Kuinka tutustua Suureen Valliriutaan: 4 parasta perustaa

Uinti korallimetsissä, kasvotusten merikilpikonnalla, rentoutuminen jauhemaisilla valkoisilla rannoilla, neonväristen kalojen koulujen ympäröimä: voit tehdä kaikki nämä Suurella Valliriutalla, joka on yksi upeista luontokohteista maailman. Kunnioitusta herättävä riutta ulottuu noin 1250 mailia pohjoisesta etelään, sisältää lähes 3000 yksittäistä riuttaa ja satoja saaria, asuu tuhansia korallilajeja, kasveja ja eläimiä ja kattaa suunnilleen Italian kokoisen alueen.

Niin paljon nähtävää, mihin sinun pitäisi perustaa itsesi? Australian koillisrannikolla on lukuisia kaupunkeja, jotka toimivat hyppypisteinä Suurelle Valliriutalle tutustumiseen, ja jokainen tarjoaa jotain erilaista. Tämä opas selittää riutan neljän parhaimman tukikohdan edut ja haitat.

ainutlaatuisia tapoja kuvata itseäsi

Kukin tukikohta, kiertuehinnat, meren elämä ja vaihtoehdot muuhun toimintaan alueella on luokiteltu 1-3 tähdestä. Matkan hinnat viittaavat siihen, mitä voit odottaa maksavan riutta-kiertueelle. Kolme tähteä osoittaa halvimmat matkat ja yksi tähti kallein (kaikki alla mainitut hinnat ovat Australian dollareina). Marine Life viittaa siihen, kuinka paljon koralli- ja vesieliöitä voit odottaa näkevän veden alla ja kuinka monipuolista se tulee olemaan. Kolme tähteä olevilla emäksillä on yleensä koskematon ja runsas meren elämä, kun taas matalammat luokitukset viittaavat merilajien hajoamiseen ja / tai harvinaisuuteen. Älä ajattele, että matala sijoitus tarkoittaa, että uit kuitenkin vedenalaisen aavikon läpi; näet mielenkiintoisia asioita kaikilla kiertueilla.Lopuksi on myös tärkeää pitää hauskaa ennen riuttamatkojasi ja niiden jälkeen, joten myös muiden aktiviteettien vaihtoehdot ovat paremmuusjärjestykseen. Lisää tähtiä tässä luokassa tarkoittaa, että sinulla on monenlaisia ​​asioita lähistöllä, kun et ole riutalla.

Tähtiluokitusten alapuolella kerrotaan tarkemmin itse tukikohta, mitkä riuttaretket yleensä tarjoavat ja minne he menevät, ja vaihtoehdot läheisiin aktiviteetteihin. Tietäen nämä tiedot auttavat sinua valitsemaan kiinnostuksen kohteitasi ja budjettiasi vastaavan tukikohdan, mikä auttaa sinua saamaan parhaan mahdollisen Ison Valliriutan matkan. Tämän oppaan lopussa on logistisia lisätietoja, joiden avulla voit suunnitella matkaa sen jälkeen, kun olet päättänyt tukikohdasta.

Cairns

Matkan hinnat: tähti

Meren elämää: tähti

Vaihtoehtoja muille aktiviteeteille: tähti

body_cairns

Basso

Suosituin tukikohta Ison Valliriutan vierailulle on Cairnsin kaupunki, ja sellaisenaan Täältä löydät laajan valikoiman riutta- ja matkanjärjestäjiä. Cairns on vilkas kaupunki, jolla on vuosikymmenien kokemus tärkeimmistä matkailukohteista. Jotkut kävijät arvostavat kaikkia Cairnsin tarjoamia mukavuuksia ja aktiviteetteja, kun taas toiset saattavat olla poissa käytöstä retkeilijäbaarien, tatuointisalien ja matkamuistomyymälöiden lisääntymisestä. Cairns on ehdottomasti paikka, joka osaa hyödyntää suosioaan turistien keskuudessa.

Täällä on laaja valikoima majoitusvaihtoehtoja hostelleista yksinomaisiin lomakohteisiin, mutta useimmat paikat ovat kohtuuhintaisia ​​hotelleja. Kaupallisuudestaan ​​huolimatta Cairns on silti miellyttävä vierailukohde ja tarjoaa matkailijoille paljon tekemistä sekä vedessä että sen ulkopuolella.

