Kuinka muotoilla yliopiston essee: 15 asiantuntijavinkkiä

toimisto-594132_640.jpg

Kun haet yliopistoon, pienetkin päätökset voivat tuntua suurilta panoksilta. Tämä pätee erityisesti yliopiston esseeseen, joka tuntuu usein sovelluksen henkilökohtaisimmalta osalta. Voit tuskailla korkeakouluhakemuksen esseeformaatista: fontista, marginaaleista, jopa tiedostomuodosta. Tai ehkä tuskailet siitä, miten ajatuksesi järjestetään kokonaisuutena. Pitäisikö sinun käyttää kertomuksen rakennetta? Viisi kappaletta?

Tässä kattavassa oppaassa käymme läpi oppilaiden esseiden muotoilun yksityiskohdat sekä mikro- että makrotasolla. Keskustelemme pienistä muotoilukysymyksistä, kuten otsikoista ja kirjasimista, sitten keskustelemme laajasta muotoilusta, kuten siitä, käytetäänkö viiden kappaleen esseitä vai ei, ja jos sinun pitäisi käyttää yliopiston esseemallia.College-esseen muotoilu: fontti, marginaalit jne.

Jotkut muotoiluongelmistasi riippuvat siitä, leikataanko ja liitätkö essesi online-hakulomakkeen tekstiruutuun vai liitätkö alustetun asiakirjan. Jos et ole varma, mikä sinun on tehtävä, tarkista sovellusohjeet. Huomaa, että yhteinen sovellus vaatii tällä hetkellä kopioimaan ja liittämään essesi tekstiruutuun.

Useimmissa kouluissa voit myös lähettää paperihakemuksen, mikä teoriassa antaa sinulle paremman hallinnan esseesi muotoilussa. Kuitenkin, En yleensä suosittele lähettämistä paperihakemuksessa (ellei sinulla ole muuta vaihtoehtoa) parista syystä:

 • Suurin osa kouluista haluaa vastaanottaa mieluummin verkkohakemuksia. Vaikka se ei tyypillisesti vaikuta pääsymahdollisuuksiisi, on viisasta noudattaa institutionaalisia mieltymyksiä korkeakoulujen hakuprosessissa mahdollisuuksien mukaan. Sillä on taipumus tehdä koko prosessi sujuvammin.

  kuinka kirjoittaa Stanford -esseitä
 • Paperisovellukset voivat kadota postissa. Varmasti online-sovelluksissa voi olla ongelmia, mutta tiedät ongelmasta paljon aikaisemmin kuin jos paperihakemuksesi ohjataan jollakin tavalla ja sitten lähetetään sinulle takaisin. Sitä vastoin, online-sovellusten avulla voit olla varma, että materiaalisi on vastaanotettu.

Riippumatta siitä, miten päädyt esseen lähettämiseen, sinun tulisi luonnostella se tekstinkäsittelyohjelmassa. Tämä auttaa sinua seuraamaan sanamäärää, antamaan oikeinkirjoituksen tarkistuksen ja niin edelleen.

Seuraavaksi käsittelen joitain huolenaiheita, joita sinulla saattaa olla oikean yliopiston essee-hakemuksen muodosta riippumatta siitä, kopioitko ja liitätkö tekstiruutuun vai liitätkö asiakirjan, sekä muutaman kumpaankin suuntaan soveltuvan vinkin.

leima-312609_640.png

Toinen lisäys online-lähetykseen: ei postimerkkejä vaadita!

Jos kopioit ja liität tekstiruutuun:

Tärkeintä, kun kopioit ja liität tekstiruutuun, on kaksois- ja kolminkertainen tarkistus että kaikki siirrettiin oikein.
 • Tarkista ensin koko esseesi on siirretty eikä sitä katkaistu!

 • Sanamäärät voivat sekoittua muotoilemalla tai laskemalla tekstiruutuun eri tavalla, joten muista, että joudut ehkä tekemään siellä pieniä muutoksia.

