Kuinka muotoilla yliopiston essee: 15 asiantuntijavinkkiä

toimisto-594132_640.jpg

Kun haet yliopistoon, pienetkin päätökset voivat tuntua suurilta panoksilta. Tämä pätee erityisesti yliopiston esseeseen, joka tuntuu usein sovelluksen henkilökohtaisimmalta osalta. Voit tuskailla korkeakouluhakemuksen esseeformaatista: fontista, marginaaleista, jopa tiedostomuodosta. Tai ehkä tuskailet siitä, miten ajatuksesi järjestetään kokonaisuutena. Pitäisikö sinun käyttää kertomuksen rakennetta? Viisi kappaletta?

Tässä kattavassa oppaassa käymme läpi oppilaiden esseiden muotoilun yksityiskohdat sekä mikro- että makrotasolla. Keskustelemme pienistä muotoilukysymyksistä, kuten otsikoista ja kirjasimista, sitten keskustelemme laajasta muotoilusta, kuten siitä, käytetäänkö viiden kappaleen esseitä vai ei, ja jos sinun pitäisi käyttää yliopiston esseemallia.College-esseen muotoilu: fontti, marginaalit jne.

Jotkut muotoiluongelmistasi riippuvat siitä, leikataanko ja liitätkö essesi online-hakulomakkeen tekstiruutuun vai liitätkö alustetun asiakirjan. Jos et ole varma, mikä sinun on tehtävä, tarkista sovellusohjeet. Huomaa, että yhteinen sovellus vaatii tällä hetkellä kopioimaan ja liittämään essesi tekstiruutuun.

Useimmissa kouluissa voit myös lähettää paperihakemuksen, mikä teoriassa antaa sinulle paremman hallinnan esseesi muotoilussa. Kuitenkin, En yleensä suosittele lähettämistä paperihakemuksessa (ellei sinulla ole muuta vaihtoehtoa) parista syystä:

 • Suurin osa kouluista haluaa vastaanottaa mieluummin verkkohakemuksia. Vaikka se ei tyypillisesti vaikuta pääsymahdollisuuksiisi, on viisasta noudattaa institutionaalisia mieltymyksiä korkeakoulujen hakuprosessissa mahdollisuuksien mukaan. Sillä on taipumus tehdä koko prosessi sujuvammin.

  kuinka kirjoittaa Stanford -esseitä
 • Paperisovellukset voivat kadota postissa. Varmasti online-sovelluksissa voi olla ongelmia, mutta tiedät ongelmasta paljon aikaisemmin kuin jos paperihakemuksesi ohjataan jollakin tavalla ja sitten lähetetään sinulle takaisin. Sitä vastoin, online-sovellusten avulla voit olla varma, että materiaalisi on vastaanotettu.

Riippumatta siitä, miten päädyt esseen lähettämiseen, sinun tulisi luonnostella se tekstinkäsittelyohjelmassa. Tämä auttaa sinua seuraamaan sanamäärää, antamaan oikeinkirjoituksen tarkistuksen ja niin edelleen.

Seuraavaksi käsittelen joitain huolenaiheita, joita sinulla saattaa olla oikean yliopiston essee-hakemuksen muodosta riippumatta siitä, kopioitko ja liitätkö tekstiruutuun vai liitätkö asiakirjan, sekä muutaman kumpaankin suuntaan soveltuvan vinkin.

leima-312609_640.png

Toinen lisäys online-lähetykseen: ei postimerkkejä vaadita!

Jos kopioit ja liität tekstiruutuun:

Tärkeintä, kun kopioit ja liität tekstiruutuun, on kaksois- ja kolminkertainen tarkistus että kaikki siirrettiin oikein.
 • Tarkista ensin koko esseesi on siirretty eikä sitä katkaistu!

 • Sanamäärät voivat sekoittua muotoilemalla tai laskemalla tekstiruutuun eri tavalla, joten muista, että joudut ehkä tekemään siellä pieniä muutoksia.

 • Kun kopioit ja liität, saatat menettää muotoilun kuten lihavoitu tai kursivoitu. Joskus lihavoitu ja kursivointi eivät myöskään toimi tekstikentässä, joten saatat olla parempi, jos et käytä niitä.

 • Sinun kappaleiden väli voi sekoittua kun kopioit ja liität esseen. Joten varmista, että kaikki kappaleesi on selkeästi rajattu, joko välilehtien tai ohitetun rivin kautta, jos välilehdet eivät toimi.

 • Fontti todennäköisesti standardoidaan, mutta jos se ei ole, valitse vakiofontti kuten Times New Roman tai Arial (sinulla on todennäköisesti rajoitetut vaihtoehdot joka tapauksessa) ja normaali koko (12 pt).

Jos liität asiakirjan:

Jos liität asiakirjan, sinun on oltava enemmän huolissasi yliopiston yleisestä esseemuodosta. Marginaalien ja välien kaltaisista asioista tulee tärkeämpiä.
 • Käyttää yhden tuuman marginaalit ympäriinsä. Tämä on vakio ja helppo lukea.