Reef ja Reef Tours

Cairns on riutta lähinnä oleva kaupunki, joten retket tälle riutalle ovat lyhyempiä kuin monista muista tukikohteista. Kiertoajelut menevät moniin paikkoihin, mutta kaksi Cairnsia lähinnä olevasta riutasta ovat Arlington Reef ja Sudbury Reef. Koska Cairns on suosituin tukikohta Suurelle Valliriutalle , monet sen ympäröivistä riutoista ovat käyneet voimakkaasti, ja jotkut riutat, etenkin mantereen lähimmät, ovat kärsineet huomattavasta heikkenemisestä.

Siellä on vielä nähtävää, mutta koralli voi olla harva, eikä meren elämää voi olla niin paljon kuin muissa paikoissa. Tämä riippuu kuitenkin merkittävästi siitä, mikä riutta tai riutat kiertueellasi käyvät. Koska Cairns on Suuren Valliriutan tärkein hyppypaikka, on retkiä, jotka palvelevat kaikkia budjetteja, ja jos olet valmis käyttämään rahaa, saat huippuluokan kiertuekokemuksia, jotka ovat samanlaisia ​​kuin tämän oppaan muissa tukikohdissa.

Suurin osa Cairnsin Suurten Valliriutan retkistä huolehtii budjettimatkailijoille ja retkeilijöille. Tämä tarkoittaa Löydät halvimmat riutaretket täältä alkaen noin 100 dollarista. Näillä retkillä on usein suurempia ryhmiä, ja päivällä käydään 1-2 riutta-alueella.

Muita aktiviteetteja

Koska Cairns on yksi Australian suosituimmista matkailukohteista, siellä on paljon tekemistä. Cairnsin laguuni, uima-allas ja keinotekoinen ranta lähellä merta, on suosittu paikka kaikille matkailijoille, samoin kuin vehreä Cairnsin kasvitieteellinen puutarha ja Esplanade Boardwalk, jotka mutkittelevat veden reunalla. Lapsiperheille Cairnsissa on leikkikenttiä, vesipuistoja ja läheinen Trinity Beach, joka pitää ne miehitettynä.

Lähistöllä on myös pyöräretkiä, patikointia, valaidenkatseluretkiä, vesihiihtoa, vesiputouksia, koskenlaskureittejä, markkinoita ja useita museoita ja gallerioita. Cairnsissa on luultavasti paras yöelämän kohtaus rannikolla ja lukuisia baareja ja ravintoloita, jotka palvelevat jokaista makua ja budjettia.

Suosittu päiväretki Cairnsista on matkalla Kurandaan. Vierailijat voivat kävellä upealla Kuranda Scenic -rautatiellä puiden latvojen ja vesiputousten ohi päästäkseen Kurandaan, joka on suloinen kylä sademetsässä. Kurandalla on useita eläinpuistoja, perhospyhäkkö, retkeilyreittejä, ostosmahdollisuuksia, jokiretkiä sekä lukuisia ravintoloita ja jäätelökauppoja.

Port Douglas

Matkan hinnat: tähti

Meren elämää: tähti

Vaihtoehtoja muille aktiviteeteille: tähti

body_coral

Basso

Toinen suosittu tukikohta Suurelle Valliriutalle, Port Douglas on kuin Cairnin rikkaampi ja hienostuneempi serkku. Siellä on vielä hauskaa päivällä ja yöllä, mutta yleensä Port Douglas palvelee hieman vanhempaa ja varakkaampaa väkijoukkoa kuin Cairns, ja se on suosikkikohde julkkiksille. Tuloksena majoitus- ja ruokailuhinnat ovat noin 25-50% korkeammat kuin muilla alueilla.

Port Douglasin tunnelma on hiljaisempi ja rennompi kuin monet muut rannikon kaupungit. Kaupungissa on muutamia pieniä museoita ja kiinnostavia rakennuksia, erinomaiset markkinat sunnuntaiaamuisin kotiruokaa ja käsitöitä, ja siellä asuu Wildlife Habitat Port Douglas, jossa kävijät voivat todistaa alligaattorin ruokinta-esityksen, katsella lukuisia australialaisia ​​eläimiä ja ottaa valokuvan halaa koalaa. Four Mile Beach on kaupungin suurin ranta, ja se hoitaa työn, jos tarvitset vain paikan, jossa voit roiskia, mutta se ei todellakaan ole yksi alueen tunnetuimmista rannoista. Aallot ovat usein karkeita, vesi ei ole kovin kirkasta, ja hiekka on hieman kivistä ja täynnä merilevää.