 • Kun kopioit ja liität, saatat menettää muotoilun kuten lihavoitu tai kursivoitu. Joskus lihavoitu ja kursivointi eivät myöskään toimi tekstikentässä, joten saatat olla parempi, jos et käytä niitä.

 • Sinun kappaleiden väli voi sekoittua kun kopioit ja liität esseen. Joten varmista, että kaikki kappaleesi on selkeästi rajattu, joko välilehtien tai ohitetun rivin kautta, jos välilehdet eivät toimi.

 • Fontti todennäköisesti standardoidaan, mutta jos se ei ole, valitse vakiofontti kuten Times New Roman tai Arial (sinulla on todennäköisesti rajoitetut vaihtoehdot joka tapauksessa) ja normaali koko (12 pt).

Jos liität asiakirjan:

Jos liität asiakirjan, sinun on oltava enemmän huolissasi yliopiston yleisestä esseemuodosta. Marginaalien ja välien kaltaisista asioista tulee tärkeämpiä.
 • Käyttää yhden tuuman marginaalit ympäriinsä. Tämä on vakio ja helppo lukea.

 • Vaikka yksittäiset esseet ovat yleensä hyväksyttäviä, esseesi on helpompi lukea, jos se on 1,5 tai kaksinkertainen etäisyys.

 • Rajoita kappaleesi selvästi. Yksi välilehti alussa on hieno.

 • Käytä helposti luettavaa kirjasinta, kuten Times, Arial, Calibri, Cambria jne. Vältä fontteja kuten Papyrus ja Curlz. Ja käytä 12 pt fonttia.

 • Voit halutessasi sisällyttää yliopiston esseen otsikon sivunumerolla ja hakemuksesi tunnuksella. Älä lisää nimesi, ellei sitä ole erikseen pyydetty.

 • Usein sinun on lähetettävä korkeakoulu essee tietyssä tiedostomuodossa. Sovellus voi hyväksyä vain tietyt Word-tiedostojen versiot (eli vain .doc eikä .docx), .rtf- tai .pdf-tiedostot. Joten varmista, että tallennat tiedostosi hyväksytyssä muodossa ennen kuin lataat sen! Suosittelen .pdf-tiedostoja aina kun mahdollista, koska ne eivät ole muokattavissa ja näyttävät aina samoilta.

Rakenna täydellinen essee

Muotoiluohjeet, jotka eivät ole väliä Kuinka pääset esseen lähettämiseen:

 • Ellei sitä erikseen pyydetä, et tarvitse otsikkoa. Se syö vain sanasi.

 • Vältä kauniita, liian puhekielisiä muotoiluvaihtoehtoja kuten KAIKKI CAPS tai ~ tarpeettomat symbolit ~ tai, taivaan kieltä, emoji ja #hashtagit. Yliopistosi esseen tulee olla ammattimainen, ja kaikki liian söpö tai rento tulee epäkypsäksi.

emoji-653309_640.jpg

olla tai olla olematta merkitystä

Pidä nämä poissa esseestäsi!

Kuinka rakentaa yliopistosi essee

Ehkä olet vähemmän huolissasi mikrotason korkeakoulujen esseeformaatista, kuten kirjasimet, ja enemmän makrotason muodosta, kuten siitä, miten jäsennellä korkeakoulujen essee-essesi. Onko olemassa jotain salaa kappalekaavaa, joka tekee kirjoittamisesta helppoa ja ilmaisee kaikki vahvuutesi hämmästyttävälle valintalautakunnalle?

Valitettavasti ei. Hyvä uutinen on kuitenkin se yliopiston essee on todella hyvä tilaisuus pelata hieman rakennetta ja päästä irti viiden kappaleen esseestä. (Sinua ei todellakaan evätä kirjoittamasta viiden kappaleen esseitä, mutta se ei suinkaan ole taatusti paras college-esseiden rakenne.)