 • Vaikka yksittäiset esseet ovat yleensä hyväksyttäviä, esseesi on helpompi lukea, jos se on 1,5 tai kaksinkertainen etäisyys.

 • Rajoita kappaleesi selvästi. Yksi välilehti alussa on hieno.

 • Käytä helposti luettavaa kirjasinta, kuten Times, Arial, Calibri, Cambria jne. Vältä fontteja kuten Papyrus ja Curlz. Ja käytä 12 pt fonttia.

 • Voit halutessasi sisällyttää yliopiston esseen otsikon sivunumerolla ja hakemuksesi tunnuksella. Älä lisää nimesi, ellei sitä ole erikseen pyydetty.

 • Usein sinun on lähetettävä korkeakoulu essee tietyssä tiedostomuodossa. Sovellus voi hyväksyä vain tietyt Word-tiedostojen versiot (eli vain .doc eikä .docx), .rtf- tai .pdf-tiedostot. Joten varmista, että tallennat tiedostosi hyväksytyssä muodossa ennen kuin lataat sen! Suosittelen .pdf-tiedostoja aina kun mahdollista, koska ne eivät ole muokattavissa ja näyttävät aina samoilta.

Rakenna täydellinen essee

Muotoiluohjeet, jotka eivät ole väliä Kuinka pääset esseen lähettämiseen:

 • Ellei sitä erikseen pyydetä, et tarvitse otsikkoa. Se syö vain sanasi.

 • Vältä kauniita, liian puhekielisiä muotoiluvaihtoehtoja kuten KAIKKI CAPS tai ~ tarpeettomat symbolit ~ tai, taivaan kieltä, emoji ja #hashtagit. Yliopistosi esseen tulee olla ammattimainen, ja kaikki liian söpö tai rento tulee epäkypsäksi.

emoji-653309_640.jpg

olla tai olla olematta merkitystä

Pidä nämä poissa esseestäsi!

Kuinka rakentaa yliopistosi essee

Ehkä olet vähemmän huolissasi mikrotason korkeakoulujen esseeformaatista, kuten kirjasimet, ja enemmän makrotason muodosta, kuten siitä, miten jäsennellä korkeakoulujen essee-essesi. Onko olemassa jotain salaa kappalekaavaa, joka tekee kirjoittamisesta helppoa ja ilmaisee kaikki vahvuutesi hämmästyttävälle valintalautakunnalle?

Valitettavasti ei. Hyvä uutinen on kuitenkin se yliopiston essee on todella hyvä tilaisuus pelata hieman rakennetta ja päästä irti viiden kappaleen esseestä. (Sinua ei todellakaan evätä kirjoittamasta viiden kappaleen esseitä, mutta se ei suinkaan ole taatusti paras college-esseiden rakenne.)

Hyvä yliopiston essee on kuin voileipä, missä johdanto ja johtopäätös ovat leivänpaloja ja mikä tahansa niiden välissä on voileivän täytteet. Voileipä ilman leipää on huono voileipä, mutta hyvällä voileivällä voi olla mikä tahansa määrä asioita leivän palojen välillä.

Joten tarvitset selkeän johdannon, joka antaa melko selkeän käsityksen siitä, mihin olet menossa esseessä, ja johtopäätöksen, joka kietoo kaiken ja tekee pääkohdan selväksi.

Kuitenkin, miten lähestyt keskiosaa, on sinun tehtäväsi. Voisit rakentaa esseesi enemmän kuin kertomus, joka liittyy tärkeään kokemukseen elämästäsi. Voit käyttää laajennettua analogiaa, jossa jokainen kappale on osa analogiaa. Haluat noudattaa laajalti viisautta, että jokaisella kappaleella tulisi olla tunnistettavissa oleva pääidea, mutta yliopiston essee on ehdottomasti loistava mahdollisuus päästä eroon viiden kappaleen esseestä.

kuinka päästä uclaan

Saat perusteellisempia neuvoja esseen jäsentämisestä tutustumalla asiantuntijan vaiheittaiseen oppaaseen esseen käsittelystä.

voileipä-691875_640.jpg

Mmm, herkullinen essee ... tarkoitan voileipää.

Miksi College Essay -mallit ovat huono idea

Saatat nähdä verkossa korkeakoulujen esseemalleja, jotka tarjoavat ohjeita esseen jäsentämiseen ja mitä kussakin kappaleessa sanotaan. Kehotan vahvasti olemaan käyttämättä mallia. Se tekee esseestäsi kuulostavan purkkia ja lempeä - kaksi pahinta asiaa, joka yliopiston essee voi olla. On paljon parempi miettiä, mitä haluat sanoa, ja sitten keskustella siitä, miten se voidaan parhaiten jäsentää jonkun toisen kanssa ja / tai tehdä omat käytäntösi ennen kuin istut alas kirjoittamaan.