Reef ja Reef Tours

Päiväretket Port Douglasissa ovat yleensä kalliimpia kuin Cairnsissa, Airlie Beachillä ja Townsville, mutta ne ovat usein korkealaatuisempia , menemällä ulommalle riutalle, käymällä useilla riuttapaikoilla ja pitämällä aluksella pienempiä veneitä, joissa on vähemmän ihmisiä. Odottaa maksaa yli 200 dollaria snorklauksesta ja vähintään 300 dollaria sukelluksesta. Hinnat voivat olla kaksinkertaiset nämä määrät huippuluokan yrityksille. Muutamia suurimmista matkanjärjestäjistä, jotka perustavat itsensä Port Douglasiin, ovat Quicksilver, Wavelength ja Poseidon.

Port Douglasista käy suosittuja riuttapaikkoja, kuten Agincourt Ribbon Reef, Opal Reef, St. Crispin Reef ja Tongue Reef, jotka kaikki sijaitsevat ulommalla riutalla. Vaikka tällä alueella on korallivalkaisua, koralli on yleensä edelleen elinvoimainen ja monipuolinen. Uimarit joutuvat usein tutustumaan massiivisiin korallimetsiin, kun taas papukaija-, pelle- ja emäkalat uivat lähellä. Tällä riutan osalla on myös joitain parhaita mahdollisuuksia havaita mega-eläimiä, kuten haita, säteitä ja merikilpikonnia.

Muita aktiviteetteja

Vaikka ihmiset, jotka haluavat pysyä aktiivisina, eivät välttämättä löydä tarpeeksi tekemistä Port Douglasissa, Lyhyen ajomatkan päässä kaupungista on joitain Queenslandin suosituimpia nähtävyyksiä, kuten Daintree-sademetsä, Cape Tribulation ja Mossmanin rotko. Nämä kolme kohdetta sijaitsevat Daintreen kansallispuistossa, ja niitä kaikkia voi käydä päivässä (oppaan kanssa tai yksin), vaikka monet ihmiset nauttivatkin tarjoamastaan ​​yksinäisyydestä ja luonnosta ja haluavat jäädä pidempään.

Daintree-sademetsä on massiivisen kaukasian viimeinen koti, uhanalainen australialainen lintu, joka liittyy strutsiin ja emuun. Metsän läpi kulkee rantatie ja muita kävelyreittejä. Cape Tribulation on syrjäinen ja viehättävä ranta, jossa kapteeni Cook kerran juoksi karille, kun taas Mossmanin rotko on tärkeä alkuperäiskansojen sivusto, jossa kävijät voivat tutustua sademetsään ja kahlata Mossman-joessa.

Tässä osassa Queenslandia on valtava määrä biologista monimuotoisuutta, ja päivän viettäminen joissakin alueen parhaimmissa luonnon paikoissa maalla voi olla hyvä muutos vauhdissa kaikkeen veteen vietettyyn aikaan.

Townsville

Matkan hinnat: tähti

Meren elämää: tähti

Vaihtoehtoja muille aktiviteeteille: tähti

body_divers

Basso

Townsville on yksi alueen suurimmista kaupungeista, ja sitä pidetään usein Pohjois-Queenslandin epävirallisena pääkaupunkina. Koonsa ja siinä sijaitsevien hallinnollisten rakennusten määrän vuoksi Townsville puuttuu paljon viehätystä ja tunnelmaa muissa rannikon varrella sijaitsevissa kaupungeissa, ja voi usein tuntua siltä, ​​että olet missä tahansa yleisessä suurkaupungissa.

Townsvillen kaikki asiat eivät kuitenkaan ole, ja kaupungin vierailijat voivat silti löytää retkeilyreittejä, eläinsuojia ja museoita. Näitä käsitellään tarkemmin Lisätoiminnot-osiossa. Townsvillen koko tarkoittaa myös sitä, että sillä on lukuisia mukavuuksia matkailijoille, vaikka kaupunki onkin keskittynyt enemmän paikalliseen liiketoimintaan kuin matkailijoiden ruokailuun.

