänyt loogisia argumentteja koko elämän, pahoja tapoja on paljon vaikeampaa oppia.

vartalo_taidot-1 ACT vaatii paljon taitoja. Varmista, että tiedät, mitkä ovat heikkoutesi.

Jos olet kuin useimmat opiskelijat, olet parempi joillakin Readingin alueilla kuin toiset. Saatat olla parempi saamaan ison kuvan kohdasta verrattuna Päätelmään. Tai saatat olla hyvä lukemaan kappaleita nopeasti, mutta huono muistamaan yksityiskohtia.

Jos olet kuin useimmat opiskelijat, sinulla ei myöskään ole rajoittamatonta aikaa opiskeluun. Tämä tarkoittaa, että jokaista tuntia varten, jonka opiskelet ACT: lle, sen on oltava mahdollisimman tehokas tunti.

Konkreettisesti sinun on löydettävä parhaat alueesi ja työskenneltävä niiden parissa .

Liian monet opiskelijat opiskelevat 'tyhmää' tapaa. He vain ostavat kirjan ja lukevat sen kannen kanneksi. Kun he eivät parane, he ovat järkyttynyt .

En ole.

Tehokas opiskelu ACT: lle ei ole kuin talon maalaaminen. Et yritä peittää kaikkia tukikohtiasi hyvin ohuella ymmärryksen kerroksella.

Nämä opiskelijat tekivät väärin, koska he tuhlattivat aikaa jo tuntemiinsa aiheisiin eivätkä viettäneet tarpeeksi aikaa heikkouksiinsa.

Sen sijaan, tehokkaasti opiskelu ACT: lle on kuin vuotavan veneen reikien sulkeminen. Sinun on löydettävä suurin reikä ja täytettävä se. Sitten löydät seuraavan suurimman reiän ja korjaat sen. Pian huomaat, että veneesi ei ole uppoamassa ollenkaan.

Kuinka tämä liittyy ACT-lukemiseen? Sinun on löydettävä alataidot, joissa olet heikoin, ja sitten porattava ne, kunnes et ole enää heikko heissä. Suurimpien reikien kiinnittäminen.

Lukemisen aikana sinun on selvitettävä, onko sinulla virheitäsi. Onko sinulla, että et saa päättelykysymyksiä? Tai ehkä olet todella heikko tulkitsemaan yksityiskohtia? Vai strategiasta 1: Onko sinulla aika loppu lukemalla kohtia?

Jokaisesta ohittamastasi kysymyksestä sinun on tunnistettava kysymystyyppi. Kun huomaat kadonneiden kysymysten mallia, sinun on löydettävä ylimääräistä käytäntöä tälle osaamiselle.

Oletetaan, että kaipaat paljon päätelmäkysymyksiä (tämä on tyypillisesti vaikein kysymys opiskelijoille). Sinun on löydettävä tapa saada kohdennettuja harjoituskysymyksiä tälle taitolle, jotta voit porata virheesi.

Hanki 4 lisäpistettä ACT: stä, TAKUU

Strategia 7: Pakota itsesi kiehtomaan Passage-aiheesta

ACT: ssä on kohtia monista outoista aiheista. Viktoriaaniset romaanit, vedenalainen korikorun kutominen ja gerbilien kehitys ovat kaikki reilua peliä.

On epätodennäköistä, että olet luonnollisesti innoissaan kaikista aiheista, joista luet.

Näin on helppo virittää, kun luet kohtaa. Tämän vuoksi kysymyksiin vastaaminen on vaikeampi, mikä saa sinut turhautumaan.

Ota sen sijaan käyttöön tämä ajattelutapa: Seuraavien 10 minuutin ajan olen maailman intohimoisin henkilö mistä tahansa aiheesta, josta tämä kohta kertoo.

kehon_ innostunut nainen Ole jokaisesta kohdasta yhtä innoissaan kuin hän.

Pakota itsesi huolehtimaan siitä, mitä kohta kertoo sinulle. Teeskennellä, että sinun elämää riippuu tämän kohdan ymmärtämisestä. Ehkä aiot pitää luennon tästä aiheesta. Tai joku pitää pentua panttivankina, jos et vastaa tarpeeksi kysymyksiin oikein.

Kun valmistauduin lukioon ACT-tapahtumaan, otin tämän jopa niin äärimmäisen, että päädyin todella kiinnostamaan mitä tahansa kohtaa minulle kerrottiin. Muistan, että luin osan intiaani-elämästä ja ajattelin: 'Vau, olen todella iloinen siitä, että opin juuri tämän.' (Tiedän, että tämä kuulostaa hullulta.)