Löydät myös tonnia onnistuneita näytelajeja verkosta. Näiden tarkasteleminen saadaksesi käsityksen erilaisista tyyleistä ja aiheista on hienoa, mutta jälleen kerran, en suosittele esseen tiivistä mallintaa essee-mallin jälkeen. Teet parhaiten, jos essesi heijastaa todella omaa alkuperäistä ääntäsi ja sinulle mielekkäimpiä kokemuksia.

College Application Essay Format: Key Takeaways

Muotoilussa on kaksi tasoa, joista saatat olla huolissasi: mikro (fontit, otsikot, marginaalit jne.) Ja makro (esseen kokonaisrakenne).

Vinkkejä yliopistohakemuksen essee-muodon mikrotasolle:

 • Luo essesi aina tekstinkäsittelyohjelmistossa, vaikka kopioit ja liität sen tekstiruutuun.
 • Jos kopioit ja liität sen tekstiruutuun, varmista, että muotoilusi siirtyvät oikein, kappaleesi on selkeästi rajattu ja esseesi ei ole katkaistu.
 • Jos liität asiakirjaa, varmista, että kirjasimesi on helposti luettavissa, marginaalit ovat tavalliset 1 tuuman, essee on 1,5 tai kaksinkertainen ja tiedostomuoto on yhteensopiva sovelluksen teknisten tietojen kanssa.
 • Otsikkoa ei tarvita, ellei toisin mainita - se vain syö sanasi.

Vinkkejä makrotasolle yliopistohakemuksesi essee-muodossa :

 • Ei ole huippusalaista yliopiston esseeformaattia, joka takaa menestyksen.
 • Rakenteen kannalta on tärkeintä, että sinulla on johdanto, joka tekee selväksi mihin olet menossa, ja johtopäätös, joka sisältää pääkohdan. Essiesi keskellä sinulla on paljon vapautta, kunhan se virtaa loogisesti!
 • Kehotan olemaan käyttämättä esseemallia, koska se tekee esseesi kuulostamattomaksi ja epäoriginaaliseksi.

vieritä-32626_640.png

Lisäksi, jos käytät yliopiston essee-mallia, miten pääset eroon näistä keskiaikaisista outoista?

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Yin ja Yang: Mitä symboli tarkoittaa?

Mitä yin yang -symboli tarkoittaa? Ja mikä on yin ja mikä on yang? Asiantuntijaoppaamme vastaa kaikkiin yin- ja yang-kysymyksiisi.

Regis College pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Mantecan lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Mantecan lukiosta Mantecassa, Kaliforniassa.

Keskipisteen kaavan käyttäminen

Mikä on keskipisteen kaava? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, jossa on esimerkkejä keskipisteen kaavasta.

Kuinka kauan kestää saada SAT -tulokset takaisin?

Milloin SAT -tulokset tulevat ulos SAT -ottelun jälkeen? Kuinka monta viikkoa saat SAT -pisteet takaisin College Boardilta? Ota selvää, kun löydät pisteesi täältä.

Philadelphian yliopiston SAT -tulokset ja GPA

John Carroll Universityn pääsyvaatimukset

Pugetin yliopiston ääni ACT-tulokset ja GPA

Miksi minulla on aaltoilevat kielen reunat?

Mietitkö, mikä aiheuttaa aaltoilevan kielen? Selitämme, mitä aaltoilevat kielen reunat voivat merkitä ja onko sinun syytä huolestua.

Varhaiset päätöksentekopäivät jokaiselle korkeakoululle, jolla on ED

Etsitkö määräaikoja kouluille, joilla on varhainen päätös, kuten Duke, Cornell ja U Penn? Tässä on täydellinen luettelo kaikkien korkeakoulujen aikaisten päätösten määräajoista.

Bowien osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Troyn yliopiston ACT -tulokset ja GPA

10 suosittua tyyppiä: ilmainen tulostettava graafinen paperi

Tarvitsetko tulostettavaa graafista paperia? Tutustu ilmaisten graafisten papereiden PDF- ja JPG-kokoelmiin kaikilla tyylillä sekä vinkkejä niiden käyttöön.

19 vaihetta yliopiston professoriksi

Mietitkö, miten sinusta tulee yliopiston professori? Selitämme työnäkymät ja korkeakouluprofessorin vaatimukset auttaaksemme sinua valmistautumaan ja opastamaan sinut koko opettajankoulutusprosessin läpi.

Cal State Fullertonin pääsyvaatimukset

Hussonin yliopiston pääsyvaatimukset

Wilkesin yliopiston pääsyvaatimukset

New Yorkin teknillisen korkeakoulun SAT -tulokset ja GPA

Paljonko ACT Prep -kurssit maksavat? Asiantuntijavertailu

Kuinka paljon ACT-luokat todella ovat? Jaottelemme ACT: n kokonaiskustannukset auttaaksemme sinua suunnittelemaan eteenpäin.

Heidelbergin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä tarvitset Marylandin yliopistolle: ACT -tulokset ja GPA

Stevensonin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Sam Houstonin osavaltion yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Mercedin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Mercedin lukiosta Mercedissä, Kaliforniassa.

SUNY Geneseon pääsyvaatimukset