Reef ja Reef Tours

Vaikka tämän oppaan muut pohjat sopivat yhtä hyvin sekä snorklaajille että sukeltajille, Townsville on suosituin Great Barrier Reef -sukellusvaihtoehtojensa vuoksi. Tärkein syy, miksi ihmiset tekevät matkoja riutalle täältä, johtuu SS Yongalan hylystä, suuresta matkustaja-aluksesta, joka upposi rannikolta vuonna 1911.

Nykyään kolmen tunnin venematkan päässä Townsvillestä sijaitsevaa aluetta kuvataan usein maailman parhaaksi hylyn sukelluskohteeksi, ja siellä käy vuosittain yli 10000 sukeltajaa. Yhtenä suurimmista historiallisista haaksirukoista täällä on paljon tutkittavaa. Suuria lajeja esiintyy usein alueella, mukaan lukien hait, ryhä, merikäärmeet ja barracuda. Hylyn sukeltamiseen liittyvien mahdollisten vaarojen takia vain kokeneet sukeltajat voivat vierailla Yongalan alueella.

Townsville tarjoaa kuitenkin vaihtoehtoja aloittelijoille ja myös Suuri Valliriutta snorklaukseen. Lähistöllä on useita riuttoja, mukaan lukien Lodestone Reef, Wheeler Reef ja Kelso Reef. Näillä alueilla on tyypillisesti lukuisia korallilajeja ja hyvä näkyvyys. Huomaa, että Townsville on kauempana Suuresta Valliriutasta kuin sekä Cairns että Port Douglas, joten riuttojen, jopa rannan lähimpien, riittäminen kestää kauemmin.

Magnetic Island on toinen suosittu paikka sukeltaa Townsville. Tarjolla on päiväretkiä, tai voit viettää useita päiviä saarella. Magnetic Islandin ympäristössä on useita sukelluskohteita, ja koska sen vedet ovat yleensä rauhallisia ja matalia, se on suosittu paikka käydä sukellustunteja. Matkahinnat Townsvillessä ovat hieman korkeammat kuin Cairnsissa ja siitä, mitä maksat Port Douglasissa.

Muita aktiviteetteja

Kun et ole vesillä, Townsvillessä on useita nähtävyyksiä täyttämään aikaasi. Niille, jotka haluavat nähdä villieläimiä, Reef HQ Great Valliriutan akvaario ja Billabong Sanctuary ovat kaksi suosituinta paikkaa päästä lähelle eläimiä. Townsvillessä on lukuisia museoita, kuten trooppisen Queenslandin museo, Pohjois-Queenslandin armeijamuseo ja Perc Tucker Regional Gallery.

Townsvillessä on myös hyvät kävely- ja patikointimahdollisuudet, joista moniin kuuluu näköalapaikat kaupungin ja rannikon yli. Strand, Castle Hill ja Stuart-vuori ovat suosituimpia.

Airlie Beach

Matkan hinnat: tähti

mikä juoni on tarinassa

Meren elämää: tähti

Vaihtoehtoja muille aktiviteeteille: tähti

vartalo_valkoinenranta

Basso

Pieni Airlie Beach, jonka asukasluku on alle 10,00, on eteläisin tukikohta tässä oppaassa, noin seitsemän tunnin ajomatkan tai tunnin lennon päässä Cairnsista. Airlie Beach on ollut ensisijaisesti retkeilijöiden määränpää vähän enemmän kuin muutama hostelli ja rantabungalow. Kuitenkin sen maineen kasvaessa kaupungista on tullut kalliimpia kahviloita, kauppoja ja hotelleja.

Koska Airlie Beachillä ei ole yhtä paljon vierailua kuin Cairnsissa tai Port Douglasissa, se on rento ilmapiiri , ja monet ihmiset tyydyvät rentoutumaan rannalla, kun he eivät ole kiertelemässä riutaa.

Reef ja Reef Tours

On mahdollista tehdä perinteisiä päiväretkiä riutalle Airlie Beachiltä, ​​mutta useimmat ihmiset, jotka vierailevat Suurella Valliriutalla täältä, tekevät niin usean päivän live-kyytiin upeilla Whitsunday-saarilla. Tämä yli 70 saaren kokoelma on peitetty jauhemaisilla hiekoilla ja palmuilla, ja sillä on joitain koskemattomia koralleja Suurella Valliriutalla. Saaria ympäröiviä riuttoja kutsutaan fringing-riuttoiksi, ja ne tunnetaan erityisesti elinvoimaisista pehmeistä korallilajeistaan. Kilpikonnat ja valaat ovat myös usein vieraita saaria ympäröivillä riutoilla. Parhaat sukelluskohteet ovat Whitsundaysin ulkosaarilla, erityisesti Hook-, Hayman- ja Langford-saarilla.