Jos pysyt kihloissa lukemisen aikana, ymmärrät osan paljon paremmin ja vastaat kysymyksiin entistä tarkemmin.

body_stopwatch

Strategia 8: Viimeistele jatkoajalla ja kaksoistarkistuksella

Tavoitteesi kaiken tämän työn lopussa on saada niin hyvä ACT Reading, että sinä ratkaise kaikki kysymykset ja jätä ylimääräistä aikaa jakson loppuun tarkistamaan työsi .

Myönnän, että tämä on vaikeaa ACT: lle. Sinulla on 35 minuuttia 40 kysymykseen, mikä tarkoittaa vähemmän kuin 10 minuuttia kutakin kohtaa kohti ja alle 60 sekuntia kysymystä kohti keskimäärin. Kun olet lukenut osan, tämä voi tarkoittaa alle 30–40 sekuntia kysymystä kohden.

Mutta paranet nopeudella. Lukiossa ja nytkin voin suorittaa 40 minuutin lukutaidon 30 minuutissa tai vähemmän. Minulla on sitten 10 minuuttia aikaa tarkistaa vastaukseni kahdesti.

Paras tapa saada nopeammin on, kuten edellä selitettiin, valita tehokas lukustrategia, joka toimii parhaiten sinulle, ja tehdä niin monta kysymystä, että tulkitset sujuvasti ACT: n haluamasi tekevän.

Tässä on joitain ajan vertailuarvoja, jotka saattavat auttaa:

 • Pitkä jakso tulee lopettaa kolmen minuutin kuluessa. Tämä tarkoittaa viime kädessä alle kahta sekuntia riviä kohden.
 • Jos kysymyksen ratkaiseminen vie yli 30 sekuntia etkä ole 30 sekunnin kuluessa vastauksesta, ohita se välittömästi.

Jos pystyt tekemään tämän hyvin, saat vähän alle minuutin jäljellä olevasta kohdasta.

Mikä on paras tapa tarkistaa työsi uudelleen? Minulla on luotettava menetelmä, jota noudatan:

 • Tarkista vielä kaikki merkitsemäsi kysymykset, joista et ole varma. Yritä kovasti poistaa vastausvaihtoehdot. Varmista, että kohta tukee vastaustasi.
 • Jos olen 100% varma, että olen oikeassa kysymyksessä, merkin sen sellaisenaan enkä koskaan katso sitä uudestaan. Jos en ole varma, palaan siihen kolmannella kierroksella.
 • Ainakin kaksi minuuttia ennen ajan päättymistä tarkistan nopeasti, että kuplittelin vastaukset oikein. Yritän tehdä tämän kerralla, jotta en tuhlaa aikaa katsomalla edestakaisin testikirjan ja vastausarkin välillä. Mene viisi kerrallaan ('A J D F B') saadaksesi lisää nopeutta.

Jos huomaat itsesi käyttävän yli 30 sekuntia ongelmaan etkä ole varma, miten pääset vastaukseen, ohita ja siirry seuraavaan kysymykseen. Vaikka tarvitset lähes täydellisen raakapistemäärän 36: lle, älä pelkää ohittaa. Voit palata siihen myöhemmin, ja toistaiseksi on tärkeämpää saada mahdollisimman monta pistettä.

body_bubbling

Nopea vinkki: kuplivastauksia

Tässä on kupliva vinkki, joka säästää kaksi minuuttia jaksoa kohden.

Kun aloitin kokeiden suorittamisen lukiossa, tein sen, mitä monet opiskelijat tekevät: Kun olen päättänyt yhden kysymyksen, menin kupla-arkkiin ja täytin sen. Sitten ratkaisin seuraavan kysymyksen. Viimeistele kysymys 1, kupla vastauksessa 1. Viimeistele kysymys 2, kupla vastauksessa 2. Ja niin edelleen.

Tämä vie paljon aikaa. Häirit itsesi kahden erillisen tehtävän välillä - ratkaiset kysymyksiä ja kuplitat vastauksia. Tämä maksaa sinulle aikaa sekä henkisen vaihdon kustannuksissa että käden ja silmien liikuttamisessa fyysisesti testin eri alueille.

kuinka aloittaa argumentoivat esseesimerkit

Tässä on parempi menetelmä: ratkaise kaikki kysymyksesi ensin kirjassa ja kuplita ne kaikki kerralla .

Tällä on useita valtavia etuja: keskityt kuhunkin tehtävään yksi kerrallaan sen sijaan, että vaihdat kahden eri tehtävän välillä. Poistat myös huolimattomat syöttövirheet, kuten jos ohitat kysymyksen 7 ja kuplit kysymyksen 8 vastauksen kysymyksen 7 paikkaan.

Säästämällä vain viisi sekuntia per kysymys saat 200 sekuntia takaisin osioon, jossa on 40 kysymystä. Tämä on valtava.

Huomaa: Jos käytät tätä strategiaa, sinun pitäisi jo viimeistellä jakso runsaalla ylimääräisellä ajalla. Muussa tapauksessa aika saattaa loppua, ennen kuin sinulla on mahdollisuus kuplia vastausvaihtoehdoissa kerralla.