Hyvä yliopiston essee on kuin voileipä, missä johdanto ja johtopäätös ovat leivänpaloja ja mikä tahansa niiden välissä on voileivän täytteet. Voileipä ilman leipää on huono voileipä, mutta hyvällä voileivällä voi olla mikä tahansa määrä asioita leivän palojen välillä.

Joten tarvitset selkeän johdannon, joka antaa melko selkeän käsityksen siitä, mihin olet menossa esseessä, ja johtopäätöksen, joka kietoo kaiken ja tekee pääkohdan selväksi.

Kuitenkin, miten lähestyt keskiosaa, on sinun tehtäväsi. Voisit rakentaa esseesi enemmän kuin kertomus, joka liittyy tärkeään kokemukseen elämästäsi. Voit käyttää laajennettua analogiaa, jossa jokainen kappale on osa analogiaa. Haluat noudattaa laajalti viisautta, että jokaisella kappaleella tulisi olla tunnistettavissa oleva pääidea, mutta yliopiston essee on ehdottomasti loistava mahdollisuus päästä eroon viiden kappaleen esseestä.

kuinka päästä uclaan

Saat perusteellisempia neuvoja esseen jäsentämisestä tutustumalla asiantuntijan vaiheittaiseen oppaaseen esseen käsittelystä.

voileipä-691875_640.jpg

Mmm, herkullinen essee ... tarkoitan voileipää.

Miksi College Essay -mallit ovat huono idea

Saatat nähdä verkossa korkeakoulujen esseemalleja, jotka tarjoavat ohjeita esseen jäsentämiseen ja mitä kussakin kappaleessa sanotaan. Kehotan vahvasti olemaan käyttämättä mallia. Se tekee esseestäsi kuulostavan purkkia ja lempeä - kaksi pahinta asiaa, joka yliopiston essee voi olla. On paljon parempi miettiä, mitä haluat sanoa, ja sitten keskustella siitä, miten se voidaan parhaiten jäsentää jonkun toisen kanssa ja / tai tehdä omat käytäntösi ennen kuin istut alas kirjoittamaan.

Löydät myös tonnia onnistuneita näytelajeja verkosta. Näiden tarkasteleminen saadaksesi käsityksen erilaisista tyyleistä ja aiheista on hienoa, mutta jälleen kerran, en suosittele esseen tiivistä mallintaa essee-mallin jälkeen. Teet parhaiten, jos essesi heijastaa todella omaa alkuperäistä ääntäsi ja sinulle mielekkäimpiä kokemuksia.

College Application Essay Format: Key Takeaways

Muotoilussa on kaksi tasoa, joista saatat olla huolissasi: mikro (fontit, otsikot, marginaalit jne.) Ja makro (esseen kokonaisrakenne).

Vinkkejä yliopistohakemuksen essee-muodon mikrotasolle:

 • Luo essesi aina tekstinkäsittelyohjelmistossa, vaikka kopioit ja liität sen tekstiruutuun.
 • Jos kopioit ja liität sen tekstiruutuun, varmista, että muotoilusi siirtyvät oikein, kappaleesi on selkeästi rajattu ja esseesi ei ole katkaistu.
 • Jos liität asiakirjaa, varmista, että kirjasimesi on helposti luettavissa, marginaalit ovat tavalliset 1 tuuman, essee on 1,5 tai kaksinkertainen ja tiedostomuoto on yhteensopiva sovelluksen teknisten tietojen kanssa.
 • Otsikkoa ei tarvita, ellei toisin mainita - se vain syö sanasi.

Vinkkejä makrotasolle yliopistohakemuksesi essee-muodossa :

 • Ei ole huippusalaista yliopiston esseeformaattia, joka takaa menestyksen.
 • Rakenteen kannalta on tärkeintä, että sinulla on johdanto, joka tekee selväksi mihin olet menossa, ja johtopäätös, joka sisältää pääkohdan. Essiesi keskellä sinulla on paljon vapautta, kunhan se virtaa loogisesti!
 • Kehotan olemaan käyttämättä esseemallia, koska se tekee esseesi kuulostamattomaksi ja epäoriginaaliseksi.

vieritä-32626_640.png

Lisäksi, jos käytät yliopiston essee-mallia, miten pääset eroon näistä keskiaikaisista outoista?