Näiden live-kyytiin -matkojen aikana, jotka ovat usein 2–3 päivää, mutta voivat olla pidempiä, vieraat yöpyvät veneiden hytteissä tai huoneessa yhdellä saarella (voit myös matkustaa suoraan saarille ja yöpyä siellä). Päivän aikana on tyypillisesti useita sukelluksia sekä aikaa saarten tutkimiseen. Jotkut retket sisältävät myös muita aktiviteetteja, kuten purjehduksen, joka on suosittu harrastus Whitsundays.

Live-aboards tarjoaa myös mahdollisuuden yösukelluksiin. Nämä sukellukset voivat antaa sinulle mahdollisuuden nähdä paljon meren elämää, joka ei ole aktiivista päivällä, mukaan lukien monenlaisia ​​haita ja muita suuria kalalajeja. Huomaa kuitenkin, että vaikka sinulla on ajovalot, jotkut ihmiset pitävät uintia lähellä pimeyttä hämmentävänä ja levottomana. Live-aboards ovat yleensä kalleimmat riuttamatkat; odottaa maksavan vähintään 500 dollaria kahden päivän matkalta, ja jotkut matkat maksavat huomattavasti enemmän.

Muita aktiviteetteja

Riuttamatkojen lisäksi löydät muutaman muun tekemisen Airlie-hotellissa, kuten helikopterikierrokset, vaellus (kaupunki on lähellä jungly Conwayn kansallispuistoa) ja vesipuisto, mutta yleensä Airlie on kuuluisa yhdestä asiasta : upeat rannat, joita pidetään Australian parhaimpina. Kaupungissa ihmisen tekemä Airlie Beach Lagoon on kaunis hiekkaranta, täynnä palmuja ja ruohoisia pisteitä, täydellinen piknikille tai rentoutumiseen.

Whitsunday Islandilla Whitehaven Beach on erottuva maa, joka tunnetaan rannoistaan. Lähes kaikki Whitsunday-saarille suuntautuvat retket vierailevat tässä hämmästyttävässä paikassa, jossa kimalteleva valkoinen hiekka sekoittuu trooppisen sinisen veden pyörteisiin. Koska Airlie Beach on edelleen suosittu paikka nuorille retkeilijöille, siellä tapahtuu aina jotain iltaisin paikallisissa baareissa ja pubeissa.

Milloin on paras aika vierailla Suurella Valliriutalla?

Suurella Valliriutalla voi vierailla milloin tahansa vuodesta. Sää on kuitenkin paras kesäkuun ja elokuun välillä, kun on Australian talvi. Näinä kuukausina vesi on selkeintä ja sateen mahdollisuus on pienin. Yritä välttää Queenslandin sateinen kausi tammikuusta maaliskuuhun, kun näkyvyys on heikkoa, päivät voivat olla synkät ja syklonien mahdollisuudet ovat suurimmat.

Stinger-kausi, jolloin riutan ympärillä oleville vesille tulee paljon meduusoja, on tyypillisesti marraskuusta toukokuuhun. Tänä aikana joudut usein käyttämään pistopukua suojautuaksesi meduusan lonkeroista. Tämä ei kuitenkaan ole iso juttu; pistepuku on paljon kuin märkäpuku, eikä sen käyttö ole liian hankalaa tai epämukavaa. On myös tärkeää pitää mielessä, että jopa pistoskauden aikana pistämisen mahdollisuudet ovat edelleen pienet, ja matkanjärjestäjälläsi on aluksella tarvikkeita pistojen hoitamiseksi.

Kuinka pääset näihin perusteisiin?

Cairns ja Port Douglas ovat lähinnä Cairnsin lentokenttää. Cairnsin kaupunki on lyhyen ajomatkan päässä, ja Port Douglasiin pääsee usein busseilla ja takseilla, jotka tekevät tunnin ajomatkan koko päivän. Townsvillea palvelee Townsvillen lentokenttä, joka on muutaman mailin päässä kaupungista.