Strategia 9: Ole valmis turbulenssiin

Nyt tiedät, mitä tarvitaan täydellisyyden saavuttamiseksi ACT-lukemisessa.

Tiedät parhaat strategiat, joita voit käyttää käytävän käsittelemiseen. Tiedät kuinka tunnistaa heikkoutesi ja oppia niistä. Tiedät kuinka säästää aikaa ja tiedät kuinka pysyt kihloissa lukiessasi kohtaa.

Vaikka tästä kaikesta huolimatta, joskus kohta ei vain napsauta kanssasi.

Kaikista ACT-osioista mielestäni Readingilla on kaikkein epävakaimmat pisteet. Sillä, miten tunnet kohtaa, on suuri vaikutus pisteisiisi. Saatat saada joukon kysymyksiä väärin vain siksi, että et voinut todella ymmärtää, mistä kappale oikeastaan ​​tarkoitti. Tätä ei tapahdu matematiikassa tai kirjoittamisessa.

Riippumatta siitä, mitä tapahtuu, sinun on pysyttävä rauhallisena ja jatkettava työskentelyä.

body_keep_calm

Voit kääntyä 36 harjoittelutestistä 32 toiseen. Älä anna sen häiritä sinua. Muista yllä olevista pisteytyskaavioista, että testeistä toiseen on valtava vaihtelu, mikä viittaa myös siihen, että opiskelijoilla on taipumus vaihdella merkittävästi testistä toiseen. Älä ala epäillä kaikkea tekemääsi kovaa työtä.

Pidä rauhallinen pää ja työskentele, kuten aina, virheiden tarkistamiseksi.

Tämä voi jopa tapahtua todellisessa ACT: ssä. Saatat päästä tavoitepisteesi alapuolelle ja olla huono.

Nosta itsesi. Tämä tapahtuu. Jos olet jatkuvasti saanut 36-vuotiaita harjoituskokeissa, sinun on suoritettava testi uudelleen ja yritettävä pisteet korkeammalle. Todennäköisesti. Ja koska monet koulut ovat nykyään Superscore the ACT -tapahtumia, voit yhdistää uuden 36 muiden osastojesi kanssa saadaksesi mahtavan ACT-pistemäärän.

Strategia 10: Älä keskity muiden tekstien lukemiseen

Yksi ACT-lukemisen strategia, jonka kuulen usein ehdottavan, on lukea paljon edistyneitä kirjoituksia, kuten New York Times, Atlantic Monthly ja New Yorker. Heidän logiikkansa on, että mitä enemmän harjoittelet lukemista, sitä paremmin saat ACT-lukemisen. Tämä tuntuu niin selvästi ilmeiseltä, että monet eivät kyseenalaista sitä.

En ole täysin samaa mieltä tämän lähestymistavan kanssa.

Kuten edellä mainitsin, ACT-lukeminen testaa hyvin erityisiä taitojoukkoja - voitko lukea tietyn pituisen ja tyyppisen osan ja pystytkö vastaamaan tietyntyyppisiin sitä koskeviin kysymyksiin.

Kun luet tekstiä rennosti, et aio kohdella sitä saman tyyppisellä valvonnalla ja ajattelutavalla. Olet enemmän yleisessä ymmärrystilassa, yrität saada lukun ydin. Et ole aktiivisesti ajattelumallissa valitsemaan toisistaan, mitä tietyt linjat tarkoittavat, tai päättelemään, mitä kirjoittaja kokisi tietyssä tilanteessa.

Jos joudut pakottamaan itsesi lukemaan tunnin päivässä ottaaksesi tämän tapasi, on paljon tehokkaampaa harjoittaa ACT-lukukäytäntöjä . Käyttämäsi taidot kohdistuvat paljon tarkemmin tällä tavalla.

Jos näiden tekstien lukeminen on jo osa normaalia rutiiniasi, jatka sen tekemistä kaikin tavoin. Luet todennäköisesti erittäin korkealla tasolla, ja voit parantaa lukemista vain nopeammin ja paremmin ymmärtämällä.

Mutta jos tällaiset tekstit ovat sinulle vaikeita tai et tee tätä säännöllisesti tapana, keskity aikaasi ACT-tapahtumaan. Pisteesi kiittää sinua.

(Huomaa, että lukeminen yleensä on fantastinen tapa, ja kansakuntana emme tee siitä tarpeeksi. Se voi johtaa paljon henkilökohtaiseen kasvuun, joten kehotan teitä tekemään sen yleisen kasvusi puolesta - vain ei, jos tarkoituksena on parantaa ACT-lukemista).