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Voitteko suorittaa SAT: n lukion jälkeen? Asiantuntijaopas

Voitteko suorittaa SAT: n lukion valmistuttua? Joo! Opastamme sinut läpi, miten prosessi on erilainen ja kuinka säätää valmistelusuunnitelmaasi.

GPA -kaavio: muuntaminen 4.0 -asteikkoon

Tarvitsetko GPA -kaavion, jotta voit muuttaa arvosanasi prosenttiosuudesta 4,0 -asteikkoon? Tässä on yksinkertainen opas, joka sisältää painotetut GPA -asteikot.

ACT: n tekeminen 7. luokassa: Pitäisikö sinun tehdä se?

Pitäisikö 7. luokan oppilaiden ottaa ACT? Esittelemme syyt, miksi sinun on ehkä suoritettava ACT 7. luokassa, sekä testin niin varhaisen haittapuolet.

1420 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Benediktiinikoulun pääsyvaatimukset

Kuinka maksaa yliopistosta ilman vanhempien apua

Yritätkö itse selvittää, kuinka maksaa yliopistosta? Olemme eritelleet kaikki askeleet, jotka sinun on suoritettava korkeakoulun maksamiseksi ilman vanhempia.

25 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Rush Universityn pääsyvaatimukset

Francis Marionin yliopiston pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Albanyn lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Albanyn lukiosta Albanyssa, Kaliforniassa.

Paras yhteenveto ja analyysi: Suuri Gatsby, luku 9

Kysymyksiä Suuren Gatsbyn lopusta? Lue täydellinen luku 9 yhteenveto ja juoni-analyysi.

Milloin on elokuun lauantai? Pitäisikö se ottaa?

Keskustellaan siitä, otetaanko elokuun SAT? Tarjoamme tarkan elokuun ACT -päivämäärän ja esitämme edut ja haitat kyseisen kokeen suorittamisesta.

Mitä sinun on tiedettävä Hart-Ransom Academic Charter Schoolista

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT-tulokset, AP-tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Hart-Ransom Academic Charter Schoolista Modesto, CA.

Nova Southeastern Universityn pääsyvaatimukset

Pohjois -Illinoisin yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Independence High Schoolista

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Independence High Schoolista San Josessa, Kaliforniassa.

East Stroudsburg University of Pennsylvania SAT-tulokset ja GPA

College at Brockport Pääsyvaatimukset

SUNY-sovellusvinkit: Kuinka hakea, määräajat ja paljon muuta

Onko sinulla kysyttävää SUNY-sovelluksestasi? Katso täydellinen oppaamme siitä, milloin ja miten haet SUNY-kouluihin, sekä vinkkejä siitä, miten erottua hakijoiden keskuudessa.

Kuinka voit valita parhaat SAT-testipaikat

Mikä on paras SAT-testikeskus testin suorittamiseen? Mikä tekee SAT-keskuksesta paremman tai huonomman? Lue lisää täältä.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Ontarion lukioluokitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Ontarion lukiosta Ontariossa, Kaliforniassa.

SAT: n korkeakoulukoodit ja kouluraportit

Tarvitsetko SAT-yliopistokoodeja lähettääksesi SAT-pisteet? Näin haet koulukoodit saadaksesi korkeakouluhakemuksesi täydelliseksi.

Mitä AP -luokat ovat? Miksi sinun pitäisi ottaa ne?

Mikä on Advanced Placement ja miksi sinun kannattaa käydä AP -kursseilla? Lue asiantuntijaoppaamme.

Gonzagan yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Best Crucible Act 1 Yhteenveto

Oletko utelias The Cruciblen alusta? Lue koko Act 1 -yhteenvetomme oppiaksesi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää näytelmän avauskohdasta.