Airlie Beachille pääsee Proserpinen lentokentältä tai Hamiltonin lentokentältä. Proserpinesta on säännölliset bussi- ja taksiyhteydet Airlie Beachille. Hamiltonin lentokentältä, joka on Hamiltonin saarella Whitsundays, on 50 minuutin lauttamatka Airlieen. Koska nämä ovat molemmat pienempiä lentokenttiä, lennot voivat olla harvempia ja kalliimpia, joten monet ihmiset päättävät ajaa tai ottaa pitkän matkan bussilla Cairnsista tai Brisbanesta Airlieen. Bussit kulkevat päivittäin, ja matka kestää noin 11 tuntia Cairnsista tai 20 tuntia Brisbanesta. Ajaminen vie sinut todennäköisesti muutama tunti aikaisemmin, koska et tee niin monta pysähdystä kuin bussit.

helpoin apu itseopiskeluun

Saapuessasi tukikohtaasi on lukuisia busseja ja lauttoja, jotka auttavat sinua kiertämään aluetta. Monet kiertueyhtiöt tarjoavat nouto- ja paluumatkoja riutta-kiertueesi päivänä, vaikka jotkut veloittavat tästä palvelusta lisämaksua.

body_clownfish

Kuinka voit valita parhaan suuren Valliriutan kiertueen?

Ison Valliriutan matkailumarkkinat ovat kyllästyneitä retkille, joista jokainen väittää olevansa riutan paras. Jopa sen jälkeen, kun olet valinnut tukikohdan, sinun on silti valittava joukko matkanjärjestäjiä. Esitä nämä kysymykset ennen matkan varaamista:

Mitkä ovat kiertueen kustannukset? Mitä se sisältää?

Monista Great Barrier Reef -retkistä saat mitä maksat. Kalliimmilla retkillä on tyypillisesti vähemmän ihmisiä ja ne menevät riutan kauempiin osiin, mutta on aina järkevää verrata eri retkien kustannuksia saamiin hintoihin . Kysy myös, mitä hinta sisältää. Monet asiat, kuten snorkkeli tai sukellusvälineet, tulisi sisällyttää, mutta saatat joutua maksamaan ylimääräistä Ison Valliriutan verosta (6,50 dollaria), ylimääräisistä ruoista ja juomista, merisairauslääkkeistä ja päivän valokuvista.

Kuinka monta ihmistä on kiertueella?

Kuinka monelle ihmiselle aiot jakaa veneen ja sen riutan osan? Suurten Valliriutan matkat vaihtelevat tyypillisesti 10: stä yli 100: een , mutta joillakin erityisen suurilla operaattoreilla on pari sataa ihmistä vedessä kerrallaan. Jos sinulla on paljon ihmisiä vedessä, voi olla vaikeaa uida ja pelotella meren elämää.

Missä riutan osissa vierailet?

Matkailu, kehitys ja ilmastonmuutos ovat kaikki tunkeutuneet Suurelle Valliriutalle, ja jotkut osat ovat paljon paremmin kuin toiset. Ulommat riutapaikat (rannikolta kauimpana olevat) ovat usein terveellisempiä, suurempia ja elävämpiä, koska he näkevät vähemmän turisteja. Jotkut lähellä rantaa läheisesti käyneistä riutoista ovat kärsineet vakavasta korallivalkaisusta ja kuolemasta, eivätkä ne valitettavasti ole kovin mielenkiintoisia.

Monet operaattorit odottavat kiertueen päivään ja valitsevat tarkat paikat, joissa he vierailevat sään perusteella sinun pitäisi silti pystyä selvittämään, mitkä riutat yritys käy useimmin ja missä ne riutat ovat. Lisäksi, jos sinulla on taipumusta merisairauteen, kannattaa ehkä käydä lähempänä rantaa riutalla matkustusajan minimoimiseksi. On olemassa lukuisia sisäkorallisivustoja hyvässä kunnossa, joten tee vain online-tutkimus riuttojen terveydestä saatuasi nämä tiedot matkanjärjestäjältä.

Kuinka monta muuta kiertuetta siellä on?

Joillakin korkeamman tason operaattoreilla on yksinoikeus käyttää tiettyjä riutan osia, kun taas toiset jakavat paikkoja monien muiden retkien kanssa. Kysy, kuinka monta muuta retkeä ja ihmisiä voit odottaa kiertueella käyvillä paikoilla.