Yleiskatsauksessa

Nämä ovat tärkeimmät strategiat, joiden avulla voin parantaa ACT-lukemasi pisteet 36: ksi. Jos pisteytät nyt yli 26: n kovalla työllä ja älykkäällä opiskelulla, voit nostaa sen täydelliseen ACT-lukemiseen.

Vaikka käsittelimme paljon strategioita, pääasia on silti tämä: sinun on ymmärrettävä, mihin olet jäämässä, ja tutkittava nämä heikkoudet jatkuvasti. Sinun on harkittava virheitäsi ja jätettävä virhe jättämättä huomiotta.

Jatka lukemista saadaksesi lisää resursseja ACT-pistemäärän nostamisesta.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

11 parasta resurssia NCLEX -kysymyksille ja käytännön testeille

Otetaanko NCLEX? Tutustu kokoelmaan parhaista NCLEX -käytännön kysymyksistä ja testeistä, joiden kanssa voit opiskella.

PSAT -pisteet: Missä sijoitat?

Oletko hämmentynyt SAT -pistealueesta? Selitämme kaikki mahdolliset PSAT -pisteet ja mitä pisteytysasteikko merkitsee sinulle.

ECU: n pääsyvaatimukset

9 esimerkkiä erinomaisista suosituskirjeistä työhösi

Kirjoitatko työpaikkasuosituskirjeen, mutta et ole varma, mistä aloittaa? Tutustu hyödyllisten näytteiden kokoelmaamme, jotta pääset alkuun.

Kalifornian parhaat koulut | Central Union High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Central Union High Schoolista El Centrossa, Kaliforniassa.

Mount Holyoke Collegen pääsyvaatimukset

Historialliset SAT -testipäivät 2014, 2013 ja enemmän

SAT: n historialliset testipäivät ovat tärkeitä monien tarkkojen tietueiden kannalta. Kollegion hallitus ei kuitenkaan tässä vaiheessa ylläpidä helppoa tietokantaa SAT-päivämääristä vuosille 2014, 2013, 2012, 2011 ja soforth. Me PrepScholarissa olemme tehneet kovaa työtä vanhojen levyjen kaivaamiseksi. Katso alempaa!

Indiana Wesleyanin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on STAAR -testi? Onko sinun otettava se?

Mikä on STAAR -testi? Onko sinun otettava se? Selvitä, mitä odottaa tästä Texas -testistä.

Coloradon yliopiston lohkareiden pääsyvaatimukset

15 parasta musiikkikoulua Yhdysvalloissa

Oletko kiinnostunut Yhdysvaltojen parhaista musiikkikouluista? Tutustu yksityiskohtaisiin musiikkikoulujen sijoituksiin löytääksesi sinulle sopivan koulun.

1120 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

SUNY Institute of Technology pääsyvaatimukset

ACT: ään rekisteröityminen: temppuja ja vinkkejä

Opi rekisteröitymään ACT: hen ja vältä yleisiä virheitä, jotka voivat maksaa rahaa ja aikaa.

Mikä on liittovaltion työohjelma? Määritelmä ja opas

Harkitsetko liittymistä korkeakoulun työopinto-ohjelmaan? Mikä on työtutkimuksen määritelmä, kuinka paljon voit ansaita, ja pitäisikö sinun työskennellä tuossa työssä? Selvitä täältä.

SAT Prep: n lopullinen SAT-opinto-opas

Tämä täydellinen SAT-opas on paras kokoelma SAT-strategioita ja neuvoja, jotka ovat käytettävissä kaikkialla. Opit opiskelemaan SAT: lle ja testausvinkkejä pisteiden parantamiseksi.

Arkansasin yliopisto, Pine Bluff Pääsyvaatimukset

Tämän vuoden Villanovan ACT -tulokset ja GPA

SAT: n historialliset prosentit 2010, 2009, 2008

Etsitkö SAT -prosentteja vuosille 2008, 2009 tai 2010? Löydät täydelliset tuloskaaviot menneisyydestä täältä.

3 avainvinkkiä Salsa -luokan pukeutumiseen

Mietitkö, mitä pukeutua salsa -tanssitunneille? Katso mukavat ja tyylikkäät ideamme siitä, mitä pukeutua salsa -luokkaan.

Kuinka käyttää SOHCAHTOA: Vinkkejä ja esimerkkejä

Kamppailet SOHCATOAn käytön kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, jossa on tonnia SOH CAH TOA -esimerkkejä.

Piemonten yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Estancia-lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Estancia High Schoolista Costa Mesassa, Kaliforniassa.

NCAA SAT -pisteet: Mitä sinun tulee olla kelvollinen

Mitä SAT -pisteitä ja GPA: ta tarvitset, jotta voit saada NCAA Clearinghousen? Ota selvää tästä ja opi, kuinka voit helposti täyttää vaatimukset.

Mount St.Mary Collegen pääsyvaatimukset