Kuinka monta sukelluspaikkaa on?

Monet Great Barrier Reef -retket vierailevat yhdellä riutan sivustolla ja viettävät siellä koko päivän, kun taas toiset vierailevat kahdessa tai kolmessa paikassa tai jopa enemmän, jos teet yön yli kiertueen. Jotkut riutan osat ovat riittävän suuria oikeuttamaan viettämään koko päivän niissä, ja voit mieluummin käyttää tätä vaihtoehtoa, jos haluat minimoida matka-ajan. Kuitenkin, jos haluat nähdä riutan eri osia, kiertue, joka pysähtyy useissa eri paikoissa, voi olla miellyttävämpi.

Kuinka kauan vietät vedessä?

Kiertueen lähtö- ja paluuajat saattavat näyttää siltä, ​​että olet ulkona koko päivän, mutta paljon aikaa voi syödä matkustamalla riutalle, käymällä läpi turvallisuustietoja, saada ihmiset järjestäytyneiksi ja rikkomalla aterioita. Hanki yksityiskohtia siitä, kuinka kauan voit odottaa olevan todella vedessä.

5 asiaa, jotka kannattaa tietää ennen vierailua Suurella Valliriutalla

  • Vaikka on mahdollista ilmoittautua riutakiertueelle seuraavana päivänä, sinulla on enemmän vaihtoehtoja ja mielenrauhaa varaa useita viikkoja etukäteen . Suosituimmat operaattorit voivat varata hyvissä ajoin etenkin Australian koulujen loma-aikoina, jolloin Ison Valliriutan lomat ovat erittäin suosittuja.
  • Jos sinulla on taipumusta merisairauteen (tai luulet olevasi), ota meritautilääkkeitä useita tunteja ennen kuin pääset veteen . Voit ostaa lääkkeitä ennen lähtöä Australiaan tai ostaa reseptilääkkeitä tai käsikauppalääkkeitä merisairaasta pillereistä Queenslandin suurimmista apteekeista.
  • Jos haluat kuvia riutamatkastasi, saatat haluta ostaa kertakäyttöisen vedenalaisen kameran . Näitä on saatavilla monissa turistikaupoissa. On myös yrityksiä, lähinnä Cairnsissa, jotka vuokraavat vedenalaisia ​​digitaalikameroita päivittäin. Yhden vuokraaminen maksaa noin kaksi kertaa enemmän kuin kertakäyttöisen kameran ostaminen, mutta niiden kuvanlaatu on parempi. Voit myös vuokrata tai ostaa vedenpitävän kotelon omalle digikamerallesi monista näistä kaupoista.
  • Jos et halua ottaa kuvia, mutta haluat silti muistoja riutalla nähdystäsi, monissa riuttayrityksissä työntekijä ottaa kuvia koko päivän . Voit ostaa digitaalisen kokoelman näistä valokuvista matkan lopussa.
  • Aina ole tietoinen siitä, missä kehosi on suhteessa riutaan . Tämä pätee erityisesti silloin, kun uit matalassa vedessä, koska riutta voi olla muutaman tuuman (tai vähemmän) päässä potkivista jaloistasi. Riutan lyöminen ei vain vahingoita sitä, se voi myös olla erittäin tuskallista ja jättää ikäviä viiltoja ja mustelmia.
Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmisteluun? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

1820 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

3 asiantuntijavinkkiä UVA-esseen kehotusten torjumiseksi

Yritätkö kirjoittaa UVA-täydennys essee? Tutustu UVA-esseen kehotteiden täydelliseen analyysiin, jonka avulla voit valita sinulle sopivan aiheen ja tehdä vaikutuksen valintalautakuntaan kirjoituksellasi.

Täydellinen luettelo: Korkeakoulut Utahissa + Rankings / Stats (2016)

Hakeudutko Utahin korkeakouluihin? Meillä on täydellinen luettelo Utahin parhaista kouluista, joiden avulla voit päättää minne mennä.

SAT -testauskeskukseni oli painajainen - Varmista, että näin ei tapahdu sinulle

Testiympäristösi SAT/ACT -testikeskuksessasi on uskomattoman tärkeä pisteidesi kannalta. Testauskeskukseni oli painajainen, täynnä virheitä, jotka häiritsivät opiskelijoita. Opi kokemuksestani ja varmista, ettei se tapahdu sinulle seuraavana testipäivänä.

18 kriittistä tappaaksesi pilkkulintujen lainauksia, selitetty

Kiinnostaako tärkeitä tappaaksesi Mockingbird-lainauksia? Palaamme yhteen tärkeimpiä, mukaan lukien Atticus Finchin lainaukset, lainaukset rasismista ja muut.

2015 & 2016 Täysi katsaus kaikista SAT -testipäivistä

Käymme läpi tarkat, tarkat SAT -testin päivämäärät vuosille 2015 ja 2016 fuksille, toisen vuoden opiskelijoille, junioreille ja eläkeläisille, ja kerromme kunkin testauspäivän edut.

UC vs CSU: Mikä on ero? Kumpi on parempi?

Mitä eroa on UC: llä ja CSU: lla? Täydellinen opas Cal State vs. Kalifornian yliopisto auttaa sinua määrittämään sinulle parhaan koulun.

Houstonin yliopisto - Clear Lake -pääsyvaatimukset

Oberlinin SAT -tulokset ja GPA

Saint Josephin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä lukiolaisten pitäisi tehdä koulun jälkeen?

Mitä lukio -ohjelmien jälkeen lukiolaisten tulisi tehdä parantaakseen arvosanojaan, korkeakoulusovelluksiaan ja onnellisuuttaan? Tässä on loistava luettelo ideoista.

Yalen pääsy: 4 asiantuntijapääsyvinkkiä

Kuinka vaikeaa on päästä Yalessa? Selitämme kaikki sisäänpääsyvaatimukset, jotka sinun on tiedettävä, ja tarjoamme asiantuntijavinkkejä Yalen pääsemiseksi.

Kuinka löytää ja käyttää AP-pisteiden laskimia

Etsitkö AP -pistelaskimia eurolle, maailmanhistorialle, biologialle ja muulle? Opi mistä löytää testilaskennan pisteet ja paras tapa käyttää niitä.

Kansasin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Marshallin peruskoululuokitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Marshall Fundamental High Schoolista Pasadenassa, Kaliforniassa.

Uusi SAT-kirjoittaminen: Mikä muuttuu?

Mitä eroa on vuoden 2016 SAT-kirjoituksessa? Käymme läpi 4 keskeistä muutosta ja 5 valmisteluvinkkiä varmistaaksemme uuden testin ässä.

Kuinka monta kysymystä voit ohittaa saadaksesi hyvän ACT -pistemäärän?

Tavoitteena on hyvä ACT -pisteet ja mietit kuinka monta kysymystä voit ohittaa? Tässä on täydellinen opas ACT -testin ottamisstrategiaan pisteidesi maksimoimiseksi.

Bowling Green State University ACT -pisteet ja GPA

2016-17 Akateeminen opas | San Ramon Valleyn lukio

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta San Ramon Valley High Schoolista Danvillessä, Kaliforniassa.

Mitä ovat lukion arvosanat? Yhteiskunnat ja luokat

Mitä ovat lukion arvosanat? Tarkoittaako se kursseja tai kunnianosoituksia esimerkiksi NHS: lle? Lue täältä lisää siitä, pitäisikö sinun saada kunnianosoituksia.

SAT: n läpäiseminen: asiantuntijan valmisteluvinkkejä

Oletko huolissasi SAT: n läpäisemisestä? Opi mitä tämä todella tarkoittaa ja tutustu asiantuntijavalmistautumisvinkkeihimme tarvittavan pistemäärän saamiseksi.

Marymount University SAT -tulokset ja GPA

2016-17 Akateeminen opas | Escondidon lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Escondidon lukiosta Escondidossa, Kaliforniassa.

Asiantuntijan opas AP Calculus BC -kokeeseen

Onko sinulla kysymyksiä AP Calculus BC -kokeesta? Tutustu BC Calcin täydelliseen oppaaseemme, joka on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää.

Vocab kontekstikysymyksissä ja strategioissa SAT -lukemiseen

SAT Reading -kohdissa Vocab in Context -kysymykset pyytävät sinua määrittelemään sanan kohdan yhteydessä. Tässä oppitunnissa näytämme sinulle harjoittelukysymyksiä ja -strategioita SAT -lukukohdille.